Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:[Arhiva] Regimul Lui Arafat In Pragul Prabusirii ?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4
March
Sfarsit de saptamana marcat de rapiri ,demisii,impuscaturi si violente de strada care au aruncat Fasia Gaza in haos ! Arafat nu vrea sa cedeze presiunilor pentru a face reforme si combate coruptia , masuri soliciate acum direct si de propriul sau popor.

Mari manifestatii au avut loc in Gaza si in alte localitati palestiniene , inclusiv la Rafah, unde militantii si fortele de securitate ( ale lui Yassir) s-au batut pina noaptea tarziu. Duminica dimineata, simpatizanti ai miscarii Fatah au incendiat o cladire a fortelor de ordine din Khan Younis in incercarea de a prelua controlul asupra serviciilor de securitate din Gaza. Premierul Ahmed Qorei isi mentine cererea de demisie, respinsa initial de Yassir Arafta.

Sa fie acesta sfarsitul tip "ceausist" al regimului corupt condus de Arafat ? ( acolitii lui fac afaceri cu israelienii , printre altele au facilitat vanzarea de ciment egiptean israelienilor ptr. construirea mult blamatului zid de securitate !)

S-au trezit in sfarsit tinerii pragmatici palestinieni satui de propaganda mincinoasa si dezbinatoare a acolitilor lui Arafat ?

Saptamina trecuta , trimisul Natiunilor Unite pentru Orientul Mijlociu, Terje Larsen, a rupt tacerea si l-a condamnat deschis pe liderul palestinian, afirmand ca ANP se afla intr-un " pericol real de colaps" deoarece Arafat blocheaza procesul de pace si nu implementeaza reformele democratice si de securitate cerute de " foaia de parcurs" pentru pace in regiune .

Mahdi Abdul_Hadi, fondatorul si presedintele Societatii Academice Palestiniene pentru Studii si Afaceri Internationale ( Ierusalim) a declarat ca cea mai apropriata confruntare va avea loc in sinul ANP, intre reformisti si vechea garda . Provocarea a fost declansata de competitia pentru obtinerea controlului asupra Fasiei Gaza, de unde Israelul a anuntat ca se va retrage complet in cursul anului viitor.Cel care conduce protestul politica din Gaza la adresa vechii garzi care controleaza acest teritoriu e Mohamed Dahlan, fost ministru al securitatii din cadrul ANP. Vom mai auzi de el cu siguranta, foarte curand.
MIA
Singurul risc cred că e ... să nu profite Hamasul din toată tărăşenia asta ... ph34r.gif
talusa
QUOTE (MIA @ 21 Jul 2004, 02:49 PM)
Singurul risc cred că e ... să nu profite Hamasul din toată tărăşenia asta ...  ph34r.gif

Hamasul profita de mult de acesta anarhie care a rabufnit numai acum!(care, de fapt este o lupta pentru putere intre "generalul Arafat" si clanul Dahlan, in fasia Gaza!A se observa ca Hamasul nu-si "spune cuvantul" in actuala criza)

De mai mult de un an se relateaza ca Hamasul detine cam 70% din "piata electoratului palestinian" din Gaza.

Cel putin, cu Hamasul.....stii cu cine ai de-a face ph34r.gif (a nu se uita ca, totusi, la baza, Hamasul este o "miscare sociala")
March
Adevarat. Mai bine sa stii cu cine ai de-a face decat cu unul care te pupa de vreo cinci ori pe obraji si frunte si apoi iti baga cutitul in spate pe la spate, ca sa spun asa !
carpatic
Arafat a devenit anacronic si nu mai face fata situatiei actuale. El a fost intotdeauna un politruc care a stiut sa profite si sa se erijeze in salvatorul palestinienilor, in timp ce facea afaceri cu cine dadea mai mult, indiferent de tabara. Tocmai pentru ca pozitia lui survine din ambitie personala si sete de putere le-a convenit tuturor marilor jucatori sa-l lase sa-si vada de treaba, pentru ca alternativa ar fi probabil un mai tanar radical . Nu vad nici o posibilitate pentru instaurarea unui regim palestinian pasnic si conciliant, asa ceva, cu toata gargara de la Camp David si alte intruniri, e un nonsens.
Pe masura ce creste opozitia interna impotriva lui Arafat o sa se mire probabil unii cand vor vedea ca Arafat va fi sustinut de Israel si SUA, un fantastic paradox ce se incadreaza foarte simplu intr-un scenariu de bun simt. Pentru unii...
talusa
Carpatic.....

Ai auzit tu de vreun "tanar radical" prin gasca venita cu Arafat din Tunis?

Stii lucrurile din...regiune, sau din...speculatii!(ca si chestia cu Iranul, la care ai sarit ca ars, era tot o speculatie pe care am citit-o in mai multe ziare, desi nu EU am citat-o.Sau conteaza si........cine face speculatia?)

Dar, mai stii, poate ne dai si un nume? rolleyes.gif (si cu aceiasi ocazie ne dezvalui si cand ai vizitat regiunea, cu ce ocazie, pentru cat timp si in ce calitate!!Doar daca numele tau adevarat nu este Larsen si noi aflam abia acum acest lucru wink.gif )
carpatic
Talusa,
n-am fost nici in Israel nici in West Bank sau Gaza, asa ca intr-adevar nu vorbesc din experienta personala despre problema palestiniana ci doar din "auzite". Ca sa avem intr-adevar o discutie competenta ar trebui sa facem toti o escursie prin zona, sa stam la povesti atat cu evreii cat si cu palestinienii, sa vedem cum isi cara palestinienii mortii, cum agita steagurile si AKM-urile sau cum arunca copii cu pietre in tancuri, sa vedem cum rad buldozerele israeliene casele nenorocitilor, sa vedem cum se taraste copilul palestinian pe sub sarma ghimpata cu pusca de jucarie in mana jurand moarte Israelului, sa vedem cum se joaca copii evrei cu mastile de gaze.... Sa vedem cimitirele... Sa vedem zidul de beton si sarmele ghimpate... Sa vedem o cafenea din Israel, unde se aduna bucatile de oameni dupa un atentat sinucigas. Sa vedem rachetele trase din elicopter vanand palestinieni in Gaza.
Pana atunci o sa stam la taclale rastalmacindu-ne unul altuia vorbele si jucandu-ne cu zambaretzii. Si vorbind de parca am bea toata seara impreuna cu cei care trag sforile si dandu-ne cu parerea, ca niste avizati ce suntem, cine o sa schimbe pe cine si ce va fi dupa... In afara de moarte si distrugere, pentru ca astea deja sunt aspecte obisnuite si nu mai sunt de luat in considerare.
Banda "tunisienilor" se apropie vertiginos de pensionare, in corpore. Nu stiu nici un "tanar radical" care ar putea sa ia puterea, dar chiar daca ar fi pus in fruntea autoritatii palestiniene un "tanar pacifist" (probabil adus de pe Marte, de la pepiniera de palestinieni pacifisti extraterestri) nu vad nici o schimbare.
In legatura cu treaba cu Iranul, am mai intalnit speculatia si prin alte parti, dar speram sa aflu cine si cu ce ocazie a lansat-o.
March
Nu trebuie sa te duci acolo. Iti sugerez, insa, sa-i asculti pe altii care cunosc zona pe "viu", sa zicem. Adica israelieni, palestinieni ( la ambii nu autoritatile , ci omul de rand) si/sau ceilalti care au avut contact direct cu situatia de acolo :corespondentii de presa, muncitorii straini ....
talusa
Draga carpatic, ai decris EXACT ce doream eu sa-ti transmit!!!

Tu stii totul...din auzite si vazute la TV(de cele mai multe ori cu exagerarile propagandistice de rigoare...nu lipsese agitatorii de acest fel nici pe forumurile romanesti) iar eu din...simtite pe pielea mea de exact 41 de ani!!!

Inxclusiv cele trei razboiase impuse de tarile arabe, care INTAMPLTOR au disparut din memoria anumitor propagandisti de mana a doua care vor sa ne impuna faptul de a avea o INCREDERE OARBA in declaratiile arabilor de origine palestiniana!!

Nu stiu unde locuiesti, dar iti propun sa vii sa vezi ce inseamna pentru o tara amenintata si nerecunoscuta de vecini(de-a lungul anilor!) sa detina o "adancime strategica de 5 km!!"


Si dupa aceea mai discutam! sad.gif
SORIN
Salut Carpatic!!

Iti trimit doua adrese in care poti sa vezi si sa inveti mai multe despre adevar sad.gif

Dupa ce ai sa vezi cum l-au decapitat pe Daniel Pearl si cum i-au luat gatu soferului Bulgar, sigur nu ai sa mai faci comparatii intre evrei si musulmani, Israelieni si Palestineni!!

Poti sa te duci de o mie de ori pe acolo....n-ai sa intelegi 50.gif

Dar da un search pe http://www.rotten.com/ si http://www.ogrish.com/ si mai vorbim!!!!

Sper ca stai bine cu ingeru....

Sorin.
MIA
QUOTE (SORIN @ 22 Jul 2004, 02:49 PM)
Dupa ce ai sa vezi cum l-au decapitat pe Daniel Pearl si cum i-au luat gatu soferului Bulgar {...}

Pe tine ce te-a şocat la cele două acte : faptul că au fost ucişi civili sau modul cum s-a "procedat" ? blink.gif

Oricum exemplele date de tine nu prea au nici o legătură cu subiectul. rolleyes.gif
SORIN
Mia....dupa raspunsul tau, se pare ca si tu esti pe diafara sad.gif

Da fiecare are dreptu la o parere!! Dute si tu si vezi cele doua link-uri si spune dupa aia daca are sau nu legatura!!

Probabil ca te-a deranjat ce i-am raspuns lui Carpatic hh.gif

Next:
MIA
QUOTE (SORIN @ 22 Jul 2004, 04:32 PM)
Mia....dupa raspunsul tau, se pare ca si tu esti pe diafara sad.gif

Da fiecare are dreptu la o parere!! Dute si tu si vezi cele doua link-uri si spune dupa aia daca are sau nu legatura!!

Probabil ca te-a deranjat ce i-am raspuns lui Carpatic hh.gif

Hi, hi - ce insinuări ieftine !! biggrin.gif
M-a lăsat complet rece ce i-ai răspuns lui Carpatic sau ce a debitat el.

Insist totuşi să te īntreb :

a) ce legătură are uciderea a doi străini īn Irak cu actuala rebeliune contra regimului lui Arafat ? rolleyes.gif
b) te face să dai aşa sentinţe faptul că au fost ucişi civili sau modul cum s-a "procedat" ? unsure.gif

P.S. : Pānă nu-mi răspunzi la īntrebările astea două nu consider că are sens să vizitez nici o adresă. wink.gif
talusa



Joi, 22 Iulie 2004

Fost ministru, ranit la Ramallah



Fostul ministru al informatiilor palestinian, Nabil Amr, a fost ranit la Ramallah - la piciorul drept de focuri de arma trase de un grup de palestinieni. Cativa oameni mascati, care il asteptau in apropierea intrarii in locuinta, l-au agresat lovindu-l, l-au tarat dupa ei vreo 500 m si i-au tras mai multe gloante in picior, abandonandu-l.Transportat de urgenta la spital, medicii i-au extras gloantele de picior si au estimat ca, desi Amr a fost ranit destul de grav si a pierdut mult sange, viata sa nu este in pericol.
Premierul palestinian condamna
impuscarea lui Nabil Amr
Premierul palestinian, Ahmed Qorei, a condamnat cu vehementa, miercuri, impuscarea cu cateva ore mai devreme a deputatului Nabil Amr, fost ministru al informatiilor. Pe cand se intorcea acasa dupa ce a acordat un interviu la televiziune, in care l-a criticat pe Yasser Arafat, Nabil Amr (57 ani) a fost agresat de cativa oameni mascati, care l-au lovit, l-au tarat vreo 500 m si i-au tras mai multe gloante in picior, abandonandu-l. “Condamnam cu putere acest act criminal. Atacul nu il vizeaza numai pe Nabil Amr”, a declarat premierul Qorei, dupa ce l-a vizitat pe ranit la spital. El si-a prezentat demisia sambata, in semn de protest fata de haosul din Gaza. Nabil Amr a fost ministrul informatiilor in guvernul lui Mahmud Abbas, predecesorul lui Ahmad Qorei. El a avut relatii tensionate cu Yasser Arafat, nefiind de acord cu modul in care acesta acoperea coruptia din sanul conducerii palestiniene. Este pentru prima oara cand o personalitate de asemenea rang este ranita in cadrul confruntarilor interpalestiniene din ultimele zile. In urma cu un an, palestinieni neidentificati au tras asupra casei lui Amr dupa ce acesta il criticase pe Yasser Arafat. Nabil Amr este in prezent deputat in Parlamentul palestinian, din partea organizatiei Fatah, miscarea lui Arafat.
CRONICA ROMANA

talusa
O stire de ultima ora, ONU isi evacueaza reprezentantii si familiile acestora din fasia Gaza ph34r.gif
March
Si asa faceau umbra pamantului degeaba sad.gif
SORIN
QUOTE
a) ce legătură are uciderea a doi străini īn Irak cu actuala rebeliune contra regimului lui Arafat ? 
b) te face să dai aşa sentinţe faptul că au fost ucişi civili sau modul cum s-a "procedat" ? 

P.S. : Pānă nu-mi răspunzi la īntrebările astea două nu consider că are sens să vizitez nici o adresă. 


Am crezut ca ai trecut de varsta la care tot ce zboara se si mananca....poate am gresit! Iar daca tot n-ai inteles sensul, mult mai sigur ca nici cele doua link-uri n-au sa te ajute. sad.gif

Daca altcineva pe aici are chef sa-ti explice, sa fie sanatos...eu cred ca am fost destul de clar. Sanatate.....

Sorin.
SORIN
QUOTE (talusa @ 22 Jul 2004, 06:34 PM)
O stire de ultima ora, ONU isi evacueaza reprezentantii si familiile acestora din fasia Gaza ph34r.gif

Probabil ca au auzit ascutitul cutitelor....ca sa taie gaturile fara mare efort sad.gif

Sorin.
talusa
QUOTE (March @ 22 Jul 2004, 06:56 PM)
Si asa faceau umbra pamantului degeaba  sad.gif

March, coincidenta este ca evacuarea incepe o zi dupa ce ONU a votat ce a votat!(iar votul, o saptamana dupa ce Larsen a scris ce a scris!)
March
Retragerea asta precipitata a reprezentantilor ONU imi aduce aminte de o alta actiune similara a ONU si anume cand si-a retras trupele si observatorii val-vartej din strimtoare Tiran !
talusa
QUOTE (March @ 22 Jul 2004, 09:05 PM)
Retragerea asta precipitata a reprezentantilor ONU imi aduce aminte de o alta actiune similara a ONU si anume cand si-a retras trupele si observatorii val-vartej din strimtoare Tiran !

Da, in 1967, numai ca atunci sau retras din toate posturile detinute in Peninsula Sinai!
SORIN
Nu va faceti griji pe aici!!

Arafat n-are cum sa cada...si nici haos n-are cum sa fie!! hh.gif Sistemul de invatamant e prea avansat pt. ca democratia din Gaza sa poata fi daramata asa usor!!

Nu credeti??

Uitati: http://www.bambili.com/inc/morekidstraintokill100k.wmv


Sau cui ii e greu....ceva mai simplu mai jos:

user posted image

Sorin.
MIA
QUOTE (SORIN @ 22 Jul 2004, 07:57 PM)
QUOTE
a) ce legătură are uciderea a doi străini īn Irak cu actuala rebeliune contra regimului lui Arafat ? 
b) te face să dai aşa sentinţe faptul că au fost ucişi civili sau modul cum s-a "procedat" ? 

P.S. : Pānă nu-mi răspunzi la īntrebările astea două nu consider că are sens să vizitez nici o adresă. 


Am crezut ca ai trecut de varsta la care tot ce zboara se si mananca....poate am gresit! Iar daca tot n-ai inteles sensul, mult mai sigur ca nici cele doua link-uri n-au sa te ajute. sad.gif

Daca altcineva pe aici are chef sa-ti explice, sa fie sanatos...eu cred ca am fost destul de clar. Sanatate.....

Bun, pricep cum stă treaba. Te-am prins pe picior greşit şi acuma treci la insulte ieftine ... tongue.gif
Sunt obişnuit cu aşa ceva. Defilarea aia ce reprezintă ? Puştani palestinieni "īnrolaţi" deja sub steagul jihadului sau ce o fi ? unsure.gif
De unde au armele respective ?
MIA
QUOTE (talusa @ 22 Jul 2004, 06:34 PM)
O stire de ultima ora, ONU isi evacueaza reprezentantii si familiile acestora din fasia Gaza ph34r.gif

Probabil consideră că nu-s plătiţi suficient de bine să rişte să stea acolo dacă lucrurile devin mai urāte. wink.gif

Dar chestia de bază mie tot mi-a rămas nelămurită :

QUOTE

( acolitii lui fac afaceri cu israelienii , printre altele au facilitat vanzarea de ciment egiptean israelienilor ptr. construirea mult blamatului zid de securitate !)


Care e "motivaţia" actualei rebeliuni şi cine se declară făţiş contra lui Arafat ? rolleyes.gif
"March" spunea că e vorba de presiuni externe - dar mă īndoiesc că alea ar mobiliza populaţia de rānd. unsure.gif Iar dacă mobilul/lozinca e ceva de genul "Jos cu trădătorul Arafat care face afaceri cu israelienii !!" ... atunci lucrurile pot degenera chiar urāt de tot ... cry.gif
talusa
MIA, pentru a face povestea mai scurta, dupa mine, tot ce se intampla astazi in Fasia Gaza este inca o incercare a "Generalului Arafat" de a distrage atentia de la reformele cerute in "Foia de parcurs"(aplicarea lor ar insemna "retragerea generalului la pensie"!)

Poti vedea acest lucru si prin cererea lui(adresta prin intermediul europenilor catre Israel) de a fi lasat sa treaca in fasia gaza(numai pentru o saptamana, cu garantare de reintoarcere la Ramallah) pentru a face acolo ORDINE(unde tot el a provocat DEZORDINE).

Dar...de cate ori poti vinde aceiasi marfa?Pana si aliatii europeni sau ONU...nu mai cumpara(vezi raportul Larsen si declaratia lui Annan cand, acelasi Larsen, a fost declarat "persona non-grata" de catre acelas "General Arafat".)

talusa

P.S.Poti citi si in presa romana, care sunt ocupatiile "zilnice" ale "inarmatilor" care protesteaza in Gaza contra "coruptiei"(contrabanda cu arme,stoarcere de "bani de protectie" si, probabil.....manifestanti de profesie).

Pentru noi, manifestarile palestiniene "spontane" sunt acelas lucru cum au fost pentru romani manifestarile spontane din timpul impuscatului
carpatic
Draga Sorine, cu ingerul stau bine, la fel si cu stomacul tongue.gif
Siturile pe care mi le-ai trimis nu sunt altceva decat PORCARII si sunt dezamagit ca apelezi la asa ceva, pe de alta parte nu inteleg cum ma pot convinge de ceva aratandu-mi poze cu cadavre, eventual doar ca nu aratam frumos cand murim
Mortii sunt la fel de "frumosi" fie ca sunt americani, evrei, irakieni sau palestinieni si moartea e la fel de dura, iar actul de a lua viata LA FEL de reprobabil. Razbunarea e o arma josnica, indiferent daca e folosita de arabi sau de evrei.

QUOTE

Dupa ce ai sa vezi cum l-au decapitat pe Daniel Pearl si cum i-au luat gatu soferului Bulgar, sigur nu ai sa mai faci comparatii intre evrei si musulmani, Israelieni si Palestineni!!

Poti sa te duci de o mie de ori pe acolo....n-ai sa intelegi 


Violenta naste violenta si ura naste ura, asa a fost dintotdeauna si asa va fi. Sunt convins ca si tu si Talusa stiti bine asta, totusi sunteti convinsi ca puteti sa gasiti justificarea violentei si iarasi sunteti convinsi ca tabara alaturi de care sunteti, atat de vehementi uneori, are intotdeuna dreptate, ca razboiul ei e just si crimele pe care le comite sunt justificate, pe cand "cealalta tabara" e vinovata de tot, inclusiv de moartea propriilor membri.
Toleranta este in mod clar o notiune pe care nu sunteti pregatiti sa o luati in considerare, asa ca mie mi se pare complet inutila o dictutie cu tine sau Talusa in ce priveste comentarea faptelor si vinovatia vreunei tabere. Inteleg ca traiti acolo si vedeti inerent altfel situatia decat mine, inteleg ca nu poti sa judeci calm cand esti "pe front". Dar atitudinea voastra, ca si atitudinea marii majoritati din Israel si Teritoriile Palestiniene este cea care INTRETINE in mod direct conflictul si daca atitudinea asta continua lupta nu se va incheia decat atunci cand una dintre parti va fi COMPLET NIMICITA, adica TOTI VOR MURI.
Sorine, foarte serios te intreb, asta vrei ? Crezi ca situatia se poate rezolva altfel ?
Sorine, generalizarea pe care o faci tu cu musulmanii (pe care o face de latfel si Talusa) e exact acelasi lucru cu convingerea crestinilor din Evul Mediu occidental ca evreii la otravesc fantanile si vor sa-i omoare pe toti si are acelasi efect, chiar daca e mai greu sa numeri cadavrele. O ceata de fanatici innebuniti in madrasalele finantate de wahabbitii sauditi se apuca sa taie capete si sa urle ca pornesc Jihaddul. Pentru acesti tampiti musulmanii sunt bagati in aceeasi oala.
Da, Sorine, musulmanii nu sunt oameni ci animale care fac umbra pamantului degeaba, se nasc cu AKM-ul in mana si primul lor cuvant nu e "mama" ci "Moarte evreilor !". Exagerez ? Poate. Sper.
Nu sunt naiv, Sorine, precum crezi tu. Imi lipseste experienta directa a vietii in zona respectiva si nu le stiu pe toate, ba poate de multe ori imi lipseste informatia credibila ca sa le inteleg pe toate. Dar stiu cu siguranta ca ura si intoleranta nu rezolva nimic.
M-ai intrebat cu ceva timp in urma "ce urmaresc" si nu ti-am raspuns atunci. Nu sunt in masura (din varii motive) acum sa ma dedic promovarii dialogului, dar asta e ceea ce urmaresc. Am vazut Bosnia si Kurdistanul turcesc post-conflict si am vazut, in special in Bosnia, ce a facut razboiul. Am prins in Iran o manifestare pro-Hezbollah dar si o revolta a studentilor care s-a lasat cu morti. Am incercat pe atunci sa vorbesc despre necesitatea dialogului, cunoasterii si intelegerii, si am fost repede dezamagit de lipsa de interes chiar a forurilor care in mod oficial ar trebui sa se ocupe (si) de asta. Eram prea tanar atunci si nu mi-am asumat o "cruciada" sau o lupta cu morile de vant. Sper ca intr-o zi, care nu va fi foarte departe, sa reiau aceasta lupta.
Un lucru trebuie sa intelegem cu totii - oamenii nici nu se nasc si nici nu devin "rai", dar sunt usor prostiti si folositi. Si asta se intampla tocmai pentru ca le e mai usor sa adopte ura si intoleranta si sa sprijine violenta decat sa judece, sa inteleaga si sa comunice.



talusa
Draga Carpatic, ai depus multa energie pentru a ne dovedi...ce?
Stim cu totii ce citesti in ziare si ce vezi la TV!(de altfel, poate-mi explici si mie unde am facu generalizari la adresa musulmanilor?E foarte simplu de aruncat vorbe, este mai greu de explicat dupa aceea)

Fac o incercare cu tine, caci a mai fost aici cineva care nu era bun la...raspunsuri!!

In loc sa ne vorbesti despre "violenta aduce violenta" si alte lozinci(ca aceea ca eu sunt antisemit, deoarece si arabii sunt semiti, parca nu stii ca acest cuvant este folosit in contextul romanilor, care, pana acum, nu au prea avut de-a face cu "semitii arabi", dar au avut o larga comunitate de "semiti evrei"----7-8 sute de mii in perioada interbelica), ne relatezi, in cateva cuvinte, cum vezi tu(parere personala, nu mai mult!) rezolvarea logica si justa a acestui conflict(in speranta ca vei fi de acord sa raspunzi, in continuare si la alte intrebari)

Iar aici, sunt de acord cu fiecare cuvant al tau":

QUOTE

Imi lipseste experienta directa a vietii in zona respectiva si nu le stiu pe toate, ba poate de multe ori imi lipseste informatia credibila ca sa le inteleg pe toate



Ce nu inteleg este, de ce atata consum de energie, daca:

QUOTE


Toleranta este in mod clar o notiune pe care nu sunteti pregatiti sa o luati in considerare, asa ca mie mi se pare complet inutila o dictutie cu tine sau Talusa in ce priveste comentarea faptelor si vinovatia vreunei tabere. (CARE  TOLERANTA,  ACEEA  DE  A-MI  OFERI  JUGULARA-intrebare  mea  personala ph34r.gif )



Talusa


P.S.Nu te simtii obligat sa raspunzi, daca nu ai de gand sa o faci "la subiect" sad.gif
MIA
QUOTE (talusa @ 23 Jul 2004, 09:23 AM)
Pentru noi, manifestarile palestiniene "spontane" sunt acelas lucru cum au fost pentru romani manifestarile spontane din timpul impuscatului

Aha !! Am priceput şi aici cred că e de fapt esenţa ... rolleyes.gif
Cu alte cuvinte OEP şi Arrafat controlează īn aşa măsură populaţia din teritorii īncāt manifestaţiile pot fi doar īn direcţia dorită de el şi puncte de vedere "contrare" ( sau măcar alternative şi mai moderate ) pot fi exprimate doar după o eventuale ... răsturnare a regimului său. sad.gif

Totuşi mai e ceva ce mă nedumereşte. Populaţia e chiar aşa redusă la tăcere īncāt şi actuala manifestaţie e organizată tot de :
QUOTE
contrabanda cu arme,stoarcere de "bani de protectie" si, probabil.....manifestanti de profesie
? sorry.gif
Asta e trist - pentru că la o adică cine va ocupa poziţiile moderate pentru o negociere de bun simţ/aplicare a foii de parcurs ? blink.gif
talusa
INTREBAREA ESTE...CAND SI DE CATRE CINE, MIA.

NICI DAHLAN NU ARE MAINILE PREA CURATE DE ACTIVITATI CORUPTE.
sorin666
Eu cred ca e (din nou) o furtuna intr-o galeata... activitatile (reale) ale "leaderilor" palestinieni" erau binecunoscute si, intr-un fel "tolerate" de Israel, dar acuma e nevoie de o contra-ofensiva dupa chestiile de la ONU... blink.gif
MIA
QUOTE (sorin666 @ 23 Jul 2004, 03:54 PM)
activitatile (reale) ale "leaderilor" palestinieni" erau binecunoscute si, intr-un fel "tolerate" de Israel

Chiar crezi asta ? rolleyes.gif
Eu nu ştiu ce să zic ... fără banii din traficul masiv de droguri şi arme probabil că OEP-ul nu ar fi mai mult decāt o gaşcă de desperados cvasi-inofensivi ... blink.gif

Dar s-ar putea să ai dreptate ... cine ştie. ph34r.gif
talusa
Speculatii si nimic mai mult!

Asa cum Mossadul l-a ucis si pe J.F.K laugh.gif

Chiar crezi ca Israelul are nevoie de o "contraofensiva" la ONU?

Acolo, in "Marea Adunatura Generala", daca arabii aduc o propunere cum ca "Israelienii sunt extraterestrii"....TRECE in unanimitate!!!! ph34r.gif
sorin666
Si din banii deturnati din ajutoare... exact ca unii leaderi mioritici... rolleyes.gif
talusa
QUOTE (sorin666 @ 23 Jul 2004, 04:11 PM)
Si din banii deturnati din ajutoare... exact ca unii leaderi mioritici... rolleyes.gif

Aia sunt deja in conturi elvetiene!

Deh, e greu sa-ti intretii sotia(tinerica) si fetita de 4 ani la.....Paris, unde amindoua lupta pentru cauza palestiniana! laugh.gif
MIA
QUOTE (talusa @ 23 Jul 2004, 04:10 PM)
Acolo, in "Marea Adunatura Generala", daca arabii aduc o propunere cum ca "Israelienii sunt extraterestrii"....TRECE in unanimitate!!!! ph34r.gif

He he ... cam aşa e şi nu de mirare - cīte vreme Israelul ( şi eventual SUA ) are 1 vot, iar numai statele arabe musulmane sunt vreo 20 ... rolleyes.gif
sorin666
QUOTE (talusa @ 23 Jul 2004, 05:10 PM)
Speculatii si nimic mai mult!

Asa cum Mossadul l-a ucis si pe J.F.K laugh.gif

Chiar crezi ca Israelul are nevoie de o "contraofensiva" la ONU?

Acolo, in "Marea Adunatura Generala", daca arabii aduc o propunere cum ca "Israelienii sunt extraterestrii"....TRECE in unanimitate!!!! ph34r.gif

Evident ca sunt speculatii, doar nu vrei sa avem noi, cei de aici, "intraril" in cancelariile ONUziene...
Dar cum "toate au o cauza" iar faptele nu sunt noi, ipoteza mea e macar plauzibila...
talusa
1)Vreo...22 mai exact!

2)Atunci de ce am avea nevoie de o "contraofensiva"?Noi am ajuns de mult la concluzia ce reprezinta ONU si nu ne mai facem "inima rea".Ca si Tribunalul de la Haga!(am auzit ca dupa ce va fi daramat "gardul de securitate", toti judecatorii de la haga se muta la Ierusalim si renunta si la masinile particulare....vor calatorii numai cu autobuzul!Iar sfarsitul de saptamana il vor petrece in Fisia Gaza...au primit recomandar calduroase de la cei 4 cetateni francezi rapiti si de la personalul ONU recent evacuat!)
carpatic
Pai treaba cu "gardul" nu e chiar simpla, in sensul ca s-au trezit niste naivi sau rauintentionati de pe la ONU, Haga sau mai stiu eu unde si voteaza cum le taie.
Daca Zidul ar fi construit pe teritoriul Israelului, unii ar fi carait dar nu s-ar fi ajuns la o rezolutie ONU care sa il condamne. E dreptul tau la urma urmei sa-ti imprejmuiesti proprietatea, dar de obicei faci gardul in curtea ta, nu adanc in a vecinului. Mai sunt si alte "mofturi" pe care unii, total lipsiti de simtul realitatii, le considera argumente. Ce daca raman 200.000 de parlitzi intre zid si "linia verde", care sustin ca vor fi separati de campurile lor, de locurile de munca si de scoli. Pai daca nu le place situatia sa se care sau mai bine sa se sinucida. Palestinienii astia incapatanati nu inteleg sa adopte aceasta sugestie normala, care li se repeta din cand in cand chiar pe fata si cu voce tare de catre cate un politician evreu patriot (si iarasi naivii de prin lumea larga, care habar n-au cum sta treaba, spun despre astfel de patrioti ca sunt "radicali"). La urma urmei zidul consfinteste o anexare de facto a zonei pe care o delimiteaza spre vest.
Pe cand Imperiul Roman nu-si mai incapea in piele si se intindea pe 3 continente, din Scotia pana la Tigru, nici barbarii nu asteptau linistiti sa fie cuceriti si faceau permanent scandal. Avea Roma armata si legiunile erau vrednice, dar nici chiar asa, toata-ziua-buna-ziua bataie cu scandalagii care veneau sa prade si sa omoare romani crezand ca daca ala era pamantul lor acum 100 de ani isi pot permite sa emita pretentii. Proaspatul pamant roman trebuia sa fie aparat, si cea mai eficienta aparare s-a dovedit a fi cu ZIDURI. Limesurile s-au intins pe mii de kilometri si si-au dovedit eficienta o buna bucata de vreme.
Sa ridici un zid intre "bine" si "rau" si sa te pitesti in spatele lui e o tactica foarte veche. Au folosit-o
primii chinezii, romanii mai apoi si mai catre noi chiar si rusii cladind in Berlin zidul care-i proteja pe est-germani de ei insisi si pe vestici de paradisul bolsevic. Toate astea s-au naruit, au esuat si au fost abandonate.
Dar cine stie, poate ca Zidul cel nou pe care il construieste acum Israelul va fi... un succes. Zidul, care se construieste la cativa km in interiorul teritoriului palestinian, e menit sa-i apere pe palestinieni de posibilitatea de a mai merge la lucru in Israel si de tentatia sa se arunce in aer dupa ce si-au legat o centura cu dinamita la brau. Pentru ca palestinienii astia sunt o natie ciudata, care pur si simplu si-a gasit o distractie de neinteles ca dupa ce-si beau cafeaua intr-un bar plin cu evrei sa se sature subit de viata si sa vrea sa petreaca si pe lumea celalta alaturi de comeseni. E inexplicabil de ce se infierbanta asa usor palestinienii astia dupa ce le moare cate un membru de familie intr-un raid obisnuit al fortelor Israeliene sau le e daramata casa cu buldozerul. Ar trebui sa stea linistiti si sa inteleaga ca asa e viata, nu sa dea fuga sa se inroleze in una dintre cele 3 grupari teroriste palestiniene.
In octombrie anul trecut s-a mai facut o data circ la ONU pe tema zidului.
Rezolutia discutata atunci a fost initiata de Siria si sprijinita de tarile arabe si cerea condamnarea si oprirea lucrarilor de constructie a Zidului. A fost un simplu exercitiu de imagine, deoarece era dinainte evident ca nu va trece. Negroponte, ambasador SUA la ONU, a dat Veto prentru ca proiectul a fost "inechitabil" si nu s-a facut referire la ultimele atacuri teroriste si la "problema terorismului". Votul a fost de 11 pentru rezolutie , 3 s-au abtinut si doar SUA a zis "nu", dar asa cum s-a intamplat de nenumarate ori pana acum in Consiliul de Securitate, in special in problema Orientului Mijlociu, singurul vot a fost si cel care a contat. Pentru ca SUA fie are intotdeauna dreptate, fie are intotdeauna dreptate.
Pana acum zidurile istoriei n-au tinut prea mult. Si nici n-au fost foarte eficiente.
Dar cine stie poate ca zidul asta chiar le face un serviciu palestinienilor tinand armata Israelului la distanta. Sau zidul asta va fi totusi permeabil, insa doar dintr-o singura parte ?
Sigur, ONU e "anacronic", o structura "invechita". Prin 1947 gandeau corect baietzii de la ONU, intre timp au luat-o pe ulei sub influenta unora care nu inteleg realitatea.

Edit: Mda, am avut o bucata de timp liber si am scris povestea asta. cool.gif Nu sunt radical, nici dusmanul unora nici prietenul altora, desi prima reactie a unora de pe aici ar fi probabil sa ma "califice". Dar situatia de acolo e si treaba mea, asa cum e treaba fiecarui cetatean al lumii, pentru ca multe din razboiaiele pe care le-am vazut in ultima jumatate de secol, si din pacate si unele din cele care ne mai asteapta, au printre motive situatia de acolo.
abis
Eu nu inteleg ce sens are zidul israelian, daca nu va face o separare clara intre israelieni si palestinieni. Adica, daca raman palestinieni (si inca destui) in partea israeliana a zidului, astia nu pot sa se arunce in aer in autobuze?
Mi se pare evident ca fiecare poate sa-si faca orice constructie (inclusiv un zid), in curtea lui insa, nu in a vecinului. Asta este problema: traseul, nu zidul in sine.
talusa
Din nou, mult zgomot pentru nimic, draga carpatic!

Si stii de ce "pentru nimic"?

1)Fiindca ai uitat sa amintesti ca "vecniul ala incapatanat", din 48 pana astazi a dat de trei ori "buzna in ograda mea"(ajutati si de fratii mai mari", bineinteles!!!).Dar nu esti singurul care faci aceasta "omisiune"!

2)Fiindca ai uitat sa amintesti ca "vecinul incapatanat" a avut prilejul sa-si construiasca "ograda lui" intre 1948 si 1967, dar nu a facut-o , tot tanjind la "ograda mea"(ceeace tanjeste si astazi!).D
De aceea, in 1967, ograda nu era "palestiniana" ci "iordaneza"!!!

3)Fiindca ai uitat sa amintesti ca, "vecinul meu ambitios", inca din 1964(o data cu infiintarea PLO cu acelasi Arafat ca "secund") a declarat care este scopul lui CLAR pentru viitor.Sa ma arunce pe mine in mare si sa se instaleze in "ograda mea".Si asta in....1964...cand eu inca nu exisatam in "ograda iordaneza" si vecinul palestinian(de fapt arabul care locuieste in fostul mandat britanic numit Palestina) ar fi putut sa-si construiasca linistit propria ograda!

4)Fiindca, dai din nou dovada ca nu stii "dedesubturile" din regiune!
Adica ca, din cei 200000 de "nenorociti", cam 3/4 sunt din regiunea Ierusalimului si pentru ei gardul inseamna pierderea "Buletinului de Populatie Israelian"(de culoare albastra).Asta inseamna o...catastrofa economica pentru ei(poti face o mica comparatie intre venitul mediu palestinian si indemnizatia de sociala sau de somaj pe care o primesc in Israel!!.
Dar cu aceste argumentea ai fi dorit sa vina la Haga sau la ONU?

Te-ai intrebat vreodata de ce paletinienii din Fisia Gaza sunt primii care se opun...retragerii Israelului din acea regiune?(doar pentru acest lucru DECLARA ca lupta!!!)

Din pacate, tu auzi ceeace propaganda palestiniana si conducatorii politici ai gastii din Tunis, declara pentru strainatate.Ar fi interesant sa te aud si dupa o vizita a ta in regiune, dupa ce vei vedea si retorica lor in limba araba, ce se preda in scolile lor, si ce se face la demonstratiile lor "spontane".

Nu degeaba, Generalului Arafat i s-a cerut in nenumarate randuri sa adreseze aceste cuvinte poporului sau, IN LIMBA ARABA!

P.S.Nici israelienilor nu li s-a "trezit" sa traga cu rachete in rindul populatiei arabe pasnice!

Dar ultimul lor "viteaz" omorat este acela care a jucat fotbal cu capul unui sodat israelian omorit in Gaza.Si "eroul" s-a lasat si filmat...iar dupa aceea a avut grija ca multi altii sa se ascunda in rindurile populatiei civile!(sau crezi ca intai israelienii au intrat in caesle palestinienilor, au scos de acolo copii, l-au inconjurat cu ei pe "eroul legendar" si dupa aceea au tras la....gramada ph34r.gif )

P.S.2)Si, dupa cum ma si asteptam, raspuns la concreta mea intrebare ai uitat sa-mi dai!De ce nu sunt...surprins?Te rog, spune ceva in aceasta directie ca sa nu cred ca esti...altcineva, care vrea sub o alta identitate, sa para mai moderat ph34r.gif

P.S.3)Zidurile/gardurile poate nu tin mult....dar granitele DA!(mascaricii de la Haga ne-au facut un deosebit serviciu, neamintind in "sentinta lor" cauzele care au dus la crearea acestei bariere....intr-o dimineata insorita, israelienii au hotarat ca le lipseste ceva in partea de vest a tarii si au hotarat sa mute acolo Zidul chinezesc! yikes.gif )
March
QUOTE (MIA @ 23 Jul 2004, 05:23 PM)
QUOTE (talusa @ 23 Jul 2004, 04:10 PM)
Acolo,  in  "Marea  Adunatura  Generala",  daca  arabii  aduc  o  propunere  cum  ca  "Israelienii  sunt  extraterestrii"....TRECE  in  unanimitate!!!! ph34r.gif

He he ... cam aşa e şi nu de mirare - cīte vreme Israelul ( şi eventual SUA ) are 1 vot, iar numai statele arabe musulmane sunt vreo 20 ... rolleyes.gif


Noroc ca la infiintare fondatorii, gandind cu bataie lunga , au infiintat Consiliul ala de Securitate ! Cu membrii permanenti !


p.s. apropos, ca tot vorbim de voturi, stie careva care este contributia SUA la bugetul ONU si cea, de exemplu , a tarilor arabe ? In procente...
talusa
QUOTE (abis @ 23 Jul 2004, 05:43 PM)
Eu nu inteleg ce sens are zidul israelian, daca nu va face o separare clara intre israelieni si palestinieni. Adica, daca raman palestinieni (si inca destui) in partea israeliana a zidului, astia nu pot sa se arunce in aer in autobuze?
Mi se pare evident ca fiecare poate sa-si faca orice constructie (inclusiv un zid), in curtea lui insa, nu in a vecinului. Asta este problema: traseul, nu zidul in sine.

Draga Abis, mai citeste si vei vedea ca Zidul si nu traseul este problema!!

Fostul/actualul P.M., AbuAla a declarat(un lucru care va scapa, acolo in strainatate!) ca daca zidul va fi construit, nu mai are rost sa se declare statul palestinian.(de ce, intre cele doua state nu este necesara o granita ordonata?)

Strategia generalului Arafat este contra separarii(el doreste un stat palestinian in locul statului Israel, realizat pe baza faptulu ca Israelul este un stat democrat si ca demografia isi va face efectul!Ori zidul....neutralizeaza demografia!)

In rest...totul tactica!(iar zidul ii DISTRUGE toata strategia urmarita de cand a semnat tratatul de la Oslo)

Si acum, un cuvant bun despre Generalul Arafat.


In privinta strategiei, nu a mintit niciodata!De la inceput a fost neclintit si a spus ce urmareste!

Vina a fost a unor politicieni israelieni car au dorit ca sa fie marcati de istorie si nu au vrut sa vada ce sta scris pe.....ZID! sad.gif


P.S.Draga Abis, stii ca acest gard are pentru Israel si o valoare economica?In regiunile unde este deja construit, furturile agricole si de masini au scazut cu 75%(iar noi palatim mai putin la asigurarile masinilor)

Acestea nu sunt avantajele zidului ci avantajele unei granite temporare, care va fi negociata in viitor!(cand vom avea cu cine, nu cu gasca din Tunis, care probabil ca se apropie vertiginos de pensie, dar nu lasa de loc hiturile din mana)
Nimeni nu ne poate obliga sa avem granite gen Uniunea Europeana, cu un vecin in care nu avem nici cea mai mica incredere si cu care ne aflam in stare de razboi inca din secolul trecut wink.gif
carpatic
Talusa, nu "am uitat" si omisiunea mea nu e subversiva. Dar n-ai uitat desigur nici tu cand Israelul se juca prin Liban, prin Sinai, prin vestul Iordaniei, prin Siria (Golanul il mentine in continuare...). Nu uita nimeni Sabra si Shatilla. Si altele. Nu ma lua cu "da' noi am inceput", ca nu tine. Acolo NIMENI nu e nevinovat !
Sunt absolut de acord ca Israelul trebuie sa se apere, problema e ca dintotdeauna a ales sa se apere in mod agresiv si sunt convins ca strategii evrei sunt perfect constienti ca acest tip de aparare nu va duce niciodata la pace si diminuarea resentimentelor arabe sau a luptei lor armate. Cred ca esti constient si tu de asta.
Incerci sa raspunzi la problema cu traseul zidului?
Intre timp, o sa raspund desigur si eu la intrebarea ta pe care am omis-o (n-am facut-o intentionat). Cred ca te refereai la
QUOTE
ne relatezi, in cateva cuvinte, cum vezi tu(parere personala, nu mai mult!) rezolvarea logica si justa a acestui conflict(in speranta ca vei fi de acord sa raspunzi, in continuare si la alte intrebari)

Sunt desigur de acord sa imi dau cu parerea, de altfel observi ca asta am si facut pana acum.
Din pacate si cu tristete o spun, nu prea vad "o rezolvare logica si justa a acestui conflict". In primul rand trebuie sa treaca in nefiinta aceasta generatie de "lorzi razboinici" radicali, pe de o parte Sharon si acolitii lui, pe de alta "clanul tunisienilor". Apoi Israelul sa inceteze sa mai zgandare prin dezvoltarea de colonii in teritoriile din West Bank si sa inteleaga ca muritorii de foame din Palestina ii vor fi dusmani intotdeauna, dar in timp pot fi cumparati oferindu-li-se efectiv ajutoare materiale si fiind asistati sa-si formeze o infrastructura. Inclusiv ajutati in ce priveste o forta de securitate proprie capabila. Asta dupa ce Israelul ar face alta miscare politica desteapta dupa parerea mea, adica sa finanteze in mod direct rasturnarea lui Arafat si venirea la putere a unei gasti mai liberale.
Totusi, eu cred ca astea sunt utopii si noi n-o sa mai apucam sa le vedem puse in practica.
talusa
Eu te-am intebat de ceva "palpabil" iar tu imi raspunzi cu ceva SF rolleyes.gif (tu singur le numesti utopii!!)

-Stii ce suprafata a Orientului mijlociu detine Israelul, in comparatie cu tarile arabe?

-Stii ce inseamna o adancime strategica de 5 km pentru o tara care de 56 de ani este in stare razboi?

Daca stii lucrurile de mai sus, atunci vei descoperii si strategia de lupta a Israelului(nu-i apartine in exclusivitate, se numeste "trecerea rapida a teatrului de actiuni militare pe teritoriul inamic")

Ne cerem scuze ca am stiut pana acum sa punem in aplicare aceasta strategie!(si ca traim!)

Sinai, Vestul Iordaniei si Siria(platoul Golan) sunt consecintele razboiului de 6 zile!
Fratii arabi au "mizat" si au pierdut!!(sarmanul rege Hussein, a intrat ultimul "in hora", grabindu-se sa nu fie absent la "impartirea prazii")
Li se cuvine un premiu?Daca da, poate de la tine!

In legatura cu Libanul....ai auzit de orasul Kiriat Shmone, din nordul Israelului, care era bombardat zi de zi de Katiusele lui Arafat?(chestinea se punea a se indeparta Katiusele+Arafat=care fusese deja expulzat in sudul Libanului dupa Septembrie Negru realizat de Hussein al Iordaniei, sau de evacuat nordul Israelului)
Nu stiu ce ar fi ales "strategul Carpatic", dar cred ca noi am ales bine.Din pacate, am fost indusi putin in eroare de cei cu care am facut alianta in Liban si care au infaptuit si acel macel la sabra Si shatila(stii ce religie aveau acei "aliati" si masacratori?)

In legatura cu colonizarile...ai putina dreptate, dar nu in sensul lor propriu ci in sensul lor ideologic(desi, ca drept international. este greu sa le ataci, bazandu-ne pe hotararile Conferintei de la SanRemo din 1920, actuale pana in ziua de astazi).
Dar nu cred ca daca regiunea ar fi fost impinzita de baze militare in loc de "colonii", situatia populatiei civile ar fi fost alta, condusa fiind de "visurile grandioase ale generalului arafat".

In rest.....ma simt obligat sa-ti reamintesc "utopia" ta si sa speram ca in timp...se va rezolva ceva!(aceasta este, mi se pare si concluzia ta!!)


P.S.
-Interesant ca la subiectul Liban nu poti uita "Sabra si Shatila", dar nu pomenesti nimic de trupele care stationeaza in aceasta tara de peste 10 ani si de "independenta" laugh.gif acestei tari!!Poate ne vei explica in cateva cuvinte de ce "armata libaneza" nu se desfasoara in sudul aceste tari...pana la granita cu Israelul sau "fenomenul Hizbullah" din aceasta regiune ph34r.gif
-Daca "muritorii de foame" ii vor fi vesnic dusmani Israelului, ne poti aminti PE CE LINIE doresc palestinienii sa se retraga trupele israeliene?Poate ca e vorba de linia si data in care palestinienii nu erau "atat de muritori de foame"(iunainte de punerea in aplicare a "tacticii arafatiene"!)
March
Din cate cunosc, pamintul pe care il reclama acuma, cu atata patima, multi palestinieni l-au vandut de cateva ori.

Dar, sa lasam istoria locurilor de acolo ( unde toti putem fi destepti cu google in fata !) si sa ne intoarcem la problemele actuale ale lui Yassir.
Deci, Talusa, care-i pozitia cetatenilor israelieni de natonalitatea araba, desigur a reprezentatilor lor in Knesset , vizavi de situatia si viitorul politic al lui Yassir ?
Si se pare ca se pregateste de o coalitie acolo in Israel . Includerea laburistilor in guvern, cu Perez pe post de ministru de externe ? Care ar fi cauza acestei miscari politice ? Are legatura cu parasirea Gazei ?
Si ai auzit ceva acolo despre anumite discutii diplomatice secrete cu sirienii , prin "terti" , privind parasirea Gazei ? Cu egiptenii stiu ca exista contacte, normale, oficiale, in aceasta privinta . Apropos, de acestia din urma , vor juca ei vreun rol activ in Gaza dupa plecarea israelienilor ?

Cam multe intrebari, dar multe sunt chestiuni de "subsol" , care nu apar in presa internationala.
talusa
1)Exista mai multe feluri de "pamanturi"
-Vandut....cu acte in regula.
-Ravnit...dar fara acte.
-Pamant cu acte in regula, pentru care au primit despagubiri sau a fost retrocedat(vezi ultima hotarare a tribunalului israelian, prin care ministerul securitatii a fost obligat sa modifice traseul gardului)
In propaganda palestiniana de peste hotare...nu se face deosebire intre cele trei categorii!

2)Eu nu cred ca Arafat are probleme! Poate singura problema este cum sa se faca din nou crezut, pentru a reveni in mijlocul interesului mondial(trebuie sa arate ca modifica si el ceva, pentru credibilitate!)

3)A se face deosebire intre cetatenii israelieni de origine araba(1, 2 milioane, reprezentand 20% a populatiei israeliene) si trimisii acestora in parlamentul israelian(10 deputati)
-Primii nu par prea afectati de ce se intampla cu Yassir(il cunosc ca pe un cal breaz), isi vad de treaba si sunt ingroziti la gandul ca intr-o viitoare negociere, se va discuta despre "schimburi de populatie"(vezi comparatiile economice!)
-Ceilalti sunt foarte militanti, se agita si apar fotogenic la TV!
Sa nu uitam ca fostul consilier PERSONAL al lui Yassir(dr. Achmed Tibi - genicolog) este membru in parlamentul nedemocratului Israel.

4)Se vorbeste de o viitoare coalitie...dar deocamdata discutiile sunt despre PRET!!!
Peres ca ministru de externe... a mai fost si nu a cracnit in fata lui Sharon!
Are o aoreola mai mare in strainatate decat in Israel(mai ales ca se apropie de SF lui Carpatic, iar a doua zi iti explodeaza un autobuz in fata!)


S-a stiut ca Sharon va face DOUA guverne in timpul cadentei de 4 ani.
O caolitie de dreapta, in vederea trecerii planului economic condus de Nathaniahu(arzal-ar pe matze!!!) si una de centru stanga pentru indeplinirea deconnectarii de palestinieni.
In clipa de fata, suntem dupa prima treapta!
Sharon tine toate cartile in mana si...aproape de piept.


4)Sirienii nu au ce cauta in "ciorba din Gaza". Pe sirieni ii intereseaza, din cand in cand, sa lanseze "baloane" despre tratative cu israelienii, pentru a ameliora situatia Siriei fata de americani!
Au ei problemele lor economice sau cu Golanul(si Libanul!), ca sa se intereseze de Fisia Gaza(asta nu inseamna ca nu baga "fitiluri" prin organizatia Hizbullah, intretinuta logistic de iranieni).
Ce e interesant cu sirienii, ca fara tratat de pace...avem cu ei cea mai linistita granita din....1974.

5)Cu egiptenii si cu iordanienii este alta mancare de peste!Se pare ca se joaca pe aceasta carte si ei doresc sa revina puternic pe sceana palestiniana.
Iar acest lucru ii cam ingrozeste pe palestinieni(vorbesc de "gasca din Tunis", care va deveni "inutila"-multe din ultimele "masinatiuni arafatiene" sunt indreptate spre a torpila aceasta revenire a noilor/vechilor artisti...iti recomand sa citesti interviul regelui Iordaniei, Abdullah, in care spunea CLAR ca Arafat trebuie sa elibereze scena!)

In concluzie, avem cele doua paradoxuri:
1)Cei mai inversunati dusmani ai planului lui Sharon, de a parasii fasia gaza sunt...palestinienii

2)Cei ce se impotrivesc cel mai mult la revenirea fortelor _ARABE fratesti_ sunt....tot palestinienii(stiu ei ce stiu!! devil.gif

Sper ca am reusit, in mare, sa raspund la majoritatea intrebarilo tale, March!
March
Multumesc. In mare parte m-am lamurit. Am sa revin totusi cu intrebari de amanunt.

O singura remarca acum asupra unei fraze din postarea ta :

Sa nu uitam ca fostul consilier PERSONAL al lui Yassir(dr. Achmed Tibi - genicolog) este membru in parlamentul nedemocratului Israel. yikes.gif hh.gif

Cum asa dom'le 43.gif
MIA
QUOTE (talusa @ 23 Jul 2004, 08:08 PM)
5)Cu  egiptenii  si  cu  iordanienii  este  alta  mancare  de  peste!Se  pare  ca  se  joaca pe  aceasta  carte  si  ei  doresc  sa  revina  puternic  pe sceana  palestiniana.

Hmmm ... spune-mi dacă greşesc - nu sunt egiptenii cei care-au refuzat să preia administrarea şi aprovizionarea fāşiei Gaza spunānd ceva de genul : "Nu avem nevoie de buboiul ăla cu probleme ?" hmm.gif

Au revenit asupra ideii acuma că miros ei la orizont ceva ? devil.gif

QUOTE

Adica ca, din cei 200000 de "nenorociti", cam 3/4 sunt din regiunea Ierusalimului si pentru ei gardul inseamna pierderea "Buletinului de Populatie Israelian"(de culoare albastra).Asta inseamna o...catastrofa economica pentru ei(poti face o mica comparatie intre venitul mediu palestinian si indemnizatia de sociala sau de somaj pe care o primesc in Israel!!.
Dar cu aceste argumentea ai fi dorit sa vina la Haga sau la ONU?


Nu pot să cred !! yikes.gif
Ce tare seamănă comportamentul ăsta cu a unor minoritari ... ştim noi care ... ph34r.gif
talusa
QUOTE
Hmmm ... spune-mi dacă greşesc - nu sunt egiptenii cei care-au refuzat să preia administrarea şi aprovizionarea fāşiei Gaza spunānd ceva de genul : "Nu avem nevoie de buboiul ăla cu probleme ?"

Cuvantul EXACT folosit de raposatul Saadat a fost "furunculul" si nu buboiul laugh.gif
Dar de atunci au trecut peste 20 de ani!
Alte vremuri, alte interese(petrol si in special gaze naturale-Oul, care e la zi cu stirile din regiune iti va explica chestia cu gazul natural laugh.gif ) si 3 miliarde de dolari anual din paertea SUA pentru Egipt(din 1977)

QUOTE
Nu pot să cred !!
Ce tare seamănă comportamentul ăsta cu a unor minoritari ... ştim noi care ... 

Eu nu prea stiu care(sunt plecat de acolo de 41 de ani)...dar stii tu ce stii wink.gif
carpatic
Eu am vrut un dialog, nu o discutie pe contre. Un dialog constructiv, cel putin pentru a-mi face eu o imagine mai completa ( nu am insa pretentia sa fie o imagine clara, atata timp cat "adevarul" tine doar de cel care il afirma). Trebuie sa recunosc ca l-am judecat pripit pe Talusa, chiar daca se aprinde repede e un partener de discutie valoros. Cu Sorin nu m-am lamurit inca, dar sunt convins ca are potential bun tongue.gif
In toata povestea cu razboiul din Liban, pe cat a fost analizata, relatata si intoarsa pe toate partile, adevarul si motivele episoadelor mai importante continua sa ramana incetosate si parerile sa se bata cap in cap in funcie de cine le emite.
Am citit si eu niste carti, care au aparut si pe la noi, dar ca si in povestea razboaielor din fosta Yugoslavie relatarile se rezuma in general la fapte si statistici, nu la ce e in spatele lor.
Sabra si Shatilla sunt fara indoiala niste masacre, recunoscute ca atare si regretate chiar de Sharon, pe atunci ministru al apararii (desigur, el subliniaza ca "nu exista nici un motiv ca sa-si ceara scuze"). N-a fost comis efectiv de trupele Israelului, ci de aliatii lor "falangisti" (crestini), insa cu complicitatea trupelor evreiesti care le-au dat mana libera falangistilor sa intre in tabere (dupa ce intrasera ei sa "tatoneze" terenul). Ca urmare a scandalului ce a urmat au fost niste demisii la varf in Israel, seful de stat major si mi se pare chiar Sharon. Sunt curios sa ne spuna cei care au fost in Israel atunci (1982) care a fost reactia evreilor la vestea masacrelor, eu stiu ca au fost manifestatii serioase de protest.
La urma urmei pentru orice actiune se poate gasi o justificare, inclusiv pentru pornirea razboaielor sau pentru cele mai oribile crime si masacre. Justificarile cele mai facile sunt "riposta", "apararea preemptiva", "protectia cetatenilor nostri", dar nu de putine ori (ca pe vremea de inceput a Hagana) chiar "dreptul natural". Celor care considera normal ca la crima sa raspunzi cu crima mi-e peste putinta sa le schimb opinia. Insa atata timp cat acest tip de mentalitate persista, indiferent de tabara care-l promoveaza, violenta si mortile vor continua. Lumea a ales sa lupte impotriva terorismului, nu impotriva cauzelor sale. Se pare ca multi au hotarat ca pacea si buna intelegere sunt cuvinte bune in gura celor prosti si lasi.
Ma gandesc sincer, daca as fi evreu si un sinucigas mi-ar ucide familia m-as inrola a doua zi in armata si as trece cu tancul peste tot West Bank-ul, iar daca as fi un palestinian caruia evreii i-au omorat familia as lua urgent AKM-ul si as face tot posibilul sa intru in prima colonie si sa-i ciuruiesc pe toti. Eu sunt un pacifist "radical" de felul meu, am anumite convingeri morale, sociale, politice dar nu stiu daca n-as da cu toate de pamant atunci cand as fi lezat direct. Dar tocmai pentru ca privesc toata problema din exterior, incerc s-o inteleg si s-o analizez si sper din tot sufletul sa existe solutii.


Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.