Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Dex-han-online
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Poiana lu' Iocan
Pagini: 1, 2
Cla
In urma unui crâncen "brainstorming" care s-a transformat intr-un "synapse-hurrican" spoton.gif , am decis (Vornicum + io) sa dexchidem aceasta rubrica spre a informa pe cei nou-veniti cum sta treaba cu vocabularul (cel cam ciudat) de pe Han, in speranta ca fiecare va contribui oarecum la completare (si va rugam sa nu ezitati!! wink.gif ), si poate vom ajunge sau vom reusi si prin asta sa contribuim la dezvoltarea vocabularului român, ce naiba, numa' ailalti care ne-au calcat in picioare au putut-o??

Asadar, incep cu primul cuvant:

poTc, introdus de (pe cate stiu), Genicon (multumesc, Geni... spoton.gif ):

1. Animal, deseori situat in stare de friptura pe farfurii la Han, tânjind dupa cutit si furculita, masochistu'.
2. Unii masculi ai Hanului.
3. Toti barbatii e niste poTci.

Comentati si bagati... spoton.gif
don basil
4. PoTcul are o atitudine tipica, raidurile nocturne prin crîsme sint dovezi de necontestat.
5. Boli frecvent intilnite la rasa poTcus forumensis: dureri de cap, senzatii de voma, tremur (dispare, dimineata, dupa prima inghititura), priviri pierdute, tîmpe, sfirsitul de pe lume.
6. Manifesta, intotdeauna, un optimism nemarginit, cred neabatut in steaua lor norocoasa: gagigca aia va fi a mea. Daca nu, nu.
Michelle
Ati uitat sa spuneti cea mai importanta caracteristica a poTcului :e oPsedat ...de ce anume ?...numai el stie ...
Cla
N-am uitat Michelle, asta-i alt termen, asteptam definitia de la insideri... wink.gif
Vornicum
Vreau sa multumesc lui Cla ca a pus in aplicare acest plan. Ca si in cazul topicului F.C Bachus, e vorba de o co-productie in care am o contributie majora insa cel care a deschis topicul nu am fost eu.
Alaturi de mine, Cla ii va ajuta pe cei nou-veniti sa se familierizeze atat cu exprimarea din Poiana cat si cu reflexele si rutina celor care misuna pe aici.

Cla a explicat mai sus un termen des intalnit aici "poTc".

De asemenea , cei care inca nu s-au obisnuit cu verdeata accentuata din Poiana se vor mai izbi de unii(unele) termeni, expresii:

"Maaaaaaaaa"- folosit in mod excesiv si nedaunator de catre Cactusu de pe aici. Nu inseamna lipsa de respect sau altceva de genul. Asa intra el in subiectul ce va sa fie disc(p)utat.

"Fetele astea superbe", "nu zic mai multe ca ma rusinez" - acelasi Cactus, sa ne traiasca ca avem nevoie spoton.gif

Pufosu=Pufosila=Teposila=Cactus

Socrella=denise

Motanul = Mihai (adminu' cel meserias, pe care sa nu-l enervati decat atunci cand nu aveti incotro sa o luati ) , eu ii mai zic din simpatie Mihaitza Dolofanitza. Mentionez ca nu stiu cum arata in realitate.

mamicutza= Scarlett

mocofatza ( dupe mine citire )= Mogaldeatza

Daca cei noi prin Poiana au intrebari, intrebati. Cla si cu mine va vom explica spoton.gif

Asa sa ne ajute Mihai rofl.gif
cactus
hiya.gif Good dimi...Deeeci, dat fiind faptul cum că ăsta se vrea un dcţionar exhaustiv al limbii elevate folosită acilea trebuie să intervin şi eu cu o explicaţie logică şi filologică a unei alte noţiuni - şi anuma aia de boNboană...
Dacă analizăm fenomenul din punct de vedere istoric ajungem la următoarea constatare: cu foarte mult timp în urmă, cineva (un EL), exilat în bucătărie de consoartă ca să bucătăricească în timp ce ea stătea la taifas cu cele de genul ei, deci acel EL s-a apucat de bucătăricit şi a scăpat pe plita încinsă nişte zahăr. Normal că ăla s-a topit şi s-a făcut un fel de maclavais care s-a întărit. Ca să nu-i zică nimic consoarta, a băgat-o în gură, şi a constatat cu uimire grozavă că avea gust bun şi atuncea, molfaind maclavaisu' ăla întărit, a început să mormăie "bon", "bon"...Nu discutăm aici scandalul pe care i l-a făcut consoartă că i-a paradit zahăru' , discutăm numai faptul că tipu a avut simţ comercial şi a lansat pe piaţa evului mediu francez bucăţi din maclavaisu ăsta întăit şi dulce şi le-a denumit bonbons (sing: fr. un bonbon - DAR, de regună, 1 buc. nu ajunge...). Biiiine - în spaţiul francofon, cuvântul s-a încetăţenit dar la genul feminin. Spre ex. în spaţiul carpato-danubiano-pontic se numeşte: o bonboană; mai multe bonboane.
La nemţi există numai plural : die Bonbons - dar la genul neutru.
Inglişii, ca să fie mai cu moţ iau zis candy . Asta ne duce cu gândul la tipa aia superba, cu saxofonu' de-i zice Candy Dulfer (va mai amintiţi ? "Lilly Was Here" - superbă măăă, ea, nu melodia...)
Buuun; ajunşi la faza asta şi permiţându-ne o extrapolare şi o licenţă poetică, termenul de bonboană s-a extins la tot ce este dulce. Când le spui - par exemple - ăstora superbe şi minunate de aici ca-s nişte dulci, automat termenul de bonboane îşi găseşte aplicarea practică. Deci, aici discutăm de boNboane - adică de ceva minunat, frumos, şi duuuuulce. Exemplul de mai jos e tipic pentru o boNboană...Stai să vezi...
ASTA e o boNboană - de exemplu...

user posted image

Quod erat demonstrandum....Cool mă, cactus rulz...
cactus
PESE- io mi-am mâncat bonboana azi-noapte; cu toată gripa; febra o trecut până acu de dimi...Bonboana nu mai este până deseara, aşa că trebe să mă doftoricesc ca să nu mai am febră deseară. Aspirina-i slabă; era ceva - cred Coldrex - da-i scump şi până la salar mi-s lefter că bonboana s-a mâncat inclusiv cu vin şi cu ciuperci la cuptor (printre altele)-Deci trebuie să recurg la leacurile băbeşti şi mă duc la Limbricu Vesel să-mi beau ceaiul - se spune că vindecă...Tre' să văd că tipii de acolo îmi dau şi pe datorie.
Şi fiindcă tocmai discutam despre dicţionare, am o teorie proprie, imbatabilă, logică, referitoare la originea oamenilor - DUPĂ Adam şi Eva. Da', asta mai la vale când vin de la "farmacie". Pa - Neamule
Nu ştiu unde să-mi expun teoria, dar cred ca tot în dicţionaru' ăsta, dat fiind ca-i dicţionar esplicativ...Adică stai să zic acu şi după aia fac paşi. Deci:
- dacă te naşti ai două şanse - te naşti fată sau băiat.
- dacă te naşti fată, e bine; dacă te naşti băiat e şi mai bine pentru că ai două şanse:
- înveţi şi faci faculta sau chiuleşti şi te ia în armată.
- dacă faci faculta şi ajungi savant, e bine; dacă te ia în armată e şi mai bine epntru că ai două şanse:
- eşti bun, avansezi în grad şi ieşi la pensie sau eşti prost şi te trimite la război.
- dacă avansezi în grad, e bine; dacă te trimite pe front e şi mai bine pentru că ai două şanse:
- sau scapi şi ajungi veteran de război, sau te-mpuşcă.
- dacă ajungi veteran de război, e bine; dacă te-mpuşcă e şi mai bine pentru că ai două şanse:
- sau te mănâncă viermii, sau te face săpun.
- dacă te mănâncă viermii e bine; dacă te face săpun e şi mai bine, pentru că ai două şanse:
- te face săpun de rufe sau săpun de toaletă.
- dacă te face săpun de rufe e bine; dacă te face de ăla de toaletă e şi mai bine pentru că ai două şanse:
- te cumpără o femeie sau te cumpără un bărbat;
- dacă te cumpără un bărbat e bine; dacă te cumpără o femeie e şi mai bine, pentru că ai două şanse:
- sau se spală cu tine de la brâu în sus, sau se spală cu tine de la brâu în jos.
- dacă se spală cu tine de la brâu în sus e bine; dacă se spală cu tine de la brâu în jos e şi mai bine pentru că ajungi acolo de unde ai plecat şi,
- dacă te naşti ai două şanse: te naşti fată sau băiat....etc...
cool mă; am zis io că-s mişti de tot da' nu mi-am imaginat să fiu şi aşa de deştept la o oră atât de matinală.
Pa, neamule - acuma CHIAR că mă duc la Limbric...
Antont
poTc - © Genicon
oPsedat - © Genicon
boNboane - © Io*
care este - © tot Io (pe Han, ca in real-life nu pot sa-i fur laurii lui Marean, pt aceasta geniala esprimare, care, evident, este spoton.gif )
Pese - © de asemenea Io
$&)$E, %#)%, &^%$#, ^#$^&*&% - © Simonsays (cenzurate din motiv de morcov vis-a-vis de posibilitatea de a lua ban spoton.gif rofl.gif ) ....


Pese:
De dragul respectarii adevarului istoric wink.gif evil.gif ....


__________________________
*=suPsemnatul harhar.gif

Cla
clapping.gif Tocmai ecsplicatia asta o asteptam, care este... ohyeah.gif
Oiski-Poiski
Deci, CACTUSU, nu stiu de la ce ti se trage.De la Bonboana , de la ciupercile la cuptor (or fi fost otravite , da la tine are o reactie inversa blink.gif ) sau de la Limbricu vesel inspiratie ? Habar n-am .Nici nu conteaza.
In orice caz explicatia ta despre originea oamenilor e geniala.Puteau savantii astia sa-mi explice urmatorii o suta de ani da asa pe intelesul tuturora tot n-ar fi facut-o .
flowers.gif flowers.gif Danke ! Multumesc ! Ca m-ai luminat rofl.gif rofl.gif .
Vornicum
Exprimarea "care este" a fost preluata de la carcotasi ( de la "Cronica carcotasilor" , pentru profani wink.gif ). Ei sunt parintii cu licenta. O folosesc si eu, ori de cate ori simt nevoia. Oricare vine cu alta varianta explicativa va fi acuzat de plagiat si considerat ca atare. Sa fim intelesi. wink.gif

Cat despre restul celor care au fost spuse aici nu ma bag ca nu stiu. Nu-mi place dezinformarea. hh.gif

________
Dupa razboi multi isteti s'arata. rofl.gif
mutulica
ba te contrazic. "care este" e copyright Vanghelie... circotasii au promovat-o doar
"rusinica - rusinica"
smile.gif
Vornicum
Daca nu existau carcotasii, nu exista suflet pe fata pamantului care sa o foloseasca. Murea odata cu Vanghelie. Daca nu existau carcotasii habar nu aveati ( impersonal folosit ) ce se intampla in Sectorul 5.
Sa recunoastem cand trebuie, care este, of of mai mai
mutulica
si mie imi plac circotasii, dar... sa nu exageram
Antont
QUOTE (Vornicum @ 10 Apr 2005, 08:10 PM)
Exprimarea "care este" a fost preluata de la carcotasi ( de la "Cronica carcotasilor" , pentru profani wink.gif ). Ei sunt parintii cu licenta. O folosesc si eu, ori de cate ori simt nevoia. Oricare vine cu alta varianta explicativa va fi acuzat de plagiat si considerat ca atare. Sa fim intelesi. wink.gif


Pe topicu asta iera vorba de espresiile © folosite pe han, asa ca degeaba te apuci sa faci sapaturi arheologice care este ©. Chiar io am zis ca in real-life(sesisezi diferenta?) espresia© ii apartine lui Marean ©. A, si din partea mea foloseste-o pina ti se face acru. Care este © .

Ontopic:
Pusca mea © Nefe spoton.gif
Eu sint virgin © Mutulica rofl.gif
Eclectic
Iar, mai nou, "oPsedatii stiu de ce" - cu copyright la conu' geniconu. rofl.gif
Antont
Pune si © , coane spoton.gif
Eclectic
Pai nu stiu cum sa scriu ©, da' bine ca esti tu destept si ca stiu si eu sa folosesc pe tanti copy/paste. laugh.gif
Antont
Pese©, ca iera sa uit rofl.gif
Multumex @ suPsemnatu © rofl.gif

Edit:
Pai ce crezi ca io jtiu © cum se scrie?
rofl.gif
Traiasca copi peistul spoton.gif rofl.gif
Eclectic
Si acum spui ? Fir-ar sa fie... Si eu care deja ma simteam compleCSat... rofl.gif
Antont
Pune © coane, ca o sa fii acuzat ca ai luat-o de la circotasi rofl.gif
Eclectic
Cainii latra, STEAUA castiga. devil.gif
Oiski-Poiski
Habar nu am de unde le luati si sincera sa fiu nici nu ma intereseaza.Atata timp cat imi descretiti fruntea puteti sa faceti pact si cu Intunecimea Sa ca nu ma deranjeaza .
Credeti ca sunt multi pe lumea asta ca voi ???
flowers.gif smile.gif
Eclectic
QUOTE
Credeti ca sunt multi pe lumea asta ca voi ???


Ma, eu n-am gasit prea multi. Insa aia pe care i-am gasit sunt buni. spoton.gif
Antont
pai nu degeaba mi-am zis supremul © rofl.gif mwah1.gif ....
Eclectic
rofl.gif

Vezi, oiski ? Cam cat de normal crezi ca e asta ? rofl.gif
Antont
Check my user title rofl.gif
Eclectic
rofl.gif

Mda, chiu e d. Adica qed. ohyeah.gif
Antont
king.gif rofl.gif
Oiski-Poiski
Stiam eu ca ma dreptate nu trebe sa-mi intariti spusele cu atata vrednicie rofl.gif roflmao.gif
Cla
albinutza = gagikawa lu' Supremu' biggrin.gif

Supremu' = Ghostu' distribuitor de boNboane spoton.gif
Vornicum
Hexaclorciclohexan al doilea om al hanului. Asta e la fel de tare ca si primul barbat al Hanului.

Dupa cum singur zicea:

"Foaie verde maghiraa-an
Hexa-clor-ciclo-hexan, mai!"

Ma scuzati, mi-a cazut palaria dupe scaun. rofl.gif
bunicu'Gilbert
Din ce cauza sub nick-ul meu apare:
Nivel <0()5>
in timp ce la ceilalti nu?

PS: Barrie ma sperii cu avatar-ul tau, imi aduce aminte de scumpa noastra patrie condusa de... bla bla... samd
Zed
Este vb de nivelul de atentionare . Daca scrie 0 , inseamna ca ai fost fff cuminte . smile.gif
Nu poti sa-l vezi decat pe al tau , pt ca este confidential .
Cla
Cica-i bunic si inca n-are avertizari... rofl.gif ai mai pomenit asa ceva... rofl.gif

Ce egzemplu, dom'le... clapping.gif

Mie ar trebui sa-mi fie rusine in fiecare zi sorry.gif , noroc ca Mihai e om de comitet rolleyes.gif

As lua-o si eu de la zero, dar sunt prea in varsta pt. chestii de-astea... spoton.gif rofl.gif
.............

edit: Am gasit un smilie misto, cred ca ne-ar prinde bine, e natarau de tot cand zbiara: user posted image

Si asta de "ciao": user posted image
Vornicum
MDeci. Cla si Vornicum raspunde ( aici e voita wink.gif ). Toti intreaba si ei 2 raspund. Nu toti intreaba si toti raspund. Ca nu suntem la piata acilea. Apropo de luarea painii de la gura altuia.

QUOTE (bunicu')

Din ce cauza sub nick-ul meu apare:
Nivel <0()5>
in timp ce la ceilalti nu?

PS: Barrie ma sperii

Poi e simplu , bunicule, restul avem <0(8)5> fiindca s-a defectat exmatricularometrul si s-a depasit limita. Matale esti istet si te ascunzi mai eficient de Mihaitza. Ce si cum faci, nush', dar fuji repede si Mihai nu te-a prins niciodata.

PS la PS-ul tau : Si, apropo, si pe mine ma sperie wink.gif rofl.gif
wink.gif Sa fim iubiti toti.
rebel
QUOTE (bunicu'Gilbert @ 11 Apr 2005, 04:23 PM)
Din ce cauza sub nick-ul meu apare:
Nivel <0()5>
in timp ce la ceilalti nu?

PS: Barrie ma sperii cu avatar-ul tau, imi aduce aminte de scumpa noastra patrie condusa de... bla bla... samd
cactus
QUOTE (Vornicum @ 12 Apr 2005, 07:46 AM)
MDeci. Cla si Vornicum raspunde ( aici e voita wink.gif ). Toti intreaba si ei 2 raspund. Nu toti intreaba si toti raspund. Ca nu suntem la piata acilea. Apropo de luarea painii de la gura altuia.


Ca sa ne lamurim - adica eu intreb si voi raspundeti. Acesta se poate denumi PoTc ?

user posted image
Vornicum
tongue.gif In cazul tau putem sa facem concesii. Poti sa si intrebi si-ti raspunzi singur harhar.gif
Si tocmai ai raspuns prin propria intrebare wink.gif
cactus
QUOTE (Barrie @ 10 Apr 2005, 08:06 PM)
Iar, mai nou, "oPsedatii stiu de ce" - cu copyright la conu' geniconu. rofl.gif

Vai draga, că nu te găsii nicăirea deeeeci - la aşa un avatar nu se ezikstă decât una singură bucată replică kare este vezi acilea matale, că nici amu nu te lasa-n pace...

user posted image

Antont
QUOTE (cactus @ 12 Apr 2005, 10:08 AM)

Ca sa ne lamurim - adica eu intreb si voi raspundeti. Acesta se poate denumi PoTc ?

user posted image

Nu. Ala ie un porc (desi aduce a poTc © pt ca are o prajitura in mina/laba/copita/ce-o fi). A fi poTc © ie mai degraba o stare de spirit spoton.gif
cactus
Aha si atunci ASTA e o stare de spirit ??? ohyeah.gif

user posted image
Vornicum
Nu e.

Ghost,fantomule, aici are cine sa raspunda. Sa nu ne inseram aiurea. wink.gif
Mersi.
cactus
QUOTE (Vornicum @ 12 Apr 2005, 12:00 PM)
Nu e.

Ghost,fantomule, aici are cine sa raspunda. Sa nu ne inseram aiurea. wink.gif
Mersi.

CORECT - dar tre sa recunosti ca asta trezeshte stari de spirit poTcesti

user posted image
Antont
QUOTE (Vornicum @ 12 Apr 2005, 01:00 PM)
Nu e.

Ghost,fantomule, aici are cine sa raspunda. Sa nu ne inseram aiurea. wink.gif
Mersi.

Alo cabina ©!
Daca ai uitat cumva, e un forum public, nu tarlaua ta. Asa ca mai subtire. Multumex ©!
Pese © :
Singurul care se insereaza aiurea prin zona ejti tu, daca n-ai realizat.
Vornicum
Asa e Pufosila , e beton dom'soara. Are si un nr. de telefon, cumva?
Antont
Sint sigur ca arde de nerabdare sa te cunoasca roflmao.gif
Vornicum
ca si/ce/unde/samd palaria mea expresie folosita de subsemnatul atunci cand mi se pare ca cineva nu are treaba cu ce se intampla sau atunci cand e evident. Sau pur si simplu spoton.gif
bre tot eu cand comunic cu forumetii poienasi. Unii sunt pur si simplu bre spoton.gif

Boemul Catalin , ce kitara mea(clasica) E simpatic uneori.
Vornicum
Ma scuzati, mi-a cazut palaria dupe scaun Ma distreaza "inocenta" exprimata intr-un mod prea direct spoton.gif
Antont
'andi © Simonsays
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.