Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Moastele Sfantului Anton De Padova
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie > Ecclesia
Mihai
Moastele Sfantului Anton de Padova au sosit la Bucuresti

Intampinarea relicvariului a fost urmata de o Sfanta Liturghie concelebrata de inaltii ierarhi si de preotii prezenti. In salutul adresat credinciosilor, pr. Carlo Vecchiato, secretarul general al Ordinului Fratilor Minori Conventuali, a spus: "Il salut cu drag pe Sfantul Anton de Padova in Catedrala din Bucuresti...El a venit aici pentru a va aduce cuvantul si mangaierea sa. De-a lungul vietii, a oferit o atentie deosebita celor saraci si bolnavi, s-a ingrijit de toti pentru a-i conduce la Domnul Hristos. Sfantul este aici pentru a va aminti ca exista un tel catre care suntem cu totii chemati sa crestem in Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant".

Cel mai popular sfant venerat de oameni

Nu doar crestinii, ci si necrestinii il cinstesc pe Sfantul Anton, deoarece ii recunosc puterea de mijlocitor. In predica sa, IPS Ioan Robu si-a amintit de numeroasele adunari ale credinciosilor in fata Statuii Sfantului: "Am in fata atatea adunari ale credinciosilor, fiecare purtandu-si in suflet speranta sa in ajutor. Peste aceste sperante trebuie sa se reimprospateze chemarea pe care o avem din Botez: sa fim si noi marturisitori ai binelui, asa cum sfantul a facut-o de-a lungul vietii sale".

In continuare, inaltul ierarh a mai spus: "Sfantul Anton a fost in viata sa vestitor, apostol si invatator, dar si unul care a stiut sa elibereze inima omului de orice lant. A stiut sa toarne incredere in inima omului. Si noi, adunandu-ne aici pentru a-l cinsti, pentru a-i exprima increderea, sa nu uitam ca dupa exemplul lui suntem chemati sa fim apostoli ai iubirii". Sfanta Liturghie a fost urmata de devotiunea credinciosilor catre Moastele Sfantului Anton de Padova. Catedrala va fi deschisa ziua si noaptea, pe toata durata pelerinajului.

Mijloceste de la Dumnezeu mult har

Cu prilejul acestui eveniment, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti, a transmis cateva ganduri personale: "Imi raman pentru totdeauna fixate in memorie serile de marti, cu devotiunea catre Sfantul Minunilor, cand copii, tineri si batrani se adunau in biserica pentru a-l ruga si a-l lauda, recitand litaniile de invocare a marelui Sfant. Iar de 13 iunie, sarbatoarea Sfantului Anton, se sfinteau crinii, asa cum se obisnuieste si acum in comunitatile noastre. De asemenea, tot la 13 iunie, se sfinteau si copiii. Erau momente aparte, simtite si traite cu credinta de comunitatile care se adunau la biserica de sarbatoarea Sfantului Anton. Si azi se continua aceasta traditie". IPS Robu isi incheie astfel mesajul: "Fii bine venit, Sfinte Antoane, in Arhidieceza noastra si-n tara noastra. Binecuvanteaza familiile noastre spre crestere si dainuire. Mijloceste de la Dumnezeu mult har pentru familiile Bisericii si ale Tarii. Binecuvanteaza-i cu mijlocirea ta pe toti copiii si tinerii de azi si de maine si fa din ei adevarati crini ai vietii. O, Mare Facator de Minuni, mijloceste de la Domnul pentru noi toti o viata senina si increzatoare acum si-ntotdeauna".

Sursa: Gabriela Ples, Gardianul.ro
Cipri
In cate parohii vor fi prezente moastele Sfantului in Bucuresti?Doar la romano-catolici sau si la greco-catolici?
TriRegnum
intra pe sfantondepadova.cnet.ro la Pelerinajul Relicvei si vei vedea exact.
Cipri
OK,MERCI!
denise
Pelerinaj - Moastele Sf. Anton, la Iasi

Iesenii se vor putea perinda timp de trei zile, incepand de azi, prin fata moastelor Sf. Anton, unul dintre cei mai mari sfinti ai crestinilor de rit catolic. Moastele Sfantului Anton vor ajunge la Iasi in aceasta dupa-amiaza si vor fi depuse la Catedrala catolica. Maine vor fi mutate la Biserica catolica “Sfantul Anton“, urmand ca miercuri seara, 16 iunie, bustul aurit si relicvele Sf. Anton sa ajunga la Biserica “Sf. Tereza“ din cartierul Nicolina. Moastele Sf. Anton au ajuns in Romania, de la Padova, la 1 mai, urmand ca pe o perioada de aproximativ doua luni sa fie duse la 40 de biserici din tara.

Sursa: Jurnalul National, 14.06.2004
TriRegnum
QUOTE
Iesenii se vor putea perinda timp de trei zile, incepand de azi, prin fata moastelor Sf. Anton, unul dintre cei mai mari sfinti ai crestinilor de rit catolic.

Ceea ce imi place la Sfantul Anton de Padova e ca de fapt acest sfant nu e numai al catolicilor, ci al lumii intregi; la el se roaga pe l;anga catolici si ortodocsi si musulmani si hindusi si budisti, mijlocind la bunul Dumnezeu pentru toti indiferent de religie.
Sfantul Anton de Padova e sfantul lumii intregi, inca din timpul vietii alauri de Sf. Francisc intemeietorul Ordinului Fratilor Minoriti au iubit si s-au rugat si pentru crestini (din ambele Biserici) si pentru evrei si pentru musulmani, pentru toate popoarele.
milimetru
În noaptea de 15 spre 16 iunie 2004, un forumist de la HanuAncutei şi-a plecat genunchii în faţa relicvei Sf Anton. Cu această ocazie, în rugăciunea lui, şi-a exprimat intenţia ca Sf Anton să pună o vorbă bună ştie el unde şi pentru ceilalţi forumişti...

Sursa: Top Secret!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.