QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Dec 2005, 05:04 PM) |
Sarmale, rata umpluta, carnati (productie proprie ) prajiti , cartofi la cuptor o prajitura ceva |
QUOTE (nefertiti @ 19 Dec 2005, 09:36 PM) |
vreau retetaaaa! |
QUOTE (nefertiti @ 19 Dec 2005, 09:47 PM) |
avem di tati! baga reteta!!!!!!!!!!!! |
QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Dec 2005, 10:23 PM) |
Tort Malakoff Numele provine de la generalul francez A.J, Pelissier care a cucerit la 1855 fortul Malakow .Asa ca l-au facut Duc de Malakoff si alti destepti au creat tortul asta pentru el. Pentru blat 2 oua 75 gr zahar 1 lingura de , si acuma vine, miere cu cirese.Hai nu va dati pe spate ca merge si altfel.Luati mierea si o amestecati cu siropul de la dulceata de cirese sa-i dea gust .Deci fara ciresele intregi.Da, aci exista si prostia asta gata facuta. 75 gr faina 1/2 pachetel de praf de copt Crema si ornament 5 galbenusuri (daca sunteti cuminti am sa va scriu si o prajitura unde aveti nevoie doar de albusuri ) 130 gr zahar pudra 200 gr unt 400 gr mascarpone 6 linguri de rom din ala tare de scoate balaurul flacari 50 gr de miere cu cirese 150 gr lapte 450 gr de piscoturi 300 ml frisca cacao preincalziti cuptorul la 180 ° o forma de tort (26 cm) o ungeti doar pe fund cu unt scoateti ingredientele pentru crema din frigidou ca trebe sa aiba temperatura camerei Blatul: ouale se separa .Se bate albusul cu jumate din zahar tare di tat. In alt vas se bat galbenusele cu restul de zahar si o lingura de miere pana zaharul s-a topit.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu galbenusul si albusurile cu grija fara sa mai amestecati ca disperatii , deci cu suflet, incetisor Se baga in forma la cuptor pentru 15 minute .Se scoate api din forma si se lasa la racit. Crema : galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pudra pe baie de aburi pana se face o crema spumoasa.Nu dureaza foarte mult .Se ia de pe abur si se bate mai departe putin pana s-a racit. Untul de la temperatura camerei se bate bine intr-un vas cu 50 gr zahar pudra .Se pune in el tot cate putin din crema de galbenusuri si se tot bate .Mascarpone se amesteca cu 3 linguri rom si se pune apoi peste crema unde se amesteca toate cu grija nu prea mult. Blatul se unge cu 50 gr de miere din aia .Se pune in jurul tortului un inel din ala dar se lasa intre el si blat loc cam de 1 cm cat sa incapa roata-roata piscoturile care vin pe rand inecate in lapte cu rom cu partea fara zahar.Piscoturile astea au o parte de zahar si una fara .Ca sa stea asa frumoase le-am taiat la toate varfurile deci nu mai erau rotunde si cu partea taiata jos le-am lipit de blat.Si cand am fost gata am strans inelul ca o menghine cat a fost nevoie ca sa stea fix. 1/3 din crema se pune peste apoi 14-15 piscoturi (si pe astia i-am uns cu lapte) apoi iara crema, iara biscuiti si la urma crema se da la rece pana a doua zi cand se scoate inelu si se bate frisca cu putin zahar vanilat care se pune peste tort se orneaza ca in fotografie SUCCES ! |