Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cota De Piata
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Telefonie fixa si mobila - GSM
Seneca
Cei doi mari operatori GSM s-au obisnuit sa umfle cifrele referitoare la numarul de abonati pe care ii au.
O metoda eficace, e cea a Connexului care (cel putin in Moldova) iti trimite o cartela gratuita la o luna dupa ce ti-ai facut abonament la ei.
De asemeni, operatorii nu au o oferta reala pentru clientii fideli. Este mai profitabil sa iti faci anual cate un abonament nou, astfel cumparand un telefon nou la pret redus, decat sa continui pe cel existent. Si asa vei avea 2 numere de telefon: unul nou (pe care-l utilizezi) si al doilea, care este vechiul numar, transformat intr-o simpla cartela reincarcabila.
Astfel, si in urma altor artificii ieftine de genul acesta, in 2004 dl. Ministru Nica al Telecomunicatiilor ne prezenta o cifra de 9.000.000 (noua milioane) de utilizatori de telefonie mobila in Romania, ba mai mult, mai vine si cu cifrele statelor vecine. Se stie ca Bulgaria sau Ungaria au o crestere economica sanatoasa, iar, dl. ministru spune, ca nu au o asa infloritoare crestere a pietei de telefonie mobila.
Oare cati abonati converseaza zilnic?...
Oare cati "abonati" stau in sertare, portofele, buzunare si alte locuri bine tainuite?...

Spune-mi te rog de cand ai mobil si de cate ori ai schimbat numarul!

Statistica oficiala coteaza piata telefoniei mobile ca fiind impartita cam in mod egal intre Connex si Orange. Zapp nu are cartele preplatite, deci da cifra reala, iar Cosmorom ar putea umfla cifrele cat vrea, nu ma intereseaza...
gonen
pai din aia 9 mil. numai eu am 3 abonamente si vreo 5 cartele Connex. Si nu folosesc decat 2 abonamente. restul sunt trecute pe "linie moarta". or avea cei de la Connex n-shpe mii de clienti. insa problema e cati dintre ei sunt activi. Probabil ca la Orange e cam acelasi lucru.
Cosmorom mai exista?

P.S.
De votat nu am votat nimic, fiindca folosesc 3 din cele 4 optiuni.
Ciubex
Cam in aceeasi situatie sunt si eu, cu un picior in Connex si cu un altul in Orange. In primul ma ceva vechime, pe cand in al doilea... mi-am bagat piciorul ceva mei recent, ca pe aici prin Moldova, Orange-ul e la putere...
Ar fi fost mai fain sa poti bifa mai multe optiuni, in ceea ce priveste votul, da' atunci nu ar mai fi fost un sondaj simplu biggrin.gif
milimetru
Eu am de vreo 3 ani mobil şi n-am avut nici un impuls de a schimba nici reţeaua nici numărul. Este pe Orange dar dacă mă "trezeam" pe Connex cred că acolo rămīneam! Zapp nu e la īnălţimea celor 2 "giganţi", excelīnd doar īn vreo 2-3 direcţii iar Cosmorom chiar nu contează.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.