Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Pasele Magice
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Dincolo de Ratiune
Pagini: 1, 2
Evolution
wink.gif Am o intrebare vis a vis de toate cartile lui Castaneda - a incercat cineva pasele magice ? Un rezultat ?
A incercat cineva sa-si schimbe "punctul de assamblare" ? a mers ?
little1
da, sa stii ca merge
totusi, sa stii ca nimeni nu poate garanta nimic pentru tine, odata intrat in lumea magica. there is no "satisfaction guaranteed or money back"

crede-ma smile.gif
Evolution
in ce sens, directie ? doar ai mai multa energie esti mai fresh ?
little1
evolution - nu as putea sa iti spun in cateva cuvinte. eu nu mai fac pasele de ceva timp, pentru ca am gasit ceva mai bun pentru mine, si anume tao
in pase nu am instructor sau profesor, si, indiferent cat de malitios s-ar uita altii, sa stiti ca este o necesitate

inainte de a te intreba daca aduc mai multa putere, trebuie sa te intrebi, ce faci cu ea, odata ce o aduci - mai ales ca nu e a ta, propriu-zis, vine de undeva, nu imi dau seama, dar nu din propria fiinta, neah...

mai sapa

mura-n gura n-o sa vina
spoton.gif

succes
IO
little1

QUOTE
inainte de a te intreba daca aduc mai multa putere, trebuie sa te intrebi, ce faci cu ea, odata ce o aduci - mai ales ca nu e a ta, propriu-zis, vine de undeva, nu imi dau seama, dar nu din propria fiinta, neah...


Cum, nu stii de unde vine? hmm.gif secret.gif "A Jedi strenght flows form the Force".
Si, cu cat dai mai mult, cu atat primesti mai mult, plus cateva bonusuri...
thunder
QUOTE (Evolution @ 9 Oct 2004, 08:29 AM)
wink.gif Am o intrebare vis a vis de toate cartile lui Castaneda  - a incercat cineva pasele magice ? Un rezultat ?
A incercat cineva sa-si schimbe "punctul de assamblare" ? a mers ?

- ce intelegi prin pase magice ?

- focarul de asamblare se poate schimba ca pozitionare, insa cel mai important este sa-l faci sa ramina pe acea pozitie. Acest focar iti da nivelul de vibratie aurica si nivelul de constiinta preponderent. El se schimba oricum, functie de starile si evenimentele la care esti supus. Cei care cu adevarat isi schimba si isi si pastreaza focarul de asamblare la un nivel sau altul sint doar cei putini, initiati in tainele spiritualitatii oculte. Exista si alte metode de schimbare a focarului de asamblare, nu numai cele prezentate de Castanieda, poate chiar mai eficiente si mai corecte si mai sigure dpdv spiritual.

- nivelul de constiinta, sau altfel spus focarul de asamblare se situeaza in acea zona de proiectie la nivelul corpului fizic care ii corespunde vibratia aurica preponderenta la nivelul corpurilor subtile, in speta corpul astral, deci in functie de trezirea/dinamizarea centrilor de forta, chakras a structurii astrale (dar nu numai astrale).

- personal nu sugerez persoanelor profane sa se preocupe practic de aceasta "tehnica" de schimbare a focarului de asamblare intrucit aceasta trebuie facuta dupa un timp de pregatire spirituala si purificare si crestere spirituala gradata. Exista pericole la care, ca fiinta profana, nu stii la ce sa te astepti si cu atit mai putin cum sa reactionezi in acele cazuri. nebunia sau chiar moartea te pot paste ... daca esti nepregatit.

- si eu (si multi alti) am reusit sa schimb acest loc al focarului de asamblare insa dupa un timp indelungat de practica spirituala care au implicat folosirea de tehnici spirituale de purificare, trezire si dinamizare gradata a centrilor de forta, acces si "lucru" cu energile subtile si structurile subtile ale fiintei.
thunder
QUOTE (Evolution @ 9 Oct 2004, 05:49 PM)
in ce sens, directie ? doar ai mai multa energie esti mai fresh ?

- tehnica de schimbarea locului focarului de asamblare nu aduce in sine o energie subtila suplimentara, ci o alta preponderenta energetica. Evident, se amplifica un alt tip de energie, in decrimentul alteia insa. Exista metode prin care se amplifica acea energie fara a se pierde din alta, ci doar ca si mai multe directii de acumulare a diferitelor tipuri de energie subtila.

- de ex. daca vrei sa amplifici energia vitala, aplici niste metode care amplifica acea energie. La fel cu oricare alta calitate pe care vrei sa o trezesti sau sa o amplifici, ca de ex: vointa, senzualitatea, potenta, curajul, inteligenta, intuitia, credinta, iubirea, candoarea, charisma, fermitatea, puterea de memorare, etc.
thunder
[...]
-fiecare om are o putere de intelegere functie de locul unde se afla focarul sau de asamblare. Cei ce au acest focar plasat la nivelul lui Ajna au o mare putere de intelegere si de patrundere a mistererelor si realitatilor de dincolo de mintea omului profan. Din acest motiv un text este inteles si interpretat diferit de doi sau mai multi oameni.

- sint initiati care, in functie de ocupatia pe care vor sa o presteze intr-un anume moment, isi plaseaza focarul de asamblare in zona centrilor de forta corespondenti anumitor energii subtile specifice actiunii aleasa. De ex. cel care doreste ca munceasca mult si fara oboseala, isi plaseaza focarul de asamblare la nivelul unui anume centru de forta. Cel ce vrea sa fie charismatic intr-un anume moment, plaseaza f.d.a. in alt centru de forta. Cel care doreste sa memoreze rapid si eficient il plaseaza in alt centru de forta ... samd. Din acest motiv se spune in ocultism ca "stiinta inseamna putere". Stiinta spirituala, evident ...
Bralgei
Thunder, frumos exprimat, desi in cam multe cuvinte, dar fie...asa esti tu obisnuit.

Pasele magice nu fac 2 lei daca nu sti ce inseamna Intentia, iar pentru acest lucru trebuie sa muncesti mult. Intentia nu este ceva care se poate explica. De poate suna ieftin, o sa folosesc analogia din Matrix. Intenita trebuie sa o vezi, sa o intelegi de unul singur. Pot sa iti spuna multi despre aceasta forta...degeaba.
Pana atunci pasele pot parea ciudate, sau usor similare cu niste exercitii de Kata (arte martiale), sau cum vreti voi. Rezultatul acestor pase, realizate fara intentie...este transpiratie, sau nervi.

Cat despre manipularea punctului de asamblare, aici e mai complicat. Tin sa fac o precizare (aviz lui Thunder). Nu este nevoie sa faci punctul de asamblare sa stea fix...el oricum se fixeaza in noile pozitii. Tocmai asta e nenorocirea, ca el sta fix.
Mutarea acestuia (translatia) sau repozitionarea (transferul) sunt insa tehnici periculoase pentru profani, sau cei care nu sunt pregatiti.

DO NOT TRY THIS AT HOME! biggrin.gif

Singura deplasare naturala a punctului de asamblare, accesibila fiecarui om, este starea de somn in care visam.
Evolution
Bralgei : exact asta scriam intr-un topic la "experientze personale" - despre intentie... si spuneam ca din pacate vocabularul ne este limitat la cuvinte cu reprezentare pur materiala.
Schimbarea punctului in timpul somnului - da sunt sigur, intrucat uneori, dupa niste vise relativ banale ca aspect si mesaj ma simt profund influentat intr-o anumita "stare de spirit" - ma simt insingurat fara nici un motiv, nesigur, uneori super odihnit, cred in viitor, am senzatia ca ceea ce voi intreprinde imi va iesi etc. Oricum m-am gandit inainte de a afla de punctul de asamblare si de energii in general, ca stapanirea emotiilor, respectiv controlarea lor, inducerea sentimentelor pozitive si stoparea trairilor negative este primul pas inspre evolutie. E bine ce zic eu pana aici ?

eu ziceam asa in alt topic legat de intentie iar acum as lega si visatul de asta :
in momentul dematerializarii, nu iti ramane nimic in afara de cuvant si Intentie si asa din pacate vocabularul nostru este limitat de cuvinte si expresii care au o reprezentatie numai in material si prea putine cuvinte care reflecta idei si fatzete ale spiritului si a tuturor celor legate de acesta si de modul cum percepe el realitatea. Cand visezi esti foarte aproape de suflet si de emisfera creierului care se ocupa de subconstient -de aceea si greutatea in controlul viselor si mai mult sa realizezi ca visezi. De aceea de multe ori privesti un obiect o chitara spre exemplu si de fapt este un pian rosu portabil cu arcus dar tu stii sigur ca e o chitara ; iar daca il privesti mai mult isi va schimba forma si te va atrage intr-un alt vis, sau ii va da acestuia un sens cu totul nou.
A vrea ceva sa faci in vis este mult prea greu - a vrea tine de ratiune si la ora aia ratiunea doarme smile.gif tot ce poti este sa intentionezi. iar intreb - e corect ce zic ?

Concluzionanad intentia si credintza vor fi singurele atribute care te vor definii si te vor opri de a fi sters definitiv dupa moarte. Cred ca dupa moarte ca spirit esti foarte ametit de potentialul pe care il ai si te poti pierde in multe exact ca intr-un vis...

Totusi cum ai defini tu intentia ?
Thunder : iti multumesc pentru raspuns si am sa revin cu niste intrebari pe PM.
daca vrei sa adaugi / corectezi ceva din ultimul meu post esti binevenit.
Bralgei
De zis zici bine, asta e cel putin parerea mea. Starile usor extreme sunt dictate de asumari ale pozitiei punctului de asamblare total noi dar care nu sunt permanente, e normal.

Evolution, in momentul de care vorbesti (dematerializare sau dupa moarte) tu nu cred ca mai exista cuvinte ci doar intentie. Cuvantul este o forta sau un intrument care depinde de anumite conditii de mediu. A existat o vreme in care asamblarea pamantului permitea ca cuvantul sa aibe o asa de mare forta incat era lege, el se materializa si creea. Aceste atribute ale cuvantului s-au pierdut in ziua de azi, sau subzista in forme efemere. Nu degeaba unii mai sunt "In cautarea cuvantului pierdut". Un avertismet ne este dat cu privire la ceea ce vorbim in cea de-a doua atentie, sau in visat, sau in lumea fiintelor anorganice (ca sa il citez pe Castaneda).
Ca sa faci ceva in vis nu iti trebuie ratiune. Ratiunea tine de o minte falsa care este plina de preconceptii, personalitatea noastra si obisnuinte induse de noi prin copiere si de alti prin manipulare. Starea de constienta in vis se obtine intr-adevar greu, dar nu imposibil, insa ratiunea este inamicul nostru in toata aceasta aventura pe careo numim evolutie. Partea nasoala este ca mintea nu poate fi pacalita. Am incercat si am esuat, ca multi inaintea mea care nu au crezut ce li s-a spus. Mintea trebuie facuta sa accepte noile pozitii ale asamblarii, noile standarde impuse de noi. Aici e o discutie mult mai ampla.

Intentia nu poate fi definita, dar i se pot atribui caracteristici. Cum definesti tu Duhul Sfant?"

little1
"Pasele magice nu fac 2 lei daca nu sti ce inseamna Intentia, iar pentru acest lucru trebuie sa muncesti mult. Intentia nu este ceva care se poate explica. De poate suna ieftin, o sa folosesc analogia din Matrix. Intenita trebuie sa o vezi, sa o intelegi de unul singur. Pot sa iti spuna multi despre aceasta forta...degeaba.
Pana atunci pasele pot parea ciudate, sau usor similare cu niste exercitii de Kata (arte martiale), sau cum vreti voi. Rezultatul acestor pase, realizate fara intentie...este transpiratie, sau nervi.'




B., se pare ca nu ai citit cu atentie cartea Pase Magice. Acolo DJ spune ca, fie facute ca aerobic, fie facute ca un luptator, pasele magice au acelasi efect...

I am sure there must be a logical explanation blink.gif
Bralgei
adica...citez "iti creaza o stare de bine" - fraza foarte des folosita. De aici pana la schimbarea pozitiei punctului de asamblare (adica despre ce vorbeam noi) e ceva cale, but it is a working proces. biggrin.gif

Evolution
asta ziceam si eu Bralgei - ca majoritatea cuvintelor 99% au un inteles pur material iar vointza este ceva rational.

As zice ca intentia este vointza subconstientului (emisfera creativa, sufletul etc) iar vointza propriuzisa face parte din ratiune (celalata emisfera a creierului care se ocupa de limbaj, auto-cenzura si sa zic constrangerile si scara de valori date de mediul in care traiesti)

Acum stim asta le-am intuit pentru o vreme, apoi am citit despre ele, avem niste certitudini si un sistem format cat de cat... ce putem face mai departe ?
bdl
Fratilor,
Pe mine m-ati convins....la teorie stati f bine..... pe cind o demonstartie practica?
Bralgei
Esti pe aproape, dar Intentia (despre care vorbim noi) nu este vointa subcontientului, nu este nici sufletul, caci toate aceste elemente fac parte din aceasta lume (Tonal/Manifestat). Intentia este in afara lumii, in Nagual (in Nemanifestat). Fizica cuantica moderna explica faptul ca fiecare componeta manifestata, adica particula, este in acelasi timp si o componenta energetica sau unda. Partea hazlie este ca caracteristicile undei determina pe cele ale particule si nu invers.
Ironic ca am ajuns la aceleasi concluzii care ghideaza shamanii de mii de ani cool.gif
Daca continui sa cauti, iti garantez ca intr-o zi, o sa intelegi perfect ceea ce este intentia, punctul de asamblare si manifestarea acestei lumi in concordanta cu aceste forte ce ne guverneaza. Daca vei putea sa explici ceea ce intelegi, inseamna ca vei fi adunat suficienta putere. Atunci vei inchide inca un cerc al cunoasterii.

Sa fii iubit

Bralgei
Ah, era sa uit de practica...pai noi o facem, pe tine ce te impiedica? Sau probabil vrei sa gasesti un soi de guru, sau un Dojo unde sa dai o caruta mai mica sau mare de bani ca sa te invete ceva? Asta ca sa ai pe cine da vina ulterior ca nu ti-a iesit ceea ce doreai?
Vezi, tocmai asta e partea care imi place cel mai mult... ohyeah.gif nu e pe bani, dar intotdeauna platesti, de cele mai multe ori cu tine insuti. Avem tot ce ne trebuie la dispozitie, mai e nevoie doar sa vrem sa le punem in practica.
IO
bdl
Demonstratie practica = confirmare (pentru cine are nevoie de asa ceva). N-ai nevoie de altii, poti sa-ti demonstrezi singur ORICE. ohyeah.gif
De exemplu, tie ti-am spus reteta mea MINUNE pentru experiente PARANORMALE? rolleyes.gif
Fii atent, e ceva ULTRAEZOTERIC, ramane intre noi: secret.gif spui de 100 de ori Tatal Nostru si fix la rugaciunea cu nr. 100 o sa ai O MARE REVELATIE. Hai, baga mare si sa ne spui cum a fost. spoton.gif
gypsyhart
@bdl

QUOTE
Pe mine m-ati convins....la teorie stati f bine..... pe cind o demonstartie practica?


Hehe....o fac din placere nu te'ai prins? Pentru ei insisi:)
Asta e marele secret.
E precum sexul....hahahhahha
actionmedia
QUOTE (IO @ 13 Oct 2004, 10:53 AM)
Fii atent, e ceva ULTRAEZOTERIC, ramane intre noi: secret.gif spui de 100 de ori Tatal Nostru si fix la rugaciunea cu nr. 100 o sa ai O MARE REVELATIE. Hai, baga mare si sa ne spui cum a fost. spoton.gif

rolleyes.gif Pai de ce tocmai de 100 de ori si nu de 99 sau 101 sau 77 sau 1254?
Din cate am observat eu Divinitatea nu prea lucreaza cu numere rotunde avem 7 zile, sfanta 3-ime, 15 porunci, etc. Dupa aceea vin oamenii, obisnuiti cu matematica in baza 10 (alta paradigma) si lise pare mai interesant si mai simplu sa spuna ca de fapt sunt 10 porunci sau 100 de recitari de Tatal Nostru, 10 ceruri, etc.
Mie unul mi se pare artificial si fortat. Este cam acelasi lucru cu a spune ca Pamantul se afla in centrul universului pentru ca totate corpurile ceresti se invart in jurul lui.
tongue.gif Sorry dar un om cu mintea mai putin intoxicata de mituri si idei paranormale observa imediat logica simpla si bazata pe conventii umane din spatele acestor teorii sau invataminte asazis divine.
Numai bine si succes in "pasele magice"
IO
QUOTE
Pai de ce tocmai de 100 de ori si nu de 99 sau 101 sau 77 sau 1254?

100, nici mai mult, nici mai putin. Orice alt numar duce la un esec. ohyeah.gif
PS: Nu vrei sa incerci si tu? yikes.gif La rugaciunea cu nr. 100 vei sti SIGUR daca e artificial numarul sau nu. Pana atunci, iti dai doar cu presupusu'. jamie.gif
QUOTE
Numai bine si succes in "pasele magice"

Multumesc, draga, da' eu nu m-am ocupat cu "pasele magice" decat la miuta, in curtea scolii. mwah1.gif
actionmedia
QUOTE (IO @ 13 Oct 2004, 11:20 AM)
PS: Nu vrei sa incerci si tu? yikes.gif La rugaciunea cu nr. 100 vei sti SIGUR daca e artificial numarul sau nu. Pana atunci, iti dai doar cu presupusu'. jamie.gif

Sunt curios care ar fi raspunsul tau daca as incerca si dupa 100 de recitari voi reveni pe acest topic si voi spune dunno.gif nu s-a'ntamplat nimic. Ce zici de angajezi sa imi recompensezi timpul pierdut? Pentru ca daca presupunem ca fiecare recitare dureaza 1 minut atunci inseamna ca 100 de minute din viata mea scurta le pierd numai cu chestia asta cam mult nu crezi?

QUOTE
Multumesc, draga, da' eu nu m-am ocupat cu "pasele magice" decat la miuta, in curtea scolii.


tongue.gif Pai exact la acele "pase magice" ma gandeam si eu spoton.gif
IO
actionmedia
QUOTE
Sunt curios care ar fi raspunsul tau daca as incerca si dupa 100 de recitari voi reveni pe acest topic si voi spune  nu s-a'ntamplat nimic.

EXCLUS! Rezultatu' paranormal e GARANTAT 100%! ohyeah.gif Dar tu, ca si in cazul altor discutii pe care le-am mai avut, vorbesti fara sa incerci. Am sa te rog sa nu ma mai deranjezi decat DUPA ce faci experimentu', ok?

QUOTE
Ce zici de angajezi sa imi recompensezi timpul pierdut?

Ti-am mai zis: EXCLUS sa fie timp pierdut, deci n-am pentru ce sa te "recompensez"... Oricum, intai FA EXPERIMENTUL!

QUOTE
Pentru ca daca presupunem ca fiecare recitare dureaza 1 minut atunci inseamna ca 100 de minute din viata mea scurta le pierd numai cu chestia asta cam mult nu crezi?

Frate, tu chiar n-ai astampar... rolleyes.gif Pricepe odata ca e vorba de o RETETA MAGICA care da rezultate INTOTDEAUNA! Si apoi, decat sa pierzi 100 de minute facand mai stiu eu ce lucruri lumesti, mai bine sa le sacrifici pe altarul Cunoasterii. jamie.gif Si iti repet, iar, din nou, inca o data, ca NU VEI PIERDE cele 100 de minute.

Uite, de exemplu, in loc sa postezi pe Han o zi, ai putea face experimentu'. Chiar daca eu personal o sa duc dorul zicerilor tale, ma va mangaia gandu' ca tu in acest timp te dedici aprofundarii celor mai oculte taine, ca ai pornit intr-o calatorie a spiritului in care putini muritori s-au incumetat pana acu', ca ai depasit frontierele continuumului spatio-temporal si asa mai departe...
actionmedia
Nu mi-ai spus cum sa tin numarul ca sa nu ma incurc rolleyes.gif
Si daca pierd numarul si fac mai multe ce se intampla?

QUOTE
Am sa te rog sa nu ma mai deranjezi decat DUPA ce faci experimentu', ok?

Esti liber sa nu-mi raspunzi daca te deranjez.
IO
QUOTE (actionmedia)
Nu mi-ai spus cum sa tin numarul ca sa nu ma incurc

Fii atent: iei 100 de bete de chibrit si le asezi in stanga ta. Dupa fiecare "Tatal Nostru", iei din stanga cate un bat si-l muti in dreapta ta. Cand o sa le vezi pe toate in dreapta, vei sti ca s-a terminat. smile.gif

QUOTE (actionmedia)
Si daca pierd numarul si fac mai multe ce se intampla?

Daca faci mai multe, e posibil sa uiti EFECTUL MAGIC al rugaciunii cu nr. 100. Daca faci mai putine, evident, n-ai sa-l obtii. Curaj insa, cu cele 100 de bete de chibrit alaturi, VEI REUSI! spoton.gif

QUOTE
Esti liber sa nu-mi raspunzi daca te deranjez.

Offf... ce nu fac eu pentru un seaman dornic de experiente paranormale... rolleyes.gif
little1
huh.gif
wow, voi inca nu ati inteles cat de usor de ridiculizat este spiritualitatea ?

pana si cea in care te-ai nascut .... "Doamne miluieste. popa prinde peste !"

a va bate joc e foarte usor, a strica e foarte usor

sa va vad construind ceva. sau poate ati facut-o si nu v-a placut, si acum va distrati facand haz de cei ce incearca ce ati incercat voi ...


44.gif
IO
little1
Ai folosit pluralul.
Cu cine vorbesti?
unsure.gif
actionmedia
Si daca ma incurc la vreun vers, ce fac, o iau de la inceput sau merg mai departe?

Daca il scriu inainte pe o foaie de hartie si dupa aceea il citesc are ceva?

Si trebuie sa il spun cu voce tare sau in gand?

Ce se intampla daca ma bufneste rasul la primele incercari?
IO
QUOTE (actionmedia)
Si daca ma incurc la vreun vers, ce fac, o iau de la inceput sau merg mai departe?

Daca il scriu inainte pe o foaie de hartie si dupa aceea il citesc are ceva?

Si trebuie sa il spun cu voce tare sau in gand?

Ce se intampla daca ma bufneste rasul la primele incercari?

Pe alt topic ziceai ca ai incredere in tine, pe asta se vede cata dreptate aveai. spoton.gif
actionmedia
QUOTE (IO @ 13 Oct 2004, 06:09 PM)
Pe alt topic ziceai ca ai incredere in tine, pe asta se vede cata dreptate aveai. spoton.gif

Eu vad ca eviti sa raspunzi la intrebari.
Banuiesc ca exista niste reguli eu vreau sa le stabilim dinainte ca sa nu existe discutii dupa. De aceea am pus acele intebari. Daca am incredere in mine nu inseamna ca nu ma cunosc suficient de bine ca sa imi dau seama ca pot sa si gresesc. Prin urmare care ar fi rspunsurile la intrebarile mele?
Ideea este in ce conditii poate fi validat un astfel de experiment?
IO
QUOTE
Ideea este in ce conditii poate fi validat un astfel de experiment?

In conditiile in care este EFECTUAT.
actionmedia
QUOTE (IO @ 13 Oct 2004, 06:42 PM)
QUOTE
Ideea este in ce conditii poate fi validat un astfel de experiment?

In conditiile in care este EFECTUAT.

Aha rolleyes.gif
Si cum poti tu sa stii daca l-am efectuat sau nu?
cociuba
AM citit si eu cartile lui CASTANEDA , VEZI si pagina lui Interesant , MI-au placut fffff. mult cea mai tare a fost pentru mine ARTA VISATULUI spoton.gif , TARE DE TOT, o carte la care mi s-a facut frica , as fi vrut sa pot citi continuarea din pacate nu are..........

pase magice,???????????, nu stiu daca functioneaza, dar in mod sigur daca esti un luptator , wink.gif , atunci sigur nu ai timp de pierdut cu prostii pe net....... laugh.gif
Bralgei
Cociuba,

Arta visatului nu are continuare, ai intuit perfect. Ea inchide cercul si odata cu ea baza invataturilor lui Don Juan. Exista totusi niste "top-inguri" la aceste carti. Sa zicem ciresele de pe tort. "Latura activa a infinitatii" si ""Pasele Magice" sunt cele despre care vorbesc.
Incearca-le, dar mai mult citeste-le pe cele 9 din nou, vei fi surprins.

biggrin.gif

P.S. Ai dreptate ca se pierde mult timp pe net, dar poate o mai folosi cuiva, intr-o zi, ceea ce "aberam" noi.
cociuba
Am citit si Latura ........... , cat despre PASELE MAGICE pe care o am acasa nu prea ai ce citi caci mai mult e practic..........,
cred foarte tare din ciclul a fost faza cu melcul , pentru cei pasionatii si care stiu smile.gif , cat despre celelalte taramuri( ma refer la trecerile in lumea imobila) pot sa zic ca DACA s-ar face o ecranizare dupa aceste cartii MATRIX ar fi mic copil pe langa ele spoton.gif , tot pe pagina de pe net CASTANEDA SUNT si adrese de pasionatii de scrierile sale si din Romania.........
Bralgei
Corect cu filmul.

Sunt destui pasionati, insa nu prea ne stim, unora le e frica de ridicol, altora nu le pasa. Stiu ce spui ca exista chestii mai practice..., dar acolo chiar trebuie sa ajunga fiecare cu propriile lui puteri.

Daca vrei sa ne vedem, da-mi un mesaj in P.M.
bdl
Mai desteptilor,
O intrebare scurta, vreau un raspuns scurt: care este scopul acestor pase?
Evolution
am sa incerc eu sa-ti raspund si vreau sa vina si altii sa completeze alte aspecte pe care eu nu le stiu sau le-am omis.

Well creierul tau proceseaza, stocheaza, extrapoleaza si uita informatiile intr-un mod ce tine de statutul tau de OM, particular de roman laugh.gif si de familia anturajul in care te invarti. Esti ceea ceea ce esti in mare parte a stimulilor externi.

Din acesta cauza diferentele de gandire si subiectivismul multor indivizi si grupuri de indivizi. De aici si diferentele de gandire si actiune dintre un roman, francez, evreu, arab si un american -local ardelean, moldovean muntean etc.
Uneori vezi persoane care pun punctul pe i sau pe j smile.gif foarte des ; persoane care iau cele mai bune decizii. Well involuntar ei reusesc sa intre intr-o stare neutra sa se tina departe de subiectivismul dictat de societate, trend si anturaj - asta este foarte greu ; de aici si fenomene de masa gen pus banii la FNI si Caritas etc...
Marea majoritate gandesc cum li se spune sa gandeasca.

Pasele magice te fac sa iesi din stereotipul societatii, din clisele proprii, vei incepe sa gandesti tu si nu sa mimezi ce gandesc altii. Vei ajunge mental intr-un punct neutru de unde poti observa mult mai clar adevaratele valori si adevaratele nevoie pe care le ai.

Repet : Esti ceea ceea ce esti in mare parte a stimulilor externi. - de aici poti trage concluzia ca sunt raritati cei care din parinti cersetori ajung milionari, scriitori sau genii...99,99% continua traditia sau eventual evolueaza dar nu prea sus.
Evolution
Esti ceea ceea ce esti in mare parte a stimulilor externi=blondele sunt proaste.
Q: De ce ?
A: Arata bine, toti tipi se fac pres in fatza lor, le servesc inainte ca acestea sa ceara ceva. well - chalenge-ul este destul de mic pentru ele.
Exagerez ca sa fac un punct de vedere - concluzia este ca mediul prin actiunea lui asupra lor le tampeste. Iar dupa un anumit nivel sa tampesc singure.
Asta a fost un exemplu exagerat pentru ca ca sa fiu sigur ca BDL intelege exact ideea actiunii si reactiuni d.p.v.d. al slefuirii presonalitatii unui individ.

Tema de auto-constientizare - ganditiva la exemplul cu blonda de mai sus, gandeste-te cum esti TU vazut de catre ceilalti, cum te trateaza functie de asta si cum ti se defineste personalitatea, intelectul si deciziile in timp - pentru unii va fi un moment de panica in cazul in care vor fi obiectivi.
Bralgei
Sa incercam si un raspuns mai direct.
Pasele te ajuta sa-ti aduni energia si sa o distribui in tot corpul energetic. Este vorba de un sistem de miscati cu multiple scopuri, nu doar ce zicea Evolution. Gandirea holistica si actionarea dinamica in conditii optime, atunci cand rationalul este redus la tacere, este doar un singur scop.
Toate aceste pase pot determina corpul uman la actiuni care se realizeaza cu ajutorul unor matrici motrice. Corpul uman este un intrument foarte complex si pentru a declansa fenomene complexe este nevoie de Intentie si anumite miscari.
Sa zicem ca daca vrei sa dai un telefon, e nevoie sa tastezi numarul si apoi tasta Dial. Asa Trebuie. Sau daca telefonul e mai smecher, poti avea voice recognition dialing system cool.gif .

biggrin.gif


little1
in prima faza, modul in care actioneaza pasele este foarte subtil - dar cat de inteligent !
satureaza memoria kinestetica a corpului cu miscari, iar acest lucru face ca mintea sa se blocheze, mirata... ohyeah.gif scopul urmarit la inceput este intreruperea dialogului interior, pentru a face omul constient de sine insusi, macar cateva secunde - oricat de banal ar parea, actiunea e cu adevarat magica

cu exceptia unor intamplari socante si teribile in viata noastra, rareori facem asta de buna voie

oprirea dialoguluii interior, prin repetitie, dusa pana la un anume interval, care tine de fiecare persoana in parte, pot fi 5 sau 10 minute de tacere interna, te pune in contact cu lumea subtila.

parerea mea este ca prima data te pune in contact cu tine insuti, si cu lumea asa cum este ea de fapt... te trezesti, dintr-un vis in care toate personajele pe care le intalneai, te intrebau: Poti sa faci asta ? si tu raspundeai: Da, cum sa nu ! si faceai acel lucru - timp indefinit , aceasta secventa se repeta in viata tuturor..

vine insa momentul prilejuit de pase magice sau orice altceva, in care te intrebi... "Domnule, dar, eu, eu oare ce vreau ?"

Tristul adevar, prieteni... pana la energii, invatam sa ne descurcam cu elementele lumii noastre. Cum te poti descurca cu ceva ce nu vezi, daca cu ceea ce vezi si simti iti e greu sa te descurci ?

multi au facut din cartile lui castaneda, si din alte cai de cunoastere, module escapiste - sa ma explic; le e greu sa faca fata vietii, si se refugiaza in capacitati paranormale, zboruri astrale, maestri si mediumuri... e un drog

la fel si unele practici de putere... devin drogati de putere, nu mai pot trai fara doza zilnica - practica lor nu duce nicaieri, pentru ca energia nu e focalizata, nu e educata, nu stie ce sa faca - puterea careia ii dai un sens te intinereste, cea careia nu ii dai un sens te imbatraneste


biggrin.gif
thunder
QUOTE (sorin666 @ 11 Oct 2004, 09:25 AM)
QUOTE (thunder @ 10 Oct 2004, 09:27 PM)
- vorba aia: "daca taceai, intelept ramineai".  unsure.gif

Voi insa cu cat va exhibati mai mult punctele de asamblare ale energiilor "subtile" (eu asi spune primare) cu atat mai ridicoli sunteti...

- sa profitam de prostia si ignoranta si chiar rautatea unor bagatori de seama si sa mai expunem niste "margaritare" pt. ei, si informatii utile pt. altii.

- focarul de asamblare este aidoma unui "centru" de comanda la nivelul caruia se manifesta energiile subtile preponderente ale fiintei. Prin deplasarea acestui focar, se modifica si predominanta diferitelor tipuri de energii subtile, care adcua dupa sine si modificarea caracteristicilor (caracterului), personalitatii si calitatilor/defectelor unei fiinte. Preponderenta subtil energetica a acestor energii subtile da si caracterul si personalitatea fiintei.

- intuiti, cine poate, ce preponderenta si atractie fatidica au unii clovni si "bagatori de seama" de aici de pe forum, ca si acest mai "proaspat" antihrist (666) sorinel clovnicel. rolleyes.gif

QUOTE
Cum stai cu Nirvana? vezi ca este diferita de orgasm...

- stau bine

- tu cum stai cu amicii tai impielitati cu care "colaborezi" ?

- conceptul de nirvana este o alaturare de notiuni fata de ceea ce altii au numit samadhi. Asa cum exista mai multe forme de samadhi, exista si forme de nirvana. Tu la care te referi sorinel clovnel ? La formatia ta iubita de "sub-muzica" si la inspiratorii ei ?

- pt. cei necizelati si nedusi la scoala vietii le amintim ca orgasmul este o traire total diferita de ejaculare. Anumite forme de samadhi chiar contin anumite trairi launtrice euforice elevate si f. asemanatoare cu starea de orgasm, motiv pt. care neintimplator s-a "inventat" notiunea de "orgasm cosmic". Dar ... ce stie taranul ce e sofranul ... cind e mai usor sa faca bascalie de propriile neputinte decit sa aplece cu umilinta urechea la gura care ii poate oferi chei nebanuite, care i-ar putea transforma viata sa mai mult sau mai putin anosta (si ridicola) intr-o viata plina de impliniri si bucurii.
thunder
QUOTE (Bralgei @ 11 Oct 2004, 01:07 PM)
Thunder, frumos exprimat, desi in cam multe cuvinte, dar fie...asa esti tu obisnuit.

- vorbesc si eu pt. mai multe tipuri de oameni si de intelegeri asa ca .. expun mai mult, sa-si aleaga fiecare cuvintele si informatiile.

QUOTE
Pasele magice nu fac 2 lei daca nu sti ce inseamna Intentia, iar pentru acest lucru trebuie sa muncesti mult. Intentia nu este ceva care se poate explica.

- totusi, incearca macar sa ne explici ce intelegi tu prin "intentie", sa sa vedem la ce te referi si sa putem avea o baza comuna de discutii. Insasi ideea de a face o pasa magnetica include in prma faza "intentia" de a face acea/acele pasa/pase.

- precizez ca pasele magnetice sint o forma f. grosiera de a folosi eneregiile subtile, de a le "accesa" si misca, deplasa, etc. Exista forme de actiune si tehnici (metodologii) mult mai complexe, profunde si elevate de a "muta" energiile subtile de colo colo, adevarat, rezervate celor putini, celor initiati in aceste "taine" (metode ocult-initiatice).

QUOTE
De poate suna ieftin, o sa folosesc analogia din Matrix. Intenita trebuie sa o vezi, sa o intelegi de unul singur. Pot sa iti spuna multi despre aceasta forta...degeaba.

- m-ai pierdut aici. smile.gif Vezi ce inseamna sa folosesti cuvinte prea putine ... risti sa nu fii inteles. smile.gif

QUOTE
Pana atunci pasele pot parea ciudate, sau usor similare cu niste exercitii de Kata (arte martiale), sau cum vreti voi.

- Kata are o alta incadrare in tarimul ocult ezoteric. Pasele magnetice sint acele tipuri de actiuni (in general realizate cu miinile, palmele) prin care se "muta" energile de colo colo, pe cind un exercitiu de Kata implica abordarea unor pozitii fizice statice si in miscare care atrag in aura subtila a practicantului de kata anumite tipuri de energii subtile, specifice miscarilor abordate in acel Kata. Daca in cazul sistemului yoga, in special hatha yoga se abordeaza in special exercitii fizice statice, mai precis, asanele, in cazul katasului se abordeaza exercitiile fizice mobile, in miscare. Si unele si altele au ca principala "functie" receptia anumitor tipuri de energie subtila in propriile structuri subtile launtrice. In aceste cazuri, corul fizic joaca rolul de "antena", care prin diferitele forme abordate, atrage (receptioneaza) anumite tipuri de energii specifice acelei atitudini fizice (fixe sau mobile). Aici f. mult intra in joc asa zisele "energii de forma", si ele sint "secretul" care sta la maza principiului de functionare a sistemului hatha yoga si chiar si al artelor martiale. Nu numai ele sint implicate in aceste forme de cai spirituale, dar atit fac referire acum in cadrul acestui topic.

QUOTE
Rezultatul acestor pase, realizate fara intentie...este transpiratie, sau nervi.

- adica ?

QUOTE
Cat despre manipularea punctului de asamblare, aici e mai complicat. Tin sa fac o precizare (aviz lui Thunder). Nu este nevoie sa faci punctul de asamblare sa stea fix...el oricum se fixeaza in noile pozitii.

- ba eu zic ca poti, doar ca nu e necesar sa-l faci sa fie asa, caci omul intelept abordeaza diferite tipuri de forme de manifestare launtrica si exterioare, motiv pt. care focarul de asamblare isi schimba locul, forma si componenta. smile.gif Nu intru in detalii initiatice.

QUOTE
Tocmai asta e nenorocirea, ca el sta fix.

- doar la omul profan, la omul inconstient de valoarea sa launtrica si de zestrea subtila pe care o are in mod potential in el insusi. Multi oameni consuma enorm de multa energie psihica si fizica in directii de nimic, pe care insa, daca le-ar directia catre o cale spirituala autentica ar ajunge la performante de neinchipuit pt. mintea profana, iar despre focar si modul in care el se misca mai apoi ... este o "joaca de copii".

QUOTE
Mutarea acestuia (translatia) sau repozitionarea (transferul) sunt insa tehnici periculoase pentru profani, sau cei care nu sunt pregatiti.

- adevarat, motiv pt. care nici nu am vorbit de tehnici care sa ajute la asa ceva. smile.gif

QUOTE
DO NOT TRY THIS AT HOME! biggrin.gif

- de acord, insa cu mentiunea: "nu incercati singuri asta". Cine are un sustinator si invatator spiritual si o metodologie oculta adecvata si probata deja ... o poate face oriunde, nu numai acasa. smile.gif

QUOTE
Singura deplasare naturala a punctului de asamblare, accesibila fiecarui om, este starea de somn in care visam.

- adevarat, dar e inconstienta pt. omul in cauza. smile.gif
thunder
QUOTE (actionmedia @ 13 Oct 2004, 12:26 PM)
QUOTE (IO @ 13 Oct 2004, 11:20 AM)
PS: Nu vrei sa incerci si tu? yikes.gif La rugaciunea cu nr. 100 vei sti SIGUR daca e artificial numarul sau nu. Pana atunci, iti dai doar cu presupusu'. jamie.gif

Sunt curios care ar fi raspunsul tau daca as incerca si dupa 100 de recitari voi reveni pe acest topic si voi spune dunno.gif nu s-a'ntamplat nimic. Ce zici de angajezi sa imi recompensezi timpul pierdut?

- dar acum cine te recompenzeaza pt. timpul pierdut ? Sau .. iti place sa dai din gura fara insa sa verifici nimic ?

QUOTE
Pentru ca daca presupunem ca fiecare recitare dureaza 1 minut atunci inseamna ca 100 de minute din viata mea scurta le pierd numai cu chestia asta cam mult nu crezi?

- cind eram si eu ca tine, gindeam la fel de "ingust" si egotic ca tine. Daca erai inteligent cu adevarat, dar de o inteligenta practica, nu de "carton", iti spuneai: ia sa vad, logic ce se poate petrece? In cel mai rau caz pierd X minute din viata asta de 3 lei, scurta si anosta. In cel mai bun caz, imi cistig viata eterna." Dar vezi tu, pt. asta iti trebuie inteligenta practica si ceva karma mai buna.
thunder
QUOTE (Evolution @ 15 Oct 2004, 07:40 AM)
Well creierul tau proceseaza, stocheaza, extrapoleaza si uita informatiile intr-un mod ce tine de statutul tau de OM, particular de roman laugh.gif  si de familia anturajul in care te invarti. Esti ceea ceea ce esti in mare parte a stimulilor externi.

Din acesta cauza diferentele de gandire si subiectivismul multor indivizi si grupuri de indivizi. De aici si diferentele de gandire si actiune dintre un roman, francez, evreu, arab si un american -local ardelean, moldovean muntean etc.
Uneori vezi persoane care pun punctul pe i sau pe j smile.gif foarte des ; persoane care iau cele mai bune decizii. Well involuntar ei reusesc sa intre intr-o stare neutra sa se tina departe de subiectivismul dictat de societate, trend si anturaj - asta este foarte greu ; de aici si fenomene de masa gen pus banii la FNI si Caritas etc...
Marea majoritate gandesc cum li se spune sa gandeasca.

Pasele magice te fac sa iesi din stereotipul societatii, din clisele proprii, vei incepe sa gandesti tu si nu sa mimezi ce gandesc altii. Vei ajunge mental intr-un punct neutru de unde poti observa mult mai clar adevaratele valori si adevaratele nevoie pe care le ai.

- toata "filozofia" de mai sus nu are nimic comun cu pasele magnetice. O pasa magnatica este pur si simplu o vehiculare BANALA, repet, BANALA de energii subtile cu ajutorul miinilor (palmelor).

- de aceste pase "beneficiaza" incepatorii si cei putin avansati pe caile ocult-spirituale sau cind un anume initiat integreaza o anumita vehiculare mai speciala a unor energii de un anume tip si grad de profunzime.

- "filozofia" de mai sus se refera in special la transformarea spirituala, la ridicarea nivelului de constiinta si indirect la ridicarea (elevarea) focarului de asamblare.
bdl
Pt Evolution si Bralgei....

Am citit explicatia....hm, e o explicatie, dar nu e suficienta..... sau mai bine zis, pt mine suna un pic trasa de par....
Sint de acord cu afirmatia ca mediul are o mare influenta asupra personalitatii oamenilor, asupra educatiei lor...... dar din postarea lui evolution reiese ca fara aceste pase nu prea ai sanse sa fi un om..... decis, cu personalitate, pe faza tot timpul.... lucru cu care nu sint de acord....
Uneori vezi persoane care pun punctul pe i sau pe j foarte des ; persoane care iau cele mai bune decizii. Well involuntar ei reusesc sa intre intr-o stare neutra sa se tina departe de subiectivismul dictat de societate, trend si anturaj - asta este foarte greu Asta e chestie de ....antrenament sa zicem, de educatie a gindirii.....poti lua cele mai bune decizii fara nici o pasa.... Ceea ce spuneti voi aici seamana cu acea gimnastica chinezeasca, nu-i retin numele, ceva cu miscari lente.... poate ca pe unii ii ajuta anumite chestii, asa simt ei, dar pt foarte multi nu au nici o influenta... difera de la om la om....unu cind se concentreaza se scarpina, altul se hitzina pe scaun, samd, la altii poate ajuta aceste "pase " dar a le generaliza si transforma intr-un panaceu universal, deh, e cam mult....pe mine daca ma ajuta fumatul (de fapt gestul in sine, nu nicotina propiu-zisa) sa zicem, si o sa incep sa sustin ca fumatul e cel mai bun pt concentrare, probabil o sa credeti ca nu sint normal.... este? Atunci nici aceste pase nu trebuie generalizate si ridicate in slavi chiar asa... ce are efect la unii, la altii e frectie la picior de lemn....

de aici si fenomene de masa gen pus banii la FNI si Caritas etc...
E chestie de educatie financiara aici... crezi ca daca romanii faceau pase de dimineata pina seara nu depuneau la caritas?

Marea majoritate gandesc cum li se spune sa gandeasca.Iar generalizezi.... fiecare gindeste cit poate si cit il duce capu..... de exemplu thunder, inafara de incumbusi , sucumbusi si alti viermi spiralati, nu vede altceva....ia berea, o desface, se uita sub capac, o fi vreun spiriduds pe acolo, stupoare, necistigatoare berea.... wink.gif

Pasele magice te fac sa iesi din stereotipul societatii, din clisele proprii, vei incepe sa gandesti tu si nu sa mimezi ce gandesc altii.
Vezi explicatia de mai sus, e falsa afirmatia siprea e generala.... daca eu sint obisnuit prin educatie sa pun toate elementele la un loc, sa vad imaginea de ansamblu si apoi sa trag concluzia si sa iau decizia, pasele alea nu au nici un sens.... chestie de educatie, si chiar daca cineva nu are aceasta obisnuinta, sigur nu o capata paselor.... pasele alea banuiesc ca sint un fel de catalizator al atentiei.... fiecare are catalizatorul lui.....

Esti ceea ceea ce esti in mare parte a stimulilor externi. - de aici poti trage concluzia ca sunt raritati cei care din parinti cersetori ajung milionari, scriitori sau genii...99,99% continua traditia sau eventual evolueaza dar nu prea sus. Nu sint chiar raritati , e vorba de motivatia fiecaruia, de a se rupe din mediul respectiv....iar intreaga afirmatie e dubioasa pt ca 99,99 e aproape total, si in plus zici ca ei continua traditia sau eventual evolueaza....sint doua chestii diferite intre care tu pui "sau" la un procentaj f mare.... pai daca aproape toti evolueaza ceva mai sus, care e chestia, ce e rau in asta? Esti sigur ca daca faceau pase ajungeau Bill Gates toti?


Nu ma leg de exemplul cu blondele ca ai spus ca e exagerat ca sa-l pot pricepe si eu...oricum mersi de intentie....

IO
bdl, din lucruri spuse la nervi in contraargumentari dintre o fiinta avand cunoastere si practica spirituala si una fara, niciodata cea de-a doua n-a iesit altfel decat sifonata. La propriu. Eu te-am prevenit, tu faci ce vrei.
bdl
IO,
Cind spui cunoastere practica si spirituala la ce anume te referi? Asta ca sa urmam sfatul lui Iorga, sa ne definim termenii discutiei inainte de a o incepe....

Eu te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Asta chiar suna duios... multumesc pt bunele intentii....
Si tot nu am priceput cine e nervos in discutia asta? Cel putin pina acuma eu pur si simplu imi exprim opinia cum ca aceste baliverne mi se par f putin probabile....el incearca sa convinga lumea cum ca ar fi adevarate.... asa ca intreb.....cine e nervos in discutia asta?
Si in plus , gindeste-te..... cine a deschis subiectul?
IO
bdl
Prin cunoastere spirituala inteleg totalitatea informatiilor referitoare la realitati, procese, legi, fenomene, principii, tehnici, procedee etc. care tin de lumea spirituala.
Prin lumea spirituala inteleg acea parte a Creatiei in care energia se afla la nivele vibrationale superioare starii materiale si totodata (si implicit) acea parte a Creatiei insondabila prin cunoasterea de tip materialist, dar perfect sondabila prin cunoasterea spirituala.
Prin practica spirituala inteleg orice activitate desfasurata in scopul dezvoltarii/ prin participarea/ structurilor superioare ale omului, numite nestiintific suflet.

Dupa aceste definitii care, iertata fie-mi stangacia si nepriceperea, suporta modificari si adaugiri din partea oricui considera ca are ceva coerent de spus in aceasta privinta, ar mai fi de spus doar ca, la fel ca in orice alt domeniu al cunoasterii umane, rezultatele si aptitudinile dobandite pe parcursul atingerii lor pot fi orientate catre BINE sau, dimpotriva, catre rau (nerecomandabil).

QUOTE
Eu te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Asta chiar suna duios... multumesc pt bunele intentii....

Sa-ti foloseasca!

QUOTE
Si tot nu am priceput cine e nervos in discutia asta?

Mesajul tau precedent are, mai ales in partea finala, o puternica emisie de manie. Nu stiu daca s-a inteles destul de clar de pe topicu' celalalt ca frica este un sentiment MALEFIC tongue.gif dar, cine-ar fi crezut?, si mania este un sentiment MALEFIC si arata ca emitentul este in rezonanta cu una sau mai multe entitati in care voi, ateii, aveti o credinta puternica (si brusca...) in apropierea momentului mortii.

QUOTE
Cel putin pina acuma eu pur si simplu imi exprim opinia cum ca aceste baliverne mi se par f putin probabile....

Stai linistit, nimeni nu trebuie sa-ti dovedeasca tie nimic. O sa te lamuresti singur, mai devreme sau mai tarziu. Eu iti doresc (duios) sa nu te lamuresti prea tarziu. Cat despre folosirea termenului de "baliverne" referitor la lucruri pe care nu le cunosti, aceasta presupune o emisie de dispret indreptata impotriva nimanui si a tuturor totodata, care ii face rau celei mai apropiate fiinte de tine: ingerul tau pazitor. In urma oricarei emisii de acest gen, el se va departa putin (ca sa folosesc o comparatie, pentru el puti in astfel de momente) de tine, iar reprezentantii Sectiei Rotisoare se vor apropia, ocupand treptat locul lasat gol de fiinta de lumina desemnata sa te apere, pe care tu o crucifici zilnic prin tot ceea ce faci si care totusi te va apara cu indarjire in marturia pe care o va da in fata Dreptului Judecator cand te vei afla in fata Lui (in a 40-a zi de la moarte). E f probabil ca atunci sa iti exprimi opinia ca-ti regreti profund balivernele.



bdl
Omule,
Realizezi ca exista f putine sanse sa demonstrezi ca ceea ce sustii e real? wink.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.