Thelma
20 Jul 2005, 05:51 PM
Cunoasteti retete cu broccoli? Dar nu proaspat ci din acela congelat, cum "creste" pe la noi...
Recunostinta pentru orice idei.
Cla
20 Jul 2005, 06:33 PM
Broccoli nu este altceva decât conopida verde, la fel de vazut la sparanghel, e alb si verde, sau la dovleci= sunt albi, galbeni si verzi (zucchini, zucchetti).
Vezi retele cu conopida si-i ok
Se face la fel ca si conopida, arunci ceva brânza peste, bagi vreo 10 min la cuptor, gata
Tear
21 Jul 2005, 09:22 AM
Cla are dreptate. Eu am facut-o astfel :
Am fiert broccoli cca. 8-10 minute, nu mai mult, ca se sfarama. L-am pus asa congelat in apa care fierbea. Separat, am pus intr-o tigaie piept de pui bucatele (nu prea mici), cu delikat, condiment pusta, putin cimbru si anason, putin ulei si 1 cana cu apa si am lasat cca. 20 minute pe foc. Apoi, am strecurat broccoli, l-am pus in alta cratita si am turnat peste el puiul preparat inainte, cu tot cu sosul lui - nu prea mult-, precum si doua oua batute cu smantana, putina branza - in loc de sare- si cascaval ras, din care am pus si deasupra. Am bagat la cuptor cca. 15 minute, atat cat sa se lege ouale. Iese o minunatie de sufleu sau budinca, ce-o fi !
Cla
21 Jul 2005, 12:53 PM
Insa, cand strecori apa, pune o oala dedesupt. Apa aia o poti folosi ca bouillon, are gust bun
Tear
21 Jul 2005, 01:01 PM
Cla, daca nu mai pui altceva la fiert cu broccoli, apa aia are gust doar de fiertura de conopida. Parerea mea. La ce o poti folosi ? De fapt, de ce-i spui bouillon ? E acelasi lucru cu bulionul nostru (sosul sau pasta de rosii) ?
Michelle
21 Jul 2005, 01:22 PM
bouillon ..inseamna un fel de supa...care poate fi de carne sau de legume!
Tear
21 Jul 2005, 01:37 PM
Thanks. Banuiam eu ca e un fel de supa. Da' e zeama chioara daca am fiert doar broccoli. Eu o arunc. Nu-ti mai trebuie nimic pe langa sufleul din broccoli cu piept de pui si cascaval !
Felina
21 Mar 2006, 04:06 PM
Deci supa asta se poate pastra la frigiderin pt alte preparate?
Cla
21 Mar 2006, 05:08 PM
Broccoli e doar un fel de conopida. Doar ca-i verde.
La gust - la fel.
Cla
21 Mar 2006, 05:14 PM
QUOTE (Tear @ 21 Jul 2005, 12:01 PM) |
Cla, daca nu mai pui altceva la fiert cu broccoli, apa aia are gust doar de fiertura de conopida. Parerea mea. La ce o poti folosi ? De fapt, de ce-i spui bouillon ? E acelasi lucru cu bulionul nostru (sosul sau pasta de rosii) ? |
Tear,nu
Ce se numeste la noi bulion, e pasta de rosii. Su rosii fierte, chestii.
La francezi se numeste "boullion" = supa.
Pe româneste am zice "zeama"
Sunt 4 feluri de bouillon:
- De pasare
- De Vita
- De peste
- De porc
Cla
21 Mar 2006, 05:30 PM
QUOTE (Tear @ 21 Jul 2005, 12:37 PM) |
Thanks. Banuiam eu ca e un fel de supa. Da' e zeama chioara daca am fiert doar broccoli. Eu o arunc. Nu-ti mai trebuie nimic pe langa sufleul din broccoli cu piept de pui si cascaval ! |
încearca odata sa iei gustul de conopida.
De unde, daca ai aruncat apa??
Tyra
26 Mar 2006, 03:06 AM
Am mancat la un restaurant brocoli ca garnitura insa avea si ustoroi putin prajit care ii intetea gustul. Mancarea avea un sos acrisor de aceto balsamico, iar in combinatie cu leguma... delicios.
Felina
9 Oct 2006, 05:03 PM
Eu mai gatesc din joi in pasti o garnitura de brocoli. Il fierb putin sa se moaie. Prajesc in putin ulei niste usturoi tocat impreuna cu niste praf de ghimbir, pana usturoiul isi schimba putin culoarea. Pun brocolii scursi de zeama si amestec vartos. Torn niste smantana buna, dreg de sare, piper. Cand smantana da in clocot mai pun, eventual, niste cascaval ras, dar nu mereu. E foarte bun.
Felina
1 Jul 2011, 06:12 PM
mai nou folosesc brocoli facut la abur pe post de garnitura, eventual cu ceva unt peste el cand e fierbinte. e fain.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.