Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Mesajul Si Mesagerul
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie > Ecclesia
ioana1
Dragii mei, Domnul sa va ocroteasca pe toti, sa va dea si sa va ajute dupa puterea si credinta fiecaruia !

Iata deschid acest subiect de la ideea ca nu toti crestinii primesc Cuvantul, si voi incerca , in mare sa fiu explicita , si cu propriile mele cuvinte, sa va descriu ceea ce stiu si ceea ce simt eu.

Mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecaruia, va exista momentul crucial in care ne este prezentat MESAJUL, care consta in faptul ca toti suntem copii ai lui Dumnezeu, toti avem drepturi egale la dragostea si iertarea Lui, dar, cel mai important lucru, ca Fiul Sau si-a varsat sangele Sau scump pe Golgota, ca oricine crede in El, sa nu piara si sa aiba viata vesnica. Acesta este mesajul, de a-L urma pe Isus Hristos, ca model, intr-o viata de crestin adevarat, posibilitatea fara tagada, de a ispasi prin jetfa altcuiva multitudinea pacatelor savarsite.

Impactul mesajului este uimitor, multi dintre cei care il primesc , la inceput se indoiesc de veridicitatea lui, multi cauta ani intregi semne, care sa confirme aceasta axioma.Multi fac din acest mesaj o afacere, lista poate continua, dar putini, sunt cei care il primesc cu inima deschisa, calda, iubitoare, iertatoare, milostiva, plina de speranta. Putini din cei care n-au vazut, n-au auzit, dar au nadejdea, acea nadejde ca Dumnezeu -tatal isi tine toate promisiunile.

Ar mai fi multe de spus despre mesaj, va voi lasa si pe voi sa completati, si trec acum la Mesager, care este foarte important. Mesagerul este cel care aduce mesajul, care ii da forma de prezentare, il imbraca in straie cat mai frumoase, il prezinta cat mai desavarsit.

Cel mai important Mesager este Domnul nostru Isus Hristos. De multe ori, in mod direct, El insusi coboara in sufletele chinuite de pacate, boli, deznadejde, atunci cand primul gand a fost spre El, si a fost vazut ca singura salvare.

Mesagerii Domnului si purtatorii mesajului mai sunt preotii, pastorii, si toti cei care propovaduiesc Cuvantul, insa , atentie, uneori, oamenii fiind, cu limite , greutati, suferinte, pot denatura mesajul, il pot stirbi, il pot aduce in favoarea personala, pot face oitele pierdute care isi cauta alinarea sa creada ceea ce vor ei sa creada, si atunci, vor ramane raspunzatori de atatea suflete pierdute.

Am deschis acest subiect, pentru a broda pe marginea lui, parerile personale despre Mesaj si Mesager.

Considerati ca Mesager poate fi oricine, fara vreo pregatire teologica , si care poate propovadui Cuvantul, fara a-i fi dat de sus (ma refer la interpretari personale).

Este suficienta prezentarea Mesajului ca primitorul sa incerce sa descopere singur tainele Sfintei Scripturi ?
milimetru
Un lucru esenţial pentru primirea, asimilarea şi trăirea Mesajului este harul lui Dumnezeu. Pentru el facem noi, cei care vrem să fim creştini, tot ceea ce facem... Este un lucru de prim ordin īn relaţia Mesaj-Mesager-primitor.

Iar harul, aşa cum īl īnţeleg eu, este un fel de putere (plus īnţelepciune) de "natură" ne-pămīntească...

Harul Domnului nostru Isus Cristos să rămīnă pururea cu noi toţi!
ioana1
Despre DRAGOSTE

Voi incepe cu un caz real. O adolescenta (dintr-o familie de credinciosi) cade prada tentatiilor sexuale, si alaturi de un tanar descopera pasiunea. Ramane insarcinata, ii spune tanarului, care insa nu este interesat. Constiinta fetei ii spune ca avortul este un pacat de moarte, asa ca pastreaza sarcina.

Sarcina avanseaza, nu mai poate fi ascunsa, nu are cui se adresa , cine o sustine, cine o mangaia, este singura impotriva tuturor. La un moment dat mama observa ca trupul fetei sale s-a modificat. Fata recunoste. Rusinea mamei fata de biserica si oameni nu cunoste limita, si vrea sa o arunce din casa.

Nu se raporteaza la Dumnezeu ca fata nu facuse un pacat de moarte, ci la oameni, ca o vor barfi.

Alungata si batuta de parinti, fata merge in podul casei si se spanzura.

Unde a fost dragostea mamei ? Unde a fost intelegerea ei? Cati dintre noi pacatuim , dar nu ne vad oamenii, dar ne vede Dumnezeu? De ce cand slabiciunea ne doboara nu gasim alinare si confort la oameni, decat la Dumnezeu?

Mesajul este dragostea . Orice vrea sa fie iubit, si nu o iubire fizica, ci o acceptare a ceea ce suntem, cu defecte si calitati. O dragoste neconditionata. Asa cum ne iubeste Dumnezeu in mod egal.

Mesagerul poate fi oricare dintre noi, in fiecare zi. Avem datoria nu de a cere , ci de a oferi mereu iubire, neconditionat.Avem datoria ca parinti nu de a ne lauda copiii, ci de a-i incuraja, de a-i ajuta, de a-i iubi, ei sunt oamneii de maine, asa cum simt de mici, vor simti toata viata.

Pot simti iubire neconditionata, sau pot simti individualism, sau alte reactii negative, pot esua sa se integreze in familie, in colectiv, in societate, pentru ca parintii lor au fost prea ocupati sa le demonstreze dragostea fata de ei.

Copilul meu face nenumarate boacane, specific varstei. Asta nu ma impiedica sa-l iubesc din ce in ce mai mult, nu ma impiedica sa-i amintesc de cateva ori pe zi cat il iubesc, nu ma impiedica sa-l cert , dar sa rad pe sub mustati de ce-a facut, ci sa-l iubesc neconditionat.

Deci , in acest caz, mesagerii dragostei suntem noi parintii. Limitati in exprimari, poate, mai mult in gesturi, limitati in gesturi, mai mult in cuvinte, dar noi suntem purtatorii dragostei, pe care o transmitem mai departe.

Tot un caz foarte cunoscut mie : un tata foparte ocupat, mereu plecat in delegatii, un fiu adoloescent, razvratit, cu o purtare scandaloasa. Tatal vine din delegatii, afla ce-a facut , il bate, il cearta, il pedepseste...pana data viitoare. Am incercat sa-i explic , ca acel copil are nevoie doar de putina atentie, doar de un telefon din delegatii, si sa-i spuna :"tati, ce faci? te iubesc ."

Bineinteles ca tatal a considerat ca nu el este cel care ar trebui sa faca primul pas, dar a facut-o . In foarte putin timp, comportamentul tanarului s-a schimbat radical, au inteles ca se iubesc mult unul pe altul, desi tatal considera ca nu este respectat, iar tanarul ca nu prezinta interes.

Natura problemelor este de origine umana. Suntem creati pe baza de simturi, in momentul in care nu mai simtim, suntem roboti, suntem artificiali. Suntem creati sa daruim iubire, desi e greu daca nu o si primim inapoi, dar trebuie sa ne straduim din tot sufletul sa iubim neconditionat.

Mesajul este dragostea, aveti nevoie de ea sau nu ?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.