Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Clonarea
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Animale de companie
FM!
huh.gif A Trecut ceva timp de cand prima oaie clonata (Dolly) si-a dat duhul. Specialistii au descoperit o imbatranire foarte rapida a celulelor oii,rezultatul... a murit prea tanara dar in acelasi timp fiind prea "batrana".
Clonarea este un subiect destul de controversat asa ca nu ocoleste nici sub-forumul nostru.
Multi sunt impotriva clonarii fie ea animala sau umana (mai nou), dar daca vi s-ar oferi sansa ca animalul iubit care a murit sa fie clonat ati accepta acest lucru chiar daca doar va arata la fel dar in schimb nu se va comporta la fel si nu va gandi nici pe departe cum o facea... "originalul" avand o noua personalitate?
Aveti si posibilitatea de a vota cateva aspecte legate de acest subiect.
fani
Sunt cu totul impotriva clonarii atat umane cat si animale. Desi catelusa mea a murit fara sa mai apuc sa o vad ( infarct la aproape 13 ani) si fi sigur ca am iubit-o foarte mult, nu mi-as dori sa am o clona de-a ei. In primul rand ea a fost unica pentru mine. A doua chestie, cred ca mi-ar fi frica. Numai gandul de a trai in casa cu o clona....brr.... Pe urma, mi se pare o stupizenie, ceva ce nu pot sa inteleg. Am stat de multe ori si m-am intrebat ce au avut in cap femeile alea care au acceptat sa participe la aceste experiente?? Cu ce s-au ales? Cu un copil la fel cu cel pe care l-au pierdut??? Stiu, e dureros sa-ti pierzi copilul, dar daca iubesti copii o sa-l iubesti si pe urmatorul care o sa-l faci, chiar daca nu seamna cu cel pierdut. Daca iubesti animalele, o sa le iubesti pe toate, chiar daca nu seamna cu animalul pierdut.In situatia asta, eu zic ca e bine sa lasam totul asa cum e dat de la natura. Ne nastem, murim si asta este. Fara clone si altele.
Afrodita
Perfect de acord cu tine draga Fani..Nici eu nu i-as clona animalutele...Insa as prefera sa pot da timpul inapoi Sa pot sa-mi salvez motanelul cel mai iubit de la moarte sad.gif
oaspetele
QUOTE (fani @ Aug 18 2003, 03:41 PM)
Am stat de multe ori si m-am intrebat ce au avut in cap femeile alea care au acceptat sa participe la aceste experiente?? Cu ce s-au ales? Cu un copil la fel cu cel pe care l-au pierdut??? Stiu, e dureros sa-ti pierzi copilul, dar daca iubesti copii o sa-l iubesti si pe urmatorul care o sa-l faci, chiar daca nu seamna cu cel pierdut.

chiar stii ce inseamna sa-ti pierzi copilul ??
poi daca stii , atunci de ce te intrebi despre ce au avut femeile alea care au participat la nu stiu ce experimente in cap ??

oricum, aici era vorba despre animale.

nu, nu sunt de acord cu clonarea, atunci cand are ca scop "reinventarea" unei fiinte.
da, sunt de acord cu clonarea , atunci cand are ca scop furnizarea de material pentru transplanturi.......
Sagitarius
Sunt cu totul impotriva clonarii atat umane cat si animale.
Scurt si la obiect.
Kyklos
Obsev din sondaj ca nu sunteti de acord cu clonarea . Clonarea ar fi binevenita in randul specilor de animale disparute , ar fi o chestie interesanta .
mothman
Sunt de acord si eu cu clonarea animalelor disparute, cum este cazul tigrului tasmanian (Thylacinus cynocephalus). Ultimul exemplar, daca nu ma insel, a trait prin anii '40. Exista un exemplar tanar conservat in formol, care ar putea furniza materialul genetic necesar. Cu alte cuvinte, avem cu ce.
exergy33
... si daca i-ar trece cuiva prin cap sa cloneze dinozauri? rolleyes.gif wub.gif

http://ublib.buffalo.edu/libraries/project...es/dinodna.html
Energie
Eu sunt impotriva clonarii.
Poate fi utila in unele cazuri, dar, pe de alta parte, lucrurile ar putea sa scape de sub control.
Marduk
QUOTE(exergy33 @ 10 Jan 2008, 05:01 PM) *
... si daca i-ar trece cuiva prin cap sa cloneze dinozauri? rolleyes.gif wub.gif

http://ublib.buffalo.edu/libraries/project...es/dinodna.html

Cool, am avea niste gaini mai mari, tocmai bune de pus pe gratar. Cum ar fi un cotlet de brontozaur? drool.gif
Erwin
dacă-i bine hrănit... s-ar închide lanţul trofic, am auzit că în China ar avea mare căutare! rofl.gif rofl.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.