QUOTE (contraste @ 1 Nov 2005, 07:52 AM) |
Dezosezi carnita de pe pulpe (care sper ca sunt din cele mai mari), sarezi, ungi cu ulei de floare, presari cu miez de nuca rasnit. Vinetele le coci, le oparesti scurt, le scurgi, presarate cu un praf de sare. Intr-o craticioara, pui ulei la incins, o ceapa mica taiata solzisori o calesti pana la auriu, pui un morcov mic dat pe razatoarea marunta. Dai jos de pe foc, pui vinetele scurse sub forma de fasii, patrunjel verde frunza tocat marunt, amesteci. Ai grija ca acele cozi de la patrunjel sa nu le arunci. Le oparesti scurt, sa devina elastice. Umplii pulpitele cu continutul, le legi cu cozile lungi de patrunjel, le scufunzi intr-o apa care a clocotit, le lasi putin, apoi le pui pe foc sa fiarma la foc foarte, foarte mic, 10 - 15 minute. Apesi usor ca sa se aplatizeze pulpitele, la bagi la cuptor. In tava pui din apa in care au fiert la foc marunt, si ulei pe fundul tavii strat suficient. Cand se rumenesc, a scazut si sosul incat este foarte putin. Pui patrunjel verde tocat marunt de-asupra, si sos de rosii dulce, gata preparat din comert. Dar poti face si tu din rosii proaspete date prin sita, fierte cu sare, un strop mic de ulei - ca sa luceasca - si un varf de cutit de zahar. Pofta buna ! |
QUOTE (contraste @ 1 Nov 2005, 07:45 PM) |
Eu mai fac si sis kebab de pui in loc de oaie: bucatele de pulpite (vezi fierbe-le putin daca sunt mai batrane) le pui pe tepusa alternativ cu vinete, rosii, ardei, catei mari de usturoi, felii mai grosute de ceapa. rasucesti frigaruia la foc, stropesti cu apa cu ulei, iar un final unge cu ulei(cu o pana de gasca) si pune frigaruia in farfurie, peste care pui marar si patrunjel. |
QUOTE (contraste @ 1 Nov 2005, 08:00 PM) |
Ma, eu ti-am dat ceva retete, dar vezi de-i fa portie si lui cutu cel din avatar ! |
QUOTE (Carmelita @ 4 Nov 2005, 08:33 PM) |
vinetele se odihnesc in frigider |