Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Turnee De Sah La Hanuancutei
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Sport > Sah
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Eclectic
Deci cand o sa inceapa ?
gonen
eu zic sa mai stam 1 sapt. , poate se mai inscrie cineva. vineri se stabilesc primele meciuri. si sa incepaa practic de sambata 5 feb. 2005
ypsilonalpha
Deocamdata avem 14 inscrisi in turneu, si anume (in ordinea inversa a inscrierii):

The Beast Within
Lucifer
Marcus
sweetsmile
gio19ro
flu
ciuboda
bogho
Barrie
Clopotel
Mentosana in corpore sano
skysurfer
Catalin
ypsilonalpha


Tehnic vorbind, as zice ca data limita de inscriere sa ramina 31 ianuarie 2005, ora 23:59; bineinteles, la cererea publicului smile.gif putem prelungi termenul de inscriere.
ypsilonalpha
In final, sint 15 inscrieri in a doua editie a turneului:


Petru
The Beast Within
Lucifer
Marcus
sweetsmile
gio19ro
flu
ciuboda
bogho
Barrie
Clopotel
Mentosana in corpore sano
skysurfer
Catalin
ypsilonalpha


Am inchis topicul dedicat ... cine ar vrea sa joace in turneu si-si da cu pumnii in cap thumb_yello.gif ca nu mai are unde se inscrie, sa o spuna aici, pe topicul de fatza; in acest caz, voi redeschide temporar topicul pentru ca impricinatul sa se treaca si el pe lista.
Eclectic
Ar fi ideal sa fim 16. Poate s-o mai gasi cineva.
Marcus
QUOTE
("skysurfer")
Apropo de greseli: regina trebuie scoasa cat mai tarziu la atac si in desfasurare caii inaintea nebunilor, iar schimbul de piese ar fi cam asa: nebunul e mai valoros la inceput caci acopera un culoar mai mare decat calul, acesta din urma fiind mai valoros spre sfarsitul partidei. Depinde insa de la caz la caz.

Greseala mea din partida cu tine poate fi trecuta in istoria sahului la han ca o greseala clasica. Ma refer la scoaterea prematura a reginei din sistemul defensiv. Oricum, sa nu crezi ca nu stiam ce riscuri presupune scoaterea reginei atat de devreme, problema e ca stiam foarte bine teoretic, insa practic nu o patisem niciodata pana atunci. laugh.gif Acum m-am fript, asa ca suflu si-n iaurt.
In ceea ce priveste importanta cailor si a nebunilor, trebuie sa te contrazic un pic. Nebunul e mai valoros in jocul de final, pentru ca atunci numarul redus de piese faciliteaza deschiderea culoarelor pentru nebun, in timp ce calul e mai valoros in jocul de mijloc, mai ales cand piesele sunt aglomerate. La inceputul partidei n-as putea spune care e mai valoros, cred ca aici depinde de deschiderea abordata.

Acum revin la organizarea turneului.
In concluzie, suntem 15 concurenti inscrisi. Nu mai e atat de important sa fim in numar par, din moment ce vom juca fiecare cu fiecare.

Cred ca e momentul sa ajungem la unele conventii. E vital sa existe cineva care sa contorizeze rezultatele. Eu as face asta cu mare placere, insa acum mai sunt cateva luni pana ce voi sustine Bacalaureatul si am constatat din editia trecuta ca turneul s-a intins pe durata mai multor luni, asa ca nu imi pot asuma riscul de a neglija studiile, fie chiar si pentru a contoriza partidele.
skysurfer e singurul care s-a oferit sa contorizeze partidele. Am vazut ca nu a existat nici o obiectie din partea concurentilor, asa ca eu imi iau sarcina de a-l numi pe skysurfer succesorul meu la organizarea turneului de sah. biggrin.gif Daca nu aveti nimic impotriva ca acest turneu sa poarte in continuare numele "Turneul de sah Black&White", asta ca sa sune oficial tongue.gif , atunci asa va ramane.

Aspectele de care cred ca ar trebui sa ne ocupam sunt urmatoarele:

1. Care sunt indatoririle concurentilor in general si ale lui skysurfer in particular
a) daca mai notam sau nu rezumatele partidelor intr-un topic separat, unde pot fi revazute si comentate, si daca da, cine le noteaza.
b) frumos si organizat ar fi sa jucam pe etape prestabilite, adica fiecare sa-si cunoasca precis urmatorul adversar. De lucrul asta ar putea sa se ocupe skysurfer, daca are timp la dispozitie. Daca nu, chiar insist sa ma ocup eu de asta. E important de stabilit ordinea partidelor si am cateva idei in sensul asta. Este indicat sa se mentioneze in regulament ca unui concurent nu ii este permis sa joace urmatoarea etapa pana cand toti ceilalti concurenti nu au disputat toate partidele din etapa in curs.
2. Totodata sa stabilim prin regulament timpul maxim disponibil pentru a juca o etapa de concurs. Cred ca 3 saptamani ar fi suficient, asta in cazul in care nu va grabiti. Daca va grabiti, putem recurge la masuri mai drastice: sa stabilim de comun acord o seara in care sa ne intalnim cat mai multi pe chat (de preferabil pe yahoo messenger sa deschidem camera HanuAncutei forum) ca sa putem comunica liber, si apoi sa intram pe doizece.ro si sa jucam cat mai multe partide posibil (poate chiar toate) fiecare cu fiecare dintre cei care ne-am gasit pe chat. Asta ar reduce enorm durata de desfasurare a concursului, dar ar face imposibila structurarea turneului pe etape (pentru ca unii ar juca 10 partide in timp ce altii au jucat doar 4).
Eu cred insa ca mai bine ar fi sa jucam ca si pana acum, cate o partida (sau doua, daca includem si returul) la cateva saptamani, pentru ca, in principiu, turneul de sah este un prilej de delectare. Competitia nu ar trebui transformata din mijloc in scop in sine.
3. In regulament, trebuie avuta in vedere departajarea concurentilor in caz de egalitate in clasament la sfarsitul turneului.
4. Timpul limita al unei partide, stabilit prin interpretarea sondajului deja lansat. Am vazut deja pareri cum ca cel mai bine ar fi sa se faca o medie a timpilor limita deja votati.
5. Cine intemeiaza regulamentul. Daca skysurfer doreste sa duca greul, cred ca el ar fi cel indicat sa faca regulamentul. Totusi, nu vreau sa vorbesc in numele lui. Daca nimeni nu va dori sa faca acest regulament, atunci il voi face eu cel mai probabil in acest week-end. Cel mai bine ar fi ca regulamentul sa fie postat in acest topic, cat mai rezumativ cu putinta, urmand ca restul concurentilor sa il citeasca si sa precizeze daca nu sunt de acord cu vreun punct mentionat (contestatiile sa se faca in decurs de maxim 1 saptamana). Pe urma, dupa ce au fost facute toate slefuirile, regulamentul poate fi prezentat mai detaliat, in forma finala, intr-un topic separat.
6. Legat de estetica al turneului, am vazut mai multe propuneri. skysurfer a prezentat o metoda ideala de a urmari partidele deja jucate. ciuboda a propus sa facem o pagina separata, care sa fie accesata prin ceva de genul sah.hanuancutei.com, ca un subdomeniu al forumului. Propunerile exista in sensul asta, dar nu vad cine s-ar putea ocupa de punerea lor in practica. E nevoie de cineva care chiar se pricepe la programare si software, si aici ma gandesc la Tudy, dar inca nu l-am contactat in acest sens si nu vreau sa vorbesc in numele lui.

In principiu, asta ar fi tot. E vremea sa luam masuri si sa stabilim definitiv regulile. Astept si parerile voastre.
skysurfer
Pai Marcus referitor la strategie si la importanta pieselor http://www.chesscentral.com/chess_strategy...ss_strategy.htm
sau http://www.chessville.com/instruction/inst...iples_3_&_4.htm

Referitor la turneu.
1. a. Eu imi golesc Inboxul si ii rog pe concurenti sa imi trimita transcrierea partidelor pe PM pentru a o corecta, daca e cazul. Propun deschiderea unui topic separat pentru ca cel existent e deja stufos.
b. Daca insisti si ai si idei esti invitatul meu Marcus. biggrin.gif Pe bune, daca ai ceva idei, te rog, si mai ales dc timpul iti permite mi-ar face placere daca m-ai putea ajuta.
2. Perfect de acord. Mi se pare ca nu are rost sa gonim prin campionat. Daca suntem 15 concurenti x 2 meciuri vor fi deja 30 de partide ceea ce e deja cam mult si de transcris si de urmarit si in plus chiar e un joc si o delectare asa ca ar fi bine sa intindem placerea. Dc totusi reusim sa ne adunam mai multi (macar 10) se pot juca inca alte 2 partide maxim.
3. Ma gandesc si ma voi sfatui cu profesorul de sah.
4. Nu mai stiu exact dc se poate pe doizece sa stabilesti si timpi intermediari adica ceva de genul 17 minute sau e doar din 5 in 5. Oricum unii nu vor putea juca probabil pe doizece si e mai usor pe yahoo. Eu zic sa luam in considerare si una si alta si pe cat posibil, pentru cei care au probleme tehnice vom deschide un topic separat cu sfaturi de configurare a firewall-ului sau mai stiu eu ce probleme mai apar.
5. Cu regulamentul... am o idee, hai sa faci si tu Marcus unul si eu o schita si vedem cum le combinam sau poate chiar il adoptam doar pe unul, insa cred ca experienta ta mi-ar fi de imens ajutor. Nu e nevoie decat de o schita si in rest il dezvoltam noi, nu?
6. Ar fi super daca ar reusi cineva sa ne ajute. Eventual s-ar putea inspira de pe link-ul pe care l-am pus mai demult.
Model
Eventual, daca nu se poate sa ulpoadam pe Han facem pe un site separat, insa dc ar reusi cineva sa faca appletul si dc ar fi posibilitatea ca unul din noi doar sa modifice partidele ar fi ideal. Ar fi mai usor si pt cei care nu au tabla in fata sau macar vreun chess engine.
ciuboda
QUOTE (skysurfer @ 2 Feb 2005, 11:20 AM)
6. Ar fi super daca ar reusi cineva sa ne ajute. Eventual s-ar putea inspira de pe link-ul pe care l-am pus mai demult.
Model
Eventual, daca nu se poate sa ulpoadam pe Han facem pe un site separat, insa dc ar reusi cineva sa faca appletul si dc ar fi posibilitatea ca unul din noi doar sa modifice partidele ar fi ideal. Ar fi mai usor si pt cei care nu au tabla in fata sau macar vreun chess engine.

Ceea ce propui , bazat pe link-ul de mai sus, nu este ceva simplu. Nu este nici foarte complicat doar ca necesita ceva timp de programare.
Ceea ce ma gandeam eu este sa avem o pagina web in care sa avem urmatoarele informatii:
- prezentare fiecare editie a turneului
- topuri si clasamente
- arhiva partide
- formular inscriere in turneu
Putem incepe cu ceva simplu si la obiect si in timp putem adauga functionalitati noi.

Tudy
In principiu eu sunt de acord. In prima faza, propunerile lui ciuboda sunt cele mai "facubile", dar nu pot sa ma apuc de lucru decat dupa 15 februarie. Eu lucrez full time, acum sunt si in sesiune, si in 11 februarie am de mers la Bucuresti la o intalnire cu Microsoft Student Partners din toata tara. Teoretic vom avea si sah.hanuancutei.com (o sa vorbesc eu cu Mihai despre asta).

Daca mai e vreun forumist care se pricepe cat de cat la aspectele necesare constructiei unui astfel de site, l-as ruga sa gandeasca pana atunci structura bazei de date, modul de transcriere al partidelor, un sistem de punctaj, etc. Asta ar fi excelent. spoton.gif
Eclectic
Eu am ceva probleme cu doizece.ro, asa ca as prefera sa joc pe yahoo.

QUOTE
Daca suntem 15 concurenti x 2 meciuri vor fi deja 30 de partide


Pai s-a stabilit ca vom juca tur-retur, deci fiecare dintre noi va juca 28 de partide.
skysurfer
Nu ma referam la fiecare dintre noi cate partide joaca ci cate partide sunt la o mansa. Adica la fiecare mansa sunt 30 de meciuri. Noi fiind 15 concurenti si cum jucam tur retur sunt 30 de meciuri/ mansa.
ciuboda
QUOTE (Tudy @ 2 Feb 2005, 12:36 PM)
In principiu eu sunt de acord. In prima faza, propunerile lui ciuboda sunt cele mai "facubile", dar nu pot sa ma apuc de lucru decat dupa 15 februarie. Eu lucrez full time, acum sunt si in sesiune, si in 11 februarie am de mers la Bucuresti la o intalnire cu Microsoft Student Partners din toata tara. Teoretic vom avea si sah.hanuancutei.com (o sa vorbesc eu cu Mihai despre asta).

Daca mai e vreun forumist care se pricepe cat de cat la aspectele necesare constructiei unui astfel de site, l-as ruga sa gandeasca pana atunci structura bazei de date, modul de transcriere al partidelor, un sistem de punctaj, etc. Asta ar fi excelent. spoton.gif

Te ajut eu cu partea de analiza si structura baze de date. Eventual ceva webdesign.
Si la mine e problema timpului...

Pana atunci ii rog pe Marcus si skysurfer in special sa-mi trimita pe privat ceva informatii cam cum vad ei inregistrarea si vizualizarea partidelor precum si alte idei pe care le au.
Cine mai are ceva idei este binevenit...
gonen
Daca nu va grabiti, incepand cam cu 10-12 feb, o sa va pot ajuta eu la partea de implementare, design si alea, alea.
Tudy
Eu am mentionat ca oricum n-am cum sa incep mai devreme de 15. Pana atunci putem stabili exact structura. Cred ca noi, cei care ne vom ocupa de site, cel mai eficient ar fi sa folosim YM sau MSN pentru discutii "real-time".
skysurfer
Copilasi, cred ca am gasit solutia la problemele noastre.
http://www.mistybeach.com/products/PGNViewer/index.html
Ce ziceti? Mai ramane decat ca eu sa primesc partidele pe mail sa le transform in format PGN si apoi BINGO.
Da ceva detalii acolo cum se poate implementa intr-un site.

Pazea lume ca am mai gasit ceva. http://www.mychess.com/

Acum chiar sa nu imi spuneti ca nu se poate face un site decent cu sah. cool.gif

P.S. Avem si codurile sursa asa ca trecem la treaba. A, si sunt free. jamie.gif
Tudy
Excelent. Foarte probabil o sa folosim applet-ul de pe mychess.com - acum trebuie doar stabilit cum sa facem conversia partidelor la PGN in modul cel mai eficient.
skysurfer
Am o alta idee excelenta. (Doar dc merge). Deschid un PGN de la o partida existenta fara alte notatii in Notepad, modific doar mutarile si il salvez. Merge?
Tudy
Da, merge. Practic e nevoie de un PGN valid. Specificatiile PGN pot fi gasite aici... Ideea e cine o sa se ocupe de trecut toate partidele care se joaca in format PGN?... smile.gif
skysurfer
Pai lumea imi trimite mie partidele pe mail si eu le transcriu dupa ce le verific si le salvez ca pgn. Ideea e ca eu sa le adun dupa fiecare runda sa le verific si abia apoi sa ti le trimit tie in format PGN sa le uploadezi. Sau am vazut PGN Uploader e un utilitar care permite uploadarea, s-ar putea insa sa fie doar pt acel site. Asa ca nu iti ia nici tie prea mult timp din momentul in care site-ul e facut doar 10 minute ca sa uploadezi, ar fi bine sa apara un istoric cu jocuri de unde ulterior sa putem selecta exact jocul pe care il dorim.
* Am stabilit impreuna cu Marcus un sistem de punctaj parca avem si formula lui si ti-ar fi mai simplu.
*Turneul cred ca ramane de tip campionat Jucat pe etape ca la fotbal tur retur doar ca in aceeasi etapa se joaca atat turul cat si returul.
* De inscris ne-am inscris pe Han eventual facem pt fiecare doar un cont de acces pe care il primeste de la tine. Tinand cont ca e tip campionat am scapat de eventuale nemultumiri cum ca o grupa ar fi mai dificila decat cealalta.
* De restul regulamentului ma ocup cu Marcus urmand ca fiecare concurent sa mai aduca ceva completari dc e cazul.

P.S.: Ma gandesc ca uplodarea partidelor pe site sa se faca o data pe saptamana ca sa nu te stresam dupa fiecare meci disputat. Asa la sfarsitul fiecarei manse vom avea de vizionat 30 de meciuri.
P.P.S: Tudy parca nu te-am vazut printre concurenti. hh.gif
Tudy
Din acelasi motiv pentru care nu pot sa ma apuc de site (lipsa de timp), nu pot nici sa particip.

Fisierele ar trebui sa fie uploadate direct in format PGN. De asta s-ar putea ocupa oricine, nu doar eu... Am facut deja un "draft" pentru site.
Mentosana in corpore sano
E prea mult 30 de meciuri pentru prima faza, eu propun sa jucam 2 grupe si apoi sistem turneu. O grupa de 7 si o grupa de 8, din grupa de 8 se elimina rezultatele contra celui de pe ultimul loc si se reface clasamentul, apoi se califica primii 4 din fiecare grupa.
Tudy
Daca faci si specificatia pentru implementarea turneului in formatul precizat de tine pe site, e excelent. spoton.gif

Deja ne bagam la "custom jobs", si eu am precizat ca ar fi util un format "general", reutilizabil.
Mentosana in corpore sano
Ce e asa mare filosofie? Practic nu se schimba mare lucru, doua grupe in loc de una si dintr-o grupa se retrage un concurent la sfarsit deci i se anuleaza rezultatele.
Tudy
OK, dar pentru asta trebuie sa existe cod in PHP, care sa tina cont ca e acelasi turneu, dar sunt grupe diferite. Si data viitoare poate se inscriu 10, si atunci trebuie facute 2 grupe de cate 5... Dupa aceea o sa fie 16 si ne trebuie 4 grupe de cate 4 si faze eliminatorii, etc. Pe mine ma intereseaza un model clar, pe care sa construiesc structura unui turneu. Nu vreau sa fac cate un site pentru fiecare turneu... smile.gif

Daca e asa simplu, nu stiu la ce ne mai trebuie site... rofl.gif
skysurfer
Pai deja convenisem sa jucam format campionat si primii trei (dupa punctaj) vor primi la final premii. Suntem in numar impar si am convenit deja pe un alt topic ca ramane sub forma de campionat. E mai echitabil sa joace fiecare cu fiecare.
P.S.: Tudy ramane sub forma de campionat fiecare cu fiecare. Asa am convenit si cred ca am inchis subiectul mai demult. Oricum nu ai timp acum noi ramane sa ne certam pana ajungem la o concluzie insa cred ca important e ca ne poti ajuta.

later edit for Tudy: Ce zici poti introduce sistemul asta de rating:calculator rating
sau mai detaliat cu formule: http://math.bu.edu/people/mg/ratings/approx/approx.html
Mentosana in corpore sano
QUOTE (Tudy @ 2 Feb 2005, 02:45 PM)
OK, dar pentru asta trebuie sa existe cod in PHP, care sa tina cont ca e acelasi turneu, dar sunt grupe diferite. Si data viitoare poate se inscriu 10, si atunci trebuie facute 2 grupe de cate 5... Dupa aceea o sa fie 16 si ne trebuie 4 grupe de cate 4 si faze eliminatorii, etc. Pe mine ma intereseaza un model clar, pe care sa construiesc structura unui turneu. Nu vreau sa fac cate un site pentru fiecare turneu... smile.gif

Pai stai putin, ce intelegi tu prin structura turneului? Vrei sa stii dinainte cine cu cine joaca si sa faci pairing-ul manual? nu e mai simplu sa scrii codul in asa fel incat sa faca imperecherile automat, citind din baza de date numarul de grupe si daca se joaca liga (fiecare cu fiecare) sau campionat (eliminatoriu)? In felul asta, daca se decide sa jucam o singura grupa de 15 oameni, face o singura liga, iar daca va fi nevoie la urmatorul turneu de mai multe grupe site-ul nu va trebui schimbat, modifici numai baza de date.
gonen
Am eu niste idei si algoritmi pentru chestia cu site si turneu. O sa le fac o schita si maine o sa le postez aici. Ideea principala porneste tot de la un turneu studentesc de fotbal, si pt. care a trebuit sa fac un astfel de site, si aceleasi probleme aparusera si acolo.
Tudy
QUOTE (skysurfer @ 2 Feb 2005, 02:47 PM)
later edit for Tudy: Ce zici poti introduce sistemul asta de rating:calculator rating
sau mai detaliat cu formule: http://math.bu.edu/people/mg/ratings/approx/approx.html

Un pic cam prea complex. blink.gif

Nu cred ca avem noi nevoie de un sistem de rating echivalent celui folosit de USCF...
Tudy
QUOTE (Mentosana in corpore sano @ 2 Feb 2005, 03:02 PM)
QUOTE (Tudy @ 2 Feb 2005, 02:45 PM)
OK, dar pentru asta trebuie sa existe cod in PHP, care sa tina cont ca e acelasi turneu, dar sunt grupe diferite. Si data viitoare poate se inscriu 10, si atunci trebuie facute 2 grupe de cate 5... Dupa aceea o sa fie 16 si ne trebuie 4 grupe de cate 4 si faze eliminatorii, etc. Pe mine ma intereseaza un model clar, pe care sa construiesc structura unui turneu. Nu vreau sa fac cate un site pentru fiecare turneu... smile.gif

Pai stai putin, ce intelegi tu prin structura turneului? Vrei sa stii dinainte cine cu cine joaca si sa faci pairing-ul manual? nu e mai simplu sa scrii codul in asa fel incat sa faca imperecherile automat, citind din baza de date numarul de grupe si daca se joaca liga (fiecare cu fiecare) sau campionat (eliminatoriu)? In felul asta, daca se decide sa jucam o singura grupa de 15 oameni, face o singura liga, iar daca va fi nevoie la urmatorul turneu de mai multe grupe site-ul nu va trebui schimbat, modifici numai baza de date.

Tu iti dai seama cat e de lucru la implementarea unui astfel de sistem? Ma refer aici la flexibilitatea la care te referi cand vorbesti de organizarea unui turneu: sa poata fi oricate grupe, oricati participanti, sa avem generari automate de intalniri, stabilirea automata sau la alegere a fazelor eliminatorii, etc.
Tudy
QUOTE (bogho @ 2 Feb 2005, 03:04 PM)
Am eu niste idei si algoritmi pentru chestia cu site si turneu. O sa le fac o schita si maine o sa le postez aici. Ideea principala porneste tot de la un turneu studentesc de fotbal, si pt. care a trebuit sa fac un astfel de site, si aceleasi probleme aparusera si acolo.

Ar fi excelent. Si eu m-am ocupat de asa ceva, dar trebuie sa "dig deep" dupa codul algoritmilor folositi. Poate tu ai deja asa ceva mai la indemana...
gonen
QUOTE (Tudy @ 2 Feb 2005, 04:21 PM)
Ar fi excelent. Si eu m-am ocupat de asa ceva, dar trebuie sa "dig deep" dupa codul algoritmilor folositi. Poate tu ai deja asa ceva mai la indemana...

algoritmii ii mai am sigur, pe unul din CD-uri.
Eclectic
Pai stabiliseram deja ca jucam fiecare cu fiecare, deci nu ne trebuie grupe.
gonen
turneul asta da, vom juca tip campionat. Insa dorim sa facem un site, care sa poata fi aplicabil si pt. cazul in care se va jcua tip grupe. ca sa nu modificam de fiecare data site-ul.
Eclectic
A, iar la asta, practic, se va considera ca exista o singura grupa.
Mai greu, dar, pana la urma, am inteles. sorry.gif
ypsilonalpha
Ma bag in seama cu doua cestiuni arzatoare la ordinea zilei:

1. Am deschis un nou topic http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...=ST&f=57&t=5413 in care sa putem vota ce sistem de campionat vom folosi. Votul va fi acolo, dezbaterile vor fi pe topicul de fatza.

2. Ca sa nu mai batem pasul pe loc, uite un exemplu de tragere la sorti, pentru cele 15 runde ale concursului (sper ca n-am facut nici o greseala de imperechere). Nu mai ramine decit sa facem tragerea la sorti pentru a vedea cine este jucatorul nr. 1, cine este jucatorul nr. 2 si asa mai departe.

Runda nr. 1
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 2
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 4
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 6
Jucatorul nr. 7 vs. Jucatorul nr. 8
Jucatorul nr. 9 vs. Jucatorul nr. 10
Jucatorul nr. 11 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 13 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 15 sta.
==============================================
Runda nr. 2
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 3
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 4
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 7
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 8
Jucatorul nr. 9 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 10 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 13 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 14 sta.
==============================================
Runda nr. 3
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 4
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 3
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 8
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 7
Jucatorul nr. 9 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 10 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 13 sta.
Jucatorul nr. 14 vs. Jucatorul nr. 15
==============================================
Runda nr. 4
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 5
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 6
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 7
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 8
Jucatorul nr. 9 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 10 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 11 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 12 sta.
==============================================
Runda nr. 5
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 6
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 5
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 8
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 7
Jucatorul nr. 9 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 10 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 11 sta.
Jucatorul nr. 12 vs. Jucatorul nr. 15
==============================================
Runda nr. 6
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 7
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 8
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 5
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 6
Jucatorul nr. 9 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 10 sta.
Jucatorul nr. 11 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 12 vs. Jucatorul nr. 14
==============================================
Runda nr. 7
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 8
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 7
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 6
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 5
Jucatorul nr. 9 sta.
Jucatorul nr. 10 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 11 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 12 vs. Jucatorul nr. 13
==============================================
Runda nr. 8
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 9
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 10
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 7 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 8 sta.
==============================================
Runda nr. 9
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 10
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 9
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 7 sta.
Jucatorul nr. 8 vs. Jucatorul nr. 15
==============================================
Runda nr. 10
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 9
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 10
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 6 sta.
Jucatorul nr. 7 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 8 vs. Jucatorul nr. 14
==============================================
Runda nr. 11
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 10
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 9
Jucatorul nr. 5 sta.
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 7 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 8 vs. Jucatorul nr. 13
==============================================
Runda nr. 12
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 4 sta.
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 9
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 10
Jucatorul nr. 7 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 8 vs. Jucatorul nr. 12
==============================================
Runda nr. 13
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 3 sta.
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 10
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 9
Jucatorul nr. 7 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 8 vs. Jucatorul nr. 11
==============================================
Runda nr. 14
Jucatorul nr. 1 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 2 sta.
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 7 vs. Jucatorul nr. 9
Jucatorul nr. 8 vs. Jucatorul nr. 10
==============================================
Runda nr. 15
Jucatorul nr. 1 sta.
Jucatorul nr. 2 vs. Jucatorul nr. 15
Jucatorul nr. 3 vs. Jucatorul nr. 14
Jucatorul nr. 4 vs. Jucatorul nr. 13
Jucatorul nr. 5 vs. Jucatorul nr. 12
Jucatorul nr. 6 vs. Jucatorul nr. 11
Jucatorul nr. 7 vs. Jucatorul nr. 10
Jucatorul nr. 8 vs. Jucatorul nr. 9
==============================================
Catalin
QUOTE

2. Ca sa nu mai batem pasul pe loc, uite un exemplu de tragere la sorti, pentru cele 15 runde ale concursului (sper ca n-am facut nici o greseala de imperechere).


Le-ai scris de mana? ohmy.gif
Petru
QUOTE (ypsilonalpha @ 6 Feb 2005, 06:50 PM)
Ca sa nu mai batem pasul pe loc, uite un exemplu de tragere la sorti, pentru cele 15 runde ale concursului (sper ca n-am facut nici o greseala de imperechere). Nu mai ramine decit sa facem tragerea la sorti pentru a vedea cine este jucatorul nr. 1, cine este jucatorul nr. 2 si asa mai departe.


Dar in loc de tragere la sorti nu am putea juca in ordinea in care ne-am inscris?
Asta pentru a nu mai irosi timp si mai ales ca este din cate imi dau seama cea mai la indemana procedura.
ypsilonalpha
QUOTE (Catalin @ 6 Feb 2005, 08:27 PM)
QUOTE

2. Ca sa nu mai batem pasul pe loc, uite un exemplu de tragere la sorti, pentru cele 15 runde ale concursului (sper ca n-am facut nici o greseala de imperechere).


Le-ai scris de mana? ohmy.gif

Nu. Reformulez: sper ca programelul pe care l-am scris a facut imperecherile corect. wink.gif

@Petru: In ordinea inscrierilor, eu sint jucatorul nr. 1 ... si nu-mi convine deloc sa stau exact in ultima runda. Deci nu.
Mentosana in corpore sano
Atunci toata lumea va avea numarul corespunzator ordinii inscrierii, in afara de ypsilonalpha si cu mine, care vom face schimb... asa e bine? Pe mine nu ma deranjeaza sa stau in ultima runda, presimt ca voi avea un avantaj confortabil in coada plutonului laugh.gif

PeSeu: ce ati zice totusi sa facem un playoff eliminatoriu de 8 dupa ce se incheie "sezonul regulat"? Daca nu ca o continuare a turneului initial, atunci ca un nou miniturneu de masters cool.gif
ypsilonalpha
QUOTE (Mentosana in corpore sano @ 7 Feb 2005, 12:37 AM)
Atunci toata lumea va avea numarul corespunzator ordinii inscrierii, in afara de ypsilonalpha si cu mine, care vom face schimb... asa e bine? Pe mine nu ma deranjeaza sa stau in ultima runda, presimt ca voi avea un avantaj confortabil in coada plutonului laugh.gif

E OK din partea mea spoton.gif in rest n-am alte obiectii. Dar saa vedem intii si cum iese cu votul, pentru ca daca e preferata varianta cu campionatul liber atunci impartirea pe runde nu isi mai are sensul.

Pe de alta parte Barrie intreba ce se intimpla daca o partida dintr-o runda nu se disputa; si stateam si intrebam daca poate fi ea aminata, si daca da, cite aminari poate cere un jucator la un moment dat?!? Sau ce altceva ar trebui sa se imtimple in caz de neprezentare .. unsure.gif
Clopotel
QUOTE
Pe de alta parte Barrie intreba ce se intimpla daca o partida dintr-o runda nu se disputa; si stateam si intrebam daca poate fi ea aminata, si daca da, cite aminari poate cere un jucator la un moment dat?!? Sau ce altceva ar trebui sa se imtimple in caz de neprezentare ..

Legat de aceasta, eu propun urmatorul lucru:
Daca o runda dureaza 14 zile, sa zicem, atunci o partida poate fi amanata doar o singura data in acest interval. Daca nici la a doua intalnire jucatorul nu se prezinta atunci el pierde partida prin neprezentare, am auzit ca e un lucru perfect normal in lumea sahului. Daca nici unul din parteneri nu se prezinta atunci la amandoi se trece 0 la punctaj. Acest lucru poate fi constatat si certificat doar daca turneul se desfasoara cu arbitru... alfel este imposibil, zic eu... sau poate cu un "martor" delegat de la inceput... Daca am vazut eu bine, in fiecare runda sta cate un jucator... de ce sa nu fie acela martorul?
Mai propun si ca toate partidele amanate sa fie aranjate si anuntate, de comun acord de jucatori, dar sa fie publicate peHan la un topic anume, in maxim 48 ore sau mai putin daca termenul de incheiere al rundei e mai scurt. Oricum totul trebuie incheiat si lamurit la sfarsitul fiecarei runde... fara exceptii devil.gif ... zic eu...
Marcus
Iata regulamentul asa cum l-am gandit eu. Astept parerile voastre ca sa-l imbunatatim daca este cazul. smile.gif

Cuprins:

1. Structura turneului.
2. Programul intalnirilor.
3. Punctaj.
4. Timp limita.
5. Criterii departajare.
6. Alte precizari.

1. Structura turneului

Turneul este de tip campionat.
Total concurenti: 15
Total partide: 210
Joaca fiecare cu fiecare cate doua partide.
Se joaca pe etape. Fiecare etapa cuprinde 7 meciuri (concurentul "fara pereche" va sta o singura etapa) iar fiecare meci cuprinde 2 partide (adica partidele tur si retur se joaca in cadrul aceleiasi etape). Durata maxima de disputare a fiecarei etape este irevocabila. Pentru a alege durata unei etape, concurentii sunt rugati sa-si exprime parerea in acest topic pana vineri, 11 februarie, ora 23:59.


2. Programul intalnirilor

Programul intalnirilor este stabilit conform tabelului prezentat de ypsilonalpha aici.
Pentru aceasta trebuie stabilit mai intai numarul de ordine al fiecarui concurent. Cunoscand oarecum nivelul de joc al multora dintre concurenti, am convenit ca o distributie cat se poate de echilibrata, pentru a nu "consuma" majoritatea derby-urilor inca din primele etape, este ordonarea alfabetica a concurentilor:
1. Barrie
2. bogho
3. Catalin
4. ciuboda
5. Clopotel
6. flu
7. gio19ro
8. Lucifer
9. Marcus
10. Mentosana in corpore sano
11. Petru
12. skysurfer
13. sweetsmile
14. The Beast Within
15. ypsilonalpha

Eventuale "rocade" sunt permise, fireste, pana ce incepe adevaratul turneu.

3. Punctaj

Pentru victorie in partida: 1 punct
Pentru remiza in partida: 0,5 puncte
Pentru infrangere in partida: 0 puncte

4. Timp limita

Durata maxima, atat a unei etape cat si a unei partide de joc, este stabilita conform sondajelor deja lansate.
Timpul limita al unei partide se stabileste facand media (rotunjita la cel mai apropiat numar intreg divizibil cu 5) timpilor votati pana in momentul publicarii oficiale a regulamentului.

Daca durata unei etape expira fara sa se fi jucat toate partidele programate, concurentii vor disputa partidele restanta in cadrul urmatoarei etape. Daca acest lucru nu se intampla, in prima zi a etapei a treia (numaratoarea incepand din etapa ale carei partide restanta mai sunt de disputat) se stabileste de urgenta ora exacta a disputarii acestor partide pentru urmatoarea zi (a doua zi din etapa a treia). Ora si locul de desfasurare a partidelor restanta vor fi stabilite de comun acord de concurentii care mai au de disputat aceste partide iar daca acest lucru nu se intampla, ora se considera din oficiu ca fiind ora 20:00, respectiv locul, doizece.ro, bineinteles pentru a doua zi din etapa a treia. Daca la aceasta ora se prezinta un singur concurent, atunci el castiga automat partida/partidele restanta, prin neprezentarea adversarului. Daca nu se prezinta nici un concurent, atunci nici unul dintre ei nu va primi nici un punct in clasament.


5. Criterii departajare.

Trebuie avut in vedere faptul ca aceste criterii vor trebui implementate turneului pe site. Am descris pe larg doua criterii de departajare, dar acestea nu sunt suficiente. De aceea, daca aveti si alte idei care sunt usor de implementat in program, nu ezitati sa le propuneti.

1. Rezultatul in meciurile directe (daca un concurent l-a invins pe celalalt cu 2-0, atunci primul se claseaza mai sus decat al doilea in clasament)
Caz special: daca 3 concurenti sunt la egalitate si primul l-a invins pe al doilea in meciul direct cu 2-0, al doilea l-a invins pe al treilea cu 2-0 iar al treilea l-a invins pe primul tot cu 2-0, se trece la urmatorul criteriu de departajare. Cazul este valabil si pentru egalitate intre mai multi concurenti.
2. Rezultatele indirecte.
Se contorizeaza rezultatul in meci al fiecarui concurent care a ajuns la departajare, impotriva celui mai bun concurent din intregul clasament (sau daca cei doi, trei, sau mai multi concurenti se situeaza la egalitate pe primul loc, se ia in calcul rezultatul impotriva concurentului clasat pe locul urmator).

Luam ca prim exemplu un astfel de clasament (concurentii scrisi boldat sunt ipotetic la departajare), inspirat din editia trecuta a turneului de sah:
1. skysurfer 23puncte
2. ypsilonalpha 22puncte
2. ciuboda 22puncte
4. Catalin 21,5puncte
…………

Datorita faptului ca skysurfer este situat pe primul loc, departajarea lui ypsilonalpha si ciuboda se va face in functie de rezultatele obtinute de acestia in meciul cu skysurfer. Considerand urmatoarele rezultate (ipotetice): skysurfer-ypsilonalpha 1-1 si skysurfer-ciuboda 2-0, ypsilonalpha se va clasa mai sus decat ciuboda. Totusi, daca skysurfer-ypsilonalpha 1-1 si skysurfer-ciuboda 1-1, atunci se trece la urmatorul concurent in clasament, adica departajarea lui ypsilonalpha si ciuboda se va face in functie de rezultatele obtinute in meciul cu Catalin. Si tot asa.

Al doilea exemplu constituie un caz un pic mai complex (am rugamintea sa nu luati in seama ordinea in clasament pentru ca este total ipotetica):
1. gio19ro 25puncte
2. bogho 21puncte
3. Clopotel 20,5puncte
4. sweetsmile 20puncte
5. ypsilonalpha 18puncte
5. flu 18 puncte
5. ciuboda 18 puncte
8. Catalin 17 puncte
…………..

Departajarea lui ypsilonalpha, flu si ciuboda se va face in functie de rezultatul in meciurile cu gio19ro. Considerand gio19ro-ypsilonalpha 1-1, gio19ro-flu 2-0 si gio19ro-ciuboda 2-0, ypsilonalpha se claseaza mai sus decat flu si ciuboda. Mai departe, departajarea lui flu si ciuboda se va face in functie de rezultatul in meciurile cu bogho. Si tot asa.


Cel de-al treilea exemplu reprezinta un caz mai complicat:
1. Catalin 24puncte
1. skysurfer 24puncte
3. flu 22puncte
3. Petru 22puncte
5. Marcus 21puncte
6. Lucifer 20puncte
………….

In mod normal, departajarea lui Catalin si skysurfer, situati pe primul loc, ar trebui sa se faca in functie de rezultatele in meciurile cu locul al treilea. Problema e ca nu se stie cine este pe locul 3, pentru ca flu si Petru se afla la egalitate. In mod similar, flu si Petru nu pot fi departajati in functie de locul 1, pentru ca pe acest loc se afla la egalitate doi concurenti.
Departajarea se face in modul urmator: de la locurile fruntase catre locurile "codase", asadar prima data se departajeaza Catalin si skysurfer si abia apoi se departajeaza flu si Petru. Departajarea lui Catalin si skysurfer se face in functie de meciurile jucate per-total impotriva atat a lui flu, cat si a lui Petru. Asadar, daca skysurfer-flu 1-1, skysurfer-Petru 1-1, Catalin-flu 2-0, Catalin-Petru 1-1, atunci Catalin se claseaza mai sus decat skysurfer. Ulterior, departajarea lui flu, respectiv Petru, se va face in functie de meciurile jucate impotriva lui Catalin.


6. Alte precizari.

Partidele de sah se vor juca pe site-uri specializate.

Toate partidele trebuie notate pe forum.

Daca un concurent se retrage din turneu, atunci i se anuleaza toate partidele jucate pana in acel moment si se considera ca le-a pierdut pe toate, atat cele jucate, cat si cele ce ar fi trebuit jucate.

Jucatorii care nu respecta acest regulament vor fi eliminati din turneu, considerandu-se automat ca au pierdut toate partidele.
Mentosana in corpore sano
Ce inseamna "pe site-uri specializate"? De comun acord in fiecare caz sau tot turneul pe acelasi site, care iese la vot?
ciuboda
Face to face nu putem juca?
Eu as fi amator sa joc cu cei din Bucuresti ... rolleyes.gif
ypsilonalpha
QUOTE (Mentosana in corpore sano @ 8 Feb 2005, 07:07 PM)
Ce inseamna "pe site-uri specializate"? De comun acord in fiecare caz sau tot turneul pe acelasi site, care iese la vot?

ohyeah.gif ei nu, eu unul n-aveam de gind pentru votarea site-ului de sah agreat ... banuiesc cva e bine sa joace fiecare pe unde poate. smile.gif
Eclectic
So... cand ii dam drumul ?
ypsilonalpha
Paiiii ... cred ca de simbata, nu? Ca e aproape clar ca va fi campionat pe runde, iar daca asocierea numar de ordine<-> jucator ramine cea aratata mai sus, nimic nu impiedica sa ii dam drumul, nu?
Marcus
Si eu sunt nerabdator sa incepem, dar mai e o problema de lamurit. Asa cum am mai spus, criteriile de departajare sunt insuficiente. De exemplu, daca presupunem ca doi dintre concurenti au 27 puncte la finalul turneului iar meciul direct se incheiase cu scorul de 1 : 1, nu ii putem departaja conform criteriilor mai sus mentionate. Ori, cand vorbim de departajare, nu e loc de presupuneri, totul trebuie sa fie concis. Fireste, putem juca partide-baraj pana ce se decide un invingator. biggrin.gif

Clopotel
QUOTE (ypsilonalpha @ 11 Feb 2005, 12:09 AM)
Paiiii ... cred ca de simbata, nu?

Pai daca ii dam drumul sambata, adica maine, nu credeti ca ar fi cazul ca sa afisam undeva, de astazi, niste tabele, cine cu cine joaca?, cand?, unde? cum? si in ce fel?
Eclectic
QUOTE
De exemplu, daca presupunem ca doi dintre concurenti au 27 puncte la finalul turneului iar meciul direct se incheiase cu scorul de 1 : 1, nu ii putem departaja conform criteriilor mai sus mentionate.


Nu ar putea fi departajati in fuctie de cel care a castigat in mai putine mutari in confruntarea directa ? (asta, in cazul in care nu au remizat).
Al doilea criteriu, rezultatele obtinute cu locul doi (din nou, in functie si ne numarul de mutari). Daca tot egali sunt, rezultatele cu locul 3 si tot asa...

O idee mai buna n-am avut. Voi ce ziceti ?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.