Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:La Multi Ani Romania, La Multi Ani Romani!
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei
Mihai
La Multi Ani, romani! La Multi Ani, Romania!

QUOTE (Nicolae Iorga @Jurnalul.ro)
Momentul e solemn si adanc miscator. Regele si Regina se invesmanteaza in lungile si grelele mantii. Domnul romanesc iea apoi coroana dupa obiceiul napoleonian introdus de inaintasul sau si o asaza linistit si sigur pe fruntea Sa. Aplecandu-se catre Regina, care se inclina usor, ii asaza pe bucle juvaierul scanteietor de focuri – o saruta. (...) Si in tacerea care se impune cu greu aramii din turn si bucuriei din miile de suflete, Regele vorbeste sigur, apasat.


Apropos de intrebarea, mai mult sau mai putin retorica a lui Sever Voinescu din Cotidianul de azi, va intreb la randu-mi: cum sarbatoriti aceasta zi?

Si alte 3 intrebari pe care si le pune Laurentiu Ciocazanu in Evenimentul Zilei:
Cat e sarbatoare pura astazi in inimile romanilor?
Ce procent din Romania traieste la maximum de emotie Ziua Nationala?
Cati tineri stiu ce s-a intamplat, de fapt, la 1 Decembrie 1918?


Insa, depasind acest moment, sa speram intr-o Romanie mai buna, in romani mai cinstiti si mai uniti. smile.gif

La Multi Ani!
denise
sad.gif Cam aceleasi intrebari ma framanta si pe mine. Dovada topicul deschis la prima ora (te rog sa-l stergi, nu-l vazusem pe acesta).
Nu cred ca avem ce sarbatori. Majoritatea dintre noi asociem aceasta zi cu posibilitatea unui liber de la serviciu sau scoala (si nu toti au norocul asta) si cu faptul ca nu e nimic la televizor decat propaganda ieftina, politicieni imbuibati si nerusinati care tin discursuri tampite, circulatie oprita in anumite zone, magazine si institutii inchise, aglomeratie .... mai mult prilej de nervi.
Nu cred ca stiu prea multi cetateni (si nu doar tinerii) ce s-a intamplat la 1 Decembrie 1918, cum nu cred ca vreun politician va pomeni de acea zi (doar lista 'realizarilor marete' si preocuparea sa prinda un loc mai in fata la filmari) si nu stiu cate televiziuni vor aborda cu seriozitate acest subiect.
A fost un an bun pentru romani? Nu prea cred - inundatii, circ in parlament, circul rapirii ziaristilor, coruptie cat cuprinde, minciunile presedintelui, hotararea 'irevocabila' a primului - ministru ... Incerc sa gasesc ceva pozitiv, ceva care i-a bucurat pe romani anul acesta si nu-mi amintesc. Pana si medaliile gimnastelor au lipsit anul acesta, scandalurile din fotbal s-au tinut lant (pentru ca au fost vremuri cand doar aceste lucruri ne mai bucurau). Poate ma ajutati voi... Spuneti daca in anul 2005 a fost vreun moment in care v-ati simtit mandri ca sunteti romani, daca a fost un moment in care Romania a stralucit.

La Multi Ani si sa speram ca la anul chiar va fi sarbatoare.
nefertiti-old
Sincer, eu n-am simtit niciodata in ziua asta ca ar fi o sarbatoare. Nu stiu de ce...
Oiski-Poiski
Eu din pacate nici atata de la sute de kilometrii departare.Insa nu pot decat sa zic La multi ani si ca si Denise sa sper ca romanilor le va aduce anul un dram de noroc sau poate minte mai multa celor care ii conduc ca sa poata sa-si faca, norocul, cu mana lor.

denise
unsure.gif Mi-am amintit ca ieri am auzit o doamna spunand: 'maine avem sarbatoare, sunt 10 ani de PROTV, abia astept sa vad ce-au pregatit'. O fi... Eu chiar credeam ca o sa spuna de Ziua Nationala.
Nu mi-e rusine ca sunt roman si nu as fi vrut sa ma nasc altundeva, dar singurele zile in care am simtit ca apartin acestui popor (de fapt ca apartin 'unui popor') au fost 16-24 decembrie 1989 (cata naivitate! dar nu regret). Stiu ca pe 25 decembrie deja imi trecuse. Mi-as dori ca macar o data pe an sa mai simt ca cel de langa mine nu e doar cel care te imbranceste ca sa urce inaintea ta in autobuz. Chiar ne lipseste sentimentul ca apartinem aceleiasi natii?
abis
Eu sarbatoresc prin munca... sad.gif
nefertiti-old
Si eu la fel, ca si anul trecut, de altfel.
Cum spuneam la un alt topic (le-am incurcat hh.gif ), m-as fi dus sa vad parada, dar nu pot. Si as avea chef sa ma plimb cu un elicopter al armatei, ca se tot flutura p'aci pe la Casa Presei. devil.gif
Olaf
Si eu sarbatores tot prin munca... dar imi e suficient sa stiu ca este sarbatoare. smile.gif
Michelle
Si eu ma consolez ca o sa vad parada la tembelizor...dar ce ma enerveaza este ca Dana Deac,despre care aveam o parere buna mad.gif, -a invitat pe Mitica Dragomir sa-si dea cu parerea despre romani si patriotism...si alaturi l-a pus si pe Neagu Djuvara...total aberant! devil.gif
Leonardo
LA MULTI ANI ROMANIA!

....................................

LEGE
asupra
UNIREI TRANSILVANIEI, BANATULUI, CRIŞANEI, SĂTMARULUI ŞI MARAMUREŞULUI CU VECHIUL REGAT AL ROMÂNIEI.
--------------------------------------------------------------

ART.UNIC.) Se ratifică, investindu-se cu putere de lege, Decretul-Lege No. 3631 din 11 Decembrie 1918, publicat în Monitorul Oficial No.212 din 13 Decembrie 1918, privitor la unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei, Sătmarului şi Maramureşului cu vechiul Regat al României, în cuprinderea următoare:

F E R D I N A N D I
PRIN GRAŢIA LUI DUMNEZEU ŞI VOINŢA NAŢIONALĂ

REGE AL ROMÂNIEI

LA TOŢI DE FAŢĂ ŞI VIITORI SĂNĂTATE.


Asupra raportului Preşedintelui Consiliului Nostru de Miniştri sub No. 2171 din 1918, - Luând act de hotărârea unanimă a Adunarei Naţionale din Alba-Iulia,


AM DECRETAT ŞI DECRETĂM:

ART.I) Ţinuturile cuprinse în hotărârea Adunarei Naţionale din Alba-Iulia Dela 18 Noiembrie 1918, sunt şi rămân de-a pururea unite cu Regatul României.

ART.II) Preşedintele Consiliului Nostru de Miniştri, este însărcinat cu aducerea la îndeplinire a Decretului-Lege de faţă.
Dat în Bucureşti la 11 Decembrie 1918.

F E R D I N A N D I

PREŞEDINTELE
CONSILIULUI DE MINIŞTRI
ŞI MINISTRU DE EXTERNE, Ion I.C. Brătianu

--------------------------------------------------------------------------
Această lege s-a votat de Adunarea Deputaţilor în şedinţa dela 29 Decembrie anul 1919, în unanimitate prin aclamaţiuni.
Această lege s-a votat de Senat în şedinta dela 29 Decembrie anul 1919, în unanimitate prin aclamaţiuni.
nefertiti-old
Am vazut parada la tv! woot_jump.gif
abis
Am vazut pe geam avioanele si elicopterele. thumb_yello.gif
Kyklos
Odata cu trecerea timpului sarbatoarea de 1 decembrie isi pierde din adevarata ei semnificatie .
Felina

Eu cam atat stiu, ca pe 1 Decembrie in fiecare an sarbatorim unirea tarilor romanesti.
Eu sarbatoresc prin munca, cu o sticla pe pepsi in fata. biggrin.gif

@Leonardo, multam pentru citat, e emotionant pentru mine sa-l vad si sa-l citesc.
Leonardo
Felina cu placere smile.gif
Si pentru mine e emotionant acest Act.

La toti de fata si viitori sanatate! smile.gif

PS: si eu sarbatoresc tot prin munca, dar cu o cafea alaturi thumb_yello.gif
Michelle
Sa nu uitam rolul monarhiei in infaptuirea marii uniri! Ca fara Ferdinand boboru' putea el sa vrea mult si bine...
abis
Leonardo,

Am gasit si textul Proclamatiei de la Alba Iulia. Nu se prea pomeneste de el in general, pentru ca sunt cateva pasaje care acum deranjeaza...
Leonardo
Abis e super emotionanta...

Iata inca ceva emotionant:
-----------------------------------------------------------------------------
Votat de Sfatul Ţării
la 27 martie St. V. 1918


În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. În puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama ei România.

Trăiască unirea Basarabiei cu România de-a pururi şi totdeauna!

Preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ; Vice-preşedinte, Pantelimon Halippa; Secretarul Sfatului Ţării I. Buzdugan
---------------------------------------------------------------------------------

Pentru cei ce sunt pe diverse meleaguri si poate nu-l asculta prea des: Imnul Romaniei
http://www.mapn.ro/audio/
dascalita
Emotionante documentele postate aici...E bine sa nu uitam niciodata ca aceasta tara s-a infaptuit prin multa jertfa si lupte de reintregire!UNIREA a fost un vis vechi al romanilor si transilvanenii au simtit cel mai acut acest dor:Romania Mare!Dincolo de parade si declaratii sforaitoare ramane intrebarea pusa de Mihai mai sus:
"Cati tineri stiu ce s-a intamplat, de fapt, la 1 Decembrie 1918?"
...ma doare nespus de mult ca patriotismul la romani e ceva...desuet! blink.gif Doar pe stadioane mai vezi romani cantand cu patos Imnul National,iar acest lucru e...prea putin,dar mai mult decat nimic!
Va amintesc o urare din cartile de scoala primara:
"Traiasca Romania dodoloatza!"
Leonardo
Cred ca intrebarea actuala este: cat mai suntem de uniti noi romanii? cat de mult actionam impreuna, cat de mult ne dorim sa fim impreuna, de ce ne dorim sa fim impreuna?

Actionam individual, am uitat ca numai impreuna putem sa avem sanse sa o ducem mai bine. Suntem invatati de diversi leaderi (nu numai politici...) sa stam dezbinati si umili.

La multi ani Romania, sa fiti uniti frati romani! smile.gif
abis
QUOTE (dascalita @ 1 Dec 2005, 02:37 PM)
Doar pe stadioane mai vezi romani cantand cu patos Imnul National,iar acest lucru e...prea putin,dar mai mult decat nimic!

Ai vazut cum pe stadion toata lumea incepe sa cante imnul, dar dupa prima strofa vocile se sting si ultimele acorduri sunt cantate doar de fanfara? Dupa "desteapta-te romane din somnul cel de moarte in care te-adancira barbarii de tirani" se cam lasa linistea.

Ar trebui probabil tiparite versurile pe spatele biletului de intrare...
Leonardo
sper ca nu va suparati ca-l postez aici smile.gif

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,

În care te-adânciră barbarii de tirani!

Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,

La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

Acum ori niciodată să dăm dovezi în lume

Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,

Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume

Triumfător în lupte, un nume de Traian!

Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,

Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,

Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,

« Viaţă-n libertate ori moarte! » strigă toţi.

Preoţi, cu crucea-n frunte! căci oastea e creştină,

Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt,

Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,

Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost' pământ!
March
De necrezut ! In seara asta am auzit la radio o formatie cantand imnul national ( inclusiv versurile) pe ritm de hip-hop ! mad.gif

Tot in seara asta un nemernic parlamentar ( invitat parca si pe aici pe la HA! ) pe un post tv il aprecia laudativ pe Ceausescu devil.gif cica pentru lucrurile bune care le-a facut ! mad.gif
Leonardo
asta stiu, asta fac...macar aia cu hip-hopul au invatat imnul, parlamentarul de-l preaslavea pe Nea Nicu se cheama ca n-a invatat nimic din '89 incoace. Culmea e ca a facut-o din postura de oficial al statului roman, ceea ce ne da de inteles ca schimbarile se fac la noi in generatii, nu prea poti sa grabesti pasul...
flori
user posted image
flori
user posted image


Ce-Ti Doresc Eu Tie, Dulce Românie

Mihai Eminescu
.
Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Tara mea de glorii, tara mea de dor?
Bratele nervoase, arma de tarie,
La trecutu-ti mare, mare viitor!
Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul,
Daca fiii-ti mindri aste le nutresc;
Căci ramine stinca, desi moare valul,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc.
.
Vis de razbunare negru ca mormintul
Spada ta de sânge dusman fumegind,
Si deasupra idrei fluture ca vintul
Visul tau de glorii falnic triumfind,
Spuna lumii large steaguri tricolore,
Spuna ce-i poporul mare, romanesc,
Când s-aprinde sacru candida-i vilvoare,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc.
.
Ingerul iubirii, ingerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surizind,
Ce pe Marte-n glorii să orbeasca-l face,
Când cu lampa-i zboara lumea luminind,
El pe sinu-ti vergin inca să coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu il stringe-n brate, tu îi fă altare,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc.
.
Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Tinara mireasa, mama cu amor!
Fiii tai traiasca numai în fratie
Ca a noptii stele, ca a zilei zori,
Viata în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tarie, suflet romanesc,
Vis de vitejie, fala si mindrie,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc!
Thelma
Am auzit la tv cantandu-se "Ciobanas cu trei sute de oi" si mi-au dat lacrimile; daca as fi fost afara, probabil ca momentul ar fi fost de nesuportat. Nu ma gandesc de cate ori n-am putut simti "mandria" de a fi roman- asta e irelevant, important este ca imi iubesc patria si conationalii si sper intr-un maine mai luminos...poate de asta am preferat sa raman aici, sa nu plec.

Ciobanas cu trei sute de oi,
cand mai vii cu turma pe la noi?
De-i vedea pe mama, draga mea,
spune-i ca mi-e tare dor de ea...



p.s.

Asa-i romanul cand se-nveseleste
Ca si stejarul cand inmugureste;
Asa-i romanul cand este iubit,
Ca si stejarul cand e inverzit.
..............................................
O rugaciune catre ceruri zboara,
O rugaciune catre Dumnezeu;
Ma rog fierbinte pentru a mea tara
Si pentru tine, sfant poporul meu.

(Asa-i romanul...)
tikky
La adresa asta gasiti vederi romanesti din perioada interbelica si de dinainte de primul razboi mondial:

http://www.tkinter.smig.net/Romania/Gallery/index.htm

user posted image
Fitzcarraldo
A fost ziua "noastra" azi ? N-am simtit. Ce am vazut eu a fost un bucuresti mai murdar & noroios ca niciodata si niste instalatii de sarbatori mai saracacioase ca in nici un an. La multi ani !
March
QUOTE (tikky @ 1 Dec 2005, 11:17 PM)
La adresa asta gasiti vederi romanesti din perioada interbelica si de dinainte de primul razboi mondial:http://www.tkinter.smig.net/Romania/Gallery/index.htm

Chiar asa ? Ia vezi matali acolo steagul cu stema bolsevica, felicitarile alea de "8 martie" , sarbatoarea introdusa de comunisti...
tikky
March, selectia o poti face in functie de ce criterii vrei. Mi s-a parut interesant sa subliniez ca exista vederi de dinainte de perioada comunista.

Intr-adevar gasesti si vederi cu 8 martie sau cu stema comunista, nu am spus in nici un caz ca nu exista, pur si simplu nu le-am luat in considerare, pentru ca personal nu ma interesau.

Cred ca problema tine mai mult de formularea frazei.
Marduk
La multi ani! Romania. Desi multi sustin ca ziua nationala a Romaniei este de 1 decembrie eu consider ca azi, in aceasta zi de 9 mai ar trebui sarbatorita ziua nationala a Romaniei. In aceasta zi Romania a obtinut independenta, urmare a luptelor la care a participat in razboiul ruso-turc. In aceasta zi, Romania devine stat independent si toate actiunile sale ulterioare ca stat independent au fost facute pentru reintregirea teritoriala, alipirea la Romania a teritoriilor istorice locuite de romani. Aceasta zi ar trebui sarbatorita de toti romanii de pretutindeni, este ziua in care Romania a capatat denumirea pe care azi o poarta, dintr-un principat obscur a devenit o tara independenta, ROMANIA. In aceste zile 9 si 10 mai ar trebui sarbatorite aceste evenimente pe care eu le consider a fi cele mai importante din istoriei moderna a Romaniei, independenta, intrarea Romaniei in randul statelor europene independente, regalitatea, constitutia etc. Fara independenta Romaniei orice alt demers spre unitatea romanilor ar fi fost sortit esecului, transilvanenii, banatenii, basarabenii au avut in satul roman un sprijin, o speranta ca intr-o zi vor face parte din tara la care visau, la care sperau de atata amar de vreme. Fara aceasta speranta romanii nu ar fi reusit sa pastreze vie dorinta intemeierii unui stat independent, pierzandu-se pentru totdeauna sub forma unei etnii oarecare componenta a statelor care si azi revendica acele teritorii pe care romanii le locuiesc de sute de ani. Pentru mine este de neanteles cum de sa ajuns ca aceste zile sa devina atat de neimportante, atat de lipsite de semnificatia ce o poarta, unirea principatelor pare a fi mult mai importanta, chiar si marea unire a carei semnificatie o sarbatorim la 1 decembrie nu este atat de importanta ca ziua independentei, ziua in care efectiv pe harta acestei lumi s-a nascut un stat, ROMANIA. Sper ca in viitor aceasta zi sa-si recapete adevarata valoare si sa redevina ziua nationala a Romaniei.







La multi ani Romania!
fiatlux
de ce nu ! mai ales acum cand e pe chituci !Traiasc' ! drunk.gif

March
QUOTE(Marduk @ 9 May 2012, 02:54 PM) *
La multi ani! Romania.

Cand sa-ti spun si eu bravos , m-am oprit imediat pentru ca am vazut ca faci acest melange impardonabil !
Asa ca traiasca 10 Mai !

p.s. mai aveai putin si introduceai si Ziua Victoriei sovieticilor in RM II !
Marduk
QUOTE(March @ 10 May 2012, 01:09 PM) *
... pentru ca am vazut ca faci acest melange impardonabil ! Asa ca traiasca 10 Mai !

Nu-i nici un "melange" sunt doua date distincte 9 si 10 Mai. Pe 9 Mai sarbatorim independenta iar pe 10 Mai regalitatea, dar ambele tin de formarea statului modern roman.
March
QUOTE(Marduk @ 10 May 2012, 02:00 PM) *
Nu-i nici un "melange" sunt doua date distincte 9 si 10 Mai. Pe 9 Mai sarbatorim independenta iar pe 10 Mai regalitatea, dar ambele tin de formarea statului modern roman.

Pana in 1947 pe 10 mai s-a sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei. Pe 9 mai nu s-a sarbatorit nimic.
Marduk
Pe 9 Mai 1877 Mihail Kogalniceanu a proclamat independenta Romaniei. Pe 10 Mai principele Carol, la acea data, a semnat actul respectiv. Eu despre asta vorbesc, sunt si alte sarbatori legate de aceste zile dar eu nu le dau importanta.
March
QUOTE(Marduk @ 10 May 2012, 02:59 PM) *
Pe 9 Mai 1877 Mihail Kogalniceanu a proclamat independenta Romaniei. Pe 10 Mai principele Carol, la acea data, a semnat actul respectiv. Eu despre asta vorbesc, sunt si alte sarbatori legate de aceste zile dar eu nu le dau importanta.

Ziua Nationala a Romaniei a fost 10 Mai. Punct !
Marduk
A fost pe 10 Mai pentru ca se sarbatorea regalitatea, decizia semnata de Carol I, dar de fapt 9 Mai este ziua proclamarii independentei, daca vrem sa fim corecti, democratici, monarhici constitutionali, ar trebui sa acceptam ca decizia luata de Mihail Kogalniceanu precede semnatura regala. Asta este parerea mea. Punct tongue.gif
abis
Nu Kogalniceanu a luat decizia. El doar a anuntat-o in parlament, ca raspuns la o interpelare a opozitiei, care a incercat sa forteze declararea independentei inainte de 10 mai. Era programata pe 10 mai ca sa se suprapuna cu ziua intrarii lui Carol in Bucuresti. Nu era inca ziua regalitatii, Carol nu era inca rege.
Marduk
QUOTE(abis @ 10 May 2012, 03:52 PM) *
Nu Kogalniceanu a luat decizia.... El doar a anuntat-o in parlament,.....

Corect am folosit gresit termenii. Dar asta nu inseamna ca nu putem sarbatorii declararea independentei pe 9 si 10 Mai.
Marduk
La multi ani Romania, La multi ani romani, oriunde v-ati afla.


Cla
Mersi Marduk !! wub.gif

Ce fain: e albastru-galben-rosu.

Pe vremuri se zicea ca e rosu, galben si albastru.
Ce vremuri, frate... cica rosu era sângele varsat der români prin al doilea razboi mondial (probabil la Stalingrad)
Galbenul era "grânarul nostru, al Europei", mai degraba pisatul în chiloti de la Stalingrad,
Albastru era "cerul nostru albastru, peste România"
(Tot de la Stalingrad vazut, dar prin gratii)

Am cravata mea, sunt pionier...
fiatlux
hai...sa traiti,sa infloriti,sa va iubiti si sa fiti sanatosi,linga cei dragi !
si sa va-nmultiti ..pe han !

Maria Tanase


Andrei Hagherlacher
Romania mare in ale ei vechi hotare!
Marduk
Intai de toate sa luptam sa mentinem hotarele mostenite, pe urma mai vedem ce facem cu vechile hotare.
Andrei Hagherlacher
La naiba, romane, schimba tu hotarele! Scrie tu istoria! Astepti un nou Roller? Vrei ca alții să-ti spună cine esti tu de fapt? Privește la conflictul dintre civilizații. Războiul e omniprezent. Daca lumea este atât de globalizată, cum se face ca oamenii se ucid? Nu vezi ca tu, ca roman, poți fi o solutie? Tu niciodată nu te-ai supus terorii istoriei. Ai rămas undeva, departe, la ai tai. Ai păstrat tradiția, acel neschimbat. N-ai vrut niciodată să fii misionarul care schimba credințele oamenilor. Ortodoxia ta a respectat diversitatea. Ai tolerat, poate peste măsură. Romanule, ai spus vreodată NU? Ai spus vreodată, in fata lumii: Asta sunt eu? De ce te adaptezi mereu? De ce cauti mereu să te integrezi? Tu esti totul. Esti pe deplin egal cu ceilalti. N-ai nicio deficiență!
Marduk
QUOTE(Andrei Hagherlacher @ 16 Jun 2015, 08:09 PM) *
La naiba, romane...Vrei ca alții să-ti spună cine esti tu de fapt?

Nu stiu daca tu sti cine esti, dar eu sigur stiu cine sunt, n-am nevoie de altii sa-mi spuna cine sunt. Ca roman nu vreau sa schimb hotarele, nu vreau sa schimb istoria, unica si singura mea lupta este pentru pastrarea traditiei neamului romanesc, indiferent sub ce oranduire s-ar afla vremelnic.
QUOTE
...Privește la conflictul dintre civilizații. Războiul e omniprezent. Daca lumea este atât de globalizată...

In muntii mei, conflictul dintre civilizatii se face simtit doar cand Florica lu Cracanatu mai face cate un copil, pe care il lasa matusii Aglaia sa-l creasca, razboiul asta de care vorbesti e departe, globalizarea este prezenta prin chinezarii, iar eu sper ca lumea in care traiesc sa ramana macar cum este azi.
QUOTE
...cum se face ca oamenii se ucid?...

mwah1.gif rofl.gif Moncher oamenii se ucid de la Cain si Abel, iar asta este doar istoria scrisa.
QUOTE
Nu vezi ca tu, ca roman, poți fi o solutie?...

Nu vaz, romanul n-a fost niciodata o solutie, in opinia mea a fost doar un "caz" ce trebuia rezolvat de puterile ce-l inconjurau.
QUOTE
Tu niciodată nu te-ai supus terorii istoriei...

Nici n-o sa ma supun, moncher, eu sunt peren si ma multumesc cu "forta" asta ce mi-a fost harazita de Creator.
QUOTE
Ai păstrat tradiția, acel neschimbat.

Am incercat, iar asta consider eu este ceva important, pentru ca TRADITIA este ce-a mai importanta componenta a UE.
QUOTE
...N-ai vrut niciodată să fii misionarul care schimba credințele oamenilor. Ortodoxia ta a respectat diversitatea.

NU, n-am vrut sa-l fac pe Kadar crestin, dar ortodoxia n-a respectat diversitatea asa cum voiau altii.
QUOTE
Ai tolerat, poate peste măsură. Romanule, ai spus vreodată NU?

Eu n-am spus NU, bunicii mei au spus NU, dar au fost nevoiti sa accepte "conflictul dintre civilizatii, doctrine, asa au supravietuit.
QUOTE
Ai spus vreodată, in fata lumii: Asta sunt eu? De ce te adaptezi mereu? De ce cauti mereu să te integrezi? Tu esti totul. Esti pe deplin egal cu ceilalti. N-ai nicio deficiență!

De cate ori am avut ocazia am spus tuturor cine sunt, dar m-am adaptat ori de cate ori a fost necesar sa obtin ceva. M-am integrat pentru ca simteam ca altfel n-o sa supravietuiesc. Da stiu ca sunt parte a acestui "TOT" dar nu sunt totul desi sunt egal cu toti ceilalti si DA n-am nici-o deficienta in a afirma acest dat.
Marduk
LA MULTI ANI! ROMANIA



La multi ani! romani, oriunde va aflati. Nu uitati niciodata ca Romania are nevoie de voi asa cum si voi aveti nevoie de Romania.
Marduk
Desi s-a dorit o comedie, mie mi s-a parut o tragedie. Dar vorba autorului "astia suntem noi" romanii. Alaturi de afirmatia: "Romania te iubesc, " poezia merita dedicata alegerilor parlamentare din acest an.





"Romania te iubesc" ... atunci cand te pacalesc ... si nimic sa nu-ti platesc!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.