Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Vacanta Din 2004
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Natura si Turism
Roxana
Tocmai m-am intors din vacanta in Mexic care a fost peste asteptari!!--Am stat in Cancun dar am vizitat cit am reusit d emult in cele 8 zile....ruinele maya d ela Chichen Itza, Ik-Kil, si Valladollid( localitati mayase), Isla Mujeres,Isla Contoy( insule, ultima fiind o rezervatie naturala plian de fauna).....si bineintels printre picaturi am inotat in apa de o culoare absolut falsa--nu -mi venea a crede ca poate fi real un asemnea turcoiz intens.Imi pare bine si ma felicit de o mie de ori ca nu m-am dus cu All Inclusive!!!!!--ar fi fost o pierdere de bani, si mai ales timp--asta pt ca am petrecut foarte putin timp la hotel. Am mincat peste tot pe unde am ajuns si a fost foarte ieftin si gustos......am preferat sa-mi cheltui banii pe bijuterii de argint si paturi de lina, la care m-am tocmit mai ceva ca la piata la Matache si le-am scos la preturi mai bine de jumate .
La un moment dat eram pe un vapor de croaziera pina la insula Mujeres( insula femeilor) si strigau fiecare ce nationalitati erau.....80% mexicani sau latino americani, restul erau americani, vreo 2-3 canadieni, citi-va englezi.....si eu am crezut ca sint singura romanca--da de unde!!!!! numai ce am ridicat mina si deodata s-au auzit urale ca la fiecare alta natie......numai ca erau doar doua......acolo, in mijlocul marii Caraibelor am intilnit o romnaca din Chicago cu fiul Alexandru----ce placere si bucurie!!!!!
Am vazut si persoane care au avut problemeasa cum auzisem si citeisem ca s eintimpla des---la hotel la 5 dimineata politia a ridicat in doua rinduri, americani, tineri care au fost escortati cu catuse la miini.(unii se imbatesera si vandalizasera peretii d ela hotel)......americanii erau singurii care mereu isi dadeau in stamba--fie la baruri pe strazi imbatinduse ca sa-si scoata paruiala ca in state nu prea pot sa o faca mai ales sub 21 de ani, peste tot.......galagiosi, multi plini de aere, obraznici, gata mereu sa se plinga de ceva ce nu le convine.( din pacate aici nu mrergea ca in america una doua sa dea in judecata).......mi-a parut bine ca sint romanca si deasemnea ca am reusit sa imi folosesc spaniola invatata la liceul Iulia Hasdeu din Bucuresti......mexicanii in afara de Cancun habar nu au sa vorbeasca engleza--asa ca spaniola mi-a atras numai avantaje , bunavointa si zimbete calde
Ce am gasit unic acolo a fost faptul ca mexicanii au o insitenta trerbila in a oferi servicii si a scoate un bacsis---vor bacsis pian si al WC--unde iti streg scaunul de wc si iti rup si pun hirtie igienica la dispozitie( orice sa scoata un ban d ela turisti)..acolo nu se arunca hirtia igienica folosita, in wc ci la cosul de gunoi--au anunturi peste tot.ca se infunda .Apoi legat d e comert .te invita in magazinelel lor aproape cu agresivitate....doar doar vei cumpara ceva.......daca te tirguiesti si le spui tu ce vrei si cit vrei sa platesti 90% esti in cistig caci vor lasa mult la preturi.In zonele neturistice , e mult mai bine, nu sint asa de agresivi, iar mincarea mult mai gustoasa , mai autentica.
Abia astept sa mai merg in Mexic--vacanta asta numai ce mi-a stirnit pofta!!!!!!.
sorin666
Poti sa dai si detalii organizatorice?
aurasupacurasu
M-ai facut si pe mine sa visez........doar o singura intrebare am ai zburat cite ore cu avionul?
s-ar putea face calatoria si in vapor?
Ca eu prefer vaporul la avion..........
doamne ce m-ai facut sa visez cu ochii deschisi!
Roxana
QUOTE (sorin666 @ 13 Aug 2004, 01:14 PM)
Poti sa dai si detalii organizatorice?

Scuze Sorin --dar nu intelg la ce te referi prin deltalii organizatorice?explica-mi si le pun aici in scris.

Aura--da am mers cu avionul--se poate si cu vaporul dar cine are timp aici in tara asta cu concedii scurte???--ia prea mult timp--cu avionul am fost acolo doar in 4 ore....( chiar daca cineva a pus un virus in computerel companiilor US Air si American Airlines si a trebuit sa asteptam sa deviruseze sistemul de computere--deci am vut intirzire de 2 ore)
Roxana
Incerc s apun o poza cu chichen itza--palatul lui kukulkan
sorin666
QUOTE (Roxana @ 13 Aug 2004, 12:46 PM)
QUOTE (sorin666 @ 13 Aug 2004, 01:14 PM)
Poti sa dai si detalii organizatorice?

Scuze Sorin --dar nu intelg la ce te referi prin deltalii organizatorice?explica-mi si le pun aici in scris.

Aura--da am mers cu avionul--se poate si cu vaporul dar cine are timp aici in tara asta cu concedii scurte???--ia prea mult timp--cu avionul am fost acolo doar in 4 ore....( chiar daca cineva a pus un virus in computerel companiilor US Air si American Airlines si a trebuit sa asteptam sa deviruseze sistemul de computere--deci am vut intirzire de 2 ore)

Mersi, cam asta si vroiam, adica daca se poate merge complect "pe cont propriu", cum e cu cazarea, cu c. de credit, cu schimbatul $$$, cu securitatea ta personala, ce merita vazut?
Mrs. Rogers
QUOTE
Imi pare bine si ma felicit de o mie de ori ca nu m-am dus cu All Inclusive!!!!!--



Roxana , imi zici si mie ce package ai luat si cat a costat? Din Ca in perioada asta poti merge in Mexic cam pe 1500-2000 CAD pe 2 saptamani ( cel mai ieftin ) dar e all inclusive.



Roxana
Sorin si Toxic:


Am luat biletele prin Apple vacations--are si website apple vacations cumparate prin agenta mea de la agentia de aici--Insa!!!!! nu am cedat la ce vroia ea sa imi bage pe git ca sa merg cu avionul lor personal etc......nu! am cautat eu pe net si am cerut ce mi-a convenit mie, cu ce avion am vrut eu.Asta dupa ce am comparat preturile d ela ex[pedia.com si orbitz. com , si hotels.com si cheapteckets .com si yahoo.com---si perturile d ela apple au fost celle mai bune in perioda 1 august 2004. Am platit 1240$usa( 2 persoane) pt hotel 6 nopti, avion din pittsburgh pina la Cancun cu schimbare in Charlotte NC, si deasemenea inclus drumul d ela aeroport la hotel cu micobuzul de la apple vacations--astia d ela apple au avut grija de noi --in sensul ca la ei am mers cu orice imi casuna prin cap--sa cumpoar pachete de excursii gen tur sau chiar si cartele telefonice ca sa sun acasa in state.
Multi iau all inclusive insa mincarea toata lumea zicea ca daca nu e proasta e pur si simplu monotona. Ca sa nu mai punla socoteala ca esti legat sa stai mereu la hotel ca sa nu pierzi mesele --ca doar ai platit bani grei pt asta--eu am iesit mult mai ieftin calculind la pretul all inclusive impratit pe zile, mincind pe unde eram dar mai ales ieftin--la mall, sau restaurante tipice mexicane. Am fost la wal mart si am luat unele si altele de mincare( e foarte foarte ieftin) si pt ca toate hotelurile au frigidere , mi-am stocat acolo micul dejun--cafeaua era gratis in fiecare dimineata in holul hotelului. Mincarea la restaurantele gen maragaritaville, sau orice altceva mai pompos, e foarte scumpa( cel putin pt mine acre stau la tara aici in state si sint obisnuita cu alte preturi) nu scapi fara 60-70$ pt 2 persoane. Atentie la resturantele ce zic: All you can eat----nu este ca in state--au anumite feluri d emincare ce-ti aduc la pretul de 10-12$ all u can eat dar, bautrurile ( chiar si apa) costa d ete usuca--daca mai comanzi si un desert ( e 8-10$ bucata d edesert) Pt pt unii din voi astea nu sint preturi mari insa pt mine sint.
Acolo cum ai pasit in aeroport apar mexicanii si iti insfaca bagajul din mina--si dupa aia cer bacsis. Eu inainte sa plec am cercetat multe web siteuri d ecalatorii cum ar fi epinions.com sau virtualtravel.com sau IgoUgo.com si am fost pregatita sufleteste cu multe. Acolo tre sa dai bacasis, sau cel putin ei se asteapta sa le daipt orice...pian si la wc-urile publice.Asta este insa in zona turistica--si in general ei au grija sa tina turistii in zona de MULS de bani---americanii si in general cam toti strainii sint vazuti ca si vacile de muls dolari. Daca iesi un pic din sfera asta turistica nu mai sint asa, ci se comporta ca oamenii normali.

Toxic--nu prea stiu care este raportul de dolari canadieni insa suma ce o spui tu consideraind ca sint un pic mai putini ca cei americani, nu prea cred sa poti merge cu ALL INCLUSIVE ci doar fara--intereseaza-te pe siteurile ce le-am pus mai sus.

Sorin--pe cont propriu costa cam in jur de 400$ un bilet dus intors( stiu ca m-am uitat si al varianta asta--insa nu te du sa locuiesti in Cancun--intra pe web siteuri cu mexic( uite ca nu le mai am, dar type mexic pe google si o sa gasesti suficiente, ) sau type ISLA MUJERES--asta e insula und einitail am vrut sa stau, und ee mult mai diferit--depinde insa daca vrei luxul hotelurilor si viata americana--stai in cancun( eu nu am avut de ales--dar asta e alta situtaie) insa in insula hotelurile ajung la 40-70maxim pe noapte si e totul foarte privat si ieftin. In Cancun un hotel mai modest e cam 150 pe noapte, mai ales daca mai vrei si cu vedere la ocean.

Banii--poti scimba bani la toate casele d eschimb sau banci--multe sint in moluri. Esti mai avantajat la pret daca platesti in pesos caci mexicanii calculeaza in favoarea lor ca cind cumperi ceva , daca calculezi exact la rata dolarului vei vedea ca in dolari este cu ceva centyi mai mult la pret--se primesc credit carduri cam peste tot, insa eu nu am folosit decit in locurile mai mari si mai cunoscute gen wal mart, nu orice dugheana.
Securitatea personala e ok daca nu le incalci legile, nu te imbeti asa cum multi americani o fac si isi dau in stamba, si mai ales nu iei droguri--acolo e extrem d eusor sa cumperi marijuana--ma uitam intr-un magazin la mall la nista obiecat tare dragalase din lemn--si cind colo erau pipe de fumat marijuana si tipul imi spune ca daca vreau are sa-mi vinda si ce se pina inainutrul pipei.Mare grija la sa ceva ca multi au ajuns in inchoisorile mexicane din cauza asta.Eu una nu le am cu alcoolul sau drogurile si nu am avut deloc probleme. In reeste e ca peste tot in lume, nu te duci noapte tirziu prin cocaluri neumblati, si nici nu-ti lasi geamaul deschis daca est la nivelul d eparter. In alta orine d eidei, inhiriaza la hotel SAFE BOX la receptie, si tine acolo banii, pasapoartele si cardurile mexicane d eintrare in tara, Nu lasati portofele pe pat sau ceva de valoare, caci am ciatit, nu mi-sa initmplat, ca cameristele sint cam curioase sa s euite prin bagaje. Eu una am pus DO NOT DISTURB pe usa si nimeni nu ne-a deranajat.Eu nu am nevoie de camerista sa-mi faca patul si sa-mi schimbe prosoapele zilnic.

Ce merita vazut: ohoooo--timp si bani sa aveti cite sint. In primul rind ruinele maya care sint foarte multe si in foarte multe locuri. Un pachet costa cam 60 de dolari usa si include o zi intreaga de activitate--include micul dejun( o buantate si foarte variat) includev drumul cu autocar cu aer conditionat si WC , include ghid, masa d eprins, apa si bauturi la discretie , majoritatea bere. Apoi sint de vizitat parcurile ecologice xel-ha si am uiat cum le mai zice--pe orice site cu mexicul sint descrise activitatile si ce este d evazut. Eu am mers in mexic deja cu planificarea facuta--stiam ca vreau sa vad Insaula Mujeres, sa vad Chichen -itzasi sa merg snorkeling cai nu mai fusesem niciodata---aceste tururi iau o zi intreaga si sint extenunate--asa ca mai mult de 2-3 maxim pe o saptamian nu e reomandat caci va ve-ti intoarce acasa in ultimul hal d eoboseala.
deci pe scurt , sper ca am raspuns cintr-va dintre intrebari--daca mai aveti--nu ezitati---eu zic ca merita si a fost chiar mai ieftin si mai bine decit in Key West Florida--incomparabil mai frumos, mai ales accesul la oacean direct si apa o nebunie de frumosa a= si calda----ajungi acolo si nu stii ce s afaci mai intii.

Am uitat sa zic ce era mai important--acolo poti circula oriunde-ti pofteste inaima cu autobuzul sint extrem d edese si multe si costa doar 6 pesos adica cam 50 d ecenti usa--si te duci oriunde--in orasul Cancun unde locuiesc localnicii--acoolo totul e mai ieftin ca e pt ei , nu pt turisti----taxiul e chiar aiurea sa-l flosesti--am auzit multi care s-au prajit cu preturile d etaxi.
Scuzati greselile d ebatut insa ma grabesc si incerc sa scriu cit mai mult si mai repede.
sorin666
WOAUUUU, merci, unele "nu se pot aplica" in cazul meu (mai ales agentiile US de bilete smile.gif ...) dar restul e extrem de util si practic !
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.