Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Păcate Capitale
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie > Ecclesia
milimetru
Sigur că fiecare dintre noi avem, din nefericire, tendinţa de a păcătui īntr-un fel sau altul (sau īn... toate!). Vă invit să alegeţi doar unul singur dintre păcatele capitale spre care voi, personal, aveţi cele mai mari "şanse" de a vă īndrepta, de care aveţi cel mai mai mult grijă să vă feriţi...
TriRegnum
Sfanta Traditie ne relateaza ca Mantuitorul a cazut de trei ori sub Sfanta Cruce, Sf. Evanghelie nu spune prea multe despre durmul Calvarului, insa Sf. Ecaterina Emerik, care a avut viziuni in timpul vietii (vazand trecutul si facand profetii) a spus ca Isus a cazut de 7 ori sub Cruce, acesta fiind oare un advertisment asupra celor sapte pacate capitale.
geriA3e
Caa tu nu pari pus pe cearta,asa ca am sa-ti raspund.[Te-ai asezat pe scaun?]

Regret,da butonu care l-as apasa nu l-ai pus,asa ca n-am ce sa-ti votez,afara de un zambilici...asta hh.gif Asta pentru ca nu-mi e clar de unde-ti vine interesul pentru ce-i mai mare si mai mare?;sigur ca e treaba ta;recunosc ca si pe mine ma intereseaza destul statisticile,extrapolarea o gasesc drept un instrument util de cunoastere cand mijloacele directe sunt limitate,da-n privinta pacatului e irelevant dupa mine,pentru ca mare ori mic,cum ar fi,pacatul tot moarte "curata" e.Ce importanta are daca cineva inghite multa otrava de "calitate" sau putina si proasta,caci fie ca va muri indata ori va mai dura perpeleala,pana la urma tot la "sectia de rotisoare" ajunge,ca sa folosesc o licenta,nu?
Singurul interes care-l poate prezenta ierarhia pacatelor e pentru cine vrea sa le biruie si atunci da,trebuie sa faci socoteala,cum Invatatorul a spus-o,daca cu armata ta mica poti sa castigi razboiul cu o armata superioara,pentru ca puterea pacatului cu puterea sfinteniei se biruie!Daca asta e atunci jos palaria [regret,n-am palarie],sapca [nici],caciula [esti nebun?,e vara,care caciula?] - nu ma lasa asta in pace deloc;oricum,n-am cu ce sa dau jos decat cu pacatu:zdrang! - a mai pleznit un devil.gif
Pentru ca totusi sa nu ramai in ceata [baga faru!] am sa-ti amintesc ca raspunsul la intrebarea ta e clar scris in Biblie,acolo unde zice ca cel mai grav,mai mare,mai periculos pacat e curvia,pentru ca asta se face inspre apropiere de suflet,cum zice ca in chiar trupul omului,pe cand celelalte se fac inspre respingere,adica in afara de trup.Si precis fiecare persoana are "carcaletele" propriu,pregatit dupa o reteta unica.Din pacate,ceea ce e mai prost la pacate,cum ti-a spus si RZA vorbind de mandrie,e ca in oricare din ele le regasesti in diverse proportii prezente pe toate celelalte [se tin aproape ca frati si surori mai bine decat crestinii de pe la Hanul Ancutei!],adica cine calca o porunca din cele 10 le calca pe toate prin una singura caci cine desfraneaza oare nu si fura ce nu-i apartine?,oare nu pofteste ce-i al altcuiva?,oare nu-si necinsteste parintii?,oare nu minte?,oare nu alt dumnezeu are caruia-i slujeste?,oare..."Dar cand va veni Fiul Omului,va gasi El oare credinta pe pamant?"

semnat U. Nepricepenescu
ioana1
Geri,dragul meu,stai cool,man......

Omu` se referea la propria persoana, care este cea mai mare provocare cu care trebuie sa lupte, nu ierarhizarea pacatelor. Ce nu poti trai fara sa comiti adulter, da` sa nu-ti cinstesti parintii? Sau nu poti fi un mare sarlatan , fara sa comiti adulet.

Aici e vorba de frica din sanul fiecaruia, care in mod normal, sub obladuirea lui Dumnezeu , n-ar trebui sa se cuibareasca, ci ar trebui alungata la cel mai mic semn. Ganduri nebune si mari desertaciuni!

Si repet mandria este pentru mine personal, ( nu Cuvantul Sfintei Scripturi) , al meu, pacatul capital care le-ar atrage si pe celelalte dupa sine, si m-ar face , sa invart la rotisor o vesnicie.
milimetru
QUOTE (geriA3e @ 14 May 2004, 12:02 AM)
Asta pentru ca nu-mi e clar de unde-ti vine interesul pentru ce-i mai mare si mai mare

Dacă am o durere īngrozitoare de măsele şi, īn acelaşi timp o umflătură suspectă, dar nedureroasă la mīnă, voi trata īn regim de maximă urgenţă măseaua şi n-am să uit, īn acelaşi timp să pun puţină alifie şi pe umflătură.

Cīt priveşte consideraţiile tale despre curvie nu sīnt de acord. Am altă părere...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.