Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ceva Mai Mult Decat Stiri
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Afaceri si economie
nefertiti-old
Ce se ascunde in spatele pretului mic?

Negocierile dintre retaileri si furnizori au ca rezultanta fiecare pretde pe raftul magazinelor. Negocieri dure, pentru ca fiecare dintre cei care se asaza la masa discutiilor vrea sa obtina un profit cat mai mare. Reprezentanti din ambele „tabere“, invitati la o noua intalnire BUSINESS Club, desfasurata la hotelul JW Marriott, au vorbit deschis despre discount si despre ce se ascunde in spatele lui.

BUSINESS MAGAZIN: Ce inseamna discountul pentru afacerea dvs.?
nefertiti-old
Cel mai profitabil business

Mi-am recuperat de mult investitia initiala“, zambeste Miki Highbloom, un israelian cu radacini la a doua spita in Romania, care a deschis cu doi ani in urma cafeneaua CremCaffé. Subtextul replicii lui Highbloom e ca, o data ce faci o cafenea ca la carte, nu mai trebuie sa-ti bati capul cu recuperarea investitiei. Cafeneaua cu geamuri mari si mirosuri ademenitoare a lui Miki Highbloom a costat aproximativ 200.000 de euro, dar aici au intrat nu numai dotarea si mobilarea cafenelei, ci si renovarea sediului - adica un parter si un subsol cu birouri si depozite, in total 120 metri patrati pentru care plateste lunar 4.000 euro chirie.

Locul a fost ales nu numai pentru ca e situat in centrul istoric al Bucurestiului, langa Universitate
actionmedia
QUOTE (nefertiti @ 26 Jan 2006, 11:06 AM)
Cel mai profitabil business

Mi-am recuperat de mult investitia initiala“, zambeste Miki Highbloom,

E si normal sa iti recuperezi foarte repede investitia initiala. Cum spune si articolul (desi la matematica stau cam prost autorii) marja cu care se lucreaza in domeniul cafenelelor (le-as numi de lux) este foarte mare poti vinde produsul cam de 10-15 ori "costul de productie". Toata smecheria este sa vinzi foarte multe cafele, astfel incat sa iti acoperi cheltuielile fixe.

Acum 3-4 ani, la piata Dorobanti nu erau decat vreo 2 cafenele. Una dintre ele era Einstein (acum e a lu BRD, cred ca tot cafenea). Acolo cafeaua era vreo 90.000 - 120.000 lei vechi si era cam cea mai ieftina din zona, au apartut apoi lavazza, si cafenelele bancare, cred ca acum sunt vreo 5 sau 6 una langa alta, toate pline. Locatia este foarte buna. Este o zona in care oamenii se intalnesc pentru a discuta afaceri. Nu se uita la ctiva zeci de lei noi cat costa consumatia. Daca iti trec cel putin 100 de oameni pragul in fiecare zi si fiecare consuma de 30 lei, inseamna 3000 lei incasati pe zi adica vreo 70000 lei noi pe luna adica vreo 20000 Euro lunar din care probabil 10000 inseamna profit curat. Si asta e valabil pentru o cafenea relativ mica.
Michelle
I-am zis eu lui oiski sa facem o ceainarie/cafenea unde sa se consume "minunatiile" ei de prajituri...dar nu vrea s-o fac milionara! rofl.gif
nefertiti-old
Actionmedia, cat o fi cafeaua direct de la importatori/distribuitori?
actionmedia
QUOTE (nefertiti @ 26 Jan 2006, 03:56 PM)
Actionmedia, cat o fi cafeaua direct de la importatori/distribuitori?

Depinde, preturile sunt destul de variate.
Daca te uiti pe bursa de marfuri, vezi ca sunt diferente mari, de la 500 la 1200 dolari pe tona, asta inseamna intre 0,5 si 1,2 dolari pe kg. Probabil ca e vorba de cafea bruta, neprelucrata in nici un fel. Daca o prajesti si o conditionazi cumva probabil ca pretul se dubleaza, adica pe la 1 - 2 dolari pe kg. adica intre 3 si 6 lei.
Pe alibaba.com vad ca unii vand cafeaua la 9 dolari pe kg. Dar este impachetata si e clar ca omul e reseller probabil la a 3-a a 4-a mana.
Ca sa ai succes insa cu o cafenea trebuie sa folosesti o marca de cafea renumita renumita.
nefertiti-old
Culmea naivitatii managerilor romani era, pana acum doi-trei ani, sa spere ca o companie din Vest ar putea fi interesata sa-i „vaneze“. Lucrurile s-au mai schimbat. Exista deja manageri romani interesanti pentru tari ca Germania sau Marea Britanie. Lucreaza in domenii diferite, dar au ceva comun: sunt manageri regionali. Pe langa faptul ca sunt romani si au functii regionale in aceeasi companie

nefertiti-old
Ostilitatea unora din guvernele europene fata de achizitiile si fuziunile transfrontaliere a devenit tot mai ingrijoratoare pentru Bruxelles. Dupa criza constitutionala si cea bugetara, Uniunea Europeana se confrunta acum cu criza nationalismului economic: sa fie piata comuna, da, dar sa nu vina strainii sa ne cumpere companiile!
In urma cu un an
nefertiti-old
Cancelarul Austriei spune ca visul sau privind o regiune economica si politica de-a lungul Dunarii, din Bavaria pina in Romania, prinde deja contur.

La inceput a fost imperiul. Habsburgic, apoi austro-ungar. Acum, Austria este investitorul numarul unu in mai toate tarile din fosta monarhie KuK.
Erwin
nu stiu cum se vede de afara, dar din ce vad eu italienii si-au cam facut plinul, unii au dat tunuri imense si altii dintre ei falimenteaza sau dispar cu "potul" lasandu-si partenerii romani cu buzele umflate. cred ca dupa aderarea Romaniei nu vor mai putea face chestiile astea si isi indreapta deja afacerile in alte directii unsure.gif
Cucu Mucu
QUOTE (Erwin @ 18 Apr 2006, 10:00 AM)
nu stiu cum se vede de afara, dar din ce vad eu italienii si-au cam facut plinul, unii au dat tunuri imense si altii dintre ei falimenteaza sau dispar cu "potul" lasandu-si partenerii romani cu buzele umflate. cred ca dupa aderarea Romaniei nu vor mai putea face chestiile astea si isi indreapta deja afacerile in alte directii unsure.gif

He, he, de-abia de acum incolo vor veni investitorii seriosi.
Erwin
QUOTE
He, he, de-abia de acum incolo vor veni investitorii seriosi.


pai da, sa speram ca vor aduce cu ei si regulile bune de afara, nu alea adaptate realitatii romanesti (munca pana pici pe salariu cu 2 poli mai mare ca restu')

am si eu o intrebare: e un zvon ca se vor majora numarul de actiuni detinute la SIF-uri, cine are de la cuponiada 1000 primeste inca 500. e adevarat? valoarea lor va creste sau va scadea? merita sa le mai tinem sau mai bine sa le vindem?
Cucu Mucu
Bre, din cate am numarat eu cu bilele de la numaratoare, matale ai pus 3 intrebari. Si sa iti raspund: ce avantaj ti-a adus tie cuponiada, in afara unei coli care nici de hartie igienica nu e buna? Acum raspunde tu: merita sa le mai tii? Daca vrei sa castigi orienteaza-te catre un fond de investitii serios, vorbeste cu baietii de la ING, aia is cei mai seriosi pe piata bancara (parerea mea), vezi ce planuri de investitii au, alegeti un plan in functie de cum stai cu ceasu' - daca esti hipertensiv, alege-ti un fond cu risc minim, daca nu, baga-te la cele cu risc mediu sau mare (no pain no gain), construieste-ti un plan de pensii wink.gif , chestii d-astea, nu SIFonarii.
nefertiti-old
In cazul in care legea de aprobare a ordonantei care mareste de la 0,1% la 1% pragul maxim de detinere la SIF-uri va intra in vigoare in forma actuala, de la fiecare SIF ar trebui vandute actiuni echivaland cu 4-5% din cauza prevederilor referitoare la actiunile concertate, a declarat ieri presedintele Comisiei Finante, Banci a Senatului, Varujan Vosganian.

"Aceasta inseamna o presiune de cateva zeci de milioane de euro, pe o piata care nu are aceasta capacitate de absorbtie", a adaugat senatorul liberal.

Legea votata in Camera Deputatilor prevede ca in cazul in care o persoana detine singura sau impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat mai mult de 1% dintr-un SIF trebuie sa vanda actiunile care depasesc pragul mentionat in cel mult trei luni de la data depasirii acestuia.

"Legea votata de Camera Deputatilor este o eroare; nu este vina lor, ci a Ministerului Finantelor si a Comisiei Nationale de Valori Mobiliare - ei au condus la aceasta eroare", a mai spus Vosganian, care propune sa se revina la textul anterior. Intrebarea este daca acest lucru este posibil.

Pentru a nu intra in vigoare respectivele prevederi, ar fi nevoie ca presedintele sa nu promulge legea sau ca executivul sa dea insa o ordonanta de urgenta prin care sa anuleze prevederile referitoare la actiunile concertate.

Ce actiune este concertata?

Parerile specialistilor sunt impartite. Unii brokeri afirma ca acest termen trebuie definit printr-un act normativ. Alti specialisti sustin ca termenul este definit in legislatie, dar se poate interpreta in fel si chip.



deci nu e nimic clar inca. dar cred ca exista un topic separat ptr SIF-uri. tongue.gif
Erwin
QUOTE
Bre, din cate am numarat eu cu bilele de la numaratoare, matale ai pus 3 intrebari. Si sa iti raspund: ce avantaj ti-a adus tie cuponiada, in afara unei coli care nici de hartie igienica nu e buna? Acum raspunde tu: merita sa le mai tii?


da, ai dreptate, erau tri, m-a luat valul... blink.gif

pai am capatat cativa poli dividende in fiecare an si acu' vreau sa le vand, un coleg a luat anul trecut 1700 roni pe un cupon, cica anul asta capeti 2300 dar au fost si sume mai mari...

am hipertensiune, nu ma bag la investitii riscante hh.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.