Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tragic Accident Pt Cei De La Compact
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Stirile zilei
Georgia
Nu-mi venea sa cred cind am vazut aseara cum a putut acel om sa fie atit de inconstient si plus de asta sa moara oameni nevinovati voi ce spuneti in legatura cu asta?
E.B.E.
Oamenii in general sunt inconstienti. Mai ales atunci cand li se pare ca in jurul lor se afla permanent o aura de putere la adapostul careia pot sa faca ce vor, cu orice consecinte asupra celor din jur. Si mai ales atunci cand lucrul acesta e adevarat. Ori, in Romania, el este adevarat. Pentru mai toata clasa de sus, nu doar diplomati americani, aflata deasupra clasei de mijloc care nu exista wink.gif.

Si atunci cand cineva se afla in clasa aceasta, numai propriul caracter il poate opri de la a face astfel de lucruri. Ori, de cele mai multe ori, chiar lipsa de caracter si prostia au fost factorii care l-au "propulsat" in locul in care se afla.

Si da, au murit oameni nevinovati? Ei bine, asta se intampla in fiecare zi. Peste tot. Nu e nimic nou.

Cinism? Realism.
victor1
QUOTE (E.B.E. @ 5 Dec 2004, 03:51 PM)


Si da, au murit oameni nevinovati? Ei bine, asta se intampla in fiecare zi. Peste tot. Nu e nimic nou.

Cinism? Realism.

Aberatie.
MIA
Neatent doar ??? ohmy.gif ohmy.gif
Se pare că era muci de beat nu alta ... blink.gif
Oricum - au avut grijă şefii lui de la Ambasadă să-l tireze mintenaş din ţară !! ph34r.gif
mdA!
Nu sar in apararea nimanui, insa formula muci de beat cred ca este un pic exagerata. Am mai scris asta si pe un alt topic, descis pe aceeasi tema. Etilmetru arata 0.09 mg/l alcool pur in aer expirat. Cei de la politia rutiera mi-au spus ca limita minima este 0,1 mg/l si ca la aceasta concentratie nici nu i-ar fi luat permisul (evident, daca nu ar fi fost implicat intr-un accident).
in privinta plecarii sale din tara, nu am nici un comentariu. informatia este corecta iar atitudinea .. o manevra de rtahat menita sa apere un inconstient care acum este si ucigas din culpa.
ypsilonalpha
Lucrurile par destul de complicate in ce priveste judecarea soferului ucigas ... s-ar putea sa se intoarca in Romania pentru a fi judecat - sau poate ca nu. Uite ce zice Adevarul. editia online:


QUOTE

Lucru foarte grav, mai ales ca in cauza este implicat un cetatean american, membru al personalului Ambasadei SUA la Bucuresti, Cristopher Van Goether a refuzat, la IML, recoltarea probelor biologice, desi, intr-o prima faza, s-a aratat cooperant cu autoritatile romane. Motivul refuzului a fost faptul ca instrumentarul medical nu era cel pus la dispozitie de ambasada.

Mai mult, la cateva ore dupa comiterea accidentului, intr-o nota de dispret fata de legile si autoritatile romanesti, americanul s-a urcat in avion si a parasit tara. El a fost "escortat" de cativa ofiteri colegi si se pare ca a fost condus la o baza americana din Europa. Puse in incurcatura de plecarea precipitata a americanului, autoritatile de la Bucuresti au reusit sa afle ca Cristopher Van Goether beneficiaza de imunitate de jurisdictie penala pe teritoriul Romaniei, potrivit Conventiei de la Viena, in legatura cu statutul diplomatilor.

Puscasul marin facea parte, insa, din personalul administrativ, el fiind membru al garzii de corp de care beneficiaza ambasadorul american, ceea ce inseamna ca imunitatea sa il proteja in cazul savarsirii unor fapte penale doar in timpul exercitarii misiunilor oficiale, nu si atunci cand conducea beat, cu viteza, masina pe strazile Bucurestiului. In aceste conditii, este de inteles reactia prompta a autoritatilor romane, care au transmis o nota diplomatica Ambasadei SUA, prin care se cere ridicarea imunitatii angajatului sau si aducerea sa in Romania, pentru a fi cercetat penal. Cererea Ministerului Roman al Afacerilor Externe a fost transmisa la Washington. Aceasta urmeaza sa fie analizata, cu toata seriozitatea, cum precizeaza ambasadorul SUA la Bucuresti, autoritatile romane si americane urmand sa coopereze pentru solutionarea cazului.

Jack Dyer Crouch II, ambasadorul SUA, a sustinut ca scoaterea din tara a militarului, care era comandantul puscasilor marini detasati in Romania pentru asigurarea pazei, s-ar fi facut in interesul "tuturor celor implicati in acest eveniment nefericit", pentru ca acestia sa fie protejati, fiind decizia guvernului american. Potrivit lui Crouch, nu era nevoie de aprobarea autoritatilor romane, care ar fi fost, totusi, informate in legatura cu plecarea puscasului marin. "Va trebui sa facem propria noastra investigatie si sa-l intervievam pe militar la Washington, pentru a obtine informatii directe" - a precizat ambasadorul american. El a mai spus ca, pana acum, nu au fost formulate acuzatii directe oficiale, dar, dupa finalizarea anchetei, in cazul in care se va considera ca este necesar, puscasul marin va fi adus in Romania.

Intr-un comunicat, remis, ieri, ziarului Adevarul, Politia Romana de Frontiera a confirmat ca formalitatile de iesire din tara fata de cetateanul american implicat in accident s-au facut conform legislatiei romane si internationale. Cercetarile in acest caz au fost declansate, deja, de Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, care va inainta, astazi, dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti. Puscasul marin american este invinuit de uciderea din culpa, conducere sub influenta alcoolului, vatamare corporala din culpa si refuzul de a se supune recoltarii de probe biologice. Plecarea lui din tara nu este de natura a-i atrage o raspundere penala suplimentara, dar reprezinta o infractiune morala, in sensul ca legea si autoritatile romanesti au fost ignorate de un militar, membru al unei misiuni diplomatice din tara care reprezinta, cel putin pentru Romania, modelul democratiei si legalitatii.


Intregul articol, aici: http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?pag...ticle_id=108285

Ma intreb, totusi, daca alcoolemia e atit de mica (0,09 mg/l), de ce autoritatile vor sa il acuze de conducere sub influenta alcoolului?!?
mutulica
dupa legile din Romania alcoolemia maxima la volan e de 0.00 la mie! tot ce depaseste valoarea asta e belea.
acum vom vedea si ce diplomatia lu peste avem...
ma indoiesc ca imunitatea diplomatica acopera si caz de genul celui in care e implicat gigelul care a facut accident
bubu
Toti gresim in trafic.
Mai grav sau mai putin grav.
Un moment de neatentie, gindul in alta parte si se poate intimpla nenorocirea.
Nu doresc nimanui...
bdl
Bubule,
de fapt care e ideea mesajului tau? de acord ca toti gresim.... dar corect nu e sa platim pt greseli?
mutulica
regret, dar normal ar fi ca toti sa platim pentru greselile noastre...
iar daca gigelul american avea alcool la hemoglobina, si se demonstreaza ca nu a dat putin prioritate... ar fi bine sa plateasca mai mult decit cu cariera lui in serviciul lu' unchiu' sam
bubu
E corect sa platim pentru greselile noastre.
Eu sint mai milos si imediat ma pun in pielea celuilalt.Foarte important este si in ce circumstante s-a intimplat accidentul.
Sa nu se inteleaga ca sint de partea gigelului, eu doar ma pun in locul lui.
mutulica
sa inteleg ca ai de gind sa te imbeti si sa faci accident, ca sa vezi daca te scapa si pe tine ambasada americana?
bubu
Nu.
Ma gindesc ca noi astia care judecam, inclusiv eu...daca avem parte de un asemenea accident...nu cred ca am cere in gura mare ..."pedeapsa maxima pt ca sint vinovat".
E un subiect delicat...ar fii mai bine sa fim mai cumpatati in declaratii la adresa vinovatilor...oricind putem fii chiar noi pe banca acuzatilor.
Desigur cind spui...american, tinar, in marina, putin baut, masina de gabarit...te cam ia nervii...cum intr-o secunda iti dispare cineva apropiat...dar nu mereu lucrurile stau asa cum le vedem noi.
dead-cat
nu exista absolut nici o necesitate sa conduci sub influenta alcoolului. daca o faci, incalci nu numai legea, ci pui in pericol in mod constient viata si integritatea corporala a celorlalti participanti la trafic.
daca te crezi mai presus de argumentatia celor ce au hotarit sa interzica traficul sub inflenta alcoolului, n-ai decit sa platesti cu virf si indesat, mai ales ca, in acest caz, lipsa de discernamint a costat o viata de om.
Blakut
Soferul neatent sa intre la puscarie... si cu asta basta. Pacat de compact, am aflat la "Rock in my heart" de accident...
mutulica
bubu - cred ca vorbim de responsabilitate... ce crezi cu ca ar pati un bodyguard de la ambasada noastra in washington daca in acelasi tip de accident l-ar omori pe ... sa zicem Richie Sambora de la Bon Jovi... (doamne fere ca imi placea trupa)
bubu
Sincer, cred ca i-ar conveni mai mult sa il inchida acolo.
Am inteles ce ai vrut sa spui.
ypsilonalpha
QUOTE (mutulica @ 6 Dec 2004, 07:52 PM)
bubu - cred ca vorbim de responsabilitate... ce crezi cu ca ar pati un bodyguard de la ambasada noastra in washington daca in acelasi tip de accident l-ar omori pe ... sa zicem Richie Sambora de la Bon Jovi... (doamne fere ca imi placea trupa)

La nu-stiu-care stiri de dimineata (pare-mi-se ca la Realitatea TV) se zicea ca un membru al ambasadei gruzine la Washington a accidentat mortal o cetateanca americana; urmarea a fost ca s-au facut presiuni considerabile asupra guvernului de la Tbilisi ca sa-i ridice ambasadorului imunitatea. Ceea ce in final s-a si intimplat ...

Pe de alta parte, cica pedeapsa pentru ucidere din culpa e mai aspra in SUA (15 ani?) decit in Romania (2-7 ani?). Asta daca o sa-l judece in tribunalele lor militare.
mutulica
QUOTE
Pe de alta parte, cica pedeapsa pentru ucidere din culpa e mai aspra in SUA (15 ani?) decit in Romania (2-7 ani?). Asta daca o sa-l judece in tribunalele lor militare.


ma crezi ca tipul scapa basma curata dupa legile lor?
1 - nu exista probe care sa incrimineze conducerea sub influenta alcoolului (pt ca a fost smecher si nu s-a dus)
2 - nu exista probe clare la dosar sa demonstreze cine pe cine a lovit, si cauzalitatea (neacordare de prioritate, trecut pe rosu, etc), fie vorba nici televiziunile noastre nu au fost prea clare
3 - daca e sa fie proces cu jurati in state, va conta mai mult faptul ca tipul era in serviciul US si sub uniforma decit rezultatele acestui serviciu...
4 - cam pentru orice incident baietii ii trimit pe cei implicati la vatra, iar cu backgroundul de pregatire militare si activitate de comanda, gigel pote prinde un post lejer in middle management prin vreo firma locala si il doare in basca de noi
Ovidius
Aseara am auzit la stiri cum ca domnul Puşcaş Marin a mai avut anul asta un accident, cand a intrat cu masina intr-un stalp. Nefiind victime nu a mai fost cercetat.

Puşcaş Marin - copyright Buzdugan
Blakut
Si-a facut un test de alcoolemie cu fiola, unde a iesit cu 0.09 la mie. Iar la testul cu sangele am inteles ca a acceptat sa i se ia sange dar ca verificarea se va face in state, in prezenta unui oficial al ambasadei (care?).

Omul ala a fost antrenat sa omoare oameni, asa ca nu ii prea pasa ca l-a calcat pe Teo cu masina. Deci nu cred ca o sa recunoasca ceva...
Nightwind
Imunitatea respectivului puscas nu il acopera in monentul cand nu e in timpul serviciului (decat daca bautul nu e inclus in fisa postului de bodyguard al ambasadorului) dar acum ca a plecat ma indoiesc ca va fi adus inapoi pentru a fi judecat.

Sa nu uitam ca pricipalul obiectiv al 'diplomatilor' nostri e sa se puna bine cu administratia de la Washington si ma indoiesc ca un membru al unei formatii rock e un motiv suficient pentru a se impune in vreun fel.
Blakut
O fi, dar ministerul de externe a reactionat mai dur decat in cazul canalululi Bastroe, tot e ceva. Au zis ca sunt 'consternati" ohmy.gif huh.gif tongue.gif laugh.gif
ypsilonalpha
QUOTE (Zorro @ 7 Dec 2004, 12:07 PM)
Aseara am auzit la stiri cum ca domnul Pușcaș Marin a mai avut anul asta un accident, cand a intrat cu masina intr-un stalp. Nefiind victime nu a mai fost cercetat.

Pușcaș Marin - copyright Buzdugan

Las' ca o sa ajunga puscarias marin

... desi, vorba lu' mutulica, maybe not ...
Nightwind
Consternat sunt si eu, dar din alte motive.
mutulica
e o porcarie, dar e posibil ca incercarea de ascunderea a puscasului sa se intoarca impotriva lui. am vazut ca ziaristii americani au pus intrebari nasoale...
ce labermani si prin america asta, s-au cacao pe ei cind a fost momentul sa ia o pozitie in drepti si sa isi asume o greseala... care e chiar mica in comparatie cu ce alte gafe au mai facut bolovanii ceia, si pe citi alti au omorit pe aiurea
dead-cat
transcriptul briefingului aici.
nothing new, pina acum. huh.gif
Nightwind
Doar ceata.

Singurul raspuns " ask the DoD"

un puscas marin pe jumatate beat? hm.
aryana^
"Ucigasul lui Teo Peter va fi judecat in Statele Unite
Potrivit ambasadorului SUA in Romania, Jack Dyer Crouch II, agentii americani vor colabora in continuare cu anchetatorii romani pentru elucidarea cauzelor accidentului care au dus la moartea lui Teo Peter.Crouch a adaugat ca, daca puscasul american va fi gasit vinovat, el va fi judecat in Statele Unite de instantele militare americane. Ambasadorul american a sustinut in fata jurnalistilor romani ca nu poate sa spuna daca in noaptea accidentului militarul Robert Cristopher Van Goethem se afla in misiune sau nu. J. D. Crouch II a tinut sa precizeze ca puscasul marin a plecat din tara, nu inainte insa de a se intalni cu politistii romani. "El a dat o declaratie scrisa care a fost pusa la dispozitia autoritatilor romane si s-a supus in mod voluntar unui test de alcoolemie la locul accidentului". La scurt timp dupa accident, anchetatorii romani au spus, insa, ca militarul a mers la IML, dar a refuzat sa i se ia sange pe motiv ca la institut "nu se foloseste instrumentarul medical pus la dispozitie de ambasada".
"Daca dovezile arata ca a incalcat prevederile legislatiei penale americane, poate suporta consecintele unei actiuni disciplinare, inclusiv un proces penal in fata unei instante militare din Statele Unite".
Cam astea spun in mare ziarele de azi....vom afla probabil daca se v-a face sau nu dreptate...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.