Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Va Pricepeti La Yoga?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2, 3
gio19ro
Astept sa-si dea cu parerea cel putin cei care au votat si la subiectul cu MISA.
Nu stiu de ce dar cred majoritatea celor care au votat cu nu la acel subiect, aici n-o sa voteze nici cu da si nici cu nu, aici o sa mentina o discretie totala desi asta nu-i impiedica sa-si dea cu parerea la celalalt subiect, in traditionalul stil de habarnist mioritic.
Cel putin daca n-ati practicat, poate ati citit si ati inteles, v-ati format o parere, aveti un habar.

Deci va pricepeti sau sunteti habarnisti? Iar cine pricepe, poate ne spune si ce pricepe!
milimetru
Eu sīnt habarnist convins īn ambele direcţii (MISA+yoga) , poţi conta pe mine gio! biggrin.gif
gio19ro
In ambele directii? laugh.gif N-am prea inteles cum vine chestia dar asta e!
IO
Nu se rezuma totul la a citi, intelege si practica intr-o discutie despre yoga. De exemplu, parintii copiilor implicati in scandalul MISA de nu ar avea dreptul sa-si exprime o parere? Daca o anumita cauza provoaca un anumit efect, de ce nu s-ar putea cunoaste beneficitatea cauzei in raport de cea a efectului?
"Pomul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte".
PS: Inteleg yoga.
Olaf
Eu nu inteleg o chestie, legata de MISA, si anume ce rost avea sondajul de care vorbesti, din moment ce asteptai sa voteze numai "cunoscatorii".
Io mi-s habarnist. Si am votat. NU.
gio19ro
QUOTE (Olaf @ 9 Aug 2004, 02:00 PM)
Eu nu inteleg o chestie, legata de MISA, si anume ce rost avea sondajul de care vorbesti, din moment ce asteptai sa voteze numai "cunoscatorii".
Io mi-s habarnist. Si am votat. NU.

Nu ma astept sa voteze doar cunoscatorii, iar cei care votaza cu "nu" au doua optiuni: cei care nu au habar despre subiect (si nu e nici o problema pt ca intr-o viata de om nu poti sa le cunosti pe toate si sa te informezi asupra tot ce exista) cat si cei care desi n-au habar , totusi isi dau cu parerea asupra a ceva ce nu cunosc.
Olaf
Scuza-ma, dar nu inteleg. Care-i diferenta dintre cele doua variante? De ce nu era atunci si o a treia, ceva de genul "nu stiu si nu ma intereseaza", in loc sa intrebi dup-aia "bai, da' voi aveti habar?"
gio19ro
QUOTE (RZA @ 9 Aug 2004, 01:56 PM)
Nu se rezuma totul la a citi, intelege si practica intr-o discutie despre yoga. De exemplu, parintii copiilor implicati in scandalul MISA de nu ar avea dreptul sa-si exprime o parere?

Asupra practicii Yoga nu poti sa-ti dai cu parerea in cunostiinta de cazua decat daca ai practicat iar in cazul teoriilor si filosofiilor Yoga doar daca ai citit.
Parintii pot sa-si dea cu parerea despre relatia cu copii lor. Copii care de fapt nu mai sunt copii ci au 20, 30, 40 sau 50 de ani.
Acum cateva luni (mai exact la inceputul lui februarie) am vazut o emisiune in care moderatorul tot incerca sa aduca vorba despre MISA si sa puna semnul echivalentei intre practica Yoga si sectarism desi in emisiune era un subsecretar de stat de la Secretariatul de Stat pt Culte care i-a spus de mai multe ori ca in Romania dpdv juridic nu exista secte.
Ei bine, la un moment dat suna si intervine in emisiune o mama suparata care reclama ca fiica ei face Yoga si in fiecare seara se retrage in camera ei cate o ora si sta memiscata o ora si nu vorbeste facand meditatie si ca nu o mai poate controla. La intrebare moderatorului:
"Cati ani are fiica dumneavoastra?", mama nemultumita a raspuns:
Aaa, e mare, are cincizecisi..."! Deci fiica era aproape de varsta de pensie si in sfarsit mama ei n-o mai putea controla, halal nemultumire si reclamatie! rofl.gif

Tot subsecretaul de stat pt culte mai zicea ca primeste anual sute de reclamatii si plangeri impotirva unor preoti duhovnici ortodocsi din parte parintilor a caror copii, in general fete absolvente de facultate, s-au calugarit la sfatul acestor preoti duhovnici. Sunt fete care in general au avut esecuri sentimentale sau au ramas virigine pana la varste ca cea de 24 de ani de exemplu si care dupa terminarea facultatii se adapteaza greu la ostilitatea pietii muncii, asa ca aleg calugaria.

Parinti nemultumiti si care intra in conflict cu copii lor exista peste tot, din 1001 de motive, asa ca daca la cateva zeci de mii de practicanti Yoga exista cateva zeci de parintii ce nu se impaca cu copii lor, eu nu vad nimic neobisnuit.

gio19ro
QUOTE (Olaf @ 9 Aug 2004, 02:22 PM)
Scuza-ma, dar nu inteleg. Care-i diferenta dintre cele doua variante?

Diferenta dintre cele doua variante de nu este foarte simpla si evidenta, cel putin asa imi apare mie.
Vrei sa deschid un nou poll pt a vedea cati sunt cei care percep diferenta dintre variante si cei care n-o percep?
Olaf
QUOTE
Vrei sa deschid un nou poll pt a vedea cati sunt cei care percep diferenta dintre variante si cei care n-o percep?

Imi pare rau daca te-am suparat. Eu speram sa ma lamuresti pe mine despre diferenta, ca sa stiu data viitoare sa nu-mi mai dau aiurea cu parerea. Din pacate, un poll din care sa reiasa cati forumisti inteleg diferenta dintre cele doua variante de "nu" nu ma ajuta prea mult.
De asemenea, din sondaj nu este evident cati au ales prima varianta de "nu" si cati au ales a doua. smile.gif Tocmai de asta ziceam ca poate ar fi fost buna si o varianta de genul "ma bag si eu in seama" sau, mai corect, "nu sunt de acord din principiu", si nu un nou sondaj. Cumva am senzatia ca tu sperai ca mai multa lume sa fi raspuns "da", iar acum incerci oarecum sa-i discreditezi pe cei care au raspuns "nu".
contraste
Dragii mei cu sinceritate va spun ca avand un accident la patinoar - minor- dar care m-a privat de miscare, am luat eu sublima hotarare sa practic ashane ca sa ma fac mai repede bine prin meditatie. Va zic ca nu s-a potrivit cu mine aceasta forma de yoga, sau yoga in sine, ca am dezertat. Eu sunt o persoana dinamica, pentru mine statul pe loc este sinucidere. Prefer o sala de karate.
gio19ro
QUOTE (contraste @ 9 Aug 2004, 03:11 PM)
am luat eu sublima hotarare sa practic ashane ca sa ma fac mai repede bine prin meditatie.

Totusi e o inadvertenta in ceea ce spui tu. Practica asanelor e una iar a meditatiilor e alta. Ceea ce spui tu e ceva de genul: "m-am apucat de studiat franceza ca sa invat engleza".
Asanele sunt asane iar meditatiile sunt meditatii, sunt doua practici diferite.
gio19ro
QUOTE (contraste @ 9 Aug 2004, 03:11 PM)
...am dezertat.

Cum, si nu te-a urmarit nimeni, nu te-a pus nimeni sa faci sex in grup sau trafic de droguri? laugh.gif
gio19ro
QUOTE (Olaf @ 9 Aug 2004, 03:07 PM)
Cumva am senzatia ca tu sperai ca mai multa lume sa fi raspuns "da", iar acum incerci oarecum sa-i discreditezi pe cei care au raspuns "nu".

Vreau sa le arat ca desi majoritatea habar n-au, sunt papagali si isi dau cu parerea asupra a ceva ce nu cunosc.
contraste
Nu, GIO, nu mi s-a propus pentru ca actiunea s-a desfasurat inainte de 1989...... Dar, pentru curiozitate, am sa ma mai duc o data, in zilele noastre, si, daca mi se propune, ce fac? Le vrei tu? Sau ce facem?
Cat despre rest, am spus nu am stat prea mult pe-acolo, asa ca nu fac diferenta.
Jazz
rofl.gif De ce se pune semnul egal intre MISA si yoga?
Tatal meu practica yoga de cel putin 20 de ani, este intr-o conditie fizica excelenta. S-a apucat sa studieze pe cont propriu dupa ce s-a saturat de zacut prin spitale din cauza ulcerului cu nise pe care il avea.
Daca il intrebi ce parere are despre MISA sau clasele astea de yoga iti va spune "prostii"... smile.gif
gio19ro
QUOTE (contraste @ 9 Aug 2004, 03:39 PM)
Dar, pentru curiozitate, am sa ma mai duc o data, in zilele noastre, si, daca mi se propune, ce fac? Le vrei tu? Sau ce facem?

Daca ti se propune, cheama-ma si pe mine. Daca e vorba de sex in grup cred ca o sa-i facem curiosi cel putin si pe Bdl, Ghost si Genicom. Iar lista ramane deschisa... laugh.gif
gio19ro
QUOTE (Jazz @ 9 Aug 2004, 03:47 PM)

Tatal meu practica yoga de cel putin 20 de ani, este intr-o conditie fizica excelenta. S-a apucat sa studieze pe cont propriu dupa ce s-a saturat de zacut prin spitale din cauza ulcerului cu nise pe care il avea.
Daca il intrebi ce parere are despre MISA sau clasele astea de yoga iti va spune "prostii"... smile.gif

Deh, concurenta.... tongue.gif
Olaf
Iar eu, ca papagal ce ma aflu, ma intreb daca nu cumva tu ai cerut asta? Nu uita ca este totusi vorba despre o anumita imagine care s-a format despre MISA. Poate mie pur si simplu nu mi-a placut ce am vazut si auzit despre ei. Poate nu mi-a placut sa vad la televizor scandalul sau poate pur si simplu nu mi-a placut fata lui Bivolaru. Asta ma face sa nu fiu de acord cu ei. Si daca ai intrebat, am raspuns. In fond, multe dintre cele de care au fost acuzati nici nu au legatura cu Yoga. Daca te-as intreba eu pe tine daca esti de acord cu... sa zicem Ramaru, n-ai putea sa raspunzi decat tot pe baza celor auzite, nu poti spune ca ai anlizat faptele, ai vazut dovezile si stii ca este sau nu este vinovat.
Pe de alta parte, da-mi voie sa te citez:
QUOTE
cei care nu au habar despre subiect (si nu e nici o problema pt ca intr-o viata de om nu poti sa le cunosti pe toate si sa te informezi asupra tot ce exista) cat si cei care desi n-au habar , totusi isi dau cu parerea asupra a ceva ce nu cunosc.

deci consideri ca, automat, cei care au raspuns "nu" nu au habar despre subiect; totusi unii sunt papagali iar altii nu. hh.gif Si totusi, nu vrei sa-mi explici si mie diferenta dintre cele doua categorii, care, cred eu, ca nu este chiar atat de evidenta pe cat spui.
contraste
OK ! rofl.gif
IO
Nu contest ca "sariti" sunt peste tot. Anyway... cred ca ar trebui sa facem distinctia intre yoga in general si yoga predata la MISA, care este cosmetizata cu elemente crestine ca sa fie mai usor digerabila. Ce tratate exista despre aceasta forma de yoga?
Inca un element de luat in calcul: scandalul propriu zis. Orice cunoscator al actiunii legii karmei (nu trebuie sa fie neaparat yoghin) stie ca o astfel de convulsie in cadrul unui sistem nu poate apare decat pe fondul unei carente de ordin spiritual a sistemului. Nu ma intereseaza care este carenta - despre asta sa se pronunte cei din MISA. Dar constat ca exista.
gio19ro
QUOTE (Olaf @ 9 Aug 2004, 03:54 PM)
pur si simplu nu mi-a placut fata lui Bivolaru. Asta ma face sa nu fiu de acord cu ei.

spoton.gif Bun motiv pt a nu fi de acord cu cineva. rofl.gif Cred ca o sa ma gandesc la logica ta si o sa-mi revizuiesc si eu simpatiile. De exemplu n-o sa mai fiu de acord cu Maica Tereza dar o sa fiu de acord in schimb cu starurile pop ce arata bine dar trag pe nas.

QUOTE
totusi unii sunt papagali iar altii nu.  Si totusi, nu vrei sa-mi explici si mie diferenta dintre cele doua categorii, care, cred eu, ca nu este chiar atat de evidenta pe cat spui.

Pai cei ce isi dau cu parerea fara sa cunoasca, indiferent ca au votat cu da sau cu nu la celalalt poll, sunt papagali. tongue.gif
Cine nu cunoaste dar totusi intuieste ca lucrurile ar sta intr-un fel sau altul ar trebui sa adauge si sa sublinieze, punand accent pe : "cred ca...." da sau nu, functie de ce inclina el chiar si fara sa aiba o imagine clara.
Deci: cred ca, inclin spre..... etc.
Olaf
QUOTE
Deci: cred ca, inclin spre..... etc.
Astea sunt optiuni pentru sondaj... rofl.gif

Si de ce ar trebui sa fiu familiarizat cu Yoga pentru a nu fi de acord cu trafic de droguri sau mai stiu eu de ce au fost acuzati?
gio19ro
QUOTE (RZA @ 9 Aug 2004, 03:59 PM)
Orice cunoscator al actiunii legii karmei (nu trebuie sa fie neaparat yoghin) stie ca o astfel de convulsie in cadrul unui sistem nu poate apare decat pe fondul unei carente de ordin spiritual a sistemului.

Ihm, va sa zica Iisus si primi sa-i discipoli au fost persecutati ca au avut carente spirituale. Odata cu trecera imparatului Constantin la crestinism, carentele astea au disparut si acum totul e frumos si minunat. ohyeah.gif
gio19ro
QUOTE (Olaf @ 9 Aug 2004, 04:15 PM)
QUOTE
Deci: cred ca, inclin spre..... etc.
Astea sunt optiuni pentru sondaj... rofl.gif

Si de ce ar trebui sa fiu familiarizat cu Yoga pentru a nu fi de acord cu trafic de droguri sau mai stiu eu de ce au fost acuzati?

Pt ca MISA e un ONG ce are in statut ca obiect de activitate popularizarea practicilor Yoga, nu traficul de droguri. Iar in celalat poll, ambigu, deschis in pripa si la plesneala doar de dragul de a deschide un subiect nu s-a precizat nimic de traficul de droguri, s-a precizat doar... MISA.
Referitor la care din activitatile din statutul MISA ai nemultumiri? Cat despre traficul de droguri, da tu o fuga la Parchet ca de cand te astepta aia cu dovezile..... li s-a acrit si lor de ancheta.
Mass media din Romania fiind o clica mafiota grupata intr-un sistem de interese infractional poate sa minta inca zicand orice, fara sa fie trasa inca la raspundere. De exemplu o imbecila de la Prima Tv a declarat la o emisiune de stiri ca cei ce practica Yoga se drogheaza cu menta, cimbru si cuisoare rofl.gif
Si n-a zis degeaba, stia ea ca sunt destui papagali care sa puna botul (ciocul).
Olaf
Pai omule, in cazul asta nu ne mai dam cu parerea despre nimic in lumea asta, decat ce vedem si auzim noi cu ochii si urechile noastre. Iar in celalalt poll, ai intrebat despre MISA, nu despre Yoga smile.gif
Asa, iti spun si eu ca la pranz am mancat ciorba de perisoare si te intreb ce parere ai despre ciorba pe care am mancat-o la pranz. Si sa zicem ca tie iti place ciorba de perisoare si zici ca ai o parere buna, nestiind ca, de fapt, bucatarul a facut ce a facut si ciorba a fost execrabila... Nu stiu daca reusesc sa ma fac inteles cu exemplul asta.
IO
Iisus si-a asumat o misiune (si suferinta implicata), fara a avea pacat. Apostolii (care nu erau fara de pacat) si-au asumat de asemenea suferinta si martiriul, ca si consecinte ale alegerii de a-L urma pe Hristos. MISA nu si-a asumat posibilele consecinte ale alegerilor facute. Din contra, s-a identificat cu statutul de victima. Si, partial, este.
gio19ro
QUOTE (Olaf @ 9 Aug 2004, 04:39 PM)
Pai omule, in cazul asta nu ne mai dam cu parerea despre nimic in lumea asta, decat ce vedem si auzim noi cu ochii si urechile noastre. Iar in celalalt poll, ai intrebat despre MISA, nu despre Yoga smile.gif
Asa, iti spun si eu ca la pranz am mancat ciorba de perisoare si te intreb ce parere ai despre ciorba pe care am mancat-o la pranz. Si sa zicem ca tie iti place ciorba de perisoare si zici ca ai o parere buna, nestiind ca, de fapt, bucatarul a facut ce a facut si ciorba a fost execrabila... Nu stiu daca reusesc sa ma fac inteles cu exemplul asta.

Iti dai cu parerea asupra a ceea ce cunosti iar daca nu cunosti, spui probabil ca....
Eu despre Ramaru nu pot sa-mi dau cu parerea pt ca nu l-am cunoscut insa despre faptele care i s-au pus in carca pot sa-mi dau cu parerea. Si probabil ca asa a fost. Desi pot sa-ti spun ca si in cazul Ramaru au ramas nespuse unele lucruri extrem de interesante, referitor la tatal sau care l-a dirijat si incitat, tatal sau fiind si el un criminal in serie care a facut victime in anii '40 si a ramas neprins. Abia cand a fost prins fiul sau s-a putut face legatura (prin ampentele papilare) dar deja fapta ii fusese prescrisa, asa ca cativa securisti l-au aruncat din tren ca sa nu se mai afle mare lucru si probabil din ordinul cuiva care credea ca asa se va face dreptate.
Vezi tu, multe lucruri nu sunt asa cum ni se arata la televizor.
Olaf
Pai tocmai, PROBABIL ca asa este, deci da-mi voie sa nu fiu de acord cu existenta ONG-ului Miscarea pentru Integrarea Spirituala in Absolut, si sa spun chestia asta intr-un sondaj. smile.gif
gio19ro
QUOTE (RZA @ 9 Aug 2004, 04:40 PM)
MISA nu si-a asumat posibilele consecinte ale alegerilor facute. Din contra, s-a identificat cu statutul de victima. Si, partial, este.

Mai, mai dar de unde stii? Si cum adica si-a asumat statutul de victima? Cei care au cazut prada persecutilor nedrepte in trecut nu si-au clamat nevinovatia? Socrate de ce a fost omorat? Ce carente spirituale avea? Dar Giordano Bruno?
gio19ro
QUOTE (Olaf @ 9 Aug 2004, 04:56 PM)
Pai tocmai, PROBABIL ca asa este, deci da-mi voie sa nu fiu de acord cu existenta ONG-ului Miscarea pentru Integrarea Spirituala in Absolut, si sa spun chestia asta intr-un sondaj. smile.gif

Pai esti liber s-o faci, doar ca-ti dai cu parerea asupra a ceva ce nu cunosti iar eu sunt liber sa arat tuturor asta!
Care-i problema?
Olaf
Problema este ca intrebarea suna ceva de genul "sunteti de acord". Nu m-ai intrebat nici daca sunt doctor in domeniul respectiv, daca am citit ceva mai mult decat cetateanul de rand, daca... Iar eu am raspuns ca nu sunt de acord. Si tu acum vrei sa ma pui la zid pentru ce? Ca nu sunt de acord, sau ca am indraznit sa votez in cadrul sondajului? Nu ti se pare un pic absurd? In fond, era o chestie de opinie, iar daca nu esti de acord cu opinia mea, esti liber sa incerci sa mi-o schimbi, purtand o discutie civilizata, fara sa incepi cu chestii de genul "habarnisti care isi dau cu parerea" sau "papagali". Din cate stiu, nu mi-au crescut niciodata pene, si sunt dispus sa accept eventuale argumente pe care le aduci (presupunand ca vrei si poti).
Sunt de acord ca mass-media a umflat povestea cu "ONG-ul" MISA, dar ceva ceva tot o fi in spatele chestiei asteia.
gio19ro
Am aratat mai sus ca esti liber sa-ti dai cu parerea iar eu sunt la fel de liber in a arata ca iti dai cu parerea asupra a ceva ce nu cunosti!
De ce te deranjeaza? Ca scot in evidenta faptul ca-ti dai cu parerea asupra unor lucruri care nu le cunosti?
IO
In afara faptului ca si Socrate, si Giordano Bruno, si toti oamenii de la Adam (inclusiv) incoa' au carente de ordin spiritual care ii expun unor anumite agresiuni, si in afara faptului ca incet-incet alunecam catre alte alea, sa nu-mi spui ca n-ai observat ca vorbeam de suferinta unor indivizi grupati intr-o organizatie si nu despre a unor indivizi separati. Sau Socrate si Bruno au fost si ei in MISA? Stiu, o sa spui ca si ONG-ul format din cei 12 Apostoli s-a confruntat cu oarece suferinte generale... insa, ma vad nevoit sa repet, este o diferenta (la fel de mare ca si intre Apostoli si membrii MISA) intre a porni pe o cale asumandu-ti consecintele (chiar nevinovat fiind) si a incepe sa zbieri ca din gura de sarpe in momentul cand consecintele ti-au explodat in fata. Fac parte dintre cei care au afirmat ca MISA a fost victima unei manipulari politice si mass-media. Nu cred ca-s vinovati nici de trafic de droguri, nici de prostitutie, nici de raspandirea de materiale pornografice. E dreptul lor sa bea ce le place si sa se joace de-a Tantra Whatever in timp ce Guru se joaca cu chakrele lor (alea care nu se rotesc, u know), in schimb e dreptul oricaruia dintre noi - fie ca a citit, inteles sau practicat sau nu yoga - sa isi exprime parerea vizavi de o cale spirituala care a fost improscata pe nedrept cu noroi intr-un scandal media de proportii. Pana la urma, de asta exista forumuri pe net, ca sa-si dea si habarnistii cu parerea undeva. Ca si ei e oameni.
gio19ro
QUOTE (RZA @ 9 Aug 2004, 05:34 PM)
Pana la urma, de asta exista forumuri pe net, ca sa-si dea si habarnistii cu parerea undeva. Ca si ei e oameni.

Foarte corect, doar ca eu m-am gandit ca ar fi bine sa si cunoasca acele lucruri despre care isi dau cu parerea. laugh.gif
Olaf
Foarte corect, dar atunci nu mai face sondaje! biggrin.gif
NoMemory
Am citit despre Yoga... cateva carti scrise de persoane relativ cunoscute in domeniu.
Personal gasesc Yoga o prostie imbracata in haine de gala !
IO
Iar eu, tot personal, gasesc ca gresesti. smile.gif
Ori cartile alea au fost cam grele, ori "persoanele" erau critice la adresa yoga si ti-au influentat parerea, ori ti-ai format deja (cum?) o parere prea proasta ca sa ti-o schimbi.
Eu cred ca yoga, in cateva ramuri ale sale, e ok. Daca pomul se cunoaste dupa fructe si omul dupa fapte (rezultate), sunt maestri yoghini care constituie living proof ca yoga - in special karma yoga, jnana yoga si bhakti yoga -, practicata cum se cuvine, e o cale spirituala benefica.
carpatic
Nu stiu daca am mai zis pe undeva pe-aici, se poate s-o fi facut. Asadar, am "practicat" hatha yoga, in cadru organizat, in MISA (nu stiam pe atunci prea multe despre MISA ca organizatie si nici nu ma interesa) prin 1994. Aproape un an de zile. Pe atunci se facea o serioasa propaganda publica, cu conferinte pe diverse teme, de la yantre si nyame, pana la tot felul de filmulete cu initiati sau "initiati", cu diversi "Sri" dar si cu Gourjieff. Ceva habar aveam si inainte, de prin diverse carti, si am pornit foarte hotarat sa ma elevez prin asane, meditatii si o viata sanatoasa (exersam multe alte lucruri, pe langa "cursul" public in sine - m-am apucat sa mananc naturist, numai cruditati, dormeam pe dusumea si ma trezeam la 5 dimineata ca sa alerg, faceam dusuri reci - ajunsesem sa ies in tricou in miezul iernii fara probleme ! si testam diverse mijloace de control a energiilor gasite prin diverse carti). In ce priveste "cursul" public in sine, de la inceput impresiile mele au fost confuze - o ceata numeroasa de cetatzeni de toate varstele, fiecare cu paturica lui, incercand sa faca asane sub indrumarea unui "profesor" de care am fost repede dezamagit in ce priveste conostintele, dar mai ales opiniile si nivelul interpretarii. Cursul public aducea uneori cu un circ gimnastic, alteori cu o lectie scolara tinuta de un profesor slab, altadata (in cursul asanei de relaxare - sorry, nu mai stiu cum se numeste- cu un dormitor linistit de campanie, punctat de sforaieli).
La sfarsitul fiecarui curs primeam cate o brosurica, cu descrierea "asanei zilei", multe din ele punctate cu fotografii care pot fi linistit numite deocheate, dar li se spunea "naturale". O femeie goala intinsa pe o plaja e desigur un lucru natural wink.gif .
Si desigur plutea in aer permanent sindromul conspiratiei si al paranoiei. Ni se spunea ca seful cel mare, Bivolaru, este amenintat permanent cu moartea, ca s-au organizat mai multe atentate la viata lui, ca e persecutat permanent. Ca in spatele acestei conspiratii care vrea sa distruga "viata autentica spirituala" sta Francmasoneria care vrea sa subjuge spiritul uman... Ca sunt o gramada de dovezi...
Dupa mai putin de un an m-am saturat de circul asta, de scalambaielile de turma si de aberatiile guru-lui (amator) local. In afara de o mai buna mobilitate nu castigasem din acele cursuri nimic, castigurile le-am atribuit exclusiv preocuparilor mele suplimentare.
A, la inceputul primaverii se organizau "inscrieri pt tabara de la Herculane", unde puteau sa participe doar "cei sanatosi fizic si mental". Asadar se organiza o preselectie, doritorii trebuind sa se lase pozati, in costum de baie (pozele se faceau chiar in "sala de curs") iar pozele erau trimise undeva, nu mai stiu unde, "sa li se verifice aura" biggrin.gif . Cei grasi, sau batraiori, erau respinsi sistematic ca urmare a acestei preselectii, erau alesi doar cei fragezi si puri. tongue.gif

Gio, nu votez in sondajul tau, eu cred ca nu are nici o relevanta. Ce faceau astia in Romania (nu am nici un motiv sa cred ca s-a schimbat treaba intre timp) e dupa parerea mea un circ public, o moda pentru oameni debusolati, o pierdere de timp sau in cel mai bun caz un joc social pt oameni singuri, plictisiti sau doar... "nonconformisti". Dar nu e Yoga, e doar un simulacru.

In ce priveste scandalul, e rodul unei paranoia institutionale si individuale, o refulare a "lipsei controlului" in nostalgia totalitarismului sau si mai grav in speranta controlului total ce va sa vina. "Statul", adica cei care regizeaza acest scandal, e paranoic, a fost si va fi intotdeauna. Omul are libertatea de a alege chiar daca risca sa fie manipulat la modul grosier. Manipulati suntem toti oricum. Cei care intra in MISA si activeaza pe termen lung primesc macar o farama de drog care da un sens unei vieti searbede si eventual o speranta unei minti debusolate.
Statul e paranoic - duh, cred ca nu trebuia sa-l recitesc pe Nietzsche... laugh.gif


Crisse
QUOTE (NoMemory @ 20 Aug 2004, 08:33 PM)
Am citit despre Yoga... cateva carti scrise de persoane relativ cunoscute in domeniu.
Personal gasesc Yoga o prostie imbracata in haine de gala !

Nu esti singurul care ai parerea asta, insa ca multi altii, parerea ta a fost ghidata de stirile negative legate de grupul MISA, care au luat amploare la nivel de tara.
Yoga este o arta pe care nu oricine o poate practica si pe care o patrunzi cu greu. Cei care au studiat cate ceva despre Yoga stiu importanta ei ptr minte, trup si suflet.
noi
"Yoga este o arta pe care nu oricine o poate practica si pe care o patrunzi cu greu"

In schimb Hristos e pentru toata lumea ..ce bine!
IO
Este incomparabil mai greu sa aplici invataturile lui Hristos decat sa practici yoga. In special chestia cu "iubeste-ti dusmanii"... Personal consider ca invatatura hristica este cea mai evoluata - dar si cea mai greu de urmat. Crestinismul este superior tuturor celorlalte religii prin cel putin 2 precepte - iubirea si iertarea - dar si prin modul de acordare a celor in rugaciune la cele mai inalte energii din univers, cele ale Sfintei Treimi. Numai cine a studiat si a practicat tehnici "avansate" de rugaciune crestina, de meditatie isihasta, de armonizare a tuturor structurilor fiintei sale poate intelege de ce este atat de greu de urmat cel mai mare Maestru Spiritual al planetei. Pentru ceilalti, care se raporteaza la El prin prisma pildelor in care a vorbit maselor pentru ca toti sa aiba macar o vaga idee despre ce e vorba cu Calea spre Imparatia Cerurilor, teoria crestina pare genial de simpla si accesibila. Pacat ca atunci cand privim in jur vedem cat de dificil este de pus si in practica...
actionmedia
QUOTE (noi @ 2 Sep 2004, 03:31 PM)
In schimb Hristos e pentru toata lumea ..ce bine!

Asta s-o crezi tu. Pentru mine nu e. Şi cred că mai sunt vreo 3 miliarde de oameni de aceeaşi părere cu mine, cam 1 miliard sunt numai īn China, mai pune şi India, Pakistan, Afganistan etc. şi ai să vezi că nu prea e pentru toată lumea ci doar pentru o parte.
IO
actionmedia, noi s-a referit la Hristos ca fiind accesibil pentru toata lumea. Si, dupa cum am scris mai sus, in aparenta asa si este. Ca x sau y nu-L primesc pe Iisus in sufletul lor e o chestiune care tine de liberul arbitru personal si nu de adevarul ca El intr-adevar a venit pentru toti oamenii. Iar chinezii, indienii, pakistanezii etc. care nu L-au primit pe Hristos au imbratisat in schimb mesajul altor Mesageri trimisi de Dumnezeu. Iar daca esti cu Dumnezeu, esti cu Hristos.
carpatic
@Crisse
QUOTE
Yoga este o arta pe care nu oricine o poate practica si pe care o patrunzi cu greu.

Nu pricep justificarea acestei pareri. Nu o pricep pentru simplul motiv ca nu e data, asa ca draga Crisse lamureste-ne DE CE nu poate s-o practice oricine si de ce "o patrunzi cu greu".
E adevarat ca multi se rezuma la a vedea in yoga doar o gimnastica mai speciala, dar asta inseamna doar lipsa de informare sau lipsa dorintei de a merge mai departe.
actionmedia
RZA, nu mă lansez īn discuţii privind superioritatea sau accesibilitatea unei religii faţă de alta pe acest topic, dacă vrei putem discuta pe această temă īn altă parte. Oricum trebuie să recunoşti că părerea ta este una subiectivă. Nu este īnsă obligatoriu să fie şi corectă. Un adept al altei confesiuni ar putea fi de altă părere. De fapt Yoga nu prea este o religie ci o folosofie. Nici nu poţi să o compari cu creştinismul. E ca şi cum ai compara Hanul Ancuţei cu o biserică.
IO
QUOTE
Oricum trebuie să recunoşti că părerea ta este una subiectivă.

Ma jignesti. Este cea mai subiectiva. ohyeah.gif

QUOTE
Nu este īnsă obligatoriu să fie şi corectă.

Nu este. Insa este.

QUOTE
Un adept al altei confesiuni ar putea fi de altă părere.

Si presupun ca i-ai spune si lui ca e subiectiv, nu?

QUOTE
De fapt Yoga nu prea este o religie ci o folosofie.

Gresit. Filosofia nu inseamna si practica. Yoga are si o parte practica; as spune ca mai degraba yoga este o cale. Dar Calea...

QUOTE
Nici nu poţi să o compari cu creştinismul.

Uite ca pot. Si concluzia mea este ca acesta e superior. Am dreptul sa-mi afirm aceasta concluzie, cu atat mai mult cu cat n-o bag pe gat nimanui si-i respect pe toti cei care cred in Dumnezeul Unic, indiferent de religia lor.

QUOTE
E ca şi cum ai compara Hanul Ancuţei cu o biserică.

Si comparatia asta sta in picioare. Pe Han sunt adunati in numele lui Iisus si vorbesc despre El mai mult de 2 persoane, deci Iisus este alaturi de noi. La fel cum este si alaturi de cei stransi pentru a-L slavi in biserica. In plus, avem un preot in mijlocul nostru care sa ne indrume si (mai nou) spovedanii on-line. In rest, fireste ca-s diferente intre Han si o biserica, dar la fel sunt diferente si intre yoga si crestinism. Iar eu am afirmat ca-s comparabile, nu identice.
Figaro
Yoga poate fi asemanata cu postul crestin, sau mai corect spus cu practica secularizata a postului. La fel ca si postul, yoga este o PRACTICA ASCETICA, insemnand ca face parte dintr-un sistem religios propriu. Separata de acesta devine un simplu sport, un exercitiu psihologic si nimic mai mult, la fel cum postul devine pentru cei mai multi o simpla problema de sanatate.
Catalin
QUOTE

E ca şi cum ai compara Hanul Ancuţei cu o biserică.


Sunt de acord cu RZA. Comparatia sta in picioare. Dar e vorba de acele biserici in care vin in fiecare zi credinciosi de diferite confesiuni si isi dau cu parerea despre ce zice Dumnezeu si ce vrea El. Este la fel si pe han!

@Figaro: Bine ai revenit printre noi! Poate ar fi mai bine sa scoati avatarul ala ca la intalnirea de pe 15 Mai n-ai vrut sa vii! sad.gif

Editat: imi place cum voteaza lumea variantele goale! spoton.gif
Figaro
Hehe! Comparatia mai are putin si devine perfecta smile.gif N-as compara Hanul Ancutei cu o biserica, ci cu o niste... bisericute ! Din pacate.

QUOTE ("Catalin")

@Figaro: Bine ai revenit printre noi! Poate ar fi mai bine sa scoati avatarul ala ca la intalnirea de pe 15 Mai n-ai vrut sa vii!


Puteam veni doar daca ma transportau cu targa, ca am avut o operatie destul de dificila. In fine, asta e o alta poveste. Nu schimb avatarul. E vorba de 15 Mai 2005 ! tongue.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.