Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Lumini Paralele In Universuri Egale
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3
Mihai
Scrieri, ganduri, amintiri din viata lui Plutarh veti putea citi in cadrul acestui Jurnal.

Lectura placuta! smile.gif
Kyklos
Acest jurnal va fi pe post de paratrasnet , adica ma voi descarca aici . De trei ani mi-am legat de gat o piatra de moara , am vrut sa aflu tainele picturii . Totul a inceput ca o joaca ,dar a ajuns o pasiune . Eram pe post de zugrav , nu pe post de pictor amator . Atunci am aflat ceva "Ca sa iasa o lucrare buna , nu trebuie sa zugravesc " .Odata cu trecerea timpul am acumulat si un pic de experienta . Lucrarile mele nu au fost printre cele mai reusite , dar am continuat . Imi dedic picturii doua ore pe saptamana ,atata imi permite programul meu .
Anul trecut am dat peste o profesoara de chimie , ea m-a invat toata chimia pierduta de-a lungul a trei ani . Finalul a fost unul asteptat de mine , participare cu brio la olimpiada pe toamna la chimie. Ajunsesem sa am garaj de biciclete , in doua semestre am acumulat in jur de cinci biciclete . De la un timp m-am saturat de biciclete si m-am reprofilat pe lebede , lebede mai putine ,dar de la un timp ajunsesem sa am rezervatie . Pentru ca tot venea Craciunul si Pastele m-am gandit sa-mi fac rost si de niste scaune , si am ajuns sa-mi fac o adevarata afacere .
Lasand gluma la o parte ,de la aceasta profesoara am avut mult de invatat . Mi-a placut foarte mult stilul ei de predat , foarte corecta , nu tinea cont de numele elevului si de notele la restul materilor .
Dar pentru mine erau ore de chinezoterapie , nu intelegeam ce picta pe tabla . Anul acesta am inceput sa invat tainele chimiei , de la un cadru didactic care acuma se afla la pensie .
Kyklos
Azi e sase decembrie , de Mos Nicoale am primit de la profesori doua lucrari . Daca voi obtine note mari e o bucurie , daca nu , inca un esec cu scoala .
Recuperatorul orelor e o corvoada prea mare pentru noi . Scoala noastra a hotarat sa recuperam destul de aiurea , cursurile incep la ora 07 si se termina in jurul orei 14.30 . Pauzele au devenit mai scurte , adica de cinci minute respectiv pauza mare de 10 .Prin aceasta metoda vor motiva elevii sa nu mearga la ore , fiind prea multe . Si inca una destul de grava , elevii vor intarzia voit si nevoit la fiecare ora ,deoarece pauza e prea mica .
Iarasi nu am nici un chef de facut lectii , sunt prea obosit .
Kyklos
Trebuie sa pregatesc un moment artistic pentru Craciun . Si din pacate nu am material , trebuie sa caut ,dar nu stiu de unde sa incep . Mi-a promis profesoara de Limba Romana ca-mi aduce material , nu l-am vazut .
Vreau sa termin cat mai repede liceul ; in clasa a-IX-a imi spunea cineva ca anii de liceu sunt cei mai frumosi , dupa trei ani pot sa spun ca sunt banali .
Kyklos
Am devenit ateu treptat , am vrut sa dau la teologie , dar am simtit ca locul meu nu e acolo . Vedeam prea multe lucruri rele in care era varata biserica . Unchiul meu e preot , el a fost un model ,acuma nu mai e .De mic vroiam sa fiu preot , am fost influnetat de parinti , bunici si de oamenii care cred si acuma in Dumnezeu .
Am simtit ca nu mai am nevoi de Dumnezeu , l-am eliminat pe acest Domn Zeu din universul meu . Profesorul de Religie nu cred ca sunt ateu , nici nu vreau sa-i spun verde in fata .Cand aude lumea ca sunt ateu nu ma cred normal . Spun ca lumea fara Dumnezeu nu exista , si Dumnezeu fara lume nu exista .
Dar vad ca viata e mai usoara fara aceasta divinitate . Eu nu am nimica cu cei care cred in Dumnezeu . Stiam idei utopice despre el , imi umpleam mintea cu lucruri inutile . Din pacate o partea din viata mea am pierdut-o cu acest zeu . In loc sa studiez stiintele , eu am studiat o entitate .
Kyklos
Maine ma asteapta un progam incarcat , sunt suparat . Profesorii au facut greva , noi ne-am ales cu ore recuperate , ei cu banii pentru orele recuperate . In loc de sase ore o sa am avem opt ore ;
Am ajuns pe la finalul carti Alchimistul de Paulo Coelho , o carte interesanta ,dar e comerciala . Un fel de literatura de anticipatie .
Mi-am notat ceva idei din carte :
"....Cu prietenii pe care si-i face omul nu trebuie sa stea zi de zi . Si daca fac parte din viata noastra , incep sa vrea sa ne-o schimbe .Daca nu esti asa cum vor ei ,se supara .Pentru ca totii stiu exact cum trebuie sa traim noi . Si niciodata n-au habar cum trebuie sa-si traiasca propriile vietii ...."
"Rau nu este ce intra in gura omului.....Rau este ce iese ...."
Vreau zilele acestea sa citesc doua carti cunoscute de toata lumea :Trilogia Stapanul Inelelor si Codul lui Da Vinci .
milimetru
QUOTE (Plutarh @ 6 Dec 2005, 06:30 PM)
Cand aude lumea ca sunt ateu nu ma cred normal

Ar trebui să te creadă, să nu se mai ascundă după clişee. Ştii ce cred eu Plutarh? Decît creştin ipocrit mai bine ateu onest (eu nu sînt ateu... tongue.gif wink.gif ). Cred că eşti de acord cu mine, nu?...
Kyklos
Sunt o persoana mai retrasa , imi place sa stau departe de oamenii . Nu imi place lumea in care ma invart , ma declar o persoana pesimista . Lumea mea se afla in carti , am ajuns sa cred ca o carte este o experienta de viata . Nu am modele in viata .
As putea sa spun ca vad lumea in alb si negru , albul este lumea buna iar negrul lumea rea . Nu am un prietenii ,incerc sa-i tin departe de mine .
Dark Angel
Daca tot iti plac asa de mult cartile am sa-ti sugerez sa citesti una care mie-mi place mult: Citadela de Antoine de Saint Exupery. Poate iti vor placea mai mult oamenii la final, poate chiar iti vei dori sa-ti faci prieteni...
spoton.gif
Kyklos
Flower multumesc mult , maine ma duc la biblioteca si intreb de carte . Cred ca o nu mai rezist cu recuperatul orelor . Dupa opt ore de scoala m-am simitit sleit de puterii . Cred ca e timpul sa-mi fac si absente , pana acuma nu mi-am facut probleme in cazul absentelor .
Observ ca motivarea absentelor se face usor , nu prea imi sta in fire sa merg de la ore . Mai bine nu merg la scoala o zii , decat doua sau trei ore care nu-mi plac . Am fost felicitat pentru numarul mic de absente , adica deloc . Imi amintesc o situatie amuzanta din clasa a saptea . Aveam un elev de etnie roma , care nu prea le avea cu scoala ; rubricile de absente erau pline iar profesorul de romana , a trecut absenta la rubrica de note .
Situatia a fost amuzanta , dar dirigintele s-a apucat sa corecteze . Paradoxal a luat capacitatea , prin ce metode nu-mi pot explica .
Astazii am invatat cateva reguli elementare de a lucra in FOX PRO .Am facut o serie de tabele si le-am completat , mai invat si eu ceva . Am o materie care e stresanta UPC . Facem to felul de lucruri aiurea : pompe , robineti , presiune , vascozitate un coleg a spus ironic :"Daca nu faceam UPC nu stiam sa deschid apa de la robinet "
Kyklos
In seara aceasta am terminat de citit Alchimistul de Paulo Coelho . Nu stiu in ce categorie de literatura sa o introduc , as inclina balanta spre o literatura de anticipatie sau o carte cu tenta filozofica . Paulo Coelho se prezinta in aceasta carte ca un novice in tainele scrisului .
Am facut comparatia dintre opera Romanul adolescentului miop , cartea care a reprezentat debutul lui Mircea Eliade in scris si prima carte al lui Jack London Martin Eden (sper sa nu omit o greseala )
Romanul adolescentului miop mi-a placut , parca a fost un jurnal al unui elev .Dar ,Martin Eden mi-a placut foarte mult ,zbuciumul personajului principal si finalul a fost unul neasteptat . Din cate am citit pe undeva se regaseste Jack London in opera in afara de final , el nu sa sinucis ca Martin Eden .
surzi
sorry.gif am avut si eu rabdarea sa citesc jumatate din Alchimistul, atat cat sa nu mai vreau sa citesc nimic de autorul asta
Kyklos
surzi bine ca nu ai citi pana la final . A fost un final chiar pueril , Santiago ajunge la piramide si acolo o banda de talhari il bat.
Unul din talharii i poveste visul pe care la avut in biserica Santiago .
A mai fost un epilog care a prezentat intreaga carte in doua pagini , adica mai bine citeam epilogul si intelegeam cartea .
Si eu am ramas la aceas parere , Coelho e un autor comercial care vorbeste frumos si scrie dezastruos .
Kyklos
Ieri am avut un progam infernal . M-am trezit la 06 cu noaptea-n cap , la sapte trebuia sa fiu la ore , stupoare doi trei elevii erau prezentii la ora . Orele au continuat intr-un ritm alert pana la ora 15 cand trebuia sa fiu la optional , acolo lume multa si am primit o urare de Anul Nou . Repetam fraza cu fraza , imi cerea sa urlu , ma rog asa sunt urarile de Anul Nou .Macar merita tot acest chin , ma aleg si eu cu o nota la Limba Romana .
Pe la 16 intr-un final fericit am ajuns acasa , si am terminat o saptama de chin .
Kyklos
In seara aceasta am incercat sa-mi invat la Utilaje in procese chimice (UPC) .O materie aiurea , fara sens . Nu am inteles ce nimic . Din pacate dau TEZA din aceasta materie si nu prea imi vad viitorul fericit cu aceasta materie . De copiat la aceasta materie e chiar greu .
Kyklos
Imi amintesc ca-n copilarie sarbatoarea Craciunului avea o alta semnificatie ,dar acuma e o zii normala din viata mea .
Cred ca trecerea de la credinta la ateism m-a facut sa nu mai am acel simt ca exista Craciunul .
Poate si trecerea la un regim ovo-lacto-vegetarian , dar acum ma simt mai liber . Craciunul a fost ceva special pentru mine , acuma mi-am dat seama ca are o semnificatie comerciala .
Acuma nu mai accept oamenii care sacrifica porcul de Craciun si mielul de sarbatorile Pascale .

P.S Din ideile unui vegetarian ateu .
dascalita
Craciunul e o sarbatoare pentru suflet,nu pentru pantec...Noi,oamenii am facut-o "comerciala"...Nu trebuie sa simti Craciunul ca o zi obisnuita...E o zi magica,chiar daca esti ateu...Orice ateu cauta odata si o data sprijin la Pruncul ce aduce speranta...
Kyklos
Astazi pe la orele pranzului am primit o oferta de a lucra pentru un post local de televiziune .Eu am publicat in anii trecuti intr-un ziar diferite articole si am participat la cateva emisiuni radio , directoarea de la aceasta emisiunea ma cunostea pe mine .
La ora trei vedeam ce munca se afla la montaj . Mi-am dat seama cat material trebuiei sa ai si cat trebuie sa umble reporterii ca sa adune un material de calitate.
Nu am facut nimic ,dar mi-am dat seama ca trebuie sa faci un lucru de calitate . Postul TV e la inceput inca e in perioada de proba .
Scoala devine pe zi ce trece tot mai plicticoasa ,m-am saturat de orele recuperate ieri am terminat cursurile pe la ora 16 .
Am fost la cercul de pictura si dupa aceea am fost invitat de profesoara de Limba Romana sa facem progamul de Craciun .
Totul a fost un esec , lucrurile merg prost ,pentru ca nu se stie prea bine rolurile in acest spectacol . Totul e teoretic ,dar practic mai putin .
Kyklos
O dimineata de decembrie isi arata coltii . Iarna isi intrase in drepturi , pe strada observ palcuri de polei semn ca temperatura de afara e sub zero grade .
Stau nemiscat pana la venirea microbozului , din fericire am gasit un loc . Scoala era pustie vedeam cateva grupuri de elevii.
Erau cativa boboci , se hotorau sa mearga sau nu la cursuri .De trei ani de zile vad acelas lucru in fiecare dimineata sa mearga sau nu la ore .
Ca-n zilele bune s-au adunat toti elevi la ora . Eram in formatie completa , dar lipsea profesorul . Dupa un sfert de ceas apare cu catalogul , semn rau sau bun , ma intreb . Se apuca de treaba , nici vorba de predat ,trece absente din caiet in catalog , la finalul orei suntem poftiti afara .
Iesind din clasa ma paleste un frig , parca s-a mutat Siberia in scoala . Sala de la matematica era deschisa , elevul de serviciu nici nu se sinchiseste sa stearga tabla . Dupa ce sa auzit clopotelul s-a facut liniste ,trebuie sa apara profesoara si-i trebuia liniste pentru a picta lectia pe tabla . Totul frumos pana la momentul in care ne invita sa scoatem o foaie de hartie , motivul : nu are loc unde sa-si predea lectia . Timp de o jumatate de ora am inceput sa numar patratelele de la foaia de matematica si alte lucruri de trecere a timpului liber . Nici nu ma astept la o nota mare , daca as intelege la matematica nu as numara patratelele la lucrare .
A treia ora a fost si mai plictisitoare , s-a apucat sa asculte o parte din clasa , nu avem note la Biologie. Rubrica de perle ar fi mic copil pe langa ce au scos colegii , dar i inteleg . Notele au fost foarte frumoase , profesoara le-a acordat pentru Craciun cadouri in obiecte de mobilier si biciclete .
La Fizica nu am facut nimic ,directorul educativ era la sfat cu politia , a fost un scandal , ma mir cum de nu a venit si de la stiri. O familie de coloratii o agresat un cadru didactic , pretext fiind o palma data unui colorat .
A urmat o ora de istorie , profesorul nu a apucat sa corecteze lucrarile , la inceputul lui noiembrie am dat lucrarea . Profesorul de Istorie de la inceputul anului scolar a inceput sa ne faca oferte avantajoase : un frigider , un radiocasetofon , ceas , mobil ....astazii nu a venit cu oferte .
Ultima ora a fost de circ , pe gratis evident . O ora de dirigentie in care tema a fost ceva legat de cultura , dar nu si-a batut nimenii capul . In rest obiceiuri de iarna si alte lucruri inutile de pierdut vremea .
Ora trei anunta defapt cursuri in televiziune , dar pana la sase a fost sedinta intre cei de la postul TV . Nu prea am invatat nimic astazii , dar vad ca viitorul suna bine .
Singurul lucru care trebuie sa-l fac e usor , sa nu le fac probleme si sa prind repede ce ma invata ei .
Kyklos
Lucrarile incep sa curga la scoala , ma simt ca un ficus pe holurile televiziuni . Dar , am invat sa astept , nici nu stiu ce sa fac. Ma simt in plus nu fac nimic doar admir peisajul plin de camere video ,aparatura si persoanje necunoscute care se perind prin televiziune .
Mi s-a promis ca peste sase luni voi primi cu adevarat jobul , adica pana la sfarsitul scolii voi fi pe post de bagator de seama.
Scoala e pe terminate , unii profesorii s-au gandit ca vinerii sa venim la scoala pentru a recupera orele pierdute . Nu am ce sa fac , daca spun ceva , tot in detrimentul meu e .
De maine incepe greul doua lucrarii , de la ora trei trebuie sa fiu la repetetii , am doua urari ma simt penibil , dar nu am ce sa fac . Cred ca pe la ora 17 voi intra in functia de ficus pana la 19 si de acolo nu mai stiu .
Frigul a inceput sa-si intre in drepturi , orasul e ingropat in zapada , ninge ca-n pastelurile de iarna a lui Alecsandri .
Kyklos
Am niste nervii , nici nu stiu de unde se adun . Scoala e din ce in ce mai plictisitoare , spectacolul de Craciun ma duce la zambareti , am doua urari singurul mod de a interpreta bine urarile e sa urlu de aceea e urare sa urli , alfel nu se poate .
Cu televiziunea la fel , nu mi-au gasit si mie un loc acolo ,macar la curatenie daca nu in alta parte . Am cunoscut o fata draguta foc din Maramu`(Maramures) wub.gif am aburit-o cat am putut , dar nu a mers e fata cuminte . Azi am dat teza la Geografia Mediului sa copiat de unde sa putut din foaia vecinului , care si ea era goala , din fituica ascunsa printre zeci de caiete , pe scurt nu sa putut copia .
Ieri am dat o teza frumoasa la UPC , acolo am putut sa ma inspir din caiet , fituica si ce mai aveam la indemana .Daca imi da sfantul cinci sunt foarte happy .
Azi mi-a adus lucrarea la materia mult iubita de mine ,chimie .Rezultatul a fost unul previzibil un sfantul cinci , dupa bicicletele scaunele si lebedele primite anul trecut e bun si un cinci .
La patru am iesit din functia de ficus , as vrea sa renunt .
Kyklos
Stresat , agitat si tot tine de nervi intinsi la maxim . Progamul scolar dupa profesori ar tine pana la vineri la ora 15.30 , dar dupa elevi ar tine pana joi . Progamul de Craciun dupa mine e un esec , dar in mintea bolnava a unor persoane e un real succes . Dupa o cinci minute de zbierat , urlat ma simteam penibil , imi pare rau ca m-am oferit voluntar la acest progam .
Mi-am dat astazi seama ca prostia nu are limite , vorbeam cu doua fete si am vazut deasupra capului ca trece un stol de bulgari ,noi ne-am ferit si nu am primit bulgari ,dar o duduie cu un copil a fost tintita de inamici . Evident ca noi eram de vina ca stam in locul acela ,eu am spus :"Nu va supara-ti ,dar e un loc public",evident ca m-a facut nesimtit si ca nu am sapte ani de casa si toate apelativele pe care le poate avea o femeie cu cateva clase , cred ca mai multe clase are trenul decat doamna , sa trecem peste asta .
Ninge foarte frumos , dar nu e prilej de bucurie pentru fete . In curtea scoli un grup de elevii si-au format o tabara prin care terorizeaza fetele , ma uitam dupa ore ce bine arata scoala , pictata destul de bine cu bulgari de zapada , geamurile scoli au avut de suferit de pe urma mocanilor , dar ce sa facem trecem si peste asta .
Nu am lucrat nimic la TV le-am urat un Merry Christmas si gata , poate pe la anul mai trec pe la iei .
Kyklos
M-am trezit de dimineata cu o durere de gat ingrozitoare .Azi m-am hotarat sa pun ghiozdanul in cui pana la anul ,nu mai merg la nici o ora chit ca voi avea o serie de absente .Progamul de urari si colinde e progamat la ora 17.00 sunt putin stresat din cazua zambaretilor din sala , care vor perturba spectacolul .
Sper sa ma calmez pana la ora spectacolului ,si sa am mintea limpede .
Daca o sa am buna dispozitie am sa pun si cateva poze .

Plutarh.Cetatean al Cosmosului .
Kyklos
Spectacolul a fost unul destul de reusit , am primit pentru urari un zece , care e bine meritat dupa orele de stat dupa
progam . Mi-am dat seama cata munca se afla in spatele acestui spectacol iar atunci cand il pui in scena e doar o joaca .
Emotiile de regula sunt pe primul loc , am incercat sa nu ma uit in ochii spectatorilor . Astazi am aflat ca m-am pricopsit cu patru absente , nu e mare pagua ,dar nu le doream .

Plutarh.Cetatean al Cosmosului .
Kyklos
M-am pornit la cumparaturi , oamenii cu cosuri si carucioare pline ieseau din magazine . M-am dus in cel mai mare market din oras , vroiam sa cumpar masline . Am nimerit din pacat un carucior mare , cu greu mi-am facut loc , dupa o jumatate de ora am ajuns la casa . Stau calm cu cele doua caserole de masline , un domn a inceput sa vocifereze , de ce nu am luat din alta parte masline , de ce am luat un cos asa mare pentru doua masline , de ce si iar de ce . Evident ca domnul a cumparat jumatate market-ul si nu a spus nimenii nimic . In fata apare din senin o duduie cu un copi si doua cosuri pline , sa pus si-a cu gura pe mine , de ce mi-am luat caruciorul pentru doua caserole , afara sunt multe cosuri goale si tot asa a continuat balciul pana cand am ajuns la casa .Intr-un final am ajuns acasa si m-am lecuit , sa nu mai mergi la cumparaturi ca unii au nervi mai slabi .

Plutarh.Cetatean al Cosmosului .
Kyklos
Un aranjament foarte frumos , si-a gasit si pe acolo loc Mos Ajun , doua crengute de brad , o lumanare .....astept criticile , parerile pro sau contra asupra aranjamentului .
Kyklos
Acuma ma laud si eu cu ce am in batatura rofl.gif am facut o poza cu bradutul meu ......aceas intrebare va place sau nu ......
"O Tannenbaum", "Mon beau sapin", "O brad frumos""Cu cetina tot verde"........
Kyklos
Ce frumos ninge , va arat o poza nu prea clara ,dar ma iertati nu sunt eu de vina .Acuma le fac in ciuda la membrii hanului care duc dorul de zapada , mai exact la cei din Africa si alte tari unde ninge odata la un deceniu .
Kyklos
Ieri am fost in pasul Tihuta , merita vizitat . O priveliste care-ti incanta ochiul , din teleferic am vazut si mai mult panorama .
Am fost si in iunie , dar atunci totul e verde iar crestele muntilor nu par asa falnice ca iarna . Ceata pare ca iese din munte ,parca ar fi un vulcan gata sa erupa .
Am intrebat de conte ,dar nu era acasa . Contele Dracula din cate spun localnici se retrage intr-o metereza din varful muntilor , acolo noapte se transforma in lup si bantuie curtile oamenilor .In fiecare dimineata o mioara dispare .
M-am intors pe la miezul nopti , am lasat in urma pasul Tihuta ,dar la anul il voi vedea sigur pe conte .
Kyklos
Cla se intreba prin ce regiune se afla orasul imnului natioanl , Bistrita . Zilele acestea am citit undeva ca de la Craciun si pana la Anul Nou sunt fix doisprezece zile , adica doisprezece luni , fiecare zi simbolizeaza o luna . A plouat destul de mult , a iesit putin soarele , dar acuma e frig .
De la noul an nu-mi doresc nimic , pentru ca nu cred in vise , acuma imi circula prin minte un citat :Visul e un lux al gandiri spus de Jules Renard . Anul 2006 va fi anul cainelui in China , anul acesta a fost anul cocosului .
Zilele acestea am prins o panorama cu Muntii Bargaului , ce falnici ni se prezinta .
Kyklos
Sunt bucuros , observ ca proiectul de la TV merge cum nu se poate mai bine . Joi mi-a venit o idee de emisiune , istoricul zilei , l-am conceput foarte amanuntit , dar mi-am dat seama ca planul e putin fisurat . Vinerii am prezentat proiectul , dar luni voi afla daca va fi acceptat , unul din sefi a fost de acord cu acest proiect .
De maine va incepe scoala , ma gandesc foarte mult sa reiau regimul alimentar care l-am avut inainte , si cred ca de luni voi avea acel regim .
Cat timp am avut acest regim am slabit in jur de un kilogram pe saptamana , frumoase au fost vremurile si acuma imi vine greu sa-l reiau........
Marcus
Multa bafta in Noul An si cu proiectul de la scoala! thumb_yello.gif
Pozele sunt chiar foarte reusite, in special aceea cu muntele, ai reusit sa surprinzi perfect peisajul wub.gif , cum s-ar zice, ai simtit momentul oportun smile.gif Spun asta pt ca eu tare mi-as dori un aparat foto sa surprind peisajele de munte... frumusetea lor e eterna, dar trebuie sa stii si sa surprinzi imaginea la momentul potrivit, clipa in care frumusetea muntelui ti se infatiseaza in toata goliciunea ei rolleyes.gif e pur si simplu ceva ce simti sau nu. smile.gif
Kyklos
Ma gandeam ca Universul meu e plictisitor am gasit un admirator , care e indragostit de peisajele montane . Poza aceasta prezinta muntele fara mantia de zapada , ascuns printre dealuri .
Kyklos
wub.gif Muntii Bistricioarei cu o pata de culoare..........
Kyklos
Proiectul a fos aprobat , bucurie la prima vedere . Acest proiect a adus si unele probleme , progamul e tot mai incarcat si oboseala isi spune cuvantul . Dar , incerc sa-i fac fata , mi-am dat seama ca aceasta sansa de a lucra de la o varsta frageda in televiziune poate fi un job serios in viitor . Dupa o luna am inceput sa inteleg , dar nu foarte mult , e un univers in care eu nu avut acces, si acuma constientizez ce munca se afla in spatele unei stiri sau material de calitate .
Acesta noua experienta de viata imi aduce o maturitate mai fortata , pentru ca lucrez intre oamenii care au terminat o faculte sau chiar doua si universul de cunoastere e mult peste al meu .
Zilele acestea am reusit inca o panorama cu muntii Bargaului , lumina naturala nu a tinut cu mine .
Kyklos
Flori de Mucigai

Tudor Arghezi

Le-am scris cu unghia pe tencuială
Pe un părete de firidă goală,
Pe întuneric, în singurătate,

Cu puterile neajutate
Nici de taurul, nici de leul, nici de vulturul
Care au lucrat împrejurul
Lui Luca, lui Marcu si lui Ioan.

Sunt stihuri fără an,
Stihuri de groapă,
De sete de apă
Si de foame de scrum,
Stihurile de acum.

Când mi s-a tocit unghia îngerească
Am lăsat-o să crească
Si nu mi-a crescut --
Sau nu o mai am cunoscut.
Era întuneric. Ploaia bătea departe, afară.
Si mă durea mâna ca o ghiară
Neputincioasă să se strângă
Si m-am silit să scriu cu unghiile de la mâna stângă.



Am surprins aceasta pata de mucegai pe un perete , si mi-am adus aminte de poezia lui Tudor Arghezi
Kyklos
Vreau ca proiectul meu sa arate bine pe sticla , acest lucru cere resurse . Sunt putin stresat , vreau sa apara ceva de calitate , si stresez pe totii oamenii care s-au apucat de acest proiect , editor si persoana de la montaj si inclusiv pe mine .
Pe luni voi vedea intr-un minut si treizeci de secunde munca si stresul pe sticla , dar voi fi prea obosit sa ma bucur de aceasta reusita .
Sunt bucuros ca proiectul a prins contur , e un pas urias de la ideea de pe hartie si emisiunea montata .
Voi trece pe la han , cand imi permite timpul .
O seara buna hanule.......
Kyklos
Progamul e incarcat , am devenit mai nou cameram si reporter , ca incepator spun eu ca-i bine . Sunt bucuros ca am o emisiune cel mai greu e sa iei interviu pe strada de la oamenii , pe o tema propusa . Am vazut ca unii sunt cu mintea ingusta si nu vor sa raspunda sau se grabesc la vederea camerei .
Kyklos
Emisiunea inainteaza cu viteza melcului , cu greu am ajuns in 9 februarie . Sunt obosit , am inceput sa vad cum e sa fi stresat , dar asta e viata .
Ma retrag cu ideile de proiecte pana-n vara cand timpul o sa-mi permita , sa dau frau imaginatiei , dar acuma scoala e pe primul plan .
Spunea bine cineva din cadrul televiziuni :Televiziunea e formata din imagini in miscare , din pacate eu nu pot sa fac rost de filmulete cu acele evenimente , cu greu gasesc poze si informatii pentru fiecare zii .
Kyklos
M-am intors cu pasi timizii pe taramul unde ma simt implinit rolleyes.gif . Pictura e un mod de a ma descarca de gandurile negre . Astazii am inceput sa zugravesc smile.gif , dar am facut fata , am vocatie de zugrav.
Profesoara mi-a inmanat un peisaj de iarna , un lac inghetat plin cu arbusti putrezii , pot sa spun ca m-am descurcat , pacat ca nu am facut o poza la panza pictata .
Pentru ca tot suntem in lumea creatiei , am sa va "obosesc"ochii cu o fotografie facuta in toamna , sper va placa aceasta minunatie , cred ca imaginea vorbeste de la sine .
Kyklos
Va ma amintiti de emisiunea O FILA DIN ISTORIE , nu cred . Vinerii a fost zi de salariu in televiziune . Emisiunea mea are 1.30 de secunde si evident nu ma asteptam sa primesc o mana de lei noi . La ora 12 apare sefu in televiziune , eu stateam retras si imi montam emisiunea . Secretara televiziunii ma instiinteaza ca sunt chemat in birou , am ramas blocat , ce sa caut eu in birou la sefu` . Ma duc cu pasii timizi spre birou , bat la usa si deschis incet usa . Mi-a imnat un plic sigilat pe care scria VICTOR CONSTANTIN si sigla televiziuni .Primul gand a fost m-a dat afara ca un caine din TV unsure.gif am multumit fara sa stiu ce se afla in plic . Am iesit din birou la fel cum am intrat , pot sa zic mult mai timid .
Ma retrag ca un leu cand vrea sa-si savureze prada , si incerc sa deschid plicu` de unde ca nu vroia sa se rupa , nici unghi nu aveam .Si am rupt plicu cu incisivii , dupa cateva secunde vad ca zbura prin televiziune 100 RON , am rams ca la dentist ,un report mi-a zis :"Vezi ca ti-au cazut bani"
Pe la ora patru rechemat in birou , daca imi ia banii munciti cu atata truda ? din fericirea am aflat ca salariul meu e de 200 RON , si daca sunt multumit de banii , raspunsul meu a fost evident ca sunt multumit eu am fost multumit si cu 100 RON .
In data de 15 ma voi duce cu frunta sus , inca 100RON .
Marcus
Bravo! smile.gif
Eu nu ma prea pricep la televiziune dar am tendinta sa cred ca in spatele unei imagini se ascunde multa truda si daruire din partea unei intregi echipe. Si pentru ca munca in echipa sa aibe sanse de reusita, trebuie ca fiecare membru sa-si stie bine locul si sa-si indeplineasca obiectivele cu succes, ceea ce tu ai realizat pana acum! Meriti toata admiratia! Tine-o tot asa! thumb_yello.gif

P.S.
QUOTE
(...)am sa va "obosesc"ochii cu o fotografie facuta in toamna(...)

Mie imi place sa imi "obosesti" ochii astfel! smile.gif

P.P.S. Ia uite, tocmai am primit si eu salariul pe telefon: 1 dolar pentru minutele vorbite! laugh.gif
Kyklos
Nu vreau sa ma opresc aici . Vreau sa corectez stirile , sunt constient de munca depusa . O alta idee acceptata e citirea stirilor , de luni o sa vad cum e sa fi pe post de voice over si sa elimini eventualele greseli .
M-am hotarat sa pun un jurnalul meu , cele mai reusite poze .

Marcus televiziunea e frumoasa , acum trei luni nu constientizam munca pe care o depune un reporter , cameran , si-n special echipa care se afla in spatele unui grupaj informativ .
Kyklos
Am sa mai deschid o noua pagina , pagina de experiente nemaintalnite . Luni un coleg de la pictura mi-a facut o "oferta , daca pot sa spun asa , sa merg la o adunare a pedincostalilor unsure.gif . Aveam cateva idei preconcepute , care intr-un final nu s-au adeverit .
Pe la ora 18 m-am imbracat cat mai decent , pana la proba contrarie , cand acolo ma trezesc cu adolescenti la costum cravata iar eu in blugi si cu o jeaca sport . hh.gif
Se apuca comunitatea de frati si surori sa cante , totul e frumos pana aici , o cantare mai utopica , dar acceptabila .
Urmeaza a doua cantare si dupa aceasta melodie crestina m-a apucat groaza au inceput o asa numita rugaciune cinci minute de bolboroseala , se rugau cu voce tare il chemau pe Domnul Zeu la ei , cereau glorie si preamarire .
Eram singurul individ din aceea sala care statea stana de piatra cu lipici pe gura , scotand din discutie copii mici care nici nu aveau ce cauta (erau persecutati , se plictiseau , multi copii chiar au adormit , chiar si din randul tinerilor mai vedeai cate un cascat sau urme de plictiseala ) dupa acest soc a urmat alt soc , cantarea in public sau la fiecare cuvant spus de pastor cate un AMIN din sala .
Si o ora a inceput pastorul sa ne spuna idei utopice despre viata , in acele momente mi-a venit in minte ideea filosofica a lui Heraclit "Daca n-am fi niciodata bolnavi n-am intelege ce inseamna sanatatea , Daca n-am fi niciodata flamanzi nu am am simti bucuria de a fi satui , Daca niciodata n-ar fi razboi n-am sti sa apreciem pacea , Daca n-ar fi niciodata iarna n-am vedea ca vine primavara ... ca sa ma fac inteles , ei transmit prin slujbele lor un mesaj pacifist , sunt manipulati , copii sunt de mici obligati sa vina la adunarile lor ,si vrand nevrand se obisnuiesc cu acest mediu , care te degradeaza , vezi viata numai dintr-o parte , e un mediu in care am rezistat doua ore .
coconut
Penticostali? hh.gif Bună distracţie! rofl.gif
Kyklos
Impreuna cu colegii de la cercul de pictura am fost la o scoala speciala , defapt a fost o actiune a profesorilor tinerii .
Nu stiam cum sunt elevii de acolo , dar din prima clipa cand am intrat pe poarta instiutiei de invatamant am ramas socat .
O gloata de copii se jucau in stilul lor caracteristic , se scuipau , se loveau , mai vedeai unul mai plapand cazut la pamant , iar profesorul : "Sa nu va loviti copialasi" unsure.gif . Scoala arata defapt ca o puscarie , nu era geam fara grati si nu era clasa fara geam spart hh.gif Cand neau vazut cadrele didactice din scoala s-au bucurat (in sfarsit un grup de elevi mai sanatosi la minte) . Am intrat in scoala in reluare , un miros de haine nespalate predomina la tot pasul . Sala de mese a cantinei arata groaznic fete de mese , nespalate de ani de zile , pe jos era o mizerie de nedescris , tacamurile ruginite , de pe oale se vedea pete de rugine hh.gif parca ar fi lagar de concentrare .
Am fost impartiti in grupe de cate cinci , pentru fiecare clasa . Dupa ce am fost purtati prin toata scoala , ne-a dat si noua cativa plozi care spuneau cadrele didactice ca au probleme . A spus sa le aratam cum pictam noi , am inceput sa fac desenul in tus , cand un plod ma intreaba :"ma lasi si pe mine sa fac " (in gandul meu de se apuca el de facut modelul , am ce sterge )i trasez niste sarcini mai simple si i dau penita in mana hh.gif uite ca se pricepe , cum poate spune acel cadru didactic ca are probleme acesti copii cand au indemanare si talent sad.gif si cei mai grav ca erau si copii oligofreni care au fost separati de noi , si nici macar nu faceau nimica mad.gif erau pur si simplu condamanti sa traiasca cu boala care au mostenit-o ) dupa o jumatate de ora am terminat modelul si i-am dat penelul in mana , a fost receptivi copilul si a reusit sa realizez icoana pe sticla foarte bine , i-am zis unde nu e bine . Dupa doua ore am ramas inmarmurit cum o mana de copii au reusit lucrari bune , de calitate . Am plecat cu un gust amar , cadrele didactice nu-si fac treaba asa cum trebuie , cei cu probleme sunt lasati la nivelul de planta . M-am bucurat ca am avut o discutie cu un profesor care mi-a spus ca putini ajung ca la 20 de ani sa aiba o slujba , cu ce sa se intretina , si ce ma intristat cry.gif....si restul ce fac la terminarea unei profesionale ......o intrebare fara raspuns din pacate
Kyklos
Suntem in 8 aprilie mai e o luna si o zi pana la ziua mea , ma gandesc ca nu are rost sa-mi tin majoratul . E prea mare suma de banii 1500 de RON pentru o distractie de cateva ore , si adevarul e ca nu am pe cine invita , ma rog totii depravati si toate parapantele se gasesc la tot pasul , dar nu se merita .
Singura distractie , daca se poate numi asa , e atunci cand imi vad planurile si ideile duse pana la capat . M-am bazat pe simturi am stiut totdeauna cand sa actionez si-n televiziune si-n pictura ca sa ies invingator . Ma bucur incaodata ca am ajuns la o varsta in care ideile mele si conceptiile despre viata nu m-au inselat .
Kyklos
Pentru unii a-nceput vacanta pentru mine au inceput "corvezile".Ieri dimineata am mers la cerc sa fac poze la totii colegii , pentru albumul cercului foto , tot eu trebuie sa-mi bat gura si umblu dupa iei , sunt inconstientii nu realizeaza ca-si pot forma un nume frecventand acest cerc , profesoara vrea sa scoata si o carte evident tot eu ma voi ocupa de poze , in aceasta carte va aparea totii elevi acestui cerc de la-nceput si pana-n zilele noastre .Pe la ora 14.00 m-am dus la un service SONY sa-mi repare defectul , am aflat ca au fost stricate contactele la display . Sunt suparat ca scap de o problema imi vine o suta pe cap , in aceasta mini vacanta voi scapa de cateva probleme .
Ieri am surprins un cadru inedit BAR 4X4....si-n afara bodegi... blink.gif un cabrio 4x4 balegos...
BAR 4X4.V.S.cabrio balegos
Marcus
Pfuai, am si uitat ca unii au vacanta! Studentilor nu li se da vacanta - ei sunt tot anul in vacanta! rofl.gif - Bine, bine, exceptand Sesiunile dry.gif
Sigur, nu ma refeream la tine ca ai vacanta! tongue.gif
QUOTE
profesoara vrea sa scoata si o carte evident tot eu ma voi ocupa de poze

Evident! laugh.gif Pui punctul pe "i"... eu stii ce cred - te-au vazut pe tine mai muncitor si lasa greul sa-l duci tu. Daca faci ceva pentru un cerc de persoane este normal sa lucrezi in echipa, nu sa muncesti singur "in umbra" si roadele sa le aibe ceilalti. In astfel de cazuri pentru a fi remarcat, este bine sa iesi in fata, sa spui ce vrei si sa "joci dur", dar "dupa reguli". wink.gif De exemplu, eu in liceu am facut parte din echipa de consilieri-peer ai colegiului - bineinteles, dupa niste probe psihologice, dar am reusit sa ies in fata, sa ma detasez de ceilalti, dovada fiind faptul ca, din liceul meu am fost singurul consilier-peer baiat. smile.gif Asa ca a trebuit sa lucrez in echipa cu fetele sorry.gif si a fost frumos, ne adunam la cineva acasa si cautam impreuna poze pe internet si le lucram si le proiectam si faceam afise promovandu-ne imaginea. smile.gif Si ne mai si distram -
Deci, daca "ai cu cine", si daca esti dispus, poti propune colegilor interesati - bineinteles, vorbind inainte cu supraveghetorul de proiect - in acst caz, profesoara ta - sa lucrati in echipa. Ar fi mult mai simplu si distractiv. smile.gif

Apropos... nice picture "balegoasa" spoton.gif Suntem in Romania si se vede bine ca am pastrat inca traditiile "de epoca": transportul cu calul.

Bafta in continuare.
Kyklos
Sarcinile sunt trasate de profesoara , si tot timpul ne spune ca vom avea un plus in CV-ul nostru , cei care vom ajuta la carte si la pliantul de prezentare a cercului . Si atatea plusuri am in CV ca nu-s respectat asa cum trebuie nicaierii , la televiziune sunt prea mic pentru a face alceva(altii au sarcini de dat si la altcineva si nu-si le duc pana la final ) , la scoala totii ies intra in schema cu idei si cand le spun ca nu-i bine fac tot cum stiu ei (aici ma refer la un proiect cu ariile protejate la noi in judet )si cand dau de greu apeleaza la mine ca o sluga la curtea imparatului si tot asa . Ma bucur ca sunt printre cei 20 de la cerc care vor merge la Bucuresti de 1 iunie la Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti , si vom expune lucrarile .
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.