Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:,, Cine Nu Cade, Nu Se Poate Inalta !"
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Psihologie - Teorii si Aplicatii. Dezvoltare personala
edittha
Pornind de la cuvintele lui Luician Blaga am tot stat si m-am gandit.Desi mi se intampla atat de des, tot nu m-am invatat minte ca nu trebuie sa ma bucur de un lucru inainte de a-l avea, pentru ca nu va mai ajunge la mine.De cand ma stiu, o parte din visele mele s-au transformat in lacrimi si cred ca asta s-a intamplat deoarece m-am bucurat prea devreme de victorie.Dar totusi nu m-am suparat in adancul sufletului, mereu m-am gandit ca orice esec aduce totusi ceva bun mai tarziu.
dascalita
Adanca reflectia ta,edittha!Sunt convinsa ca cel ce cade uneori in lupta cu viata,are suficiente resurse sa o ia de la capat...Cred ca trebuie sa o iei mereu de la capat,sa zici ca si maine e o zi,dar e nevoie si de mai multa intelepciune... tongue.gif Atunci cand toate semnele arata ca nu vei iesi victorios ...e bine sa nu-ti pui prea mari sperante!Minuni se intampla,dar atat de rar... sad.gif
Kyklos
Churchill spunea : Succesul inseamna sa mergin din esec in esec fara sa-ti pierzi din etuziasm . Dupa ce am citit Martin Eden de Jack London am inteles mult mai bine aceasta invatatura .
Odata ce ai cazut trebuie sa te ridici sa reiei viata de unde ai lasat-o .
Belphegor
Misto titlul topicului.
Cred ca cel mai puternic om e cel care nu se teme de esec: daca lucrurile ii ies asa cum vrea el, se bucura pt ca a castigat; daca nu, se bucura pt ca il asteapta o provocare pe care sa o depaseasca (in incercarea de a o face isi va spori si experienta, si puterea, si va avea si satisfactia de a fi rezolvat problema). In acest fel, orice i s-ar intampla, el e in castig.
eyes_wide_shut
Caderea e un stimulent special, singurul legat exclusiv de experienta personala. Cine nu atinge, dupa aterizare, chiar si pentru cateva clipe, profunzimea, e sortit sa zaca in disperare.

belphegor, omul de care vorbesti tu, nu a cazut niciodata... esti offtopic smile.gif
Belphegor
QUOTE (eyes_wide_shut @ 26 Dec 2005, 10:37 AM)
belphegor, omul de care vorbesti tu, nu a cazut niciodata... esti offtopic smile.gif

Nu stiu daca e esential pt topic ca cineva sa fi cazut neaparat, conteaza si atitudinea pe care o putem avea in asemenea situatii si eu zic ca o asemenea atitudine in fata unui (posibil) esec e cea mai indicata.
khali
Cred ca orice om are o limita de esecuri suportabile, peste care poate trece. La fel cred in ideea de "fundul sacului", in acea limita peste care orice insucces te face sa cazi mai mult, si mai mult...
Nu vreau sa aduc o umbra de pesimism, dar majoritatea pornim cu ideea de a "reusi", orice ar insemna aceasta reusita la nivel personal (desigur, paleta de variante de "reusita" nu este foarte larga, oricine are o imagine despre ce poate insemna un om care a "reusit"). Cu toate acestea, sunt atatia care esueaza din variate motive: discrepanta mijloace/scop, scopuri sau mijloace nepotrivite, ratarea "ocaziilor", lipsa calitatilor individuale necesare... si mai e ceva: ghinionul.
Personal nu am luat niciodata in deradere posibilitatea ghinionul (nu, nu sunt superstitioasa) poate fiindca am vazut oameni incasand prea multe lovituri de la viata decat e "normal", prea multe sa se poata redresa si sa o ia de la capat.
Mai degraba esecul atrage alt esec si succesul atrage un lant de alte succese.
milimetru
A avea un eşec īnseamnă că te raportezi la ceva, ai un anume standard pe care ţi l-ai propus să-l atingi. De foarte multe ori acel standard e rău ales...

Cel mai important lucru mi se apare atitudinea pe care o avem īn caz de eşec. Unul poate s-o īncaseze īn serie şi tot optimist rămīne. Altuia īi merge mereu bine şi vine o decepţie pe neaşteptate după care rămīne lat.

Eu unul nu cred īn ghinion. Am luat-o şi eu pe cocoaşă, cīteodată chiar nasol de tot. Pīnă acum am avut puterea să mă ridic şi să continui. Cīnd nu voi mai avea puterea aceasta atunci voi fi un ins terminat. Mort chiar dacă voi fi viu. Pentru că, după opinia mea viaţa e o alternanţă de plăceri şi necazuri. Trebuie să īnvăţăm să trecem de ele cu bine, dacă vrem să trăim. Dacă nu...

Bine spune Blaga ce spune. Dar am o bănuială că vorba lui are o adīncime mai mare decīt pare la prima vedere. Cu vorba asta sīntem pe undeva pe la graniţa... metafizicii...

Părerea mea. dunno.gif
Cucu Mucu
Mda, adica pentru a fi inger trebuie mai intai sa fii drac. Bine zis! E problema de perceptie. De sus, lumea e mica. De jos, lumea e imensa. Privita din afara... e hazlie!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.