Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Globalizarea
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
marky
Ce parere aveti despre globalizare .. si cat de depate ati dori sa ajunga acest fenomen ?
Petru
Sunt pentru globalizare desi este evident ca are si parti negative. Dar cred ca este necesara si mai ales nu vom putea evita la nesfarsit interactiunile dintre state la un nivel mai aproiat.
Cat de departe nu stiu pana unde ar putea merge...poate ca va ajunge sa fie noua politica mondiala(nu stiu daca am ales cea mai fericita exprimare!).
ypsilonalpha
Globalizarea e un medicament amar pe care vrem-nu vrem trebuie sa-l inghitim. Din cite vad ea se va face sub stindard american; nu ma dau in vint dupa americani, cultura lor si modul lor de a gindi lumea si viata, dar odata si-odata trebuia sa se intimple si treaba asta. In fond e prima incercare de a impune niste standarde la nivel mondial, imi displace ca experimentul se face tocmai in timpul generatiei mele, dar socotesc ca asta e viitorul planetei si n-avem incotro, trebuie sa mergem inainte.
Mi_
Omenirea evolueaza si asta nu de ieri pâna mâine globalizându-se ci de când primul om preistoric si-a deplasat fundul prin jungla si a dat de alt trib, unde a schimbat experienta, si-a impus anumite puncte de vedere si a asimilat de la localnici altele. Deci nu vad de ce sa ma îngrijorez, asa-zisa asuprire a statelor sarace înseamna investitii straine care în timp vor creste nivelul de viata, lucru imposibil daca nu se deschideau granitele. Daca în 1945 facea vreun francez scandal pe tema globalizarii, adio plan Marshal si bye bye nivelul de trai de azi. Alternativa care era? Comunismul mondial. Nu, multumesc.

PS. E la moda sa fii "Anti-"
Brotacul
Globalizarea!? Este cea mai mare greseala a omenirii, lasand la o parte ca nu se va realiza vreodata, este experimentul unor
minti bolnave sau mai degraba efortul unei comunitati minoritare de a conduce lumea (comunitatea europeana de exemplu,incearca sa readuca fenomenul de hegemonie pentru statele care adera la c.e... nu este tipic hegemonie dar asa o vad eu in anul2003)
Introducerea monedei unice este un alt mod de a mai face rost de bani, injumatatind economiile cetatenilor statelor acceptante; dorinta de a avea puterea suprema "globul" ii face pe unii sa colonizeze spatiul sa creada ca pot fi zeii de odinioara...
Si mai pe scurt, globalizarea nu este o solutie (nici macar buna) ci mai degraba o evolutie catre ceva ... ramane de vazut.
Petru
Globalizarea nu e intr-adevar o solutie si nu cred ca sunt prea multi cei care cred un asemenea lucru... mai curand este o evolutie fireasca a lumii!
Nu inteleg de ce nu putem accepta ca globalizarea a inceput inca din vechime cand s-au conturat primele rute comerciale!
oaspetele
de cand e lumea, nu stiu cine a hotarat astfel, ea trebui e condusa de cineva.
apoi, decat sa o conduca un rus, un chinez sau alde Iliescu, mai bine sa o conduca un american, un neamt sau un japonez.

desi vor exista si ceva pierderi colaterale, cred ca e singura modalitate de a ajuta populatia care traieste la limita saraciei, si chiar in saracie, sa evolueze, macar la nivelul bucatelor ce le ingurgiteaza. cum ??
simplu : mana de lucru ieftina . lucru evident si in Romania.
si inca ceva : o imbunatatire a respectarii drepturilor omului, prin uniformizarea legislatiei, in sus, ca sa zic asa.

in momentul de fata, putine stat sunt capabile sa se descurce conform sloganului : "prin noi insine!"
Petru
Cum insa fenomenul gloabalizarii nu cred ca va ajunge pana la o totala cuprindere a populatiei in mod cert vom asista si la o majoritate foarte nemultumita. Este de altfel firesc sa se intample asa!
nefertiti-old
Vrem sau nu, fenomenul a inceput sa se manifeste demult. Nu cred ca se va ajunge chiar la globalizare, in sensul din dex al cuvintului. Asta pentru simplul fapt ca mereu vor exista cel putin doua tabere, doua puteri care vor dori, fiecare in parte, sa detina suprematia. Dar tendinta spre globalizare exista si nu se va opri in stadiul in care e acum, asta e cert.
Petru
Sunt de aceasi opinie, nu cred ca e cazul sa ne ingrijoram ca vom disparea ca natiuni si culturi intr-o masiva uniformizare!
Mi_
Când omul primitiv s-a dus sa vânda o piele la tribul vecin, a demarat globalizarea. Chiar nu vad nimic rau în asta.

Migrarea afacerilor în alte tari mai profitabile.

Dar si :

Migrarea oamenilor în alte tari mai bogate.

Ideal ar fi sa mearga mâna în mâna, adica banii trec granita dar oamenii nu ?
Petru
Dar se pare ca tocmai acest lucru incearca unii voit sau nu sa fie omis... este cred o incercare disperata de "salvare" a unei situatii care deja isi are putinta de manifestare concreta!
marky
Multi oameni sunt speriati ca prin globalizare , cu timpul vor vi date uitarii obiceiurile si datinile locale si din aceasta cauza se impotrivesc. Cat de importante .. sau ce importanta au aceste obiceiuri culturale pt omenire , la ora actuala ?
Petru
In mod cert ca vom asista la o globalizar economica si culturala dar nu si etnica... este ca si cum am sustine ca prin unele masuri de ordin economic ar fi afectate chiar structura de baza a unui oarecare grup, a unei populatii oarecare!
Mi_
QUOTE (marky @ Sep 24 2003, 12:01 PM)
Multi oameni sunt speriati ca prin globalizare , cu timpul vor vi date uitarii obiceiurile si datinile locale si din aceasta cauza se impotrivesc.

Pai nu înteleg ce-i freaca pe ei obiceiurile altora ! Sa-si vada de obiceiurile lor în continuare, ca nu vine nimeni sa-i santajeze sa-si schimbe vreun obicei.

Mai sunt unii care urla ca vor fi multe McDonald's-uri. Pai sa manânce altceva atunci, ce te doare pe tine ca McDo presteaza niste servicii pentru vecinul ?

Vechea îngrijorare de capra altuia ...
ypsilonalpha
1. Sa remarcam de altfel (apropo de McDonalds'uri) ca nimeni nu ne impiedica pe noi romanii sa deschidem lantzuri intregi de sarmalogerii si mamaligoserii (cu specific romanesc, fireste) in toate colturile globului.

2. Traditiile culturale o sa fie mult mai greu de uniformizat. Dupa parerea mea, cita vreme diferite popoare vorbesc limbi diferite, specificul national in cultura va fi foarte greu de pierdut (chiar si in conditiile in care - Doamne fereste! - ne-am auto-sabota cultura).
Petru
Este aproape imposibil sa se ajunga la o uniformizare culturala si asta poate si fiindca suntem diferiti in unele puncte destul de semnificative.
marky
Cel dintai pas spre globalizare l-a facut primul Hommo Sapiens din ginta X care s-a dus sa faca schimb de mancare si unelte cu cei din ginta Y. De atunci omenirea a mers doar spre globalizare.

Mi_
QUOTE
Pai nu înteleg ce-i freaca pe ei obiceiurile altora ! Sa-si vada de obiceiurile lor în continuare, ca nu vine nimeni sa-i santajeze sa-si schimbe vreun obicei.


Pai globlizarea afecteaza mult obiceiurile si datinile locale .. trebuie adoptate niste legi comunte si in final se va ajunge chiar la o limba comuna. Plus ca globalizarea merge din ce in ce mai mult spre desfintarea granitelor intre tari .. iar multi sunt pe principiul "Nu ne vindem tara, Imi dau viata pt Patrie" etc...

Nu inteleg care este problema cu McDonalds ... toate de la noi din tara sunt in sistem de franciza .. si tu iti poti deschide un McDonalds daca vrei (sau daca ai cu ce smile.gif )

ypsilonalpha
QUOTE
Traditiile culturale o sa fie mult mai greu de uniformizat. Dupa parerea mea, cita vreme diferite popoare vorbesc limbi diferite, specificul national in cultura va fi foarte greu de pierdut (chiar si in conditiile in care - Doamne fereste! - ne-am auto-sabota cultura).


Pai vezi, in conditiile globalizarii, traditiile culturale se vor pierde automat odata cu trecerea generatiilor, asta e un lucru clar. Dar te intreb ... cat de importanta este aceasta cultura nationala? Te ajuta ea sa traiesti mai bine? Merita sa lupti impotriva globalizarii pt a fi sigur ca nimeni nu-ti va afecta aceasta cultura ?
Petru
Nu stiu cat de clar este faptul ca traditiile locale vor disparea, este mai curand o presupozitie si nimic mai mult!
Dupa cum nici pana acum nu au disparut traditiile si obiceiurile culturale la fel cred ca se va intampla si de acum inainte.
marky
Depinde ce intelegi prin globalizare, Petru.
Globalizarea va duce intr-un final (indepartat) spre o limba si o cultura comuna. In acest caz traditiile culturale nationale se vor diminua foarte mult.. si poate odata cu trecerea generatiilor sa ramana doar in cartile de istorie. Chiar si in momentul de fata este evidenta diminuarea acestora fata de acum 100 de ani de ex...

Deci gandeste-te pe termen lung si foarte lung plz.
Petru
Nu stiu... mi se pare ca viziunea ta asupra globalizarii este oarecum pesimista dar nu lipsita in totalitate de sustinere.
Pentru mine globalizarea nu este totuna cu diminuarea diferitelor culturi, ci este mai curand o modalitate de extindere a valorilor comune!
marky
Privind pe toate planurile eu cred ca globalizarea va tinde catre desfintarea granitelor dintre tari si ajungerea la o moneda si o limba unica (enlgeza) pe toata planeta. Si nu cred ca e o gandire pesimista.. chiar mi-ar place sa se intample acest lucru.
Petru
Gandirea ta pesimista apare atunci cand vorbesti de desfiintarea culturilor lumii.
De asemenea cred ca ceea ce afirmi in legatura ca desfiintarea granitelor este usor tras de par... nu cred ca se va ajunge vreodata pana acolo, deja mi se pare prea mult!
marky
Granitele din UE mai pot fi numite granite ? Eu nu cred.. mai curand puncte de control.. sau nici macar.
Nu poate fi desfintata cultura.. dar cred ca se poate ajunge la o cultura cat de cat comuna.
Ti-am zis.. gandeste-te la un orizont foarte lung de timp.
Petru
Eu cred ca mai pot fi numite granite si nu cred ca se va ajunge vreodata sa nu mai existe... asa cum spuneam e prea mult, chiar si din partea unuia care sustine globalismul intr-o forma sau alta!
O cultura comuna deja mi se pare ca incepe sa se prefigureze, dar pana la a vorbi in termeni de cultura unica probabil ca va trece multa apa pe Sena!
ypsilonalpha
Granitele o sa fie desfiintate atunci cind englezul, neamtul, rusul si romanul (si toate celelalte neamuri de pe Pamint, fireste) o sa vorbeasca aceeasi limba. La propriu.

Pina atunci ... cam greu. Degeaba consumam cu totii aceeasi cultura daca acasa fiecare vorbeste in limba lui materna. Si atunci nu e normal ca italianul sa zica "Dom'le, ce tot tolocaneshte austriacu' asta pe limba lui, ca io nu-nteleg o boaba ... poate face misto de mine, sau planuieste sa-mi faca rau .. ia mai bine sa ma retrag eu in cochilia mea, ca nu se stie" Si a doua zi controlul la granite se inaspreste...

(Bineinteles exemplele pe care le-am dat sint strict orientative. tongue.gif )

Acuma se incearca impunerea englezei ca limba universala; probabil ca dupa inca doua sau trei generatii treaba va reusi, dar ca sa impui engleza ca limba materna pentru toti cetatenii Terrei ... cred ca nici dupa douazeci de generatii n-o sa se poata. Si uite asa va supravietui si cultura locala.
Nicushor
Tot nu inteleg ce legatura are globalizarea cu cultura unui popor. Daca se desfinteaza granitele si se introduce o limba internationala pe pamant asta nu inseamna ca cineva isi va pierde cultura. Exemle pentru teoria mea sant destule, Romania a fost ocupata zeci de ani ba de turci ba de austro-ungari dar cultura a ramas, e adevarat cu urme vizibile de la ocupatori, retroromanii in Elvetia sant numai 0,6% di populatia tarii dar limba si cultura le-a ramas neschimbata de sute de ani, Tirolul de sud(partea italiana) este de peste 50 de ani in mana Italiei dar cultura nu s-a schimbat si as mai putea da multe exemple dar nu vreau sa va plictisesc. Ar insemna atunci ca niciunde pe pamant sa nu mai existe cultura? Sau numai cea care este legata de limba engleza? Nu cred. O cultura poate fi strivita poate de o dictatura aspra dar nu de globalizare. Prin introducerea limbii engleze presupun ca lumea pe pamant o va invata ca o a doua limba(lumea invatata o stie deja) dar acasa intre cei patru pereti zic eu ca si peste cateva sute de ani lumea isi va vorbi limba materna.

stima, Nicu
Petru
QUOTE (ypsilonalpha @ Sep 26 2003, 11:36 PM)
Granitele o sa fie desfiintate atunci cind englezul, neamtul, rusul si romanul (si toate celelalte neamuri de pe Pamint, fireste) o sa vorbeasca aceeasi limba. La propriu.

Pina atunci ... cam greu. Degeaba consumam cu totii aceeasi cultura daca acasa fiecare vorbeste in limba lui materna. Si atunci nu e normal ca italianul sa zica "Dom'le, ce tot tolocaneshte austriacu' asta pe limba lui, ca io nu-nteleg o boaba ... poate face misto de mine, sau planuieste sa-mi faca rau .. ia mai bine sa ma retrag eu in cochilia mea, ca nu se stie" Si a doua zi controlul la granite se inaspreste...

(Bineinteles exemplele pe care le-am dat sint strict orientative. tongue.gif )

Acuma se incearca impunerea englezei ca limba universala; probabil ca dupa inca doua sau trei generatii treaba va reusi, dar ca sa impui engleza ca limba materna pentru toti cetatenii Terrei ... cred ca nici dupa douazeci de generatii n-o sa se poata. Si uite asa va supravietui si cultura locala.

Asta cred ca e viziunea extremista a globalismului, in nici un caz nu cred ca se vor desfiinta granitele, chiar daca in buna masura vom fi mult mai apropiati unii de altii.
Nu inteleg cum ar putea spre exemplu sa nu mai existe granite intre Europa si Asia bunoara!
ypsilonalpha
1. Bun, si acuma unde e exact granita dintre Europa si Asia? Pe Urali? Pe Volga? La granitele de est ale Poloniei si Romaniei? La granitele de est ale Ucrainei si Bielorusiei? La granita dintre Rusia si Kazahstan? Pe Bosfor si Dardanele sau la granita dintre Turcia si Siria+Irak?

2. Nu e deloc o viziune extremista. Desfiintarea granitelor mi se pare cit se poate de naturala in momentul de fatza. (Apropo, o buna parte din membrii de la HanuAncutei sint de peste ocean ... unde sint granitele in cazul asta?!? ).
oaspetele
problema nu e unde sunt granitele "fizice" dintre doua state.
pe cine ar interesa cu exactitate de cativa cm asta ??

oamenii vor determina "amplasarea" granitelor.
sa nu uitam faptul ca , totusi, obisnuinta e cea de-a doua natura.....si foarte putini vor incerca sa "redefineasca" actualele granite.
adica , fie painea cat de rea, tot mai buna-i tarea mea.......
cei care nu sunt de acord cu aceasta zicala, au plecat deja. adica, si-au "redesenat" alte granite.
nefertiti-old
oaspetele: poti fi mai clar, te rog? tot n-am inteles: esti pro sau contra "eliminarii" granitelor?
oaspetele
sunt pro !
dar repet, oamenii isi vor stabili granitele.
putin influentati de cele trasate pe harti.

sa-ti dau un exemplu : rusii si tarile baltice. chiar daca granitele vor disparea, nu cred ca (cel putin pentru un timp) balticii se vor inghesui sa viziteze Rusia.
etc.
nefertiti-old
oaspetele: am inteles si cred ca ai dreptate. iar de aici vor decurge in continuare eternele frecusuri pentru stapinirea unor teritorii samd...
ypsilonalpha
QUOTE (oaspetele @ Sep 28 2003, 04:15 PM)
problema nu e unde sunt granitele "fizice" dintre doua state.
pe cine ar interesa cu exactitate de cativa cm asta ??

oamenii vor determina "amplasarea" granitelor.
sa nu uitam faptul ca , totusi, obisnuinta e cea de-a doua natura.....si foarte putini vor incerca sa "redefineasca" actualele granite.

1. In cazul cu Europa/Asia diferentele nu-s de citiva centimetri ci de citeva sute de kilometri.
2. Oamenii definesc niste granite lingvistice. Mare parte din xenofobia actuala se datoreaza, asa cum spuneam, imposibilitatii de a trece peste bariera lingvistica.
3. Granitele fizice ... hm, daca doua state X si Y au granita comuna, sint mari sanse ca de o parte si de alta a hotarului sa existe o populatie amestecata, si care are legaturi strinse in statul vecin. In fond de-aia s-a inventat "micul trafic de frontiera". Deci o granita de stat nu e o chestie rigida si inflexibila, care sa nu poata fi scoasa din ecuatie.
Nicushor
Domnilor, cu tot respectul pentru comentariile voastre cred ca noi nu vom mai trai vremurile cand n-au sa mai granite, sa spunem mersi daca apucam vreodata intreaga Europa fara granite. Pana la caderea granitelor mai sant multe probleme economice de rezolvat asa ca si cei care organizeaza "Globalizarea" nu cred ca-si bat deocamdata capul cu granitele.

Stima, Nicu
nefertiti-old
pai de ce sa spunem mersi pt intreaga europa fara granite? poate ca nu vrem...
oaspetele
QUOTE (Nicushor @ Sep 28 2003, 05:56 PM)
Domnilor, cu tot respectul pentru comentariile voastre cred ca noi nu vom mai trai vremurile cand n-au sa mai granite, sa spunem mersi daca apucam vreodata intreaga Europa fara granite. Pana la caderea granitelor mai sant multe probleme economice de rezolvat asa ca si cei care organizeaza "Globalizarea" nu cred ca-si bat deocamdata capul cu granitele.

Stima, Nicu

ai dreptate, Nicule.
(sper ca nu ala de la pro tv)
biggrin.gif

dar discutia odata inceputa, merita continuata.
da, intr-adevar, odata cu rezolvarea problemelor economice, odata cu "nivelarea" conditilor de trai, granitele vor dispare.
dar prea putini sunt acei carora le va mai pasa atunci de amplasarea lor.
Petru
QUOTE (ypsilonalpha @ Sep 28 2003, 03:46 PM)
1. Bun, si acuma unde e exact granita dintre Europa si Asia? Pe Urali? Pe Volga? La granitele de est ale Poloniei si Romaniei? La granitele de est ale Ucrainei si Bielorusiei? La granita dintre Rusia si Kazahstan? Pe Bosfor si Dardanele sau la granita dintre Turcia si Siria+Irak?

2. Nu e deloc o viziune extremista. Desfiintarea granitelor mi se pare cit se poate de naturala in momentul de fatza. (Apropo, o buna parte din membrii de la  HanuAncutei sint de peste ocean ... unde sint granitele in cazul asta?!? ).

Granitele geografice exista si pot fi foarte bine urmarite pe o harta oarecare... dar daca extrapolam si ajungem la a intelege prin "granita" diferentele de cultura si limba, nu cred ca vom ajunge la vreo concluzie cat de cat inteligibila, sunt prea mult prea multe nuante care ar trebui luate in calcul.
Cred ca la cel de-al doilea punct de mai sus intrebarea e retorica, nu-i asa?!

OASPETELE a subliniat bine ca intr-un fel sau altul fiecare comunitate in parte tine la propria sa omogenitate...
ypsilonalpha
1. tongue.gif Da, intrebarea aia cu membrii Hanului era retorica ... da' merge ca argument smile.gif
2. Intr-adevar, fiecare comunitate tine la propria omogenitate, dar "aglutinarea" asta socotesc ca se face la un nivel mult mai mic, deci nu la nivel de stat-natiune, ci la nivel de sat sau de cartier (la oras), sa zicem, acolo unde toata lumea cunoaste pe toata lumea si in general se simt bine impreuna.
ypsilonalpha
He he, apele sint deja globalizate, dupa cum am putut constata pe pielea noastra in vara asta: n-a plouat in centrul si vestul Europei => cotele Dunarii au scazut in chip abominabil. Chiar si poluarea e globalizata ...
marky
Deocamdata nimeni nu s-a exprimat impotriva globalizari (argumentand acest lucru)
Ar fi interesant un astfel de raspuns.
ypsilonalpha
Pai se exprima demonstrantii anti-globalizare care fac urit la fiecare reuniune la nivel inalt pe tema asta ... si au niste argumente ... izbitoare, ca sa zic asa. smile.gif

In fond, situatia nu difera foarte mult cu cea din Anglia revolutiei industriale din sec. XIX cind muncitorii distrugeau masinile care le amenintau locurile de munca (miscarea luddita). Si nu se poate spune ca munictorii aia nu aveau si ei dreptate in felul lor.
marky
Ma refeream la opinii anti globalizare pe acest forum.
ypsilonalpha
Da, stiu, aberam si eu oleaca tongue.gif ... ma gindeam ca e o paralela interesanta intre globalizare si revolutia industriala, astfel incit studiind ce s-a intimplat in Anglia secolului XIX ne putem da seama cam ce urmeaza sa se intimple cu globalizarea. (Ca veni vorba, revolutia industriala a reusit, dupa cum am bagat de seama cu totii wink.gif de-aia se prea poate ca si globalizarea sa reuseasca intr-o buna zi).
Petru
Zilele astea vedem ce inseamna antiglobalismul "in actiune" in Italia, unde se desfasoara un summit pe marginea votarii Constitutiei europene. Nu numai ca manifestantii propun ca vocea cetateanului sa primeze in fata deciziilor politice de la nivel inalt, ci fac din aceasta ocazie sa promoveze anarhismul: vezi haosul creat pe cele cateva strazi!
mutulica
Globalizarea este dictata de economie. Ca sa dau cazul nostru, al romanilor.
Noi suntem fericiti acum ca se face globalizare, pentru ca asa vor migra oportunitati de afaceri spre tara noastra. Avem o oferta atragatoare in sensul raportului pretul muncii vs calitate.

In curind piata se va satura, vom invata mai mult, si vom deveni mai scumpi. Atunci oportunitatile vor migra spre alte zari.
Noi vom pierde locurile de munca si ne vom declara aversinea fata de globalizare.

Oul Dogmatic
GLOBALIZARE? LUATI-O MAI USOR...

"Progresul" inspre o mare integrare economica a natiunilor - una din cele mai evidente directii ale noii ere - a dat de ceva necazuri. In Suedia, votantii spun "NU" adoptarii monedei unice - si nici macar marsand pe sentimentalisme, ci pe argumente concrete. La Cancún, Mexic, discutiile privind comertul global s-au impotmolit, deraind astfel eforturile de a se micsora tarifele si celelalte bariere in calea hraparetilor corporatisti.

Oamenii simpli nu dorm, nu chiar toti...

Un interesant material pe aceasta tema, la
http://www.csmonitor.com/2003/0917/p01s01-wogi.html
Minerval
Globalizarea in prima instanta reprezinta doar un cuvant. Actiunile si evenimentele ce vor decurge din adoptarea acestei optiuni importa. Este pasul catre civilizare si culturalizare unul decisiv? Las la aprecierea fiecarui membru al comunitatii. Insa, fara doar si poate, alegerea in cauza ar trebui sa impulsioneze pe fiecare om catre adoptarea solutiei cele mai bune. Solutie fie si situata la nivel de opinie. O chestiune este certa din demersurile tarilor occidentale: singura cale catre succes o avem numai prin unirea tuturor statelor, a oamenilor, a gandirilor de orice fel, pentru a ne asigura noua cat si generatiilor de dupa noi o sansa catre o viata dusa in armonie si toleranta. Iar visul Atlantic este cat se poate de aproape...
Toate cele bune.
F.'.
carpatic
QUOTE
Este pasul catre civilizare si culturalizare unul decisiv?

Cu siguranta, pentru fiecare dintre noi. In ce priveste "lumea", ea e si civilizata si culturalizata de vreo 7 mii de ani, doar ca evolueaza in continuu. Civilizatia si cultura nu au inceput nici in 1776 nici in 1789 si cu atat mai putin in 1949 sau alte date care ar parea unora sau altora importante.
"Globalizarea aduce cultura si civilizatia" nu e un argument, sau in orice caz nu in forma asta.
Problema "caii spre succes" este tocmai definitia Succesului, ergo definitia Telului Suprem si Ultim. Care este acela ? Intrebare EXTREM de serioasa pentru toti participantii la discutie. M-as bucura foarte mult daca s-ar posta aici niste pareri.
nefertiti-old
Tel Suprem si Ultim? Ce intelegi prin asta?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.