Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Building Mindset
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Psihologie - Teorii si Aplicatii. Dezvoltare personala
necromanc
Se intampla uneori sa ma duc in anumite locuri si sa ma simt inferior fata de persoanele de acolo, desi nu e asa.Majoritatea persoanelor de acolo imi sunt inferioare, dar prin comportamentul pe care il afiseaza ma intimideaza.

Sa luam spre exemplu o discoteca din alt oras.Ma duc acolo si normal acolo lumea se cunoaste ..danseaza ..toate bune.Eu daca vin singur acolo sa spunem ma simt fustrat, si mai mic parca, desi nu e asa.Imi vine greu sa intru pe ring asa singur , si sa fac fel si fel de lucruri pe care le-as face fara probleme intr-un habitat natal, sau cunoscut , sau inconjurat de prieteni care cu prezenta te sustin (ai un sprijin ).

Acum as vrea sa aflu cum mi-as putea creea un "mindset" cu care sa combat aceasta situatie de complexitate.

Cum ? Ceva autosugestie ? Ceva fraze care sa ma faca mai puternic.

O varianta ar fi sa iei ceva la bord si sa te dai in spectacol , dar e o varianta care o las pentru ultima secunda, sau nu o folosesc chiar deloc. :drac:

Sa inceapa creearea ...acestui mindset.
O atitudine de genul : "I don't give a fuck ..."

Loading ...
contraste
Fii tu insuti ! Si actorii au trac pe scena? Da ! Viata este o scena a carei actori suntem cu totii. Joaca-ti rolul tau de om intre oameni, si totul este OK. Si, daca te ajuta, sa stii ca este un lucru firesc, chiar si animalele cand ajung intr-un nou habitat intai fac cunostinta cu locul, il marcheaza, apoi, totul decurge normal. Eu zic sa te distrezi , si sa pornesti la drum spre noi cunostinte ca fiecare are ceva de spus celuilalt, atat ei cat si tu !
dead-cat
cum definesti "inferior"? din ce punct de vedere?
necromanc
QUOTE
cum definesti "inferior"? din ce punct de vedere?


Nu stiu cum sa explic senzatia , dar am sa incerc.

Ajung la locul X, si observ ca sunt singur(fara nimeni cunoscut) intr-un spatiu strain, persoane necunoscute, teren necunoscut.Atunci incep sa ma intreb ..sper ca nu se va luna X,Y de mine ..pentru ca nu am chef de bataie seara asta (sunt in unele locuri persoane care par fioroase, si de la care nu stii la ce sa te astepti).Te simti singur , si ii vezi pe majoritatea ca sunt cu cineva, si se simt bine.

Ceva de genul asta.
dead-cat
ai spus
QUOTE

Majoritatea persoanelor de acolo imi sunt inferioare

dupa ce criterii?

restul ce descrii e lipsa de incredere in tine insuti. de regula dispare cu virsta, iar daca ai realizari personale, dispar si mai repede.
ai retineri sa te certi de ex. cu o vinzatoare, birou de reclamatii, autoritati?


toata lumea are momente cind nu se simte bine intr-un anumit anturaj, desi de regula nu e intimidare.
dsrk3r
QUOTE (necromanc @ 30 Jul 2004, 12:48 PM)
Ajung la locul X, si observ ca sunt singur(fara nimeni cunoscut) intr-un spatiu strain, persoane necunoscute, teren necunoscut.

QUOTE
e lipsa de incredere in tine insuti


@ dead-cat te grabesti !

@ necromanc, cred ca ce simti e firesc. N-ar trebui sa te simti strain intr-un loc strain ? Sentimentul poate trece cand stabilesti o relatie cu cei de acolo si incepi sa-i cunosti. Mergi acolo cu cineva si te vei simti probabil mai bine. Esti si invidios pe ceilalti, nu ? Si ai impresia ca ceilalti nu au alta treaba decat sa se uite la tine ? Daca te lasi putin cuprins de frica si de invidie o sa afli ce trebuie sa faci. Nu te lupta cu sentimentele astea. Asculta-le cu atentie fara sa le lasi sa te copleseasca.
Nico
QUOTE
Nu te lupta cu sentimentele astea.


Aici n-am inteles dsrk3r cry.gif . De ce sa nu te lupti? Ai vrut sa spui ca nu trebuie sa intri in panica si trebuie sa abordezi cu calm situatia? Si daca nu te poti controla? Pliiiz, explica-ne!

Toate intrebarile astea le pun pentru ca si mie mi se intampla sa fiu retrasa si sa stau in expectativa atunci cand sunt printre necunoscuti si sa ma intreb cum voi fi perceputa (imi este clar de ce sunt asa, dar nu pot accepta sentimentul).

In caz ca te poate ajuta cu ceva @necromanc, uite ce cred eu:

Incercand sa gasesc o explicatie, analizand problema si analizandu-ma pe mine in acele momente, am descoperit ca sentimentul dispare sau scade in intensitate dupa ce te mai familiarizezi cu locul si cu oamenii. De la a doua intalnire stiu la ce sa ma astept si deja sunt mai relaxata.
Uneori anticipez reactia mea. Spre exemplu, stiu ca urmeaza sa ma intalnesc cu oameni pe care nu i-am vazut niciodata, ma astept de la mine sa reactionez ca de obicei, dar imi fac un plan in minte si imi spun ca as putea sa vad altfel situatia. Imi propun efectiv sa fiu simpatica, expansiva, fara inhibitii, etc.

Uneori merge, alteori nu si cred ca tine de VOINTA si de starea de spirit din momentul respectiv. Daca sunt binedispusa imi este mai usor.

Totusi, e o rezolvare partiala... huh.gif
dsrk3r
QUOTE (Nico @ 30 Jul 2004, 02:57 PM)
QUOTE
Nu te lupta cu sentimentele astea.


Aici n-am inteles dsrk3r cry.gif . De ce sa nu te lupti? Ai vrut sa spui ca nu trebuie sa intri in panica si trebuie sa abordezi cu calm situatia? Si daca nu te poti controla ? Pliiiz, explica-ne!

Pai simplu. smile.gif Daca te lupti cu ele nu-ti mai pot furniza informatii, iti pierzi timpul si iti concentrezi atentia asupra lor pierzand esentialul.

Frica iti spune ce pericol te paste, cate de mare este si de unde vine. Frica dispare cand dispare pericolul. Ce rost are sa scapi de frica ? Ea te tine atent la ce se intampla in jurul tau. O lasi sa se manifeste, fara sa te copleseasca si actionezi asupra pericolului. Primesti un feedback mereu de la frica ca sa stii daca esti pe calea cea buna.

Invidia iti spune ce nu ai, ce iti doresti si cat de mult iti doresti ceea ce-ti lipseste. Daca este combinata cu ura, ai in fata un obstacol care trebuie depasit. Ura, mania, iti dau putere ca sa inlaturi obstacolul. Canalizezi puterea constructiv si obtii ce-ti doresti. Altfel puterea se consuma destructiv, ii vezi pe ceilalti adversari si incerci sa-i elimini pe ei sau sa distrugi ce au ei si tu nu.

Rezolvare totala. smile.gif

Ti-am raspuns la intrebare ?

[edit]
Daca te coplesec te retragi pana te calmezi. Orice tehnica de calmare e buna. Inclusiv numaratul pana la 10. O sa-mi spui acum ca in situatii critice frica te poate coplesi usor. Atunci faci exercitii de respiratie care scad frica. La fel si in cazul maniei puternice. Exista exercitii care cresc concentratia CO2 sau O2 in sange. Te calmezi sau te calmezi si ramai vigilent, depinde de situatie.
Nico
QUOTE
Frica iti spune ce pericol te paste, cate de mare este si de unde vine. Frica dispare cand dispare pericolul... Ce rost are sa scapi de frica?


Ok, frica este determinata de factori exteriori, in cazul de fata de persoane necunoscute. Dar... ea nu este altceva decat produsul mintii. Nu toata lumea se teme de locuri si persoane necunoscute, pericolul poate fi inexistent dar tu sa ii percepi pe ceilalti ca un potential pericol, fara sa iti dai seama bine de ce. In acest caz nu ti se pare normal sa iti doresti sa scapi de frica?

Invidie??? Nu am zis nimic de asa ceva, poate te refereai la ceva scris mai sus.

QUOTE
Rezolvare totala.  smile.gif


Esti optimist laugh.gif , dupa cum vezi mai am intrebari, dar nu insist, decat daca ai chef.

Multumesc pentru raspunsuri smile.gif .
E.B.E.
Raspunsul este chiar in postul initial.

Eu as folosi atitudinea descrisa in finalul acestuia: "I don't give a f__k and noone can break me." Si lasi atitudinea asta sa se vada pe tine. Problema stiu ca este cum sa ajungi la atitudinea asta smile.gif La mine e natural.

Acuma depinde de mediu, desigur. In unele medii o astfel de atitudine iti garanteaza minim o coasta fisurata wink.gif Poate ca trebuie combinata cumva cu mentinerea unui "low-profile". "I have nothing with noone, but don't mess with me" - ceva de genul.

Problema este extrem de deschisa. Solutiile astea merg doar in prima etapa... dupa aia e mai complicat. In conditiile in care vrei sa te integrezi... abordarea trebuie sa fie diferita. Dar am scris destul. smile.gif
mutulica
eu sunt destul de timid, nu merg decit daca stiu pe cineva pe acolo.
poate daca le dai de baut la toti o sa te accepte mai usor...
dsrk3r
QUOTE (Nico @ 30 Jul 2004, 08:25 PM)
Ok, frica este determinata de factori exteriori, in cazul de fata de persoane necunoscute. Dar... ea nu este altceva decat produsul mintii.

Toata lumea mea este produsul mintii mele smile.gif. Se stie ca atunci cand ma uit la ceva cortexul vizual este invadat de impulsuri de la memorie si intr-o masura mai mica de impulsuri de la retina. Lumea mea este construita de mintea mea, in functie de experienta pe care o am. Asta e realitatea mea si ma comport in functie de ce-mi construieste mintea. Fiecare cu realitatea lui. Unora mintea le construieste un pericol, altora nu.

Am raspuns ?

De invidie am spus eu, pentru ca necromanc a spus
QUOTE
si ii vezi pe majoritatea ca sunt cu cineva, si se simt bine

Mintea mea a interpretat asta ca fiind invidie. Ar trebui sa-l intreb insa pe necromanc daca am nimerit-o. smile.gif

[edit] am corectat "din memorie" cu "de la memorie" smile.gif
Nico
QUOTE
Toata lumea mea este produsul mintii mele. [...]


Ai dreptate. Atunci poate ca daca reusesti sa imbunatatesti experientele, ajungi sa vezi altfel contextul. Thanks dsrk3r!
dsrk3r
@Nico
Wow, vad ca incepi sa vorbesti ca un constructivist adevarat smile.gif

Sper ca se intelega ca "experienta mea" se refera la experientele similare din trecut, "salvate" in memorie. O noua experienta va modifica ce este deja stocat si voi reactiona data viitoare altfel. Realitatea externa, sa-i zic obiectiva, poate sa nu se schimbe, dar eu vad acum altfel acelasi lucru.
Nico
Normal ca am inteles dsrk3r rolleyes.gif Acum sunt perfect de acord cu tine. Ramane de aplicat practic, ceea ce stiu teoretic. smile.gif
necromanc
QUOTE
dupa ce criterii?


In discoteci umbla de obicei persoane cu IQ destul de scazut , dar care se cred cei mai buni.Uneori gasesc persoane care dupa cum se misca imi dau seama ce reflexe au ...

QUOTE
restul ce descrii e lipsa de incredere in tine insuti. de regula dispare cu virsta, iar daca ai realizari personale, dispar si mai repede.


Sunt intr-o perioada de schimbare , de formare a personalitatii.Posibil.

QUOTE
Esti si invidios pe ceilalti, nu ? Si ai impresia ca ceilalti nu au alta treaba decat sa se uite la tine ? Daca te lasi putin cuprins de frica si de invidie o sa afli ce trebuie sa faci. Nu te lupta cu sentimentele astea. Asculta-le cu atentie fara sa le lasi sa te copleseasca.


Da cateodata simt acel sentiment numit invidie.Da chiar asa imi spun cateodata ..ba voi altundeva nu aveti unde sa va uitati?

Cum adica Daca te lasi putin cuprins de frica si de invidie o sa afli ce trebuie sa faci. ?

QUOTE
Eu as folosi atitudinea descrisa in finalul acestuia: "I don't give a f__k and noone can break me." Si lasi atitudinea asta sa se vada pe tine. Problema stiu ca este cum sa ajungi la atitudinea asta  La mine e natural.

Acuma depinde de mediu, desigur. In unele medii o astfel de atitudine iti garanteaza minim o coasta fisurata  Poate ca trebuie combinata cumva cu mentinerea unui "low-profile". "I have nothing with noone, but don't mess with me" - ceva de genul.


Chiar poti combina aceste 2 atitudini ? Ce ar trebui sa exprime you bodylanguage in aceasta situatie ? biggrin.gif De multe ori folosind o astfel de atitudine ..mai ales cand esti singur risti mult , chiar prea mult odata.Este o atittudine provocatoare.

QUOTE
poate daca le dai de baut la toti o sa te accepte mai usor...


Nu merita sa ii pupi in fund.



Din cate am inteles eu ...pentru a-mi depasi frica de a se lua X, Y de tine ..e mai bine ca sa supui experienta ta unor astfel de situatii ca sa te obisnuiesti ? Chiar daca se poate sa te bati .. ? Pentru a-ti depasi o frica ar trebui sa faci ceea de ce iti este frica.Sau sa exersez mintal astfel de situatii ? Ar ajuta ?!
mutulica
N-as paria pe afirmatia asta:
QUOTE
In discoteci umbla de obicei persoane cu IQ destul de scazut , dar care se cred cei mai buni.


sunt oameni si oameni.

Sunt cazuri de borfasi notorii cu IQ ridicat. IQ nu are de a face cu categoria sociala, sau modul in care un individ intelege sa se distreze, de asemenea nu garanteaza un anume tip de educatie.

E drept ca in discoteci/cluburi intilnesti indivizi care incearca sa se impune prin forta, si care se dau mari si tari, dar nu sunt singurii de acolo. Mai sunt si oameni normali care incearca doar sa se simta bine. Iti sugerez sa ii cauti pe acestia din urma...
dsrk3r
QUOTE
In discoteci umbla de obicei persoane cu IQ destul de scazut , dar care se cred cei mai buni.Uneori gasesc persoane care dupa cum se misca imi dau seama ce reflexe au ...

Astea sunt atribuiri, prejudecati, cum vrei sa le spui. Mai pe romaneste sa le zic "imaginatie". smile.gif

QUOTE
Cum adica Daca te lasi putin cuprins de frica si de invidie o sa afli ce trebuie sa faci. ?

Adica lasa emotiile sa se simta. Ele au mereu cate ceva de comunicat. In functie de ceea ce-ti "spun" o sa stii ce sa faci. Din pacate nu pot sa zic mai mult ca as incepe sa-mi folosesc si eu imaginatia smile.gif.

QUOTE
Chiar poti combina aceste 2 atitudini ? Ce ar trebui sa exprime you bodylanguage in aceasta situatie ?

Sa inteleg ca vrei sa-ti pui o masca ? Aici actoria are solutii. In viata de zi cu zi insa este apreciata autenticitatea, adica comunicarea non-verbala sa fie in concordanta cu emotiile si sentimentele pe care le ai.

QUOTE
Sau sa exersez mintal astfel de situatii ? Ar ajuta ?!

Exercitiul mintal este excelent. Daca te uiti pe la TV, ai vazut ca gimnastele inainte de concurs parcurg mintal tot exercitiul (in timp ce mimeaza o parte din el). Si fac asta de foarte multe ori pana sa-l puna in practica. Asa ajung la performante. Tu nu trebuie sa mimezi ca te bati biggrin.gif . Trebuie sa te gandesti ce-ti lipseste ca sa te simti bine in discoteca si sa incepi sa obtii ce vrei, fara sa faci rau altora. Si cred ca mai poti prelucra prejudecatile pe care le ai. Asta iti va diminua frica si te va ajuta sa-ti directionezi energia spre satisfacerea dorintelor tale. Nu e foarte simplu, dar e o cale sigura. Refelcteaza, incearca apoi si vezi ce iese. Invata din experienta asta, reflecteaza din nou si incearca dupa aia altceva. Iar inveti, iar reflectezi, iar schimbi, etc.

QUOTE
e mai bine ca sa supui experienta ta unor astfel de situatii ca sa te obisnuiesti ?

Da, asta inseamna sa te duci in continuare la discoteca, nu sa renunti. Nu inseamna sa te bati cu aia. cry.gif In cazul tau insa nu stiu daca e solutia cea mai buna. Incearca mai bine exercitiul mintal, joaca-te cu imaginatia, viseaza si afla ce te face fericit. Incepe apoi sa pui visul tau in practica. Cum ar fi sa te duci cu Miss Univers la discoteca din Ciolpani ? smile.gif
DaC
Intradevar exercitiul mintal te poate ajuta foarte mult. Pentru a afla mai multe despre acest gen de exercitii si multe altele iti recomand o carte de Antony Robbins (de ex. Putere Nemarginita - mai sunt si altele). Incearca.
PIT-a-PAT
Baietilor le recomand o arta martiala sau putin mai mult culturism. Va da incredere in voi! Fetelor....un prieten ce a practicat/practica o arta martiala ori culturismul laugh.gif . In rest totul tine de autocontrol. Mai aprinzi o tigara, mai iti schimbi pozitia corpului conform situatiei, mai te amesteci in multime etc.
dsrk3r
QUOTE
iti recomand o carte de Antony Robbins

Mama. Genial tipu'. Omul care a adus pacea pe Terra, salvatorul lumii, antreprenor de succes, strateg desavarsit, consultant strategic al liderilor lumii, filantrop, inovator. Si pe ultimul loc, dupa ce si-a dedicat viata lumii intregi: "tata devotat a 4 copii si sot iubitor". Superman in persoana, perfectiunea absoluta. "Robbins a afectat direct vietile a aprope (!!! ) 50 milioane oameni din 80 de tari". Sublinierea imi apartine. Indirect, mai are putin si motiveaza pe toata lumea de pe glob. Nu ratati ocazia. ohyeah.gif

woot_jump.gif

Daca doriti continuarea acestui (auto)Laudatio incercati aici: http://www.tonyrobbins.com/noflash/

Daca vreti sa scapati de toate cele rele, alaturati-va celor 50 de milioane aici: http://www.anthonyrobbins.com/community/

Imi pare rau daca am suparat pe cineva, da' n-am putut sa ma abtin.
DaC
laugh.gif Din perspectiva asta pare amuzant.
Daca citeam mesajul inainte nu mai cumparam cartea, care oricum cred ca merita citita.
Despre partea supararii... eu unu nu am nici o problema.
dsrk3r
Anthony Robbins vorbeste bine. Foarte bine. Probabil la fel si scrie (daca isi scrie singur cartile). In rest aplica sub forma de retete universale diverse lucruri din psihologie. Nimic spectaculos in asta. El se lauda singur cu "maretele" lui realizari. Nu am vazut psihologi de renume laudandu-l.
bufnitza
Eu sint genul " I really don't give a fuck !!! " . nu ma uit in stinga sau in dreapta . Daca sint singura , ma enjoyesc !!! biggrin.gif
mutulica
eu si la mindset sunt virgin... cu repetitie...
de cite ori mi se oxideaza circuitele si simt ca imi patineaza creierii... ma restez cu votca..
ca aseara de exemplu

si uite as asungt un liberal desavirsit rofl.gif
surzi
si eu imi dezinhib centrii nervosi cu 2-3 beri, devenind de o spontaneitate gen - dansatul pe mese sorry.gif ... altfel m-as bloca intr-o expectativa analitica plictisitoare..... recomandabil ar mai fi sa iei la drum si caravana de prieteni trasniti ca tine thumb_yello.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.