Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Zahir, Romanul Unei Pasiuni Obsedante
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
Mihai
ZAHIR, CEL MAI AŞTEPTAT ROMAN AL LUI PAULO COELHO, A FOST LANSAT ÎN BRAZILIA ŞI EUROPA

BUCURESTI, 25 Aprilie 2005 - Fiecare călătorie este o poveste de dragoste. O Zahir, romanul unei pasiuni obsedante

Cel mai recent roman al lui Paulo Coelho, O Zahir, va fi lansat în România de Editura HUMANITAS, la data de 15 septembrie 2005.

Apărut în Brazilia la 2 aprilie 2005, O Zahir a cunoscut un succes rapid în ţara natală a lui Coelho, unde s-au vândut 320 000 de exemplare în numai trei săptămâni. Romanul a suscitat un mare interes şi în alte ţări: în Germania s-au vândut 144 000 de exemplare (lansare pe 9 aprilie), în Portugalia numărul exemplarelor vândute a ajuns la 110 000 (lansare pe 12 aprilie), iar în Rusia s-au vândut 220 000 de exemplare prin precomenzi (lansare pe 23 aprilie). Până la sfârşitul anului, cartea va fi tradusă în 42 de limbi şi va ajunge în librăriile din 83 de ţări.

Titlul romanului este inspirat de o povestire din volumul Aleph de Jorge Luis Borges. În arabă, zahir înseamnă „vizibil, prezent, imposibil de trecut cu vederea“, cu alte cuvinte ceva sau cineva care ne acaparează treptat gândurile, transformându-se într-o obsesie.

O Zahir este povestea unui romancier de succes care trăieşte în Franţa, bucurându-se de faimă, premii şi privilegii. Zahir-ul este chiar soţia lui, corespondent de război într-o fostă republică sovietică, care dispare împreună cu un prieten, lăsând în urmă o lungă serie de întrebări. Ca s-o găsească, romancierul renunţă la strălucirea Parisului şi se îndreaptă spre austeritatea tragică a Kazahstanului, loc al unei spectaculoase moşteniri spirituale. Combinând aventura cu fiorul iniţiatic, calatoria protagonistului este de fapt o formă de înţelegere a valorilor definitorii ale fiinţei umane şi de regăsire a echilibrului într-o lume schimbătoare şi imprevizibilă.

Paulo Coelho (n. 1947, Rio de Janeiro) se numără printre cei mai fascinanti scriitori din intreaga lume. Carismatic şi inspirat, el este citit şi comentat de oameni din toate colţurile lumii. Cărţile lui au fost traduse în 59 de limbi şi au fost publicate în 150 de ţări. I s-au decernat mai multe distincţii, printre care cea de Cavaler a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare în Franţa, şi a fost primit în Academia Braziliană de Litere în 2002.

În România cărţile lui Paulo Coelho sunt publicate de Editura HUMANITAS. Cele şapte titluri apărute până acum sunt Veronika se hotărăşte să moară, Alchimistul, Al cincilea munte, Diavolul şi domnişoara Prym, Manualul războinicului luminii, La râul Piedra am şezut şi am plâns şi Unsprezece minute. Împreună, aceste cărţi au atins un tiraj de peste 540 000 exemplare.


Sursa: Humanitas.ro, Comunicat de Presa
cactus
Am să le caut...
Mihai
QUOTE
ZAHIR – Fiecare poveste de dragoste este o calatorie

BUCURESTI, 12 Septembrie 2005 -
Bestseller mondial, aflat pe primul loc in topul vanzarilor in tari precum Italia, Germania, Brazilia, Franta, Zahir – cel mai recent roman al lui Paulo Coelho, va aparea in traducere romaneasca la data de 15 septembrie 2005 la Editura Humanitas (la aceeasi data, Humanitas Multimedia va lansa si versiunea audio, in lectura lui Florian Pittis) si va fi al optulea titlu dintr-o serie de autor care a inregistrat un succes de public cu nimic surprinzator.

Zahir, cel mai asteptat roman al lui Coelho, este povestea unui scriitor care descopera ca, avand totul, e posibil sa nu-ti mai ramana nimic. Protagonistul cartii nu are nume, ci doar o poveste. Este un romancier rasfatat de soarta si de public, desi critica nu-l menajeaza. A castigat nenumarate premii, se bucura de privilegii, are bani. Traieste in inima Parisului, sub lumina reflectoarelor. E casatorit de zece ani si are o viata conjugala demna de invidiat. Pana cand Esther, sotia lui, ziarista si corespondent de razboi, dispare intr-o fosta republica sovietica. Pentru romancierul care tocmai scrisese un „tratat“ despre casatorie, lovitura e dura. Printre altele, si fiindca ipotezele sunt ingrijoratoare. Rapire? Asasinat? O retea terorista? In cele din urma, nimic din toate acestea, ci un lucru aparent mai simplu, dar in realitate la fel de complicat: o criza existentiala, din care Esther incearca sa iasa in compania unui prieten misterios si mult mai tanar.

Paulo Coelho nu este doar unul dintre cei mai cititi scriitori din lume, ci si cel mai influent autor al acestui secol. E un alchimist al cuvantului si un fenomen literar. Are cititori in mai mult de 150 de tari, cartile i-au fost traduse in 57 de limbi si s-au vandut in peste 60 de milioane de exemplare. Subiectele romanelor lui au depasit sfera literara si au ajuns teme de dezbatere sociala si culturala.

Avem promisiunea autorului ca in luna octombrie a acestui an va vizita tara noastra. Cititorii romani cuceriti de sarmul, carisma si talentul maestrului se vor intalni in sfarsit cu autorul lor preferat.
Vom reveni cu mai multe informatii la inceputul lunii octombrie.


Comunicat de Presa @Humaintas.ro
Ares
Zahir… De ce oare Zahir? Poate pentru că ar fi fost prea banal daca s-ar fi numit Obsesia sau poate ar fi lipsit aceea mică doză de mister necesară pentru a opri ochii unui cititor asupra acestui roman. Oricare ar fi motivul, Zahir este ultima poveste a lui Coelho. O poveste a poveştii din spatele cortinei sau poate doar un basm în care povestitorul a introdus şi câte ceva din sine.

Zahir este romanul în care scriitorul este personajul principal. Numai că la început nu-şi doreşte cu adevărat să fie scriitor. Nu are puterea de a duce la bun sfârşit o poveste aşa că are nevoie de ajutor. Iar ajutorul pe care-l primeşte îi va schimba viaţa pentru totdeauna.

Soţia scriitorului devine astfel acel impuls care-i deschide o noua cale personajului principal. Şi viaţa astfel dobândită începe să curgă de la sine până când ceva se întâmplă între cei doi. Este poate acel moment în care au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi este pus la îndoială. Iar universul eroului nostru este zguduit din temelii când soţia sa îl părăseşte.

Astfel romanul lui Coelho devine o poveste despre căutare. Despre întrebările care ne chinuie şi la care preferăm să amânăm răspunsul, despre iubire, despre descoperire sau poate despre cum preţuim cu adevărat ceea ce avem numai când pierdem acel lucru.

Uneori, calea pe care o urmează personajul pare îngemănată cu aceea a lui Coelho în sine – cartea despre pelerinajul la Compostela, conferinţele, interviurile, întrebările care se repetă, tot acel zgomot care-l chinuie zilnic pe cel ce încearcă să spună poveşti. Dar în esenţă cred că Zahir rămâne o poveste în care Coelho nu a putut să nu se regăsească măcar pentru câteva clipe.

Scrisă într-un ritm atipic parcă pentru ceea ce ne-a obişnuit, cu momente în care trecutul şi prezentul par să fie aceiaşi clipă, cartea nu poate să nu captiveze. Şi pe lângă atracţia cu care-şi va vrăji cititorul povestea are, precum toate cărţile lui Coelho, un tâlc. Este posibil ca fiecare cititor în parte să-l interpreteze în felul său, dar cred că la urma urmei toţi suntem îndemnaţi să ne urmăm povestea, fără să ne împiedicăm la fiecare mic obstacol, fără frica unui sfârşit de drum nepotrivit. Pentru că la urma urmei plăcerea trebuie să fie în ceea ce descoperim – în noi şi în jurul nostru – pe măsură ce parcurgem această poveste şi poate finalul va fi cel pe care ni-l dorim cu adevărat. Pentru personajul lui Coelho, Esther merită orice drum, orice întrebare, orice supliciu, merită o călătorie până la capătul Pământului şi înapoi.


PS. N-am mai dat de mult pe la Han... dar... cu o precomanda pe site-ul Humanitas am primit cartea cu vreo saptamana in urma. Mi-a placut si mi-a fost dor de Han sorry.gif ... sper sa revin cat mai des pe aici...
contraste
Am primit cadou un fascicol promotional din Zahir, cu vreo trei saptamani in urma.
Pare incitant.
Mihai
Bine ai revenit la Han, Ares! smile.gif han.gif
ksandra
am citit alchimistul/ varza aia cu razboinicul luminii/shi aia cu tipa care se pregateshte sa moara. am tot asteptat revelatzia, sentimentul ala care te loveshte ca un baros in piept
call me inculta/ignoranta etc, dar coelho plagiaza biblia, cam asta-i niveul. santiagoooooo, cauta-tzi legenda personalaaaaaaa!!! sa nu cumva sa omori, sa furi sau sa it insheli nevasta, ca atunci ai f++++-o clar cu legenda personala!!!!!
Is cu ochii pe tine!
axel
@ksandra: rofl.gif spoton.gif
dascalita
Acum citesc "Zahir"...e altfel decat ceea ce am citit de Coelho pana acum.Comentez cand termin.Oricum...imi place!
Jasmine
Am primit cartea "Zahir" cadou de ziua mea de nastere. Dupa ce o citesc , imi dau si eu cu parerea. Din toate cartile lui Coelho cel mai mult mi-a placut Alchimistul. Celelalte nu au avut acelasi impact asupra mea ....
Mihai
PAULO COELHO IN ROMANIA

BUCURESTI, 03 Octombrie 2005 - La putin timp dupa lansarea in Romania a celui mai recent roman al sau, ZAHIR, bestseller mondial, Paulo Coelho vine la Bucuresti pentru a se intalni cu cititorii romani. Scriitorul brazilian se va afla in capitala in perioada 7–9 octombrie, la invitatia Editurii Humanitas.

Sambata 8 octombrie, intre orele 12:00 si 14:00, veti avea ocazia sa va intalniti cu Paulo Coelho la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45), unde autorul va acorda 200 de autografe.

Tot in data de 8 octombrie, la ora 10:00, la Hotel Hilton, Sala Regina Maria, va avea loc o intalnire cu reprezentatii mass-media.
Accesul la conferinta de presa se va face numai pe baza de acreditare.

Comunicat de Presa @Humanitas.ro
dascalita
Mi-a placut "Zahir"...Scriitorul acesta are darul de a consemna in cartile sale lucruri pe care si noi le-am trait,simtit...numai ca nu ne-am invrednicit sa le punem pe hartie... smile.gif Mi se pare ca traiesc aceeasi poveste,ca rutina ne face sa uitam de ce avem pe cineva langa noi,ca nu mai stim ce inseamna iubire...
cri-cri_d'Amour
Eu am inceput "Zahir" de ceva vreme si am citit-o in hop-uri , dar imi dau seama cand imi place o carte cu adevarat , pt ca nu ma mai pot desprinde de ea. Imi place,are pasaje interesante, dar e si putin plictisitoare. Vreau sa vad cum se termina. Tot mai tare e Haruki! tongue.gif
Jasmine
Tocmai am terminat de citit "Zahir" si am promis ca o sa-mi dau cu parerea. Subiectul e interesant, dezvoltarea lui e foarte reusita, dar m-a dezamagit mult finalul, sau mai bine zis o parte din final. Cum adica ea ramane gravida cu altul? Asta e o dovada de iubire, de intelepciune? Asta e un exemplu bun de urmat?

dascalita
Nu neaparat exemplu de urmat,ci exemplu de ...viata!Se poate intampla...dovada de iubire din partea lui e ca inteles ca a avut o parte de vina in racirea relatiei lor si...bla,bla!Nu tot ce scrie in carti e exemplu de urmat,putem trage numai invataturi din intamplarile de viata ale altora...
Mihai
'Jurnalul unui Mag' - prima carte a lui Paulo Coelho

JURNALUL UNUI MAG

- Pentru ca miracolul se ascunde intotdeauna in pasii oamenilor obisnuiti -

Editura Humanitas lanseaza vineri, 15 septembrie, ora 17.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu, prima carte al lui Paulo Coehlo, 'Jurnalul unui Mag'.

In 1986, Paulo Coelho porneste in pelerinaj pe drumul catre Santiago de Compostela.
'In acele zile', spune autorul, 'cercetarea mea spirituala era legata de ideea ca existau secrete, cai misterioase si oameni capabili sa inteleaga si sa controleze lucruri care sunt de neatins pentru majoritatea muritorilor. Am crezut ca ceea ce ne conduce la intelegerea misterului vietii trebuie sa fie ceva foarte complicat.'

Aceasta calatorie s-a dovedit o adevarata experienta de initiere, iar Paulo Coelho s-a transformat pentru totdeauna, incepand sa inteleaga natura adevarului vazut prin prisma simplitatii vietii: a invatat ca miracolul se ascunde intotdeauna in pasii oamenilor obisnuiti. Ca scriitor, el s-a dedicat dorintei de a arata, cat mai simplu, bogatia realitatii noastre interioare, impartasind experientele sale cu fiecare dintre noi. Astfel, 'Jurnalul unui Mag' ocupa un loc important in opera sa, si nu pentru ca este prima sa carte, ci pentru felul complex in care este exprimata umanitatea filozofiei lui Paulo Coelho si profunzimea cautarilor sale spirituale. Anul acesta, dupa 20 de ani de la pelerinajul la Santiago de Compostela, Paulo Coelho a refacut partial acest drum.

Considerat unul dintre cei mai importanti scriitori din America Latina, Paulo Coelho a contribuit la cresterea interesului pentru pelerinajul catre Catedrala din Santiago de Compostela.
In anul in care Paulo Coelho a scris 'Jurnalul unui Mag' (1987), numai 400 de persoane au parcurs drumul ce duce la Santiago (Camino de Santiago), iar in 1999, conform statisticilor oficiale, 400 de persoane treceau zilnic printr-un loc considerat de referinta pe drumul spre Santiago.

Publicat deja in 22 de limbi, 'Jurnalul unui Mag' este tradus anul acesta in inca 13, printre care si limba romana. Cele opt carti care au urmat Jurnalului, aparute in Romania la Editura Humanitas, au fost traduse in 62 de limbi si publicate in 150 de tari, insumand vanzari de 75 de milioane de exemplare. De 15 ani, cartile lui Paulo Coleho se situeaza pe primele locuri in listele celor mai bine vandute carti in intreaga lume. Fiecare dintre cartile scriitorului brazilian este conceputa in jurul unei idei esentiale:


'Jurnalul unui Mag' - revelatia
'Alchimistul' - cautarea de sine
'La raul Piedra am sezut si-am plans' - iubirea
'Al cincilea munte' - credinta
'Manualul razboinicului luminii' - curaj
'Veronika se hotaraste sa moara' - intelepciunea nebuniei
'Diavolul si domnisoara Prym' - tentatie
'Unsprezece minute' - dragoste si sex
'Zahir' - dorinta si obsesie


'Am ajuns in oras, dupa ce am luat autobuzul care facea curse regulate intre Pedrafita - aproape de Cebreiro - si Compostela. In patru ore am parcurs cei 150 de kilometri care desparteau cele doua orase si mi-am amintit de calatoria mea. Uneori aveam nevoie de doua saptamani sa strabat o distanta ca asta. Peste putin aveam sa merg la mormantul Sfantului Iacob sa las acolo icoana Sfintei Fecioare Intrupate. Apoi, cat mai curand posibil, voi lua avionul inapoi spre Brazilia, fiindca am multa treaba. Ma gandesc sa scriu o carte despre tot ce mi s-a intamplat. Dar este inca un gand indepartat…' - Paulo Coelho, 'Jurnalul unui Mag'
Yvonne
Nu de mult l-am terminat de citit. Se demonstreaza ca si drumul are importanta sa, nu numai scopul si ajungerea la destinatie. Drumul orienteaza pasii, hotaraste popasurile, calatorului dandui-se alternative in a-si stabili prioritatile.
ilie
drumul e foarte important, cu conditia sa ajungi totusi la destinatie (asa e si in alchimistul).

cum e jurnalul unui mag?
Yvonne
QUOTE (Quantum @ 26 Jan 2007, 03:50 PM)
cum e jurnalul unui mag?

...raspunsurile exista in noi poate inca inainte intrebarii. Trebuie sa ne descoperim, sa ne redescoperim pana ajungem la ele. Apoi de la capat .
cocosel
Este acelasi lait-motiv dar ne vorbeste acum de un pelerinaj in care asa cum spune el "tu erai pentru mine vrajitorul D.Juan,iar eu retraiam saga lui Castaneda in cautarea miraculosului.....Asta a facut foarte dificila relatia noastre,pana ce am inteles ca Miracolul se ascunde in pasii Oamenilor Obisnuiti."
Ce vreau sa subliniez si este doar opinia mea ca acest roman reprezinta ascedarea sa in gradele misterioase din lojele Americii Latine... thumb_yello.gif
ilie
QUOTE
raspunsurile exista in noi poate inca inainte intrebarii


!!!
atunci intrebare e tardiva?

am citit poate 10 carti ale lui. cele mai bune mi se par alchimistul si 11 minute. dar toate sunt placute de citit, el a a gasit acel ceva ce patrunde in sufeltul cititorului.

inca n-am citit jurnalul...mai este pe piata?
Yvonne
QUOTE (Quantum @ 16 Feb 2007, 05:34 PM)
!!!
atunci intrebare e tardiva?


Nu e tardiva. Exista in fiecare, in stare latenta asteptandu-si materializarea. Devenim constienti de acest lucru abia dupa ce am parcurs drumul.
Mie mi-a placut mult si Veronica...
andra_v
Mi-a placut enorm, poate mai mult decat Alchimistul. Mesajul, per ansamblu, este acelasi. Profund crestin, cautarea Imparatiei lui D-zeu, care este in inima ta.
Florina R.
Paulo Coelho "vede"o alta realitate. Ca sa folosesc un paradox, as putea spune ca vede"realitatea reala", dincolo de cea vizibila . Acum, nu stiu cat o si traieste, fiindca mie mi se pare un foarte bun teoretician. Dar, de vazut, o vede foarte bine .
Toate cartile lui reflecta acest lucru . Le-am citit aproape pe toate, si mi se par adevarate manuale ale artei de"a trai adevarat, a trai cu un scop".
Dar, pasul urmator este transpunerea in practica . Pentru unii( care au structura adecvata) poate fi usor, pentru altii...munti de netrecut...sau pura fictiune .
axel
rofl.gif
Florina R.
Iti respect parerea , axel . De...fiecare cu a lui!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.