Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Universuri Paralele
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Dincolo de Ratiune
side_story
Un subiect despre care se vorbeste foarte mult.
Credeti sau nu?
Mai multe universuri, fiecare cu aceiasi lume dar in ipostaze diferite ale istoriei/ cursuri diferite ale evenimentelor etc.
Asa sunt rezolvate paradoxurile create de o "masina a timpului"...
Bralgei
Din cate stiu eu, universuri paralele ar exista. Teoretic este posibil. Partea nasoala este ca materia nu poate calatorii in timp.
Aberatii am citit si vazut prin filme la greu, dar eu nu cred ca este posibil ca materia sa poata face salturi temporale.
gio19ro
Nu exista universuri paralele in care sa existe una si aceeasi lumne dar in ipostaze diferite ale istoriei.
Exista universuri paralele si atat. Fiecare cu lumea lui.
dsrk3r
Citeam anul trecut in Scientific American: exista unele date care sustin ipoteza. Universul paralel este insa departe, departe de tot, mai departe decat ce numim distanta astronomica. Intrebarea care si-o puneau in articol era daca exista si o sincronizare intre universul nostru si cel paralel. Probabil ca acolo mai exista un eu care scrie acest mesaj exact in acelasi moment. Daca se considera universul infinit atunci si cel mai improbabil lucru trebuie sa aiba loc undeva. Deci pregatiti-va sa mergeti in vizita la alter ego-urile voastre. smile.gif
OMU'BUN
Nu stiu daca din ceea ce am citit, as putea sa spun ca era sau nu fictiune, desi in revistele respective erau interpretate ca fapte reale si extrem de ciudate. Da, se pare ca exista lumi paralele, in care din cand in cand mai apar si anomalii ca si in lumea noastra de altfel. Am citit despre doi pusti care vorbeau o limba absolut necunoscuta pe pamant, dar care aveau o educatie extrem de evoluata in raport cu cea a pustilor de varsta lor, care au aparut instantaneu pe o plaja si care sustineau ca acolo ar trebui sa fie casa parintilor lor si ca ei locuiesc acolo impreuna cu toata lumea aceea care a disparut in mod ciudat in urma unei furtuni de nisip.
In acelasi timp, am citit si despre pamanteni disparuti in mod ciudat si aparuti dupa mult timp, neschimbati ca varsta, sau care apar din cand in cand numai pentru persoanele foarte dragi si pentru un timp extrem de scurt. Pentru cazul de pe urma, citeam despre o familie (se dadea nume, adresa, detalii clare) al carei copil de 6 ani a cazut in fantana din curtea casei. Disperati, au strigat dupa ajutoare. Lucru ciudat a fost ca desi copilul a cazut sub ochii lor, el nu a fost gasit niciodata in fantana, desi s-a facut apel la scafandri profesionisti. Si totusi, mama copilului n-a incetat niciodata sa creada ca intr-o zi baiatul lor va aparea pe usa casei. In ziua in care acesta ar fi trebuit sa implineasca 21 de ani, el chiar a aparut sub infatisarea unui tanar cu o imbracaminte care nu era catusi de putin obisnuita. Tatal lui murise intre timp, iar el spunea ca stie absolut tot ce s-a petrecut intre timp cu ei. Spunea ca atunci cand cazuse in fantana, inainte sa ia contact cu apa, s-a pomenit "luat" si dus intr-o lume unde mai erau copii ca el, dar nu pareau sa fie obisnuiti. "Acum" i se permisese doar cateva clipe sa-si viziteze mama, s-o linisteasca, si sa-i spuna ca lumea nu se limiteaza doar la ceea ce vedem in jurul nostru. Si ca, in ciuda faptului ca un contact fizic este practic imposibil (cu exceptia lui, desigur) aceste lumi pot comunica telepatic si se pot influenta!
Adevarat sau fals, cine poate sti?
Blakut
Prea multe filme strica smile.gif

Teoria universurilor paralele permite calatoria in timp, evitand 'paradoxul bunicului' smile.gif
J_ENGRAMME
In sistemul de referinta spatiu-timp, traim in primul cadran. Acolo unde si timpul,si spatiul sunt pozitive. Dar mai raman 3 cadrane : spatiu pozitiv cu timp negativ, spatiu si timp, ambele negative, spatiu negativ cu timp pozitiv. De ce nu ar fi si ele populate? Toata povestea e sa gasim cum sa trecem de axa, printr-un anumit punct. Dar, daca am ajunge in origine, de acolo am putea vizualiza toate cele patru cadrane. Asta ar insemna, sa ne intoarcem la origini?!?
thunder
QUOTE (side_story @ 30 May 2004, 12:42 AM)
Un subiect despre care se vorbeste foarte mult.
Credeti sau nu?

- eu personal cred si m-am si convins practic de existenta lor. Nu la modul cum ati vazut in filme, ci in forum meu launtric.

QUOTE
Mai multe universuri, fiecare cu aceiasi lume dar in ipostaze diferite ale istoriei/ cursuri diferite ale evenimentelor etc.
Asa sunt rezolvate paradoxurile create de o "masina a timpului"...


- eu personal cunosc doua teorii vis a vis de aceasta realuitate a universurilor paralele, pe care de acum inainte aici in topic le voi numi scurt, UP pt. a scurta timpul. smile.gif

1. teoria existentei lumilor paralele cu diferite nivele de vibratie, lungimi de unda, care coexista cu toate in acelasi "timp si spatiu".

- ca o analogie demna de a prezenta aceasta idee este aceea a "spatiului eteric", asa zisa "emisie in eter" a posturilor de radio sau tv de ex. Se foloseste expresia "se transmite in eter" in domeniul comunicatiilor. Nu e vorba de acelasi eter din textele oculte, asa ca e bine sa stabilim de pe acum aceasta "diferenta".

- avem acelasi "eter", acelasi "aer", acelasi spatiu samd in care se emit mai multe "emisiuni radio". Fenomenul il cunosc mai toti, dar il expunem pe scurt.

- avem o persoana care rosteste niste cuvinte, deci un sunet. Niste aparate electronice interpreteaza acele sunete si le moduleaza si le transforma in energie electrica. Alte module ale aparatului le transforma in anumite "unde", care se moduleaza pe o anumita "lungime de unda", sau frecventa de vibratie. Un suport (antena) special construit pt. a recepta EXACT acel tip de energii din acea lungime de unda, recepteaza acea emisie, o transmite unor senzori capabili sa demoduleze acele semnale si sa le transforme in energie electrica, iar alta parte componenta le transforma din nou in sunete. Acest tip de transmisie este in special folosita in transmisia posturilor de tv. La transmisia emisiunilor radio lucrurile se nuanteaza, in sensul ca folosim o aceiasi antena, dar se modifica anumiti parametri ai unul modul de receptie (bobina-condensator , samd) motiv pt. care putem receptiona diferite posturi cu lungimi de unde diferite (frecvente de vibratie).

- fiinta umana are un asemene sistem launtric modular (sintemul de centri de forta, asa zisele chakras) cu ajutorul caruia receptioneaza si emite pe o anume plaja de frecvente de vibratie. In mod obisnuit, adica la omul obisnuit, "aparatul se livreaza cu setarile default". smile.gif Aceste setari sint specifice lumii fizice, motiv pt. care senzorii (organe de simt) nostri fizici (vazul, auzul, gustul, mirosul, samd) cit si cei subtili sint "reglati" pe frecventa de vibratie a lumii fizice. Din acest motiv, majoritatea oamenilor nu "vad" (acceseaza) decit lumea fizica.

- anumiti oameni cu diferite inzestrari mai speciale pot accesa in mod spontan, la vointa sau fara voia lor anumite realitati specifice altor lumi parelele. Functie de organele de simt cu care ei acceseaza acele lumi paralele respective pot fi numiti: empatici, clarvazatori, clarauzitori etc. Ex. de astfel de inzestrari asa zis paranormale:

- a mirosi (accesa) mirosuri existente in alte lumi paralele, sau din alte locuri din planul fizic, de ex. sa mirosi trandafirii din Olanda, din parcul cutare, adica isi "deplasa" simtul mirosului la distanta si putea mirosi in acele locuri. Acesta este aspectul receptiv al acestei inzestari. Aspectul activ, emisiv este acela in care respectivul poate "emite" el insusi mirosuri fizice sau subtile. Cunosc cazuri concrete de astfel de persoane care emiteau mirosuri subtile, care aveau chiar si un echivalent fizic, adica erau simtite si de altii din jurul lor.

- O astfel de persoana se afla la mare, pe plaja, pe cearceaf. Dupa cum simt, pe plaja sint o multime de musculite, care se aseaza mai mult sau mai putin pe unele persoane sau unele cearceafuri. La emisia acelui miros subtil (dar si fizic) musculite se stringeau pe cearceaful lui mai abitir decit pe altele din jur. Spun asta ca sa intelegeti ca nu era doar o impresia paranoica a mea si a celor din jur, care asistau la acel fenomen, ci pina si "natura" aducea dovezile ei.

- alt caz este al unei persoane care emitea un miros subtil f. rafinant, pe care o terta persoana il simtea, si care era f. contrariata ca nu recunoastea mirosul, ea care era specialista in mirosuri si recunoasterea acestor mirosuri specifice diferitelor parfumuri (sincer sa fiu, inca nu am reusit sa "inteleg" cum de reusesc unii sa aibe "memoria" mirosurilor; vorba vine nu inteleg, teoretic stiu cum, dar eu personal nu am inca acea "memorie" a mirosurilor). smile.gif Acea specialista in mirosuri simtea acel "parfum" si il caracteriza "deosebit de rafinat" si placut.

- a vedea in lumile subtile, paralele, sau chiar in lumea fizica, la distanta, sau altfel spus isi "deplasa" simtul vazului la distanta si putea vedea in acele locuri. Aici s-ar incadra asa zisii clarvazatori care pot fi de diferite tipuri si de diferite grade de elecare si subtilitate (inaltime) de "vedere". Unii pot vedea ce se petrece la Gigel acasa, altii pot vedea ce se petrece in lumile subtile (paralele) in zona in care se afla, de ex. sa vada ingerii sau demonii sau alte entitati subtile care exista alaturi de noi in acele momente, altii pot vedea ce se petrece pe alte planete, sau in alte lumi astrale, altii pot sa vada in trecut sau viitor, samd. Cazul "oarbei" Valentina Girlea este deja cunoscut si studiat de multi oameni de stiinta, preoti si chiar a fost apelata de politie sa-i ajute in elucidarea unor cazuri, deasemenea si de cei de la NASA si altii. Ea chiar a vorbit de modul in care vede ea cliseele akashice prezente (inregistrate) de ex. la "locul faptei", ca si cum ar fi o "carticica mica", care se deschide brusc si in fata ei se deruleaza ca si cum ar fi vizionate la un ecran tv, dupa care acea "imagine" de restringe in acea "mica carticica" (cliseu akashic) si se retrage de unde a iesit ("locul faptei"). Ea poate vedea culorile aurei, ale cristalelor, ale plantelor, poate vedea trecutul, chiar si anumite incarnari trecute, si ceva evenimente din viitor. Chiar a prezentat in cartea ei citeva situatii din viitorul planetrei si Romaniei.

- a simti (percepe) emptic energiile subtile cit si gradul de trezire si dinamizare a centrilor de forta, cei care vehiculeaza energia din aura fiintei. Acesti empatici isi pot deplasa simtul de "pipait" in propria lor aura, corp fizic, sau in corpurile altora, in aura lor, linga ei sau la mililoane de k. distanta, ba chiar si in lumile (universuri) subtile asa zis paralele.

- am dat citeva exemple, dar ele sint mult mult mai multe si ele exemplifica realitatea si existenta lumilor paralele. Am prezentat la inceput analogia cu aparatul de radio pt. a intelege cum de e posibil ca acesti "paranormalisti" pot sa aibe acces la aceste lumi paralele pe diferite nivele ale lor (vaz, auz, pipait, miros etc). Ei isi schimba la vointa nivelul de vibratie al "modulului" simtului cu care vrea sa acceseze acea lume paralela modulind propria sa frecventa de vibratie pe EXACT aceiasi frecventa de vibratie a acelei lumi paralele, pe care le pot accesa separat de lumea fizica, sau in paralel (cu ce se petrece in) cu lumea fizica. V-am descris "tehnic" aceasta realitate si pt. ca sa o intelegei dpdv logic si rational, dar si sa realizati ca nu numai unul sau altul poate sa faca asta, ci tu totii putem ajunge la acele capacitati daca reusim sa capatam controlul acelor "module launtrice".

2. exista si o asa zisa teorie a UP fizice, in care fiinta noastra traieste in mod simultan in mai multe astfel de UP. Filmul "The One" cu Jet Li prezinta f. vag si de departe aceasta realitate, intr-un mod simplist si pueril, dar ceva ceva adevaruri sint prezente in acel film. Nu cunosc f. multe detalii in aceasta directie, si oricum nu doresc sa aprofundez f. tare subiectul pe liste publice, nici particular, pt. ca lucrurile sint f. complicate si lucrurile nu sint asa de deslusit prezentate, si nici accesbile momentului istoric in care ne aflam. Tot ce pot sa spun ca in cazul acesta, spatiul si timpul sint asemanatoare daca nu chiar identice ca derulare si dimensiune, de la un univers la altul, spre deosebire ce cazul 1), unde timpul si spatiu au o alta conotatie de la un univers la altul, ele putindu-se dilata sau contracta fata de timpul si spatiul cunoscut de noi in lumea fizica. Nu pun in discutie asa zisele porti "spatio-temorare" prin care se poate calatori fie in spatiu (de ex. mergi cu masina pe soseaua din Germania si te trezesti mergind cu aceiasi masina pe o sosea din Argentina), fie in timp (de ex. mergi pe alea din parc in anul 2000, si ajungi la un moment dat, pe aceiasi alee, in anul 1865), cu toate ca si acestea sint in strinsa legatura cu aceste teorii.

thunder
QUOTE (Bralgei @ 31 May 2004, 06:25 PM)
Din cate stiu eu, universuri paralele ar exista. Teoretic este posibil. Partea nasoala este ca materia nu poate calatorii in timp.

- ba poate si chiar se petrece asa ceva. Cazul Triunghiului Bermudelor, sau experimentele de la Philadelfia arata ca se poata asa ceva.

- exista si alte cazuri de acest gen descrise de literatura de specialitate.

QUOTE
Aberatii am citit si vazut prin filme la greu, dar eu nu cred ca este posibil ca materia sa poata face salturi temporale.


- eee, uite ca se poate chiar daca unii cred sau nu in aceasta realitate. smile.gif

thunder
QUOTE (gio19ro @ 31 May 2004, 09:30 PM)
Nu exista universuri paralele in care sa existe una si aceeasi lumne dar in ipostaze diferite ale istoriei.
Exista universuri paralele si atat. Fiecare cu lumea lui.

- sa privim initiatic problema.

- dpdv al decurgerii timpului, avem trecut, prezent si viitor. Asta e o viziune "imanenta" a realitatii divine a lui Maya. Privind transcendent avem doar PREZENTUL si NUMAI el, nimic in afara lui.

- ceea ce cunoastem voi despre viitor este ca "nu e batut in cuie", deci initiatic vorbind sint mai multe posibile viitoruri. Unul mai "consistent", pe care de regula il vaz si clarvazatorii, dar si mai multe altele, mai aproape de acesta ca evenimente desfasurate, sau mult diferite. Intr-un dintre aceste viitoruri poti sa fii in cutare an bolnav de cancer, in altul sa fii doar racit, sau in altul sa fi mort, samd. Acestea difera functie de ce decizii iei la un moment dat in viata ta.

- sa punem pe o axa orizontala sirul de evenimente.

A .................................. B ....................................... C D E F etc

A este trecutul, B este prezentul si C D E F sint diferite posibilitati din viitor. Daca in B iei o decizie, te vei confrunta cu viitorul C. Daca iei o alta decizie, vei avea D samd. Ce te face ca in B sa iei o decizie sau alta ?

- Conform afirmatiilor lui Buddha, "puterea de intelegere si actiune (decizie) depinde de karma". Ce inseamna asta pt. noi, acum in prezent si ce este karma si cum influenteaza ea aceasta situatie ?

- karma este o "inzestrare" subtil launtrica cu care sufletul si spiritul "calatoreste" prin lungul sir de vieti (incarnari). Ea este de mai multe tipuri si "subtilitati". Cea mai grosiera este aceea care se manifesta afectiv fizic intr-un moment, ca de ex. te imbolnavesti subit, sau iti cade o catramida in cap, ai un accident, cistigi la loto, etc. Stiuplata in cuvinte lumesti, legea karmei s-ar prezenta cam asa: "bine faci, bine gasesti", "cine taie cu sabia, de sabie va fi taiat". Revenind la probl;ema noastra, karma este inregistrare subtila in zestrea noastra spirituala, care iese la suprafata si se manifesta cind condtiile exterioare sint specifice acelei "inregistrari". Ne confruntam in prezent cu o anume suferinta sau limita, datorita modului in care am actionat in trecut. Cindva acel trecut a fost prezent, cum si prezentul de acum era un viitor pt. atunci. Deci in fapt avem un soi de prezent continuu, cel putin dpdv teoretic.

- avind in vedere ca C, D si E sint diferite tipuri de suferinta, iar F este o mare bucurie, arata ca actiunea noastra in B (asa zisul prezent) este hotaritoare. Dar cum hotarirea noastra depinde de kamra si intelegere noastra de acum, care este data de actiunile din trecut, iata lantul slabiciunilor, dar in acelasi timp si ne este prezentata modalitatea in care noi, acel "eu" din diferitele situatii, A, B, C, D, E, F samd sint diferite vieti pe care "eu" le are in mod paralel, adica traieste in universuri paralele. Unii ar spune, ok, dar daca "ma duc in trecut" si fac o anumita schimbare, eu schimb astfel prezentul si chiar viitorul. Da, poate, dar poate ca el in acest fel nu schimba prezentul si viitorul, ci translateaza cu constiinta intr-un alt UP in care lucrurile aveau acea desfasurare pe care el "a schimbat-o".

- dincolo de aceasta "fantezie", a schimba trecutul nu este la indemina oricui, iar aceste "dosara akashice cosmice universale" sint pazite de spirite divine elevate deosebit de puternice (asa zisii "DOMNI ai KARMEI"), care nu permit astfel de modificari fara asentimentul lui Dumnezeu.

- deci, iata cum, macar si teoretic deocamdata, este posibila aceasta teorie a UP fizice, "eu in acelasi timp" in mai multe universuri fizice.
thunder
QUOTE (amenophis @ 2 Jun 2004, 12:30 AM)
Citeam anul trecut in Scientific American:

- sugerez alte surse aflate in domeniu, nu astfel de "jucarii". smile.gif

QUOTE
exista unele date care sustin ipoteza. Universul paralel este insa departe, departe de tot, mai departe decat ce numim distanta astronomica.


- UP sint chiar acum si aici linga noi. Fiecare loc fizic de ex. are si o "infinitate" de UP in "jurul" lui. Functie de modulatia launtrica pe care o ai intr-un moment, poti trai (simti) o lume paradisiatica, sau una demoniaca samd.

QUOTE
Intrebarea care si-o puneau in articol era daca exista si o sincronizare intre universul nostru si cel paralel.


- exista aceasta "sicronizare". In casa unde ne aflam "impartim" spatiul cu mai multe spririte aflate in UP aflate intr-o lungime de unda apropiata celei a lumi fizice. Ceea ce spunem, gindim si actionam creaz deasemenea in jurul nostru un spatiu si o rezonanta care va atrage entitati de acelasi fel cu atitudinea si reactile noastre. Sa nu se mire cei care de ex. il au pe "uciga-l toaca" mai mereu pe buze daca mai devreme sau mai tirziu se confrunta cu situatia in care va afla citi demoni se afla sau s-au aflat in trecut alaturi de el. La fel si cu cel care are pe buze, in gind si in fapta pe Dumnezeu, ingerii si Puterile Ceresti Divine. Nu intimplator se spune:"omul sfinteste locul". Tot la fel , dar in sens invers, omul poate sa si "blesteme" locul.

QUOTE
Probabil ca acolo mai exista un eu care scrie acest mesaj exact in acelasi moment. Daca se considera universul infinit atunci si cel mai improbabil lucru trebuie sa aiba loc undeva. Deci pregatiti-va sa mergeti in vizita la alter ego-urile voastre.


- ceva ceva este posibil in aceasta situatie ...
J_ENGRAMME

Nu cred ca ar trebui sa amestecam universurile paralele in definirea lor fizica, cu anumite capacitati asa zise "extrasenzoriale" ale anumitor oameni. Este adevarat, sunt oameni (si nu putini) care percep ceva mai mult decat majoritatea. Dar astea sunt facilitati ale creierului uman, pe care il folosim la un procentaj destul de redus al capacitatii lui totale, prin care ei percep realitatea ce ne incojoara. Si o fac cu aceleasi simturi ca si noi, dar pe o scara superioara, iar informatiile sunt procesate de creier cu mai multa acuratete(acea intelegere a lumii la care ajungi prin meditatie).
O experienta intr-adevar inedita, este lansarea BPS-ului pe 19 Aprilie, si rezultatele pe care le va da peste 10 luni vor aduce destule lamuriri si in aceasta teorie. Daca un corp material (conform teoriei relat. lui Einstein) "mananca" un pic din spatiul si timpul care-l inconjoara, atunci, in jurul gaurilor negre, ar fi o adevarata cadere a spatiului si timpului, chiar la valori negative (asta daca ne bazam pe acea matematica care spune ca 1+1=2). Acolo ar putea fi raspunsul adevarat al "lumilor paralele" pe care le-a descris, literar vorbind, f. bine H.G.Wells.
De exemplu OGLINDA. Mi se pare cea mai "diabolica" inventie. Ce e in ea, nu exista. Chiar daca modelul ei a fost chiar apa, sursa vietii in "universul nostru temporal".
thunder
QUOTE (J_ENGRAMME @ 7 Jun 2004, 09:37 PM)
Nu cred ca ar trebui sa amestecam universurile paralele in definirea lor fizica, cu anumite capacitati asa zise "extrasenzoriale" ale anumitor oameni.

- le se "amesteca" vrem nu vrem, caci respectivele inzestrari (unele) tin deja de specificitatile acelor UP.

QUOTE
Este adevarat, sunt oameni (si nu putini) care percep ceva mai mult decat majoritatea. Dar astea sunt facilitati ale creierului uman, pe care il folosim la un procentaj destul de redus al capacitatii lui totale, prin care ei percep realitatea ce ne incojoara.


- omul are la aparatul sau de radio un buton cu care schimba posturile. Daca e ignorant, el va spune ca acel buton face operatiunea, nu un discpozitiv (modul) specializat in asa ceva, iar butonul nu este decit o banala "pirghie".

- cam la fel e si cu "creierul". El e ca un "buton". Asa zisele puncte de reflexie de pe creier unde se spune ca se gasesc cutare "functii" sint de fapt "pirghiile" care actioneaza adevaratele functii paranormale. Ele "functioneaza" pe "schema" dispozitivului holografic, sau asa zisa lege divina: "totul in parte si partea in tot".

QUOTE
Si o fac cu aceleasi simturi ca si noi, dar pe o scara superioara, iar informatiile sunt procesate de creier cu mai multa acuratete(acea intelegere a lumii la care ajungi prin meditatie).


- ma rog ...

QUOTE
O experienta intr-adevar inedita, este lansarea BPS-ului pe 19 Aprilie, si rezultatele pe care le va da peste 10 luni vor aduce destule lamuriri si in aceasta teorie.


- ce e BPS ? satelit ?

QUOTE
Daca un corp material (conform teoriei relat. lui Einstein) "mananca" un pic din spatiul si timpul care-l inconjoara, atunci, in jurul gaurilor negre, ar fi o adevarata cadere a spatiului si timpului, chiar la valori negative (asta daca ne bazam pe acea matematica care spune ca 1+1=2). Acolo ar putea fi raspunsul adevarat al "lumilor paralele" pe care le-a descris, literar vorbind, f. bine H.G.Wells.


- conform unor viziuni oculte gaurile negre sint "porti spatio-temporare" ce leaga anumite universuri de altele.

QUOTE
De exemplu OGLINDA. Mi se pare cea mai "diabolica" inventie. Ce e in ea, nu exista. Chiar daca modelul ei a fost chiar apa, sursa vietii in "universul nostru temporal".


- viziunea iti apartine. Altora oglinda le-a fost salvatoare si chiar divina.
Blakut
Pana una alta, gaurile negre sunt cam departe. Se incearca reproducerea lor pe pamant... lucru cam primejdios zic eu...

Omul nu poate inca avea grija de propria sa planeta, nu cred ca e gata sa caute universuri paralele.
thunder
QUOTE (Blakut @ 10 Jun 2004, 12:15 AM)
Pana una alta, gaurile negre sunt cam departe.

- sint mai aproape decit crezi.

- comform legii similitudinii, "tot ceea ce exista in Macrocosms exista si in microcosmosul uman, iar ceea ce nu exista in microcosmosul uman, nu exista nici in Macrocosmos".

- iata ca in acest fel ai aflat ca exista "gauri negre" si in microcosmosul fiintei tale, si le ele poti avea acces oricind, cu conditia sa stii cum. Asta o afli urmind o cale spirituala autentica, vie. Cine reuseste sa controleze aceste "gauri negre" launtrice, poate avea accea la orice univers (lume) paralela doreste. E ceva asemanator ca in "Star Gate", totul e sa stii care sint "codurile" tintei catre care te indrepti, iar aceste "coduri" sint de fapt "rezonantele" (lungimea de unda a acelei lumi) specifice acelei lumi paralele.

QUOTE
Se incearca reproducerea lor pe pamant... lucru cam primejdios zic eu...


- primejdios pt. cei care nu inteleg legile divine si nu sint in acord cu voia divina, aia pe care am inteles ca o negi. smile.gif

QUOTE
Omul nu poate inca avea grija de propria sa planeta, nu cred ca e gata sa caute universuri paralele.


- adevarat, nici toti cautatorii spirituali nu sint inca in stare sa caute acele universuri, dar, cum spune si acea maxima a intelepciunii: "cind omul e pregatit, i se ofera si posibilitatea".
Blakut
Eu vorbeam de gaurile negre materiale, fizice, alea care te atrag inauntru cu o gravitatie care invinge si lumina.
Acuma, cred ca gaurile de care zici tu sunt metaforice, nu trebuia sa o iei chiar asa...

Ce legatura are divinitatea cu gaurile negre?

Religia crestina ii ardea pe rug pe cei care spuneau ca pamantul e rotund. Acuma vad ca asimileaza orice teorie stiintifica si o inglobeaza in spiritual. Interesanta tactica. thumb_yello.gif unsure.gif
thunder
QUOTE (Blakut @ 10 Jun 2004, 01:00 AM)
Eu vorbeam de gaurile negre materiale, fizice, alea care te atrag inauntru cu o gravitatie care invinge si lumina.

- este impresia ta ca sint "materiale". Dincolo de asta, orice manifestare fizica, materiala are in spatele ei o manifestare mai subtila, iar asta una si mai subtila si tot asa. Materia fizica este cea mai grosiera forma de manifestare a energiei.

QUOTE
Acuma, cred ca gaurile de care zici tu sunt  metaforice, nu trebuia sa o iei chiar asa...


- sint la fel de reale precum sint si undele radio pe care chiar daca nu le vezi si nu le poti pipai, ele exista.

QUOTE
Ce legatura are divinitatea cu gaurile negre?


- Intreaga Manifestare este Creatia lui Dumnezeu, inclusiv gaurile negre. Era la un moment dat o glumita adevarata.

- la un intelept vine un ateu si vrea sa-l ia peste picior spunindu-i:

- iti dau un sac de aur daca imi arati unde e Dumnezeu. Inteleptul a raspuns:

- iti dai 10 saci de aur daca imi arati unde nu e !

rofl.gif

QUOTE
Religia crestina ii ardea pe rug pe cei care spuneau ca pamantul e rotund. Acuma vad ca asimileaza orice teorie stiintifica si o inglobeaza in spiritual. Interesanta tactica.


- si ce treaba am eu cu ce au facut fanaticii si habotncii unei religii sau altele ?

- lucrurile stau invers. In sfirsit, pas cu pas, putin cite putin, ajunge si stiinta la anumite concluzii pe care stiintele oculte milenare le cunoasteau de mii de ani.

- cit despre tactica, afla ca eu am fost in pielea ta, ateu, tu in a mea inca mai ai pina sa ajungi. smile.gif
jamie.gif
Blakut
QUOTE

- lucrurile stau invers. In sfirsit, pas cu pas, putin cite putin, ajunge si stiinta la anumite concluzii pe care stiintele oculte milenare le cunoasteau de mii de ani.



Se descoperisera gaurile negre cu mult inaintea telescopului, nu?
smile.gif
QUOTE

Materia fizica este cea mai grosiera forma de manifestare a energiei.


Care sunt formele de manifestare ale energiei?

Ma tot numesti ateu...
thunder
QUOTE (Blakut @ 10 Jun 2004, 12:12 PM)
QUOTE

- lucrurile stau invers. In sfirsit, pas cu pas, putin cite putin, ajunge si stiinta la anumite concluzii pe care stiintele oculte milenare le cunoasteau de mii de ani.



Se descoperisera gaurile negre cu mult inaintea telescopului, nu?

- da

QUOTE
QUOTE

Materia fizica este cea mai grosiera forma de manifestare a energiei.


Care sunt formele de manifestare ale energiei?


- te invit pe tine sa le afli si chiar sa le percepi dincolo de minte.

QUOTE
Ma tot numesti ateu...


- smile.gif am vazut pe altul ca a facut-o tongue.gif dar oricum se vede de la distanta gindirea ta strict materialista. Ca de ex. "Se descoperisera gaurile negre cu mult inaintea telescopului, nu?"
Blakut
Ok, de unde stii faza cu gaurile negre? Da-mi un link, ceva...
thunder
QUOTE (Blakut @ 10 Jun 2004, 11:45 PM)
Ok, de unde stii faza cu gaurile negre? Da-mi un link, ceva...

- nu am si nu am cautat un astfel de link. Stiu ca tu vrei "dovezi materiale", altfel nu crezi, dar ce am avut de spus vis a vis de "gaurile negre" din Univers in corelatie cu cele din Microcosmosul fiintei umane deja am dat referiri la legile care le guverneaza.

- inteleptii si clarvazatorii din vechime nu aveau nevoie de telescoape pt. a cerceta Universul si Microuniversul.
Blakut
Deci informatia conform careia gaurile negre au fost descoperite inaintea telescopului este inventata de tine? Ai mintit deci cand ai raspuns da la intrebarea mea?

Ai idee ce sunt gaurile negre, in lumea reala?

>Sa inteleg ca toate teoriile de aici sunt inventia ta? Ceea ce ai spus despre gaurile negre ma fac sa cred ca da.

Postezi cu certitudine niste idei, fapte, care nu au nici o documentatie decat in capul tau, nu exista carti scrise despre ele sau mai stiu eu ce.
thunder
QUOTE (Blakut @ 11 Jun 2004, 01:06 AM)
Deci informatia conform careia gaurile negre au fost descoperite inaintea telescopului este inventata de tine? Ai mintit deci cand ai raspuns da la intrebarea mea?

- nu am mintit. Lumea si Universul exista de cu mult mai mult timp decit stii tu ca exista sau de cind a aparut asa zisa "stiinta" care iti este pt. tine "Dumnezeu".

QUOTE
Ai idee ce sunt gaurile negre, in lumea reala?


- am precizat deja asta.

QUOTE
Sa inteleg ca toate teoriile de aici sunt inventia ta? Ceea ce ai spus despre gaurile negre ma fac sa cred ca da.


- este problema ta ce intelegi/accepti si la ce tipuri de dovezi vrei sa ai acces pt. a "crede".

- vrei sa combati existenta legilor divine ? Te rog sa incepi cu "legea similitudinii". rolleyes.gif

QUOTE
Postezi cu certitudine niste idei, fapte, care nu au nici o documentatie decat in capul tau, nu exista carti scrise despre ele sau mai stiu eu ce.


- nu am ca surse numai cartile.

- aceiasi "certitudine" o afisezi si tu cind iti faci propriile afirmatii.

- deviem de la subiect - UNIVERSURILE PARALELE !

Blakut
AA!!!

Mai, ce ideile mele nu sunt batute in cuie. Eu inca imi pun intrebari, tu crezi ca ai gasit toate raspunsurile. Am anumite teorii si 'credinte', dar la mine nu sunt batute in cuie, ocolesc sa fiu 'fanatic'.

Universuri paralele... de ce naiba le zice paralele? Din moment ce nu exista concept de paralel sau perpendicular inafara universului, la ce naiba sunt paralele? Nu exista paralel!

O sa aflam de univ paralele cand vom construi prima masina a timpului, adica niciodata.

thunder
QUOTE (Blakut @ 11 Jun 2004, 10:36 AM)
Mai, ce ideile mele nu sunt batute in cuie. Eu inca imi pun intrebari, tu crezi ca ai gasit toate raspunsurile. Am anumite teorii si 'credinte', dar la mine nu sunt batute in cuie, ocolesc sa fiu 'fanatic'.

- nu am gasit toate intrebarile, inca mai caut si eu raspunsuri. Am gasit o parte, probabil unele bune, altele partial bune, cu timpul si cu inaintarea in sus pe piramida evolutiei spirituale voi avea acces la adevaruri superioare.

QUOTE
Universuri paralele... de ce naiba le zice paralele? Din moment ce nu exista concept de paralel sau perpendicular inafara universului, la ce naiba sunt paralele? Nu exista paralel!


- paralel adica toate in acelasi timp. Una intralta, una linga alta, samd. Analogia cu multitudinea lungimilor de unda specifice posturilor de radio zic ca se apropie cel mai bine de realitatea UP. In acelasi "aer", avem zeci sau sute de transmisii radio, fiecare cu "viata" ei.

QUOTE
O sa aflam de univ paralele cand vom construi prima masina a timpului, adica niciodata.


- poate ca se va construi si aparatul ala, dar ti-am mai spus, accesul la "gaurile negre" din fiinta ta iti poate aduce si capacitatea de a te deplasa in diferite UP. Stiu ca are SF pt unii, dar invatatura milenara orientala a stipulat demult aceasta realitate.
nefertiti-old
QUOTE (thunder @ 11 Jun 2004, 12:51 PM)

paralel adica toate in acelasi timp.

laugh.gif
cactus
Curios....Am mai citit de chestia asta; si Padurea Baciului langa Cluj....






MARTURIE-SOC DIN TIMPUL EXPERIMENTELOR MILITARE DIN MUNTII BUZAULUI
AM VENIT DE DINCOLO!

Tara Luanei, din Muntii Buzaului, este o zona in care se petrec fenomene ciudate, despre care povestesc batranii, unde oamenii dispar in "ceata" sau sunt "azvarliti" in alte locuri de o forta nevazuta.
Specialistii care au cercetat acest fenomen au remarcat ca disparitiile se produc "natural", in anumite conditii fizice, sau par a fi vointa "cuiva". Exista relatari despre teleportari stranii, toate fiind legate de cautatorii de comori, de parca ar fi un "zeu" care apara tezaurele sacre ingropate in zona si "azvarle" pe cei care se apropie prea mult de ele.


"BERBECUL" ZBURATOR
"Zeii" din mitologia sumeriana aveau o mare predilectie pentru aur, din care lucrau tot felul de obiecte, ulterior acestea devenind sacre pentru oameni, care le-au inclus in ritualul religios. Multe dintre legendele stranse de profesorul de romana Ilie Mandricel se refera la comorile fabuloase ascunse prin muntii din regiune. Nicolae Densusianu aloca mai multe capitole din "Dacia preistorica" acestor comori zeiesti constituite in tezaure sacre, pentru capturarea carora regii vechimii organizau expeditii dupa expeditii.
In Tara Luanei se afla lana de aur, dupa care au fost trimisi argonautii. Dupa traditie, "lana" apartinea unui "berbece de aur care zbura prin aer, peste pamant si mare", daruit de zeul Soarelui unui rege. Copiii acestuia, persecutati de mama vitrega, au luat "berbecele" si au zburat cu el in tinutul Colchis, cerand protectie regelui de aici, Aiete. Poetul Ovidiu localizeaza tara lui Aiete de la apus de Marea Neagra pana langa tinutul scitilor. Exilat la Tomis, poetul se si lamenteaza in privinta barbarilor care-l inconjoara, "colchii si hoardele de meteree si geti". Getii stim cine sunt. Colchii si meteree au lasat "urme" in Tara Luanei sub denumirea actuala a satelor Colti si Materea, asezari locuite inca din neolitic, unde se afla niste sanctuare stravechi, pazite cu strasnicie de calugari pana in secolul al XIX-lea. Oamenii spun ca aceste sanctuare inscriptionate cu simboluri stravechi sunt adevarate harti ale comorilor sacre.


COMORILE "JURUITE"
Legat de disparitiile de persoane, avem referiri foarte clare in povestirile batranilor despre oameni care au gasit tezaure sacre si au fost azvarliti din locurile unde au fost descoperite aceste comori, de catre "spirite". Astfel, aflam ca, deasupra fostului schit Gavanele, pe Podul Manciului, oamenii au vazut flacarile ce joaca pe comori. Nefiind priceputi in citirea "jocului flacarilor", s-au grabit si au sapat. Comoara de aici era insa "juruita", iar sapatorilor "le-au aparut spaime, fel de fel de calugari si draci, care le-au luat mintile si i-au dus in alte locuri". Cand si-au revenit, ei au povestit cum, in timp ce sapau, au aparut spirite, dupa care s-au trezit departe de locul unde se aflau, de parca ar fi fost ridicati si aruncati de acele spirite ce pazeau comoara. Si poate ar mai fi incercat sa o caute daca si-ar fi adus aminte unde incepusera sa sape. "Parca le luase Dumnezeu mintile", spun batranii.
O alta poveste se refera la un materean, iar despre matereni Ovidiu spunea ca aparau "lana de aur" impreuna cu colchii. Povestea noastra spune ca "un oarecare Matareanu, sapand dupa o comoara, s-a trezit, dupa vreo saptamana, departe de acest loc, intr-o poiana in padure, unde l-au gasit oamenii cam zapacit la cap". Acesta uitase si cine este, era complet derutat.


INCURSIUNE PE "CELALALT TARAM"
Se observa in aceste povestiri ca teleportarile par a fi vointa "cuiva". Specialistii care au analizat fenomenul spun ca nu este neaparat "vointa" cuiva. Poate ca cei care au ingropat tezaurele sacre in anumite locuri cunosteau "anomaliile" zonei. Experimentele extrasenzoriale efectuate in zona in anii '80 au inclus si unul mai putin obisnuit. Unul dintre subiectii umani, un medium cu aptitudini deosebite, s-a oferit sa verifice cu ochii mintii ce se intampla cu acele "aspirari" in ceata albastra, fiind dus intr-un loc unde aparatele indicau o turbulenta energetica. El trebuia doar sa intre in stare de transa si sa comunice, pe cale telepatica, ce se intampla. Spre stupefactia celor prezenti, subiectul a disparut pur si simplu din fata lor. Fiind un experiment militar, panica a fost maxima, mai ales pentru faptul ca trebuia sa se asigure protectia participantilor la experimente. Se temeau ca omul a disparut complet, ca brailenii, dar el a fost descoperit dupa aproape o ora, cazut la pamant, incapabil sa vorbeasca, la cateva sute de metri de locul din care disparuse si unde il mai cautasera cu cateva minute inainte de a fi gasit. Cand si-a revenit, primele cuvinte au fost: "Am venit de Dincolo".


ASPIRAT INTR-UN TUNEL TURBIONAR
Ceea ce a povestit pare fantastic. A fost aspirat intr-un tunel turbionar, gri, la capatul caruia se afla o lumina stralucitoare. "Clasic", s-ar putea spune. Asa se "vede" si din starea de coma. Insa este pentru prima data cand cineva explica aceasta lumina stralucitoare. "Este vorba de o radiatie luminoasa pe care o apreciez avand 300.000 de grade Kelvin". Ar fi fost suficient atat sa-i tulbure pe participantii la experiment. Insa subiectul mai avea si alte "amintiri". A descris peisajul de Dincolo asemanator cu cel pamantean, dar in culori mult mai pure. Si da, a vazut si oameni, o femeie si o fetita aidoma ei, de parea o clona, un batran si un alt barbat, cu ten gri, "altfel decat noi". Straniu, in comparatie cu acestia, subiectului i se parea ciudata rasa umana, fara sa poata preciza de ce. Nu a putut lua contact cu ei, pareau ca ratacesc fara tel, pierduti in timp si spatiu. Sau el era cel care se "ratacise" in timpul si spatiul "lor". Subiectul a apreciat trecerea lui prin lumea de dincolo la o fractiune de secunda si nu i-a venit sa creada ca disparuse aproape o ora. Mergand pe ipoteza ca acei oameni poate disparusera candva in "ceata albastra" si nu mai gasisera calea de intoarcere, au fost chestionati satenii despre disparitii ciudate. "Sunteti oameni seriosi sau cum?", i-a luat la rost o batrana. "Pai cate ciudatenii sunt pe aici, cine sa mai stie!".


TARA LUANEI, POARTA LUI DUMNEZEU
Localnicii spun ca "Tara Luanei" este "Poarta lui Dumnezeu". Are legatura sau nu, un grup de cercetatori japonezi au constatat ca aici se afla al treilea pol energetic al Pamantului, ca importanta, primul fiind Varful Omu. Legatura acestei zone cu stravechea civilizatie sumeriana a facut-o cercetatorul Paul Lazar Tonciulescu, in cartea sa "De la Tartaria la Tara Luanei". Am putea adauga faptul ca, in sumeriana, "Luana" se traduce prin "Cei pe care Anu ii pastoreste" sau, mai prozaic, "oamenii lui Anu", Anu fiind zeul suprem la sumerieni, al carui simbol, al Soarelui, era o cruce cu raze sau o zvastica. In afara de tablitele de la Tartaria cu o scriere protosumeriana (datarea cu C 14 atesta ca asezarea este cu 2.000 de ani mai veche decat orasele sumeriene), ceramica antica descoperita pe teritoriul tarii noastre poarta simbolul zeului Anu. Aici se cuvine sa amintim ca "zeii" sumerieni coborasera pe Pamant cu carele zburatoare si intocmisera inainte de Potop dinastia zeilor, care guvernase peste civilizatia primordiala. Reamintim teoria oceanologului american Rob Ballard, conform careia marele potop ramas in toate mitologiile lumii s-ar fi petrecut in bazinul Marii Negre, care era doar un lac cu apa dulce. Prin ruperea pragului de la Bosfor, apele au inundat toata aceasta regiune, iar lacul s-a transformat in mare. Triburi ale acestei prime civilizatii au migrat si inainte de Diluviu, dar dupa cataclism au "emigrat" si zeii, intemeind civilizatiile de pe malurile Tigrului si Eufratului, Indusului si Nilului. Dar se pare ca aici a fost prima "Tara a oamenilor lui Anu".


DIN LEGENDELE PLAIULUI
Ilie Mandricel este profesor de romana in comuna Bozioru si un pasionat culegator de legende din zona. Domnia sa a strans un numar impresionant de "povestiri din batrani", pe care se poate structura o buna parte a istoriei "Tarii Luanei", "basme" de o valoare inestimabila, redate asa cum i s-au povestit, respectand particularitatile de exprimare a localnicilor. Ilie Mandricel ar vrea sa publice aceste comori intr-un volum intitulat "Din legendele plaiului", dar, evident, nu gaseste sponsori. Basmele stranse de Ilie Mandricel ne-au fost calauze atat prin istoria "normala", cat si prin "credintele stravechi si practicile magice, unde localnicii plonjeaza in mitologie", dupa cum se exprima profesorul.


CERCETATORUL VASILE RUDAN, DESPRE EXPERIMENTELE DIN MUNTII BUZAULUI: CEATA ALBASTRA
In urma unor teste experimentale efectuate intre 1978 - 1981, in regiunea Bozioru, a rezultat ca in anumite situatii cand se intruneste un numar nedeterminat de factori electromagnetici (geomagnetici, biofizici si de alta natura) este posibila disparitia instantanee a unor persoane. In aceasta zona au loc unele fenomene paranormale ce inca nu pot fi explicate prin legile fizicii asa cum le cunoastem in prezent. Inexplicabila este si "ceata albastra", stralucitoare, cu irizari ciudate, care se manifesta sub forma de cupola, masurata cu un dispozitiv pentru radiatii luminoase si avand 28.000 de grade Kelvin. Acest fenomen este insotit de o concentrare a infrasunetelor de foarte joasa frecventa (3, 4 Hz) si de un zgomot de fond foarte suparator pentru fiintele vii. Omul poate avea stare de greata, cefalee, simte ca ii vibreaza toate celulele. In acele momente pot aparea halucinatii, vizuale si auditive. In cazul in care subiectul uman depaseste o limita de siguranta, el poate fi "aspirat" violent in interiorul acelei ceti albastre, care ia forma unui vartej relativ orizontal. Doi subiecti umani voluntari, dintre care un fizician, au descris in mod similar ce li s-a intamplat in timpul "aspiratiei", experimentele fiind facute la un interval de doi ani. Apropierea de ceata albastra creeaza o stare de teama ce se transforma treptat in spaima incontrolabila, cand subiectul este aspirat cu violenta intr-un tunel energetic turbionar, la capatul caruia se vede o lumina alba, stralucitoare.


DILATAREA TIMPULUI
In acel tunel energetic, timpul se dilata. Omul este supus unor solicitari fizice si psihice foarte puternice, simte ca se sufoca. La "expulzarea" subiectului uman din tunelul turbionar, cerul este senin, stralucitor, este o liniste totala, omul se simte bine, are senzatia ca se afla in stare de imponderabilitate. Dincolo de starea de bine, subiectul uman este total dereglat. Pierde simtul orientarii in teren pentru un interval de maximum doua ore, vede peisajul inversat, ca in oglinda si crede ca cei din jurul sau nu sunt cum ar trebui sa fie. In zona respectiva s-au facut si experimente de comunicatie telepatica, efectuate pe grupe de subiecti copii, pentru un studiu solicitat de Ministerul Apararii Nationale. S-a constatat ca in timpul cetii albastre turbionare, comunicatiile telepatice au o acuratete de 96-98 la suta in perceptia mesajului. Testele au fost repetate si in prezenta unei comisii militare. Fenomenul cetii albastre este insotit si de fenomenul descarcarii temporare a pilelor electrice. Nu mai functiona dozimetrul pentru raze gamma, nici electromotorul aparatului de filmat. Dupa disiparea cetii albastre, aparatele si-au reluat functionabilitatea. Un astfel de fenomen este comparabil cu cel relatat intr-un documentar difuzat pe Discovery, despre Triunghiul Bermudelor. Ceata albastra este denumita "ceata electronica" sau "vartej electronic", fiind responsabila de devierea unui avion cu 160 de km fata de ruta initiala.

Data: Marţi, 16 noiembrie 2004
Sursa : http://www.ziare.ro/articol.php/1100585378
Achernar
28000 de grade ? Hmm ... inseamna ca-n zona respectiva totul e carbonizat. Pacat ca nu fac publice si fotografiile respective.
thunder
QUOTE (thunder @ 7 Jul 2005, 01:48 PM)
QUOTE (user @ 7 Jul 2005, 03:58 AM)
QUOTE (thunder @ 16 Jun 2005, 03:57 AM)
- evident, nu va urma distrugerea, dar nici alegerea duala iad-rai (ambele fiind referiri la anumite lumi astrale, deci sint mai multe tipuri de iad si mai multe tipuri de rai). Mai sint si alte multe multe lumi intermediare acestora. Fiecare iti primeste rasplata pt. ce a facut si va avea acces in lumea (astrala) pe care o merita.

thunder, de unde stii tu de aceste lumi? cum poti vorbi asa usor de ele, le cunosti ? sau stii de asa ceva doar din vorbele altora.

- stiu si din vorbele altora si din propria mea experienta. Ce stiu, spun si am experimentat eu insa e de o mult mai mica valoare fata de ce a spus si experimentat fiinte (invatatori) spirituale precum, de ex. Sri Yukteswar.

QUOTE
ne povestesti si noua de propria experienta re rog ? n-as putea crede altfel

nu cred ca poti sa sustii ca adevar ceea ce ai auzit despre altii, inclusiv despre Sri Yukteswar


QUOTE
hmm, nici un raspuns. reactualizez intrebarea, poate nu ai mai intrat pe aici

- scuze, intradevar nu am intrat pe topic. O sa expun aici citeva idei personale si ce spun inteleptii (expertii) in aceasta directie.

- din ideea de lume paralela ne este sugerata de comuniunea in paralel a mai multor lumi. Aceste lumi pot coexista in acelasi "spatiu" datorita nivelului de vibratie a frecventei (lungimii de unda) a acestor lumi. Luati ca analogie coexistenta in paralel a zeci sau sute de posturi de radio, emisii radio, in acelasi asa zis "spatiu" (eter). In mod analog, pt. a putea accesa o lume paralela si a "testa, gusta, percepe si cunoaste" aceasta lume este necesar sa-ti schimbi (modulezi)propria frecventa de vibratie launtrica, a acelor "module" launtrice care iti favorizeaza accesul/perceptia unei anumite lumi (paralele). Asa cum posturile de radio au o lume a lor, la fel si lumile paralele.

- exista o impartire in trei mari parti a lumilor, a Manifestari de fapt. Astfel, in cadrul Manifestarii avem lumea fizica, lumea astrala si lumea cauzala. In mod conex, si fiinta umana are in componenta sa trei mari structuri (corpuri): fizica, astrala si cauzala. Aceste structuri, sau corpuri sint portile prin care sufetul (spiritul) intrupat in acea fiinta comunica, acceseaza aceste lumi (paralele). Fiecare din aceste lumi sint compuse din mai multe realitati, sau nivele de vibratie, sa un fel de "sub-lumi" paralele, la fel cum exista de ex. 7 culori principale, dar si miliarde de subculori, sau nuante ale acestor culori.

- de regula, aceasta formulare de "lumi paralele" s-a restrins (datorita ignorantei) la unele asa zise "lumi de dincolo", adica la lumile astrale paralele. In realitate, lumile paralele sint si la nivel fizic si astral si cauzal. Sa las deocamdata sa vorbeasca despre aceste realitati pe marele yoghin si eliberat indian, cunoscut sub numele de Sri Yukteswar. Dar mai intii sa prezentam citeva info despre el.

Citeva mici info despre Sri Yukteswar sau la Citeva mici info despre Sri Yukteswar

user posted image

Despre informatiile dorite referitoare la lumile paralele cititi din cartea "Autobiografia unui yoghin" a lui Paramahansa Yogananda fragmentul:

Invierea marelui avatar divin SRI YUKTESHWAR GIRI sau la: Invierea marelui avatar divin SRI YUKTESHWAR GIRI
punctt
QUOTE (side_story @ 29 May 2004, 11:40 PM)
Credeti sau nu?

Nu stiu ce sa mai cred. unsure.gif
saldora
Fiecare fiinta umana este un univers (paralel)...
o axioma (sau teorema hmm.gif ) spune ca cea mai scurta distanta dintre doua drepte paralele este perpendiculara pe cele doua smile.gif
LaraD
Stiinta a facut cativa pasi in incercarea de a demonstra existenta universurilor paralele. Iar daca nu au reusit inca, nu inseamna ca este imposibil. Nu ma pricep la fizica, dar am vazut candva un documentar interesant despre teoria string-urilor. Pentru cei interesati: String Theory
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.