Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Internetul In Lumea De Azi
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Internet - Siteuri Utile, SEO, Promovare, Hosting
secunda
So, as dori sa imi si argumentati raspunsul.
Mihai a deschis un topic "la ce e bun internetul" insa poate are si partile lui negative, asa incat, spuneti aici si la ce nu e bun internetul.

tnx.gif
menthoru'
Pnetru cei ce-l folosesc respectand regulile nu cred ca are parti negative ... sunt insa momente cand altii iti fac viata grea: virusi, troieni, spam, si astea sunt alea mai lejere ... furturi de carti de credit si date personale.
Este util si nu are puncte rele atata timp cat stii sa te pazesti... ca-n real life de altfel!
secunda
hm, nu se prea inghesuie lumea unsure.gif
anyway, hai sa vedem de ce ar fi internetul o oportunitate:
- ofera informatii despre orice, oricand, de oriunde
- ofera posibilitatea crearii unei baze de date: contact-email
- este o alternativa la educatia formala, in sensul ca educa informativ oamenii
- ofera noi locuri de munca
- ofera o distractie, alunga plicitiseala, posibilitatea de noi prieteni

de ce internetul este un drog?
- duce la dependenta
- determina ruperea de realitate
- izolare de planul real
- superficialitate fata de alte activitati
- promoveaza "prostia" in sensul ca nu mai trebuie sa retii nimic, ai totul la indemana, oricand
- pot aparea probleme de sanatate datorita prelungirii statului in fata calculatorului -neglijarea meselor, probleme de vedere

well...am gresit pe undeva? blink.gif
dead-cat
QUOTE

- promoveaza "prostia" in sensul ca nu mai trebuie sa retii nimic, ai totul la indemana, oricand

unii au memorie mai buna altii nu. memorarea de informatii cere timp ca trebuiesc reactualizate, altfel se uita. daca stii sa folosesti un motor de cautare si sti sa filtrez prostiile ai numai de cistigat. daca nu, esti AOL-user devil.gif
QUOTE

- duce la dependenta
- determina ruperea de realitate
- izolare de planul real

asta daca te-nfigi prin chaturi. eram si eu in faza asta prin '96-'97. dar dupa un timp te plictisesti.

secunda
dead-cat, la chat ai inclus si forum-uri? biggrin.gif

cineva a votat altceva. as ruga persoana in cauza-si pe viitorii care vor vota asa- sa spuna la ce anume s-au gandit cand au ales aceasta optiune. ce e internetul in acest caz?

flu
probabil ca ar fi trebuit sa ma fi incadrez si eu la categoria "oportunitate"... ca doar ai pus acolo si "ofera noi locuri de munca"...

am pus altceva, pt. ca nu-mi place cum suna oportunitate, cum eu il folosesc aproape zilnic, asta ar face din mine un oportunist... smile.gif

si pentru mine e o necesitate, fara Internet nu as putea legatura cu clientii (sunt webdesigner, nu altceva tongue.gif )...

si asa cum bine zice si menthoru' daca nu te duci in cartierele marginase, totul e bine si frumos cu netul asta, doar ca... eu sunt paranoic si cred ca in viitor va exista posibilitatea ca Big Brother sa ne urmareasca de foarte aproape, atunci cind foarte multi oameni vor fi dependenti de Internet cool.gif (si nu dependenta in sensul de drog, ci aceasi dependenta care o dau banii, nu ca pentru unii banii nu ar fi un drog... dar mai bine ma opresc aici smile.gif)
dead-cat
forumul nu-i ca chatul in privinta asta. chatul te tine acolo tot timpul, pe cind pe un messageboard mai postezi ceva, apoi poate-ti raspunde cineva imediat, poate peste citeva zile. te uiti din cind in cind si mai apuci sa faci altceva.

eu citesc relativ frecvent vreo 6-7 forumuri si inca vreo 5 mai rar. dar nu stau pe ele toata ziua.

problematic e cu oameni care nu-si pierd periodic entuziasmul pentru ceva. aia ramin dependenti. eu descopar un community, o tema whatever, ma entuziasmeaza vreo 3-4 sapt. dupa care focusul imi fuge la altceva pentru o perioada asemenatoare si dupa o anumita perioada interesul pentru tema originala reinvie si tot asa.

desi tehnic sunt online tot timpul (computerul e pornit de regula si cind nu sunt acasa) nu am probleme sa-l las devil.gif si sa ma duc la birt rofl.gif
rebel
QUOTE (menthoru)
... virusi, troieni, spam, si astea sunt alea mai lejere ... furturi de carti de credit si date personale ...
Dacă analizezi logic, furturile de cărti de credit si date personale sunt posibile exact datorită virusilor si infectiilor virale, fie ele worms sau trojan horses.

Legat de chat-uri, clienti de chat si forumuri, nu-s chiar multe de dezbătut. Initial, chat-ul a fost considerat drept o bună modalitate pentru două persoane din două locatii cu o distantă considerabilă între ele de a comunica, însă - ulterior - a ajuns ca o bună modalitate de-ati face noi cunostinte. Totul bine până aici. Inevitabilul moment josnic apare însă atunci când două persoane aflate în aceeasi sală de Internet nu au curajul să-si vorbească si apelează astfel la chat. Mă refer desigur la două persoane de sex diferit.

Vreau să cred că forumurile sunt păstrate pentru persoane cu ceva mai multă doxă si nu rămân la îndemâna oricui. Exemplul de fată este mai mult decât concludent în acest sens.

Ulterior, de la binecunoscutul gen de 'administrator de retea', a descendat genul 'hacker', mai apoi apărând 'scr1pt kiddie'-ul, dornic întotdeauna de-a face un rău, deseori chiar involuntar. Această întreagă coborâre provide - din păcate - tocmai din dorinta de cunoastere si experimentare.
dead-cat
QUOTE

Dacă analizezi logic, furturile de cărti de credit si date personale sunt posibile exact datorită virusilor si infectiilor virale, fie ele worms sau trojan horses.

majoritatea # de carti de credit se fura cind baza de date a unui vendor e sparta. la cite o faza din asta se fura mii dintr-un sut. bineinteles ca efectul ar putea fi minimalizat daca vendorul respectiv ar insitiinta toti clientii pe loc ca securitatea # CC a fost compromisa. sau daca vendorul n-ar salva # de CC ci ar lucra cu un gateway care-i da numai feedback tranzactie cu/fara success (dar se pare ca multi deja incep sa lucreze asa).
secunda
cred ca internetul e si pericol.
ma refer la site-uri care contin informatii secrete - cum se face o bomba, cum se fac diverse farse ce pot avea urmari negative, organizatii teroriste.
imi aduc aminte de un film unde o fata era bolnava de anorexie. iar in grupul de fete din spital a aflat despre site-uri care promovau anorexia, care pe plan psihologic te determinau sa nu vrei sa mananci, site-uri de care si doctorii stiau ca exista, site-uri ilegale, dar zilnic apareau noi si noi de astfel de site-uri si flagelul nu putea fi oprit.
noi avem judecata a ceea ce e rau si ce e bine, insa, internetul e azi la indemna copiilor care, dupa cum stiti, sunt dornici sa incerce orice afla nou. si mai ales, sa duca la gura.
asa cum mama pana acum aseza copilul in fata televizorului si scapa de o grija, asa acum il aseaza in fata calculatorului.
poate spuneti ca in Romania inca nu e cazul sa ne facem griji, dar e doar o chestiune de timp.
si atunci, solutia e cenzura?
am auzit ca in Japonia trebuie sa prezinti un act de identitate atunci cand mergi la un Internet Caffe.
iar daca accesezi anumite site-uri - de exemplu a unei organizatii teroriste- in cateva minute politia este langa tine.
si trebuie sa dai socoteala de ce ai accesat acel site.

###
internetul e drog. repet, poate inca Romania nu simte atat de puternic acest flagel.
reiau insa exemplu Japoniei. unde de la chat s-a ajuns la video-chat, iar de aici la a-ti pune casca pe ochi si a patrunde in lumea virtuala e doar un pas.
iar in lumea virtuala totul iti apartine, te poti intalni cu cine vrei, etc. iar cand ai totul de ce ai pleca de acolo?!
rebel
Informatii despre crearea unui explozibil pot fi găsite pretutindeni. Există cărti de referintă, dintre care - poate cea mai faimoasă - este lucrarea lui A. Hitler, Mein Kampf. Însă există si exemple ceva mai concludente legate de activitătile cretine si nesfârsite desfăsurate pe Internet.

Îmi aduc aminte de cazul de suicid al unui adolescent care a anuntat într-un chat-room că peste câteva ore îsi va lua viata, iar toată lumea este invitată să-l privească. Tragic a fost rating-ul, mai tragic a fost faptul că suicidul chiar a avut loc.
milimetru
Mie îmi place internetu' fiindcă aflu o grămadă de trăsnăi. O grămadă mare, mare de tot, că nu-mi ajunge timpul să-mi vîr nasu' peste tot, pe unde aş dori!

Poate deveni şi ceva naşpa, drog sau pierdere de vreme. Dar dacă e pe aşa, multe alte chestii pot deveni nocive dacă nu reuşim să ne păstrăm cumpătul. Eu sînt un fan al internetului. Dacă cineva l-ar desfiinţa mîine cred că m-aş îmbolnăvi de necaz!
contraste
Pentru mine este principalul mod de informare rapid si la zi.
Prin selectare, utilizez site-urile cu informatii reale, serioase si de folos.
Da, sunt dependenta de INTERNET - informatii, forum-uri, parerile de pe forum, discutiile.
Si, apoi, nu este internetul circul de astazi de pe langa paine ?
Deci, sa avem paine si ...INTERNET !

Am revenit sa spun ca am votat oportunitate, desi doream sa votez si urmatoarea posibilitate.
milimetru
În ceea ce priveşte "următoarea posibilitate" se pare că nu prea e de glumă. M-am grăbit să-mi fac un test (de fapt două: test 1 şi test 2) iar rezultatul e destul de îngrijorător!... sad.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.