Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Gandurile Oamenilor
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Probleme Sociale
sun
Cum putem citi gandurile oamenilor prin actiunile care le desfasoara?
Anumite gesturi tradeaza pe cineva care minte, este fericit, emotonat, etc, iar capacitatea de a citi oamenii ne poate face sa fim cu un pas inaintea celorlalti, sa evitam conflicte, sa ne dam seama de minciuna, de aparente.
nefertiti-old
Cred ca cel mai indicat sa iti raspunda e thunder. ohyeah.gif
carrad
anyway... han.gif
a uitat regina sa te felicite rofl.gif
contraste
Buna sun !
Bine ai venit printre noi la han ! flowers.gif welcome.gif flowers.gif

Cred ca pentru inceput ar trebui sa citesti "limbajul trupului" de Allan Pease.
Apoi, mai vorbim, asa, ca de ..."la om la om", dar interpretabil doar din gesturi !

Se numeste metalimbajul gesturilor.
Sper ca ti-am putut fi de folos.
milimetru
QUOTE (sun @ 13 Sep 2005, 05:10 PM)
capacitatea de a citi oamenii  ne poate face sa fim cu un pas inaintea celorlalti, sa evitam conflicte, sa ne dam seama de minciuna, de aparente.

Pentru mine a citi gīndurile celuilalt īnseamnă īnainte de toate a-l īnţelege. Uneori īmi iese pasienţa (şi mă bucur f mult atunci) alteori cam nu... Nu cred că e aşa important să fii cu un pas īnaintea celuilalt (nu e īntotdeauna neapărat rău, dar eu prefer mai degrabă să ne potrivim paşii decīt s-o ia unul sau altul īnainte...). Afară de cazul īn care discutăm de afaceri. Atunci se schimbă treaba! wink.gif
Marcus
QUOTE
("caa")
Pentru mine a citi gīndurile celuilalt īnseamnă īnainte de toate a-l īnţelege


Mie-mi place sa spun a-l cunoaste. Sigur ca si cunoasterea e un fel de intelegere, dar parca presupune mai mult decat atat. smile.gif De exemplu, "citesc" mult mai usor gandurile unei persoane din familie, pe care nu doar o inteleg, ci ii cunosc reactiile, atitudinile, aptitudinile, s.a.m.d.
sun, cu cat cunosti mai bine o persoana, cu atat o intelegi mai bine si ii poti anticipa actiunile. E si asta un fel de "citire" a gandurilor, ceea ce ne-ai cerut de fapt.

P.S. han.gif
Yvonne
Ce sa zic...uneori as vrea sa raman intr-o dulce amagire, sa nu ma trezesc cu "paru'-n cap" incercand sa inteleg.Prefer sa nu ma implic emotional in relatii(nu dati cu paru) dar linistea mea contreaza cel mai mult. As mai avea multe de spus...dar
Thelma
Nu intotdeauna intentiile si gandurile unei persoane pot fi deduse din gestica. Pe de o parte, unii au autocontrol bun si nu doresc sa fie 'cititi' , isi cenzureaza gesturile si comportamentul, altii sunt timizi si inhibati etc.; pe de alta parte, pot exista subiectivism, asteptari proiectate, etichetari...
Expresia ochilor mi se pare foarte importanta cand doresti sa citesti pe cineva.
edittha
Uneori omul se inchide asa de bine in interior si atunci nu il poate citi nimeni.Daca tu ca persoana esti o fire deschisa poti citi foarte usor alte persoane .Priveste in jurul tau, incearca sa intelegi pe cei din jur si atunci poti spune ca ii citesti! ohmy.gif
calfa
QUOTE (contraste @ 13 Sep 2005, 06:28 PM)
Buna sun !
Bine ai venit printre noi la han ! flowers.gif welcome.gif flowers.gif

Cred ca pentru inceput ar trebui sa citesti "limbajul trupului" de Allan Pease.
Apoi, mai vorbim, asa, ca de ..."la om la om", dar interpretabil doar din gesturi !

Se numeste metalimbajul gesturilor.
Sper ca ti-am putut fi de folos.

Si mai exista si "best seller"ul actual ... "Cartea gesturilor" (retiparit, prima transa s-a vandut foarte repede smile.gif ).

Bun venit la Han, sun ! smile.gif
saldora
QUOTE (sun @ 13 Sep 2005, 04:10 PM)
Cum putem citi gandurile oamenilor prin actiunile care le desfasoara?

Actiunea este gandul.. scopul final al actiunii tine de suflet si experienta pe care o doreste sa o traiasca.
iniya
QUOTE (edittha @ 1 Nov 2005, 06:54 AM)
Uneori omul se inchide asa de bine in interior si atunci nu il poate citi nimeni.Daca tu ca persoana esti o fire deschisa poti citi foarte usor alte persoane .

Thelma..cred ca fiecare persoana poate fi citita; si asta in ciuda tuturor 'perdelelor' care ar dori sa existe intre el si cei din jurul sau; ochii,vocea,miscarile corpului,ce mai?limbajului trupului de care s-a mentionat mai sus smile.gif
Socrate spunea:''Vorbeste, ca sa te vad"

Este o adevarat arta sa descifrezi fizionomia cuiva, iar principiile acestei arte nu se invata 'la suprafata'; trebuie studiat bine rolleyes.gif Cred ca omul cuprins in singuratate, adancit in gandurile sale..este cel.. adevarat; cand curpins de propriile sentimente si emotii isi arata adevarata infatisare,ceea ce simte si ceea ce gandeste; chiar si fara sa-ti adreseze o vorba.
Kitty
topicul isi are cumva locul la Psihologie? unsure.gif
valeria
QUOTE (sun @ 13 Sep 2005, 04:10 PM)
Cum putem citi gandurile oamenilor prin actiunile care le desfasoara?
Anumite gesturi tradeaza pe cineva care minte, este fericit, emotonat, etc, iar capacitatea de a citi oamenii  ne poate face sa fim cu un pas inaintea celorlalti, sa evitam conflicte, sa ne dam seama de minciuna, de aparente.

Ce bine-ar fi sa pot sa-ti dau dreptate jamie.gif , da' nu te contrazic! smile.gif
remote
Recomand: Septimiu Chelcea (coord) - Comunicarea non-verbala in spatiul public
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.