Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Spre Ziua
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Mihai
Scrieri, ganduri, amintiri din viata Thelmei veti putea citi in cadrul acestui Jurnal.

Lectura placuta! smile.gif
Thelma
O, multumesc Mihai. Cata promptitudine flowers.gif

Ma bucur ca am poposit si eu pe la Han, e un loc pe cat de frumos, pe atat de util...n-am tinut in viata mea un jurnal, asa ca nu'sh ce o sa iasa, zau sorry.gif
Thelma
Spre ziua

Candva, citeam cu placere cartile lui Maugham. Titlul acesta mi-a ramas in minte- are ceva racoros si optimist in el, la fel ca si crepusculul, momentul preferat al zilei. Uneori, ma trezesc dimineata mai devreme doar ca sa merg pe jos; insa oricat as incerca sa compar poetic lumea cu un stup sau cu un furnicar gata de lucru, albinele si furnicile sunt atat de organzate, de tind catre perfectiune, pe cand noi parem adesea ca fugim halandala spre o tinta inchipuita, dar...ultraimportanta.

Nu m-am considerat niciodata o optimista, insa ultimii cinci ani au adus o schimbare...in bine. Probabil ca fiecare avem o limita inferioara de rezistenta psihica, iar atunci cand o atingem se declanseaza automat in noi- in cel ma bun caz- un fel de instinct de conservare, care la mine se cheama acum optimism. Daca acest optimism este sinonim cu speranta, ei bine, inseamna ca am gasit cutia Pandorei, iar d-rele Croft si Jolie nu au decat sa se inverzeasca de ciuda. 6.gif
Thelma
Oameni de ieri, oameni de azi, oameni de maine

Recent, un membru al familiei si-a pierdut telefonul mobil. Suna, i se inchide. Gata...s-a confiscat sigur! Dupa cateva minute, suna telefonul meu. Era gasitorul care apelase un numar din memorie si care dorea sa restituie aparatul.
"Gasitorul" era de fapt un grup de rockerashi de 15-16 ani, atat de amabili si de emotionati ca infaptuisera o fapta civica, incat nici recompensa n-au dorit sa primeasca.

Alaltaieri, intr-un mijloc de transport in comun cam burdusit, un domn distins, in etate si cam afumat, urca impreuna cu nevasta-sa. L-am recunoscut, era un profesor universitar iesit la pensie.
Pe culoar se inainteaza greu si domnul se stropseste la o tanara care se chinuie sa le faca loc:" Ia uite la aia cum blocheaza! ca are fundu' prea mare! sau poate burta!", varsandu-si astfel naduful pe o generatie intreaga de copii prosti si inculti, de baietei donatori si fetite cu burta la gura, ca numa' asta stiu sa faca.
Fata saracuta, era rosie-capsuna, dar intr-adevar, parea voluminoasa la nivelul mijlocului. M-am uitat mai bine: tinea in mana o vioara.

Bravo, domnule profesor. Sa blamam si sa judecam mereu tineretul care ne este viitorul, iar cand se coace si depindem deja de ei, sa le facem putin sluj si sa-i blamam in continuare pe la spate.

De data asta, pentru tanara generatie reprezentata cu mandrie de grupul de rockerashi: nota 10; nota pentru generatia matura si dashtapta: 4.
Iar mie 1 pentru ca am de lucru si stau aici, sa-mi scriu memoriile. tongue.gif
Thelma
Filozof de inchiriat


Unii sunt vesnic in cautare de retete pentru viata, se agita si fac galagie ca sa fie auziti si serviti; altii, dimpotriva, deschid usa, spun "Buna ziua", se uita putin prin jur si pleaca. Si unii, si altii se lovesc de atitudinea mult prea amabila a unor persoane, cam numeroase, as spune: oamenii cu sfaturile.

Categorie devenita deja distincta, oamenii cu sfaturile apar de unde nici nu te-astepti, te ametesc cu aerul lor tare de detinatori ai unei intelepciuni pe care tu nu o ai (sau daca ai avut-o, ai pierdut-o, dar ei sunt foarte rabdatori) si sunt gata sa-ti ghideze pasii de bebelus...spre ziua. Ca doar sunt maestri in receptarea strigatului tau de ajutor, ca si cum n-ai avea curajul sau delicatetea de a spune direct care ti-e problema (daca ai una). In ziua de azi e greu sa mai initiezi un contact interuman doar din pura simpatie pe care o ai fata de-o persoana, ori din nevoia de informatii sau de satisfacere a unei mici curiozitati, ca gata...tzop pe tine! se considera pretext, esti judecat, cantarit apoi pleosc! ti se aplica "reteta optima". Cred ca asta spune multe despre alienare.

Intreb si eu pe cineva ceva, primesc un raspuns cu totul altul decat unul firesc la intrebare, persoana se agata de mine, incearca sa afle ea informatii si in schimb sa-mi dea sfaturi, ma indepartez politicos, am primit toate raspunsurile de care am avut nevoie, persoana o ia la goana dupa mine...si uite asa ma trezesc intr-un episod din The Road Runner. Ce mai zi...si inca nu s-a sfarsit. rofl.gif

In rest, e o zi minunata, soare, buna-dispozitie... wub.gif

P.S. Asta e dom'ne, niciodata nu dam raspunsul asteptat de ceilalti.
flori
Thelma thumb_yello.gif Sa fie-ntr-un ceas bun! E placuta si reconfortanta atmosfera pe la tine, sper sa nu te superi daca o sa mai intru pe aici! smile.gif flowers.gif
Thelma
Flori, iti multumesc ( sorry.gif ), sa stii ca m-as supara eu daca n-ai mai intra pe aici. Sa fie intr-un ceas bun flowers.gif
contraste
Buna, Thelma, acum ti-am descoperit universul.
Se poate ?
Thelma
Contraste, cum sa nu, cum sa nu... putem cere un haiku pentru cartea de oaspeti? wink.gif
contraste
Alin aleanuri
Din dorurile daruri
trecerile mele...
Thelma
Acum am citit ... mwah1.gif
bishop
QUOTE (Thelma @ 22 Oct 2005, 12:08 PM)
Unii sunt vesnic in cautare de retete pentru viata, se agita si fac galagie ca sa fie auziti si serviti; altii, dimpotriva, deschid usa, spun "Buna ziua", se uita putin prin jur si pleaca. Si unii, si altii se lovesc de atitudinea mult prea amabila a unor persoane, cam numeroase, as spune: oamenii cu sfaturile.


"Cel ce stie nu vorbeste. Cel ce vorbeste nu stie."
LAO ZI
Thelma
Ferma Animalelor

Domnilor filosofi, m-am saturat sa va aud litaniile zilnice despre "conditia umana". Bat-o vina s-o bata de conditie. Ca omul e asa in sus, ca omule destinat sa...in jos, asta deja o stie toata lumea. Ba mai mult, vin si filosofii 'mistici' care, din plinatatea inimii lor cinice, dau verdictul grav: "lumea egal pacat", si cu asta basta. Adevarati lupi de stepa, care se cocoteaza pe piscul solitudinii morale si refuza sa se coboare la "nivelul celorlalti". Ceilalti, adica bietii de noi, plebea, care va invidiem in continuare spiritul liber si genialitatea de neinteles (rofl.gif). Spunea domnul agent Smith din Matrix ca ii este sila de oameni, acest microb, cu mirosurile si secretiile lor si mai nu stiu eu ce. Probabil ca domnul este reprezentantul dvs. digital.

Ei bine, am o veste pentru dvs., domnilor (nu ma adresez doamnelor, ca ele nu-s fiinte rationale, ci simtitoare): sa stiti ca s-au inventat antidepresivele. In caz ca nu va-mbie medicina alopata, puteti utiliza cu incredere ceaiul de sunatoare. Daca nici asta si nici muierile nu va plac, exista intotdeauna variantele subliminarii energiilor grosiere sau pescuitul. Da' maturizati-va odata! mad.gif

Si ca tot e vremea rafuielii, m-am saturat si de voi, genialii si genialele departamentelor de creatie, care va manifestati talentul prin reclamele de sampon cu efect uau. Alea care iti reveleaza ca, de fapt, oamenii nu te baga in seama din cauza ca parul iti este turtit si vesnic lipit de teasta. Da' mai lasati-ne in pace targetul! Avem si asa destul de-a face cu manevrele subtile pe plan mondial. Sau o sa credeti de-a pururi ca suntem atat de draguti pe cat parem?
Thelma
Jurnalul Fericirii

Am grija de doua persoane cu probleme. Una si-a pierdut fiinta cea mai scumpa si nu si-a revenit niciodata din soc, cealalta are probleme datorita varstei si a bolilor netratate la timp. Tin enorm la ele, dar uneori... frusty.gif Ma adun si ma gandesc de fiecare data ca 'crucea' mea nu este nici mai usoara, nici mai grea decat a altora. In plus, ele ma ajuta sa nu ma indobitocesc in egoismul caracteristic fiintei umane (halal 'mijloc', daca e sa ma gandesc mai bine unsure.gif ).

Multe lucruri imi fac placere, insa doar trei ma fac cu adevarat fericita: cei dragi, natura, credinta. In fiecare din ele, simt ca ma pierd, dar si ma regasesc. Daca n-ar exista cel putin una din astea, nu stiu de ce culoare ar fi identitatea mea; probabil la fel de ciuntita si terna ca un om fara sentimente.

Cel mai de pret lucru pe care il are omul este integritatea sa - ca si cugetare a zilei.

Astazi a fost o zi calda, minunata; chiar mi-a parut rau ca a apus soarele.
Asadar: buna seara, soare! wub.gif
Felina
E caldut aici in coltisorul tau. cloud9.gif
Thelma
cloud9.gif
Thelma
O sama de cuvinte

Introducere
Parole, parole...noi astia din regnul 'superior' facem risipa de orice (numa' de iubire nu) si in primul rand, de cuvinte. Nu stiu cine a spus ca vorbele pe care le folosesti, acelea reprezinta limitele lumii tale. Se refera la pompozitate sau la mesaj? Daca prima varianta e corecta, cum ramane cu: 'Cel ce stie nu vorbeste. Cel ce vorbeste nu stie' (Lao Zi-mersi bishop )?
Astazi a fost o zi aparte, zi in care trebuia sa vizitez un loc aparte din Han, sugestiv intitulat: frusty.gif .

Cuprins
Buuun. Un inceput promitator. Apoi seara, in loc sa fac un comision asa cum era normal, ma trezesc ca ajung in cealalta parte a orasului, intr-un loc (nu spun unde biggrin.gif ) care mi-a facut mult bine. Ce s-a intamplat? sunt intrebata. Offf...cate aveam de spus in acel moment! In schimb, mi-a venit (nu stiu cum) sa raspund printr-un singur cuvant grecesc (oarecum antonim cu hesychia ). Sunt ascultata cu atentie si, dupa cateva momente, mi se raspunde: te inteleg (si toate celelalte nespuse: sunt alaturi de tine, pot si vreau sa te ajut, strange din dinti si mergi inainte, pentru ca stii si tu ca e doar un episod trecator).
Atata forta de sugestie in aceste doua cuvinte! mai ales cand stii ca persoana de la care le auzi nu minte.
Cuvintele inalta si cuvintele doboara. 'Unde vei gasi cuvintul/ce exprima adevarul'? Restul conversatiei nu stiu daca a mai contat...dupa zece minute, eram deja alta. cheese1.gif

Incheiere
Sa dea bunul Dumnezeu sa ai alaturi oameni din acestia, atunci cand ai nevoie; si sa dea sa fii mereu unul din ei, nu cu intermitente, asa cum au unii prostul obicei (6.gif ).

Am sters-o. biker.gif
Thelma
Livada

Cunostinta mea mistica imi furnizeaza des perle veritabile de intelepciune. Atat de perlate, incat nu ma pot abtine sa le impartasesc si altora. Deunazi mi-a sagetat 'ochiul mintii' cu urmatoarea: 'stiu ca fac oamenii din jurul meu sa sufere'. Dar asta e problema lor. Asta e karma lor, si prin mine, ele si-o indeplinesc.'

yikes.gif

No comment. Nu stiu daca sa rofl.gif sau sa cry.gif , cred ca putin din fiecare. Ce bici divin cunosc eu! Hell el uia!

p.s. Ce zi superba, azi! wub.gif wub.gif
Thelma
O sama de cuvinte 2

"La inceput a fost Cuvantul"...dar lucrul asta e deja arhicunoscut. Ce s-a ales astazi din cuvinte? "Te iubesc" a devenit tot atat de uzual ca: "Buna ziua. Ce mai faci?" ma intreb, incotro? E pacat, asa ma gandesc eu...dar poate asta o fi mersul lumii (totusi, consider ca pana la asimilarea definitiva a Terrei in fraternitatea universala a iubirii si comunicarea exclusiv prin mijloace telepatice, mai e destula vreme). Pana atunci insa, ne raman cuvintele. Frumoase, mai putin frumoase...ca "omul din plinatatea inimii vorbeste".

Uneori, cuvintele spun mai mult decat am vrea noi, desi ar trebui sa fie exact invers: ele sa fie palide proiectii, totusi vii ale noastre. Un cuvant poate mangaia si poate insenina o zi altfel mohorata, un cuvant poate amagi atunci cand se asculta muzica si nu se da atentie versurilor, intr-un final, un cuvant poate lovi atunci cand exista cele doua mari fundamente- iubirea si orgoliul.

Cuvintele cele mai dificile din toate timpurile: "Te iubesc" si "Iarta-ma" (las' ca suntem fericiti ca le auzim destul la tv).

"Uneori sentimentul acesta al lipsei noastre de importanta ne face sa pregetam a darui un cuvant de apreciere cuiva care ni se pare cu mult mai presus de noi ca sa aiba lipsa de el, alteori adresam oamenilor cuvinte grele, socotind ca ele nu pot avea nici un ecou serios. Dar pe urma aflam cu uimire cat de mult a durut lipsa unui cuvant bun din partea noastra, sau rostirea unui cuvant rau". - Dumitru Staniloae cry.gif

Dar ajunga zilei durerea ei. smile.gif

p.s.

Zi de toamna, zi de vara,
Zi de dulce lancezeala;
Pe Pamant - doar heruvimi.
Simt contraste, inegale:
A cunoaste si-a iubi.

Vad doar alb si vad doar negru-
Spuse acru omul gri.
Am visat o Gee verde,
Plina de-ape sidefii.
Cheia: a cunoaste, a iubi.

Am uitat ca vei veni...
Flori si lacrimi, clopot, toaca,
Suflet gol, inimi sub piatra;
Astazi - ziua evocarii:
A cunoaste...a iubi.

Tear
QUOTE (Thelma @ 10 Nov 2005, 02:31 PM)
Deunazi mi-a sagetat 'ochiul mintii' cu urmatoarea: 'stiu ca fac oamenii din jurul meu sa sufere'. Dar asta e problema lor. Asta e karma lor, si prin mine, ele si-o indeplinesc.'


Asemenea ganduri imi treceau si mie prin cap, in clipele de profunda auto-analiza. Noroc ca aceste clipe treceau repede. wink.gif
Nu numai prin tine, draga Thelma, unii prin altii ne indeplinim karma. Acolo, unde am ales sa venim, langa cei pe care i-am ales. mwah1.gif
Thelma
Tear, daca e sa fie lege de karma, eu ma...pun impotriva vantului si cer lege de iubire. laugh.gif

p.s. Cred ca am s-o evit pe cunostinta asta a mea, cel putin o perioada. Ma irita si acum o barfesc!
Tear
Legea iubirii sa domine, Thelma !
E posibil sa fi nimerit accidental langa aceasta cunostinta mistica a ta ! Desi e putin probabil...(vezi semnatura mea tongue.gif )
Thelma
Pai insi precum cunostinta mea sunt destul de multi. Atentie! Desi adevarul e dincolo de noi, ei sunt printre noi ! rolleyes.gif
Apai...asa zic si eu. Nimic nu-i intamplator.
Yvonne
Salut.
Am vazut ca ai folosit semnatura mea si ma bucur.
Am intrat cam brusc in povestea ta , dar asa sint eu. Vad o usa deschisa si intru. Sper sa nu ma consideri intrusa si sa-mi dai macar o cafea.
Ca azi e vineri, toate zilele trecute si-au izgonit problemele aici si eu ca si tine in loc sa muncesc, ma desfasor pe han.
Superba povestea cu telefonul. Din pacate " generatia de aur " isi arunca neputinta pe cei tineri, li se da startul cu neincredere am observat ca sint adevarati vanatori de victime. Si daca un tanar indrasneste sa-i domoleasca ....doamne ce iasa..( de prim tramvaie adunate ).

De doua zile vad numai femei bronzate. Doamne de s-ar vedea cat de artificiale si de deplasate par....nu ma puteam abtine. Eu arat ca un fluture decolorat
O zi buna Thelma si bine ai venit.
contraste
Simt contraste, inegale:
A cunoaste si-a iubi.




ohyeah.gif
Thelma
Dificila, te salut si bine te-am gasit. smile.gif
O cafea? cu cea mai mare placere; eu o sa iau un ceai verde, pentru ca pe mine cafeaua ma adoarme...nu stiu de ce. unsure.gif

Contraste, contraste... ohyeah.gif

p.s. Ce zapacita sunt azi...am editat mesajul asta micut de cinci ori pana acum.
Yvonne
Si pe mine ma adoarme...de aceea beau cate trei pe zi roflmao.gif
Thelma
Ei bine, iata-ma-s suverana peste micul meu regat. S-au adunat deja doua pagini! rofl.gif
Ma simt confortabil in odaita mea de la Han; in vatra mocneste un foc bun, miroase a portocale si a cozonac. Modest mobilier, rustic; ca decor- stergare brodate de mana si niste vase de ceramica, in bufet- briose cu afine, fursecuri cu migdale, coltunasi cu crema de vanilie, jeleu de portocale, cafea proaspat facuta si ceai de plante pentru astia ca mine. In rest...se adjudeca musafirilor, pentru care usa ramane mereu deschisa.

(Desigur, fiinteaza non-stop perdeaua energetica de protectie de la intrare, care va face celor rauvoitori cucui urat... ohyeah.gif )

Ce seara linistita, azi...ce luna. wub.gif
flori
Ah Thelma, e asa de placut in odaita ta si daca-mi mai dai si-un coltunas cu vanilie si un ceai aromat o sa te cam plictisesti de mine ca o sa vin cam des! mwah1.gif
La cit mai multe pagini incarcate pozitiv...caci am observat ca ai destula incarcatura pozitiva!
Thelma
Ei bine draga Flori, la cat mai multe...si la cat mai multa energie pozitiva, ca ne straduim... mwah1.gif
Thelma
Din ciclul: ce nu mi-a placut astazi (si ieri):

Frumusete sufleteasca ingradita de grija banilor.
Mizeria din suflete, acest Golliat fata de mizeria din pubela.
Copii care se grabesc sa-si piarda copilaria; copii care nu stiu ce e copilaria.
Tineri care spun ca credinta e doar pentru batrani.
Progres tehnologic care innabusa personalitatea.
Amintirea cazului unei fetite de un an, adusa la urgenta cu bratele taiate cu un cutit de bucatarie in vederea cersetoriei. cry.gif

Pentru ca toate gandurile astea sa se ingramadeasca intr-o clipa din cele 24 de ore, inchin o ceasca de ceai! drunk.gif


p.s. E cumva un film? si totusi iubirea... wub.gif

contraste
Nu, ma, nu-i un film din pacate !
Intra in jurnalul meu si citeste niste povestiri pornite din realitate ( Fetita folosita (neterminata), Marti, mancare cu gust de mama, Cuchi, etc...)...
Thelma
Nepretuita otrava

Nepretuita otrava cred ca este teama; teama noastra cea de toate zilele. Din pacate, frica de durere este mai puternica decat dorinta de iubire. Cei capabili de a schimba launtric aceasta stare 'de gratie', devin adevarati eroi si eroine. Cu toate astea, soclurile lor sunt daramate cele dintai.

Ma gandesc la cartea pe care trebuia sa scriu urmatoarea dedicatie: "Pentru ca Iubirea sa fie mai puternica decat Frica". Insa n-am daruit cartea cand era momentul. Acum, gestul ar fi lipsit de farmec. De ce n-am daruit cartea? De frica. 6.gif

Daca ar fi sa aleg intre frica si prostie, as alege-o pe cea din urma. De ce? de frica. rofl.gif
Thelma
Bonsoir, jurnal! wub.gif

S-a cam adunat colbul aici...frumos!
Va trebui sa iau masuri. ohyeah.gif
Thelma
n-am mai intrat in Han de 5 ani de zile, colbul e clar instaurat in ceea ce ma priveste! smile.gif

am recitit cateva din postarile mele de atunci, si cat m-am amuzat (sau rusinat) de ceea ce putusem scrie, ma gandesc acum cat de mult mi s-a schimbat felul de a gandi, de a privi lumea...

ma gandesc si la cei cu care am corespondat atunci, pe unde or fi, cum or fi evoluat, sper macar, sa fie toti bine.

ei bine, meritul Hanului nu e numai ca aduce oameni la un loc, ci si ca poate fi oglinda personala, pe vaza cuvintelor scrise in trecut (cazul meu-si da un sentiment destul de ciudat) smile.gif

eh, o zi frumoasa tie
Data'q
Bună, Thelma. Nu mă cunoşti, dar tot īţi doresc Bun revenit.
Nu mai pleci, nu-i aşa?
leirn
Mie-mi place avataru' cu Sailor Pluto. biggrin.gif Am trecut numa' sa dau 'na ziua. smile.gif
fiica_lunii
Noi abia asteptam sa te citim, asa ca iti urez spor la scris! smile.gif
Thelma
Data'q, mersi de mesaj. Nu mai plec, am de facut curatenie, de redecorat camera, de intins masa, de...smile.gif


leirn, fiica_lunii, salut si voua smile.gif

daa, am luat poza de pe un site cu desene animate japoneze, pe vremea cand ma uitam la ele si la copii cu ochi mari laugh.gif
milimetru
QUOTE
Nu mai plec, am de facut curatenie, de redecorat camera, de intins masa, de..


Iote că nu te cred. nonono.gif Prove it!

Aşa. Care va să zică, de pe forumul ăsta toată lumea pleacă, da? Tu, eu, ba chiar şi Mihai Viteazul, marele nostru unificator de topicuri... Adică ţie ce-ţi veni?... tongue.gif

Sau umbli cu diversiuni? rolleyes.gif

ps: wub.gif
Thelma
Ei bine draga milimetru , postez numai ca sa-ti demonstrez tie cat de nefondata ti-e suspiciunea! sorry.gif

si oricum, daca ne gandim ca pe forumuri si in general, in mediul cuvantului scris timpul trece altfel, se poate ajunge si la concluzia ca nu am plecat deloc!! rofl.gif

plus, sunt o fire atat de rabdatoare prin esenta, incat clipe, luni, ani...neah.

Cat despre Mihai Viteazul, mi-as dori sa fie aici cu adevarat, m-ar ajuta cel putin pe plan psihologic pentru ca simt pe creier niste purici care sar, si tipa
ca ar vrea demult sa scrie aici despre subiecte ca:

- cat de mult ma iubeste strainul pe mine, romanca;
- cat de convins e ca sunt analfabeta & indianca - amuzament si stupoare;
- cum am devenit poporul ce suntem azi (cu bune si mai putin bune);
- ce poate face omu cu viata lui, si propriu-zis ce face...solutii, solutii, implementare;
- ce se mai intampla cu monahismul romanesc;
- cum e sa traiesti in zona crepusculara;
- mici secrete, mari efecte. exclus diversiunea, atacul, marketingul - e posibil asa ceva?!

si pentru ca la fiecare e de scris too much, inca mai matur, inca mai intind masa... laugh.gif

p.s. da' tu cand ai plecat...?! blink.gif
milimetru
Nope. N-a fost suspiciune. Am vrut să fie provocare. Şi, din enumerarea posibilelor subiecte de abordat, chiar că nu-mi pare rău de ce-am făcut. smile.gif

Zici că eşti răbdătoare "prin esenţă". Bravo! Ştii că eşti un caz mai... rar īntīlnit?... Nush dacă e pe cale de dispariţie specia asta de oameni sau de abia acum apare dar un lucru e clar: sīnteţi puţini de soiul ăsta, parol! thumb_yello.gif

QUOTE
p.s. da' tu cand ai plecat...?! blink.gif


ooh.gif rofl.gif ...bună...bună de tot. Mulţumesc mult, e ceva vreme de cīnd nu m-am mai "recreat" aşa de bine aici, la han...

....

Deci... īţi urez spor la treabă! thumbs-up.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.