Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Anime&manga
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Teatru si Film
Dreamcatcher
Un topic pentru fanii manga si anime...Orice serii,filme,OVA-uri,videoclipuri...

Ma intrebam cati dintre membri sunt familiarizati cu animatiile japoneze si revistele manga.Deocamdata la noi in tara exista o comunitate mica de fani anime desi in occident sunt o pasiune,un hobby la ordinea zilei atat pentru copii cat si adulti.Nu sunt nici pe departe simple "desene animate".Nu se adreseaza in exclusivitate unei anumite categorii de varstea.Exista o mare diversitate de teme,stiluri,subiecte abordate,maniere de tratare...
Cine ce a vazut?

La mine totul a inceput acum aproape 2 ani cu Rurouni Kenshin-Samurai X.Povestea romantata a unui personaj real ce a trait in Japonia feudala,in perioada Shogunului Tokugawa,era Meiji.Este urmarita indeaproape evolutia sa ca om si ca spadasin...conflictele sufletesti pe care aceste doua stari exitentiale le genereaza.Pe scurt, filmul prezinta copilaria, adolescenta si maturizarea lui Kenshin antrenat de mic sa devina asasin platit. Conflictul e destul de simplu: ratiune sau simtire?
Realizat intr-un ton sumbru, insa fara a fi deprimant, filmul impleteste istoria din Japonia epocii respective cu povestea lui Kenshin ceea ce da relatarii un profund caracter verosimil. Animatia este la inaltime, scenele de lupta fiind de referinta in domeniul anime-urilor. As mai aminti sensibilitatea cu care e realizata povestea de dragoste intre Kenshin si Tomoe, iubita sa, si finalul de o intensitate de neegalat.

PS.NU ma refer la serialul prost dublat difuzat de Antena 1 duminca dimineata.Da,intr-adevar...este seria de 95 de episoade a acestei animatii dar exista si 6 OVA(Original Video Animation) si un film de lung metraj.La acestea din urma faceam referinta.
FaiLuRe
Pe mine ma distreaza desenele astea, mai ales alea erotice.
Dreamcatcher
Da...ceea ce zici tu intra deja la categoria Hentai(care,apropos,inseamna "ciudat" "pervers","pervertit" in japoneza). E si asta o categorie unde (incredibil dar adevarat) exista concurenta in materie de realizare a animatiei propriu-zise.E unul tare simpatic-Sailor moon and the seven balls.Umilire totala pentru Sailor Moon &co.(muuult subiectivism...n-am fost niciodata fan).Oricum,eu nu spre asta bateam.Animatii ca lumea.Chestii faine.Prietenii stiu de ce.
Ares
Nu am vazut indeajuns de multe manga (pe cat mi-ar fi placut), dar daca e vorba de ce astept in domeniu... ei bine, de abia astept sa vad Ghost in the Shell 2 - Innocence...
Mi-a placut mult prima parte, dar din ce a vazut, partea a 2-a o sa bestiala...
Mi-a mai placut Armitage, nu am reusit sa vad tot Samurai X, dar o sa recuperez... biggrin.gif
halcyon_lll
wink.gif rofl.gif
user posted image
FaiLuRe
Halcyon, you nasty boy! yikes.gif
Ares
Da Halcy... tu om cu parul alb te dedai la fapte dintr-astea? biggrin.gif Cand avem topicu' nostru dedicat subiectului cu fatushi frumoase? smile.gif

user posted image
HabarNam
Eu am fost foarte impresionat de serialul, neterminat din păcate, "Berserk".

De-a lungul celor 25 de episoade se urmăreşte dezvoltarea legăturii dintre doi redutabili tineri luptători ai unei lumi medieval-fantasy, pe fundalul ascensiunii sociale a celor doi împreună cu mica lor armată, a unor spectaculoase bătălii şi a nenumăratelor intrigi politice.
Griffith, este tânărul carismatic, hotărât să nu se dea în lături de la nimic în urmărirea visului său personal. Înzestrat cu o frumuseţe şi eleganţă a trupului şi spiritului care îi subjugă pe cei ce îl întâlnesc, este cel ce reuşeşte să îl "domesticească" pe neîmblânzitul Gattsu. Acesta este luptătorul întunecat, cu o formidabilă forţă fizică, ce îl ajută să mânuiască sabia sa lungă cât un om, şi cu o tărie de caracter care îl determină să rămână alături de Banda Şoimului în urma înfrângerii sale de către Griffith.

Relaţia dintre cei doi este una deosebit de complexă, aflată într-o continuă evoluţie asemenea caracterelor celor doi. Pornind de la duşmănia faţă de Griffith datorată umilinţei de a fi învins, Gattsu trece la respectul deosebit faţă de talentulul tactic şi măiestria în mânuirea sabiei ale comandantului său, apoi la camaraderia şi prietenia ce îl însufleţesc faţă de acesta pe măsură ce urcă împreună treptele sociale. El este dezamăgit în aşteptările sale de a fi privit ca prieten şi egal de către Griffith aflând că nu a fost considerat altceva decât unul din mijloacele necesare pentru îndeplinirea scopului său. Griffith îi explică faptul că îi lipseşte acel "vis personal", acea scânteie de ambiţie care îl motivează pe el, şi din această cauză nu se pot situa pe aceeaşi treaptă.

Tot acest timp acţiunea este dominată de forţe oculte care par a conduce personajele către destinele lor nemiloase în ciuda încercărilor de a se elibera de sub aripa profeţiilor Oul Regelui. Îndrumat pe poteca sa însângerată de către această amuletă, Griffith trebuie să îşi sacrifice camarazii, corpul, sufletul şi umanitatea pentru a-şi putea împlini visul de a deveni stăpânul lumii. Culminând cu secvenţa în care Gattsu îşi sfăşie mâna pentru a încerca să îşi salveze iubita violată de către Griffith, serialul se termină în momentul în care ar fi trebuit să înceapă.
Dreamcatcher
Halcyon...."LMAO".Whatever.

Intr-adevar,Berserk este o combinatie reusita de grafica violenta si emotii complexe.Este un fantasy inovator,imprevizibil si unic.Desi primele episoade nu sunt fantastice,daca ai putina rabdare iti capteaza irevocabil atentia.Guts(Gatsu/Gatts), e un personaj interesant....cu multe sechele din trecut...E interesant de observat psihologia lui si conflictele,relatia cu Caska,actiunile lui Griffith,mercenarul insetat de putere, si repercursiunile pe care le au asupra grupului Band of Hawk...

Intr-adevar....frumos spus,HabarNam....incepe sau se sfarseste?
halcyon_lll
Pai la poza mea se rezuma anime si manga!
Rork
Nu sunt fanul genurilor mentionate in titlul acestui thread (?) dar anime si manga nu se rezuma doar la imaginea postata cu cateva mesaje mai sus.

Sa dau cateva exemple?

Anime: Printesa Mononoke si Spirited Away (Calatoria lui Chihiro), Ghost in the Shell, Akira si lista poate continua dincolo de limitele mele in domeniul anime.

Manga: Wolf and Cub, Crying Freeman, Blade the Immortal (corectati-ma daca gresesc), din nou Ghost in the Shell, Akira si chiar Gunnm (Battle Angel Alita).

Cam asta cunosc eu si cred ca e suficient pt. a nu identifica anime si manga cu ceea ce intra la categoria hentai.
Ares
Spirited Away a fost pentru mine o mare surpriza. Mi-a placut foarte mult grija si sufletul pus in poveste. Migala cu care erau lucrate personajele, background-ul, etc. Povestea parca "atipica" pentru ceea ce ma obisnuisem.
Cea mai mare surpriza a fost ca a luat Oscarul...
O poveste superba, din care multe din desenele occidentale ar trebui sa invete...
Ma intreb cum o sa arate urmatorul film al lui Hayao Miyazaki - Hauru no ugoku shiro (Howl's Moving Castle)...
halcyon_lll
user posted image

Anime sau Manga? blink.gif
Rork
QUOTE (halcyon_lll @ 7 May 2004, 10:35 PM)
user posted image

Anime sau Manga?  blink.gif


halcyon o sa-i bagi in boala pe fanii manga si/sau anime.

Anime e desenul animat japonez iar manga e banda desenata japoneza. Asa ca daca Ares vorbeste despre film (de animatie evident, nu?) atunci e clar ca e vorba de un anime si nu de un manga, nu? Sigur, uneori un anime e facut dupa un (sau o?) manga sau un anime reusit sau celebru duce la transpunerea lui intr-un/o manga, cum se intampla uneori si in relatia comics/movie si/sau invers. De ex. se fac filme dupa comicsuri celebre gen Spider-Man, Daredevil, Hulk sau From Hell si Road to Perdition iar alte filme celebre gen Star Wars, Star Trek, Alien, Predator, Terminator etc. sunt adaptate ca si comicsuri sau inspira continuari in comicsuri.

Sper ca explicatiile mele "savante" n-au fost produse doar de o vorba aruncata in gluma de tine, halcyon, ca atunci ma faci sa ma simt ridicol.

P.S. Imi cer scuze, in postul meu anterior am gresit un titlu de manga celebru. Corect este Lone Wolf and Cub.
halcyon_lll
Nu era nevoie sa dai quote! wink.gif si nu esti ridicol! ... inca laugh.gif
Rork
Probabil ca nu trebuia sa dau Quote, mesajele fiind succesive.

Sper ca nu te-ai suparat? sorry.gif

Si sper ca n-o sa devin ridicol prea curand pe-aici cry.gif

Si mai e ceva: nu stiu de ce dar am sentimentul ca s-a iscat o discutie intre 2 indivizi care nu se prea omoara dupa genurile astea, am I right or not? huh.gif
halcyon_lll
You are so right ... rofl.gif . Nu m-am suparat. ... inca laugh.gif
Ahriman
Dragon Ball Z!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!That's my favourite!
Acum urmaresc si "Neon Genesis Evangelion"; interesant ca idee!
flu
Sar peste alea care au numai "action" si va atrag atentia asupra doua facute cu mai suflet, daca cumva o sa aveti ocazia.

Un scurt metraj, foarte bine realizat dpdv grafic (alb-negru) "Her and Her Cat" si un film a carui actiune se petrece in Japonia, imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial "Grave of the Fireflies".

Daca le-a vazut cineva, astept impresii... smile.gif
Aramis
QUOTE (Dreamcatcher @ 5 May 2004, 03:50 PM)
.E unul tare simpatic-Sailor moon and the seven balls.Umilire totala pentru Sailor Moon &co.(muuult subiectivism...n-am fost niciodata fan).Oricum,eu nu spre asta bateam.Animatii ca lumea.Chestii faine.Prietenii stiu de ce.

Eu ador desenul asta animat, Sailor Moon, am vazut cred ca toate seriile de vreo 4 ori, cand la italieni, cand la nemti iar intr-un timp era difuzat si pe TVR2.
Zenda
oshie rullz biggrin.gif
standing_stone
dintre seriale as spune ca cel mai bun a fost gto (great teacher onizuka).desi mi-a placut si slayers(prima serie a fost prea amuzanta).iar dintre filme grave of the fireflies si ghost in the shell 1. smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.