Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Esti In Pericol
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2
gio19ro
Daca ceea ce scrie mai jos e adevarat, atunci ti se poate intampla si tie. Practic se poate intampla oricui deranjeaza pe cei ce au puterea politica.

Human Rights Watch" trage un semnal de alarma


Drepturile omului, periclitate de "modelul american"
"Repetatele abuzuri si incalcari ale drepturilor omului comise, in ultimii ani, de Statele Unite constituie un exemplu negativ pentru comunitatea internationala si un pretext pentru teroristi, se arata in raportul anual al prestigioasei organizatii "Human Rights Watch". Documentul, dat publicitatii la 13 ianuarie, ataca in termeni foarte duri politica Administratiei Bush. "Tortura si tratamentele degradante aplicate prizonierilor din Irak, Afganistan, sau de la Guantanamo au subminat credibilitatea SUA ca aparator al drepturilor omului si ca opozant al terorismului", se arata in raport. Pierderea "autoritatii morale" a Americii este, in opinia autorilor, extrem de primejdioasa in epoca sangeroasa pe care o traversam, "in mijlocul unei adevarate epidemii de atentate sinucigase, decapitari si atacuri asupra civililor si necombatantilor". Acum mai mult ca oricand sunt necesare reperele culturii democratice, se arata in raportul Human Rights Watch. Marea democratie americana a incetat insa sa mai fie modelul de urmat: "Guvernul Statelor Unite este din ce in ce mai putin capabil sa promoveze justitia in afara granitelor sale, de vreme ce nu doreste sa o vada la sine acasa".


O politica imorala si contraproductiva
Siguranta nationala si razboiul impotriva terorismului nu pot in nici un caz justifica incalcarea drepturilor omului, sunt de parere expertii de la "Human Rights Watch". O asemenea strategie nu este numai imorala, ci si contraproductiva. Raportul anual al organizatiei explica: "Atunci cand Statele Unite ignora drepturile omului, submineaza insasi cultura drepturilor omului, sabotand astfel unul dintre cele mai importante instrumente de descurajare a potentialilor teroristi. In schimb, abuzurile americane au furnizat teroristilor un nou argument pentru a racola adepti, fotografiile de la Abu Ghraib devenind adevarate postere de recrutare."

Aceasta "coborare a standardelor" se resimte deja pe plan international. "Human Rights Watch" atrage atentia ca multe state s-au grabit sa invoce "modelul american" pentru a-si justifica propriile masuri nedemocratice. Egiptul si-a aparat decizia de a prelungi valabilitatea unor masuri "de urgenta", declarand ca acestea se inscriu in linia legislatiei anti-teroriste din Statele Unite. Malaezia aminteste de situatia de la Guantanamo ori de cate ori i se reproseaza detinerea unor suspecti, pe termen nelimitat, fara proces. Rusia invoca abuzurile de la Abu Ghraib pentru a promova teoria ca ororile din Cecenia sunt exclusiv opera catorva soldati descreierati.

Aceasta primejdioasa erodare a drepturilor omului a inceput sa contamineze chiar si Uniunea Europeana, avertizeaza "Human Rights Watch". Semnalele cele mai alarmante au fost inregistrate in Marea Britanie. Guvernul lui Tony Blair, principalul aliat al lui Bush in razboiul impotriva terorismului, refuza sa interzica folosirea marturiilor smulse prin tortura in cadrul instantelor de judecata. "Principii fundamentale ale legislatiei internationale au fost date la o parte in Marea Britanie", a comentat, pentru cotidianul "The Guardian", Steve Crawshaw, directorul filialei din Londra al organizatiei "Human Rights Watch".


Inchisori secrete si detinuti fantoma
Abuzurile provocate de "razboiul impotriva terorismului" nu se limiteaza doar la anumite zone geografice "fierbinti" si nu sunt rezervate numai cetatenilor unor state musulmane. Doua cazuri extrem de ingrijoratoare au alertat opinia publica si organizatiile pentru drepturile omului cu privire la operatiunile clandestine ale serviciilor secrete americane. Operatiuni care se pot desfasura oriunde pe glob si care sunt menite, in mod clar, sa eludeze toate "protectiile legale" acordate suspectilor in statele civilizate. Tot mai multe marturii vorbesc despre existenta unor centre secrete de detentie operate de americani in diferite tari cunoscute tocmai pentru gravele incalcari ale drepturilor omului.

Fostul director al CIA, George Tenet, a declarat in fata Comisiei pentru investigarea evenimentelor de la 11 septembrie ca Statele Unite au rapit, chiar inainte de aceasta tragedie, peste 70 de cetateni straini considerati teroristi. Cotidianul "Washington Post" a estimat la circa 9000 numarul de persoane detinute in prezent de americani in inchisori din afara granitelor SUA. O parte dintre aceste centre de detentie sunt cunoscute (ca Abu Ghraib din Irak), alte sunt operate, insa, in secret de Pentagon, CIA sau alte organizatii. Estimarea din "Washington Post" nu include insa si detinutii predati unor "terti", care lucreaza, insa, in chip de "subcontractori" pentru americani. Anul trecut a facut valva cazul unui cetatean canadian de origine araba care a fost retinut in Statele Unite si expediat -abuziv- intr-o puscarie din Orientul mijlociu, unde a indurat luni de zile de tortura si umilinte. In cele din urma s-a dovedit ca fusese vorba de o "confuzie" si, la presiunile guvernului canadian, a fost in cele din urma eliberat. Drama sa nu este, insa, singulara. Presa vest-europeana a descoperit recent un caz si mai incredibil. Cel al unui cetatean german de origine libaneza care sustine ca a fost rapit ziua in amiaza mare, pentru a fi interogat, mai intai in capitala Macedoniei, apoi intr-o inchisoare din Afganistan.


Rapit la granita cu Macedonia
Timp de cinci luni, Khaled el-Masri a fost dat disparut. Barbatul, in varsta de 41 de ani, locuia in Germania de peste doua decenii. In urma cu 10 ani primise si cetatenia. Locuia in localitatea Ulm impreuna cu sotia si cei cinci copii. In decembrie 2003, a hotarat sa-si ofere de sarbatori o excursie in Macedonia. Auzise ca acolo totul era foarte ieftin si se gandea probabil sa faca vreun chilipir. S-a urcat intr-un autocar si a pornit la drum. Era ajunul Anului Nou, cand el-Masri a ajuns la granita. De aici incolo, relatarea sa seamana cu un scenariu kafkian. Barbatul povesteste ca a fost retinut de politia macedoneana. "Nu mi-a fost frica, am fost convins ca este vorba despre o confuzie", isi aminteste Khaled el-Masri. A fost perchezitionat si interogat cu privire la eventualele sale legaturi cu organizatii islamice. Cateva ore mai tarziu, a fost urcat intr-o masina si dus intr-un oras, despre care presupune ca era Skopje. A fost inchis intr-o camera de hotel in care si-a petrecut urmatoarele 23 de zile. Anchetatorii sai erau macedoneni imbracati in civil. Acestia vroiau sa afle informatii despre legaturile lui el-Masri cu organizatii islamice si despre moscheea pe care o frecventa la Ulm. Il acuzau ca pasaportul sau e fals, ca in realitate este egiptean si ca a fost pregatit intr-o tabara de instructie din Jalalabad. La un moment dat, i s-a cerut sa semneze o declaratie prin care recunostea ca este membru Al-Queda, promitandu-i-se in schimb ca va fi imediat trimis inapoi in Germania. "Am refuzat, desigur", isi aminteste el-Masri, adaugand: "Ar fi fost curata sinucidere sa semnez asa ceva".

In ziua de 23 ianuarie 2004, el-Masri a fost incatusat, legat la ochi si urcat intr-o masina. I s-a zis ca pleaca spre Germania. A fost dat jos in apropierea unui aeroport. Putea auzi zgomotul avioanelor. Prinsese deja speranta. A fost condus intr-o incapere si i s-a spus ca trebuie sa se supuna unui examen medical. Continua sa fie legat la ochi. El-Masri povesteste cosmarul care a urmat: "Am auzit usa inchizandu-se. Apoi au inceput sa ma loveasca din toate partile, cu mainile si cu picioarele. Mi-au sfasiat hainele, cu foarfeci sau poate cu cutite. In tacere. M-am gandit atunci ca ma bateau ca sa ma umileasca, sa ma inspaimante, ca sa nu povestesc ce mi se intamplase. M-au dezbracat pana la piele. Cand au incercat sa-mi dea jos pantalonii m-am impotrivit, asa ca m-au batut din nou. Cand eram gol pusca, am auzit zgomotul unui aparat de fotografiat."


Calvarul din Afganistan
Khaled el-Masri se insela. Calatoria sa a continuat, dar destinatia nu era Germania. A fost legat fedeles, i s-a facut o injectie si a fost aruncat intr-un avion. Nu, nu intr-unul de linie. Era deja intr-o stare de semi-inconstienta cand au decolat. Isi aminteste ca prin vis de o a doua injectie, apoi de zgomotele aterizarii. Stie ca la destinatie a fost zvarlit in portbagajul unei masini. Cand s-a trezit de-a binelea se afla intr-o celula insalubra si i se scoteau catusele de la maini si de la picioare. A fost socat cand i-a vazut pe gardieni, imbracati in vesminte traditionale afgane. Pe pereti erau scrijelite cuvinte in grafie araba, dar intr-o alta limba. Se afla in Afganistan. A ramas aici timp de patru luni.

El Masri a inteles curand ca inchisoarea, desi afgana, era in realitate operata de americani. Anchetatorul sau - care purta intotdeauna o masca pe figura - vorbea englezeste si avea un translator palestinian. In timpul primului interogatoriu a fost fotografiat si i s-a luat o proba de sange. Suspectul a cerut niste apa potabila, cea din celula fiind de nebaut. "Nu este problema noastra, este problema afganilor", i-ar fi raspuns americanul. El-Masri isi aminteste ca atunci s-a revoltat: "Afganistanul nu are avioane cu care sa rapeasca oameni din Europa si sa-i aduca aici, asa ca nu este problema afganilor!"

Interogatoriile s-au succedat, de multe ori desfasurandu-se in prezenta a cate sapte-opt barbati, cu cagule negre, care ascultau in tacere, asezati pe scaune. I s-a adus un anchetator care vorbea araba, cu accent din sudul Libanului. "Stii unde te afli?", l-a intrebat acesta. "Da, la Kabul", a raspuns el-Masri. Replica anchetatorului i-a confirmat cele mai negre temeri: "Este o tara unde nu exista legi. Si nimeni nu stie ca te afli aici. Intelegi ce inseamna asta?"

La circa o luna de la sosirea sa in Afganistan, Khaled el-Masri a fost adus in fata a doi americani. Acestia aveau chipurile descoperite. Unuia i se spunea "Doctorul", celuilalt "Seful" ("the Boss"). I-au pus aceleasi intrebari cu privire la identitatea sa.

In luna martie 2004, el-Masri a intrat in greva foamei. In cea de-a 27-a zi de infometare, a fost condus, din nou, in fata celor doi americani, care erau, de data aceasta, insotiti si de un oficial afgan. In pragul isteriei, detinutul i-a implorat sa-l ajute, sa-l judece daca vor in Statele Unite, dar sa-l lase sa contacteze autoritatile germane. "Seful" i-a spus ca trebuie sa obtina permisiunea Washingtonului, dar parea clar enervat. "N-ar trebui sa fie aici", i-ar fi spus el "Doctorului". El-Masri a avut impresia ca nici acesta nu il considera vinovat. Totusi, a fost dus inapoi in celula si a continuat greva foamei. Conditiile de detentie s-au mai imbunatatit, insa sanatatea sa se deteriora alarmant. In cea de-a 37 zi de infometare a fost alimentat fortat, printr-un tub introdus prin nas. Americanii i-au adus apa proaspata si i-au promis ca in trei saptamani va fi eliberat. Detinutul a renuntat la greva foamei.

In mai 2004, Khaled el-Masri - cu catuse la maini si legat la ochi - a fost din nou urcat la bordul unui avion. Cand s-a trezit dintr-un alt somn indus artificial, se afla, singur, la marginea unui drum de munte. Avea langa el valijoara cu care plecase de acasa, din Ulm, cu cinci luni inainte. In buzunar si-a gasit pasaportul. O patrula formata din trei barbati inarmati cu Kalasnikovuri s-a oprit langa el. El-Masri a intrebat unde se afla. Intr-o engleza stalcita, soldatii i-au spus ca este in Albania, in imediata apropiere a granitei cu Serbia si Macedonia.

Cand a ajuns, in sarsit la Ulm, Khaled el-Masri a aflat ca, intre timp, familia lui se intorsese in Liban. Il crezusera mort. Acum s-au intors cu totii in Germania si cer sa li se faca dreptate.

Deocamdata, relatarile lui el-Masri nu au putut fi coroborate din alte surse. Autoritatile germane au demarat insa o ampla investigatie si par sa ia lucrurile foarte in serios. In prima faza, anchetatorii incearca sa stabileasca daca el-Masri a fost sau nu in Afganistan in perioada respectiva. Pentru aceasta au prelevat cateva suvite de par, care urmeaza sa fie analizate radio-izotopic. Analiza ar trebui sa poata identifica tara in care s-a aflat un anumit individ, in functie de hrana si apa consumate. Desigur, acesta este numai primul pas al anchetei. Autoritatile americane, contactate de Berlin inca din toamna trecuta, nu au dat deocamdata nici un raspuns.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------Miruna MUNTEANU


http://www.ziua.net/display.php?id=1895&data=2005-01-22
Cla
Ce-ar fi cu ceva nou, Gio?
gio19ro
QUOTE (Cla @ 22 Jan 2005, 02:09 AM)
Ce-ar fi cu ceva nou, Gio?

Adica?


Off topic: Traducerea din semnatura ta ai facut-o mot-a-mot. Pt a suna mai romaneste adapteaza si baga dupa cum nu devii masina... Parerea mea.
Cla
Multumesc Gio, am editat semnatura... as fi bucuros daca mai multi mi-ar atrage atentia daca scriu gresit wink.gif
si asta:
QUOTE
Adica?

Pai poTcarii de-astea se intampla in fiecare zi, si pe Gheorghe asta il mai avem inca 4 ani de suportat... dry.gif sad.gif
gio19ro
QUOTE (Cla @ 22 Jan 2005, 11:00 AM)
Pai poTcarii de-astea se intampla in fiecare zi, si pe Gheorghe asta il mai avem inca 4 ani de suportat... dry.gif sad.gif

Mda, doar ca Gheorghe asta e cam Tufa la decizii politice. In spatele lui stau altii care-i spun ce si cum. Geaba se schimba Gheorghe cu Ion daca si Ion va fi dispus sa fie subordonat neoconilor. De exemplu Ion F.K. n-a fost dispus si s-a imbolnavit de deces si nici dupa 40 de ani n-am aflat clar cine l-a impuscat.
Daca si Presedintele e in pericol cand nu pune in practica ideile plutocratiei, ce sa mai vorbim de omul simplu. Asa ca eu il inteleg pe Gheorghe, pur si simplu ii este teama. Probabil exista multe dovezi compromitatoare despre el din tineretea lui de drogat.
Cla
Pai nici nu stiu daca o sa se afle vreodata cum s-a imbolnavit Ion, dar pe mine ma mira faptul ca Gheorghe isi tine minte textele invatate pe de rost spoton.gif
Pt tine am un link, cred ca te-ar interesa wink.gif
gio19ro
QUOTE (Cla @ 22 Jan 2005, 11:28 AM)
ma mira faptul ca Gheorghe isi tine minte textele invatate pe de rost spoton.gif
Pt tine am un link, cred ca te-ar interesa wink.gif

Cred ca il hipnotizeaza inainte. rofl.gif
Minerval
Intr-adevar, nici nu imi pot imagina cum ar putea un om sa traiasca in libertate, sa traiasca "visul american", care nu e numai vis ci si realitate pentru majoritatea cetatenilor americani cat si pentru multi oameni din afara granitelor SUA. Chiar nu imi pot imagina cum este sa iti doresti sa traiesti in libertate, in democratie si, mai ales, cum este sa traiesti in sanul civilizatiei americane, singura mare superputere din lume. Intr-adevar e complicat, e frustrant sa poti evolua liber si nestingherit fara a da socoteala pentru dorintele tale, fata de ideologia ta ori etnie, etc. chestiuni care sa nu intre in contradictie cu drepturile negative ale omului.
Este cumva un vis SUA? Sunt SUA doat o metafora promiscua? Sunt SUA un land al posibilitatilor nelimitate promovat astfel de ecranizarile hollywoodiene? Numai un comunist ori o persoana dezinformata ar putea trage asemenea concluzii, iar asijdelea, numai un comunist ori o persoana rau intentionata ar putea crea un astfel de topic.

Ce bine e sa te bucuri de libertate si de democratie, pentru ca altfel aceste topice nu ar mai fi putut fi redactate.

Traiasca infama libertate! wink.gif
gio19ro
QUOTE (Minerval @ 23 Jan 2005, 11:06 PM)
Numai un comunist ori o persoana dezinformata ar putea trage asemenea concluzii, iar asijdelea, numai un comunist ori o persoana rau intentionata ar putea crea un astfel de topic.

Ce bine e sa te bucuri de libertate si de democratie, pentru ca altfel aceste topice nu ar mai fi putut fi redactate.


Aceasta libertate e una extrem de relativa. Daca vrei o sa vin si cu cazuri de incalcari grosolane chiar de catre SUA. E relativa aceasta libertate pt ca atunci cand deja derajezi sistemul masonic , libertatea iti este suprimata rapid. Daca doar fluieir in biserica pe ici pe colo nu e considerat un pericol pt ei. Oricum eu ma astept sa comentezi articolul nu sa faci gargara. Cred ca ar trebui sa te intereseze ca tot zici ca esti jurist, chiar daca dupa mine esti aproape nul din punctul asta de vedere.
In Germania s-au pornit procese contra lui Rumsfeld si compania. E vorba de niste spete f. interesante si tu nu ai nimic de spus decat vesnica ta gargara, nimic concret.

QUOTE
Sunt SUA doat o metafora promiscua?

SUA = Statele Unite ale Americii. Unde vezi tu metafora?
Blakut
QUOTE
Ce bine e sa te bucuri de libertate si de democratie, pentru ca altfel aceste topice nu ar mai fi putut fi redactate.


Asta este cel mai folosit argument. Bucura-te ca poti protesta. Inainte nu erai liber, nu puteai protesta. Acum crezi ca esti liber, poti protesta, dar cui ii pasa? Faptul ca asemea topicuri exista nu inseamna ca suntem liberi.

Nu-mi trebuie o libertate construita pe tortura si uciderea altor oameni.
MIA
QUOTE (gio19ro @ 24 Jan 2005, 12:19 AM)
In Germania s-au pornit procese contra lui Rumsfeld si compania. E vorba de niste spete f. interesante si tu nu ai nimic de spus decat vesnica ta gargara, nimic concret.

Gurile rele zic ca de-asta Rumsfeld nu a mai facut vizita preconizata in Germania ... tongue.gif
calfa
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 12:06 AM)
Numai un comunist ori o persoana dezinformata ar putea trage asemenea concluzii, iar asijdelea, numai un comunist ori o persoana rau intentionata ar putea crea un astfel de topic.

Pana la acest pasaj, topicul a insemnat o Dezbatere. De la acest punct incolo, atacul la persoana a deturnat subiectul.

Pe de alta parte, subiectul e intitulat "Esti In Pericol", si "argumentul" este un text care, conspirationist sau nu, poate fi dezbatut.
A lansa acest atac la persoana ... "numai [...] ori o persoana rau intentionata ar putea crea un astfel de topic" ... ca pe un raspuns, inseamna un nou argument ca aceia care discuta un astfel de subiect (doar discuta !) sunt in pericol.

Si, in fine, faptul ca undeva, candva, ar fi existat un loc sub soare in care democratia si libertatea ar fi ajuns la cote maxime, nu inseamna ca in acel loc nu s-ar putea inregistra un regres.

Iar daca e sa fie un regres, cred ca a semnala scaderea standardelor inseamna tocmai o lupta pentru democratie si libertate. Parerea mea ...
Minerval
Draga calfa, nu confundati atacul la persoana cu o constatare rationala, la rece sau obiectiva, cum doriti sa va exprimati. In plus, consider ca experienta mea, varsta, ma avantajeaza sa imi expun anumite pareri; dvs. nu trebuie sa fiti de acord cu ceea ce afirm eu ori cu alte persoane, insa in aceeasi masura nu trebuie sa probati tentativa unei cenzurari, fie ea si partiala, deoarece revenim la afirmatiile mele de mai sus privind comunismul.
Numai bine.
Minerval
QUOTE (gio19ro @ 23 Jan 2005, 11:19 PM)
QUOTE (Minerval @ 23 Jan 2005, 11:06 PM)
Numai un comunist ori o persoana dezinformata ar putea trage asemenea concluzii, iar asijdelea, numai un comunist ori o persoana rau intentionata ar putea crea un astfel de topic.

Ce bine e sa te bucuri de libertate si de democratie, pentru ca altfel aceste topice nu ar mai fi putut fi redactate.


Aceasta libertate e una extrem de relativa. Daca vrei o sa vin si cu cazuri de incalcari grosolane chiar de catre SUA. E relativa aceasta libertate pt ca atunci cand deja derajezi sistemul masonic , libertatea iti este suprimata rapid. Daca doar fluieir in biserica pe ici pe colo nu e considerat un pericol pt ei. Oricum eu ma astept sa comentezi articolul nu sa faci gargara. Cred ca ar trebui sa te intereseze ca tot zici ca esti jurist, chiar daca dupa mine esti aproape nul din punctul asta de vedere.
In Germania s-au pornit procese contra lui Rumsfeld si compania. E vorba de niste spete f. interesante si tu nu ai nimic de spus decat vesnica ta gargara, nimic concret.

QUOTE
Sunt SUA doat o metafora promiscua?

SUA = Statele Unite ale Americii. Unde vezi tu metafora?

Domnule gio, pentru un om lipsit de luciditate ori obiectivitate practica, afirmatiile mele pot parea simple gargare, insa, la fel, pentru un om de spirit pot insemna un fundament, un factor orientativ privind tematica tratata. Oricum nu sunteti avizat sa ma judecati pe mine deoarcee sunteti mic, din toate punctele de vedere, nu fac afirmatii de falsa modestie, insa e bine ca uneori oamenii sa isi cunoasca si limitele de la care pot incerca sa pateze fie credibilitatea ori aportul, respectivelor persoane lezate, la societate. Este o chestiune de bun simt, inainte de toate.

Secundo, implicarea frecventa a ideilor dvs. antimasonice nu au nici cea mai mica relevanta. Dvs, puteti, fireste, in termeni constitutionali, discuta si bate campii cu gratie fata de orice chestiune atata vreme cat nu va pricinuieste.

Eu sunt un om asezat, nu imi place sa intru in discutii prelungite cu oameni care nu cunosc scrupulul, onoarea ori discretia, macar din spirit civic, am avut destul de indurat din pricina etniei mele nu vreau sa imi aduc aminte de momentele neplacute din viata mea. Daca ar fi fost alte imprejurari, daca ati fost un altfel de om, rezonabil si rational, poate am fi ajuns la un compromis ideatic.

Cu respect, va salut, aceasta este ultima mea adresare fata de si cu dumneavoastra.
Toate cele bune.
calfa
Minerval draga, asadar consideri ca formula ta "numai un comunist ori o persoana rau intentionata ar putea crea un astfel de topic" este "o constatare rationala, la rece sau obiectiva".

Cu astfel de idei "esti in pericol" de a fi acuzat de atitudini comuniste.

Cat despre o posibila "tentativa de cenzura, fie ea si partiala" ... poate ca ar vrea cineva sa gaseasca asa ceva in mesajul meu anterior, dar prea nu are unde.


______________

p.s. "Experienta" ? "Varsta" ? Pseudo-argumente, folosite in lipsa argumentelor de substanta. smile.gif
Asta e chiar buna ! biggrin.gif Ne masuram in "experiente" si "varsta". laugh.gif
"Logica" as mai intelege. Dar logica ma avantajeaza ... ohyeah.gif
Leonard
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 07:38 PM)
Draga calfa, nu confundati atacul la persoana cu o constatare rationala, la rece sau obiectiva, cum doriti sa va exprimati.


Am ceva dubii legate de folosirea adjectivelor "rationala" si "obiectiva". Pentru "rece" nu pot sa ma pronunt pentru ca nu stiu temperatura din odaia calculatorului.

QUOTE (Minerval)
In plus, consider ca experienta mea, varsta, ma avantajeaza sa imi expun anumite pareri;


De-aia imi place mie pe forumuri. Nu se cunoaste experienta, nu se cunoaste varsta, asa ca apreciem oamenii strict dupa calitatea interventiilor. Ceea ce poate fi avantajos sau nu. tongue.gif

QUOTE (Minerval)
[...] nu trebuie sa fiti de acord cu ceea ce afirm eu ori cu alte persoane, insa in aceeasi masura nu trebuie sa probati tentativa unei cenzurari, fie ea si partiala, deoarece revenim la afirmatiile mele de mai sus privind comunismul.


Mie tocmai afirmatia privind comunistul rau intentionat mi s-a parut o incercare de a pune pumnul in gura celor care ar indrazni sa critice anumite aspecte ale politicii americane din prezent.

P.S. Am si eu o varsta si o experienta... rofl.gif
Minerval
QUOTE (calfa @ 24 Jan 2005, 06:55 PM)
Minerval draga, asadar consideri ca formula ta "numai un comunist ori o persoana rau intentionata ar putea crea un astfel de topic" este "o constatare rationala, la rece sau obiectiva".

Cu astfel de idei "esti in pericol" de a fi acuzat de atitudini comuniste.

Cat despre o posibila "tentativa de cenzura, fie ea si partiala" ... poate ca ar vrea cineva sa gaseasca asa ceva in mesajul meu anterior, dar prea nu are unde.


______________

p.s. "Experienta" ? "Varsta" ? Pseudo-argumente, folosite in lipsa argumentelor de substanta. smile.gif
Asta e chiar buna ! biggrin.gif Ne masuram in "experiente" si "varsta". laugh.gif
"Logica" as mai intelege. Dar logica ma avantajeaza ... ohyeah.gif

Daca dvs. considerati constructiva ori realista criticarea sistemului american atunci nu intelegeti logica despre care tot discutati in mod gratuit draga domnule. Este o chestiune care nici nu mai trebuie disecata, poate analizata, insa si analizele vedeti dvs. trebuie sa fie pertinente si ancorate in real.
Numai bine.
gio19ro
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 07:38 PM)
Draga calfa, nu confundati atacul la persoana cu o constatare rationala, la rece sau obiectiva

rofl.gif
QUOTE
In plus, consider ca experienta mea, varsta, ma avantajeaza sa imi expun anumite pareri

rofl.gif rofl.gif Te avantajeaza sa-ti spui "pareri"? rofl.gif In ce fel te avantajeaza? Sa nu te bazezi pe mine in caz de nevoie ca nu mai strig dupa doctori pe forumuri.
QUOTE
am avut destul de indurat din pricina etniei mele nu vreau sa imi aduc aminte de momentele neplacute din viata mea


rofl.gif

[Aici am cenzurat. calfa]

QUOTE
pentru un om lipsit de luciditate ori obiectivitate practica, afirmatiile mele pot parea simple gargare, insa, la fel, pentru un om de spirit pot insemna un fundament, un factor orientativ

rofl.gif rofl.gif [Aici am cenzurat. calfa]

QUOTE
Oricum nu sunteti avizat sa ma judecati pe mine deoarcee sunteti mic, din toate punctele de vedere, nu fac afirmatii de falsa modestie, insa e bine ca uneori oamenii sa isi cunoasca si limitele de la care pot incerca sa pateze


Fiecare grup social isi are nebunii ei. rofl.gif rofl.gif
Leonard
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 08:09 PM)
Daca dvs. considerati constructiva ori realista criticarea sistemului american atunci nu intelegeti logica despre care tot discutati in mod gratuit draga domnule. Este o chestiune care nici nu mai trebuie disecata, poate analizata, insa si analizele vedeti dvs. trebuie sa fie pertinente si ancorate in real.


Asta-i mai tare decat "increderea netarmurita in indicatiile pretioase ale tovarasului...". rofl.gif

Chiar asa? Nu trebuie sa analizam, sa disecam si criticam sistemul american?
Un sistem care se pretinde democratic se teme de analiza? cry.gif

Dar poate ca nu sistemul se teme de analiza, ci doar niste indivizi ale caror actiuni sau convingeri nu sunt tocmai democratice. wink.gif

P.S. Eu parca stiam ca o buna analiza se poate face mai ales dupa o disectie. sorry.gif
calfa
Minerval. Eu am senzatia ca tot vorbim de comunism vs. libertate si democratie, dar nu prea stim care e principala diferenta.

Lipsa criticii sau mai bine zis amenintarea sau suprimarea celor ce criticau au facut principala diferenta intre comunism si lumea libera.

Sigur, e foarte frumos sa vii azi si sa spui, sistemul X este sistemul in care critica e libera, dar cine critica sistemul X e distructiv si nerealist. Numai ca nu e logica ideea asta.
__________________

Am amintit ca articolul din Ziua poate fi o simpla teza conspirationista. Dar argumente ca ar fi asa nu au fost aduse in discutia de pana acum. Nici argumente ca discutia nu are sens. Daca vor fi aduse, voi inchide topicul. Pana atunci insa, inchiderea lui ar insemna cenzura.

Cam, atat aveam de spus. smile.gif

___________________

Rugamintea mea este sa nu raspundem la atacurile la persoana cu atacuri la persoana. Sper ca am demonstrat ca exista un stil in care ideile sunt cele ... "atacate", nu persoanele.

Asa ca, gio19ro, te rog ! smile.gif Multumesc ! smile.gif
Minerval
Intotdeauna cel care iese invingator are dreptate, sunt cuvinte ce ar trebui supuse unei analize rezonabile. Prin urmare, scheunatul celor mici poate foarte bine sa treaca dincolo de urechile celor avizati a raspunde, atunci cand cei in cauza considera astfel. Cei mici intotdeauna se vor considera dezavantajati tocmai datorita statutului lor social, cultural, politic, al conjuncturii stelelor etc.
Pe invingatori insa nu ii intereseaza decat progresul, promovarea valorilor sanatoase si al democratiei, si cucerirea, eminamente, a spatiului, al necunoscutului dincolo de orizontul imediat. Chestiunile primitive ori de interes redus sunt lasate angajatilor coordonatori vizavi de atarile domenii. Insa pe nici o persoana rationala aflata intr-un centru de putere real, pe nici un grup promotor al unei viziuni democratice nu va interesa scheunatul fara rost, insensibil si irational. Chestiunile irationale, insensibile ori fara rost sunt trecute alaturi de celelalte tomuri ale prostiei pe care, cu timpul, s-a depus praful.
M-am exprimat simbolic sub impulsul noilor redactari nefiresti vizavi de ceea ce ar trebui cu adevarat sa intereseze pe cei care doresc sa isi aduca aportul. Iar eu aduc in discutie doar ca o tema de reflectie chestiunea UE, civilizatia primitiva romaneasca, lipsa coordonarii si al managementului profesionist, etc.
Asadar, ultimile redactari de pe acest topic au nins ca intr-un spatiu aberant...
Numai bine.
gio19ro
QUOTE (calfa @ 24 Jan 2005, 08:24 PM)
Sigur, e foarte frumos sa vii azi si sa spui, sistemul X este sistemul in care critica e libera, dar cine critica sistemul X e distructiv si nerealist. Numai ca nu e logica ideea asta.

rofl.gif Logica? Pt unii e o notiune straina.
QUOTE
Am amintit ca articolul din Ziua poate fi o simpla teza conspirationista. Dar argumente ca ar fi asa nu au fost aduse in discutia de pana acum.

Argumente: Abu Ghraib, Guantanamo......
Intrebare de 10 puncte: De ce se opune SUA infiintari unui tribunal penal international permanent? Hmm?
calfa
ohyeah.gif

gio19ro, eu vorbeam de argumente ca ar fi o teza conspirationista (am spus ca nu au fost aduse in discutie, pana acum, astfel de argumente).

Nu vorbeam de argumente ca si sistemul X mai da rateuri. Ele exista. Gresim noi oamenii, fiecare dintre noi, daramite un sistem ...

Oricum, e bine ca au iesit la iveala. Asta arata tocmai, ca sistemul X se auto-regleaza.

Desi, daca ar fi dupa cum gandesc cei ce au "avantajul experientei si al varstei", nu auzea nimeni de "Abu Ghraib, Guantanamo......"

smile.gif
gio19ro
QUOTE (calfa @ 24 Jan 2005, 08:47 PM)
ohyeah.gif

gio19ro, eu vorbeam de argumente ca ar fi o teza conspirationista (am spus ca nu au fost aduse in discutie, pana acum, astfel de argumente).


Scuze, n-am fost atent. M-a "fascinat" complet maestrul Minerval. Aviz amatorilor. laugh.gif
Leonard
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 08:39 PM)
Intotdeauna cel care iese invingator are dreptate, sunt cuvinte ce ar trebui supuse unei analize rezonabile. Prin urmare, scheunatul celor mici poate foarte bine sa treaca dincolo de urechile celor avizati a raspunde, atunci cand cei in cauza considera astfel. Cei mici intotdeauna se vor considera dezavantajati tocmai datorita statutului lor social, cultural, politic, al conjuncturii stelelor etc.
Pe invingatori insa nu ii intereseaza decat progresul, promovarea valorilor sanatoase si al democratiei, si cucerirea, eminamente, a spatiului, al necunoscutului dincolo de orizontul imediat. Chestiunile primitive ori de interes redus sunt lasate angajatilor coordonatori vizavi de atarile domenii. Insa pe nici o persoana rationala aflata intr-un centru de putere real, pe nici un grup promotor al unei viziuni democratice nu va interesa scheunatul fara rost, insensibil si irational.


Mai ramane sa pomenesti de rasa ariana si avem un discurs nazist de toata frumusetea.
Ma tem ca nu esti chiar asa de inofensiv cum ne-ar lasa sa credem ridicolul care razbate din mesajele tale.

Fereasca Dumnezeu cand ajunge maciuca pe mana celor care considera ca au dreptul sa faca tot ce vor, deoarece se cred detinatorii adevarului absolut. mad.gif
Leonard
QUOTE (calfa @ 24 Jan 2005, 08:47 PM)
Gresim noi oamenii, fiecare dintre noi, daramite un sistem ...


Aici te contrazic. Un sistem ar trebui sa dispuna de elemente de siguranta care sa-l faca mai fiabil decat fiecare dintre persoanele care il compun.

Spre exemplu, un judecator poate da adesea verdicte eronate, dar sistemul juridic prevede numeroase etape pana cand o sentinta ramane definitiva si irevocabila.

QUOTE (calfa)
Oricum, e bine ca au iesit la iveala. Asta arata tocmai, ca sistemul X se auto-regleaza.

Desi, daca ar fi dupa cum gandesc cei ce au "avantajul experientei si al varstei", nu auzea nimeni de "Abu Ghraib, Guantanamo......"

smile.gif


Intr-adevar, sistemul are posibilitati de autoreglare, dar trebuie luptat ca aceste mecanisme sa nu fie blocate de cei care se cred deasupra oricaror critici.
Minerval
Dragi participanti de discutie, din aceste ultime redactari, insiruirile dvs. ideatice sunt aidoma produsului mintii unui copil ori al unei persoane nematurizate vizavi de realitatile sociale evidente. Faptele adultilor, de obicei, nu trebuie sa fie puse sub semnul intrebarii deoarece rolul lor este de a le asigura traiul ori de a le garanta existenta celor mai mici, insa uneori a nu pune intrebari ar putea fi considerat un mare pacat datorita potentialelor raspunsuri la problemele ivite.
Fara a mai prelungi discutia, spiritul american liber, visul american, deoarece subiectul orbiteaza acum in jurul americanismului, nu va putea fi infrant niciodata, iar acest niciodata are forta, are profunzime, este real si intangibil de forte de represiune. Trebuie privit si admirat macar, daca nu admis, faptul ca democratia, nu numai ca si concept ci ca si insasi stare de a fi, s-a manifestat pentru prima oara intr-un mediu organizat sub egida know how-ului american, iar libertatea ce rezulta din sprijinirea eforturilor de promovare a democratiei se va situa traditional in jurul "tinuturilor celor liberi", sub ros-alb-albastrul regiunilor ce formeaza istoricele State Unite ale Americii. Personal, mi-am declarat preferinta politica fata de Republicani, nu o consider un secret, mai mult am impresia ca ajuta la clarificarea, in ceea ce ma priveste, a ideilor ce imbraca osamentul redactarilor fata de si cu rezonante de dincolo de Atlantic.
Fara doar si poate, a lupta pentru libertate, pentru egalitate, in contra uzurpatorilor, a terorii aflate sub stindardul negru al luptelor in contra democratiei, a fricii rezultate din teroare, si, nu in ultimul rand, a dori sa faci din oamenii din prezent, studiindu-le potentialul, din buni mai buni nu poate insemna decat un factor pozitiv, o victorie continua a rasei umane si o chemare la infratire vizavi de toti dusmanii libertatii si a factorilor de criza care obtureaza evolutia sociala sub indemnul costisitor al razboiului. Terorismul global, un factor destabilizator real, se poate manifesta pretutindeni, acum si aici. Fara un "vaccin" de real succes mi-e teama ca, in cele din urma, corpul va fi rapus de virusul acesta. Societatea civila trebuie sa ia atitudine ferma in contra tuturor chestiunilor destabilizatorii, mai ales fata de terorism, iar actiunile ce vin sa raspunda la atacurile teroriste nu pot fi decat salutare, chiar daca in luptele de instaurare a libertatii si democratiei cad si suflete nevinovate de macelul la care i-au parte fara voia lor. Sub umor negru ori exprimari oficiale de gheata oamenii acestia pot fi considerati daune colaterale. O minte mai mult orientata catre aflarea sursei conflictelor armate, din care au rezultat aceste "daune colaterale", nu poate decat sa priveasca cu dispret ori cu un gust amar tragismul vietii pionilor, actori sarmani la un razboi surd si mult prea costisitor. Acesta este pretul platit pentru libertate si nu sunt multi cei in masura sa plateasca sacrificiul suprem, nu sunt putini cei care mor fara sa cunoasca urgia ce le cade asupra lor, dar, repet, pretul platit pentru castigarea libertatii va fi la fel de scump ca si cel al libertatii insesi. Nu este usor pentru un om sa comande o escadrila si sa bombardeze un sat intreg daca nu ar sti ca in urma acestui bombardament obiectivul terorii a fost curmat. Un om de pe margine ar putea sa condamne aceasta gandire, insa intr-un razboi aceste decizii se fac in momente scurte, rapide, orice amanare putand costa cate o viata ori 100 din cei aflati pe campul de batalie cu fortele viclene ale terorismului.
Razboiul psihologic este arma cea mai intrebuintata, se pare, de luptatorii teroristi. In fond, scopul terorismului este a imprastia teroare, indiferent de ceea ce crede omuld e pe margine ori generalul cu 5 stele.
Este foarte usor sa iei decizii pripite si mai greu sa iei decizii care sa salveze cat mai multe vieti umane, de ambele tabere. Civilii mereu vor fi situati la mijloc, aceasta este tactica parsiva si mizera a teroristilor, scuturile umane fiind des utilizate de teroristi.
Ideea dupa care am pornit discutia, ce cred ca poate fi regasita la inceputul acestei pagini, rezida in constiinta umana, constinta care este obligata sa actioneze dupa regulile jocului mondial, actual si real.
" De e bine de e rau, bucurosi le-om duce toate ", afirma Eminescu. Din nefericire, in ziua de azi chestiuni precum datorie de onoare, demnitate, onoare ori caracter moral sunt privite cu un usor zambet, mai mult de dispret, ironic si acid, putini sunt insa aceia care realizeaza ca istoria libertatii a fost scrisa cu sange din partea multor bravi oameni, oameni ca si omul de pe margine si generalul cu 5 stele despre care va vorbeam, oameni care au crezut intr-o cauza nobila, oameni care mai sunt, desi marginalizati multi dintre acestia ori inhibati de o mentalitate mucegaita; da domnilor oameni de caracter mai sunt, chestiunea este ca trebuie sa deschidem ochii si sa pasim in afara grotei si sa privim soarele si adevarul in toata splendoarea sa apolinica. Sa ne ciupim si sa strigam "este".
Toate cele bune.
axel
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 12:06 AM)
Este cumva un vis SUA? Sunt SUA doat o metafora promiscua? Sunt SUA un land al posibilitatilor nelimitate promovat astfel de ecranizarile hollywoodiene? Numai un comunist ori o persoana dezinformata ar putea trage asemenea concluzii, iar asijdelea, numai un comunist ori o persoana rau intentionata ar putea crea un astfel de topic.

Si numai cine n-a trait acolo poate inca sa creada ca SUA e tara cu caini cu covrigi in coada.
Minerval
Nicaieri nu am scris ca SUA sunt un paradis pe pamant. Insa chestiunile promovate de SUA sunt valabile, concrete, vii.
Numai bine.

P.S.: SUA nu imi este necunoscuta domnule Axel, istoria sa, oamenii si obiceiurile sale nu imi sunt straine, iar locurile prin care am avut ocazia, ca si bursier, sa merg m-au marcat, nu prin cersetori, strazi strambe ori chestiuni pe care le cunosteam si in Romania, ci simplitatea americana de a crea, de a munci si de a evolua catre mai bine. Si nu este usor sa evoluezi prin evenimente cand cu potential denigrator, cand cu potential terorist., referindu-ma la evenimentele actuale.
Oul Dogmatic
QUOTE (gio19ro @ 22 Jan 2005, 02:42 AM)
Daca ceea ce scrie mai jos e adevarat, atunci ti se poate intampla si tie. Practic se poate intampla oricui deranjeaza pe cei ce au puterea politica.
Human Rights Watch" trage un semnal de alarma



Eu traiesc de ceva vreme in SUA si nu pot sa spun ca ma lasa indiferent schimbarile care se petrec in ultima vreme. Probabil ca aceste schimbari fac parte dintr-o anumita "evolutie" a timpurilor naturala, normala.. dar cel care traieste in mijlocul lor este lipsit de perspectiva "ochiului de pasare" si practic este prea cufundat in vartejul vietii ca sa poate observa prea mult.
Americanii nascuti si educati in aceasta tara au poate mai multa "perspectiva" si reactioneaza mai prompt atunci cand sint convinsi ca ceva nu merge dupa cum ar trebui. Emigrantii sint ori prea ocupati cu refacerea vietii, ori prea multumiti cu ce au aici ( comparativ cu tara de bastina) incat ignora mai mult sau mai putin constienti aceste schimbari.
Articolul ( ma foarte mir ca a aparut asa ceva in limba romana) traduce limpede ca este vorba de niste observatii ale Organizatiei Drepturile Omului care nu este o adunatura nici de fosti membrii de partid comunist, nici dusmani ai poporului american, nici insurgenti irakieni, nici musulmani salbatici si nici rezidenti permanenti ingrati.
Este interesant sa aruncati un ochi pe situl lor si sa vedeti ce activitate au http://www.hrw.org/about/
De fapt prezenta multor emigranti/ refugiati pe pamintul american se datoreaza tocmai actiunilor si eforturilor acestei organizatii. Nu stiu daca unii isi mai aduc aminte ce mai caz faceau unii in Romania ( sectanti, etnii diferite-evrei, unguri, sasi, etc) ca Ceausescu le incalca " drepturile omului"!
Cele spuse in articol mi se par pertinente si la obiect si da, noi poate nu dar odraslele noastre nu vor avea o viata linistita.
dandanescu
Nu trebuie confundata America si idealurile sale cu urmatoarele categorii:
Bush, administratia Bush, Republicanii, fundamentalistii radicali crestini.

America este in prezent puternic divizata, in cantitati aproape egale,
intre acestia de mai sus si oponentii lor.

Acesti oponenti sunt la fel de Americani ca si ceilalti
si pe alocuri se identifica mult mai mult cu idealurile Americane,
cum ar fi libertatea si democratia.

In ce priveste articolul, este bine de retinut ca
astfel de informatii, daca sunt autentice, bine sprijinite cu dovezi
servesc cel putin rolul de a nega mai tirziu celor nepasatori sau rauvoitori
posibilitatea de a se scuza invocind ignoranta.

Mai mult, cum am putea spera sa decida corect electoratul la urmatoarele alegeri,
daca nu are o imagine a realitatii asa cum este, cu aspecte pozitive si negative?

Din pacate, propaganda guvernamentala (americana) preluata si repetata necritic
incearca sa cenzureze din principiu prezentarea unor aspecte negative.
Mi s-ar parea acceptabil sa existe o dezbatere realista (nu din pozitii propagandistice)
care sa indice fie falsitatea informatiei de genul celei din articol,
fie sa explice clar necesitatea incalcarii principiilor - daca asa ceva este posibil.

Deocamdata devine tot mai evident ca
se savirsesc abuzuri de catre administratia Americana
care contravin legea si Constitutia Americana.

Daca tot s-a adoptat o politica externa preventiva,
oare de ce nu ar fi rezonabil
sa se ia masuri mai drastice ca sa se previna abuzurile?
in loc de a folosi demagogie si propaganda de genul:
"Asta e frumusetea sistemului American, bla bla bla"
thunder
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 08:38 PM)
Draga calfa, nu confundati atacul la persoana cu o constatare rationala, la rece sau obiectiva, cum doriti sa va exprimati.

- o alta interventie a persoanei (de etnie evreieasca si mason pe deasupra, autodefinita aici) "minerval" ... menita de a devia discutia si a duce la (pseudo)conflicte care sa duca la inchiderea unui subiect neplacut obedientei sale iudeo-masona. Sper ca Mihai sa vada aceasta noua interventie a lui minerval si s-o contorizeze, daca nu, chiar sa ia masuri.

QUOTE
In plus, consider ca experienta mea, varsta, ma avantajeaza sa imi expun anumite pareri

- daca e pe asa, atunci pot spune ca pe mine ma avantajeaza mai tare (ca pe tine) virsta si experienta pt. a-mi expune si eu pareri. rofl.gif

QUOTE
dvs. nu trebuie sa fiti de acord cu ceea ce afirm eu ori cu alte persoane, insa in aceeasi masura nu trebuie sa probati tentativa unei cenzurari, fie ea si partiala, deoarece revenim la afirmatiile mele de mai sus privind comunismul.

- sa nu ne mai amagim cu sloganuri. Comunismul este "copilul masoneriei mondiale". Daca acest comunism a facut rau si este deplorabil si demn de luat la ochi pt. ca ne-a pus si ne pune in pericol (a fi on topic), atunci trebuie sa privim in sus (jos) la parintii comunismului - iudeo-masonii, sau sionisti, cum ii mai numesc altii.

QUOTE
Numai bine.

- sper ca urarea asta este pt. cei care citesc mesajele, nu DOAR pt. cel care a scris mesajul.

PS. off topic Asta imi aduce aminte de gesturile lui ceausecu, care atunci cind avea o cuvintare in plen, le ura la oameni: spor la munca, etc ... facind anumite gesturi curbe cu mina, urmind o directie cumva de la el catre multime .. iar cind spune sanatate, prosperitate samd .. facea cu mina gestul pe invers, adica de le ei catre el. Poate era un gest "nevinovat", poate era unul f. initiatic ... insa totusi batatator la ochi. Inchei aici ... prin a va ura: spor la munca, realizari ale planului cincinal in 4,5 ani ... si sanatate, fericire, bla bla ... numai celor care merita, mie si alor mei. rofl.gif spoton.gif
thunder
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 08:47 PM)
Domnule gio, pentru un om lipsit de luciditate ori obiectivitate practica, afirmatiile mele pot parea simple gargare, insa, la fel, pentru un om de spirit pot insemna un fundament, un factor orientativ privind tematica tratata. Oricum nu sunteti avizat sa ma judecati pe mine deoarcee sunteti mic, din toate punctele de vedere, nu fac afirmatii de falsa modestie, insa e bine ca uneori oamenii sa isi cunoasca si limitele de la care pot incerca sa pateze fie credibilitatea ori aportul, respectivelor persoane lezate, la societate. Este o chestiune de bun simt, inainte de toate.

- concluzie: doar "oamenii de spirit" il pot intelege pe minerval.

- daca nu poti contraargumenta afirmatiile cuiva, il numesti mic, il faci limitat, om fara bun simt. In felul asta, macar incerci sa tai capul cuiva, pt. ca sa pari mai inalt tu.

- apropos, ce e aia: "oameni de spirit" ? De ideea de a fi om(enos) am auzit, iar minerval nu prea pare a intra in acea categorie. De spirit am auzit si studiat, dar nici aici nu ar putea intra dl. mason minerval. Ramine probabil o sintagma care daca nu ne pune in pericol, cel putin in dilema tot ne pune. ohyeah.gif

QUOTE
Secundo, implicarea frecventa a ideilor dvs. antimasonice nu au nici cea mai mica relevanta. Dvs, puteti, fireste, in termeni constitutionali, discuta si bate campii cu gratie fata de orice chestiune atata vreme cat nu va pricinuieste.

- hai sa spunem si noi tot o gargara ca si a ta: implicarea ideilor dvs "mirifice" promasone nu schimba cu nimic caracterul malefic deja arhicunoscut al masoneriei mondiale. Este chiar jenant sa vedem cum un mason vorbeste cu atita "sila" si dezaprobare despre comunism, cind de fapt comunismul este o emanatie infecta si mizerabila a unor evrei masoni, care nu au facut decit sa indeplineasca ordinul primit pe scara ierarhica pe linia masonica a lojelor din care faceau parte. K. Marx, Engels, Lenin, Troski etc ... toti niste iudei-masoni. Noua, celor care avem si virsta si experienta necesara privim cu dezgust la aceasta fanfaroneala fatarnica a masoneriei din zilele noastre, inclusiv la masonii care fac ceea ce si mai micul lor frate, minerval, face aici. D-le minerval, permite-mi sa-ti intorc cuvintele: "nu sunteti avizat sa ma judecati pe mine deoarce sunteti mic, din toate punctele de vedere". Istoria insa va judeca si va va judeca NAPRAZNIC la momentul cuvenit, pt,. ca ADEVARUL iese la suprafata pina la urma si va arata oamenilor de ce sint in pericol si cine anume ii pune in pericol.

QUOTE
Eu sunt un om asezat

- desigur, sinteti asezat in .. loja .. caci nu ati mai gasit locuri libere pe rinduri. ohyeah.gif

QUOTE
nu imi place sa intru in discutii prelungite cu oameni care nu cunosc scrupulul, onoarea ori discretia, macar din spirit civic,

- noroc cu unii ca noi, caci daca aveam cu totii un asemenea "imperativ", nimeni nu ar mai fi intrat in discutii cu oameni ca tine.

QUOTE
am avut destul de indurat din pricina etniei mele nu vreau sa imi aduc aminte de momentele neplacute din viata mea.

- as fi fost f. curios sa aflu care sint aceste "momente neplacute" si in ce masura s-au datorat etniei, dar nu e nici locul nici momentul unei astfel de discutii. Sigur insa asa zisele momente neplacute, pe care initiatii le pot numi "karma negativa", nu se datoreaza NIMANUI altcuiva decit celui care le are/primeste. Primim intodeauna ceea ce meritam, conform legii karmei (legea actiunii si reactiunii, stipulata si de fizica moderna).

- faptul ca sintem in pericol sau nu are pina la urma in spate tot aceasta asa zisa karma. Asta nu inseamna ca trebuie sa stam cu miinile in sin cind vedem ceva care ne pune in pericol pe noi, cei de linga noi, poporul si tara ... si sa luam atitudine, macar si numai prezentind informatii prin care sa aratam ce este periculos.

QUOTE
Daca ar fi fost alte imprejurari, daca ati fost un altfel de om, rezonabil si rational, poate am fi ajuns la un compromis ideatic.

- d-le minerval, atit timp cit sinteti un membru al unei societati oculte malefice (masoneria) si nu vedeti/intelegeti asta (caracterul malefic), oricine care are virsta si experienta mea ... si nu numai ... nu va poate considera un om rational si rezonabil, asa ca ... parerile sint cel putin ... impartite.
thunder
QUOTE (Minerval @ 24 Jan 2005, 09:39 PM)
Intotdeauna cel care iese invingator are dreptate, sunt cuvinte ce ar trebui supuse unei analize rezonabile.

- asta ti-a confirmat tie "virsta si experienta" ta ? Nu ai auzit de cel putin o situatie, in care, fara voia ta, concetatenii tai au ales Baraba in loc de Iisus ? Pare cuiva ca fariseii evrei au avut dreptate in fata lui Iisus si discipolii Sai doar pt. ca "au cistigat" ? Sper ca nu toti evreii sa aibe o asemenea "gindire" ... caci masonii ... sint convins ca o au multi dintre ei.

QUOTE
Prin urmare, scheunatul celor mici poate foarte bine sa treaca dincolo de urechile celor avizati a raspunde, atunci cand cei in cauza considera astfel. Cei mici intotdeauna se vor considera dezavantajati tocmai datorita statutului lor social, cultural, politic, al conjuncturii stelelor etc.

- cu toate acestea, pina la urma DREPTATEA si ADEVARUL va triumfa. smile.gif

QUOTE
Asadar, ultimile redactari de pe acest topic au nins ca intr-un spatiu aberant...

- considerind redactatile lui minerval ca fiind aberante, putem spune ca in parte are dreptate. smile.gif Mesajele care au venit dupa aceea ... au atins (nins) spatiul aberant deja format. ohmy.gif
thunder
QUOTE (Minerval @ 25 Jan 2005, 09:23 PM)
Dragi participanti de discutie,

- dupa cum spuneai, "numai cineva fatarnic sau rau intentionat" ar putea numi pe cei care ii desconsidera a fi "dragi". Ii numeste direct "mici" (inferiori), necopti la minte, nematuri, samd ... dupa care le spune "dragi". Ceva frizeaza bunul simt.

QUOTE
din aceste ultime redactari, insiruirile dvs. ideatice sunt aidoma produsului mintii unui copil ori al unei persoane nematurizate vizavi de realitatile sociale evidente. Faptele adultilor, de obicei, nu trebuie sa fie puse sub semnul intrebarii deoarece rolul lor este de a le asigura traiul ori de a le garanta existenta celor mai mici, insa uneori a nu pune intrebari ar putea fi considerat un mare pacat datorita potentialelor raspunsuri la problemele ivite.

- nu oricine mimeaza starea de adult chiar si este. Unii chiar poseaza si fac mare tam tam pe "virsta si experienta" lor si fac reclama maturitatii sale ... tocmai pt. a masca lipsa acestora. Pt. ca nu-i considera mai nimeni asa, ei au nevoie sa se laude singuri cu asta. d-le minerval, eu fac parte din, zic eu, multii useri de pe acest forum, care nu te considera o fiinta matura sau "coapta", ci doar ca pozezi in asta. Nu-ti ia nimeni gitul daca esti sau pari mai putin matur, sau mai copilaros ... pt. ca asta nu e ceva grav sau care sa puna in pericol pe cineva. Din contra ... si nu degeaba spunea Brincus: "Cind nu mai suntem copii, suntem deja morţi". Ei bine, Brincus nu se referea la aspectul de infantilitate al copilului, ci la puritatea, inocenta, jucaosenia samd ale starii de copil ... pe care, d-le miverval, te anunt cu un profund regret, ca esti in pericol sa nu mai ai asa ceva. Nicaieri nu am vazut pe acest forum in mesajele tale ceva din starea unui copil ... deci, concluzionind cu ce spunea Brincus, se pare ca esti deja "mort".

QUOTE
Fara a mai prelungi discutia, spiritul american liber, visul american, deoarece subiectul orbiteaza acum in jurul americanismului, nu va putea fi infrant niciodata, iar acest niciodata are forta, are profunzime, este real si intangibil de forte de represiune.

- conform aceluiasi principiu al actiunii si reactiunii, nu trebuie decit sa ne gindim la trecut, pt. a preconiza viitorul. Putem astfel intelege ce va trai poporul american, cind va incepe sa traga ponoasele pt. actiunile antemergatorilor lor. Sa ne amintim doar citeva situatii: Hiroshima si Nagasaki. Irak. Yugoslavia. Afganinstan. Cita libertate au simtit popoarelor acestor tari si orase ... cam la fel vor simti si poporul american. Asta e ... unde e lege (divina), nu e tocmeala.

QUOTE
Fara doar si poate, a lupta pentru libertate, pentru egalitate, in contra uzurpatorilor, a terorii aflate sub stindardul negru al luptelor in contra democratiei, a fricii rezultate din teroare,

- cea mai mare teroare la nivelul planetei astea este poporul americam care a incuvintat (in inconstienta lor) ca armata SUA sa terorizeze tari si popoare in numele unor asa zise idealuri de "libertate" si "antiterorism" international.

- asa zisul "atac terorist 9-11 sept" are la baza nu surse islamiste, ci propriile lor agentii interne, deci "teroarea" nu a venit de afara, ci dinauntru. Totul calculat in mod diabolic, pt. ca apoi, in numele unei asa zise lupte impotriva terorismului armata SUA sa terorizeze niste tari si popoare care NICIODATA nu le-au atacat in vreun fel.

QUOTE
Terorismul global, un factor destabilizator real, se poate manifesta pretutindeni, acum si aici.

- "terorism" care este nascut si intretinut de banii si planurile masoneriei mondiale, care conduce din umbra si chiar pe fata multe tari si popoare, mai ales SUA. In numele SUA, masoneria mondiala isi teste planurile murdare si calca in picioare nu conteaza pe cine si unde.

- sintem in pericol ? Nu ati vazut in seara asta la OTV cine a pus la punct falimentarea bancilor romanesti ? Doar 7% din potentialul bancar mai este romanesc. Cine are interesul sa puna mina pe finanta romanesca ? Au falimentat Banca Religilor doar cu niste acte false si cu afirmatii mincinoase la TV. Sintem sau nu in pericol ? Sintem .. atit timp cit sintem in ignoranta si mintiti si manipulati pe fata de o mina hoti si vinzatori de neam pusi la indemina unor oameni fara scrupule reuniti intr-un asa zis "guvern mondial".

QUOTE
Fara un "vaccin" de real succes mi-e teama ca, in cele din urma, corpul va fi rapus de virusul acesta. Societatea civila trebuie sa ia atitudine ferma in contra tuturor chestiunilor destabilizatorii, mai ales fata de terorism, iar actiunile ce vin sa raspunda la atacurile teroriste nu pot fi decat salutare, chiar daca in luptele de instaurare a libertatii si democratiei cad si suflete nevinovate de macelul la care i-au parte fara voia lor.

- fascism curat, a'la 2005. sad.gif "Inscenez citeva asa zise atacuri teroriste, apoi sar si ocup care tari si popoare am eu chef."

QUOTE
Sub umor negru ori exprimari oficiale de gheata oamenii acestia pot fi considerati daune colaterale. O minte mai mult orientata catre aflarea sursei conflictelor armate, din care au rezultat aceste "daune colaterale", nu poate decat sa priveasca cu dispret ori cu un gust amar tragismul vietii pionilor, actori sarmani la un razboi surd si mult prea costisitor. Acesta este pretul platit pentru libertate si nu sunt multi cei in masura sa plateasca sacrificiul suprem, nu sunt putini cei care mor fara sa cunoasca urgia ce le cade asupra lor, dar, repet, pretul platit pentru castigarea libertatii va fi la fel de scump ca si cel al libertatii insesi. Nu este usor pentru un om sa comande o escadrila si sa bombardeze un sat intreg daca nu ar sti ca in urma acestui bombardament obiectivul terorii a fost curmat. Un om de pe margine ar putea sa condamne aceasta gandire, insa intr-un razboi aceste decizii se fac in momente scurte, rapide, orice amanare putand costa cate o viata ori 100 din cei aflati pe campul de batalie cu fortele viclene ale terorismului.

- discurs fascist penibil ... sad.gif mad.gif

QUOTE
Ideea dupa care am pornit discutia, ce cred ca poate fi regasita la inceputul acestei pagini, rezida in constiinta umana, constinta care este obligata sa actioneze dupa regulile jocului mondial, actual si real.

- daca nu ati prins ideea acestui discurs de tip fascist si mai ales a acestui ultim pasaj, v-o concluzionez eu:

- "contiinta" (adormita) umana este obligata sa gindeasca si sa actioneze dupa regulile (planurile) unui asa zis guvern mondial, care dicteaza aceste "reguli ale jocului mondial" si care vor sa insitutionalizeze aceste asa zise "reguli" in ceea ce masonii numesc "Noua Ordine Mondiala". Conform acestei noi "ordini" trebuie sa avem un singur stat unic planetar, un singur conducator (666) si o singura moneda (dolarul) si o singura religie (sionismul camuflat probabil in spatele unui iudaism inspirat din Talmud 9sa dau citeva citate din acest Talumd sa vada si altii care e raportul dintre "poporul ales" si goimi?), unde numai evreii sint poporul ales iar noi toti ceilalti, sintem niste goimi (animale).

- d-le mason minerval, constiinta noastra de "animale neadormite" ne face atenti in fata acestor pericole care ne pasc in fata unor "binevoitori" care ne vor binele ... sa ni-l ia, bineinteles.

QUOTE
" De e bine de e rau, bucurosi le-om duce toate ", afirma Eminescu.

- sa nu uitam ce mai spune acelasi Eminescu in "chestiunea evreieasca", sau ... pe asta nu ai studiat-o sau te faci ca nu exista ? Nu vrei sa reproducem pasaje din aceste afirmatii ale lui Eminescu ? ohyeah.gif Nu de alta, dar sa vedem si ce ne transmite printre decenii, marele Luceafar al romanilor despre acest topic: "esti in pericol" ... romane ? Explica el si unde si de ce sintem in pericol ...

- si apropos, in ceea ce priveste credibilitatea, fata de Eminescu, tu esti un sarman granunte de nisip pe linga o planeta precum Jupiter. ohyeah.gif

QUOTE
Din nefericire, in ziua de azi chestiuni precum datorie de onoare, demnitate, onoare ori caracter moral sunt privite cu un usor zambet, mai mult de dispret, ironic si acid, putini sunt insa aceia care realizeaza ca istoria libertatii a fost scrisa cu sange din partea multor bravi oameni, oameni ca si omul de pe margine si generalul cu 5 stele despre care va vorbeam, oameni care au crezut intr-o cauza nobila, oameni care mai sunt, desi marginalizati multi dintre acestia ori inhibati de o mentalitate mucegaita; da domnilor oameni de caracter mai sunt, chestiunea este ca trebuie sa deschidem ochii si sa pasim in afara grotei si sa privim soarele si adevarul in toata splendoarea sa apolinica. Sa ne ciupim si sa strigam "este".

- asta si facem multi dintre noi, "goimii" ... iesim din pesterea in care vor sa ne tina cu forta "guvernul mondial" si strigam: "este ... o imensa minciuna si manipulare ... mondiala".

QUOTE
Toate cele bune.

- la romani sa vina ... spoton.gif
Ahriman
Vad ca Minerval iar incepe sa desparta apele... cool.gif
bdl
Thunder,
Iar ai dat iama in cutia cu laxative verbale? rofl.gif
Nu ma mai obosesc sa citesc mesajele ca stiu dinainte ce contin....vesnica litanie....impotriva oPsesiei tale....masoneria.... rofl.gif
Ma frate, de ce ti-au facut ? Sau nu ti-au facut-o bine? Sau ce nu ti-au facut de esti asa suparat?

Moderatoruuuu, sint on-topic, sa fie clar.....

[Inserat de calfa: este foarte clar ca esti pe subiect. Limbajul insa e la limita acceptabila. Si, de fapt, ai lansat un atac la adresa lui Thunder, chiar daca poate fi amuzant. wink.gif Vine ea, "curatenia" ... ]

Cind citesc postarile lui thunder sint in mare pericol.....sa mor de ris.... rofl.gif
Oul Dogmatic
QUOTE
Nu ma mai obosesc sa citesc mesajele ca stiu dinainte ce contin....vesnica litanie....impotriva oPsesiei tale....masoneria.... 
Ma frate, de ce ti-au facut ? Sau nu ti-au facut-o bine? Sau ce nu ti-au facut de esti asa suparat?


Nu te-ai obosit sa citesti ca stiai dinainte despre ce e vorba ..... pai atunci de ce mai pui intrebari din astea teribile??? unsure.gif
Minerval
In lumina ultimelor afirmatii, ma simt obligat sa raspund la anumite chestiuni, pentru a clarifica ideile paranoice ale unui factor perturbator ce se crede profetul din Carpati.

Cand m-am referit a doua oara prin apelativul "dragi" nu am facut-o si pentru membrul gio pe care eu il disconsider a fi un participant de discutii civilizat. Apoi, disecarea textelor mele mi se pare aidoma unui puzzle. Jocul de cuvinte reformat, pentru cineva cu imaginatie, poate rezulta intr-un puzzle nou recreat cu idei precum ca eu as fi noul anticrist, sau poate cel care va tine torta olimpica, sau, de ce nu, cel care va escalada pentru a treia oara Everestul. Chestiuni de genul celor proferate de membrul thunder sunt din dramatismul lor incipient acum hilare. Membrul thunder, astfel poate fi considerat un jovial, un descretitor de frunti, spre deosebire de celalalt membru amintit care iese, prin atitudinea sa repetata, in afara oricarui tipar de convietuire, fie si situat la limita bunului simt.

Numai bine. smile.gif
axel
Domnule Minerval, Abraham Lincoln s-ar rasuci in mormant daca ar vedea ca ai alaturat cuvintele sale pozei domnului presedinte George W. Bush
Minerval
Tinand cont de apartenenta amandorura la Ordin, va asigur ca nu e intamplatoare plasarea celor doua imagini, vizual si in scris. Sunt, probabil, multe chestiuni pe care nu le intelegeti si pe care nu vi le pot explica din varii motive. Eu insa va multumesc pentru modul dvs. diplomatic de a privi lcururile, nu ma refer numai la acest topic, ci in genere.
Numai bine. smile.gif
axel
Am dubii in privinta apartenenei oricaruia dintre cei doi la ordin, in schimb n-am nici un dubiu in privinta apartenentei sau neapartenentei persoanei dumneavoastra la ordin wink.gif
thunder
QUOTE (Minerval @ 3 Feb 2005, 11:35 AM)
In lumina ultimelor afirmatii, ma simt obligat sa raspund la anumite chestiuni, pentru a clarifica ideile paranoice ale unui factor perturbator ce se crede profetul din Carpati.

- sper ca moderatorii sa "vada" calomniile si zeflemeaua din spatele unor asa zise cuvinte "nevinovate" ale masonului minerval.

- d-le mason, inainte de a face afirmatii si acuze despre, sa zicem starea mea de sanatate mentala, trebuie sa o si dovediti, altfel ele intra la capitolul birfa, calomnie si ATAC LA PERSONA, ceea ce este INTERZIS pe acest forum.

- "paranoia" mea este la fel de inchipuita de mintea ta de mason, precum era inchipuita si nebunia lui Eminescu de mintile altor masoni ai acelor vremuri. Ma mir cum de mai ai tupeul sa vorbesti de Eminescu, cind stim bine de cine a fost el OMORIT din ORDINUL cui si prin ce METODA MIRSAVA. Se stie f. bine cine a facut asta si numai citind textul sau "chestiunea evreiesca" putem deduce cine a sta la baza UCIDERII sale. Pt. cai carora le este lene sau greu sa ajunga sa citeasca diferitele documente in directia asta, ii numesc eu direct pe acei criminali: MASONII!

- de "paranoia" lui Eminescu nu indraznesti sa vorbesti, masonule ?

- daca Eminescu a fost mazilit de acesti criminali care se prezinta ca "binefacatori ai planetei", chiar nu se realizeaza in ce pericol se afla oricare dintre noi, atita timp cit nu se afla adevarul despre acesti criminali din acest asa zis "guvern mondial" care vor sa ne bage pe git asa zisa "Noua Ordine Mondiala", pe care ne-o baga pe git, direct sau indirect, servitorul si obedientul (acestei clici de criminali) mason minerval ?

QUOTE
Cand m-am referit a doua oara prin apelativul "dragi" nu am facut-o si pentru membrul gio pe care eu il disconsider a fi un participant de discutii civilizat.

- sa fim seriosi ... nu o mai intoarce ca la Ploiesti, ca nu ne pacalesti cu aceasta fatarnicie.

QUOTE
Apoi, disecarea textelor mele mi se pare aidoma unui puzzle.

- in aceste cuvinte ale tale aruncate la intimplare gasim esenta si motivele actiunii si manifestarii tale aici. IMO, esti un agent al masoneriei mondiale care le face jocul si propovaduieste si aici minciunile sfruntate promovate de masonerie la nivel mondial. Prin agenti/servitori ca tine sint manipulate mintile celor mai putin cunoscatori, iar eu consider asta ca e UN PERICOL si ca acesti oameni sint in PERICOL.

QUOTE
Jocul de cuvinte reformat, pentru cineva cu imaginatie, poate rezulta intr-un puzzle nou recreat cu idei precum ca eu as fi noul anticrist,

- fii linistit, nu esti de talia antihristului, insa un acolit/agent al lui da, se poate spune ca esti, din moment ce propovaduiesti o multime de minciuni, si stim bine cine e Tatal Minciunii, deci si al carui "fiu" esti tu cind faci asta.

QUOTE
Chestiuni de genul celor proferate de membrul thunder sunt din dramatismul lor incipient acum hilare.

- degeaba te-ai chinuit sa "hilarizezi" (batjocoresti) mesajele si ideile mele pt. ca nu ai pacalit pe prea multi. Deja multi au deschis ochii si daca nu cred deocamdata tot ce s-a spus, daca nu au verificat insa ce s-a spus ... deja acum sint atenti la aceste situatii prezentate si la timpul cuvenit vor verifica si vor intelege din ce in ce mai multe. Nu uita, minciuna are picioare scurte ... si ulciorul nu merge des la apa.

- nimic din ce am expus nu tu ai contra-argumentat sau dovedit a fi ireal, ci doar le-ai pus pe toate intr-o "oala" pe care ai incercat s-o transformi in zeflemea, incercind sa pacalesti si manipulezi constiintele celor care participa la "discutii" pe forum. Ai reusit ... insa numai la cei cu mintea slaba si nepreocupata. Oamenilor de spirit, cum le spui tu, deja li s-au aprins niste "beculete". Vei vedea asta ... peste o vreme. Peste un timp, propaganda si minciunile tale nu vor mai fi un pericol pt. multi de aici.
bdl
Inca un topic facut praf de thunder si obsesiile lui.....
As vrea sa va vad pe amindoi fata in fata..... rofl.gif sa vad ce se intimpla atunci.... rofl.gif si io sa fiu martor la intilnire, asa ceva nu trebuie ratat.... spoton.gif
Cla
Vin si io, crede-ma. Dar as zice sa ne intalnim pe teritoriu neutru, ce-ar fi cu gaura aia de la Polul Nord?
Cine pica inauntru e scutit sa plateasca berea... spoton.gif
bdl
Acole e bine......
Si poate apare si ursul ala mare a lui hampu, sa-i prinda pe-amindoi.....si las ca stie nenea ursu ce sa le faca.... rofl.gif
pina se imprietenesc...... rofl.gif
Minerval
I-am propus domnului Thunder sa ne intalnim in privat, insa se teme de "agentii" inchipuiti care l-ar putea pandi de dupa colturi de strazi. Acestea au fost vorbele sale. Apoi, chestiunea se ingroasa, nu gluma. Am facut o a doua propunere de a-l investi moderator asupra unui subforum in cadrul unui forum masonic mai mare, nici aceasta propunere nu i-a convenit domnului Thunder. A treia propunere a constat in a ne intalni in spatiul virtual al yahoo messenger insa aceasta cerere a mea a ramas si pana astazi fara raspuns.
Toate cele bune. thumb_yello.gif
Cla
Nu mai e pericol, am astupat-o... game over... spoton.gif

user posted image

Si cu ursu', ma rog... dunno.gif dar ce poti pati, vezi aici... ohno.gif spoton.gif
bdl
rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Moarteeeeeee......
Acu scenariul e clar.....ursu ala e mason, se vede dupa "instrumentar".....probabil ca au avut o divergenta de opinii....si argumentul ursului a fost mai....penetrant..... rofl.gif
Oricum, macar acuma stim cum arata o inteligenta "deschisa".... rofl.gif
Sau aia e deschiderea catre golul din interiorul pamintului?
Sau e gaura unde se ascund reptilienii?..... rofl.gif
Cla
QUOTE (bdl @ 4 Feb 2005, 12:59 AM)
argumentul ursului a fost mai....penetrant..... rofl.gif

rofl.gif Tocmai, gaura aia s-o fi confundat candva cu vreun pol si prin internet crede fiecare orice rofl.gif ... sau o fi fost Fram?? Si astia fuck asa ceva... blink.gif
Nu prea cred ca Amundsen a mancat trichine, mai degraba a fost spart rofl.gif ... confuzii peste confuzii... dunno.gif
spoton.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.