Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Aparitii Noi In Presa Scrisa
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Mihai
Aici vom anunta ziarele si revistele noi aparute in Romania (bineinteles, cele pe care le-am si rasfoit).
Ce ni s-a parut interesant, ce nu...daca merita cumparate ori ba.
Mihai
Prima publicatie aflata la primul numar, pe care am rasfoit-o si pe care v-o prezint in continuare este revista Discover.
De fapt, editia in limba romana, pentru ca revista in cauza este celebra in SUA (fiind publicata de Disney Publishing WorldWide).
In editia de debut, revista prezinta cele mai importante 100 de realizari stiintifice ale anului 2002, cuprinzand 17 domenii (arheologie, astronomie, literatura, botanica, mediu, genetica, originea omului, matematica, medicina, neurostiinte, necrologie, paleontologie, fizica, politica stiintei, spatiu, tehnologie, zoologie).
Dintre aceste realizari, enumar: descoperirea unor galaxii invizibile, analiza pentru boala Alzheimer, motivul mortii clonelor, cea mai veche barca, de ce a murit omul zapezii, microundele pot fi benefice, fertilizarea in vitro poate fi mai riscanta decat credeam, plante care nu se ofilesc, explozii solare demistificate.
Totodata, pot fi citite si alte articole interesante, cum ar fi 'de ce este indus in eroare creierul de catre iluziile optice'.

Varianta in limba engleza a revistei poate fi regasita la http://www.discover.com
Primul numar are 66 de pagini (si doar 4 de reclama!). Costa 45000 lei si il recomand, fiind de departe interesant si captivant.
Mihai
HI-FI Choice & HomeEntertainment este cea de-a doua revista al carui prim numar am avut ocazia sa il citesc. Revista reuneste materiale din doua dintre cele mai renumite reviste de profil din Marea Britanie: HI-Fi Choice si Home Entertainment.
Sub motto-ul 'Revista de Scule', primul numar prezinta doua teste ce abordeaza doua teme de actualitate (5 DVD recordere dintre care unele sunt deja pe piata romaneasca si toata problematica generata de razboiul actual al formatelor de blank-uri DVD, plus ultima generatie de Receivere AV cu sunet soround extins, unde sunt prezenti toti marii jucatori ai acestei ligi.)
Videofilii au si ei parte lor in rubrica "Tot ce trebuie sa stii" cu introducerea in "High-Fidelity Video" si "Utilizarea unui proiector". Aceeasi rubrica include un raport "stiinta basului" scris special pentru impatimitii home cinema.
Din sumar, mai amintesc un 'Ghid al cumparatorului', Glosar de termeni si stiri din domeniu.
Revista costa 98.000 lei, are 92 de pagini (din care 10 reprezinta reclama).
Site-ul poate fi gasit la adresa http://www.revistahifi.ro (insa are un mare minus: prezinta doar doua link-uri: primul, catre varianta in limba engleza si cel de-al doilea, un banner, care va redirectioneaza tot catre aceasta pagina dry.gif)
O recomand celor pasionati de acest domeniu.
Mihai
Dupa esecul revistei "Plai cu Boi", Dinescu lanseaza un nou ziar-revista, Aspririna Saracului
Sub titlul 'Revista compensata pentru 22 miloane de pacienti', revista este realizata in stilul ziaristic al lui Dinescu: imbinare de pamflet cu ironie usturatoare, gluma buna cu afirmatii dure.
Mircea Dinescu semneaza editorialul de pe prima pagina "In gradina lui Ion sepepistii n-are somn'.
Dintre alti semnatari de articole, ii amintesc pe Ioan Grosan ("Meseria de Pacifist"), Mircea Mihaies ("Frizeria romana, s.r.l."), Augustin Julea ("<Picioarele goale> dezgroapa securea razboiului"), H.-R. Patapievici ("Ce fel de tara este tara in care traim") si Rica Raducanu, aparitii nelipsite din publicatiile lui Dinescu.
Revista costa 9800 lei, apare saptamanal (vinerea) si o recomand pasionatilor de reviste gen 'Academia Catavencu'.
Mihai
Astazi a aparut o noua revista de satirica, Live - Dumnezeu si dreptul meu.
Ca o scurta descriere, 'acest numar contine articole recomandate de Parazitii, surse ale Centrului Roman de Jurnalism si Investigatii precum si alte articole semnate cu pseudonime'.
Printre semnatari, i-am reintalnit pe Oreste ('La Dolce Vita'), Mircea Badea ('Am furat' si 'Romania - Tara de la pagina 5'), Andrei Vasiliu ('Dar noi de ce sa platim'), Geo Procopie ('Chici ce vedem la televizor').
Pe ultima pagina, o caricatura 'Adelin si ramura de maslin'.
La caseta redactionala este scris si Silviu Prigoana (nu stiu daca acelasi cu patronul de la Realitatea TV).
'Live' costa 9000 de lei si (cred) ca apare martea. Nimic nu mai e sigur...
Mihai
Portal IT este o noua publicatie IT aparuta in peisajul romanesc. Se recomanda a prezenta 'lumea digitala pe intelesul tau'. Dintre articolele din primul numar mentionez: "Bancile ademenesc si pe Internet", "Hacker lovit cu propriile arme", "Cont de e-mail gratuit", "Pozitioneaza-ti corect PC-ul" si "Efectul Matrix Reloaded".
Revista, publicata de trustul Vogel, apare in fiecare joi, are 16 pagini si costa 12.000 lei.
Copernic
Mai jos sunt prezentate siteuri profesionale, printre care se poate sa fi strecurat si adrese fara legatura cu subiectul in cauza. Din acest motiv imi cer scuze anticipat datorita timpului scurt pentru sortare.

..::@NET - lista online de publicatii din mass-media
http://www.anet.ro/categ/d04.html

..::World Wide Boating Magazines
http://www.shoal.net.au/~seabreeze/mags.html

..::Macmillan's publishers
http://www.macmillan.com/

..::Canal de stiri international
http://newsdirectory.com/

..::Revista de pedagogie
http://www.1educat.ro/resurse/ise/permanen..._educatiei.html

..::Casa Mea
http://www.hiparion.com/cm/kit_media.php

..::ACCEPT, prima organizatie din Romania care apara si promoveaza drepturile minoritatilor sexuale
http://accept.ong.ro/presarom.html

..::The best romanian music search engine
http://www.musicalis.as.ro/index.php?nocookie=3

..::Publicitate prin BLT
http://biletelateatru.home.icq.com/publicitate.html


Martorul Ratiunii!
-------------
AVE!
-------------
ypsilonalpha
Noutati in presa romaneasca: ziarul Evenimentul Zilei se pare ca a fost cumparat de trustul de presa Ringier (deja detinator al gazetelor Libertatea si ProSport). Cornel Nistorescu va ramine probabil in fruntea Ev.Z., dar nu prea i-a picat bine aceasta "schimbare de stapin". Dealtfel trustul Ringier are o "traditie" in a ingropa ziare in diverse moduri (parerea mea): Libertatea a ajuns un ziar de scandal de duzina (ce diferenta fata de vechea Informatie a Bucurestiului, sau chair fata de Libertatea de pin in '97-'98!), iar jurnalistii de la ProSport s-au rasculat si au trecut cu arme si bagaje in tabara opusa, la Gazeta Sporturilor.

Asteptam confirmarea acestei tranzactii.
ypsilonalpha
Se pare ca negocierile sint in plina desfasurare, de fapt ele privesc vinderea publicatiilor din Cehia si Slovacia care apartin grupului Gruner+Jahr (care detine si Ev.Z. de la noi); ideea e ca pentru a cumpara respectivele ziare trustul Ringier trebuie sa ia "la pachet" si ziarele din Romania si Serbia.

Cel mai afectat de aceasta tranzactie pare a fi intr-adevar Cornel Nistorescu, care se simte dat la o parte (el n-a fost informat de negocierile cu pricina).

Sursa: ziarul National. Sa vedem daca au dreptate sau e doar un balon de sapun.
nefertiti-old
Cei de la Academia Catavencu au preluat Cotidianul.
Cafe Del Mar
si tot trustul academia Catavencu a scos o noua revista de cultura:Idei in dialog condus de H.R.Patapievici.
cactus
www.algoritma.ro/dilema

Dilema Veche Nr. 40

"Īn anii '70, Răzvan Theodorescu era o voce insolită la televizor, īn emisiunile de artă sau de istorie. Vorbea elegant, ca boierii de pe vremuri, şi indescifrabil, ca Dan Hăulică. Şi arta şi istoria, pre limba sa doctoricească, deveneau domenii graseiate - şi frumoase şi greu de-nţeles. Mi-am procurat cīteva din cărţile lui, ca să īnvăţ istorie medievală romānească. Imposibil de fixat ceva: īn toate, spectacolul intelectual la care asistam era acela al unui ins foarte abil şi informat, dispunīnd de un enorm maldăr de date de importanţă greu sezisabilă, care patinează imprevizibil şi obositor īn toate direcţiile, lăsīndu-te la sfīrşit şi fără imagine de ansamblu şi fără epică de amănunt........"

http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=40/index.htm

Bestial si cat de adevarat....Am trait o experienta personala pe tema asta...Scrierile lui - arabescurile fumului de tigara ce se ridica in rotocoale de diferite marimi, forme si intelesuri...Merita citit tot.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.