Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ion Cristoiu Vs. Cornel Nistorescu
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Mihai
Draga Cornel,

Desi ai ajuns ditamai boss in toate sensurile cuvantului, imi permit sa-ti spun asa cum iti spuneam pe vremea cand iti corectam gramatical manuscrisele, atragandu-ti atentia ca intre subiect si predicat nu se pune virgula. In numarul din 2 iunie al Evenimentului Zilei a aparut un text intitulat Superstaruri politice si analisti la pachet. Pe maidanul acestuia, se comenteaza, printre altele, aparitia mea la Antena 1 ca jurnalist chemat sa-i puna intrebari candidatului Mircea Geoana. Nu discut faptul ca sluga ta n-a inteles misiunea pe care mi-am asumat-o. Cea de a-l intreba pe candidat cum isi va transpune in practica fagaduielile electorale. Dupa 14 ani de observare a vietii politice de la noi, am tras concluzia ca dezamagirile tot mai mari fata de regimul democratic isi au cauza in tragerea pe sfoara a celor multi si amarati cu tot felul de demagogii politicianiste. De aceea am considerat ca trebuie sa ma concentrez pe capacitatea lui Mircea Geoana de a da viata maretelor proiecte din generoasa sa oferta electorala. De felul cum a facut el fata acestei provocari ramane sa judece electoratul bucurestean la alegerile de duminica. Puteam s-o fac pe Procurorul Republicii. Nu-mi era prea greu.

Am dovedit-o in batalia cu atotputernicul Ion Iliescu din primele luni ale lui 1990, cand iti faceam revista Expres, tu fiind patron si eu un biet slujbas de-al tau, semn al rasturnarii lumii cu fundu-n sus dupa decembrie 1989. Am dovedit-o in batalia cu atotputernicul Emil Constantinescu din anii 1996-2000, cand tu, proaspat improprietarit cu un ziar la care n-ai avut nici o contributie, te dadeai huta prin avioanele prezidentiale, in timp ce eu ramasesem somer, gratie intrigilor tale si ale lui Mihai Carciog, amandoi innebuniti de perspectiva unui dosar penal cu care va santaja noul regim. Multi dintre cei dezamagiti de politicienii despre care le spusesem sa-i voteze mi-au reprosat dupa aceea. Astfel ca m-am lecuit de a le mai da sfaturi oamenilor pe cine sa aleaga si pe cine nu. Sunt suficient de maturi dupa atatea alegeri ca sa judece si singuri. Din motive care nu-mi scapa, deoarece le stiu, tu ti-ai asumat in ultimul timp rolul de indrumator al poporului roman in bezna democratiei originale. E biznisul tau. Nu-ti pune insa feciorii in casa sa ma injure, pentru ca nu vreau sa intru in jocurile pe care ti le dicteaza interesele politice si financiare mai mult decat precise. Daca salariatul tau s-ar fi limitat la transpunerea in viata a inaltei tale indicatii de a ma denunta ca nu i-am dat una-n cap lui Mircea Geoana cu poseta lui Gabi Firea, nu m-as fi ostenit sa-ti scriu. Te-as fi lasat in plata Domnului, sa-ti cheltui sanatos milioanele de dolari in care se regasesc si cei 400.000 incasati dupa vanzarea actiunilor la Evenimentul Zilei, pe care ti le-am dat gratuit in februarie 1997. (Iti amintesti, sper, cum ma implorai sa ti le cesionez tie si nu lui Mihai Carciog?!). Am apelat la aceasta epistola, pentru ca prea supusul tau tucalar afirma la un moment dat: "dupa unele informatii din stafful de campanie, Geoana a venit la Antena 1 cu Ion Cristoiu la pachet".

Draga Nistorescu, Am citit in viata mea multe zoaie scurse din condeie mercenare. Cea din Evenimentul Zilei le intrece pe toate. Cand te-am adus in presa din satucul din Delta Dunarii, unde fusesesi repartizat ca profesoras, primul lucru care te-am invatat a fost de a nu da drumul la un manuscris pana nu-l intrebi pe colaborator de unde stie cele pe care le afirma sub palaria lui, "dupa unele informatii". Iti spuneam atunci ca pitifelenicii care nu vor sa fie trasi la raspundere pentru ceea ce scriu se pitesc sub aceasta sintagma echivoca. Maseorul tau, intrebat cine din stafful de campanie al lui Mircea Geoana i-a dat informatiile potrivit carora eu, dupa 14 ani de batalie cu toate regimurile, m-as putea intelege cu un politician, care nu-mi poate oferi nici mai mult talent, nici mai multa sanatate, singurele tentatii pentru un ocnas al scrisului, sa jucam impreuna intr-o comedie ieftina in fata a sute de mii de telespectatori, ar da din colt in colt. Si asta din simplul motiv ca acel cineva nu exista.

Si admitand c-ar fi existat un asemenea nenorocit in stare sa inventeze un lucru care-l compromite si pe seful sau, punandu-l in postura infecta de a-si aranja o confruntare televizata din campania electorala, nu crezi, oare, ca trebuia sa i se dea numele? Sa-l aflu si eu, ca sa-l pot actiona in judecata pentru calomnie. Si nu crezi, de asemenea, ca eu, Ion Cristoiu, aveam dreptul dat de democratia care te-a facut pe tine unul dintre cei mai bogati oameni din Romania saracita de corupti sa fiu intrebat daca asa e inainte de publicarea articolului? Ce-ai spune daca intr-un ziar condus de mine ar aparea ceva in genul, "dupa unele informatii", Cornel Nistorescu a fost ofiter de Securitate trimis in decembrie 1989 sa-i verifice pe muncitorii romani din Orientul Apropiat? Nu-i asa ca te-ai revolta, pentru ca nu s-a respectat regula de aur a gazetariei cinstite, pe care demult n-o mai practici, regula potrivit careia orice persoana are dreptul de a fi intrebata daca e adevarat ce se spune inainte de a se tipari despre ea o afirmatie compromitatoare?

Draga Cornel Nistorescu, esti unul dintre jurnalistii pe care i-am facut oameni. Te-am adus redactor la Viata studenteasca si Amfiteatru. Cand am plecat la Scinteia tineretului, te-am lasat in locul meu redactor-sef adjunct. Ai avut proasta inspiratie de a te purta mojiceste cu fostii tai colegi in noua ta postura, dobandita peste noapte si fara merit, de stab. Te-au dat afara dupa cateva saptamani. Te-am adus sef de sectie la Scinteia tineretului. In nici o luna, ai reusit sa provoci o revolta a tuturor subordonatilor prin aroganta de vataf comunist. Dupa decembrie 1989, te-am imbogatit facandu-ti Expres, Expres Magazin, Evenimentul zilei. Imi datorezi multe. Vilele pe care le ai, costumele Armani pe care le porti, banii cu care-ti cuceresti junele descumpanite, burta care ia proportii pe zi ce trece. Stiu ca esti suparat pe mine. Un controversat om de afaceri vrea sa te vare cu orice pret in conducerea noului imperiu mediatic. Ai impresia ca eu ma opun ambitiei tale de a fi si mai bogat si mai puternic decat esti acum. Te inseli. Nu ma opun. Despre mine poti sa ajungi mai bogat decat Adrian Nastase si mai puternic decat Ion Iliescu, pe care, cu surprindere, vad ca-i pizmuiesti.

M-a intrebat cineva, intr-o doara, desigur, pentru ca nu se punea problema, daca as vrea sa lucrez cu tine in conducerea unui asemenea trust. Am raspuns ca mi-e greu sa te mai vad in fata ochilor, dupa cate mizerii mi-ai facut de cand ai pus mana pe Evenimentul zilei complotand cu Cotrocenii de la vremea respectiva. Merita aceasta parere nemernicia de a da ordin unui haidamac de-al tau sa ma calomnieze atat de grav? Sunt oameni in presa asta pentru care am facut mai putin decat pentru tine. Sunt unii pentru care n-am facut nimic. Toti mi-au fost insa aproape cand a fost cat pe aici sa platesc cu locuinta indrazneala de a fi criticat pe cei de la putere. Unii au publicat in ziarele lor articole in care-mi luau apararea. Altii au organizat chete publice. Tu n-ai miscat un deget. Te inteleg. Cand esti milionar in dolari, 400 de milioane de lei, pe care i-am platit, si inca 250, la care sunt condamnat acum, nu inseamna nimic. Nu ti-am reprosat. M-am gandit ca totul se plateste in viata. Ca va veni o vreme cand vei fi si tu victima celor pe care i-ai strins de pe drumuri, asemenea junelui care azi, cand esti puternic, te linge in fel si chip. Ticalosia de a ma vedea terfelit la ordinele tale, de a mi se inventa o negustorie pe care tu stii bine ca n-o pot face, m-a indemnat sa scriu aceste lucruri. Nu pentru a te trezi la realitate din betia pe care ti-o dau banii si puterea. Tu esti definitiv pierdut. Ci pentru a atrage atentia asupra unui putregai moral al societatii noastre tranzactioniste. Cel desemnat de zicala: A musca mana care te-a hranit. Amin.


Scrisoare Publica trimisa de Ion Cristoiu presei din Romania.
March
He-he-he. Au rabufnit frustrarile lui Ion Tristoiu ( pacat ca nu pot transcrie si pronuntia Carcotasilor rofl.gif ). Nu tu director-general al TVR 1 , nici sub Constantinescu nici sub Iliescu, nu directorul vreunui ziar national important, apoi procese ( parca de calomnie) pierdute ........
ADeziv
Bine, si varianta lui Nistorescu care este? un copy/paste sau un link ar fi foarte util.
de unde a plecat toata treaba?
March
Asteptam reactia lui Nistorescu. Care cred nu va intarzia.
Mihai
Reactia a venit ieri din partea lui Costi Rogozanu, autorul respectivului articol incriminat de Cristoiu.

Televendeta: Despre cum ma pune Nistorescu sa scriu

Cele citeva sute de caractere pe care le-am aruncat ieri in "Televendeta" au declansat un text-fluviu al lui Ion Cristoiu impotriva lui Cornel Nistorescu si impotriva mea (adica omul pe care Nistorescu l-ar pune sa scrie la comanda). Am putine observatii de facut. In primul rind, nu mi-as fi dorit sa fi invatat regulile jurnalismului de la un om care verifica strasnic, prin 1993, informatii precum aceea ca "La Pascani o gaina a nascut pui vii". In dreapta acestei marete stiri trona editorialul lui Ion Cristoiu, un om celebru pentru acuratetea sa jurnalistica.
A doua observatie: in peisajul jurnalistic de pe la noi totul functioneaza in termeni de "cutare l-a pus pe cutarica sa scrie". Asta e soarta oricarui jurnalist tinar in Romania si, implicit, a mea. Cind scriam acid despre dinozaurii literaturii romane in "Romania literara", se gaseau unii bine educati pe la sedintele de partid sa spuna ca "Manolescu m-a pus". Daca publicam un articol mai dur in "Observator cultural", concluzia era simpla: Ion Bogdan Lefter l-a pus. La "Evenimentul zilei", dupa logica lui Cristoiu, Nistorescu imi da instructiuni clare in ce priveste televiziunea. Ei bine, de doi ani si jumatate imi scriu textele pentru ziar netulburat de nimeni, asa cum s-a intimplat si in revistele culturale pina acum. Relatia mea cu "Evenimentul zilei" este simpla: angajator/angajat. Cind scriu bine si cind articolele mele agita apele inseamna ca mi-am facut treaba. Marturisesc ca nu ma asteptam ca tocmai acest text sa-l infurie atit de mult pe analistul Cristoiu. Numai sensibilitatile electorale ii puteau provoca o reactie atit de prompta si de isterica unui analist "la pachet".
A treia observatie: din marile lupte jurnalistice ale analistului cu pricina am retinut mai ales un articol absolut abject, scris impotriva Gabrielei Adamesteanu - Cristoiu a pierdut procesul si apoi restul carierei sale jurnalistice s-a concentrat in adunarea banilor pentru amenda. Pedeapsa o incasezi singur, de obicei. Asa cum eu, daca public o informatie gresita, pot plati scump. Daca, Doamne fereste!, voi gresi, in nici un caz nu voi lua bani de la presedintele tarii sau de la cine stie ce om de afaceri dubios ca sa repar o prostie personala.
Un astfel de analist tine lectii pe pagini intregi pe Agentia Mediafax, foarte prompta, de altfel, in cazuri care privesc onoarea partidelor si a unor analisti "la pachet". Azi, probabil, vor prelua elucubratiile si alte canale media agreate de PSD.
P.S. Ati citit, ca in fiecare zi, un text necomandat de Nistorescu. Acest text are insa o caracteristica: de data asta m-a pus cineva sa scriu. Un analist "la pachet". (Evenimentul Zilei)


Slaba replica as spune, fata de observatiile (o parte dintre ele poate pertinente) ale lui Cristoiu.
March
Scrisoarea era adresata lui Nistorescu. Deci sa asteptam replica lui. Care va urma,sub o forma sau alta, sunt sigur. smile.gif
Mihai
O alta scrisoare publica adresata lui Nistorescu:

O grava dezinformare de presa

In Evenimentul Zilei de ieri se face afirmatia ca, citez, "Pentru un candidat PSD, a lucrat o societate la care actionari sunt directorul ziarului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu si Asociatia Salariatilor de la SNP Petrom". Facem precizarea, in numele Grupului de Presa Ziua, ca aceasta informatie, oferita opiniei publice, reprezinta un act de intoxicare si o grava incalcare a Codului deontologic. Intr-o pagina dedicata neregulilor electorale se sugereaza, nici mai mult, nici mai putin, ca, impreuna cu Asociatia Salariatilor Petrom, ne-am fi implicat, pentru a sprijini un candidat.(...) Singura interventie pe care o avem se limiteaza strict la monitorizarea campaniei electorale si difuzarea de publicitate electorala, contra cost, pe baza unor contracte la vedere. Respectivele machete de publicitate electorala au aparut nu numai in Ziua, ci si in Evenimentul Zilei si alte publicatii. Care este, totusi, originea respectivei insinuari? Evenimentul Zilei porneste de la un document, emis de "Institutul pentru Politici Publice Bucuresti", care analizeaza transparenta relatiei partid-candidat-firma-fundatie. In acest document, se arata ca exista o relatie contractuala intre tipografia ziarulsui Ziua si un candidat PSD. Pe scurt, contra cost si in conditii pur comerciale, am tiparit, pentru acesta, o parte din brosuri. Informam opinia publica asupra faptului ca tot tipografia noastra a tiparit afise electorale, la fel de legal si tot in conditii de transparenta totala sub aspect comercial si pentru un candidat PD, si pentru un candidat PNL. Desi nu este pentru prima data cand Evenimentul Zilei procedeaza astfel in raport cu Ziua, speram sa fie ultima data. Asteptam cu incredere scuzele lui Cornel Nistorescu.

Presedintele Grupului de Presa Ziua
Presedintele Trustului Global
Sorin Rosca Stanescu
Mihai
Dan Andronic vs. Cornel Nistorescu
Replica la Cit a cheltuit Andronic pentru dezastrul PSD?

Am decis sa va scriu aceasta scrisoare intrucat in ziarul pe care-l conduceti ati declansat o serie de articole calomnioase la adresa mea, fara a avea bunul simt de a verifica informatiile publicate. Folosesc aceasta modalitate de a-mi expune punctul de vedere, intrucat toate drepturile la replica pe care vi le-am trimis nu le-ati publicat. In ziarul de astazi ati ingaduit aparitia unui articol in care ma acuzati de fapte imaginare, insotit de o fotografie in care apaream impreuna cu Ion Cristoiu (ceea ce ma onoreaza). Pe langa faptul ca folositi o fotografie veche de 5 ani, toata constructia este ilogica si profund neadevarata.

Nu va scriu in calitate de manager al campaniei electorale a PSD, ci de ziarist. Ne cunoastem de foarte multa vreme. Din iunie 1992, cand aveam 23 de ani, am lucrat impreuna in cadrul aceluiasi trust de presa, Trustul Expres. Eu ca ziarist la "Evenimentul Zilei", dumneavoastra ca director la diverse publicatii ale trustului, ce dadeau faliment rand pe rand. Nu mi-ati fost simpatic nici un moment, dar cred ca acest sentiment l-ati avut si dumneavoastra fata de mine... Nu mi-ati fost simpatic pentru ca nu intelegeam, avand naivitatea unui tanar gazetar, cum de vi se pare moral sa folositi "Evenimentul Zilei", condus si creat de Ion Cristoiu, in scopuri meschine, pentru prosperitatea personala. Prezenta lui Cornel Nistorescu in redactia "Evenimentului Zilei" era asociata, de gazetarii care munceau zi-lumina, cu afacerile de sute de mii de dolari ale trustului. Daca ati uitat, pe acea vreme, 1992 - 1994, conduceati o agentie de publicitate, pe numele ei "Expresiv", care castiga o gramada de bani si prin contracte guvernamentale. Singura preocupare a "gazetarului" Cornel Nistorescu era cum sa-l induplece pe directorul "Evenimentului Zilei", Ion Cristoiu, sa o lase mai moale cu atacurile la adresa guvernului Vacaroiu. Poate mai pica vreun contract...

Nu v-am fost simpatic si poate pentru ca am fost primul ziarist de la "Evenimentul Zilei" care, in 1997, intelegand modul in care doreati sa inchideti dosarul penal cu deturnarea creditului de la Banca Dacia Felix, mi-am dat demisia. In acel an , am parasit functia de redactor sef-adjunct la "Evenimentul Zilei" fiind singurul mod in care puteam protesta fata de marsavia inlaturarii lui Ion Cristoiu si inlocuirea lui cu un personaj obedient fata de noua putere: Cornel Nistorescu. Sunt convins ca dormiti linistit noaptea, desi eu imi aduc aminte ca prin aceeasi perioada, inceputul lui 1997, februarie, am asistat la o discutie extrem de agitata, in care va rugati de Ion Cristoiu sa va cedeze actiunile la "Trustul Expres". Drept este ca nu erati singurul dintre actionari care spera acest lucru, dar Ion Cristoiu a avut nesabuinta sa va considere un prieten si sa cedeze. Prima reactie a managerului Cornel Nistorescu a fost pe potriva caracterului sau: inlaturarea tuturor oamenilor care lucrau la "Evenimentul Zilei". Rand pe rand i-ati facut pe toti sa plece, neavand decat o singura vina: invatasera meseria de gazetar de la Ion Cristoiu. Ca si dumneavoastra.

Ne-am mai intalnit pe vremea cand conduceam trustul de presa "Curentul", iar dumneavoastra il sunati cu insistenta pentru a obtine un contract de publicitate urias de la "Gelsor", care s-a si concretizat printr-o reclama pe prima pagina a "Evenimentului Zilei". Nu imi permit sa va reproduc comentariile facute pe seama dumneavoastra, dar atunci am inteles ca directorul "Evenimentului Zilei" semna contractele de publicitate in calitate de agent publicitar, ceea ce insemna un comision gras pentru conturile "gazetarului" Cornel Nistorescu. Perfect legal, dar profund imoral! Circulau o multime de zvonuri pe aceasta tema, asupra modului in care va construiati averea, dar nu le consider demne de atentia opiniei publice.

In momentul in care am preluat ca manager postul de televiziune "Realitatea" ati inceput sa aveti din nou o problema cu persoana mea. Va deranja ascensiunea acestui post de televiziune, mai ales ca aici lucrase, din nou!, Ion Cristoiu. Ati declansat o campanie de calomnii la adresa postului de televiziune "Realitatea", acuzandu-l de partizanat politic. Principiile deontologice ale meseriei de gazetar nu le-ati aplicat decat in cazurile care va conveneau, pentru ca altfel ar fi greu de explicat cum, in aceeasi perioada, Cornel Nistorescu avea o emisiune la un alt post catalogat ca fiind pro-PSD, Prima TV, cu un salariu fabulos.

Mi-am dat seama ca v-a enervat faptul ca investigam o tranzactie cel putin suspecta din punct de vedere jurnalistic, dar extrem de profitabila pentru persoana dumneavoastra: Radio Total. Dupa cum stiti, ca reprezentant de marca al acestui post de radio, si ca element principal in tranzactie, pachetul de actiuni pe care il detineati l-ati cesionat unui cetatean ucrainean care are o firma la Londra. O acoperire excelenta pentru "gazetarul" Cornel Nistorescu, dar n-ati fost atent la un lucru pe care l-a descoperit investigatia facuta de ziaristii de la Realitatea TV: era o firma "fantoma", fiind in curs de faliment si avand sediul intr-un apartament, alaturi de alte 14 firme ale aceluiasi cetatean ucrainean. Un "investitor" demn de o tranzactie cu directorul "Evenimentului Zilei".

N-am inteles de ce v-a deranjat investigarea aceastei tranzactii pentru ca sunteti liber sa va vindeti partile sociale oricui este dispus sa dea sute de mii de dolari! Mai ales daca acest lucru nu are efect asupra conduitei dumneavoastre profesionale...

Pe parcursul aceleiasi investigatii am mai primit informatii interesante referitoare la o posibila legatura a dumneavoastra incepand din 1986 cu Securitatea, in calitate de informator sau de colaborator. Nu am crezut nici un moment ca un gazetar de talia dumneavoastra poate avea un asemenea trecut... Nu am putut sa cred ca sub numele Cornel Nistorescu se ascundea un informator cu numele conspirativ "Camil"... Din aceste motive n-am continuat investigatia in aceasta directie. Am refuzat sa difuzam aceste informatii pentru ca nu mi s-a parut corect sa aduc la cunostinta publicului o stire neverificata doar din dorinta de a va raspunde cu aceeasi moneda. Daca mentionez aceasta speculatie acum, o fac pentru a va dovedi ca orice cetatean din Romania este vulnerabil la un anumit tip de calomnie, iar adevarul iese la iveala indiferent de promisiunile unora sau altora...

V-am citit serialul dedicat unui personaj imaginar numit Ciucurel Pasha. Trecand peste calitatea editorialelor, mediocra, m-am intrebat daca acestea nu sunt un reflex inconstient al propriei dumneavoastra situatii materiale: vile, conturi grase, terenuri achizitionate prin intermediari. Si multa Putere. Am auzit prin oras ca va laudati cu o avere de 15 milioane de dolari. Poate ca atatia bani, dobanditi pe cai legale fara nici o indoiala, au produs modificari de caracter care v-au transformat dintr-un gazetar format de Ion Cristoiu intr-un Ciucurel Pasha.

In final as dori sa va adresez o rugaminte: reintoarceti-va la meseria de gazetar si lasati "Evenimentul Zilei" sa fie acel ziar impartial, penetrant, dar corect, pe care noi, cei care am lucrat ani de zile alaturi de Ion Cristoiu, l-am creat. Nu uitati ca aveti responsabilitatea formarii unei noi generatii de gazetari care nu trebuie invatata sa denigreze cu orice pret. Doar pentru ca interesul mai mult sau mai putin material al directorului publicatiei o cere!

Dan Andronic
Mihai
Justitia isi bate joc de Ion Cristoiu: inca 250 milioane de lei amenda

Ieri, la Curtea de Apel, jurnalistul Ion Cristoiu a mai pierdut un proces in care a fost acuzat de calomnie de catre directorul Directiei Romane a BBC, Christian Mititelu. Judecatorii Curtii de Apel au respins contestatia depusa de Ion Cristoiu impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care l-a condamnat in 2003 la plata a 250 milioane de lei. Cifra reprezinta jumatate din suma ceruta initial. "Mititelu dorea despagubiri materiale pentru daunele aduse persoanei sale, in dubla calitate: de director al postului si de jurnalist", ne-a declarat Ion Cristoiu.

Procesul a fost declansat in urma unui text publicat in ziarul "Azi", in martie 2000, in care Ion Cristoiu arata, citand din ziarul "Ziua", ca jurnalistul Christian Mititelu este fost securist. "Astazi (ieri - n.r.) a fost la proces si Sorin Rosca Stanescu sa depuna marturie, precizand ca am fost de buna-credinta si ca textele sunt preluate din "Ziua". Dar nu s-a tinut cont de cele spuse de el", mai spune jurnalistul.

"Dupa procesul de calomnie castigat de Gabriela Adamesteanu, cu o suma fixata de Inalta Curte de Casatie si Justitie de 400 milioane de lei - desi initial ea ceruse doar 50 milioane de lei, dar judecatorii au fost mai darnici -, acum am de plata 250 milioane de lei. Nu stiu, in acest caz, daca voi mai face recurs. Ma tem ca iar se va mari suma!", a incheiat Ion Cristoiu.

Sursa: Manuela Golea, Gardianul
Mihai
Ion Cristoiu nu accepta banii lui Gigi Becali

Gigi Becali, patron al echipei Steaua si presedinte al Partidului Noua Generatie, s-a oferit sa achite suma de 250 milioane de lei pe care Ion Cristoiu trebuie sa i-o plateasca lui Christian Mititelu, in urma hotararii Curtii de Apel Bucuresti, relateaza Mediafax. Ion Cristoiu a declarat ca nu accepta oferta si ca prefera sa-si rezolve singur problemele. "Multumesc domnului Becali, care dovedeste ca nu toti oamenii de afaceri ne trateaza drept slugi pe noi, astia de trudim cu condeiul. Dar nu primesc. Trebuie sa-mi rezolv singur problema, pentru ca eu am scris articolul, si nu Gigi Becali", a declarat Cristoiu.
Procesul s-a referit la scandalul "Firul rosu", aparut in primavara anului 2000.

Sursa: Vlad Iorga, Gardianul.ro
Eclectic
Nu cred ca Ion Cristoiu mai are cu adevarat ceva de spus si, din acest motiv, incearca diferite mijloace de a iesi din anonimat. Si faptul ca eviti sa dai o replica e un raspuns... nu neaparat unul defensiv.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.