Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cainii Si Problemele De Comportament
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Animale de companie
FM!
by petclub


Chiar si cel mai educat caine, candva in viata sa, va face ceva rau care va iesi in evidenta. Este un fapt al vietii animalelor de casa. Mai devreme sau mai tarziu, cainele tau va roade, va latra in mod insistent, va urina in casa sau isi va exprima in alt mod sentimentele contra cuiva sau contra unui obiect. Cele mai multe probleme canine de comportament sunt probleme pentru ca le vedem prin ochii nostri. Din perspectiva cainelui acest comportament este perfect normal. Intelegerea repertorului comportamental al cainilor te poate ajuta sa traiesti feste ocazionale sau mai dese. Dar cand problemele comportamentale devin serioase, trebuie sa ceri ajutorul veterinarului sau unui specialist in comportament.

Ce fel de probleme comportamentale observi la cainele tau? Cel mai des cainii sunt trimisi la specialisti in comportament pentru agresiune. Cainii pot ataca si musca oamenii dar pot, de asemenea, sa fie agresivi cu alti caini sau cu alte animale pe care le considera prazi, cum ar fi pisicile. Specialistul va lucra cu tine pentru a intelege daca faptul ca animalul musca are legatura cu frica, dominarea sociala, apararea teritoriala sau alte motivatii. Indiferent de motivul pentru care musca, poate fi o problema frustranta si suparatoare de controlat. Succesul tratamentului poate depinde destul de mult de observarea timpurie a acestui comportament. Daca catelusii sau cainii adulti arata tendinte de a a musca sau de a-si arata dintii, chiar cand este amenintat, gandeste-te sa cauti ajutor inainte sa te muste. Desi este adevarat ca unele cazuri de agresivitate sunt greu de schimbat, multe raspund la tratamentul timpuriu.

Cainii pot fi de asemenea animale impresionant de destructive. Ca pui ei se joaca si trag lucruri cu dintii. Ca adulti tineri isi pot petrece ore decimand o camera in timp ce stapanii sunt la munca. Frica, fobiile si sentimentul de neliniste pot aparea la orice caine, care isi poate arata dureara sapand la usi si ferestre cai de evadare, urinand si defecand prin casa, sau latrand si urland in continuu. O solutie folosita des este cusca. Din nefericire cand cauza distrugerii si murdarii casei este anxietatea sau o fobie, tinerea in cusca nu face decat sa creasca stresul cainelui. In afara de cazul in care cainele tau este pui sau un adult galagios ar trebui sa iei in considerare problema sentimentului de neliniste care poate fi tratata si cu ajutorul medicamentelor si prin exercitii simple de dresaj. La orice semn de durere, tremurat, mers rapid, gafait, episoade repetate de ros, sapat sau urinare si defecare caine ar trebui dus la un control veterinar.

Probleme comportamentale mai putin sau probabil la fel de serioase (pentru care cainii sunt dusi mai rar la specialisti) includ saritul, latratul excesiv, scheunatul, alergatul neadecvat prin casa, urinarea prin casa si evadarea. Oricare dintre aceste probleme pot fi controlate efectiv cu putin ajutor. Daca se lasa netratate, problemele comportamentale au un mod de crestere la proportii inimaginabile, si eventual chiar distruge legatura dintre caine si om. Imbunatatirea chiar si a unei probleme minore merita cu siguranta efortul.
Un subiect discutat si pe alte topicuri in acest sub-forum dar niciodata nu strica sa fii in tema cu problemele comportamentale ale cainilor. Si voi va puteti posta opiniile in acest nou topic care incearca sa fie putin mai aerisit si sa evite aglomerarea de informatii la gramada despre caini si pisici.Exclusiv pentru problemele comportamentale ale cainilor.
FM!
Cum iti inveti cainele noi trucuri?

De ce sa-ti inveti cainele noi trucuri? Chiar cuvantul poate avea multe implicatii in savarsirea de acte nedemne pentru amuzarea unei audiente. Dar cu o mica schimbare in perspectiva, invatarea de trucuri poate fi vazuta de asemenea ca o forma de dresaj, iar dresajul ca o cale de a invata lucruri noi. Incearca gandindu-te la la aceste posibilitati ca la noi comportamente, distractie pentru caine. Cainii sunt destepti si o masura a inteligentei lor considerabile este capacitatea de a-si schimba comportamentul - daca exista un motiv de a face acest lucru. Invatarea este o cale de a modifica comportamentul ca raspuns la unele schimbari in mediu; daca comportamentul castiga o prima, acesta va fi repetat. Trucul exista pentru a descoperi ce rasplata il poate momi mai milu. Exista o notiune inselatoare la care cainii s-ar putea sa o asculte in afara de a ne face noua placere. De fapt, cainii invata cel mai bine cand sunt incurajati pozitiv sau rasplatiti pentru eforturile lor. Primele cele mai eficiente sunt mancarurile speciale, iar cateodata pur si simplu pentru ca se simt bine sau se distreaza.
Ce trebuie cainele invatat sa faca? Cateva exemple ar fi sa dea labuta, "implorarea", "mort," sa sara printr-un cerc, sau peste un gard sau sa aduca o jucarie. Cu rabdare, cainilor le-ar putea placea sa invete aproape orice.
Incepe prin a gasi o mancare sanatoasa pe care cainele tau chiar o place. Desi poate fi un mancacios, probabil ca vei avea rezultate mai bune de la hrana speciala de caini decat de la mancarea sa zilnica preferata. Da-i mancarea din mana ca sa se poata obisnui. Deoarece rasplata trebuie sa apara imediat dupa ce o sarcina este indeplinita, trebuie sa fi gata cu mancarea imediat ce cainele face ceea ce ii ceri. Pentru a face acest lucru mai usor pentru tine, gandeste-te sa folosesti un obiect care face zgomot, zgomot ce va fi asociat cu oferirea primei. Daca inveti inainte cainele sa asocieze zgomotul cu mancarea s-ar putea sa-ti ia timp sa il dezveti.
O data ce ai gasit si ai inceput sa-i dai hrana care este asociata cu zgomotul, exista doua metode de dresaj. Metoda mai usoara este sa astepti pur si simplu pana cand cainele se aseaza pe o parte, latra, sau sta in picioare. Ii dai rasplata, dupa care astepti o a doua tura. In acest timp cainele va invata ca acest comportament este intotdeauna rasplatit. O metoda mai rapida este sa-l ademenesti oferindu-i mancare pentru a face ce ii ceri. Un exemplu pentru a-l invata comanda "sezi" ar fi sa-i arati o parte din mancare si sa-l lasi sa o adulmece, apoi ridic-o astfel incat nasul sa i se miste in sus in timp ce fundul se lasa in jos in mod reflex. Cand se aseaza da-i mancarea si apoi repeta. Cu ceva rabdare, simt al umorului si alegerea buna pentru rasplata, vei observa ca si un caine mai in varsta poate invata noi trucuri.
Serenity
QUOTE
Ce fel de probleme comportamentale observi la cainele tau?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.