Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Violenta In Scoli
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2
contraste
Nu am deschis subiectul la "Invatamant", pentru ca este o discutie al carui subiect ne intereseaza pe toti.
Credeti ca este normal ca intr-un astfel de loc - scoala - sa fie astfel de manifestari?
Credeti ca se fac vinovati doar elevii care genereaza astfel de batai ei intre ei?
Sau ca au in anturajul lor diferite persoane dubioase?
Credeti ca are vina corpul profesoral?
Oare familia ce/cata vina poarta?
Cata vina poarta insusi elevul - pentru scoala- copilul, viitorul adult - pentru societate -.
Cat discernamant are acesta?
Oiski-Poiski
Excelent subiect .
In primul rand, zic eu , are vina familia.Copilul respectiv nu se simte acasa bagat in seama si prin violenta in alta parte vrea sa atraga atentia asupra lui.
Sau vrea sa faca parte dintr-un grup "cool" de baieti si nu are curajul sa povesteasca acasa parintilor ce cer aia de la el.
Scoala am putea zice ca are vina pentru ca tolereaza asa ceva in curtea ei.Insa ce masuri ar putea lua ? Bun, sa-i expulzeze din scoala respectiva ca masura finala.Si apoi ? Se muta la alta scoala si o ia de la capat.Poate daca s-ar infinta in cadrul scolilor un birou extra al unui psiholog care sa intervina la cel mai mic semn de violenta, sa ia legatura cu parintii etc.
Din pacate violenta in scoli este din ce in ce mai de actualitate .Si pentru ca am un copil la scoala imi fac si eu desigur griji de ce va fi mai tarziu.Nu pot decat sa-l cresc de pe acuma cu ideea ca acasa poate veni oricand cu problemele lui.
contraste
Oiski-Poiski , privitor la familie.
Nu numai familia are vina prin faptul ca nu baga copilul in seama.
Eu cred ca prea este bagat in seama uneori, fapt pentru care el se simte cel mai tare, ceea ce si vrea sa demonstreze.
Pe de alta parte, exista si familii unde violenta se practica intens, fiind prima lectie de viata pe care copilul o invata.
De aceea, el este oricand pregatit sa dea astfel de lectii, oricui, si cu placere.
Faptul ca oricine la aceasta varsta scolara a primei adolescente doreste sa iasa in evidenta, apaleaza la ce este mai usor: pumni, palme, injurii.
Clopotel
Am inteles.... Toata lumea e vinovata de comportamentul agresiv al elevului : familia, profesorul, vecinul de la 8, Basescu, Bush, Cpt. Picard si, mai ales, bosimanul din Africa. Numai saracu vlajganel de 15 ani, care da cu brandu in profi e ingerasi....Saracutu' de el....ce oropsit e...'nici macar acasa nu e bagat in seama'...
Eu ma gandeam ca deja de pe la 10ani, omul are discernamantul dezvoltat, si isi da seama si singur ce e acela bun simt....
Ce iti e si cu democratia asta....intoarce lumea cu fundu-n cap.....
contraste
Clopotel , nu vrei sa discutam fara persiflare?
Nu de alta, dar fiecare avem copii in dotare sau venim cu ei in contact, si, uite-asa, unii de la altii putem invata lucruri folositoare.
Daca vrei, deschid un topic in paralel "Violenta in scoli -. Traiasca bascalia!"
Fireste ca si dobitanul ala de "x" ani are o vina ! Dar care, cat, cum, unde?
Cum putem face noi, cei mai mari o viata mai buna pentru viitorul celor mai mici si pentru al nostru personal?
Oiski-Poiski
Contraste desigur ca exista si mici tirani rasfatati cu care familiile si scolile nu mai ies la capat.
Insa din acestia am vazut prea putini.Mai mult invers.Tata , mama lucreaza ca altfel nu reusesc sa faca fata cu banii , lucreaza de dimineata pana seara, in schimburi, copiii sunt singuri , se educa singuri .
De familiile batause incepand cu parintii uitasem, ai dreptate.Eu vorbeam din punctul de vedere al unei familii normale.
contraste
Trebuiesc avute in vedere toate posibilitatile.
Acum despre scoala:
Pana acum, in Romania nu au fost astfel de probleme ata de grave si atat de frecvente.
Una era fumatul la W.C. si pipaitul unei fete la ora de sport cand baiatul se impiedica si "cadea" peste fata.
Toate acestea se soldau cu eliminari, si nimeni in acea generatie nu mai avea curajul.
Dar nu frica este cea care trebuie sa guverneze.
Discutia am pornit-o ca sa aflu parghii de operare fara aplicarea de pedepse corporale, fara umilinte verbale, fara a face mai mult rau decat bine.
Toate acestea se pot face cand exista un Consilier psihologic in "dotarea" scolii.
Dar cand nu exista?
Sunt convinsa ca in Scoala Centrala exista asa ceva. Dar era pregatit pentru astfel de situatii?
A stiut oare relatia in derulare?
Acum cand avem aceste modele negative, oare cum ar fi mai bine sa interrelationam?
mutulica
violenta in scoli a existat din totdeauna...
imi amintesc ca ne bateam la greu si in scoala si in liceu... pe masura ce am crescut mai putine batai, dar si cind se incingea cite una era mai dura si cu urmari mai grave
am terminat un liceu teoretic, de frunte... si totusi multe din colegele mele ieseau cu asa zisii "gashmetzi", baietii de cartier ai momentului. erau incantate de asa zisa protectie pe care le-o puteau oferi acestia...

singurul lucru care s-a schimbat peste ani e ca ... daca atunci toti inchideau ochii, si se faceau ca ploua si nu exista (asta pina cind se intimpla cite une eveniment mai iesit din comun) astazi ... copii filmeaza iesirile in decor si presa amplifica natura evenimentelor

sa luam bunaoara cazul cu tipul care a injungheat o fata in cancelarie. dupa cum spunea un post TV nici fata nu era chiar usa de biserica, mai ales ca acceptase sa pozeze putin mai indecent. ei bine... cind eram pe-a 9-a.. un tip a batut cu o ranga de fier pe fata, prietenul fetei, si tatii celor doi de i-a bagat pe toti in spital, si totul in plin bal al bobocilor. si totusi la ora aia nu s-a scris nici un rind despre asta...

diferenta intre trecut si prezent este data doar de accesul la informatie
nefertiti-old
Exista un aspect de care la noi s-a vorbit destul de putin. Si anume daca parintii se ocupa sau nu de copil asa cum trebuie, iar daca nu, sa se ia masuri. In SUA cred ca functioneaza, nu stiu sigur... Faptul ca ai facut un copil si pe certificatul lui de nastere esti trecut ca parinte nu ar trebui sa iti dea dreptul sa iti bati joc de educatia lui. In momentul in care il neglijezi, ar trebui sa fii pedepsit in vreun fel, mergand pana la a ti se lua copilul. Ca si in cazurile de rele tratamente aplicate minorului. Neglijenta e tot un rau tratament, in fond, nu? Pentru ca de aici pornesc multe probleme legate de comportamentul si atitudinea copiilor.
contraste
Bun, perfect, uite o informatie, de la mutulica
Deci violenta a existat (din Neanterdal, desigur!!!), exista si in prezent.
Nu aduce nimic bun nimanui.
Eu ca persoana neimplicata direct, am avut unele stari interioare provocate de cele aratate mai sus , deci am devenit un participant pasiv.
Si activ, si pasiv, oricum ai fi, violenta produce ca fenomene secundare stari de nesiguranta, depresie, angoasa, frica.

Oare cum, in ce fel ar trebui actionat ca sa nu mai existe?

nefertiti
Da, exista.
O astfel de masura ar trebui instituita de urgenta si in Romania. Ca astfel de manifestari sa nu mai ia amploare.
mutulica
in mod cert violenta intr-o mai mare sau mai mica masura a existat, exista, si cu parere de rau trebuie sa o spun... va continua sa existe
am frecventat cursurile a doua scoli de prestigiu in orasul natal, scoli cu rezultate excelente in admiterile ulterioare si/sau concursuri interne sau internationale (am avut un coleg la olimpiada internationala de matematica), si cu toate astea m-am lovit de partea negativa a vietii de elev

stiu ca pe vremea aia ma chinuiam din greu sa invat citeva scheme minime de aikido, faceam yoga pt mobilitate si aveam nelipsita o nuia de fibra de sticla care ma punea la adapost de pumnii unora.

imi amintesc ca in timpul scolii generale eram asteptati la poarta de elevi mai mari de la scoala ajutatoare (de undeva de prin vecini) care ne cereau banii din buzunare, si daca nu aveam sa platim luam bataie. uf... de cite ori a trebuit sa explic mamei ce e cu uniforma praf (era plina de intelgere, si daca afla ca am fost implicat in vreo poceala, mai imi tragea si ea vreo doua)

apoi ... in liceu, asa cum povesteam mai sus, atrageam oprobiul celor de pe la industriale, care veneau sa dea o lectie tocilarilor, sau sa se distreze cu fetele lor.
din fericire eram destul de solid, si am invatat repede sa dau inapoi, dar multi din colegii mei au luat-o pe cocoasa complet nevinovati

va e cunoscuta expresia "baiete, poti sa pleci, dar fata ramine cu noi"?
Clopotel
Draga Contraste,
Scuze dar nu m-am putut abtine cand vad ca problemele grave sunt tratate cu atat irealism...
QUOTE
Dar nu frica este cea care trebuie sa guverneze.
De ce fugi de adevar? Crezi ca daca ne facem ca nu-l vedem el nu mai exista? De ce excluzi din start o varianta eficienta?
E greu de vazut ca unii semeni de-ai nostrii se comporta ca animalele, si ca unele animale nu stiu decat de frica? Tu crezi ca pe ala il va convinge o domnisoara psiholog sa se faca bine?
Ai vazut ce mielusel devenise tipul ala in mainile politistilor ?
Exista alta masura impotriva lor, pe masura faptelor lor? Adica ala baga cutitul in copilul tau, si tu zici ca daca-i scadem nota la purtare la 5 e suficient? Pai ala nu se opreste nici daca ii ajung nota la -1000, ca il doare-n cot de note, si de exmatriculari, ba din contra, ii da o mai mare 'notorietate'...
Daca indivizii astia ar sti ca daca nu sunt civilizati in scoli, sau oriunde, ci ar fi trimisi, macar vreo 3 luni, undeva unde sa faca ceva util pt. societate, de ex. la drumuri, crezi ca la intoarcere vor mai avea 9 la purtare? Daca da, nu-i bai... ca drumuri.... ehe... sa tot facem...., si ii tinem si ocupati, si departe de victime smile.gif
Adica sa luam odata taurul de coarne pana nu e prea tarziu, caci maine poimaine, astia ajung sa conduca tara, si atunci cine-i mai opreste?!
Parerea mea...
nefertiti-old
Pai ala care a bagt cutitul in fata parca avea peste 30 de ani, nu ai cum sa ii scazi nota la purtare. De ala se ocupa militistii, clar. Dar ea are partea ei de vina ca s-a inhaitat cu unul ca asta. La varsta ei! Parintii ce pazeau?
contraste
QUOTE
Adica ala baga cutitul in copilul tau, si tu zici ca daca

si altele din textul tau clopotel , ma face sa cred ca tu nu citesti postarile.
Doar titlul topicului, si bati apoi campii, din pacate fara gratie!
Unde am afirmat eu ceva de note la purtari?
Daca TU gandesti asa, nu imi atribui mie, sau altuia!
Hai, roaga-te te rog frumos la Doamne, Doamne, sa iti dea ceva atentie cand postezi, macar aici !
Cucu Mucu
La fostul meu liceu, desi nu au fost scene de violenta directorul s-a gandit sa previna aparitia unora si a facut contract cu o firma de paza sau gardieni publici(nu imi mai aduc aminte exact), asa ca noi nu prea eram tulburati de indivizi din aia. Toata lumea era legitimata, era ok, numai ca noua, adolescenti rebeli - mai mult sau mai putin - ni s-a parut o incalcare grava a libertatii noastre de circulatie, mai ales ca aia ne luau la intrebari si cand incercam sa chiulim. laugh.gif
MIA
QUOTE (mutulica @ 5 Dec 2005, 08:40 AM)
violenta in scoli a existat din totdeauna...
{...}

Nu stiu daca neaparat in scoli, dar in preajma lor sigur. rolleyes.gif

Scoala unde am facut eu "generala" era efectiv lipita de sediul Politiei ( Militiei ) Municipale si cu toate astea din cind in cind mai ne trezeam cu unii din "baietii duri" de pe zona care ne luau mingea de fotbal zalog pina stringeam 10-15 lei de tigari si de o bere rece - si asta desi, repet, eram ultrafavorizati fata de alte scoli. mad.gif
Si cum pe vremea lui nea Nae exmatricularea sau mutatul la o scoala disciplinara erau masuri extrem de greu de realizat de profesori unii din ei erau chiar elevi ai scolii ( desi na ... de 15-16 ani ). rolleyes.gif

Ar fi mai multe de povestit, dar na ... si eu subscriu la parerea ca fenomenul e muult mai vechi ( si chiar cred ca era mai rau "inainte" wink.gif in multe cazuri ) si doar mediatizarea actuala face lucrurile sa para ... "diferite". tongue.gif
mutulica
si nu ai avut nici o bataie generata de ... meciul de fotbal la pariu intre a unspea x si a doispea y? si nici macar buseala din cauza vreunei fete care a schimbat iubitul peste noapte/vacanta?

nu pot sa cred ca s-au linistit hormonii adolescentilor intre timp...

pe de alta parte, da remarca e corecta. aici vorbim de violenta din mediul inconjurator al scolilor. cea din scoli e intre profesori si elevi (imi amintesc ca o luam des cu liniarul triunghiular... )
nefertiti-old
Mey, fenomenul de azi e mult mai amplu ca acu' 'jde ani. Nu e vorba doar de o mai intensa mediatizare, ci de o intensificare a violentelor. Daca pe vremuri vorbeam doar de batai din astea nevinovate, acum vorbim de cafteli cu lanturi, bate, cutite samd. Iar elevii de azi (nu toti, sa nu mi se sara in cap) sunt mult mai violenti si agresivi in comportament. Iar lucrurile pornesc de la chestiuni aparent minore. Au mai multa libertate din partea parintilor, au anturaje foarte dubioase, profesorii sunt mult mai permisivi cu ei... Pana si lejeritatea tinutei duce uneori la scandaluri. Unele gagici se duc imbracate foarte sumar la scoala, iar daca starnesc in felul asta pe bietii baieti, care sunt la varsta cand tropaie hormonii in ei, tot ele fac pe victimele. Fenomenul e ceva mai complex...
MIA
QUOTE (nefertiti @ 5 Dec 2005, 11:30 AM)
Daca pe vremuri vorbeam doar de batai din astea nevinovate, acum vorbim de cafteli cu lanturi, bate, cutite samd.

Batai ... "nevinovate" ? unsure.gif

Bine - cum am mai spus-o : in scoala propriu-zis probabil ca erau mai rare astfel de fenomene, dar in afara ei ... sorry.gif Nefertiti - eu am aflat la ce mai poate fi folosita o rozeta de robinet inainte de revolutie, cu ocazia unei cafteli din astea "nevinovate" ( din care din fericire am iesit foarte bine pina la urma ). smile.gif

Singura diferenta reala pe care o percep e ca din punct de vedere al afacerilor "interlope" liceele mai ales sunt probabil mai atractive acuma decit inainte de '89 ( droguri alea, alea ). sad.gif
Endgegner
Mda, umblam si noi prin a 9-10 cu lanturi in geanta "tip masca de gaze" rolleyes.gif ca nu se stie cand apuci sa te trosnesti cu alti "batausi" de la scoli rivale. In caz de bataie se mai apela si la faimosul "lunceag" care, mai mult il oblojea pe acel care-l folosea pana invata sa-l foloseasca hh.gif In cel mai rau caz bataile intre scoli se transformau intr-o bataie intre strazi sau mai bine zis cartiere cum de multe ori a fost cazul. cool.gif
Achernar
Psiholog !
rofl.gif rofl.gif
Si-adica ce sa le faca parintii ? Pana pe la 10 - 12 ani mai merge. Dupa aia ...

Sa le ia copii daca nu-i educa cum trebuie ? Sunt 100 % de acord. La ce cafturi se practica in institutiile statului trosneala de acasa e chiar distractie. Cafturi intre puradei, vreau sa spun.

Clopotel
Draga Contraste wub.gif
Nu inteleg de ce te-ai suparat pe mine, ca eu chiar nu te-am contrat cu ceva... Am sustinut doar ca trebuie sa facem mai mult decat a cauta vinovati in alta parte... Daca un elev de 15 sau 18 ani face un lucru rau, de ce sa fie altii vinovati si pedepsiti si nu doar el, ca doar are discernamant la varsta aia....?
QUOTE
si altele din textul tau clopotel , ma face sa cred ca tu nu citesti postarile.

Pai le-am citit pe toate... ca nu erau de cat vreo 4 smile.gif... la ce anume te referi?
QUOTE
Doar titlul topicului, si bati apoi campii, din pacate fara gratie!

Puncteaza te rog unde am batut eu campii, care este acea fraza care contrazice realitatea?
QUOTE
Unde am afirmat eu ceva de note la purtari?

Pai in momentul in care nu sunt decat doua variante: cea punitiva fizic (inchisoare, munca etc) si cea scolara (scaderea notei la purtare, exmatriculare), iar tu o excluzi pe prima, atunci logic nu ramane decat a doua? Sau mai exista si a treia si nu am vazut-o eu? care?
Ma acuzi ca nu am citit intrebarile pe care le-ai pus la inceput... Desi le-am citit, le-am considerat putin cam naive, (am acest drept nu?), dar fara sa te simti atacata cumva, caci eu nu am nici o lupta de dus cu tine sau cu altcineva, ci discutam doar de principiu ...
Iata:
QUOTE
Credeti ca este normal ca intr-un astfel de loc - scoala - sa fie astfel de manifestari?

Crezi ca e vreunul care zice da, si sa il consideri sanatos la cap?
QUOTE
Credeti ca se fac vinovati doar elevii care genereaza astfel de batai ei intre ei?

Nu..., eu cred ca si aia din galerie au o vina... smile.gif
QUOTE
Sau ca au in anturajul lor diferite persoane dubioase?

Si anturajul e de vina ca e anturaj smile.gif, dar de regula astia recalcitranti strica anturajul si nu invers...
QUOTE
Credeti ca are vina corpul profesoral?

Astia in primul rand,... o profesoara care doar preda fizica si nu e in stare sa desparta doi vlajgani de 18 ani care se iau la bataie si se taie cu cutite, ar trebui scoasa din invatamant...
Ok.. ce vina crezi tu ca are profesoara?
QUOTE
Oare familia ce/cata vina poarta?

Si astia sunt vinovati, ba as zice ca cei mai vinovati, ca doar ei i-au facut...
Sunt familii dezorganitate, cu parinti betivani sau cu alte "treburi".... Ce poti sa le faci astora cand copilul lui e infractor sau criminal? Sa faca astia inchisoare in locul copilului?
QUOTE
Cata vina poarta insusi elevul - pentru scoala- copilul, viitorul adult - pentru societate -.

Pai din ce am vazut pana acum, respectivul elev e singurul nevinovat..., si asta rezulta chiar din inexistenta pedepselor aplicate acestor elevi, sau... toate sunt cu suspendare?
QUOTE
Cat discernamant are acesta?

Pai eu am sustinut ca cel putin de la 10 ani, un om normal ar trebui sa aibe discernamant, altfel poate sa omoare oameni in serie, caci fiind fara discernamnat, e nevinovat... Tu ce zici?

Ideea pe care am expus-o eu inca de la inceput, dar care vad ca te-a afectat sad.gif , a fost aceea ca fara constrangeri si fizice nu se poate. Acestea trebuie reglementate strict prin lege si sa existe personal calificat care sa le aplice, (jandarmerie politie etc.) Treaba profesorilor e sa predea materia la calitate maxima si nu sa se certe cu elevii sau sa-i desparta. Daca la ore vreun elev face agitatie, profesorul nu trebuie decat sa-i cheme pe acesti oameni, care fara prea multe vorbe trebuie sa-l ridice pe individ si sa-l trimita unde-i e locul...
Personal nu inteleg de ce toate aceste discutii cu gasirea vinovatilor acolo unde nu sunt, iar principalul vinovat de fapt e nevinovat...
Eu incerc sa dau solutii concrete si practice si nu doar "cum ar da bine"....
Oiski-Poiski
QUOTE (Clopotel @ 5 Dec 2005, 03:03 PM)
ca fara constrangeri si fizice nu se poate. Acestea trebuie reglementate strict prin lege si sa existe personal calificat care sa le aplice, (jandarmerie politie etc.)

Eu incerc sa dau solutii concrete si practice

inteleg eu bine ? te referi la faptul ca trebuie sa-i batucim bine cand calca stramb ?
nefertiti-old
Oiski, nu e vorba de batucit pruncii. Exista deja de cativa ani scoli care au incheiat contracte cu jandarmeria, pentru a se asigura ordinea si linistea in perimetrul din jurul scolilor, altfel spus sa nu permita unor 'bagabonti' biggrin.gif sa intre in scoli si sa ii protejeze pe elevi.
Oiski-Poiski
aha, la asta v-ati referit
ca nu stiam ce inseamna constrangeri fizice
Achernar
Nu stiu cum se face dar in ultima vreme am tot auzit povesti cum ca scumpetea de copil s-ar fi transformat brusc imediat dupa ce-au inceput hormonii personali sa tzopaie. Problemele hormonale + implicatiile lor nu le poate rezolva de obicei familionul dar le poate rezolva gashca. E nevoie sa continui ?
Kyklos
Cunosc cazuri si as putea si mai mult sa adancesc cutitul in rana . Ca sa fie mai presus de tot colectivul clasei , un grup de bufoni incita elevii la violenta , îi iau in zeflemea , le pune diferite porecle , si normal ca victima nu are nervii de otel si riposteaza .
De vina e si scoala , dar o vina o are si dirigintele(diriginta) . O lectie de dirigentie in care se prezinta cu adevarat incalcarea regulametului scolar ar avea randamament .
Conteaza foarte mult si directorii care administreaza scoala , ar trebui mutati disciplinar elevii turbulenti .
Parintii au si ei o vina , proasta educatie .Din pacate nici ei nu sunt informatii de ce fac odraslele timp de cateva ore , daca merg la ore ,daca au comportament adecvat .
Se fumeaza in continuare in toaletele scoli , unii elevii vin turmentatii la ore . Jigneste cadrul didactic , nici nu stiu de ce mai vine la scoala , ca sa fie pe post de ficus pe holurile scolilor ?
MIA
QUOTE (nefertiti @ 5 Dec 2005, 03:23 PM)
Oiski, nu e vorba de batucit pruncii. Exista deja de cativa ani scoli care au incheiat contracte cu jandarmeria, pentru a se asigura ordinea si linistea in perimetrul din jurul scolilor, altfel spus sa nu permita unor 'bagabonti' biggrin.gif sa intre in scoli si sa ii protejeze pe elevi.

Poate fi vorba si de "batucit pramatiile" ca na ... nici jandarmii aia la o adica nu stau si nici nu trebuie sa stea cu miinile in sin, dar asta mai degraba asa ... ca ultima solutie. smile.gif

QUOTE

Personal nu inteleg de ce toate aceste discutii cu gasirea vinovatilor acolo unde nu sunt, iar principalul vinovat de fapt e nevinovat...


Pentru ca asa e la moda. tongue.gif

QUOTE

O lectie de dirigentie in care se prezinta cu adevarat incalcarea regulametului scolar ar avea randamament .


Cred ca are efect doar daca e urmata de una in care sa se prezinte ce au patit efectiv cei care-au incalcat respectivul regulament. rolleyes.gif
nefertiti-old
QUOTE (MIA @ 5 Dec 2005, 04:39 PM)

Poate fi vorba si de "batucit pramatiile" ca na ... nici jandarmii aia la o adica nu stau si nici nu trebuie sa stea cu miinile in sin, dar asta mai degraba asa ... ca ultima solutie. smile.gif


Aici vorbesti tampenii. Unde ai vazut tu sa bata jandarmii elevi?
MIA
QUOTE (nefertiti @ 5 Dec 2005, 04:40 PM)
QUOTE (MIA @ 5 Dec 2005, 04:39 PM)

Poate fi vorba si de "batucit pramatiile" ca na ... nici jandarmii aia la o adica nu stau si nici nu trebuie sa stea cu miinile in sin, dar asta mai degraba asa ... ca ultima solutie.  smile.gif


Aici vorbesti tampenii. Unde ai vazut tu sa bata jandarmii elevi?

Asa e, ai dreptate - in incinta scolilor nu-mi amintesc sa fi vazut jandarmii sa fie nevoie sa intervina prea "hotarit". smile.gif
March
Pai ce se intampla la noi e asa un fel de mizilic fata de evenimentele tragice din scolile americane !
Cla
Ma gandesc ce dezastru ar fi fost la noi "pe vremuri" daca "baietii de cartier" aveau in loc de nunchaku sau lant de bitzigla... - arme de foc la îndemâna... hh.gif
Sa fi intervenit atunci psihologu' ... saracu' ... rofl.gif
contraste
Am citit postarile, am lasat un pic sa se deruleze discutia.
Este de-a dreptul contra oricaror limite ca in incinta unei scoli sa se petreaca asa ceva ceea ce frecvent vedem la televizor ca s-a intamplat in America !
Copii impuscati, profesori impuscati.
De la cutit la arma de foc nu mai este decat un pas.
Sa nu uitam incidentul de la Jean Monet, cel cu grenada
Degeaba sunt acesti gardieni la porti dupa cum se vede.
Securitatea scolii nu poate fi asigurata de gardian, ci de Dumnezeu in aceste cazuri, cand nu se asigura o educatie nonviolenta copilului de azi spre nu a deveni maturul provocator de gesturi violente de maine.
Ce s-a intamplat acum un an, doi, sau cateva zile, prea putin conteaza.
Nu ma intereseaza amintirile lui Cla despre lantul de la bitzigla.
Important este pentru viitorul nostru si al copiilor nostri sa nu ne gandim in trecut, la "pe vremea Noastra" ci acum, in prezent, pentru ca din pacate si aceasta este TOT VREMEA NOASTRA, pentru ca inca mai traim.
Cei ce avem copii sau dorim sa ii facem, sa ii educam astfel incat sa nu ajunga probleme pentru societate.
alfa
QUOTE
Pai ce se intampla la noi e asa un fel de mizilic fata de evenimentele tragice din scolile americane !


Foarte adevarat. Oameni hotarati, d-aia controleaza lumea. wink.gif
contraste
Adica alfa , tot inainte cu violenta, de la o varsta infantila, asa ca exercitiu, ca mai apoi sa conduci o lume, nu ?
alfa
March e un mare admirator al americanilor din ce am vazut ca a postat pe la politica, vroiam doar sa scot in evidenta modul in care acestia stiu sa-si impuna punctul de vedere. laugh.gif . Da, exercitiul trebuie inceput de mic, cu cat mai devreme cu atat se deprinde mai bine. biggrin.gif
contraste
Da, cam asa este, te apuca rasu plansu, dar situatia inca este suportabila, vom trai clipele cand ne vor fi smulse sacosile cu paine din mana.
Doar daca nu ne facem piata din cartierele rezidentiale, sau nu ne vine de la casa de comenzi acasa.
Cu astfel de " promisiuni ", ce sa mai cred?

alfa
Exagerezi Contraste. Nu suntem inca la nivelul americanilor. biggrin.gif
Eu zic ca in scoli e prea multa cumintenie chiar. In liceul unde m-am chinuit si eu, aproape totul se limita la certuri si jargon. Pe bune, eu nu stiu decat de vreo cinci batai dintre care doua au fost intre fete si la alte doua am participat eu. Am luat-o, o data destul de serios, nu stiu cum se face ca sunt intotdeauna in inferioritate numerica la astfel de evenimente. biggrin.gif.
Nu prea vad ce are a face sacosa cu violenta in scoala, dar fie. biggrin.gif
contraste
Nu exagerez
Nici Ratiu nu a exagerat cand in prima campanie prezidentiala a facut enorma greseala sa isi prezinte candidatura asezat in fata unui birou pe care era asezat un calculator.
Cumplita si fatala eroare!
Reactia electoratului a fost un de respingere.
Nu au putut intelege cum de am putea avea pe birourile noastre calculatoare.
Uite ca avem.
Asa nu pot multi intelege acum afirmatia mea.
Vom ajunge si in scolile romanesti sa fim sub asediu !
Asta, daca nu se iau masuri la timp.
Kyklos
Pana la urma si jandarmul nu prea se implica daca se iau la tranta doi elevi , odata ce elevul a iesit din incinta scoli nu-l mai intereseaza daca elevul acela e luat la pumni si picioare in gura .
In scoala te-a aparat cumva , dar in afara scoli te priveste .
Din pacate in scolile din Romania predomina legea junglei .
alfa
Exagerati! Jungla, asediu smile.gif Viziuni apocaliptice. Cine sa fie sub asediu? smile.gif
Cucu Mucu
QUOTE (Plutarh @ 5 Dec 2005, 10:03 PM)
Din pacate in scolile din Romania predomina legea junglei .

Din pacate, intreaga societate umana e cladita pe aceasta lege. Cel mai (puternic, destept, iute, etc) castiga! wink.gif
MIA
QUOTE (Plutarh @ 5 Dec 2005, 10:03 PM)
Din pacate in scolile din Romania predomina legea junglei .

blink.gif

Ma cam indoiesc totusi de asa ceva. Eventual e valabil pentru unle licee ( foste ) industriale/agricole, dar per ansamblu mi se pare o exagerare. rolleyes.gif
mutulica
QUOTE (contraste @ 5 Dec 2005, 10:54 PM)
Uite ca avem.
Asa nu pot multi intelege acum afirmatia mea.
Vom ajunge si in scolile romanesti sa fim sub asediu !
Asta, daca nu se iau masuri la timp.

iti dau dreptate. as merge mai departe in a spune ca ... daca punem jandarmi in scoala nu rezolvam problema. actiunea duce la reactiune si aversiune

normal ar fi ca elevii pe baza punctelor (inclusiv cele de la disciplina) sa poata frecventa scoli mai bune sau mai proaste, iar cei ce nu pot face fata unor programe publice normale sa fie internati, eventul inclusi intr-un program de pregatire militara si sa isi verse acolo excesul de adrenalina si agresivitate (un exemplu in acest sens este royal navy care chiar a reusit sa educe si sa re-educe generatii intregi de rebeli britanici)

alfa
Si eu ii dau dreptate...Asediul Constantinopolului o sa fie... rofl.gif
QUOTE
(un exemplu in acest sens este royal navy care chiar a reusit sa educe si sa re-educe generatii intregi de rebeli britanici)


I-au reeducat atat de bine incat cei mai penali suporteri sunt cei britanici. smile.gif
Si aia imi plac. Oameni hotarati. Nu intamplator merg pe mana americanilor. smile.gif
nefertiti-old
QUOTE (alfa @ 6 Dec 2005, 12:49 PM)


I-au reeducat atat de bine incat cei mai penali suporteri sunt cei britanici. smile.gif

Seamana cu aia de la Dinamo. laugh.gif ohyeah.gif
mutulica
de cite ori ai fost in uk? cit de multe stii despre bataile de pe stadioanele germane sau italiene?
cit de multe ai auzit despre bataile intre cartiere dupa fiecare meci lazio-as roma?
de cite ori s-au incaierat suporterii stelisti cu cei ai lui dinamo pe vremea lui ceasca, si sa nu uitam meciul steaua-rapid

mergi pe mina cui vrei, pina la urma sistemul lor educational i-a transformat in imperiu, sistemul nostru in slugi cu pretentii, si semidocti
alfa
nefertiti

QUOTE
Seamana cu aia de la Dinamo.


Foarte frumos. Asta inseamna sustinerea unei echipe...Eu in locul tau nu ma mai luam de dinamo...DINAMO-poli 1-0

ohyeah.gif

mutulica

QUOTE
de cite ori ai fost in uk? cit de multe stii despre bataile de pe stadioanele germane sau italiene?
cit de multe ai auzit despre bataile intre cartiere dupa fiecare meci lazio-as roma?
de cite ori s-au incaierat suporterii stelisti cu cei ai lui dinamo pe vremea lui ceasca, si sa nu uitam meciul steaua-rapid


Am auzit despre celebri hooligans si imi e de ajuns. Am citit , am vazut la tv etc.



QUOTE
mergi pe mina cui vrei, pina la urma sistemul lor educational i-a transformat in imperiu, sistemul nostru in slugi cu pretentii, si semidocti


Nu sistemul educational i-a transformat in imperiu , au devenit imperiu cu mult inainte de a avea actualul sistem educational. Astazi nu mai sunt asa. Nu vad legatura cu tema.
Te simti sluga si semidoct? E problema ta smile.gif dar nu vad legatura cu propunerile bizare cu internarea si nu stiu ce.
Achernar
Exact acelasi sistem a produs milionul de cetateni care presteaza activitati cat se poate de onorabile in vestul salbatic. Si care nu-s nici slugi, nici semidocti.

Britanicii au ajuns ce-au ajuns pentru ca a existat o delimitare foarte clara intre cultura 'clasei superioare' si cultura mahalalelor. In Romania cel de-al doilea tip de cultura a ajuns predominant dupa razboi, eliminandu-se doar ceea ce deranja partidu'.
Iar mass-media britanica a fost zeci de ani extrem de conservatoare in ceea ce priveste (non)promovarea (sub)culturii mahalalelor. Ceea ce nu se intampla cu mass-media romaneasca.
Asta nu inseamna ca englezii n-au 'durii' lor. Oho, au chiar prea multi. Dar nu-s scosi in fata ca exemple de succes in viata. Poate cu exceptia sportsmanilor.

Chestia cu pregatirea militara nu-i o idee rea. Da' inglishmanii au bani, romanii nu. Iar afacerea e excesiv de scumpa, intre altele si pentru ca razboaie care sa-i scape masiv de excesul de soldati nu prea se intrevad nici pentru britanici, nici pentru romani.
p.s Pe vremea imperiului asta nu era o problema pentru englezi. Daca nu era razboi atunci soldatii aveau unde sa fie trimisi. Ca India e mare. Si nici coloniile africane n-ar fi zis nu.
alfa
Achernar

QUOTE
Iar mass-media britanica a fost zeci de ani extrem de conservatoare in ceea ce priveste (non)promovarea (sub)culturii mahalalelor. Ceea ce nu se intampla cu mass-media romaneasca.


Vrei sa detaliezi putin. Ce inseamna (non)promovarea (sub)culturii? Ce inseamna (sub)cultura? Ce difuzeaza programele britanice de muzica sau de ce vrei tu?

QUOTE
Iar afacerea e excesiv de scumpa, intre altele si pentru ca razboaie care sa-i scape masiv de excesul de soldati nu prea se intrevad nici pentru britanici, nici pentru romani.


Stai linistit ca se rezolva si asta. Din cate stiu eu Romania doreste sa participe la interventii militare `preventive` acolo unde au chef americanii. Ziarele scriu ca vine pe aici Rice pe care Ungureanu nu indrazneste s-o intrebe ce-i cu avioanele alea care se pare ca au aterizat si prin zona...cu `teroristi` carora li s-a facut o primire placuta prin tortura...evident in tarile est-europene ca prin alte parti nu prea e voie, incep sa apara informatii...Si cum politica externa romaneasca incepe sa arate a slugarnicie fata de U.S.A. doar-doar ne-o pica si noua ceva parca ii dau dreptate lui mutulica....

P.S. Probabil istoria romaneasca e o insiruire de slugarnicii: fata de turci, rusi, acum americani etc...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.