Salut

Dupa cum probabil ca unii dintre voi stiu, in urma cu cateva zile s-a lansat un proiect ambitios de promovare a Romaniei ca una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Europa - the Spirit of Romania, www.spirit.ro.
O importanta sectiune a site-ului este formata din povesti, eseuri si articole despre Romania, menite sa atraga atentia unui potential turist dar si sa ridice putin voalul de ceata ce pluteste asupra tarii noastre. Din pacate, de ceva vreme incoace Romania a fost "branduita" cu ajutorul catorva mituri ieftine si a unor destinatii turistice ce au insistat sa ramana aceleasi - litoralul, manastirile din Bucovina, Valea Prahovei etc. Nu spun ca locurile astea nu ar fi faine dar tarisoara asta are MULT mai mult de oferit. De cand lucrez la acest proiect am descoperit locuri in Romania ce sincer nu credeam ca mai exista undeva in lumea asta (mocanita de la Viseul de Sus, cetatile de pe malul Razelmului, delta Nerei si multe multe altele ascunse doar in fotografiile unor norocosi)

Bun. Avem o tara, cum o promovam? Ei, aici interveniti voi wink.gif
Aveti ocazia unica tongue.gif de a va arata maiestria in ale literelor si de a demonstra ca un articol sau o poveste bine scrisa are mai mult efect decat o campanie de advertising de zeci de mii de dolari. Avem nevoie de povesti din Romania, de articole, de descrieri ale zonelor, de jurnale de calatorie si de imagini. Avem nevoie de cat mai multi oameni langa noi care sa demonstreze ca se poate face ceva si fara sume enorme de bani, doar cu pasiune si cu putin talent. Cu toate ca riscam sa fim catalogati drept nebuni, noi chiar credem in asta, iar feedback-urile primite de o saptamana incoace ne-au dat si mai multa putere.
Daca vreti sa participati la proiect, dati-ne de stire pe spirit@spirit.ro, intrati pe site, participati la forum, trimiteti-ne feedback-ul vostru.
Articolele, povestile - tot pe spirit@spirit.ro , insotite de numele vostru. O singura conditie - totul sa fie in limba engleza.
Daca proiectul va avea succes probabil ca in toamna vom incerca si o versiune destinata exclusiv romanilor. Dar pana atunci mai este.