Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Viza Pentru Uk
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Poiana lu' Iocan
Michelle
sau ceea ce nu puteti afla de pe site-ul ambasadei!


Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii singurul loc din Ro unde romanii pot primi aceasta "trufanda" de viza se afla in Bucuresti pe strada Jules Michelet ,si nu Joulles Michelet cum gresit e scris numele pe o placuta de catre municipalitate! tongue.gif
Pentru a ajunge sa va inscrieti la interviu e bine sa veniti din vreme,adica cu o seara inainte sa va inscrieti pe o lista ce se afla la una din persoanele ce vor dormi in parcarea sau chiar in parculetul de la intersectia acestei strazi cu Dionisie Lupu si Pitar Mos ...daca veniti din provincie e bine sa veniti cit mai de dimineata ,adica pe la 5-6 macar si sa va treceti pe lista ...o sa fiti cam pe la numarul 100!
E bine sa aveti toate documentele pregatite in functie de tipul de viza solicitat ,astea sunt scrise pe siteulhttp://www.britishembassy.gov.uk
formularul de viza in limba engleza se afla la ambasada ,nu-l descarcati pe cel in limba romana de pe site-ul lor ...nu mai este valabil!
va mai sunt necesare 2 poze tip pasaport pe fundal alb sau gri deschis ,altfel nu e bine ! jamie.gif si taxa de viza in lei si bani potriviti adica pentru viza de 6 luni ...1980000 si de la 1 iul 2005 -2800000.
Daca optati pentru o viza de vizitator e bine sa aveti o scrisoare de invitatie din partea unei persoane cu cetatenie britanica si copia acestuia de pe pasaport .In scrisoare e bine ca persoana sa mentioneze ca va asigura cazare si sponsorizare pe durata sejurului ...sa-si dea adresa completa si numarul de telefon pentru a putea fi contactata si ...nu in ultimul rand sa precizeze in ce relatie se afla cu voi ,de cind si de ce?...eventual puteti atasa si corespondenta scrisa intre voi...pentru a fi mai credibila relatia! jamie.gif
De asemenea e bine sa aveti un extras de cont recent din care sa reiasa ca aveti suma necesara pentru a calatorisi o rezervare la avion formala.
Pe la ora 7 si-un sfert in parculet o sa apara Aurel ...un angajat al ambasadei,despre care am senzatia ca peste 2-3 ani o sa-l gasim la Balaceanca ,saracu'! El o sa va indrume sa stati si sa va asteptati intrarea la interviu, conform nr de ordine pe care vi le da el dupa lista de mai sus,in parcarea care se afla oarecum vis-a vis de ambasada .O sa va zica sa nu aveti bagaje de mina pe care sa le lasati abandonate prin ambasada ...de aceea cei din provincie au ca solutie un mos de la unul din blocurile de linga parcare care are ca taxa de bagaj 50000 lei.
intrati in ambasada ,completati formularul ,il depuneti la Aurel ,va da alt numar de ordine ,platiti la casierie taxa de viza (in caz de neprimire a vizei,adio bani!)si va asteptati afisarea numarului sa intrati la interviu!E bine sa stiti aici limba engleza ,desi cred ca functionarii respectivi stiu si romaneste dar prefera sa poarte discutia cu tine in engleza.E bine sa aveti atasat la acte si dovada ca lucrati undeva...eventual o copie dupa cartea de munca,ceva acte de proprietate sa vada ei ca nu esti vreun pierde vara,eventual daca esti student la o facultate ...din conversatie sa reiasa ca n-ai chef sa speli vase in UK ci ca te vei intoarce in tara-muma sa profesezi pentru domeniul in care te pregatesti.
Poti fi imbracat si in blugi ,important sa nu dai aerul de zdrentzaros!
Povestea spusa de tine prin viu grai e bine sa se potriveasca cu povestea din scrisoarea de invitatie.
Daca nu prezinti nici un dubiu si ai un pasaport curat ,fara expulzari,condamnari etc...totul decurge repedesi la orele 15 ai viza!
Succes!
Felina
Al naibilui de comlicat! Sa inteleg ca pentru orice vizita trebuie sa treci prin asa ceva? Ma intreb cum se procedeaza la excursiile in grup.
OMU'BUN
In martie, cand sotia s-a hotarat sa-mi faca o vizita cu copii, i-am sugerat sa mearga la ambasada doar cu extrasul ei de cont, copie de pe cartea de munca, adeverinta salariu si rezervarea biletelor de avion. Am considerat ca e dreptul ei sa viziteze Londra pe perioada concediului, fara sa faca dovada ca cineva o asteapta si o cazeaza. N-a tinut. Asa ca in acea dupa amiaza am facut copii dupa toate actele mele (contract casa, extrase de cont, bill-uri si dovezi ca sunt la zi cu toate taxele) le-am trimis prin e-mail la agentia de unde facusem rezervarea pentru bilete, iar a doua zi a avut viza fara nici o ezitare. 6 luni - intrari multiple. Daca dupa 6 luni doreste sa revina, nu mai are nevoie de interviu, ci doar de reinoirea taxei de viza! Daca in timp de 2 ani nu mai face nici o vizita pe teritoriul UK, interviul se reia fiindu-i necesare dovezile la zi.
Un alt element deloc lipsit de importanta este sansa. Unii dintre cei care tin interviul pot fi extrem de exigenti, altii dimpotriva. Cei care au fost macar o data in asteptarea interviului, au vazut cum stau lucrurile si puteau face chiar pariuri daca X care a intrat la un anume ghiseu primeste sau nu viza!
Eu va urez mult succes in obtinerea vizei si fiti increzatori! Daca pe fata voastra se observa ezitarea si nehotararea, toate sansele vi se reduc la ceva mai mult de 0% sad.gif
mutulica
britishii au devenit foarte reticenti dupa povestea cu romanul care ii fentase, si obtinuse ceva viza de sedere cu drept de lucru ca specialist in constructii la inaltime, si apoi au descoperit astia ce tipul e schiop si ca e la ei pe sectoare la ciordit.
atunci s-au dat mustrari la greu printre angajatii ambasadei, si de atunci au devenit mai stressy

in principiu tot ce a zis michelle e pentru prima viza, odata ce o ai pe prima, urmatoarele devin o formalitate. daca ai timp sa astepti, poti sa trimiti cu o firma de turism si in cam 2 saptamini ai viza.

prima oara insa... tre sa treci de interviu
mutulica
dupa ultimele evenimente, recomand un sac cu trotil... si bilet de metrou
Michelle
...o sa-mi iau niste TNT in posheta hh.gif
mutulica
nu uita poza lu' Bin Laden si biletul de metrou
Michelle
cred ca o sa iau autobuzu' 30 ...pare a fi safe cry.gif
ilie
Vad numai curajoase pe aici:)) una pleaca in Londra in timp ce sunt atentate, alta in Uzbekistan cu magarii, camilele, etc.
Sa te intorci cu bine!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.