Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Imnul National
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Sport > Fotbal
Oiski-Poiski
FIFA Boss Joseph Blatter a anuntat ca se gandeste serios la desfintarea imnului national cantat inaintea meciurilor de nationale.
Asta in urma meciului Turcia - Elvetia cand suporterii si-au fluierat reciproc imnurile.
Eu una nu-mi inchipui cum ar fi fara .Cand incepe un meci este pur si simplu fantastic sa asculti cum canta suporterii imnurile. Un stadion intreg !
O masura drastica doar pentru ca unii oameni nu gandesc cu capul .
Kyklos
Din pacate Joseph Blatter vede partea cealalta a paharului , mai exact vede partea negativa a intonareii imnului national .
Din cauza unor suporterii cu mintea ingusta ,se rupe o adevarat istorie a intonarii imnului national .
Sushi
Eu cred ca e totuna daca se cinta imnul inainte de meci sau nu. Fotbalul este o disciplina sportiva si sincer eu n-am vazut sa cinte cineva imnul inaintea unui meci de box, tenis sau ping-pong. De ce-ar fi fotbalul mai cu coarne?
Kyklos
La box nu prea ar fi indicat intonarea imnului Carmelita . Isi pierde din ritm meciul , pana se intoneaza imnul isi chiar pierd pofta de luat pumni .
Carmelita ,fotbalul mai este numit si sportul rege .
Oiski-Poiski
QUOTE (Carmelita @ 4 Dec 2005, 05:53 PM)
De ce-ar fi fotbalul mai cu coarne?

habar nu am
insa mie imi place cand se canta
nu as avea nimica impotriva sa-l cante si la alte sporturi laugh.gif
March
Pana la sport, mai intai trebuie lamurita asta :

Avem imnul care ne trebuie?
rebel
March, este offtopic serios, prietene.

Preşedintele FIFA a făcut declaraţiile respective īn urma unor păreri personale, neexistānd nici o discuţie pe această temă planificată īncă īntre discuţiile FIFA. Mai mult, nici nu se prea pot discuta alte lucruri pānă cānd comitetul disciplinar al Federaţiei nu-şi va oferi verdictul īn privinţa celor īntāmplate la Istanbul.

March
Ei, nu fi chiar asa rebel ! Am bagat si io o soparla tongue.gif
ducoro
QUOTE (March @ 4 Dec 2005, 09:44 PM)
Ei, nu fi chiar asa rebel ! Am bagat si io o soparla tongue.gif

Apropo sopirlele astea nu se baga despre imnul national.
Kyklos
Deja deviem de la subiect , si vorbim biscuiti (off-topic)
On-topic , daca a juca Romania-Ungaria sigur imnurile celor doua state vor fi huiduite . Totul depinde si de tara in care meciul se joaca , si Turcia are suporterii vulcanici care devin irascibili la fiecare esec.
mutulica
fie vorba... in alte sporturi se cinta doar imnul invingatorului... asa ca ... as cam merge pe ideea sa nu se cinte imnul national inainte de meci... ci la sfirsitul intregii competitii... si doar pentru invingator
Marcus
Cele intamplate la Istanbul reprezinta un caz izolat. Nu se impune desfiintarea traditiei de intonare a imnului national in urma unui incident izolat. Cred ca se cauta prea mult stirile senzationale, chiar si acolo unde nu e cazul. wink.gif Tot ce se impune sunt sanctiunile pentru cele doua federatii care nu detin controlul asupra huliganilor, precum si masurile preventive, de evitare pe viitor a acestor genuri de manifestari.

QUOTE
("Vicos")
daca a juca Romania-Ungaria sigur imnurile celor doua state vor fi huiduite . Totul depinde si de tara in care meciul se joaca , si Turcia are suporterii vulcanici care devin irascibili la fiecare esec

Romania a jucat cu Ungaria in preliminariile pentru campionatele mondiale din Coreea de Sud si Japonia 2002, si nu s-a semnalat nici un incident de genul celor de la Istanbul anul acesta.
Suporterii sunt vulcanici pentru ca le este permis sa fie asa, iar in Turcia e deja o traditie... fotbalul fiind unul din cele mai iubite sporturi. Unii inteleg insa diferit acest gen de iubire. wink.gif

QUOTE
("mutulica")
fie vorba... in alte sporturi se cinta doar imnul invingatorului... asa ca ... as cam merge pe ideea sa nu se cinte imnul national inainte de meci... ci la sfirsitul intregii competitii... si doar pentru invingator

In alte sporturi da, dar in fotbal e nepotrivit. La sfarsitul meciului, jucatorii sunt obositi, transpirati, nu pot ramane pe teren doar de dragul intonarii imnului. In plus, intonarea imnului la inceputul meciului are un efect pozitiv asupra psihicului, de insufletire. thumb_yello.gif
mutulica
efectul de insufletire ar trebui atunci generalizat... in meciurile interne sa se cinte imnurile cluburilor
alfa
QUOTE
Eu cred ca e totuna daca se cinta imnul inainte de meci sau nu. Fotbalul este o disciplina sportiva si sincer eu n-am vazut sa cinte cineva imnul inaintea unui meci de box, tenis sau ping-pong. De ce-ar fi fotbalul mai cu coarne?

Si eu cred la fel. Se pierde timp degeaba cu imnurile alea. Si de obicei suna si prost.
milimetru
Fotbalul e fotbal şi nu o disciplină sportivă ca oricare alta. Are şi el momentul ăsta festiv, cīnd se cīntă imnul. Eu sīnt pentru păstrarea acestui obicei.

Mai uită lumea de parale, de nevroze şi de alte chestiuni. O mai dă oleacă pe sărbăutoare şi pe mīndria de a fi togolez sau burundez. Da' chiar nici o plăcere să nu mai fie la jocu' ăsta? tongue.gif
ypsilonalpha
Cam la orice sport de echipă (baschet, handbal, volei, rugby etc. - vezi C.M. de handbal feminin, aflat īn plină desfăşurare īn Rusia) se cīntă imnul īnainte de īnceperea meciului, deci fotbalului nu i se face o "favoare" pentru că ar fi sportul-rege, ci e un ob. E drept că fotbalul stīrneşte infinit mai multe pasiuni şi bagă īn priză mult mai mulţi suporteri decīt alte sporturi de echipă, cu unele mici excepţii - de pildă poate aţi auzit cum cīntă fanii scoţieni Flower of Scotland la vreun meci din Turneul celor 5 naţiuni la rugby?

Că unele naţiuni au suporteri troglodiţi, asta e deja altă poveste ... nu văd īnsă de ce să nu fie intonate imnurile la īnceput de meci mad.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.