Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:George Bush Si Razboiul
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Mihai
Este clar ca razboiul din Irak va avea repercursiuni asupra viitoarelor alegeri din SUA.
Credeti insa ca acest razboi mareste sansele lui Bush la un mandat sau le scade?
talusa
1)Raspunsul la aceasta intrebare va fi dat de situatia bursei americane(care reflecta si situatia economica din aceasta tara) in perioada dintre sfarsitul razboiului pana la viitoarele alegeri prezidentiale!
2)Cunoaste cineva o "figura proeminenta" in partidul democrat care ar putea sa-l ameninte pe actualul presedinte?
Mihai
John Edwards din Carolina de Nord. Nu este o figura foarte cunoscuta pentru romani, dar este cotat ca avand sanse foarte mari in 2004. John Kerry are deasemenea multe sanse.
Insa, bineinteles totul depinde de evolutia economica din State. Va avea oare fiul aceeasi soarta ca si tatal?
bubu
Va depinde foarte mult si de felul in care se va derula razboiul de acum in colo.
talusa
Care razboi Bubu?
Mihai
Cred ca se referea la cel din Irak. wink.gif
talusa
De ala intrebam si eu!
300.000 de americani + 600.000 de irakieni se bat de doua saptamani si americanii au 75 de morti dintre care 19 in "accidente"(asta se intampla si la antrenamente).
talusa
Revenind la sansele lui Bush!
Si acolo se trag niste sfori in culise si nu numai!

Alegerile prezidentiale americane „lucrate” de un miliardar
George Soros, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a cheltuit aproape 5 miliarde de dolari pentru a promova democratia în statele fostei URSS, în Africa si Asia. Acum are un plan nou: înfrângerea lui Bush.

Miliardarul si filantropul american de origine maghiară George Soros a declarat, într-un interviu publicat de „Washington Post”, că scopul lui este să facă în asa fel încât presedintele american, George W. Bush, să fie învins în alegerile din 2004. După părerea lui Soros, Bush este cel care face ca Statele Unite să fie un pericol pentru pacea lumii.
Cinci milioane unei organizatii
„Ăsta e scopul vietii mele”, a spus Soros, după ce a donat luni, împreună cu un partener de afaceri, 5 milioane de dolari unui grup activist liberal, MoveOn.org, care luptă contra politicii presedintelui american. Suma cheltuită până în prezent pentru a ajuta la „săparea” lui Bush este de 15,5 milioane de dolari. În vară a mai donat 10 milioane unui nou grup de inspiratie democrată, „America Coming Together” (ACT).
Motivatia înversunării
„Statele Unite, sub Bush, sunt un pericol pentru lume”, este de părere Soros (74 de ani), pentru care presedintele american „antrenează SUA si întreaga lume într-un cerc vicios al violentei”.
În acest context, zice el, alegerile prezidentiale din 2004 sunt „o chestiune de viată si de moarte”. Pentru asta, mărturiseste el, e în stare să pună la bătaie mai multi bani. Pentru Soros, Casa Albă este condusă de „o ideologie a suprematiei”. El aude ecouri în retorica acesteia ale copilăriei sale petrecute în Ungaria ocupată.
Plin de bani
George Soros are bani suficient de multi pentru a-si permite amestecul în campania electorală pentru prezidentialele din 2004. Averea lui este estimată la 7 miliarde de dolari. Întrebat dacă ar fi în stare să-si dea toti banii pentru a-l da jos pe Bush, Soros a spus doar: „Dacă mi-o garantează cineva”. Fundatia Soros pentru o Societate Deschisă, activă în mai multe tări, inclusiv România, este implicată în promovarea societătii civile si a ideilor democratice. (J.N.)
Petru
Soarta lui Bush este destul de incerta mai ales ca o buna parte a electoratului american a fost impotriva razboiului... dar mai este ceva: Bush a castigat alegerile la limita si cred ca de data asta nu prea mai are sanse in ciuda campaniei care se anunta destul de interesanta.
talusa
Si cine crezi ca va fi "contracandidatul"?
Din Partidul republican sau din cel democrat?
Petru
Spre rusinea mea nu am cunostinta de altcineva dar nu cred ca o sa fie vreo problema pentru un contracanditat devreme ce majoritatea populatiei nu mai are incredere in junior!
talusa
Asa cum nu ai auzit tu ,asa nu am auzit nici eu!Si asta denota ceva!!Poate ca nu exista un contracandidat serios?
Cate despre "sondaje"......sunt satul(si mai ales de cum sunt facute!).
axel
Soarta lui Bush e puternic influentata de 2 factori: razboiul din Iraq si economia americana.
Razboiul merge din ce in ce mai prost.
Economia in schimb poate oferi surprize. In semestrul III al anului 2003 a fost o crestere de productivitate industriala de 7.2% anual, cauzata probabil de reducerea de taxe de 350 miliarde USD. Daca cresterea economica va continua si, in sfarsit, somajul se va diminua, atunci Bush are mari sanse sa castige alegerile.
talusa
In general alegerea presedintelui american depinde de situatia economica in SUA(si e mai outin influentata de evenimente externe,chiar daca SUA este direct implicata in ele0mai puti probabil situatia din WW2).
Tot asa cum in Israel situatia securitatii influenteaza alegerile si nicidecum situatia economica(rea sau buna!).
Asa ca,dupa cum spune axel,asteptati-va la surprize! spoton.gif
Petru
Eu cred ca Bush nu prea mai are sanse pentru un al doilea mandat si asta mai ales opozitiei pe care a intampinat-o din partea populatiei odata cu inceperea razboiului!
talusa
Singurul sondaj adevarat e la.......urna de vot!
Eu cunosc niste politicieni care si-au cusut costume de Prim Ministrii bazandu-se pe "sondaje"
Si au ramas cu....costumul! 50.gif
axel
QUOTE (Petru @ Nov 14 2003, 10:20 AM)
Eu cred ca Bush nu prea mai are sanse pentru un al doilea mandat si asta mai ales opozitiei pe care a intampinat-o din partea populatiei odata cu inceperea razboiului!

Care opozitie din partea carei populatii?
talusa
Populatia......sondajului! wink.gif
axel
QUOTE (talusa @ Nov 14 2003, 08:33 PM)
Populatia......sondajului! wink.gif

Numerele s-au schimbat tarziu si nu s-au schimbat "mortal"
Si bonus, in SUA la alegeri nu voteaza oricine. Mai ales cei care ar fi votat cu democratii.

Cum zicea talusa, nu va bazati pe sondaje. Asa ca nu pregatiti deja coliva pentru Bush.

P.S.: Sorry, talusa, nu citisem bine mesajul tau, asa ca nu prinsesem ironia din el smile.gif
talusa
De acord cu tine!
De aceea sustineam ca toti cei care nu-l vor pe Bush,ar putea avea o surpriza neplacuta!
Petru
Se pare ca administratia de la Washinton doreste ca pana la inceperea campaniei electorale sa reuseasca sa ofere Irakului posibilitatea autoguvernarii... acum urmeaza sa aflam cat de realista este o asemenea optiune!
talusa
Eu am auzit ca doresc sa schimbe "foaia" in Irak!
In sensul aplicarii unei politici mai dure.
Petru
Posibil... inca nu am auzit de asa ceva dar nu ar strica sa inceteze cu acele atacuri de gherila extrem de periculoase.
Acum am citit si eu in Romania Libera despre ce ai zis, dar in mare e cam acelasi lucru!
talusa
Eu nu vorbeam de ce a scris in Romania Libera.
==================================

Armata SUA a lansat miercuri noaptea operaţiunea “Ciocanul de fier”, menită să distrugă cuiburile de luptători irakieni din împrejurimile Bagdadului şi Nasiria. În sudul Bagdadului, zece tancuri Bradley şi avioane AC 130 Spectre au atacat un complex în care se presupunea că este loc de întâlnire a capilor rezistenţei irakiene, unde se organizează atentatele împotriva soldaţilor din trupele coaliţiei. Elicoptere de luptă Apache au atacat un număr de vehicule încărcate cu mortiere, aparţinând luptătorilor irakieni. La Washington, în urma şedinţei de urgenţă pe tema Irakului, s-a luat hotărârea să se accelereze procesul transmiterii puterii către lideri irakieni, din cauza întârzierii celorlalte ţări în a trimite trupe în Irak. Ca urmare a atentatului de miercuri din Nasiria, în care şi-ai pierdut viaţa 19 carabinieri, opoziţia italiană a cerut retragerea totală a forţei italiene din Irak, iar militarii de la Nasiria au cerut permisiunea ministrului italian al apărării Antonio Martino, prezent pentru câteva ore la baza White Horse, să schimbe tactica în relaţiile cu populaţia, militarii italieni şi români fiind renumiţi prin blândeţea comportamentului faţă de irakieni. Ministrul francez de externe a declarat că Franţa este dispusă să ajute SUA în problema Irakului. “Suntem pregătiţi pentru orice fel de discuţie. Le întindem mâna prietenilor noştri americani, deoarece este o problemă care ne priveşte pe toţi, securitatea lumii”, a subliniat Villepin. Japonia, care se arăta doritoare de a trimite trupe în Irak, a amânat această decizie în urma numeroaselor atentate din Irak.
Adina Mutăr
March
Raportul pe care-l va publica in curand Comisia 9/11 metioneaza faptul ca "Clintonienii" au fost avertizati inca din 1998 despre posibilitatea rapirii unor avione si folosirea lor in scopuri teroriste.

Bill Clinton also got a strong warning that bin Laden wanted to hijack planes. On Dec. 4, 1998, Clinton was presented with a President's Daily Brief (PDB) with the eye-catching title "Bin Laden Preparing to Hijack U.S. Aircraft and other attacks," NEWSWEEK has learned. The PDB, which has just been declassified, was prompted by a British intelligence report that the son of the Egyptian "blind sheik" Omar Abdel-Rahman—who had been convicted of a plot to blow up New York City landmarks—proposed to hijack airplanes and ransom the passengers in exchange for his father's release. Clinton officials say they acted aggressively, placing New York City airports on maximum alert, but no evidence ever turned up establishing that the plot was real.

Curiously, the same information turned up 20 months later, in the Aug. 6, 2001, PDB presented to President George W. Bush, "Bin Laden Determined to Strike in U.S." One White House official suggested that the existence of the earlier PDB was evidence that President Bush was never properly informed by the outgoing Clintonites about the full depth of the Qaeda threat. "This was never briefed to us," said the official about the 1998 PDB.
sorin666
Un pic off topic... la TV (TV5 pe ADSL) tocmai ce vorbeste Clinton (isi prezinta cartea...) si in plus, face campanie lui Kerry... spoton.gif
Hampu The Great
Presedintele Bush a pierdut suportul unor puternice si selecte cercuri de influenta.
Nu doar razboiul a contribuit la treaba asta...
Dinpotriva cei care au fost de acord cu necesitatea unei interventii in forta il sustin incontinuare pe Bush.

gio19ro
QUOTE (March @ 19 Jul 2004, 03:59 PM)
Cititi aici cum Putin isi da votul pentru Bush...

Pai si eu daca as fi in locul lui Putin as sustine un asemenea narod la conducerea SUA. Fostii trozkisti, acum grup "neoconservator" vor ca in martie 2007 sa se purceada si la invadarea Iranului insa faptul ca se cam impiedica in Iraq i-a cam pus pe ganduri.
March
Gio,
De ce ti-e frica nu scapi.. biggrin.gif Dupa 2004 va urma Iranul , intr-o forma sau alta. Asteapta raportul 9/11 si o sa vezi ce acuzatii grave se aduc acolo la adresa aiatolahilor si legatura lor cu atacul de la 9/11 !

Sa auzim totusi de liniste pe acolo ! smile.gif
gio19ro
SUA e pe tobogan! O invadare a Iranlui nu va face decat sa-i agraveze situatia.
In momentul de fata SUA are mare nevoie de inca un atentat contra ei, iar vina sa cada Iran.
sorin666
QUOTE (gio19ro @ 19 Jul 2004, 10:21 PM)
SUA e pe tobogan! O invadare a Iranlui nu va face decat sa-i agraveze situatia.
In momentul de fata SUA are mare nevoie de inca un atentat contra ei, iar vina sa cada Iran.

Nici o probleme, aia de l-au terminat si pe Keneddy sunt mereu la datorie... devil.gif
talusa
Mai traieste...Oswald? 6.gif(dar Robby?Parca asa era numit vestitul cuplu de asasini la vremea aceea)
sorin666
Marionetei de Oswald (ala cu excursii la Moscova in plina epoca a "vanatorii de vrajitoare", ma mir cum a primit viza...) i s-a inchis gura 3 zile dupa "spectacol" , asa ca cine si ce a facut de fapt nu se va sti probabil niciodata (cu exceptia arhivelor publicabile prin 2150, probabil... ) wink.gif
Dar... poate ca are urmasi...
talusa
QUOTE (sorin666 @ 20 Jul 2004, 08:25 AM)
Marionetei de Oswald (ala cu excursii la Moscova in plina epoca a "vanatorii de vrajitoare", ma mir cum a primit viza...) i s-a inchis gura 3 zile dupa "spectacol" , asa ca cine si ce a facut de fapt nu se va sti probabil niciodata (cu exceptia arhivelor publicabile prin 2150, probabil... ) wink.gif
Dar... poate ca are urmasi...

Pai....nu ai vazut ca am pomenit si de Robby? rolleyes.gif

Pana in 2150 nu mai este atat de mult!Si pana atunci...orice speculatie este valabila(dar ramane...speculatie)
March
KGB trebuie sa stie ceva. Dar tace chitic. Vorba aia, " prietenii stiu de ce " wink.gif smile.gif
carpatic
De unde stiti voi de planul americam de invadare a Iranului in martie 2007 ?
Pe de alta parte, nu m-as mira deloc daca as vedea "in direct" (ba chiar ma astept) anul asta, cu putin inainte de alegerile prezidentiale din SUA, un atac terorist zdravan "comis de teroristi sprijiniti direct de catre Iran". Am crezut cu ceva timp in urma ca inainte de numitele alegeri se vor prezenta ca prizonieri ai glorioasei armate americane macar unul dintre personajele cu numele Osama ben Laden sau Molahul Omar. Dar am ajuns la concluzia ca baietzii astia fac mai mare serviciu politicii actuale a administratiei americane haladuind in libertate si consfintind continuitatea pericolului terorist.
Oul Dogmatic
QUOTE
Asteapta raportul 9/11 si o sa vezi ce acuzatii grave se aduc acolo la adresa aiatolahilor si legatura lor cu atacul de la 9/11 !


Aiatolahii si legatura lor cu atacul de la 9/11...ce poveste frumoasa de adormit copilasii bine crescuti si bine dresati dar nu si pe vigilentii senatori care 50/50 au ajuns la cu totul alte concluzii. Cica :
QUOTE
In its blistering report Thursday, the panel of five Republicans and five Democrats cited multiple intelligence failures that contributed to the deadliest terror attack in U.S. history
.
Raportul de joi al celor 5 republicani si 5 democrati au citat esecuri multiple ale serviciului de informatii secrete care au facut posibil atacul terorist cel mai devastator din istoria Statelor Unite.
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=stor...id=519&ncid=716
MIA
QUOTE (Hampu The Great @ 19 Jul 2004, 05:01 PM)
Presedintele Bush a pierdut suportul unor puternice si selecte cercuri de influenta.
Nu doar razboiul a contribuit la treaba asta...

ph34r.gif Iar masonii ăştia !! devil.gif

1. Cam care ar fi ... acele cercuri de influenţă ?
2. Dacă nu doar războiul cam ce altceva a mai contribuit la respectiva retragere a sprijinului ?
talusa
QUOTE (MIA @ 24 Jul 2004, 10:45 AM)

2. Dacă nu doar războiul cam ce altceva a mai contribuit la respectiva retragere a sprijinului ?

MIA, s-a facut public faptul ca presedintele Bush sufera de constipatie cronica!(asta e raspunsul la intrebarea ta!) sad.gif
March
[QUOTE=Oul Dogmatic,24 Jul 2004, 07:05 AM][QUOTE]
Raportul de joi al celor 5 republicani si 5 democrati au citat esecuri multiple ale serviciului de informatii secrete care au facut posibil atacul terorist cel mai devastator din istoria Statelor Unite.
[/QUOTE]



Ai uitat sa adaugi si faptul ca esecurile multiple incep din timpul administratiei Clinton ( care de altfel l-a numit pe Tennet ca sef al CIA !)

Dar ce sa-i faci invatam cum sa citam , din "documentarele" lui Moore tongue.gif
Oul Dogmatic
QUOTE (March @ 24 Jul 2004, 03:15 PM)
[color=green]Ai uitat sa adaugi si faptul ca esecurile multiple incep din timpul administratiei Clinton ( care de altfel l-a numit pe Tennet ca sef al CIA !)Dar ce sa-i faci invatam cum sa citam , din "documentarele" lui Moore tongue.gif

Adica se vede o diferenta mare intre Bush si Clinton? Unde? Vrei sa spui ca B a mutat razboiul din zona europei in Irak, asta da diferenta!

Eu nu am vazut documentarul lui MM inca asa ca vorbesti gratuit.
talusa
March, cu asta orice vorbesti gratuit!

El a invatat o poezie si....nu ai voie sa-l abati din drum cu vreo intrebare neasteptata.....il dezechilibreaza!

Pacat de timpul pierdut laugh.gif (ti-am spus ca nu intotdeauna Ahmed,Ahmed&Co au fonduri de a recruta propagandisti de calitate....sau, probabil ca , propaganda palestiniana in limba romana nu se afla pe primul plan!) ph34r.gif

P.S.Se observa ca Oul Dogmatic posteaza la aceleasi ore si...in paralel cu Zum! spoton.gif
March
Citeste bine Raportul 9/11 ca sa intelegi ca nu investigheaza cauzele razboiului din Europa ( Balcani)! Asta apropos de esecurile ambelor Administratii asa cum rezulta din Raport tongue.gif

p.s. chiar vrei sa te cred/credem cu privire la Moore 43.gif
March
Se pare ca Sandy Berger, fostul consilier pentru securitatea nationala al lui Clinton si fost consilier al lui Kerry, a sterpelit niste documente din arhivele nationale pe cand se pregatea sa depuna marturie in fata Comisiei 9/11.
Un purtator de cuvant al FBI a mentionat ca investigatia se concentreaza pe disparitia unui anume raport si anume cel trimis de Berger lui Richard Clarke, fost consilier pe probleme de securitatea nationala , raport ce continea critici severe cu privire la modul cum presedintele Cilinton a gestionat amenintarile teroriste contra aeroportului international din Los Angeles, in ajunul Anului Nou ,1999.
(sursa : The Sunday Telegraph , page 26, July 25,2004)
March
"Codul Orange" instaurat la Washington si New York a fost decretat in baza informatiilor obtinute din doua surse distincte, informeaza presa americana.

cititi aici cine sunt cei doi teroristi de la care s-au obtinut informatiile
Oul Dogmatic
QUOTE
in posesia caruia anchetatorii au descoperit doua laptopuri ce contineau o sumedenie de e-mail-uri cu indicii precise asupra unor planuri tero-riste.


Mai sa fie si cu "specialistii" astia teroristi! Nu le da lor prin cap sa-si faca curatenie prin emailuri si le tin acolo in liptopuri ca sa le gaseasca inamicul! unsure.gif Ori sint "specialisti" ori gagautzi fletzi!

QUOTE
Noor Mohammed, un pakistanez in varsta de 25 de ani, membru marcant al retelei teroriste Al Qaeda inca din anul 1998, cand fusese antrenat intr-una din cele mai "bune" baze ale organizatiei din Afganistan


Deci marcantul asta avea doar ...19 anisori in '98 si fusese deja antrenat cu ceva ani in urma! Copii minune dom'le! cool.gif

QUOTE
Materialele confiscate de la Khan contin multiple planuri de atentate, elaborate minutios


Da ce o vrea sa contina? Retete de bucate? Pai nu e razboi? Nu e razboi contra integului terorism? Cum vreti sa fie la razboi daca nu asa? Si unii si altii fac exact la fel. Deosebirea este ca atunci cand americanii spioneaza si arunca civili in aer se numeste " democratizare" sau " eliberare" sau " lupta pentru pace" cand altii fac exact la fel se numeste..."terorism"! jamie.gif

March
Si ce, 19 ani nu-i de ajuns sa fi terorst 43.gif Te faci ca nu vezi copii lui Arafat de 13-14 ani care trag vartos cu AKM .

p.s. bine ca te-ai intors din concediu ( sau misiune wink.gif ) ca prea era liniste pe aici ,pe la subiectul asta.
sorin666
Hai sa fim seriosi, CIA poate sa scoata drept terorist si un calugar benedictin, daca are interesul... rofl.gif
Inorog
O stire: bugetul militar S.U.A. pe anul viitor va fi 470 miliarde $.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.