Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Aparitii Editoriale
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
Pagini: 1, 2, 3
cameron
Care sunt ultimele aparitii editoriale?
Ce si cum sa alegem?

Oferta de ultima ora:

Gladiatorii - Arthur Koestler (Editura Humanitas)
Esecul revolutiilor si drama revolutionarilor. Neputinta lui Spartacus prins in contradictia scop-mijloace. Despre puterea magnetica a ideilor egalitariste asupra maselor. Conflictul dintre interesele clasei privilegiatesi interesele maselor ilustrat perfect de asertiunea "mananca sau vei fi mancat". Un subiect mereu fascinant.

Fagaduiala - Friedrich Durenmatt (Ed.Humanitas, 2003)
Conventiile literaturii policier sunt rasturnate, autorul lasand hazardul sa rezolve cazul. Un politist se ambitioneaza sa-si tina promisiunea facuta unei mame indurerate - ca-l va gasi pe asasinul fetiei ei. Obsedat de caz, risca si foloseste o alta fetita drept momeala.


Pestera ideilor - Jose Carlos Somoza (Ed.RAO, 2003)
Sarada politista postmoderna,..supliciul unui traducator paranoic de a descifra un manuscris vechi. Un fel de "Al saselea simt" scris de Eco.


Liturghia neagra - J.K.Huysmans (Ed.Polirom)
Alchimie, astrologie, magie neagra, mecromantie, scene erotice incandescente. Incursiune ..in cel mai adanc infern


Intimitate si alte povestiri- Hanif Kureishi (Ed. Humanitas)
Jay se pregateste sa o paraseasca pe Susan, femeia cu care traisete de 6 ani,.si cu care are 2 copii. Jay reflecteaza la viata de care se desparte, la iubirea trecuta, vrand sa o ia de la capat. "In seara asta emotia predominanta este teama de viitor"- marturiseste el..


Bucuresti si bucuresteni de ieri si de azi - Victor Bilciurescu (Ed. Padeia)
O reeditare dupa 50 de ani. Subiect fascinant.

Americanul linistit _ Graham Greene (Ed..Polirom)
O poveste simpla in aparenta, despre doi barbati in lupta pentru o femeie. Ce poate face mai rau - cinismul sau bunele intentii? Poate fi cineva cu adevarat impartial intr-un razboi>?

Sa ucizi o pasare cantatoare - Harper Lee (Ed. Humanitas)
Unic roman al acestei scriitoare. Un barbat de culoare acuzat ca ar fi violat o femeie alba. Povestea-autobiografica- este narata de fetita de 10 ani a avocatului ce a reprezentat acuzatul.

Comediantii - Graham Greene (Ed.Polirom)
Ca si in Americanul linistit, Greene prefigureaza o nebuloasa politica. In aceasta carte...haosul generat de dictatura presedintelui haitian Papa Doc Duvalier, aruncand in aceasta fabula neagra cateva personaje. Din fiecare scoate la iveala comediantul - bun sau prost - din fiecare
.

Maestrul si margareta - Mihail Bulgakov(Ed. Humanitas)
Cand diavolul calca interdictia si ia partea binelui...

andreea159
"Studiu de barbat" de Paul Vinicius, volum de poezie... E ceva mai vechi, din vara, dar se gaseste la Muzeul Literaturii, a monstruosa suma de 50000 lei.
Aschiutza
Recomand din toata inima "Sa ucizi o pasere cantatoare". Am citit-o acu citiva ani si m-a impresionat profund. Povestirea unui copil care nu intelege tot ce se intampla in jur dar cu naivitatea copilariei stie mai clar ca oamenii maturi sa aleaga intre bine si rau. Extraordinar cum un scriitor matur poate sa mai imbrace hainele copilariei fara sa iasa ceva grotesc sau kitsch.
Metaforele sunt frumoase , terminand cu ideea pasarii cintatoare, iar romanul are planuri mai adinci decit pare descriind jocurile de copii din sudul american.
flu
Da, cartea asta e chiar faina . Am o mentiune de facut: scriitorul se numeste Harper Lee si de fapt e o tanti. smile.gif
cameron
flu@ reiesea din prezentare...ca este o tanti.. wink.gif
QUOTE
Sa ucizi o pasare cantatoare - Harper Lee (Ed. Humanitas)
Unic roman al acestei scriitoare
flu
Mea culpa.

wink.gif N-am citit tot.
Oare toate scriitoarele sunt "tanti" ?
cameron
Alte aparitii>

Stiri despre o rapire - Gabriel Garcia Marquez (Ed.RAO)
Marquez incearca o trecere de la non-fiction la o proza ceva mai neteda.
Volumul poate dezamagi adeptii realismului magic,..dar cu siguranta va avea priza la public
Poveste a zece ziaristi sechestrati in Columbia, din ordinul lui Pablo Escobar.

Candid sau optimismul - Voltaire (Ed. Litera)
O poveste pentru neinitiatii in filozofie, in acelasi timp o satira la adresa lui Leibniz.
Candid e un june ce intra in tot felul de dandanale oribile dadacit de ridicolul perceptor Pangloss. "Totul e cat se poate de bine in cea mai buna dintre lumile posibile".

Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar -C.S.Lewis (Ed.Humanitas)
Pentru ca dracul este un personaj cam ofticos, te poti descotorosi de el usor luandu-l peste picior.
Lewis profesor de literatura la Oxford si Cambridge , personalitate media, face asta incercand sa scuture praful de pe Evanghelii.
cameron
Graham Green - Comediantii ( Editura Polirom)
William Golding - Initierea (Editura Humanitas)
Adrei Plesu - jurnalul de la Tescani (editura Humanitas)
Peter David - Uriasul Hulk (Editura Litera International)
Rosalene Glickman - Gandirea optima (Editura Humanitas)
Antonio Lobo Antunes - Incercarea caravelelor (Editura Humanitas)
John Fowles - Turnul de abanos (Editura Polirom)
Matila Ghyka - Curcubeie (Editura Curtea veche)
John Grihsam - Maestrul (Editura RAO)
Ovidiu Dragos Argesanu - Atacul PSI (Editura Nemira)
Betrand Schlink - Evadari din iubire (Editura Polirom)
Ares
OK. Asta o sa fie colţul apariţiilor editoriale. Daca aveti ceva care vreţi să apară aici, imi daţi un PM şi se rezolva.
M-am gandit că ar fi ceva interesant pentru toţi cei care adoră cărţile şi literatura...
O să încep cu două cărţi de la editura Polirom:
______________________________________

Radu Pavel Gheo, Fairia - o lume indepartata [139.000 lei]
"Din tot ce-am scris, e cartea mea preferata. O expeditie pe o planeta indepartata, Fairia, se transforma intr-o aventura cu centauri, vrajitoare, pitici si apa vie. Totul devine nisip miscator: Fairia seamana cu Pamintul, dar se dovedeste a fi ca Pamintul din mituri si basme. Si nici aceasta iluzie nu tine mult: bastinasii, personaje de poveste, se comporta total aiurea si ne-clasic. Fat-Frumos e un ins incuiat si destul de penibil, vrajitoarea cea rea e de fapt buuuna (in toate sensurile), un cavaler care se repede la lupta vorbeste «in oglinda», ca o banda de magnetofon pusa invers. E ca o poveste in vis, lucruri care-ti par familiare, dar imediat fenteaza logica." (Radu Pavel Gheo)

Radu Pavel Gheo (n. 03.10.1969, Oravita, jud. Caras-Severin) este redactor al Editurii Polirom. Absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea de Vest Timisoara (1994). A fost redactor-colaborator la Radio Iasi si la revistele Timpul (Iasi), Fictiuni (Satu Mare), Helion (Timisoara). A publicat proza scurta, eseuri, comentarii critice si traduceri in Timpul, Dilema, Orizont, ArtPanorama, Romania literara, Observator cultural, Amphion, Jurnalul S.F., CPSF Anticipatia, Korunk, Wienzeile (Viena) etc. Volume publicate: ''Valea Cerului Senin''(proza fantastica si S.F.), Editura Athena, Bucuresti, 1997; ''Despre science fiction''(teorie si critica literara), Editura Omnibooks, Satu Mare.

O puteţi achiziţiona de aici
______________________________________

Peter Beagle, Ultima licorna [179.000 lei]

"Un roman la fel de frumos ca Alice in tara minunilor si Stapinul inelelor." (The Saturday Review)

Considerat drept unul dintre cele mai frumoase romane fantastice din toate timpurile, Ultima licorna a fascinat milioane de cititori din toata lumea. Ultima licorna, cea din urma supravietuitoare a speciei sale fabuloase, pleaca in cautarea semenelor sale, strabatind tinuturi fermecate, populate la tot pasul de vrajitoare, magicieni si pisici vorbitoare.

"Aceasta carte imi va bintui probabil toata cariera literara. O data cu trecerea timpului devine un fel de oracol personal care-mi spune lucruri uitate sau bine ascunse chiar de mine insumi." (Peter Beagle)


Prozator, eseist, scenarist si cintaret, Peter S. Beagle s-a nascut in 1939 in Manhattan si a crescut in Bronx. Ca adolescent citea imens si scria poeme si povestiri. In 1955 a fost remarcat de editorul lui Seventeen Magazine si a cistigat, in urma unui concurs literar, o bursa de patru ani la Universitatea din Pittsburgh. In anii '70, dupa ce a urmat cursurile unui atelier de creative writing la prestigioasa Stanford University, a hoinarit de-a lungul si de-a latul Statelor Unite pe un scuter. Tot in aceasta perioada incepe sa scrie scenarii, fara sa-si abandoneze vocatia de cintaret de muzica folk ("Cintatul si spalatul vaselor sint singurele lucruri pe care le-am facut pentru bani", avea el sa declare). Si-a cistigat existenta ca scriitor liber-profesionist, cunoscind succesul in 1968, o data cu aparitia cartii Ultima licorna, roman fantastic devenit clasic si tradus in peste douazeci de limbi. A mai publicat volumele de povestiri ''Rinocerii care citau din Nietzsche... si alte cunostinte ciudate'', ''Lumile fantastice ale lui Peter S. Beagle'', ''Licorna nemuritoare'', ''Sonata licornei'' si ''Oase de urias'' (ultimele trei distinse cu Locus Award), romanele ''Un loc frumos si numai al lor'' (1960), ''Cintecul hangiului'' (cistigator, in 1994, al Locus Award si al Mythopoetic Fantasy Award for Adult Literature), ''Tamsin'' (pentru care i se decerneaza, in anul 2000, Mythopoetic Fantasy Award for Adult Literature), eseuri si articole. Este autorul mai multor scenarii pentru filme de desene animate, printre care ''Stapinul inelelor'', ''Camelot'' si ''Ultima licorna''.

O puteţi achiziţiona de aici
Ares
Lansare de carte - simbata 8 mai ora 1200 la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45)
LUMINISURI de Maria Zambrano
Humanitas, seria Eseistica

Traducere din spaniola de Gabriela Neches

Maria Zambrano (1904-1991) s-a impus in filozofia spaniola intr-un moment in care miscarea fenomenologica, si revizuirea ei de catre Heidegger, constituia un exemplu de demers filozofic si un motiv de reflexie tematica in Spania, deopotriva pentru Ortega y Gasset si pentru discipolii sai (printre care se numara). Luminisuri este o opera de maturitate, scrisa in 1972 si publicata in 1977, ale carei trasaturi structurale trimit catre eliberarea gindirii de cadrul transcendental al filozofiei moderne, catre alterarea sensului si utilizarii notiunilor de subiect, metoda, limbaj, istorie si experienta. Utilizind un limbaj dominat de metafora si simbol, de o adevarata metaforizare a simbolurilor, Luminisuri reprezinta un drum spre plenitudinea fiintei, pe care autoarea il parcurge dupa metoda „ratiunii poetice“, eliberata de strategia tehnica a limbajului conceptual proprie metafizicii occidentale. La capatul acestui drum pe parcursul caruia filozofia devine poezie, fara a inceta totusi sa fie filozofie, descoperim, o data cu autoarea, ca drumul insusi, parcursul, este cu mult mai valoros in sine decit destinatia spre care ar putea duce.

Cartea putea fi achizitionata de aici.
Minutul
The Betrayal of Dissent: beyond Orwell, Hitchens and the new American century

QUOTE
This book started, says Lucas almost tearfully in his introduction, "as a short polemic . . . but finished as so much more". Actually it finished as a very, very long polemic; a vast, windy, snide collage of decontextualised press cuttings and Lucas's own uninteresting and constantly predictable opinions. It is the work of an untravelled Pilger, missing the great Australian's waspish sense of humour. And it concludes in an embarrassing attempt at written peroration - an interminable series of painful artificial climaxes.

Before that dreadful last chapter Lucas's line, in essence, is this: George Orwell was not a socialist but a bad bloke and an establishment nark, whose work was used to persecute honest lefties back in the 1950s. His modern equivalent is the writer Christopher Hitchens who - assisted by various other traitors to the movement (I take a bow here) - is trying to pull the same trick now, in order to shore up the New American Empire. But do not despair, men and women of peace - it won't work, because the people united will never be defeated.

A lot of the Orwell stuff was in Lucas's critically unacclaimed biography of the writer ("a resolute hatchet job": Terry Eagleton). Lucas reiterates his earlier points about the demobilising effect of Animal Farm and 1984, and slams Orwell's treatment of socialists such as J D Bernal, "whose advocacy of co-operation with the Soviet Union became 'subservience to the Soviet Union'", and someone called Alaric Jacob, "who dared to think, during the Second World War, that Soviet society was basically a just one".
Mihai
"Regele Scamator"

Cunoscutul actor, maestrul Stefan Iordache s-a lasat intervievat de criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu. Amintirile, intrebarile despre cariera si viata si-au aflat raspunsul in cartea intitulata "Regele Scamator", publicata la Editura Nemira. Volumul, care beneficiaza de ilustratiile lui Sorin Ilfoveanu, va fi disponibil in librarii de la inceputul lunii iunie.

Sursa: Gardianul.ro
Ares
Musashi - Yoshikawa Eiji [599000]
Uimitoarea poveste a lui Miyamoto Musashi, cel mai faimos samurai din istoria Japoniei, continua sa fascineze milioane de cititori din toata lumea.
«Musashi» este o saga tulburatoare, care-i va captiva nu doar pe cititorii care indragesc istoria Japoniei, ci pe toti cei care-si doresc o lectura trepidanta.“ (Washington Post Book World)
„O poveste de care nu te mai poti desprinde.“ (Atlanta Journal)
„Un roman in marea traditie a naratiunii japoneze. O carte vie, rafinata si plina de imaginatie, abundind in personaje memorabile, multe dintre ele reale. Impletind dragostea neimpartasita cu razbunarea si cu daruirea absoluta fata de Calea Samuraiului, «Musashi» zugraveste in chip remarcabil o lume care ne este foarte putin cunoscuta.“ (New York Times)

O puteti achizitiona de aici
Ares
Anticipatia - Colectia Povestirilor Stiintifico-Fantastice
Desi nu este o carte, mi se pare interesant sa-i anunt aparitia... Ei bine, revista Anticipatia a reinviat.
Pentru cei care doresc mai multe detalii, vizitati site-ul revistei aici.
blackrose
DAINUIRE IN RASPANTII DE IMPERII - Teroarea Rosie Dr. Lucian V. Orasel


Aceasta carte este prima dintr-o serie de 3 volume concepute sa contribuie la transformarea Romaniei intr-o tara avansata, puternica si respectata, autorul militand pentru o renastere morala si o schimbare profunda in constiinta cetatenilor ei.Dr. Lucian Orasel a fost un opozant activ al regimului comunist din Romania, pentru care a fost inchis ca detinut politic timp de 8 ani. Parintii sai au fost intemnitati si au murit in detentie pentru activitatea lor anticomunista."Prof. dr. Orasel este un cercetator serios care a demonstrat puteri intelectuale unice si o imensa energie creatoare. Este unul dintru cei mai eruditi tineri cercetatori pe care i-a avut vreodata Universitatea din Virginia [SUA]." - Kenneth W. Thompson, director, Centrul Miller pentru Probleme Publice, prim vice-presedinte al Fundatiei Rockfeller .

www.amaltea.ro
Mihai
Best-seller spaniol in Romania

Volumul Gradina iubitei mele, semnat de Alfredo Bryce Echenique, a fost lansat, ieri, si in varianta traducerii in limba romana, realizata de Andrei Ionescu. Este o poveste de dragoste dintre un adolescent, Carlitos Alegre, si o femeie matura, Natalia Larrea. Povestea lor de iubire da nastere insa unui imens scandal. Pentru a fugi de restul lumii, cei doi indragostiti aleg sa traiasca izolat, in "gradina", un colt retras de padure ce apartinea Nataliei. Autorul, nascut la Lima, in Peru, a emigrat in 1964 in Europa. Este Doctor in Litere si distins cu numeroase premii, printre care: Premiul National pentru Proza, Spania, 1998, si Premiul Planeta, in 2002, pentru "Gradina iubitei mele".

Sursa: Gardianul.ro
Eclectic
"Viata secreta a Printesei Diana"

Este o carte interesanta prin informatiile pe care le ofera, aparuta de curand la editura All. E destul de scumpa, dar cei interesati de subiect vor considera ca investitia merita.

Pentru varianta in limba engleza, as deschide o licitatie, dar nu cred ca e locul potrivit. cool.gif
AdrianB
"Umberto Eco - Misterioasa flacara a reginei Loana" la editura Polirom

Ultimul roman al lui Eco aparut in original in iunie 2004.
denise
"Universul intr-o coaja de nuca" - Stephen Hawking, Editura Humanitas. Pret redus: 531000 (a fost 590000 biggrin.gif ). Stiinta la frontiere - 11 dimensiuni, gauri negre, calatorii in timp ...
Si tot la Humanitas a aparut de curand "Ochii Beatricei" - H-R Patapievici . Nu-mi amintesc exact pretul -dar sigur peste 200000 lei.
March
Sonete erotice de Emil Brumaru

Cunoscutul poet Emil Brumaru isi va lansa astazi la Timisoara volumul “Infernala Comedie”, aparut recent la editura Brumar. Evenimentul este gazduit de Libraria Humanitas “Joc secund”, de la ora 17. “Este cea mai frumoasa carte de poezie erotica scrisa vreodata in limba romana. Din pacate, este interzisa minorilor, intrucit are texte si desene erotice explicite. Volumul mai contine, in afara celor 49 de sonete, 15 scanografii color de Serban Foarta”, a declarat editorul Robert Serban. Lansarea face parte din manifestarile festivalului de arta studenteasca ( "Ev.Z.")
AdrianB
A apatut partea a 2-a a Jurnalului lui Mircea Cartarescu. Din pacate Editura Humanitas dovedeste aceeasi lipsa de respect fata de cititori. ca si in cazul "orbitor"-ului cand primul volum a aparut intr-un format iar volumul 2 intr-un format diferit. Volumul 1 s-a reeditat tot atunci in acelasi format nou, dar cei care-l cumparasera inca de la aparitie au trebuit sa aleaga intre a-l cumpara din nou sau a avea 2 volume din aceeasi carte care nu seamana intre ele. Si, evident volumul 3 va aparea si el intr-un format diferit, mai ales ca a mai si fost reeditat intre timp. Si acum, aceeasi poveste cu "Jurnalul"
March
Doua carti de poezii aparute la Editura Cartea Romaneasca in 2005 :

Submarinul erotic de Emil Brumaru

Europa, zece cantece funerare de Elena Vladareanu ( redactor la cotidianul Averea)
Tinkerbell
Daca imi permiti, AdrianB, as vrea sa adaug ceva: Umberto Eco, Misterioasa flacara a reginei Loana e o adevarata incantare si pentru ochi; ilustratiile sunt afise originale din perioada ante- si post-belica, fotografii, desene reproduse superb in paginile cartii, pe langa textul lui Eco...
O adevarata bijuterie aceasta carte. Si scumpa, adevarat!

Editura "Curtea Veche", Clubul ingerilor si Borges si urangutanii eterni scrise de Luis Fernando Verissimo- autor brazilian care in tara sa a vandut mai mult decat Coelho.
Alt scriitor de succes care il idolatrizeaza pe Jorge Luis Borges! Fenomenul Borges...
tikky
user posted image

Diana, Princess of Wales at her most beautiful: the last portrait session by Mario Testino

Just five months before her tragic death in August 1997, Princess Diana was photographed by Mario Testino for Vanity Fair. Diana, Princess of Wales by Mario Testino at Kensington Palace brings together the most beautiful images from this last portrait sitting, displaying Diana in a state of relaxation and intimacy unlike any other. The selection of about seventy photographs includes many unseen images which, alongside previously published images, fill in the untold story of the shoot.

Features include
* Foreword by Graydon Carter, editor of Vanity Fair
* Introduction by Meredith Etherington-Smith, who played a major role in arranging the sitting in 1997
* Interview with Mario Testino conducted by Hamish Bowles

Candid, tender, poignant, provocative–the photographs by Mario Testino in Diana, Princess of Wales at Kensington Palace allow readers an entree into the private world of a beloved icon where an uncensored view - of a woman who influenced the world - is on display.

This book is being launched to coincide with an exhibition at Kensington Palace, opening in November 2005.

sursa: www.taschen.com
denise
Arturo Pérez-Reverte, Harta sferica, Biblioteca Polirom, Pret: 32.50
RON/ 325.000 lei

Traducere de Mihai Cantuniari

Nota editurii:

Pornind de la licitarea unui vechi si pretios Atlas nautic, actiunea romanului îi are în centru pe un marinar esuat pe uscat, o frumoasa cercetatoare de la Muzeul Marinei si un lup de mare, un "pirat" ultramodern specializat în cautarea comorilor înghitite de ape. Cu o minunata pendulare între trecut si prezent, romanul trimite la perioada istorica a suprematiei flotei spaniole. Cititorul este purtat din Peninsula Iberica în America, din speluncile marinaresti la Curtea regilor Spaniei, din corabiile secolului al XVIII-lea în marile nave moderne, întîlnind în aceasta aventura marinari, corsari, ministri, aventurieri. "Un roman iesit din comun. Harta sferica este un bestseller diabolic de captivant, la fel de bine construit ca Numele trandafirului, la fel de învaluitor ca Parfumul." (La Vanguardia)

Arturo Pérez-Reverte (Cartagena, Spania, 1951) se numara printre primii zece romancieri din lume în ceea ce priveste vînzarile. Din 1994 s-a dedicat exclusiv literaturii, dupa ce, timp de douazeci si unu de ani, a lucrat ca reporter de presa, radio si televiziune, acoperind razboaie si conflicte internationale, inclusiv Revolutia Romana. Romanele sale confirma o spectaculoasa cariera literara si dincolo de hotarele Spaniei, unde a primit importante distinctii literare, cum ar fi Prix
Méditerranée, atribuit în 2001 de Academia Goncourt romanului Conspiratia din Sevilla. Arturo Pérez-Reverte a fost primit în rîndurile Academiei Regale Spaniole la 12 iunie 2003. Este Doctor Honoris Causa al Universitatii din Cartagena; cavaler al Ordinului Artelor si Literelor din Franta, a primit Marea Cruce a Meritului Naval, cea mai mare distinctie acordata de Flota Spaniola unui civil. La Editura Polirom au fost traduse romanele: Conspiratia din Sevilla (2005), Maestrul de scrima (2004), Clubul Dumas (2004), Regina Sudului (2004), Tabloul flamand (2003).
March
Patapievici lansează „Omul recent” la Madrid

Omul recent (El hombre reciente) - această provocatoare, nonconformistă şi densă reflexiune filozofică asupra modernităţii se anunţă la fel de polemică şi aici pe tărâmul iberic.

“El hombre reciente” la Şcoala de Litere

21 noiembrie 2005, orele 17,30, strada Noblejas, 7 - Şcoala de Litere din Madrid. Agitaţie mare, moncher. Feţe luminate, iluminate şi candide au dat năvală cu bună ştiinţă dar şi cu bună intenţie la o întâlnire de gradul 3 cu filozoful / umanistul Horia Roman Patapievici, directorul Institutului Cultural Român, venit să-şi prezinte cartea Omul recent în traducere spaniolă (El hombre reciente) realizată de Ileana Scipione în complicitate evidentă cu Ştefana Dianu şi Ioana Zlotescu – directoarea Institutului Cervantes din Bucureşti, carte publicată la Editura Altera. Într-un ambient specific iberic şi-au făcut simţită prezenţa diverse personalităţi spaniole şi române : Carmen Posadas, Ignacio Gómez de Liańo, Julia Escobar, poetul Juan Carlos Suńen – directorul Şcolii de Litere din Madrid, Javier Ruiz Portella – directorul Editurii Altera, teologul Gabriel Ramirez, Miguel Fonda – Ştefănescu – preşedintele FEDROM (Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Spania), precum şi câteva oficialităţi diin cadrul Ambasadei României la Madrid.

Modernism şi modernitate

Vorbitorii spanioli au încercat să sugereze faptul că dincolo de posibilele dificultăţi de receptare datorate în primul rând raportării unui context istoric aproape necunoscut în Peninsula Iberică, El hombre reciente vine sa continuie într-un fel polemica deschisă odată cu publicarea acestei cărţi în România. H.R. Patapievici a avut un excelent discurs în care a încercat să demonstreze şi să valorizeze diferenţele conceptuale dintre modernism şi modernitate referindu-se cu precădere la caracteristicile omului modern ale cărui deprinderi nu sunt relaţionate strictamente modernităţii ci mai degrabă excesului ei, în timp ce soluţionările ar putea să vină dintr-o reorientare a perceptelor înspre finalitatea care se poate transforma într-o permanenţă dacă ar fi să considerăm veridic accesul fiinţei la viaţa de după moarte. Această intervenţie a dat naştere unor dezbateri care au suscitat interesul celor prezenţi prin anvergura şi înalta ţinută intelectuală a interlocutorilor care au reuşit să vizualizeze intenţionalitatea omului recent.

“Oricine poate să susţină orice”

În realitate, oricine poate să susţină orice atâta timp cât acest orice este o sumă de influenţe notabile asupra existenţei personale – afirma la un moment dat H.R. Patapievici, adeptul unui tip de individualism totalitar şi mai ales asumat într-o societate aflată într-un lung şi anevoios proces de schimbare de mentalitate. Există unele concepte şi distincţii care trec dincolo de orice tradiţii – spre exemplu contestantele transcedentului şi imanentului care pot fi transformate într-o nouă formă distinctă de adecvare – o teorie care mă duce cu gîndul aproape instantaneu la depăşirea limitele canonului estetic occidental şi la revelaţiile tardive ale lui Harold Bloom, ca o consecinţă firească a decriptării eclectice a modernităţii nonconforme unei radicale şi inflamante afirmaţii purtând semnătura lui Nietzsche: Dumnezeu e !
mort.

Discernământul elitelor

Nici un credincios, mai mult sau mai putin erudit, nu poate refuza timpul în care trăieşte dar în acelaşi timp, utilizându-şi forme abstracte ale imaginarului, poate să creadă că lumea aceasta este un dat, o încercare prin care Dumnezeu nu face altceva decât să demonstreze cât este de prezent, de viu, de actual. Desigur, cartea lui Patapievici nu trebuie privită ca un text infailibil ci mai curând ca un manifest personal, un piedestal făcut discernământului, contestabil dar demn de luat în consideraţiune, care încearcă sa repună în circuit valorile unui tradiţionalism istoric anihilat în perioada ultimei jumătăţi de secol. Revalorizarea divinităţii în contexul unei religiozităţi instituţionalizate şi de cele mai multe ori controvorsate nu face altceva decât să confirme şi să stârnească animozitatea intelectualităţii majoritare
faţă de cea minoritară constituită din elite şi uneori parcă prea susceptibilă de elitism.
(GELU VLASIN)
March
Criticul literar Luminita Marcu a testat in aceasta saptamina
tikky
user posted image

VRAJITORUL / Vladimir Nabokov
colectia Cartea de pe noptiera
traducere din engleza de Luana Schidu

ISBN 973-50-1105-0
pret in librarii: 9,5 ron / 95 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas


Nabokov a scris Vrajitorul in 1939, pe cand se afla inca la Paris. Foarte curand dupa aceea, a plecat in Statele Unite si a uitat de aceasta nuvela, pe care o descrie, douazeci de ani! mai tarziu, cand o regaseste intamplator printre hartiile lui, drept "prima pulsatie a Lolitei", remarcand ca titlul anticipeaza motivul "vanatorului vrajit" din celebrul roman de mai tarziu. Protagonistul -- fara nume, ca de altfel toate personajele nuvelei -- un barbat intre doua varste, lasciv, ironic, farmeca o vaduva stearsa pentru a avea acces la fiica ei de doisprezece ani. Pofta salbatica se transforma insa in visul unei idile de basm, cu accente amintind de cuplul Lear-Cordelia sau de Scufita Rosie, producand un neasteptat efect suprarealist si un deznodamant diferit de cel din Lolita.
denise
La editura Polirom:

Umberto Eco, Pendulul lui Foucault, Biblioteca Polirom, Pret: 44.90 RON/ 449.000 lei
Traducere si note de Stefania Mincu

Pendulul lui Foucault e un megaroman, elaborat cu ingeniozitate inginereasca, în care misterul ia nastere printr-o banala întîmplare, cînd trei redactori ai unei edituri de texte ezoterice (deci toti trei mînuitori de semne lingvistice), citind "cifrat" o "nota de spalatoreasa", construiesc, printr-un pur joc intelectual, ipoteza misterioasa a unui Complot (Plan) urias, initiat de Cavalerii Templieri (dupa dizolvarea Ordinului de catre regele Frantei) pentru pastrarea în custodie a Secretului absolut (a Punctului Fix) al cunoasterii si al puterii.Tot jocul porneste de la faptul ca lui Casaubon (autor al unei teze de licenta despre Templieri) i se prezinta un manuscris delirant pe aceasta tema. Împreuna cu ceilalti doi redactori, Belbo (care devine protagonistul aventurii) si Diotallevi (descifrator al Cabalei), Casaubon intra în vîrtejul semiozei (toate permutarile combinatorii pentru a umple golurile Planului), "vîrtej" ce creste gigantic, si de la un anumit punct încolo, nu mai poate fi dominat de initiatorii lui. Cuvintele (semnele) se razbuna chiar pe cei care le manevreaza, în momentul în care acestia transforma jocul combinatoriu în scop în sine.
Umberto Eco (n. 1932, Alessandria). Din 1971 este profesor de semiotica la Universitatea din Bologna. Activitatea sa de cercetator vizeaza estetica medievala, arta avangardista, fenomenele legate de "cultura de masa", formularea unei teorii semiologice coerente. A primit nenumarate premii si distinctii culturale, inclusiv Legiunea de Onoare (1993). A predat la cele mai faimoase universitati din lume, fiind Doctor Honoris Causa la peste cincizeci dintre ele. A scris romane (Numele trandafirului, 1980, Premiul Strega, 1981 si Premiul pentru Cea mai buna carte a anului; Pendulul lui Foucault, 1988, Premiul Bancarella), studii de semiotica, de estetica si teorie literara (Opera deschisa, 1962; Tratat de semiotica generala, 1975; Cum se scrie o teza de licenta, 1977; Despre literatura, 2002), eseuri (Kant si ornitorincul, 1997). La Editura Polirom au fost traduse volumele În ce cred cei care nu cred (în colaborare cu Carlo Mario Martini, 2001), [I]În cautarea limbii perfecte (2002) si Trei povestiri (în colaborare cu Eugenio Carmi, 2005). În colectia "Biblioteca Polirom" au aparut Numele trandafirului (2004) si Misterioasa flacara a reginei Loana (2004) [/I]
user posted image
tikky
Petre Pandrea
SOARELE MELANCOLIEI


Prefata de Stefan Dimitriu
Editie ingrijita de Nadia Marcu-Pandrea

Dupa 1990, fiica scriitorului si avocatului Petre Pandrea a recuperat din arhivele fostei securitati peste 5000 pagini scrise marunt, continand texte scrise de tatal ei nu numai in anii in care a beneficiat de libertate, fie ea si ingradita, ci si in cei de inchisoare. Incisive si hieratice, sarcastice si romantice totodata, eseurile si memoriile lui Pandrea sunt opera unui carturar talentat, a unui observator necrutator al vremurilor sale, a unui stilist care slefuieste cu migala fiecare fraza. Portrete de neuitat ale contemporanilor, evenimente politice si familiale, comentarii lipsite de complezenta - toate alcatuiesc o cuprinzatoare fresca a societatii in care omul este redus la functia de rotita neinsemnata a unei masinarii absurde. Cu SOARELE MELANCOLIEI, Editura Vremea continua publicarea acestor texte inedite.

"Sunt un melancolic in adancul fapturii mele. Lebada neagra a melancoliei pluteste permanent pe lacurile mele. Ca sa nu-mi inghete si sa nu-mi impiedice declansarea focurilor de artificii ale feeriei, strang de gat neagra lebada. Mi se prelinge printre degete si se scufunda in lacurile subterane. Acum, intelegeti prieteni de ce lebada neagra a melancoliei mele tulbura si ingheata feeria amicitiei, de ce sunt un prieten atat de detestabil?"
Petre Pandrea


De acelasi autor:

TURNUL DE IVORIU (2004)
CALUGARUL ALB (2003)
CRUGUL MANDARINULUI
Jurnal intim (1952 - 1958) (2002)
HELVETIZAREA ROMANIEI
Jurnal Intim, 1947 (2001)
GARDA DE FIER
Jurnal de Filosofie Politica. Memorii Penitenciare (2000)
REEDUCAREA DE LA AIUD (2000)
March
Aparute nu de mult la Humanitas :

LIMBA DE LEMN
de Francoise Thom

OMUL SI CLIMA - Teorii,scenarii,psihoze
de Lucian Boia

CORECTITUDINEA ISTORICA - Sa punem capat trecutului unic
de Jean Sevillia


Functie de buget , va sugerez sa cumparati macar una din ele
denise
D.H. Lawrence, Paunul alb, Biblioteca Polirom, Pret: 28.50 RON/ 285.000 lei

Traducere si note de Carmen Patac
Traducerea versurilor de Nora Iuga

"Actiunea romanului este plasata în decorul fermecator, dar aspru din zona în care a copilarit Lawrence. Iubiri nemarturisite, frustrari erotice, calcule maritale, casatorii ratate sau reusite - toate se împletesc în aceasta panorama a tineretii si maturizarii, în care prietenia si iubirea ajung uneori sa se confunde. Naratorul romanului este un tînar sensibil si destul de delasator, Cyril Beardsall. Cea mai mare parte a actiunii graviteaza în jurul prietenului sau, George Saxton, care se trage dintr-o familie de truditori ai pamîntului. George o iubeste pe sora lui Cyril, Lettie, care, dupa ce flirteaza ani de zile cu el, se marita cu un tînar bogat, Leslie Tempest. Dupa ce cunoaste un oarecare succes ca negustor de cai, proprietar de pamînturi si politician de duzina, dezamagit, George sfîrseste într-o stare de decadere fizica si spirituala. "De la începutul carierei sale de scriitor, Lawrence si-a dovedit originalitatea si lipsa de respect fata de moda literara a acelei vremi, care pretuia "forma" romanului, dar suferea în partea de continut. Înca de la primul sau roman, 'Paunul alb', el îl egaleaza - iar unii cred ca îl si întrece - pe maestrul sau, Thomas Hardy, exact în acele pasaje în care Hardy era considerat inimitabil." Richard Aldington

David Herbert Lawrence (1885-1930), prozator, poet si eseist englez. În 1907 începe primul sau roman Paunul alb, urmat de romanul psihologic Fii si îndragostiti (1913). Povestea de dragoste a lui Lawrence cu Frieda von Richthofen, cu care se casatoreste în 1914, se va gasi proiectata în operele de mai tîrziu. Capodoperele Curcubeul si Femei îndragostite, scrise sub puternica influenta a lui Freud si a lui Jung, sînt terminate în 1915, respectiv în 1916 la Londra, unde Lawrence frecventeaza
aceleasi cercuri literare ca si Virginia Woolf si Katherine Mansfield.
În 1919, sotii Lawrence se stabilesc în S.U.A, unde, în 1920, lui Lawrence îi apare romanul Fata pierduta, distins cu James Tait Black Memorial Prize. În America termina romanul cu implicatii mistico-religioase 'Sarpele cu pene', aparut în 1926. Revenit în Anglia, încearca, fara succes, sa obtina publicarea integrala a romanului Amantul doamnei Chatterley. La Editura Polirom au fost traduse romanele: Amantul doamnei Chatterley (2001), Fata pierduta (2002), Fii si îndragostiti (2002), Sarpele cu pene (2003),Curcubeul (2005)."
tikky
File de carte cu cele mai frumoase colinde

La Editura "Studia" din Cluj-Napoca a aparut un volum ce include o selectie din cele mai frumoase colinde si datini romanesti, privind Sarbatorile de iarna. Intalnim in aceasta valoroasa carte partiturile colindelor care ne reprezinta ca popor, de-a lungul multor generatii, obi-ce-iuri practicate din stramosi, dar si cuvantul unor arhierei. Regasim in acest volum, insotit de ilustratii semnificative privind lacasuri ortodoxe din tara, vestite pentru bucuria duhovniceasca adusa credinciosilor, si colindele clasicilor nostri: M. Eminescu, George Cosbuc, Tudor Arghezi, Lucian Blaga. (Liliana Ivan)

sursa: www.adevarulonline.ro
March
Sondaj : Cele mai bune si cele mai proaste carti ale anului 2005 aici
tikky
Ce le pregateste Polirom cititorilor in luna ianuarie

Matei Calinescu, "Un fel de jurnal (1973-1981)"; Nicolae Breban, "Sensul vietii. Memorii III"; Tomul 1 din Septuaginta 4; Sorin Mitu, "Transilvania mea"; Seria de proza completa J.L. Borges

Cu peste 40 de titluri propuse spre publicare, in domenii care merg de la literatura universala, literatura romana, memorialistica, stiinte socio-umane si carti practice, oferta Editurii Polirom din luna ianuarie este cu siguranta una care raspunde unui comportament de lectura cit mai variat.
Matei Calinescu revine in atentia cititorilor cu "Un fel de jurnal". Volumul cuprinde perioada dintre 1973, anul in care scriitorul a ajuns in America si a luat hotarirea de a nu se mai intoarce in Romania aflata sub dictatura national-comunista a lui Nicolae Ceausescu, si 1981.

Tot in ianuarie va aparea si cel de-al treilea volum al memoriilor lui Nicolae Breban, "Sensul vietii. Memorii III", care isi propune sa puna in lumina exilul scriitorului, dincolo de orice controversa pe marginea lui. Transanta si surprinzatoare, implicind nume importante ale lumii culturale romanesti din tara, dar si din strainatate, "povestea" cunoscutului scriitor roman merita citita pina la capat, atit pentru spectaculozitatea ei, cit si pentru ca ofera perspective inedite asupra unei perioade inca pline de neintelesuri.

Tomul 1 din Septuaginta 4 va vedea, de asemenea, lumina tiparului in prima luna din 2006. Volumul contine cartile poetice "Psalmii", "Odele lui Solomon", "Cintarea Cintarilor", care imbina arta poetica si rigorile revelatiei, si doua carti sapientiale ("Proverbele lui Solomon", "Ecleziastul"), care abordeaza teme legate de conditia umana si de raportul omului cu divinitatea. De o importanta speciala este cartea "Odele lui Solomon", scriere absenta din canonul ebraic al Bibliei.

Cei pasionati de istorie vor avea ocazia sa descopere o alta abordare a trecutului Transilvaniei in volumul lui Sorin Mitu: "Transilvania mea", carte in care autorul se desparte de perspectivele traditionale, nationaliste din istoriografia romana si prefera in locul istoriei politice o istorie a mentalitatilor si reprezentarilor sociale.

In ceea ce priveste traducerile din literatura universala, ianuarie 2006 este luna in care va aparea primul volum din seria de proza completa J.L. Borges: "Moartea si busola", proiect cu care Polirom continua seria de opere dedicata unuia dintre autorii care si-au lasat amprenta asupra literaturii secolului XX. Colectia "Biblioteca Polirom" se va imbogati si cu un volum de povestiri in seria de autor Haruki Murakami, "Dupa cutremur", si noi traduceri din Ian McEwan, Kurt Vonnegut, Jonathan Coe, F.M. Dostoievski s.a.
denise
Editura Polirom:

W. Somerset Maugham, Valul pictat, Biblioteca Polirom, Pret: 22.40 RON/224.000 lei

Traducere si note de Andrei Bantas

W. Somerset Maugham este autorul bestsellerului Luna si doi bani jumate. Valul pictat este povestea tulburatoare a rumoasei Kitty Fane, care, în urma unui adulter, este fortata de sotul ei, medic bacteriolog, sa-l însoteasca într-o zona afectata de holera din China. În contact cu suferinta, cu boala si moartea, eroina sufera o transformare profunda, care o face sa-si reevalueze viata si sa învete sa iubeasca. Romanul a fost ecranizat în 1934, Greta Garbo întruchipînd-o pe Kitty Fane. Noua ecranizare, din 2006, îi are în rolurile principale pe Naomi Watts si pe Edward Norton.
user posted image
LINICA
Chiar daca nu curge mai mult sange decat "ar cuprinde o ceasca de cafea", cum spune autoarea, mesajul romanului e cutremurator: Raul e nemuritor. Dracula traieste! - citesc de pe coperta 3 a unui caiet care include, in avanpremiera, primele doua capitole. Acesta este oferit gratuit cu revista ELLE.

Colectionarul de istorie, Elizabeth Kostova, Editura RAO

Din 25 Martie vom putea gasi in librarii acest thrillerul istoric, distins cu Quills Book Award pentru "debutul anului 2005". O carte ce si-a propulsat autoarea pe locul 1 in topul bestsellerurilor din New York Times, Washington Post, Publishers Weekley, Wall Street Journal etc.
Romanul, scris pe parcursul a zece ani, a fost vandut in aproape un milion de exemplare, va fi tradus in 37 de limbi si ecranizat intr-o productie Sony Pictures.


"Colectionarul de istorie" in romanul lui Kostova nu e nimeni altul decat Dracula insusi, dar cartea nu este o poveste singeroasa cu vampiri, ci un thriller istoric remarcabil, o incercare iscusita de a reconstitui personajul istoric Vlad Tepes, de la care se considera unanim ca a pornit legenda lui Dracula.

Elizabeth Kostova imbina istoria cu fictiunea, pornind de la documente istorice, cronici, scrisori, folclor si insemnari din epoca si il poarta pe cititor de la Amsterdam la Paris, la Istambul, apoi linga Bucuresti, la Manastirea Snagov, in Ungaria si Bulgaria.
tikky
Din nou vorbe de duh!

user posted image

Humanitas va invita sa cititi o noua carte din colectia Rasul lumii: OM PANSIV, OM PARSIV a lui Des MacHale.
Lansarea va avea loc miercuri, 29 martie, la ora 17:30, la libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45), Bucuresti.
Vor prezenta cartea: Cristian Tabara, Catalin Stefanescu, Radu Paraschivescu.

Dupa Vorbe de duh, irlandezul Des MacHale propune o noua antologie de citate spirituale de ieri si de azi. Publicul va avea ocazia sa guste in premiera sute de panseuri ale oamenilor importanti care au traversat timpurile, de la Oscar Wilde la Groucho Marx si de la Brendan Behan la Woody Allen.


colectia Rasul lumii

ISBN 973-50-1206-5
pret in librarii: 19 ron / 190 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas



Turnati berea americana la loc in cal.
H. ALLEN SMITH

Sunt in favoarea unei pedepse cu moartea mai drastice.
GEORGE BUSH

Angajam telepat. Stiti unde sa va adresati.
STEVEN WRIGHT

Dovada faptului ca nu intelegem moartea e ca punem perne sub capul mortilor.
JERRY SEINFELD

Daca n-ati vazut niciodata o eclipsa, uitati-va la mire in timpul unei nunti.
HERBERT V. PROCHNOW

Singurul motiv pentru care soacra mea nu s-a aflat in Arca lui Noe este ca nu s-a gasit un al doilea animal la fel ca ea.
PHYLLIS DILLER

A face sex la 93 de ani e ca si cum ai juca snooker cu o funie.
GEORGE BURNS

Daca nu poti sa-i imiti, n-are rost sa-i copiezi.
YOGI BERRA

tikky
Amélie Nothomb - "Autobiografia foamei"
Editura Polirom, Iasi, 2006

user posted image


„Foamea sunt eu!“
Roman-eseu-autobiografie, volumul poate fi citit incepand cu orice pagina, de la coada la cap, sau de la mijloc in sus. Nu ca n-ar avea poveste, suita cronologica a evenimentelor sau evolutie narativa, ci doar ca fiecare episod isi este suficient, are miez sau, daca nu-l are, coaja sa stilistica este atat de hranitoare si savuroasa, incat ii tine locul. Este un elogiu desantat al poftei, al aspiratiei catre „la grande bouffe“. Foamea fizica, foamea intelectuala, foamea de iubire, foamea de schimbare si de inertie, foamea de frumos si foamea de urat. Cum toata cartea istoriseste calatoriile lui Amélie, iata un episod al delirului papilelor trait in Japonia. Fascinata de cearceafurile proaspat intinse la uscat, micuta se apuca sa le muste si sa le mozoleasca, asa incat sa poata simti inefabilul gust al detergentului. (www.businessmagazin.ro)


Amelie Nothomb s-a nascut in 1967 la Kobe (Japonia). Este fiica unui ambasador belgian si nepoata omului politic Charles-Ferdinand Nothomb, descendenta unei ilustre familii bruxelleze care a adus provincia Luxemburg regatului Belgiei. Copilaria si adolescenta ei sint de fapt o lunga calatorie prin lume, cu opriri mereu provizorii: isi petrece primii trei ani de viata in Japonia, urmeaza China (Beijing), S.U.A. (New York), Bangladesh, Birmania, Laos. In 1984, isi incepe la Universite Libre de Bruxelles studiile de filologie. De zece ani, in fiecare toamna, publica un roman, imediat trecut in fruntea listei de bestselleruri. Igiena asasinului (1992), prima ei carte, s-a vindut in sute de mii de exemplare. La Editura Polirom, in colectia „Biblioteca Polirom” au fost traduse: Igiena asasinului (2002), Uimire si cutremur (2002), Metafizica tuburilor (2004), Mercur (2004), Antichrista (2004), Dictionar Robert de nume proprii (2005), Sabotaj din iubire (2005) si Biografia foamei (2006).




tikky
DICTIONAR DE PSIHOLOGIE / Roland Doron, Francoise Parot
colectia Dictionare/Tratate/Referinte
traducere din franceza de Natalia Cernauteanu, Georgeta Dan-Spanoiu, Ovidiu Dan, Sabina Dragoi, Dana Florean, Liliana-Carmen Luchian, George Neacsu, Doina Stefana Saucan
user posted image
ISBN 973-50-1164-6
pret in librarii: 75 ron / 750 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Alaturi de Vocab! ularul psihanalizei al lui Jean Laplanche si J.-B. Pontalis (Humanitas, 1994), acest dictionar masiv este una dintre cele mai serioase lucrari de referinta in domeniul psihologiei traduse vreodata la noi. Autorii lui sunt nume ilustre in psihologia franceza. Coordonatorii l-au conceput ca pe o alternativa la Vocabularul de psihologie al lui Henri Pieron, socotit multa vreme instrumentul de lucru fundamental al studentilor si profesorilor de specialitate. Nu este vorba de un dictionar enciclopedic, riscand sa se perimeze candva, ci de unul terminologic si notional. Lexicul apartine atat psihologiei ca stiinta si disciplinelor inrudite cu ea, cat si limbajului psihologic curent. Definitiile, de regula concise, explica multiple sensuri ale cate unui cuvant. La sfarsit exista un glosar multilingv (roman, francez, german, englez, spaniol, italian, portughez), continand toti termenii de baza din dictionar.



INTRODUCERE IN PSIHOLOGIE. ISTORIC SI METODE / Francoise Parot, Marc Richelle
colectia Dictionare/Tratate/Referinte
traducere de Doina Stefana Saucan
user posted image
ISBN 973-50-1155-7
pret in librarii: 39 ron / 390 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Studiul psihologiei nu mai poate face azi abstractie de originile istorice ale disciplinei si nici de raporturil! e ei cu alte discipline umaniste conexe. De aceea, Francoise Parot si Marc Richelle si-au propus sa-si alcatuiasca Introducerea ca pe un dublu demers: intr-o prima parte a volumului, psihologia e plasata in contextul istoric din care a aparut, subliniind legatura disciplinei stiintifice moderne cu trecutul ei filozofic si continuitatea temelor psihologiei, in ciuda rupturilor aparute odata cu devenirea ei ca stiinta; in cea de-a doua parte sunt expuse principalele metode ale psihologei moderne si rolul lor in dezvoltarea cercetarilor din zilele noastre. Cititorul e invitat astfel sa urmareasca deopotriva miscarea de idei care a dus la cristalizarea conceptelor psihologiei, din Antichitate si Evul Mediu pana la Iluminism si epoca romantica, si cercetarile din domenii diverse precum biologia, sociologia, lingvistica sau logica si impactul lor asupra dezvoltarii cercetarii experimentale in psihologie.



Tinkerbell
user posted image

Jorge Luis Borges, Cartea de nisip. Proza completa, vol.2, Editura Polirom

„Daca il citesti pe Borges frecvent si cu atentie, devii borgesian; a-l citi inseamna a activa o constiinta a literaturii in care el a patruns mai departe decit toti ceilalti.” (Harold Bloom)
Cel de-al doilea volum al prozei lui Borges include piese de rezistenta din creatia marelui scriitor argentinian. Povestirile din volumul Aleph (1949) apartin perioadei de maturitate deplina, perioada initiata de Gradina cu carari ce se bifurca. Sint povestiri fantastice si, in acelasi timp, rescrieri ale unor alte povestiri borgesiene, un joc de oglinzi in care se rasfring imagini anterioare. Fauritorul (1960) este un volum mixt, alcatuit din naratiuni scurte si din poeme. Povestirile cu aspect de parabola reiau succint teme si motive ale unui univers deja structurat, pe care scriitorul il imbogateste cu variatiuni noi, cu nuante si accente care ii precizeaza contururile. Relatarea lui Brodie (1970) reia ideea borgesiana potrivit careia autorul si personajele, atunci cind vorbesc, nu fac altceva decit sa se cufunde in „memoria infinita”, iar „visul fiecaruia este parte din memoria tuturor”. Cartea de nisip (1975) este cartea infinita, numita astfel pentru ca „nici cartea, nici nisipul n-au inceput si nici sfirsit”. Ultimul capitol, Memoria lui Shakespeare (1980) cuprinde patru povestiri, poate unele dintre cele mai inspirate creatii ale lui Borges, scrise de Marele Orb in ultima perioada a vietii.
tikky
user posted image
MICHELANGELO ELECTRIC / Sarah Hall
colectia Raftul Denisei
traducere din engleza de Sanda Aronescu

ISBN 973-50-1278-2 / 978-973-50-1278-6
pret in librarii: 26 ron / 260 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas


Fiecare tatuaj spune o poveste. Despre cel care il poarta, dar si despre artistul care a ales sa remodeleze corpul uman, devenind el insusi parte a povestii celuilalt.! In jurul eroului romanului, supranumit Michelangelo Electric, se tese un patchwork de istorii individuale, intercalate cu harti ale corpului si marcaje ale zonelor erogene. Cy, orfan de tata, creste in hotelul pentru tuberculosi al mamei sale, invatand sa priveasca spectacolul suferintei. Adolescent, Cy devine ucenicul lui Eliot Riley, personaj bizar si fascinant de la care deprinde arta tatuajului. In mijlocul lumii nebune din Coney Island, cu aer de carnaval decadent, Cy isi gaseste muza: pe seducatoarea si misterioasa Grace, o artista de circ din Europa de Est, iar povestea lor de dragoste creste pe masura ce Cy ii acopera trupul cu o suta noua ochi de cerneala -- insemnele unui atent observator al lumii launtrice si inconjuratoare.
tikky
ACEASTA SFASIETOARE DURERE A LIBERTATII /
Vladimir Bukovski

in afara colectiilor
traducere din franceza de Ileana Busuioc

ISBN 973-50-0833-5 / 978-973-50-0833-8
pret in librarii: 23 ron / 230 000 rol
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas


O pagina uluitor de vie de istorie recenta, in particular despre relatia dintre sistemul comunist si Occident. O serie de caracterizari memorabile, printre care aceea a psihologiei britanicilor. O analiza caustica a tarelor capitalismului, care, astazi, ne pot interesa mai mult decat cele ale comunismului... Dincolo de justetea lor, intre timp deplin confirmata, comentariile lui Bukovski cuceresc prin verva, umorul devastator, absenta oricarei solemnitati, intr-un cuvant printr-o extraordinara tinerete care lipseste marilor carti de demistificare a comunismului in linia carora se plaseaza, precum Intuneric la amiaza, Opiul intelectualilor sau Arhipelagul Gulag.
tikky
EDITURA HUMANITAS
Ultimele aparitii in Raftul Denisei,
colectie coordonata de Denisa Comanescu

Delir / Laura Restrepo
pret in librarii: 20 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

In Columbia fascinanta, dar stigmatizata de violenta, o femeie se revolta impotriva ipocriziei tuturor. Singura ei arma este insa construirea unei lumi proprii, retragerea in spatele zidurilor groase ale nebuniei. Barbatul care o iubeste o urmeaza in aceasta lume periculoasa: patrunde in trecutul ei si, in cautarea limanului dorit, d! eschide o adevarata cutie a Pandorei. Pentru ca nebunia unui singur om poate fi imaginea rasturnata a nebuniei unei intregi societati care nu-si mai regaseste in oglinda chipul adevarat, fara fard si false pudori.

Roman distins in 2004, in Spania, cu prestigiosul Premiu Alfaguara (acordat de Jose Saramago ca presedinte al juriului) si in 2006, in Italia, cu Premiul Grinzane Cavour pentru literatura straina.

"Un mare roman, o carte cum nu sunt multe, cu o surprinzatoare stapanire a limbajului si cu o cunoastere magistrala a istoriei. Cand cineva scrie atat de bine, nu poti decat sa-ti scoti palaria. O spun in numele meu si in numele juriului care a fost entuziasmat de acest roman, unul dintre cele mai bune ale ultimilor ani."
Jose Saramago

"O lectura pasionanta."
Gabriel Garcia Marquez


Incest. Din Jurnalul dragostei (necenzurat) / Anais Nin
pret in librarii: 29 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Volumul Incest face parte din cel mai faimos jurnal erotic intrat in literatura secolului XX, marturia unei femei capabile sa isi exprime dorintele secrete cu acelasi abandon "amoral" care a apartinut dintotdeauna barbatilor. Anads Nin developeaza aici! filmul incendiar al unei pasiuni care incalca toate tabuurile.

"Dintre toate femeile pe care le-am cunoscut, nici una nu se apropie de AnaIs Nin prin gratie si frumusete. O aristocrata. Dar si o scriitoare cu talent extraordinar. Ea apartine acum intregii lumi."
Henry Miller


Zorba Grecul / Nikos Kazantzakis
pret in librarii: 25 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Singura traducere din greaca. Text integral.
Zorba Grecul -- de la celebrul film realizat in 1964 de Mihalis Kakoyannis si incununat cu 3 premii Oscar --, cu acest titlu a intrat in constiinta publicului de pretutindeni romanul lui Nikos Kazantzakis Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas. Pentru t! anarul narator intelectual, intalnirea cu Zorbas, intr-o dimineata cetoasa, pe tarmul Greciei continentale, se dovedeste providentiala: calauzit de noul sau prieten, acesta descopera atat frumusetea aspra a unei umanitati atemporale, cat si raspunsul la intrebarile metafizice care il condamnau la inactiune. Asemenea lui Falstaff sau lui Sancho Panza, Zorbas ii ofera o noua cheie a intelegerii lumii. Datorita lui, naratorul indrazneste sa caute dragostea; alaturi de el, asista neputincios la spectacolul violentei si al mortii.


Stavilar la Pacific / Marguerite Duras
pret in librarii: 22 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Indochina anilor '20, un spatiu al culorilor violente. Doua orase: al albilor, stralucitor si fantomatic, si al "celorlalti", saracacios, crud si senzual. O familie care se lupta pentru supravietuire, cu trei dusmani neinduratori: apele oceanului atotputernic, colonistii mercantili si propriii demoni! . Dragostea a devenit moneda de schimb, iar viata omeneasca o marfa oarecare. Cat va rezista stavilarul ridicat in calea acestui potop?


Florile albastre / Raymond Queneau
pret in librarii: 19 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Ducele d'Auge, personaj limbut si savuros, calatoreste fara oprelisti prin cele mai fecunde epoci ale istoriei Frantei, din 175 in 175 de ani, trecand in revista cruciadele, experimentele alchimistilor, marea revolutie. Romanul este o oda adusa bucuriei de a povesti printre hohote de ras, in care ! scriitorul jongleaza, abil si fascinant, cu o enigma veche de cand lumea.


Turnul sinucigasilor / Nick Hornby
pret in librarii: 25 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Cu stilul ireverentios si ironic care l-a consacrat, Hornby urmareste in acest roman patru personaje aflate in pragul sinuciderii, invitandu-ne sa descoperim, alaturi de ele, momentele de fericire pe care nu mai stim sa ni le oferim. Impactul imens al cartii lui Nick Hornby rezida in amestecul de emotie si! umor, de autoderiziune, sinceritate si seriozitate, care transforma un subiect atat de delicat intr-o apologie a micilor bucurii ale vietii.


Mesagerul / L.P. Hartley
pret in librarii: 26 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

Mesagerul este o poveste magica si emotionanta despre prezent si trecut, despre inocenta si cunoastere, despre trecerea de la fericirea simpla a copilariei la emotiile chinuitoare ale lumii adulte. Celebrul roman al lui Hartley a fost ecranizat in 1970, avandu-l ca scenarist pe Harold Pinter, in regia lui Josep! h Losey, cu Julie Christie si Alan Bates in rolurile principale, pelicula fiind distinsa cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes in 1971.


Furie / Salman Rushdie
pret in librarii: 25 lei
10% reducere in site-ul Librariile Humanitas

O carte de o energie exploziva, cu accente de comedie neagra, care pune fara ocolisuri intrebari incomode despre conflictele etnice, prejudecati, criza valorilor, despre ura si furie -- furia eroului, a strazii, a orasului, a unei lumi intregi, furia dezlantuita care impinge personajele la crima si confesiuni frenetice.


axel
Nascut in URSS

http://www.nascutinurss.ro
nefertiti-old
Marius Oprea, Chipul mortii: dialog cu Vladimir Bukovski despre natura comunismului

detalii

tikky
Editura Polirom

Colectia "Biblioteca Polirom", coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu, va propune pentru vara aceasta noi titluri, traduceri de exceptie din marile literaturi ale lumii, de la autori consacrati, precum Borges sau Haruki Murakami, la autori aflati in plina ascensiune (Marina Lewycka, Alessandro Boffa). Carti pentru toate gusturile: de la viziunile sumbre asupra lumii ale lui Michel Houellebecq la cartile de un comic nebun semnate de autori precum Tom Sharpe sau Alexander McCall Smith. Volume care au obtinut premii importante sau care au fost nominalizate la cele mai mari premii literare ale momentului: Booker Prize, Goncourt, Pulitzer, National Book Critics Circle Award s.a..
• Romanele finaliste la Premiul Goncourt, editia 2005: cistigatorul - François Weyergans, "Trei zile cu mama" si marele invins - Michel Houellebecq, "Posibilitatea unei insule"

• Noi volume in seriile de autor: "Scarile Levantului" (seria Amin Maalouf), "Kafka pe malul marii" (seria Haruki Murakami), "Eseuri"(seria Jorge Luis Borges)

• Noi titluri semnate de autori consacrati: "Lunar Park" de Bret Easton Ellis, "Catedrala" de Raymond Carver, "Banii" de Martin Amis

• Autori noi pe piata editoriala din Romania: scriitoarea de origine ucraineana Marina Lewycka ("Scurta istorie a tractoarelor in limba ucraineana"), italianul Alessandro Boffa ("Esti un animal, Viskovitz"), englezul nascut in Zimbabwe Alexander McCall Smith ("Agentia de detective nr. 1")


Fraçois Weyergans, "Trei zile cu mama"
Traducere de Dan Radu Stanescu

Etern favorit la cel mai prestigios premiu literar francez, François Weyergans a fost preferat de membrii juriului Goncourt lui Michel Houellebecq.
"Trei zile cu mama" (laureatul-surpriza al premiului Goncourt pe anul 2005) este un roman polifonic, o dramatizare tragi-comica a uneia dintre cele mai neplacute experiente traite de un scriitor: blocajul creator. Multiplicind la nesfirsit vocile narative, ca intr-un joc de oglinzi, Weyergans-autorul dezvaluie, de fapt, omul din spatele mastilor succesive pe care le adopta, cu neputinta, fobiile, angoasele si esecurile sale.


Michel Houellebecq, "Posibilitatea unei insule"
Traducere de Emanoil Marcu.

"Respingator pentru unii, genial pentru altii, utopist totalitar sau vizionar tulburator, Michel Houellebecq a reusit in doar citeva luni sa imparta publicul in doua tabere: ura lui a devenit o pasiune la moda." ("Le Nouvel Observateur")
""Posibilitatea unei insule" reia, cu o subtilitate fara precedent, o tema recurenta in opera lui Michel Houellebecq: tendintele sinucigase ale lumii contemporane, o lume populata de personaje suferind din lipsa de dragoste. Ca si celelalte carti ale sale, este un argument impotriva presupozitiei comode ca lucrurile merg din ce in ce mai bine." ("The Wall Street Journal")


Seria de autor Amin Maalouf, "Scarile Levantului"
Traducere de Daniel Nicolescu.

Dragostea dintre o evreica si un arab libanez, un subiect captivant, mai ales in actualul context international.
Asemenea creatorului sau, Ossyan Ketabdar, eroul romanului este un erudit, un spirit iscoditor si ironic si, mai presus de orice, un excelent povestitor. Relatarea lui, populata de personaje cu identitati multiple, fragmentate, problematice, ne introduce intr-un univers plin de culoare si farmec, dar al carui echilibru fragil este doar o iluzie care ameninta sa se sfarime sub apasarea istoriei. Spatiu de granita (titlul cartii face trimitere la sirul de porturi comerciale prin care negustorii si calatorii europeni dornici de aventura patrundeau in Orient), Levantul lui Maalouf este o punte intre lumi, scena pitoreasca a unei tulburatoare si dureroase povesti de dragoste.


Seria de autor Haruki Murakami, "Kafka pe malul marii"
Traducere din limba japoneza si note de Iuliana Oprina.

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, laureat al multor premii literare de prestigiu. Romanele sale au fost traduse in peste treizeci de limbi.
Romanul, publicat in 2002 si intrat imediat pe lista bestsellerurilor, este relatarea plina de fantezie a aventurilor unui adolescent care pleaca de acasa in cautarea mamei si a surorii disparute cu mult timp in urma si a sirului de coincidente care-l leaga de un vagabond pe nume Nakata, ce sufera de pe urma unei traume din timpul razboiului. Atractia irezistibila dintre aceste doua personaje care par sa nu aiba nimic in comun nu este singurul detaliu inexplicabil din cuprinsul romanului: in universul construit de Murakami pisicile vorbesc, pestii cad din cer, iar spiritele isi parasesc trupul, minate de nevoia de dragoste sau de singe. Descrisa de "Kirkus Review" ca o "capodopera demna de un Nobel", cartea confirma pe deplin reputatia de povestitor neintrecut a scriitorului japonez.
Seria de autor Jorge Luis Borges, "Eseuri"
Traduceri si note de: Irina Dogaru, Cristina Haulica, Andrei Ionescu si Tudora Sandru-Mehedinti. Prezentari si editie ingrijita de Andrei Ionescu.

Pentru prima data reunite intr-un volum, eseurile lui Borges in limba romana.
Volumul al treilea al operelor lui Jorge Luis Borges cuprinde eseurile, conferintele si studiile scriitorului argentinian, adevarate capodopere ale genului. Daca proza sa este de cele mai multe ori considerata drept „eseistica”, textele sale teoretice dobindesc, prin finete, ascutimea analizei si fantezia argumentatiei, aspectul unor adevarate piese literare. Eseurile, reunite si publicate in volume ("Discutii", "Noua eseuri dantesti", "Biblioteca personala"), s-au distins printr-un glas propriu inconfundabil si o critica personala, de autor, fundamental nonconformista.


Bret Easton Ellis, "Lunar Park"
Traducere si note de Teodor Fleseru.

Bret Easton Ellis este autorul celebrului "American Psych"o (Polirom, 2005), roman-cult al anilor ’90 si, in acelasi timp, una dintre cele mai controversate carti din intreaga literatura contemporana, pentru care, in opinia criticilor, America nu-l va uita - si nici ierta - vreodata.
Ca toate romanele lui Bret Easton Ellis, "Lunar Park" este o carte violenta, alerta, captivanta, strabatuta pe alocuri de un surprinzator lirism si facind dovada unui talent narativ absolut remarcabil. Romanul este construit in jurul unui personaj-narator numit Bret Easton Ellis, prilej pentru autor de a-si fictionaliza propria viata. Bret-personajul este un romancier cu mare succes la public, o adevarata celebritate literara, atit de bogat si rasfatat de soarta, de mass-media si de fani, incit singurele lui griji sint in ce bar exclusivist sa organizeze urmatorul chef monstru sau care dealer poate sa-i faca rost de cocaina pura. La un moment dat insa, lucrurile par sa scape de sub control si Bret isi da seama ca are nevoie sa lase in urma acest stil de viata autodistructiv; se insoara cu o actrita de serie B, cu care are deja un fiu, se muta in suburbie si incepe sa scrie un nou roman, cind se declanseaza o serie de evenimente socante si inexplicabile.
Raymond Carver, "Catedrala"
Traducere de Horia Florian Popescu.

Maestru absolut al prozei scurte americane contemporane, Raymond Carver a fost adesea comparat cu mentorul sau rus, A.P. Cehov. "Catedrala" a fost nominalizat pentru faimosul premiu american Pulitzer si pentru National Book Critics Circle Award.
Raymond Carver spunea ca este posibil sa vorbesti despre lucruri obisnuite folosind un limbaj obisnuit, dar precis si sa investesti aceste obiecte, indiferent daca este vorba despre un scaun, o draperie, o furculita, o piatra sau cercelul unei femei, cu o putere magica uluitoare. De fiecare data Raymond Carver ne dezvaluie, cu o aparenta usurinta si cu un rafinament greu de egalat, fatetele ascunse ale unor vieti aparent banale, dind senzatia ca a reusit sa prinda in cuvinte esenta tainica a vietii insesi.


Martin Amis, "Banii"
Traducere si note de Sorin Moise.

"O denuntare caustica a consumismului in maniera proprie lui Amis." ("The New Republic")
Romanul este povestea lui John Self, un consumator fara limite. Copil al secolului XX, eroul cartii calatoreste fara incetare intre New York si Londra, incheie afaceri, cheltuieste sume exorbitante si intra in lumea ametitoare a filmului, visind la marea lovitura. In tot acest timp profita din plin de tot ce i se ofera pentru a-si satisface apetitul insatiabil: alcool, tutun, droguri, un munte de junk-food si mai ales pornografie, in toate formele sale. De o salbaticie a imaginatiei fara zagaz, cartea este o parabola despre viata traita in deriva, fara nici un dram de cumpatare, iar tema ei centrala sint banii, nenorocirile pe care le produc, dezastrele in care ne adincesc.
McCall Smith, "Agentia de detective nr. 1"
Traducere si note de Viorica Boitor.

Roman recomandat de revista "The One".
Seria de romane apartinindu-i scriitorului britanic are in centrul ei Agentia de detective nr. 1, prima infiintata si, evident, cea mai buna din Botswana. Patroana agentiei, Mma Precious Ramotswe, rezolva tot felul de cazuri, de la disparitii la povesti cu vraci, soti infideli, concursuri de frumusete trucate sau vini imaginare. Precaritatea si ridicolul cazurilor transforma tema detectivista in parodie de buna calitate, in linia umorului englezesc de tip P.G. Wodehouse sau Tom Sharpe. Seria captiveaza de la primele pagini, antrenind cititorul in noi si noi aventuri intr-un tinut exotic, alaturi de un personaj comic-bonom.


Marina Lewycka, "Scurta istorie a tractoarelor in limba ucraineana"
Traducere si note de Fraga Cusin.

"O carte fermecatoare, de un comic picant." ("The Washington Post Book World")
Romanul il atrage pe cititor in viata unei familii de imigranti ucrainieni din Marea Britanie, al caror echilibru vine din refuzul a ceea ce inseamna trai occidental: totul facut in casa, de la rochii pina la vinul de prune si conserve, economie la singe. Nikolai este un ucrainean de 84 de ani, cetatean britanic naturalizat, fost inginer de aviatie, acum pasionat de tractoare, vaduv de doi ani si cu un mare defect: s-a indragostit lulea de Valentina.
Valentina este o ucraineanca blonda si voluptuoasa, cu implanturi, in varsta de 36 de ani, care are un baiat, Stanislav, dar si un mare defect: vrea cu orice chip drept de rezidenta in Marea Britanie. Nadeja si Vera sint cele doua fiice ale lui Nikolai, care asista cum tatal lor scrie intii poezii de dragoste in limba ucraineana, apoi ii plateste implanturile focoasei Valentina, pentru ca, intr-un timp mult prea scurt, sa se si casatoreasca cu ea, pentru a-si petrece putinul rest de viata intre sinii de 3.000 de dolari ai temperamentalei sale sotii. De aici incepe calvarul.
Alessandro Boffa, "Esti un animal, Viskovitz"
Traducere de Alexandra Chescu.

Carte tradusa in peste 20 de limbi.
Romanul descrie existentele multiple ale protagonistului, care intrupeaza, pe rind, un melc bisexuat, un papagal care vorbeste despre dragoste, un pirs cu vise erotice, un ciine politist budist, un trintor supus unei operatii estetice, un leu indragostit de o gazela, un cameleon in cautarea sinelui, un rechin, un vierme, un gindac… Viskovitz traieste in fiecare dintre aceste animale si in multe altele, asumindu-si bizareriile, nevrozele si vanitatile lor. Insa, in umbra acestor hilare metamorfoze, este ascunsa conditia umana, cu demnitatea si libertatea ei.
mothman
Nu la mult timp de la aparitia cartii intitulata "Antropogeneza si geneza culturii", Constantin Balaceanu-Stolnici revine cu "Incuresiune in antropogeneza". Cartea se adresdeaza celor interesanti de misterul evolutiei omului, de misterul aparitie constiintei. Lucrarea este scrisa in colaborare cu Cristiana Glavce (directorul insitutului de antropologie, Fr. Rainer), Florina Raicu, Ligia Apavaloae (cu care a colaborat la "Antropogeneza si geneza culturii).

Asadar, "Incursiune in antropogeneza" – Constantin Balaceanu-Stolnici, Cristiana Glavce, Florina Raicu, Ligia Apavaloae, Editura Medicala, 2006


shapeshifter
Doar rămâi tăcut - Poonja

http://www.edituraherald.ro/bookdetail.asp?cod_carte=232

,,Ce este Sinele? Acesta este indescriptibil. Nu este intelectual, nici macar transcendental. Gandeste-te la unul, fara conceptul de doi. Apoi renunta si la conceptul de unu. Adesea vorbesti despre daruire, despre abandon. Daruire catre ce? Catre acea Sursa prin care vorbesti, prin care vezi, prin care respiri, prin care gusti si atingi, prin care acest Pamant se invarteste si soarele straluceste, prin care ai pus chiar aceasta intrebare.
Totul se intampla prin acea constiinta in care este inclus si vidul. Acelei Puteri Supreme care transcende transcendentul – propriul tau Sine – trebuie sa i te abandonezi. Constiinta despre care vorbesti este eterna – nenascuta si nemuritoare? Constiinta este mai presus de conceptul nasterii si al mortii, mai presus de orice concept cu privire la eternitate, vacuitate sau spatiu. Cea in care exista spatiul, vacuitatea sau eternitatea, in care exista totul, este denumita constiinta. Totusi exista viata si moarte. Creatia si distrugerea se produc neincetat. Toate aceste manifestari sunt precum bulele si valurile oceanului. Lasa-le sa se produca. Oceanul nu le considera separate. Valurile, mareele, vartejurile – se pot considera separate, dar oceanul nu se simte diferit de ele. Lasa-le sa se manifeste si sa imbrace tot felul de forme si nume. Acest corp fizic, intr-o buna zi, va deveni hrana viermilor si a furnicilor. Din pamant a venit, in pamant se va reintoarce. Tu esti Acela care straluceste prin el. Constiinta nu este atinsa de nimic.
Un invatator adevarat nu are nici un fel de invatatura, nici un fel de tehnici, metode sau precepte. Pentru a-ti cunoaste Sinele nu ai nevoie de nimic. Ceea ce esti cu adevarat, este intotdeauna. Nimeni nu te poate invata nimic. Va trebui sa realizezi cine esti, aici si acum, chiar in aceasta clipa."
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.