Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Libertatea Presei
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Jubi
Este libertatea presei o caracteristica necesara unei societatii, sau ne putem lipsi de ea?

Lucrez pentru un term paper la cursul de "Introducere in Jurnalism".

Va rog spune-ti tot ce credeti,am nevoie de diferite pareri care sa sustina opinia mea, sau s-o contrazica. . V-as multumi din suflet daca ma puteti ajuta. Am sa tin cont de toate ideile spoton.gif .


p.s. si linkurile sunt bune... anything, doar ajutati-ma cool.gif
denise
ohyeah.gif Ce zici de asta? Karl Marx vobind despre libertatea presei. Ironic, nu?
Si totusi:
QUOTE
"The primary freedom of the press lies in not being a trade. The writer who degrades the press into being a material means deserves as punishment for this internal unfreedom the external unfreedom of censorship, or rather his very existence is his punishment.
Of course, the press exists also as a trade, but then it is not the affair of writers, but of printers and booksellers. However, we are concerned here not with the freedom of trade of printers and booksellers, but with freedom of the press. "

O alta varianta:Despre libertatea presei in SUA,
despre vestitul First Amendment si ce mi-as dori sa vad si in Romania candva: un presedinte "detronat" de presa: Watergate, dar din pacate Freedom House spune altceva (comunicat de presa din 16 dec. 2004) dar si site-ul Freedom of Press Project Cluj dedicat mass-mediei din Romania
Eclectic
Jubi, intre noi fie vorba, avand in vedere numele cursului, cred ca profesorul nu ar fi incantat sa primeasca argumente impotriva libertatii presei. wink.gif
Superunknown
QUOTE
Este libertatea presei o caracteristica necesara unei societatii, sau ne putem lipsi de ea?


Asta e o intrebare din ciclul "Nu-i asa ca...?"

Eu zic ca libertatea presei nu e o caracteristica necesara unei societati si ne putem foarte bine lipsi de ea. Doar ca in cazul asta, am avea de-a face cu o societate alcatuita din oameni neinformati, mai usor de manipulat si de dominat. Asa ca totul depinde de ce fel de societate vorbim.

Cred ca mai interesant ar fi sa raspunzi la intrebarile "In ce consta libertatea presei (care sint/trebuie sa fie limitele ei)?", "Multimea de surse de informare reprezinta garantia unei informari corecte?", "Cit de liber poate fi un jurnalist, in conditiile in care scopul sau e sa maximizeze profitul patronului?", "Mai putem vorbi despre libertatea presei cind toate institutiile media pe plan mondial apartin unui numar restrins de corporatii?"... si ma opresc aici. Ca sugestii, ti-as recomanda editorialele lui Ignacio Ramonet din Le Monde Diplomatique, in care vorbeste despre trustificarea mass-media si transformarea ei intr-o putere in stat la fel de coruptibila ca si celelalte trei. De asemenea, o lista de site-uri de media alternativa, in care gasesti si citeva studii despre libertatea presei. Sper sa-ti fie de folos.
Jubi

Denise si superunknown: va multumesc super mult! chiar mi-ati fost de folos. am uitat sa zic ca termineul limita de predare al lucrari este data de 5, deci maine. tocmai din aceasta cauza mi-au fost de un real ajutor informatiile date de voi mwah1.gif .

barrie: profesoara este din America, are 22 de ani si... nu prea stie care a fost faza cu libertatea presei inainte de `89, decat in linii mari, iar lucrarea asta de final de semestru cam pe asta se bazeaza. de ce e buna libertatea presei si trebuie sa expun si situatia presei la noi in tara inainte de `89... wink.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.