Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Intimplari Din Sec Xxi...
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Poiana lu' Iocan
bdl
Cititi si minunati-va..... spoton.gif
http://www.expres.ro/social/?news_id=189018
abis
Chestia aia e o joaca de copii pe langa asta:

http://www.hotnews.ro/articol_24793-Practi...-Diavolului.htm
Felina
abis, mai bine nu deschideam linkul...
dar e bine totusi sa stim ce se mai intampla.
si ce bine incepuse ziua.
bdl
Personalul manastirii s-a solidarizat cu Daniel, principalul acuzat de moartea maicii Irina, pe care a tinut-o legata trei zile cu lanturi pe o cruce pentru „a scoate dracii din ea”.
spoton.gif
Nu e singurul nebun dupa cum se vede.....continuarea mai jos....
http://www.evenimentulzilei.ro/topstory/?n...a57673567dc1a24
bdl
Asta e cireasa de pe tort.... rofl.gif

Surprize pe autobuz. Nici controloarele RATB nu au o viata usoara. „Ii cer unui domn prezentabil, care statea pe scaun, sa-mi arate biletul. Barbatul ma priveste si-mi spune: „Am si acte, am si bani, dar nu va dau. Vreti sa va bag in puscarie, ma arunc pe geam!” si se repede sa sparga geamul si sa sara. Noroc ca era cu un prieten care l-a tinut”, spune Talanga Carmen. O alta colega a lor, Tudose Carmen, a primit un pumn in fata de la un calator, desi acesta avusese bilet. „In meseria noastra intilnesti tot felul de ciudati”, spune Serbanescu Lucian. „Am intilnit odata un tip care mi-a spus ca e soldat si ca a dezertat. Dupa ce am discutat mult timp cu el si n-am ajuns la nici o concluzie, m-am hotarit sa-l iert. Tipul coboara si, cind trece pe linga tramvai, arunca cu o sticla in geam de-l face tandari”. „Am patit-o si cu un preot”, intervine un altul, „cind l-am intrebat de bilet, mi-a dat cu sare in ochi si a fugit”...

spoton.gif

http://www.evenimentulzilei.ro/topstory/?n...d7e80ad31ea1825
bdl
Odiseea continua..... tongue.gif
http://www.evenimentulzilei.ro/eveniment/?news_id=189499

Familia Georgescu este cea care a ridicat manastirea din Tanacu. La un moment dat, o parte din cei 2.500 de muncitori textilisti care lucreaza in fabrica s-au revoltat pentru ca li se retineau din salariu bani pentru manastire.
Buna treaba asta cu retinerile din salariu.....vrei nu vrei, bea grigore agheasma...

Si faza cea mai simpatica.....stirea a fost difuzata la un post de radio din Philadelphia.... spoton.gif auzita de mine in direct, e un post care difuzeaza numai muzica rock , stiri si ....ciudatenii din lumea larga....e secolul informatiei, asta e....
Si tot la un post de radio de aici am auzit si stirea cu politaiul din craiova de a scris in procesul verbal ca cel pe care il amendase are fata de fraier.... rofl.gif
Cla
Si tot la un post de radio de aici am auzit si stirea cu politaiul din craiova de a scris in procesul verbal ca cel pe care il amendase are fata de fraier....

rofl.gif Welcome to the new world rofl.gif
abis
Cla,
Stirea e din Romania...
bdl
„Toti ziaristii sunteti niste masoni, aveti pe diavolul in voi si veti plati pentru ceea ce faceti!”, striga un fanatic.
rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Imi aminteste de cineva chestia asta , dar nu reusesc sa identific personajul....
http://www.evenimentulzilei.ro/dezvaluiri/?news_id=189571
Cla
QUOTE (abis @ 22 Jun 2005, 02:26 PM)
Cla,
Stirea e din Romania...

abis, a fost aluzie la un cântec.
Scuze, am gresit: "Welcome to the real world" se numeste, albumul lui Mr. Mister smile.gif
Mrs. Rogers
spoton.gif spoton.gif
Unele sunt super hazlii dar altele sunt chiar triste . Astia suntem si cu astia mergem inainte smile.gif
Felina
Azi Euro News a vestit Europei despre crucificarea maicutei.
bdl
Prin intermediul unui ziar local, „Monitorul de Suceava”, am intrat in posesia unor citate din scrisorile trimise de-a lungul timpului parintelui Horga. Cuvintele nu mai au nevoie de nici un comentariu: „In acea zi, cand a inceput Sfantul Maslu, am inceput sa vad diavolul cu niste franghii uriase in mana, razand in zeflemea spre mine. S-a apropiat si mi-a smuls mainile si picioarele. Ma durea ingrozitor. Timp de doua ore cat a durat slujba am vazut si alti draci, care ma rostogoleau de la unul la altul, iar eu am urlat de durere pana ce mi s-a umflat fata. Dupa ce m-a miruit parintele, am vazut diavolii cum fugeau cu foc in urma lor, dar tot n-am scapat de chin. La o alta slujba, a venit la mine o satana, imbracata in haine calugaresti, care a inceput sa-mi smulga carnea de pe mine cu clesti de fier, dupa care m-a ingropat intr-un mormant si dadea cu tarana peste mine”.
http://www.evenimentulzilei.ro/dezvaluiri/?news_id=189752
Batalie crincena acolo..... rofl.gif dupa modul de exprimare, autorul scrisorii cred ca are doua clase , si alea trecute cu ajutorul putinei cu brinza....chiar asa, stau si ma gindesc....daca mie mi-ar smulge cineva miinile si picioarle , m-ar durea sau nu?
tihomir
Nu ar fi primul caz in care un calugar este exclus pe nedrept din monahism cum nu ar fi nici primul exclus din motive bine intemeiate.Dar stand strmab si judecand drept pare mai degraba inca o piesa din puzzelul "razboiului nevazut".Calugarii care nu se "adapteaza" spiritului vremilor nu sunt bine vazuti de superiorii corupti de ecumenism cu atat mai putin de mass-media(mijloacele de dezinformare in masa).Unul era Daniel prezentat de mai toate stirile din Romania si cu totul altul cel din emisiunea lu` Diaconescu de acum cateva zile.Tot mai multa lumea vede acum in el un martir al timpurilor noastre decat un criminal.Adevarul e ca numai Dumnezeu stie ce s-a petrecut cu adevarat la manastirea din Tanacu dar eu intre Esca & Company si un duhovnic care jura cu mana pe sf.Evanghelie si cruce inclin sa-l cred pe cel din urma.
"Fericiti veti fi cand va vor prigoni pe voi si va vor ocari zicand tot cuvantul rau impotriva voastra,mintind pt Mine,veseliti-va si va bucurati ca plata voastra mare este in ceruri".De aceea sa nu judecam ceea ce nu stim,nici macar ceea ce credem ca stim.
bdl
Asa e frate, tine-o tot asa....era un cintec, nu-l mai retin, ceva cu tara te vrea.....da nu stiu cum era mai departe...
Eu propun ca toti criminalii care jura cu mina pe biblie sa fie iertati.....in mod sigur spun afevarul....iar daca mai sint si popi pe deasupra, sa fie premiati....pt ca au facut-o spre binele victimei... spoton.gif
cociuba
bun topicul
abis
Exorcizarea ca afacere:

QUOTE
Prima data cind ajungi la Calugareni trebuie sa-l cauti pe preot, sa-i spui problema pe care o ai, platind un acatist de 40 de zile, al carui pret recomandat este de 100.000 de lei.
Felina
Scuze ca n-am timp sa traduc:


QUOTE
Police Warning Please Read

We have been advised of a telephone fraud currently in operation -  this applies to home and work telephones, landlines and mobiles.

If you receive one of these calls, upon answering the telephones you will hear a recorded message congratulating you on winning an all expenses trip to an exotic location.  You will then be asked to press 9 to hear further details.  If you press 9 you will be connected to a premium rate line that costs approximately £20 per minute.  Even if you disconnect immediately, it will remain connected for a minimum of 5 minutes costing around £100. The final part of the call involves you being asked to key in your postcode and house number which has other serious consequences.  After a further 2 minutes you will receive a message informing you that you are not one of the lucky winners.  The total bill by then will be £100.

Since the calls are originating from outside the UK, BT and other telephone companies are left relatively powerless to act.  The  only safe  solution is to HANG UP before the message prompts you to dial 9, even safer HANG UP on any unsolicited 'free offer calls'.

There is another scam operating on mobile phones as well.  A missed call comes up, the number is 0709 020 3840, the last four numbers may vary, but certainly the first four will remain the same.  If you call this number back you will be charged £50 per minute.

People have complained about their phone bills, once they have realised the cost of the call, but apparently this is completely legal.

So beware, do not call back numbers beginning with '0709'.

bdl
Pai ce, numai noi sa avem banditi? biggrin.gif
bdl
Ladiz an jentlemani,
Medicina romaneasca e hot-hot-hot....
http://www.evenimentulzilei.ro/eveniment/?news_id=190621
Drama familiei a inceput pe 5 ianuarie anul trecut, cand, la numai cateva ore dupa ce a fost nascuta, fetita perfect sanatoasa a fost oparita cu apa. Din cauza frigului din sectie, asistenta Silvia Atodiresei, care era de serviciu atunci, a recomandat incalzirea micutei prin aplicarea la extremitati a unui recipient cu apa fierbinte. Bidonul a fost invelit intr-un prosop si pus langa copil de catre infirmiera Katia Rosu.
La un moment dat, dopul bidonului, neinfiletat cum trebuie, s-a desfacut si o parte din apa fierbinte s-a scurs pe scutecele copilului, provocandu-i grave arsuri.


Si ceva....ocult rau de tot....
O tanara ucraineanca, Diana Semenuha, a fost arestata de politia din Odessa, banuita ca ar fi atras in locuinta sa mai multi copii ai strazii, pe care i-ar fi sechestrat pentru a le bea sangele, fara a-i ucide, relateaza „Daily Telegraph”. Semenuha (29 ani) ii tinea pe copii sub influenta drogurilor si a alcoolului, luandu-le sange cu regularitate. Surplusul il vindea altor practicanti de magie neagra.
Cand victimele deveneau prea slabite, ea le dadea drumul si iesea iar la vanatoare. Politistii care au descins in locuinta „vrajitoarei-vampir” au fost socati. Intr-o incapere cu peretii vopsiti in negru, plina de lumanari, ei au gasit sapte copii drogati, legati de paturi, precum si un cutit mare, langa o cupa din argint gravata cu simboluri sataniste.
„Mi-a dat sa beau votca si sa inhalez aurolac. S-a apropiat de mine cu seringa si mi-a spus sa intind mana. Nu m-a durut deloc, eram prea speriat. A tras sange si l-a turnat in cupa, dupa care l-a baut, murmurand ceva intr-o limba stranie”, a declarat una dintre victime.

http://www.evenimentulzilei.ro/externe/?news_id=190569
Felina
ohmy.gif ph34r.gif 43.gif
bdl
Din seria Deux et machina strike agein.....

La inceputul acestei saptamani, Ghenadie si un alt calugar de la „Sfantul Ioan” au fost trimisi de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor sa aduca o presa de balotat paie de la Intreprinderea de Masini si Utilaje Medgidia. Pe drumul de intoarcere, la numai cativa kilometri de Medgidia, Ghenadie, aflat la volanul camionului, a vrut sa depaseasca o caruta, dar a pierdut controlul volanului si a acrosat atelajul in care se aflau trei persoane - un barbat si doua femei. Acestea din urma au fost proiectate la cativa metri distanta, scapand doar cu cateva vanatai. Dupa comiterea accidentului, calugarii si-au continuat nestingheriti drumul.
Martorii au anuntat imediat politia, in scurt timp un autoturism al oamenilor legii pornind in urmarirea camionului, pe care au reusit sa-l opreasca abia dupa 37 de kilometri.
Politistii implicati in urmarire spun ca Ghenadie rula cu 140-150 de kilometri la ora. Calugarul se afla in stare avansata de ebrietate. Etilotestul a stabilit ca monahul avea o alcoolemie de 2,6. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru parasirea locului accidentului si pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.


jamie.gif
http://www.evenimentulzilei.ro/social/?news_id=191481
bdl
Retete de milioane

Bani. Conducerea „Bisericii Celebritatilor” declara insa ca donatiile incep de la 100 de dolari pentru o „audiere” si ajung la 2.000 de dolari pentru un curs intensiv.
Viteza. Scientologia este religia cu cea mai rapida dezvoltare. Biserica a declarat luna trecuta ca are 4.228 de centre in toata lumea, fata de doar 1.855, cate avea in 2000, si ca a ajuns la 10 milioane de adepti. Dupa spusele intemeietorului scientologiei, Lafayette Ron Hubbard, „cel mai bun mijloc de a deveni milionar intr-un timp scurt este sa intemeiezi o religie”.

http://www.evenimentulzilei.ro/divertisment/?news_id=191584
rofl.gif
bdl
http://www.evenimentulzilei.ro/externe/?news_id=192502

Jainismul, religie fondata in secolul 6 i.Hr., in India, are astazi in jur de 4 milioane de adepti in aceasta tara. Ascetii aleg un stil de viata foarte simplu, merg numai pe jos, nu se casatoresc si mananca doar din mila celorlalti. Protejeaza aproape cu fanatism orice forma de viata, mergand pana la a purta masti pentru a nu inghiti din greseala vreo insecta.
Ratan Bai a hotarat anul trecut, in iulie, sa urmeze Sallekhna. Impreuna cu cei trei fii ai sai si cu cele doua fiice, ea l-a vizitat atunci pe liderul sfant al credintei jainiste, Brahmanand, in Katangi, un oras vecin. Preotul a consimtit ca femeia sa urmeze ritualul mortii voluntare, insa, formal, ea a devenit ascet cu numai trei saptamani in urma, in cadrul unei ceremonii religioase.
bdl
Trist dar adevarat din pacate.....

Stefan G., de 14 ani, din comuna Icusesti, judetul Neamt, a ajuns in stare critica la Spitalul Roman, dupa ce a fost batut de tatal sau. Potrivit precizarilor facute de cadrele medicale, baiatul, care arata ca un scolar de clasa I, era in stare de soc psiho-emotional si a fost diagnosticat cu policontuzii provocate prin agresiune.
Acesta a spus ca tatal, Costica Ciobotaru, il bate frecvent, pe motiv ca seamana cu mama lui. Stefan a mai spus ca joi, 28 iulie, a fost batut circa o ora cu biciul. „N-am cunoscut-o pe mama. Nici nu stiu cum arata. Nu stiu cum este ca mama sa te mangaie atunci cand te doare ceva. In schimb, am avut parte numai de bataile zilnice pe care mi le dadea tatal meu, pe care il cheama Costica Ciubotaru. Eu am fost trecut pe numele mamei pentru ca parintii mei n-au fost niciodata casatoriti. Miercuri am fost si m-am jucat cu baietii de varsta mea, si seara mi-a fost teama sa ma intorc acasa, asa ca am stat rezemat de zidul scolii o noapte intreaga. A doua zi nu m-am dus acasa tot de frica. Am mers cu baietii la camp. Pe drum m-am intalnit cu tatal meu, care m-a urcat in caruta si m-a batut cu biciul pana s-a saturat. Spune ca seman cu mama. Niste baieti m-au scos din mainile lui”, a povestit Stefan.
La spital s-au aflat si alte detalii socante ale vietii pe care o duce baiatul. Acesta a mai spus ca tatal il tocmeste la munca, el incasand bani de la oamenii unde munceste copilul. Politia a deschis o ancheta, agresorul fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului.

http://www.evenimentulzilei.ro/social/?news_id=193264
bdl
IGNORANTA. O treime din cuplurile filipineze nu stiu cum se fac copiii, mai exact nu au idee ca femeile pot ramane insarcinate daca intretin relatii sexuale, releva un sondaj. Intr-o tara majoritar catolica, unde discutiile despre sex sunt in general evitate, multi considera ca bebelusii ar fi un dar de la Dumnezeu.

rofl.gif
E clar, ma trec pe liste la aia cu virginele si muntii de pilaf....

http://www.evenimentulzilei.ro/externe/?news_id=193556
cociuba
ignoranta e o binecuvantare... rolleyes.gif
bdl
CORVOADa. Printul Harry, fiul cel mic al mostenitorului tronului britanic, a primit sarcina de a curata toaletele de la academia militara Sandhurst, unde se afla de cateva luni. Cadetul Wales (20 de ani) se numara printre elevii din echipa care face curatenie inainte de vacanta, lucru care ajuta la „formarea lui ca ofiter, pentru ca trebuie sa invete sa aiba grija de el insusi”, a declarat o sursa din institutie.

spoton.gif
Keep up good working, kiddo.....si eu am avut sector un an la cacastoare, si asta fara sa fie tata print.... devil.gif
Cla
Frate-meu are o buda acasa. Asa ceva ar trebui sa curate
Cu riscul sa pice inauntru ohyeah.gif
bdl
Parintele Roger, fondatorul comunitatii ecumenice de la Taize, a fost ucis in timpul unei slujbe tinute in satul francez. Autoarea atacului cu cutitul este o romanca in varsta de 36 de ani, din Iasi. Vestea a bulversat lumea protestanta, catolica si ortodoxa deopotriva. Taize este locul de pelerinaj al multor tineri, inclusiv din Romania.

http://www.evenimentulzilei.ro/dezvaluiri/?news_id=194800

I-a vibrat si asteia ceva in cap.....e plina lumea de nebuni, asta e....
bdl
Contactat, consilierul de presa al Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Constantin Sturza, ne-a declarat: „Este firesc ca acela care da mai mult sa fie astfel apreciat. Nu este o inovatie, iar aceasta practica exista nu de ieri, de azi, si nu doar in Moldova, ci in intreaga biserica. Sigur ca banutii vaduvei sunt altfel primiti in fata lui Dumnezeu decat, sa zicem, 10 milioane de lei de la un miliardar, dar oamenii trebuie incurajati sa doneze. Milostenia trebuie incurajata si trebuie facuta o mica diferentiere. Cei care ajuta substantial biserica primesc si diploma de vrednicie sau alte distinctii, cum este Crucea Moldava, cea mai inalta distinctie pentru laici pe care au primit-o Dan Grigore, Mugur Isarescu, ca sa pomenesc doar cateva nume”.

http://www.evenimentulzilei.ro/eveniment/?news_id=194915

rofl.gif rofl.gif jamie.gif

Diploma de vrednicie..... rofl.gif
Felina
ohmy.gif
bdl
Asta e Felino....bisericile cer donatii, ele la rindul lor doneaza la orfelinate si case de batrini....cred...sper.....
Acu intreb....nu e mai usor sa donam noi direct la case de batrini si orfelinate....? wink.gif
Felina
Nu intotdeauna e mai usor. Dar cred ce e mai sigur.
dar mai bine nu mai zic nimic, ca eu n-am donat nici la biserica, nici direct la orfelinate.

am donat niste bani pentru sinistratii din romania, de cand cu inundatiile. a strans un coleg din toata firma, au donat si romani si irlandezi. alt coleg avea drum in ro asa ca a luat banii cu el si i-a donat direct la crucea rosie din romania. ciudatenia e ca au zis oamenii ca nu pot scrie decat ca sunt din partea crucii rosii. adica pe chitanta apare de la crucea rosie catre crucea rosie, daca ma intelegi. si apare si numele firmei noastre la rubrica observatii. acum nu stiu baiatul asta ce a avut in minte cand a acceptat asa chitanta, dar eu una cunosc cum merg treburile in romania, asa ca sunt convinsa ca banii aia au intrat in buzunarul unei persoane particulare. din pacate.
bdl
Asta e de pomina..... rofl.gif

„Adeveresc prin prezenta ca numitul Cristi a jurat ca nu mai consuma bauturi alcoolice mai mult decat un litru de bere pe zi si 100 de grame de tarie pe zi, pana la data de 11 august 2007”.

Apoi semneaza, dau „un mic dar impus de preot sau cat te lasa inima” si ies in lume mai curati.

http://www.expres.ro/dezvaluiri/?news_id=1...52c1c9be12ece70

abis
Un link in engleza: un evanghelist american cere asasinarea presedintelui Venezuelei.
sunny26
Incredibil...dar adevarat!

Ti-e pur si simplu groaza sa mai mergi la medic in Romania.... cry.gif
bdl
Parca e rupta din familia Bundy secventa asta.....Saraca femeie, probabil chiar isi dorea f mult un copil...La tehnologia din zilele astea, mi se pare ridicola o asemenea chestie...Medicul ala s-ar parea ca si-a batut joc de ea.....si deocamdata vad ca nu se zice nimic de bani.....sper nici sa nu fie vorba....
bdl
Ok,
Sa revenim la ale noastre..... ca tot se discuta de medicina romaneasca, hai sa va zic una tare.....am revenit de curind din tara .....ei bine, cei care au fost maxx in ultima seara, au vazut ca eram cu un prieten....Tatal lui a avut ceva nasol la ochi care a recidivat dupa 3 luni, asa ca s-a ajuns la concluzia ca e mult mai bine sa fie extirpat (ochiul, nu tatal) .....Asa s-a si intimplat.....daaaaar......dupa operatie, acel organ trebuia trimis la analize....asa ca.....a fost pus intr-un BORCAN si a fost inminat fratelui prietenului meu ( pt ca el era acolo dupa operatie) urmind ca acesta sa se duca cu BORCANUL in brate prin bucuresti la laboratorul cu pricina..... ohmy.gif

Si acu ceva stiri proaspete de prin ziare...daca va era dor de clanul Paunescu.... tongue.gif
Carmen Paunescu a scapat „cu suspendare”!
Mirela Manu La numai trei zile dupa ce tara noastra a fost somata de Uniunea Europeana, in Raportul de tara, sa elimine coruptia din justitie, o instanta din Ramnicu-Valcea a aratat ca o doare-n cot de integrarea Romaniei. Carmen Paunescu, sotia senatorului PSD Adrian Paunescu, a fost condamnata la doar doi ani cu suspendare pentru uciderea a trei oameni si vatamarea grava a altuia. Nenorocirea s-a petrecut pe 31 iulie 2004, pe o sosea din Dolj.

http://www.evenimentulzilei.ro/eveniment/?news_id=201652

bdl
rofl.gif
Una simpatica....nu sintem noi paduchiosii europei, pe bune.... spoton.gif
http://www.evenimentulzilei.ro/europa/?news_id=201997

Germania este nevoita, mai nou, sa discute despre un subiect care multora li s-ar parea nelalocul lui pentru aceasta regiune: paduchii de cap, comenteaza editia electronica in limba romana a „Deutsche Welle”. Desi parintii se feresc sa vorbeasca despre ea, specialistii sustin necesitatea gasirii unor solutii imediate, constransi de realitatea din teren. Paduchii de cap se raspandesc din nou in Germania, in acest an fiind deja afectati mai multi copii decat in anii ‘60, dupa cum au constatat cercetatorii de la Universitatea din Düseldorf, citati de revista „Deutsches Ärzteblatt”.

Acu inteleg de ce aratau wc-urile alea din frankfurt asa mizarabil.... tongue.gif
abis
Se intampla, inca, in Romania: Gabriel a scapat din sanatoriul groazei:

QUOTE
Un copil normal a supravietuit miraculos timp de cinci ani in clinica de bolnavi psihic din Urlati, care arata ca un lagar de exterminare

Erau legati cu catuse. Cand vedeau sapun, il mancau. Daca refuzau sa munceasca, erau inchisi in cusca. Dormeau cate doi-trei in pat. Primeau numai laturi sa manance. Asta se intampla, pana de curand, cu bolnavii dintr-un centru de boli psihice din Romania. Marturii zguduitoare si fotografii refac acest tablou sumbru al sclaviei moderne. Totul s-a intamplat la Urlati, la centrul „Steaua”, acolo unde un director a facut, ani buni, bani pe spinarea bolnavilor. Pe acest fundal sinistru, in 1995 si-au pierdut viata opt bolnavi, intoxicati cu gazele de la o soba defecta. Si pentru ca tabloul sa fie complet, de curand a fost descoperit la Urlati un copil crescut vreme de cinci ani printre nebuni, fara ca institutia care ar trebui sa fie responsabila pentru soarta lui sa stie acest lucru. Este un caz fara precedent in Romania.

Acasa, la balamuc

Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihica „Steaua” este situat la marginea orasului Urlati (Prahova), in varful unul deal, ferit de privirile indiscrete. Aici traiesc doua sute de oameni cu handicap psihic sever, care au fost declarati inapti pentru a trai in societate. Tot aici a fost, pana de curand, si casa lui Gabriel, un baietel in varsta de cinci ani. Copilul a fost descoperit in urma cu doua luni, cand centrele au trecut din administrarea Asociatiei Nationale pentru Handicapati in subordinea Consiliilor Judetene.  De la 1 ianuarie, Directia Generala de Protectie a Copilului Prahova s-a reunit cu centrele de reabilitare neuropsihica din judet sub conducerea directorului Gheorghe Curelea. Atunci au inceput controalele care au condus la gasirea lui Gabriel si la demiterea directorului centrului „Steaua”, doctorul Silviu Dontu.

„Nu am vazut un copil mai trist in viata mea”

„Cand am aflat de existenta lui Gabriel am ramas inmarmurit”, spune Curelea. „Nu credeam ca este posibil asa ceva. Mama lui, Liliana, este oligofrena si a fost lasata insarcinata pe cand era la centrul „Steaua”. Tatal este necunoscut. Copilul a ramas alaturi de mama si a fost crescut laolalta cu oameni cu serioase probleme psihice. Este de neinchipuit sa se intample asta”. Curelea spune ca a fost foarte impresionat de starea copilului. „Nu am vazut un copil mai trist in viata mea. E o crima cu premeditare sa-l tii atata vreme in mediul acela.” Directorul spune ca Gabriel era vizibil afectat de faptul ca statuse atata vreme printre oameni cu dizabilitati mintale. „Cu toate astea, el este cat se poate de normal. Ba chiar pot sa spun ca are o inteligenta peste medie.”

Izbucnea in lacrimi

Gabriel este acum in grija unui agent maternal din satul Magureni, aflat la 30 de kilometri de Ploiesti. Viorica Cernica primeste cinci milioane de lei, in fiecare luna, ca sa aiba grija de el. „Acum e mai bine, dar inainte plangea intruna”, sustine ea. „In fiecare dimineata izbucnea in lacrimi, fara motiv.” Femeia spune despre Gabriel ca, de cand e la ea, se simte mult mai bine si nu duce dorul mamei sale, de care nu a reusit sa se ataseze prea mult. In timp ce vorbeste, copilul se joaca cu masinutele. Evita insa orice contact cu strainii. „De fiecare data cand vine cineva in vizita”, explica Gabriela, „se ascunde de teama sa nu fie luat de aici.”

Viata ca-n lagar

Gheorghe Curelea spune despre centrul „Steaua”: „Am gasit acolo un fel de lagar de exterminare. Am vazut lucruri dincolo de puterea mea de intelegere. Oamenii erau tinuti inchisi
intr-un fel de tarcuri si totul arata ca o cocina de porci. Un om normal nu ar fi putut sa supravietuiasca in mizeria aia nici macar o saptamana. I-am spus lui Dontu ca nu se poate asa ceva si ca trebuie sa facem urgent ceva. De fiecare data cand ma duceam la centru sa vad ce progrese a facut nu-l gaseam acolo. Cand, intr-un sfarsit, am dat de el
mi-a raspuns ca nu poate sa faca nimic pentru ca angajatii nu-l asculta. I-am spus ca atunci trebuie sa lase locul altcuiva mai capabil”.

„Mancau sapunul”

Noua sefa a centrului, Marilena Gheorghe, vorbeste si ea despre situatia grava in care se afla „Steaua”. „Am lucrat toata viata in astfel de centre”, spune ea, „dar am ramas socata de ceea ce am vazut aici. Erau ca niste animale. Prima oara cand le-am dat sapun au inceput sa-l manance pentru ca nu mai vazusera asa ceva. Majoritatea erau dezbracati si dormeau cate doi, trei, in paturi. Scuza pe care o folosea fosta conducere pentru starea deplorabila a centrului era lipsa banilor. Stiu si eu ce inseamna sa nu ai mijloace, dar de fiecare data cand am cerut mi s-a dat minimumul necesar. Doctorul Dontu nu cerea, de exemplu, decat o hartie igienica de beneficiar pe luna. In conditiile astea, nici nu avea cum sa fie mai multa”.

Alcool si foc

Marilena mai spune ca a ramas socata cand a vazut ca in depozit erau tone de haine, iar cei internati erau tinuti dezbracati in frig. „Iar in ceea ce priveste mancarea, situatia este de nedescris. Erau niste laturi de care nici cainii nu se atingeau.” Marilena Gheorghe afirma ca Dontu ii tinea pe „asistati” (n.r. - numele folosit pentru bolnavii din centrele neuropsihice) inchisi in permanenta pe motiv ca erau imprevizibili si periculosi. „De cand i-am scos din tarcurile in care erau bagati, sunt foarte pasnici. Niciunul dintre ei nu a avut vreo manifestare violenta.” Gesturi violente au existat totusi la centru. „Cand am venit aici cred ca am deranjat pe multa lume”, spune Marilena. „Din cate stiu angajatii erau mai liberi sub vechea conducere. Cineva a dat bautura la oameni pentru a deveni violenti. In aceeasi zi au luat foc trei capite de fan.” Directoarea centrului spune ca, acum doua saptamani, a luat foc un intreg pavilion. „Am fost convinsa ca e vorba tot de sabotaj, dar pompierii mi-au spus ca e de la instalatia electrica. Nu am ce sa fac. Trebuie sa-i cred pe ei, pentru ca sunt specialisti.”

Nebuni de legat... cu catuse

Ultima comisie care a verificat situatia de la „Steaua” a scos si ea la iveala detalii cutremuratoare. La „Steaua” erau camere care pe timp de iarna nu aveau geamuri. Ochiurile erau acoperite cu paturi. Bolnavii erau tinuti mai multi in pat, in timp ce altii nu aveau saltele si dormeau direct pe barele metalice ale patului. Medicatia celor din izolator era pusa intr-o galeata, la comun, si data cu cana printr-o gaura din usa. Bolnavii erau tinuti cu saptamanile acolo. Cu masa se proceda la fel. Unii dintre bolnavi erau legati cu catuse metalice si erau obligati sa munceasca pana la epuizare.

„Vinovat fara vina”

La toate acuzatiile grave care i se aduc, doctorul Dontu raspunde intr-un singur fel: „Sunt nevinovat. Am facut tot ce se putea face cu mijloacele pe care le-am avut. Iar in ceea ce priveste evaziunea fiscala, nu s-a putut demonstra nimic, cu toate ca au venit la mine o gramada de controale. In plus, este un nonsens sa crezi ca un neuropsihic poate fi tinut zece ore sa munceasca fara sa pierzi controlul asupra lui. Cine a spus asta nu stie ce vorbeste”.

Doctori putini si asistente fara studii

Uniunea Europeana, dar si diverse ONG-uri au atras atentia in repetate randuri in privinta neregulilor care exista in domeniul sanatatii mintale, Guvernul Romaniei primind de curand o scrisoare critica in acest sens. Ca urmare a respectivelor sesizari, Ministerul Sanatatii intentioneaza reformarea acestui domeniu. Banii pentru finantarea reformei vor veni de anul viitor, din fonduri europene. „Statisticile arata ca exista un deficit de 750 de medici psihiatri in spitale, 100 in ambulatoriu si ca un medic trebuie sa ingrijeasca in medie 12-16 bolnavi. Din 4.450 de asistente si infirmiere, doar 300 au urmat o scoala de profil”, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. In Romania exista peste 200.000 de bolnavi psihic cronici si 38 de spitale de specialitate. Majoritatea acestor unitati sunt prost dotate, iar multe ar trebui desfiintate pentru ca nu mai corespund normelor UE. Tulburarile psihice afecteaza aproape 20a din populatia adulta a globului. OMS apreciaza insa ca rata de crestere a acestora ar putea fi mult mai mare in tarile aflate in tranzitie. (Mihaela Naftanaila)

Exploatati pentru bani

Gheorghe Curelea spune ca  doctorul Dontu scotea bani frumosi de pe urma muncii bolnavilor. „Avea o activitate intensa de productie cu cei din centru”, spune el. „Facea obiecte decorative din lemn care aveau mare cautare pe piata. Mai ales in afara. Cu toate astea nu inregistra nimic in acte. Toate comisiile care au venit in control l-au scos cu basma curata. Ma intreb cum s-a putut intampla asta cand eu l-am prins cand pleca din centru cu doua cutii in care erau 80 de astfel de obiecte in vreme ce el nu inregistrase in luna respectiva decat 20.”
bdl
Am citit si eu ieri articolul...asta e....
bdl
But it was in Nigeria, where mutual suspicions between Christians and Muslims have led to thousands of deaths in recent years, that tensions boiled over into sectarian violence.

Thousands of rioters burned 15 churches in Maiduguri in a three-hour rampage before troops and police reinforcements restored order, Nigerian police spokesman Haz Iwendi said. Iwendi said security forces arrested dozens of people in the city about 1,000 miles northeast of the capital, Lagos.

Chima Ezeoke, a Christian Maiduguri resident, said protesters attacked and looted shops owned by minority Christians, most of them with origins in the country's south.

http://news.yahoo.com/s/ap/20060219/ap_on_...rophet_drawings

Asta da exemplu de bunatate inspirata de religie....se merge pe principiul "iubeste-ti aproapele".....daca are nevoie de o caramida, cu un pic de antrenament, il poti nimeri direct in cap...
bdl
jamie.gif
Actiunea de prindere in flagrant s-a facut intr-un restaurant din municipiu si, potrivit politistilor, preotul Ionel Vasiloiu, fost primar al comunei in care isi avea si parohia, spera ca in acest fel va scapa de ancheta.

"A fost prins in flagrant in timp ce oferea unui lucrator de la Politia Municipiului Buzau patru milioane de lei, pentru ca acesta sa formuleze in dosarele in care facea cercetari propunerea de neincepere a urmaririi penale", a declarat Oana Schmidt Haineala, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bacau.

De-a lungul timpului, numele lui Vasiloiu a fost legat de numeroase scandaluri privind modul de retrocedare a terenurilor si padurilor din zona fostilor proprietari sau urmasilor acestora.


http://www.evz.ro/article.php?artid=250695


LAGOS. Cel putin 30 de persoane au murit in acest weekend, in Nigeria si Libia, in manifestatii violente ale musulmanilor care au protestat fata de publicarea in Europa a caricaturilor cu profetul Mahomed. In nordul Nigeriei, musulmanii au incendiat 15 biserici crestine, mai multe magazine, omorând in bataie 15 persoane. O alta manifestatie de la consulatul italian din Benghazi, nord-estul Libiei, declansata din cauza declaratiilor considerate "jignitoare" ale ministrului italian al reformelor, s-a soldat cu 11 morti si 35 de raniti.
E si asta o fata a credintei...cred ca ttrebuie sa ne obisnuim cu ea...oricum, urmatorul citat e si mai bun.... hh.gif

TEHERAN. Liderii spirituali iranieni au emis o fatwa (edict religios) fara precedent, care permite folosirea armelor atomice impotriva dusmanilor tarii. Autorul fatwei, Moshen Gharavian, discipol al ayatollahului ultraconservator Taghi Mezbah-Yazdi, clericul islamist cel mai apropiat presedintelui Mahmud Ahmadinejad -, a afirmat ca "folosirea armelor nucleare nu ar constitui o incalcare a Shariei (legea sfânta islamica). Când intreaga lume are arme nucleare, este permis sa folosesti astfel de arme ca o contramasura. Tot Sharia spune ca doar scopul este important", opineaza inaltul cleric iranian, citat de ziarul britanic "Sunday Telegraph"
http://www.evz.ro/article.php?artid=250776

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.