Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Card
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Afaceri si economie
milimetru
Tot mai mulţi romāni īşi primesc salariile pe card astfel īncīt de voie de nevoie trebuie să-l şi folosească. Īn ceea ce vă priveşte, vă e "prieten" sau nu? Ce părere aveţi despre carduri, v-ar fi (sau vă sīnt) de folos?
dead-cat
era si cazul. mai nicaieri nu te mai plateste cash. acuma daca se accepta debit/credit cardul la majoritatea comerciantului, s-a terminat cu umblatul cu sume mari in portofel. hh.gif
denise
Am card de ceva ani buni. Atunci ma deranja, deoarece reteaua de bancomate era sublima dar lipsea cu desavarsire. Acum e ceva mai bine, sunt si magazine care primesc card-ul, ar fi ideal sa fie mai multe- poate cu denominarea.
nefertiti-old
Mie imi place mai ales cand vrei sa platesti cu el la supermarket si li se blocheaza alora 'tehnologia' si se face o coada de oameni nervooosi! spoton.gif
contraste
Am fost printre primele persoane care au utilizat cardul, constransa de imprejurari.
Trebuia sa calatoresc, nu voiam sa am bani asupra mea, iar CEC-ul era inchis de vineri pana luni...
Si atunci, bancomatul.
L-am folosit pentru prima data intr-un mic orasel...
S-au strans locuitorii sa vada minunea, ca din ai lor nu-l folosea nimeni...
A doua zi, ma stiau toti....
Pentru mine a fost sublimul cand nu am mai avut stress-ul sumelor mari asupra mea, sau calvarul lui "mergi inainte sa se inchida CEC-ul"...
Acum, il folosesc in mod frecvent, ba automat am intrat si pe un concurs care mi-a alocat o punga mare de detergent.
abis
Am votat ultima varianta. De ce sa ma complic cu numerarul? Este si mai comod, si mai sigur cu cardul: daca iti "dispare" (lucru care pana acum nu mi s-a intamplat) dai doar un telefon si hotul fluiera a paguba. spoton.gif
Aramis
Am card de aproximativ un an (la facultate aveam optiunea de a ni se pune bursele pe card sau de a le lua in mana, eu am ales cardul smile.gif ). Uneori il folosesc la cumparaturi, dar nu foarte des... Oricum, imi place ideea de a nu fi nevoita sa umblu cu marunti la mine si teancul de bani, ci doar cu o bucatica de plastic.

user posted image
milimetru
Mie imi place mai ales cand vrei sa platesti cu el la supermarket si li se blocheaza alora 'tehnologia' si se face o coada de oameni nervooosi



Esact, esact, da' nu numa' tehnologia...

Aveam jucăria de f putin timp şi mă vīr eu īn acţiune la Billa. Tipa de la casă freacă īn sus şi īn jos cartonaşu', mă pune să bat de vreo 2-3 ori PIN-ul (eu, la idei, "te pomeneşti că nu mai am un sfanţ īn cont", "mă, poate am uitat PIN-ul!"), ia un aer de om suferind şi, uitīndu-se fioros la mine, se răsteşte "domnule da' cardu ăsta e valabil sau nu?". La care eu fac feţe-feţe, nu-mi mai aduceam aminte nimic... Şi se enervează un burtos din spate şi ne-o trīnteşte: "auzi, măi nene, vezi că scrie pe el cīnd expiră şi mai lăsaţi-o īn bălării de treabă că īnţepenim aici după ... ... ca voi!"

Pe moment am intrat īn pămīnt şi io şi fătuca de la casă. Mai tīrziu, acasă, m-am prăpădit de rīs pe chestia asta. Şi acu' am rămas cu o vorbă īn caz de ceva nelămurit: "auzi, vezi poate scrie pe el!" rofl.gif
Aramis
caa, duduile de la Billa ma ingrozesc... Parca sunt picate de pe alta planeta, se uita mereu urat la tine, se incurca... Nici nu ma incumet sa folosesc card-ul acolo.
nefertiti-old
Eu am vazut frecvent situatii din astea la Mega Image, de exemplu. Si nu se enerveaza doar vanzatoarele, ci si restul lumii. Am ajuns la concluzia ca romanul e isteric... Cel putin astia din Bucuresti. Daca nu urla pentru orice fleac, nu se simt bine. La fel cum fac majoritatea soferilor aici. Claxoneaza in draci, desi cu asta nu rezolva nimic. Ma rog, balcanisme...
Ovidius
Din pacate singurul loc in care pot folosi cardul, e la benzinarie. Restul locurilor, ori nu au aparate, ori nu sunt eu cel care raspunde de plata. As vrea sa pot folosi cardul in orice situatie. (ca sa nu mai car dupa mine sutele de milioane laugh.gif )

Offtopic: Tocmai mi-am adus aminte de o faza petrecuta in 1999 sau 2000, nu mai tin minte exact. Aveam card la BancPost, si intr-o zi, ma cuprinde pe mine imaginatia si merg la una dintre tantile de la banca sa le intreb daca banca nu ar putea sa faca automat niste operatii in fiecare luna (la primirea salariului). Raspunsul a venit promt: da' ce'? Ti-e lene sa vii pana la banca sa le faci tu? ohmy.gif A fost ultima data cand am calcat la ei in banca din proprie initiativa!
Sushi
si eu m-am obisnuit cu cardul. Problema este ca nu ai o evidenta strica a ceea ce ai dat si atunci tinzi sa cheltuiesti mai mult decit crezi. Eu il port in geanta dar adevarul e ca nu prea-l scot. Pentru chestuielile zilnice imi ajunge ce fac "la negru" si din ce am in cont platesc facturile.
ilie
Ce faci daca pleci in strainatate si autoritatile vamale romane iti cer sa demonstrzi cu bani gheata ca ai bani suficienti, iar tu ai card?
Apoi banca te taxeaza 2% la tot ce scoti cash in strainatate.
dead-cat
QUOTE (Freemann @ 22 Jul 2005, 12:25 PM)
Ce faci daca pleci in strainatate si autoritatile vamale romane iti cer sa demonstrzi cu bani gheata ca ai bani suficienti, iar tu ai card?

tiparesti cu 2 zile inainte un extras de cont.
exista imprimante pt. tiparit extrase de conturi in filialele bancilor in RO, nu? unsure.gif hmm.gif
Aramis
Freeman, te duci frumos la un bancomat si scoti un fluturas cu cat ai in cont. Ar fi vreo problema daca se procedeaza asa?
mutulica
QUOTE (Freemann @ 22 Jul 2005, 02:25 PM)
Ce faci daca pleci in strainatate si autoritatile vamale romane iti cer sa demonstrzi cu bani gheata ca ai bani suficienti, iar tu ai card?
Apoi banca te taxeaza 2% la tot ce scoti cash in strainatate.

am card in valuta pt calatoriile in strainatate. pt plati nu se ia comision...
pt cheltuieli marunte iau si ceva bancnote la mine

curios de ce spunea zorro... pt ca afara de circiuma, unde platesc cu cash, in rest, folosesc cardul aproape peste tot
Cucu Mucu
Cardul meu personal e cam bibelou, sunt putine magazine cu cetitoare de carduri(majoritatea o prezinta supermarketurile), si inca sunt reticent dupa mai multe experiente nefericite.
In schimb cardul pe firma ma scuteste de multe batai de cap. Mereu aveam probleme cu plafonul de casa. Ba aveam prea multi bani, ba prea putini. Acum am ezact cat imi trebuie.
Chiar daca port cardul mereu cu mine, imi pastrez si o suma in cash.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.