Prigoana preia Tele 7abc

Silviu Prigoana, patronul de la Etno si Sport TV, este pe cale de a prelua postul Tele 7abc. Cel mai probabil, el va transforma televiziunea intr-un post de manele si filme indiene.
Postul din Piata Victoriei pare a porni pe un nou drum. Silviu Prigoana, patronul de la Etno si Sport TV este pe cale de a prelua managementul postului Tele 7 abc. Cel mai probabil, el va transforma Tele 7 intr-un post de manele si filme indiene. [ rofl.gif ]

Postul de televiziune Tele 7 abc urmeaza sa fie preluat de catre omul de afaceri Silviu Prigoana, al carui nume este legat de televiziunile Realitatea, Etno si TV Sport. Dupa toate probabilitatile, nu este propriu-zis vorba de o investitie, intrucat patronul de la Rosal nu are de gand sa cumpere actiuni ale postului de televiziune, ci doar sa faca o preluare manageriala.

PROTOCOL. Surse din cadrul televiziunii ne-au dezvaluit faptul ca este posibil ca actele sa fie semnate chiar saptamana viitoare si astfel, la inceputul lunii iunie, Tele 7 sa-si schimbe profilul. In momentul acesta, nimeni de la Tele 7 nu stie care va fi noua orientare a postului, insa se pare ca postul se va orienta catre un target ?de nisa? si va difuza telenovele, filme indiene si manele ? produse care prin definitie nu costa mult si care reusesc sa faca rating. O data cu aceste schimbari, pentru a nu se mai identifica imaginea noului post cu a celui vechi este posibila si o schimbare de nume. In acest fel va avea loc un rebranding: postul isi va schimba profilul si numele, si va ramane numai cu frecventa. Lucrul acesta este insa esential: Tele 7 este la ora actuala unul dintre posturile cu cea mai mare acoperire din Romania ? 75% ? un procent invidiat si ravnit de multi.

CONCEDIERI. Schimbarile de la Tele 7 abc nu sunt de natura sa-i bucure pe actualii angajati ai postului. O astfel de schimbare ar insemna o reducere a capacitatii de productie a postului. Practic, pentru filme indiene si manele nu este nevoie decat de un personal tehnic redus, un si mai redus corp redactional si ceva administrativ. In acest context, o parte dintre cei peste 120 de angajati ai postului si-ar putea pierde slujbele.

Contactat telefonic, Silviu Progoana a lasat totul in coada de peste. Initial, domnia sa a afirmat ca este vorba doar de un zvon, de niste basme de piata. ?Nu am preluat nimic la ora aceasta. Asa as vrea sa cumpar si Pro TV-ul si Antena 1, dar nu mi le da nimeni. Iar daca ar fi sa preiau, nu preiau doar managementul, ci cumpar cu totul pentru ca eu sunt un investitor si am o echipa de management foarte buna. Dar astea cu Tele 7 abc sunt basme de piata. Nu spun ca nu i-as cumpara?

Relansari fara succes

Nu este pentru prima oara cand Tele7 abc pare a iesi din moarte clinica. Lansat in 1994, postul de televiziune a cazut in audiente dupa doi-trei ani, cand a lansat vedete precum Teo Trandafir sau Radu Cosarca. Au urmat mai multe incercari de redresare ? fara succes. In decembrie 2002, prin cooptarea lui Florin Calinescu, s-a incercat o relansare insa nici aceasta n-a avut rezultatul dorit.

Sursa: Jurnalul.ro