Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Marsavia Din Justitia Romana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
gio19ro
Cu ceva timp in urma am postat un material despre Marcel Tundrea. Trecuse ceva timp de la aparitia in presa a acestui caz si eram f mirat de faptul ca nimeni de pe Han n-a gasit necesar sa dezbata acest caz, unul din multe alte cazuri de abuzuri ale magistratiilor romani
Dupa ce l-am postat pt a fi dezbatut, conu' a gasit de cuviinta sa-l ingroape la "Stirea Zilei".

Azi propun spre dezbatere inca un caz de abuz flagrant si de incalcare a legii de catre cei care ar trebui sa ne apere tocmai de aceste incalcari ale legii.

Una dintre fostele iubite ale lui Gregorian Bivolaru a fost santajata de procurori, ca sa dea o declaratie impotriva lui, sustine avocatul Dumitru Niturad.
Femeia, care a fost iubita gurului pana acum doi ani, numita de procurori Lavinia Popescu, a fost luata pe sus de pe strada si dusa la Parchetul Curtii de Apel, unde procurorul Viorel Cerbu i-a prezentat o caseta video.


DECLARATIE SUB SANTAJ
Fata a recunoscut ca facea streap-tease intr-un local unde lucrase prin intermediul firmei Extaz, iar procurorul ar fi amenintat-o cu un dosar penal de prostitutie si marturie mincinoasa. „Ea a fost constransa sa scrie ca stia ca Madalina Dumitru si Arabella Muresan au intretinut relatii sexuale cu Bivolaru. Fara ca martorul sa solicite, procurorii au pus-o sub protectie, schimbandu-i numele in Lavinia Popescu, iar acum o cauta pentru ca numai ea putea solicita protejarea identitatii. Fata mi-a cerut insa mie protectie“, ne-a declarat avocatul Niturad.


„LABA PICIORULUI“ A FOST SALTATA
La una din recentele perchezitii, ce viza constatarea unor infractiuni la legea drepturilor de autor si evaziune fiscala, procurorul Radu Horatiu Razvan, de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 6, a luat cam tot ce i-a trecut prin mana, inregistrand constiincios obiectele intr-un proces-verbal. Printre altele, anchetatorul a fost interesat de mai multe carti, precum „Orgasmul multiplu“ sau „Secretele amorului transfigurator extatic in tantra yoga“, de „un inscris continand 2 cercuri concentrice si alte semne necuvenite“ si „un inscris reprezentand laba piciorului“. Procurorul, deosebit de atent la detalii, a remarcat ca „in cele trei camere exista cate o gaura in perete din care iesea un cablu“ si a conchis in procesul-verbal ca nu s-au gasit obiecte a caror detinere este interzisa


http://www.ziarulcn.com/index.php?pid=article&aid=4827
Blakut
Esti nemultumit de arestarea lui Bivolaru? Eu nu sunt. Cateodata justitia face si chestii rele, dar se intampla ca anumite 'incalcari' sa fie benefice.

Nu inteleg, au santajat-o cu casetele video?

Am observat niste comentarii in josul paginii: "oare ce or avea cu omul asta?".
Eu il consider periculos pentru societate,iar cand unul ca el mai are si adepti, ajungi sa ai o organizatie periculoasa pentru societate.
gio19ro
QUOTE (Blakut @ 18 Jun 2004, 01:11 PM)
Cateodata justitia face si chestii rele

S-ar putea ca printre urmatoarele "cateodata" sa urmezi tu. S-ar putea sa ti se intample chiar tie.
Si dupa ce o sa stai 12 ani la parnaie fara sa fi vinovat, sa-mi explici atunci cat te bucuri pt. aceste "cateodata"!

Aici nu propun o dezbatere despre ce iti place tie sau altuia, daca iti place de Bivolaru sau nu.
Eu vorbesc de lege. De fiecare data cand li se permite magistratiilor sa produca inscenari, probe false si sa condamne oameni nevinovati, putem fi siguri ca aceste lucruri se vor mai repeta cu un procent si mai mare. Poate ca data viitoare o sa fii chiar tu sau familia ta.
Blakut
QUOTE
condamne oameni nevinovati

de unde stii ca e nevinovat?

justitia romana merge prost, de aceea trebuie criticata cu fiecare ocazie, si greselile ei scoase in evidenta. Problema este ca din cauza greselii justitiei, care actioneaza prost, sunt eliberati oameni care nu ar trebui eliberati, si inchisi oameni care nu ar trebui inchisi.
nefertiti-old
Parca era vorba ca nu se mai discuta despre MISA si Bivolaru pe la Han. unsure.gif
rossi
Justitia in Romania e ca Fiscul... platesti scapi unsure.gif
contraste
Justitia nu inseamna numai cazul Bivolaru. Se prea-discuta despre ac est caz, pentru ca a fost puternic mediatizat. Incercati sa mediatizati cazuri neprezentate, noi.
gio19ro
QUOTE (nefertiti @ 18 Jun 2004, 03:33 PM)
Parca era vorba ca nu se mai discuta despre MISA si Bivolaru pe la Han.  unsure.gif

Serios? Unde? La tine la redactie? De ce?
Poate vrei sa discuti despre alte persoane, santajate, batute, jefuite de reprezentantii Politiei si Parchetului!
In plus de asta, poti sa te limitezi in a discuta doar cazul Tundrea sau oricare altul.

Sa va spun eu cum se fac reconstituiri in Romania? Se duce invinuitul la locul faptei, fara sa fie asistat de avocat desi legea asa prevede si i se spune:
"Pune mana acolo."
" N-auzi ba? " "Pune mana acolo".
Sau ti se strecoara un plic si ti se spune: "Deschide-l"!

Romania este tara in care se acorda asistenta juridica pe fereastra, avocatii fiind scosi cu forta de la confruntari si trebuind sa-i strige clientului sfaturi din curte sau de pe strada.

Romania este tara in care in majoritatea dosarelor, nu se motiveaza sentintele in fapt sau atunci cand se motiveaza dureaza luni de zile.

Romania este tara in care procesele treneaza ani de zile, vezi cazul evenimantelor din 1989 sau pe cele din iunie 1990. E drept ca tot in Romania ti se poate intampla ca sa fii judecat in aceeasi zi la trei instante diferite, doar, doar va fi convins unul din completele de judecata sa ignore normele elemntare de drept.
abis
QUOTE (gio19ro @ 18 Jun 2004, 04:46 PM)
Sa va spun eu cum se fac reconstituiri in Romania? Se duce invinuitul la locul faptei, fara sa fie asistat de avocat desi legea asa prevede si i se spune:
"Pune mana acolo."
" N-auzi ba? " "Pune mana acolo".
Sau ti se strecoara un plic si ti se spune: "Deschide-l"!

Asta de unde stii?

Intr-un fel, sunt de acord cu tine: justitia, in Romania, este inca la cheremul puterii politice si a diverselor clanuri mafiote. Judecatorii si procurorii care incearca sa-si faca treaba (sa dau nume? sa nu dau? hai sa dau cateva: Paul Florea, Andreea Ciuca, Alexandru Lele, Cristian Panait) sunt trasi pe linie moarta, anchetati, li se insceneaza diverse magarii sau sunt ajutati sa ajunga "intr-o lume mai buna".

QUOTE
E drept ca tot in Romania ti se poate intampla ca sa fii judecat in aceeasi zi la trei instante diferite, doar, doar va fi convins unul din completele de judecata sa ignore normele elemntare de drept.

De asa ceva inca nu am auzit. Nu zic ca nu-i posibil, dar eu nu am intalnit inca nici un caz.
gio19ro
QUOTE
Asta de unde stii?


Pai sunt jurist si majoritatea prietenilor, prietenelor, amicilor, amicelor mele/mei sunt avocati.
Minerval
Ziua buna.
Domnule gio ati afirmat ca sunteti jurist. In acest caz daca ati fi alaturi de Musat si Asociatii, ca si jurist in devenire specialist ori consilier juridic ori alaturi de alti parteneri importanti, nu ati mai face afirmatiile acestea deplasate fata de justitie. In fapt, dvs. sfidati logica: de ce ati urmat Dreptul daca va place doar sa discutati pasiv evenimentele in loc sa participati activ la solutionarea reala a lor? Este o prima chestiune de fond. O a doua chestiune pe care nu o inteleg este de ce va hazardati in afirmatii fara acoperire probatorie. Care sunt probele dvs. in acest caz? Extracte din ziare, marturii ale unora si altora, vise profetice? Haideti sa fim seriosi. Daca doriti sa discutati ca un jurist adevarat porniti cu "dreptul" iar eu va voi seconda, in masura in care afirmatiile dvs. vor fi ancorate in realitate. Toate cele bune.

F.'.
zar
@ Minerval

sa nu-mi spui ca Romania este stat de drept ca nu te cred.
nefertiti-old
Gio, cred ca ar fi bine sa te calmezi, nu de alta, dar iti face rau la sanatate. Si daca tot esti atat de partinitor cu Bivolaru, poate te ajuta el sa te linistesti. wink.gif
Revenind la subiect, ai dreptate cand spui ca justitia de la noi se face intr-un mod marsav. Dar e valabil in multe cazuri, iar tu pomenesti doar de MISA si Bivolaru. Caz care mie nu mi se pare tocmai relevant. Sigur, exista aspecte neclare legat de acest caz, dar nedreptati ale justitiei exista in multe multe alte cazuri.
gio19ro
QUOTE
Gio, cred ca ar fi bine sa te calmezi, nu de alta, dar iti face rau la sanatate. Si daca tot esti atat de partinitor cu Bivolaru, poate te ajuta el sa te linistesti.


Ai si argumente la cele postate mai sus sau doar ironii?


QUOTE
iar tu pomenesti doar de MISA si Bivolaru


Eu zic sa citesti cu atentie posturile de mai sus, o sa observi ca am inceput cu cazul Tundrea, insa cazul MISA este cea mai mare facatura judiciara din ultimii ani. Mi se pare normal ca cei carora li s-au confiscat toate actele, carte/buletin de identitate, certificat de nastere, acte de studii, fara nici o explicatie, fara a fi pusi sub acuzare pt. o fapta penala, sa protesteze vehement. Stii ce implicatii are asupra unei persoane faptul ca e lipsit de toate actele de identitate?
Daca mi s-ar fi intamplat mie, as fi fost mult mai violent iar in biroul de ancheta unde as fi chemat ca sa fiu santajat pt. a declara una sau alta, intr-un moment in care nu ar mai fi nimeni altcineva de fata decat un singur "organ", as fi avut grija ca "organul" sa fie trecut de toate sudorile.
nefertiti-old
Acu' nu stiu sigur la ce 'organ' te referi, ca poate era unul caruia ii placea. rofl.gif
gio19ro
QUOTE
daca ati fi alaturi de Musat si Asociatii, ca si jurist in devenire specialist ori consilier juridic ori alaturi de alti parteneri importanti, nu ati mai face afirmatiile acestea deplasate fata de justitie.


Minerval tata, tu ce vrei sa spui? In afara de faptul ca la fiecare postare vrei sa asociezi imaginea ta ba cu cea a Francmasoneriei, ba cu Musat si compania, ba cu ratiunea luciferica si ocultismul. Fii mai clar!

QUOTE
va hazardati in afirmatii fara acoperire probatorie

Da' de unde stii tu asta?
gio19ro
QUOTE (nefertiti @ 21 Jun 2004, 04:24 PM)
Acu' nu stiu sigur la ce 'organ' te referi, ca poate era unul caruia ii placea.  rofl.gif

E drept ca la asta nu m-am gandit. laugh.gif
colectionara
Mie deocamdata nu imi e clar ce isi propune subiectul asta sa dezbata, ca vad ca lumea e de acord ca justitia tarii e marsava si pana una alta se dezbate mai mult masura in care sunt marsavi participantii la discutie. Asa ca va rog eu sa fiti cuminti si sa nu ma puneti sa moderez. gio, te rog incearca sa precizezi o linie de dezbatere, ca parerile atat de personale, stii tu, nici in "Dezbateri" nu isi au locul, ci la "Religie" laugh.gif.
Minerval
Domnule Gio eu am vrut sa subliniez faptul ca dvs., cu tot respectul protocolar fata de un coleg de breasla, nu sunteti un specialist al Dreptului. Ori nu va comportati ca unul. Asadar, afirmatiile dvs., facute recent, ar fi putut fi produsul gandirii unei persoane straine de normele legii, in cel mai rau caz, si nu din partea unui om de drept. Cum puteti afirma atat de transant cum ca justitia, facand referire generica fata de toate domeniile acoperite de sistemul de drept, nu urmeaza cursul sau de infaptuire a dreptatii acolo unde ordinea a fost intinata? Vorbiti de parca ati fi inca in Facultate si aveti nevoie de un moment de respiro inainte de un examen. Iar, daca ati fi cercetat in prealabil, ati fi descoperit faptul absolut revelatoriu ca am purtat destule dezbateri asupra cazului Bivolaru, pe un topic special, loc in care mi-am expus opinia fata de vaditele ilegalitati comise de organele implicate la vremea respectiva in haosul justitiar iscat. S-a dorit o solutionare rapida a cazului, clasand destul de repede si neprocedural chestiuni importante precum faptul ca in locatiile filate perchezitiile s-au realizat fara mandat judecatoresc, intrarea in imobile s-a efectuat prin catarare, in genul cazurilor cu periculozitate infractionala ridicata. Mai tarziu au aparut declaratii care se bateau cap in cap cu cele ale superiorilor celor care au dat unda verde pentru actiunea "MISA". Am declarat clar ca m-am opus acestui mod comunist de a face legea si am incropat chiar un fel de declaratie de principii. Insa de la acest caz arhi-mediatizat pana la reducerea credibilitatii justitiei la nimic mai mult decat un morman de medalii de hartie este ridicol si imatur. Acest lucru am dorit sa subliniez si consider ca este de ajuns cat am scris.
F.'.
gio19ro
QUOTE (Minerval @ 21 Jun 2004, 11:48 PM)
Vorbiti de parca ati fi inca in Facultate si aveti nevoie de un moment de respiro inainte de un examen.

Draga Minerval, avand in vedere ca aceste aprecieri vin din partea ta, ma simt profund onorat.


QUOTE
gio, te rog incearca sa precizezi o linie de dezbatere


Pe viitor oricine are ceva de spus vizavi de cum se infapuieste justitia in Romania, bine sau rau, o poate face aici.

Am impresia ca Minerval n-a citit materialul. Nu e vorba despre abuzurile din martie ci despre altele noi. Mai exact, e vorba de santajarea si schimbarea identitatii unei persoane fara ca ea sa solicite asta sau sa-si dea acordul!!

Draga Minerval, ce parere ai avea tu daca in loc de Minerval ti s-ar schimba nickul in Copernic cel Intelept??? jamie.gif Asta fara voia ta!
Dar daca in viata reala te-ai trezi ca esti bagat cu forta intr-un program de protectie a martorilor si ti se da o alta identitate, alt nume etc?
gio19ro
Editat
Minerval
QUOTE (gio19ro @ 22 Jun 2004, 08:30 PM)
Draga Minerval, ce parere ai avea tu daca ti s-ar schimba nickul??? Asta fara voia ta!
Dar daca in viata reala te-ai trezi ca esti bagat cu forta intr-un program de protectie a martorilor si ti se da o alta identitate, alt nume etc?

Ce chestiune de maxim interes domnule! Fara constatarea dvs. eram pierduti iar justitia ramanea calcata in picioare ca un pres uzat! wink.gif

.'.
Achernar
gio, sper ca spiritul justitiar sa se manifeste in cazul tau si dupa ce vei avea acces la 'borcanul cu miere', nu numai inainte.
gio19ro
Mda, asta e o mare tentatie pt toti cei care capata putere. In general problema magistratiilor romani nu este insa tentatia puterii ci frica. Frica de SRI, de SIPA, de politicieni si alti magistrati dispusi sa inchida ochii la inscenari.
Minerval
Cazuri fabricate exista si in SUA, tara democratiei, dar acest lucru nu incumba asupra justitie per ansamblu. Confundati notiunile domnule gio.

F.'.
Minerval
Ziua buna.
Domnule Gio am in minte un proiect legislativ important si as avea nevoie de ajutorul dvs., in masura in care nu sunteti ocupat cu alte activitati. Servus.

F.'.
gio19ro
Imi pare rau Minerval dar nu cred ca sunt in masura de a colabora cu tine.
Atat in ceea ce priveste timpul cat si afinitatea dintre noi doi.
Minerval
Domnule gio, eu am facut apel la juristul gio si nu la credinciosul ori cetateanul gio. Prin urmare ati fi putut raspunde afirmativ.

Extrapoland, inteleg faptul ca un gio impartit impotriva lui insusi nu poate sa reziste tensiunii create. Dar in acest punct intervine Minerva, cu intelepciunea scolastica din antichitate. wink.gif, indrumandu-va pasii catre lumina de la capatul tunelului. Tot Minerva spune ca ar trebui sa va grabiti, tinand cont de faptul ca tunelul este made in Romania, nu se stie cat va mai rezista in 'picioare'.

O seara buna.
F.'.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.