Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Pisica Si Tavita Cu Nisip
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Animale de companie
Toni
Sunt proaspatul posesor al unei pisici si nu am suficiente cunostinte legate de ingrijirea ei, asa ca am mare nevoie de safatul unui specialist cu experienta.

Am adoptat o pisica vagabonda in varsta cam de un an si plina de calitati: sanatoasa, afectuasa si cu mult bun simt! Amandoi am vrea ca ea sa ramana la mine in casa, dar nu stie la ce sa foloseasca tavita cu nisip. Se culca in ea! In nici un alt loc din casa nu-i place atat de mult sa se tavaleasca. Ce-i drept, in afara de faptul ca pana acum nu si-a facut nevoile in tavita, nici prin casa nu si le-a facut, dar numai pentru ca preventiv, o scot afara periodic pentru intervale lungi de timp, iar noaptea nici nu se pune problema sa ramana inauntru. Daca as putea rezolva aceasta problema, as pastra-o in casa.

Stie cineva cum as putea sa comunic cu pisica, sa o fac sa inteleaga ca tavita este pentru a-si face nevoile si nu ca sa se intinda in ea ca la plaja?

Sunt recunoscator pentru orice sugestie!

Toni
Serenity
Draga Toni, in primul rand han.gif
In al doilea rand, daca mergi cu o pagina in urma vei gasi un subiect asemanator la "Cum imi invat pisica sa faca la tava cu nisip?" parca..
In al treilea rand.. Eu nu sunt nici specialista, nici prea multa experienta nu am, cu toate astea o sa incerc sa-ti dau cateva sfaturi. Primul ar fi sa cumperi o tavita de nisip incapatoare pe care sa o umplii cu compost sau nisip din fata blocului, pentru ca daca pisicuta a trait un an afara, probabil ca va raspunde mai bine la acest gen de nisip, nu la cel din comert. Cauta un loc mai ferit unde sa pui tava (in nici un caz in bucatarie sau langa masa unde se mananca tongue.gif I did.. Bad idea.. huh.gif laugh.gif) pentru ca pisicile simt nevoia de intimitate (serios.. tongue.gif). De exemplu in baie. A.. si sa nu fie aproape de locul in care doarme sau mananca. Evita sa lasi pisica sa se tavaleasca sau sa doarma in tava, trebuie sa inteleaga care e de fapt unicul ei scop. La inceput poti pur si simplu inchide usa incaperii respective. Ar trebui sa alegi o zi sau doua cand ai la dispozitie mai mult timp liber, pentru ca va trebui sa fi tot timpul cu ochii pe ea, si cand observi ca da semne ca ar vrea sa-si faca nevoile (se agita, cauta un loc, etc.) pur si simplu o iei si o duci la tavita (chiar in tavita wink.gif). Daca nu vrea pe moment, nu te da batut.. mai stai un timp cu ea acolo.. A, si nu o mai scoate afara, pentru ca asa nu o vei invata niciodata.. In general pisicile sunt curate, nu-si fac nevoile oriunde si se agita mult pana gasesc un loc unde sa faca asta. Fi doar cu ochii pe ea. La mine a durat cam 3 zile pana pisoiul a invatat sa mearga singur la tavita. Si avea doar 3 saptamani tongue.gif Hmm.. sper ca sfaturile mele iti vor fi de folos. Daca mai ai intrebari nu ezita sa le pui si nu uita sa vizitezi linkul de care ti-am spus la inceput.
Toni
Serenity, iti multumesc ca ai raspuns mesajului meu.

Recomandarile tale si cele pe care le-am mai gasit in acest forum mi s-au parut potrivite si foarte logice. Totusi am esuat, desi cred ca am urmat toate indicatiile (probabil ca am o pisica atipica!). Am pus nisip natural in tava, am supravegheat pisica permanent, etc, etc, dar ea s-a dovedit a fi mai tare decat mine. Nu este de acord sa-si faca nevoile in casa! Am tinut-o tot weekendul in casa, pandind-o ca la momentul potrivit sa-i explic la ce se foloseste tavita. Ei bine, s-a tinut toata ziua si nu a dat nici un semn de neliniste in tot acest timp. Doar eu! Dupa 15 ore, temandu-ma ca imping experimentul prea departe, am cedat si am trimis-o afara. Acum am stabilit un program in care o scot la plimbare dimineata si seara, ca pe catel, ceea ce nu este prea comod pentru nici unul dintre noi. Sper ca in decursul timpului sa mai cedeze si ea!
Tomy
Sa speram ca vei reusi biggrin.gif spoton.gif
Vornicum
Vecinul are o pisica. Cand ii "trebuie" o scoate afara.
Mi se pare o idee buna. O lasa inauntru doar cand vrea sa se mai joace cu ea. spoton.gif
FBOJI
Este mai bine sa o lasi afara ( parerea mea). Ca daca o inveti la tavita ...
Cum s-a murdarit putin nisipu' gata trebuie schimbat. Dupa aia o sa vrei sa o inveti sa faca la WC biggrin.gif
abis
... si sa traga si apa...
Tembo
Care e problema ca matza sa stea in casa peste noapte? Motanii maica-mii au avut tavita doar cat au fost mici, dupa aia faceau afara. Niciodata, fiind maturi, nu au facut murdarie in casa. Pisica asta daca e de vreun an, inseamna ca e destul de mare ca sa-si controleze sfincterele. daca vrei sa stie de tava, mai e o idee. Ia o punga cu tine cand iesi cu pisica, vezi unde face un kk, ia-l in punga si dupa aia baga'l in nisipul din tava. Daca o sa-i miroasa a ..., s-ar putea sa inteleaga cum ca ala e loc de citit ziarul ohyeah.gif . Bafta! thumb_yello.gif
Toni
Gata, problema s-a rezolvat! Atunci cand pisica vrea sa-si faca nevoile se urca pe pervazul ferestrei si ma stiga, privind semnificativ catre manerul de deschidere! O las sa iasa (stau la parter) si dupa vreo jumatate de ora se intoarce si miauna sa-i dau drumul in casa. Uneori se intalneste cu prietenii si mai intarzie un pic, dar de obicei vine la timp. Cand ploua vine chiar imediat! Aranjamentul acesta mi se pare foarte ingenios si confortabil. Trebuie insa sa recunosc ca a fost ideea pisicii, iar eu n-am apucat sa contribui prea mult! Singura parte mai slaba a planului ei este ca trebuie neaparat sa mai fie cineva acasa atunci cand ea hipnotizeaza manerul ferestrei. Sper ca va rezolva in mod decent si chestia asta!

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru ca v-ati batut capul cu problema mea!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.