Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Psihologia Navigarii Prin Internet, Pe Web
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Psihologie - Teorii si Aplicatii. Dezvoltare personala
calfa
Lumea globala a Webului are psihologia ei.

Cum citim o pagina Web ? Cum difera ea de o pagina obisnuita ? Cat conteaza aceste diferente ?

Cum trecem dintr-o pagina in alta ? Cat seamana asta cu saltul de la un gand la altul ?

Cum cautam informatii pe Web ? Ce criterii folosim ? Cum evolueaza ele ? Putem vorbi despre o eficienta a cautarii ? Cum ar arata ea ?

Cum gandim atunci cand suntem prinsi in Web ? Cat difera felul de a gandi de cel din lumea reala ?

Cum arata relatiile de incredere in Web ? De unde stim ca informatiile citite reflecta realitatea ? Putem sa ne construim criterii de incredere ? Cum ?

Doar cateva intrebari posibile.

Exista subiecte separate pentru a discuta despre grupurile de discutii, forumuri, chaturi, mesagerie. Aici propun sa discutam mai mult cum navigam prin pagini Web, cum cautam informatie, cum stim cat sa ne incredem in ea, etc.

smile.gif
contraste
Bunaziua, si bun subiectul !
Mi-ai dat o idee grozava !
Faine ganduri si idei imi trec acum prin minte, si, ca sa ma leg de celalalt thread pe care l-ai desechis tot tu, cel cu cititul/scrisul unui roman, afla ca mi-ai dat un subiect tare pentru scris !
calfa
Asta e semnul Webului de Weburi in actiune, contraste ! biggrin.gif

Cand termini de scris, daca scrii pentru noi, abia astept sa citesc ce vei scrie. Oricum, macar o sinteza sa ne faci si noua. smile.gif
contraste
Va dura, dar o voi face.
Tu mai tine-te de mine !
calfa
Cum citim paginile Web ? In primul rand, un PC clasic (desktop) are ecranul plasat vertical. Cartile si laptopurile pot fi tinute si orizontal. Conteaza acest lucru atunci cand citim ?

Apoi, calculatorul oboseste altfel si mai mult decat o carte (in special pe cei ce au inceput citind carti, nu texte afisate pe ecran).

Lectura prelungita la calculatorul clasic afecteaza spatele, coloana vertebrala, greutatea ( biggrin.gif ), in moduri noi, inexistente in miile de ani de existenta a oamenilor.

Mai sunt si altele de spus ? smile.gif
calfa
Cum trecem de la o pagina la alta in Web ?

Seamana mai mult cu lectura unei carti sau cu desfasurarea unui vis ? smile.gif
contraste
La mine seamana cu o adevarata aventura, explorare : ce-oi mai gasi iar ? (bun, sau rau).

Verticalitatea confera o integrare mai rapida si o prezenta cerebrala continua fata de orizontalitate care poate induce detasarea la un moment dat....
calfa
Cum cautam informatii pe Web ?

Din pagina in pagina ? Folosind motoare de cautare ? Am dori sa fie mai mult personalizate cautarile ? Motoarele de cautare sa "ghiceasca" pentru noi "ceea ce vrem" sau "ceea ce ne trebuie" ?

Ce criterii folosim cand cautam pe Web ? Ce ne atrage ? Aspectul artistic ? Mesajul de bun venit ? Numele cunoscute pe care le gasim (sau nu) acolo ?

Ce ne mentine atractia fata de o pagina ? Informatia, gradul de incredere in ea, aspectul paginii, dinamica continutului ei ?

smile.gif

Mai gasim intrebari ? biggrin.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.