Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Mona Nicolici - Invitata La Han
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Invitatilor > Invitatii Hanului
Mihai
Va prezint cu placere o noua invitata la Han, in persoana doamnei Mona Nicolici, jurnalista si Candidat la Primaria Sectorului 1 al Capitalei din parte PUR.

Cateva Cuvinte despre Mona Nicolici

user posted image

Nascuta la 16 ianuarie 1968 la Turnu Magurele, Mona Nicolici a absolvit Facultatea de Instalatii din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti in anul 1993. In 1998 urmeaza un curs de interviu la Centrul pentru Jurnalism Independent iar in prezent este cursant in anul III la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Comunicare, masterat in marketing politic si electoral.

Este casatorita, avand doi copii: Vlad Andrei, de 9 ani si Maria Teodora, de 2 ani si jumatate.

De profesie inginer, are functia de editor si prezentator de stiri.

Si-a inceput cariera jurnalistica in decembrie 1993, avand, pana in februarie 1994, functia de realizator programe la "Radio Antena 1". De la aceasta data si pana in ianuarie 2002 a fost editor si prezentator de stiri la 'Observator', moderator-realizator de editii speciale la Antena 1. In perioada februarie 2002 - martie 2004 ocupa functia de editor si prezentator stiri "STIRILE NATIONALE" si moderator-realizator editii speciale in cadrul televiziunii B1 TV.

A primit, de-a lungul timpului, numeroase distinctii profesionale, printre care se numara cele 6 premii APTR pentru cel mai bun jurnal de stiri (OBSERVATOR), Premiul pentru cel mai bun prezentator de stiri (Brasov - Premiile MEDIA 1999) si Premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania, pentru cel mai bun prezentator de stiri al anului 2002.


Mona Nicolici si Politica

In martie si-a anuntat candidatura pentru Primaria Sectorului 1 al Capitalei din partea Partidului Umanist Roman.
Cum argumenteaza dansa decizia de a candida? Am locuit in acest sector mai bine de opt ani, o perioada doar ceva mai scurta decat viata mea profesionala. Asa ca imi sunt bine cunoscute problemele lui. Si ii cunosc la fel de bine pe multi, foarte multi dintre locuitorii lui. Sunt convinsa ca acest sector "vitrina" al Capitalei, prin care intra cei mai multi dintre vizitatorii ei, merita o soarta mai buna. Nu este cea mai populata zona a metropolei, dar este una distincta: aici isi au sediul multe, daca nu majoritatea institutiilor reprezentative pentru viata politica, economica si, nu in ultimul rand, culturala a tarii noastre. Aici este Casa Presei Libere. Iata de ce cred cu tarie ca sectorul UNU poate si trebuie sa devina, mai mult decat pana acum, cel dintai. Unul de care sa fim mandri nu doar noi ci si ceilalti locuitori din stravechea cetate a lui Bucur. Si, in acelasi timp, un model care sa starneasca nu invidia altora, ci ravna de a ne ajunge din urma si chiar de a ne depasi.

Cateva comentarii la adresa Monei Nicolici din partea unor personalitati media

Irinel Popescu: Ar cam fi cazul sa "insanatosim" Capitala. Si ce doctor mai bun putem gasi decat o femeie ? O femeie-mama si, totodata, o femeie de succes si cu mult curaj, pe deasupra. Ii doresc sa schimbe aceasta parte a Capitalei, inima Bucurestiului si a tarii, sa o transforme, dupa chipul si asemanarea ei. Mult succes!

Constantin Dudu Ionescu: Era timpul pentru o schimbare. Stiu ca se poate mai mult si mai bine. Ne trebuie un om gospodar, ordonat si, mai ales, un om cinstit. Din cate o cunosc eu pe Mona, are aceste calitati. Sunt convins ca va reusi in ceea ce si-a propus.

Andreea Marin: De 11 ani stie problemele administratiei locale. S-a confruntat cu ele ca jurnalist, le-a criticat, a incercat sa atraga atentia asupra lor celor ce-ar fi putut sa le indrepte. Dati-I sansa sa le rezolve. Poate. Am incredere in ea. Sunt sigura ca Mona va fi o surpriza placuta!

Mihai Leu: Cand si-a propus ceva, a reusit. Indiferent de domeniu. Este un om energic, optimist si, mai ales, ambitios si perseverent. Cred ca este ceea ce ne trebuie - o persoana sincera, capabila, o luptatoare. Ii tin pumnii!

Informatii preluate de pe site-ul oficial, MonaNicolici.ro

Doamna Mona Nicolici, va multumesc pentru acceptarea invitatiei, va doresc bun venit la Han welcome.gif si o discutie cat mai placuta si mai interesanta!

Reamintesc participantilor la discutie faptul ca Hanul nu are culoare politica, pentru a elimina orice discutii pe aceasta tema. smile.gif Totodata, ii rog sa citeasca Informatii Generale referitoare la aceste discutii.


In scurt timp, acest topic va fi deschis si veti fi invitati sa trimiteti intrebarile si comentariile dumneavoastra pentru invitata saptamanii viitoare, Mona Nicolici. thumb_yello.gif
Mihai
Dialogul este deschis si sunt asteptate intrebarile si comentariile forumistilor! thumb_yello.gif

Voi incepe prin a-i adresa primele intrebari invitatei Hanului, doamnei Mona Nicolici:
  • Considerati ca in Romania exista presa libera?
  • Va fi 2004 un an al doamnelor in Administratia Capitalei?
  • Considerand ca sunteti aleasa Primar al Sectorului I, care ar fi primele lucruri ce le-ati schimba? Care sunt principalele probleme ale Capitalei in general si ale Sectorului I in special?
  • De ce PUR? Care sunt motivele ce v-au decis sa candidati din partea acestui partid?
  • In posibilitatea in care nu veti accede la pozitia de primar, exista posibilitatea sa va reintoarceti la pupitrul Observatorului?
  • Care este opinia dumneavoastra referitoare la candidatura doamnei Lia Roberts?
  • Ca jurnalist, cum apreciati emisiuni de genul 'Cronica Carcotasilor'? Sunteti de acord cu acest tip de emisiuni?
  • Care este emisiunea preferata la televiziunile din Romania? Dar ziarul pe care il cititi cu placere?
Si cateva intrebari pe care obisnuiesc sa le adresez invitatilor la Han:
  • Care este ultima carte pe care ati citit-o si care v-a impresionat in mod placut? Dar ultimul film?
  • Utilizati in mod frecvent Internetul? Care este siteul preferat?
  • Sunteti o persoana religioasa? In cazul in care primiti raspunsul din partea lui Dumnezeu la o intrebare, care ar fi aceasta?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si ii invit si pe ceilalti forumisti sa trimita intrebarile la care ar dori sa afle un raspuns din partea invitatei noaste, doamna Mona Nicolici. thumb_yello.gif
zar
Bun venit la Han, doamna Mona Nicolici!

O intrebare generala:
Ce parerea aveti despre coruptia din Romania, sau ce evoca cuvantul cinste pentru dumneavoastra?

O intrebare precisa:
Ce parere aveti despre ultimul sondaj GfK asupra coruptiei si cum priviti atitudinea purtatorului de cuvant al PSD, partidul la guvernare, vis-à-vis de acest sondaj?

Va multumesc anticipat.
Ares
In cazul in care sunteti aleasa primar al sectorului I, cum vedeti colaborarea eventuala cu domnul Traian Basescu de la Primaria Bucurestiului?
Sunteti pentru o independenta sporita a sectoarelor sau ar trebui sa se puna bazele unei cooperari mai puternice intre primariile de sector si cea generala?
abis
Doamna Mona Nicolici,
Sunt unul dintre locuitorii Sectorului 1 de circa de 30 de ani (de cand m-am nascut), asa ca stiu foarte bine si eu care sunt problemele cu care se confrunta acest sector. Nu stiu insa exact care sunt responsabilitatile primarului de sector si care sunt cele ale primarului general, deoarece in ultimii ani de multe ori s-a produs un transfer de competenta intre primaria municipala si primariile de sector.
Ce vreau sa va intreb: este mai eficient modul actual de administrare a capitalei, sau ar fi de preferat alte solutii (mai exact, ori centralizarea tuturor activitatilor administratiei locale la primaria generala, ori descentralizarea totala a acestor activitati catre primariile de sector)?
calfa
Doamna Mona Nicolici, bun venit printre noi ! welcome.gif

Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra:

1. Functia de Primar de Sector presupune mai multe responsabilitati si activitati. Pe de o parte este vorba de relatia cu consiliul local (primarul insemnand conducatorul adminstratiei locale, consiliul insemnand legislativul local). Pe de alta este vorba de conducerea administrativa, aplicarea hotararilor consiliului, organizarea primariei, relatia cu institutiile subordonate. Pe langa acestea este contributia sub forma initiativelor, a spiritul gospodaresc, care dau de fapt masura calitatii de primar. Poate sunt si altele, dar ma opresc la acestea 3.

Intrebarea mea este, cat de pregatita va simtiti pentru fiecare dintre cele 3 componente ale functiei de primar: relatia cu consiliul (care poate fi in opozitie fata de primar), conducerea administrativa (in care schimbarile pot fi greu de facut), si spiritul gospodaresc imprimat celor din jur ?

2. Pe cine va bazati in primul rand in obtinerea unei relatii cat mai bune cu consiliul, unei conduceri administrative cat mai eficiente si promovarii spiritului gospodaresc ?

3. Cat si ce asteptati de la cetatenii Sectorului 1, pentru a obtine rezultate cat mai bune ? Cum credeti ca puteti mobiliza cetatenii, in cazurile in care simtiti nevoia sa o faceti ? Aveti deja ceva in plan ?

4. Cat si cum credeti ca va ajuta pregatirea si experienta pe care o aveti ? Dar varsta ? Dar popularitatea ?

Va multumesc pentru acceptarea invitatiei noastre, si anticipat pentru raspunsuri ! smile.gif

Mult succes ! thumb_yello.gif
talusa
Cine raspunde la aceste intrebari!!

Eu nu am nici una!

Am parasit Romania 4 ani inainte de s-a nascut doamna Mona Niculici! wub.gif

Numai bine si... succes la electorale!

talusa
denise
Buna ziua si bine ati venit la Hanu Ancutei, doamna Nicolici. Personal, in cazul in care veti deveni primar, va voi simti lipsa de pe micul ecran. Sunteti unul dintre putinii reporteri profesionisti din Romania. Si acum, intrebarile:
1. Se vorbeste foarte mult despre coruptia functionarilor din primarii, totusi nici unul dintre primarii alesi pana acum nu a "facut curatenie", dupa cum promiteau in campania electorala. In cazul in care veti primii voturile locuitorilor sectorului 1, aveti vreo strategie? Care vor fi primele masuri aplicate in ceea ce priveste personalul angajat in primarii?
2. Sectorul 1 este un sector reprezentativ pentru Capitala. Ce proiecte aveti in ceea ce priveste urbanismul, modul in care se vor acorda autorizatiile pentru constructii noi?
3. O problema general-dureroasa: traficul. Se poate fluidiza, cat - de - cat? Iar la pietoni se mai gandeste cineva? Caci trotuarele sunt pline de masinile parcate.
Va multumesc si va urez mut succes.
contraste
Candidand aici, am inteles ca pentru dumneavoastra socialul inseamna cel mai mult. Dincolo de orice alte cerinte ale vietii si ale feminitatii. Stimata doamna, priviti in interiorul dumneavoastra, si vedeti daca merita... Credeti ca veti schimba murdaria, sau... nu?
Minutul
Bine ati venit la Han, doamna Nicolici! han.gif

Doua intrebari, de inceput:

Cu ce candidat v-ati dori sa intrati in turul 2?

Care considerati ca este principalul atu al unei femei primar fata de un barbat primar?


Va multumesc.
abis
Doamna Nicolici,
Revin cu cateva chestiuni concrete, legate strict de administrarea Sectorului 1. Cunoasteti zonele marginase ale acestui sector? Ma refer, de exemplu, la strazi ca Inovatorilor, Timisului, Prahova, Linistei, Niagara, Navigatiei, Bacului, Marginii, Modestiei, Amintirii, Minerva. Sunt strazi care nu au nici macar asfaltare, sunt pietruite cu piatra de rau in urma cu aproape 50 de ani. Din cauza diverselor lucrari starea respectivelor strazi este jalnica, un drum cu masina pe acestea semanand mai degraba cu o cursa off-road. Canalizarea este defectuasa sau nu exista deloc. Pe unele dintre aceste strazi nu exista nici macar alimentare cu gaze sau apa curenta (ex. str. Marginei). Intrebarea mea este daca aveti sau nu un program de reabilitare a unor astfel de zone, care par mai degraba desprinse dintr-un oras din lumea a treia, nu dintr-o capitala care se vrea in curand in Uniunea Europeana.
Multumesc pentru raspuns.
YoyoMan
Bine ati venit printre noi doamna Mona Nicolici! han.gif

Eu asa avea o intrebare mult mai simpla ca sa zic asa:
Care e motivul pentru care v-ati hotarat sa candidati pentru primarie?
Din cate imi aduc aminte din emisiunile de stiri la care v-am vazut, in comentariile pe care le faceati cu invitatii stirilor nu erati prea "implicata" in chestiuni politice si administrative. De ce aceasta decizie? Eu nici nu stiam ca sunteti inscrisa in vreun partid politic.
Mona Nicolici
Pentru Zar: Sunt de acord cu cele mentionate in sondajul GfK, cu mentiunea ca, dupa parerea mea, in administratie, procentul de coruptie este mai mare de 12%. In ceea ce priveste atitudinea purtatorului de cuvant: este atitudinea cu care ne-am obisnuit atunci cand cineva este impotriva lor. Probabil ca, in alte conditii, ar fi adresat o scrisoare de multumire si recunostinta.
Mona Nicolici
Pentru ARES:

Cred ca as colabora foarte bine cu domnul Basescu, chiar daca ar mai iesi scantei. Sincera sa fiu, cred ca o colaborare stransa intre Centru si sectoare ar fi benefica pentru Capitala.
Mona Nicolici
Pt. ABIS:

In nici un caz centralizare!
Cuvantul de ordine ar fi COLABORARE! (Dar nu precum cea actuala) spoton.gif
Mona Nicolici
pentru denise_d:

1.-SIGUR! In functie de ceea ce voi gasi acolo!
2.-Le veti afla in curand.
3.-Buna intrebare! M-am gandit, e prevazut!
Multumesc pentru urari!
Mona Nicolici
Pentru Contraste:

Toata? Nu. Nu dintr-o data! E prea multa.
Mona Nicolici

Pentru Mihai/gazda:

Nu pot sa ma abtin sa nu iti raspund la prima intrebare. Da, exista presa libera... daca nu este aservita! devil.gif
Minerval
Bine ati venit alaturi de membrii Hanului si mult noroc la alegeri! thumb_yello.gif

ps: filiala PUR Galati va sustine demersul.

F.'.
Mona Nicolici
Pt.Minutul:

Mi-as dori sa intru singura! biggrin.gif Cu domnul Gherasim.
In acea functie nu esti femeie sau barbat. Esti Primar.
Mona Nicolici
Pt.Yoyoman:

Tocmai pentru a putea rezolva probleme de genul celor scrise de ABIS. De la pupitrul de stiri poti sa le semnalezi, nu poti sa le rezolvi.

Strazile despre care vorbeste ABIS sunt doar cateva dintr-o lunga lista. hh.gif Cam asta a fost atitudinea pana acum.
Daca v-as raspunde ca eu am sa fac si am sa dreg...v-ati strica de ras. Toata lumea promite! Cunosc problemele si am intrat in aceasta cursa, sau competitie sau cum vreti s-o numim, pentru a rezolva probleme nerezolvate. Am fi nedrepti sa spunem ca nu au facut chiar nimic. Poate nu au fost in stare sa faca mai mult. Poate au fost mai preocupati de cum sa se lupte cu opozitia (sa-i dea in cap) decat sa-si rezolve treburile "din ograda". Ati observat ce puternic se "forjeaza" acum? Ati observat cu cata rapiditate se asfalteaza strazile? Ati observat ca tot zona centrala este vizata? Imagine! Totul este imagine. Mi-as fi dorit sa vad strazile, despre care vorbeam mai sus, asfaltate in regim de urgenta. Sau poate o retea de canalizare finalizata in acelasi regim.
Sunt multe de spus la acest capitol care DOARE. Timpul este foarte scurt. Imi cer iertare ca v-am raspuns cu intarziere. Sunt convinsa ca ma intelegeti. Va multumesc si...pe curand! thumb_yello.gif
denise
QUOTE (Mona Nicolici @ 6 May 2004, 06:41 PM)
pentru denise_d:

1.-SIGUR! In functie de ceea ce voi gasi acolo!
2.-Le veti afla in curand.
3.-Buna intrebare! M-am gandit, e prevazut!

blink.gif Ma bucur ca aveti raspunsuri si o strategie, dar unii din noi speram sa le impartasiti si cu noi. Macar in parte.
In fine... succes! Dar cred ca la un moment dat, in campania electorala, veti fi nevoita sa intrati si in amanunte.
Minutul
Multumesc pentru raspunsul concis (spre deosebire de cele telegrafice oferite celorlalti tongue.gif ).

Revin cu o intrebare (deocamdata):

Care este punctul dumneavoastra de vedere referitor la 'lovitura de teatru' data prin intrarea lui Geoana in competitie? Personal, va asteptati la o asemenea mutare?
Mona Nicolici
Daca este o adevarata lovitura de teatru vom vedea in ziua alegerilor. Intrarea lui Mircea Geoana intr-o astfel de competitie dovedeste ca miza este foarte mare si ca partidul de guvernamant nu se fereste sa-si sacrifice in aceasta lupta oamenii pregatiti pentru alte domenii. Ramane de vazut daca domnul Mircea Geoana va reusi sa convinga bucurestenii ca poate gestiona un oras cu atatea probleme, doar cu ajutorul diplomatiei.
Mona Nicolici
pt.denise_d:


Daca sunteti unul dintre locuitorii sectorului 1( si sper din toata inima) ne putem intalni sambata, ora 17:30, in Bucurestii Noi, Parcul Bazilescu, in fata Amfiteatrului, tocmai pentru a va impartasi propunerile si strategiile mele, pentru a va prezenta consilierii din partea PUR pentru Consiliul local si pentru a afla care va sunt parerile si problemele reale. De asemenea, de saptamana viitoare voi fi prezenta la dezbaterile televizate. Voi continua seria actiunilor in sector si, in speranta ca sunteti interesat(a), puteti afla mai multe la adresa de web www.monanicolici.ro.
Mi-a facut placere sa"discut" cu dumneavoastra.Cu bine!
Clopotel
Stimata Doamna Mona Nicolici, va marturisesc ca sunteti prezentatoare mea de stiri preferata wub.gif
Va doresc mult succes in ceea ce intreprindeti.
La final am sa va pun, cu voia dvs., trei intrebari usoare:
1. Cum o sa curatati Primaria de indivizii de acolo? O sa-i dati pe toti odata afara sau jumatate in prima zi iar cealalta in a doua zi? Intreb si eu pentru ca nu am vazut inca un functionar in Primarie care sa-si faca treaba asa cum trebuie fata de cetateanul din fata lui.

2. O sa faceti un program de lucru cu publicul ca lumea, adica de la ora 8 la ora 18? Caci asa cum este el acum, am impresia ca in primarie sunt angajate numai doamne gravide....

3. Cum credeti ca o sa faceti fata la presiunile care se vor exercita asupra dumneavoastra? De ex. pentru un teren al Primariei sunt doi solicitanti: eu si dnul Voiculescu, dar eu ofer cu 1 Euro mai mult pentru concesionarea lui. Cui o sa repartizati terenul? devil.gif

Inca odata va doresc mult succes !
calfa
Doamna Nicolici, pornind de la raspunsurile dumneavoastra de pana acum, foarte concise, si comparandu-le si cu ceea ce spuneati in emisiuni televizate, trag concluzia ca sunteti deja "prinsa" de febra alegerilor. Ei, inceputurile sunt intotdeauna problematice. smile.gif

Profit de faptul ca inca nu mi-ati raspuns la intrebari pentru a mai adauga unele noi.

Domnul Cristian Tudor Popescu, discutand saptamana trecuta despre "problemele" Sectorului 1 mentiona Parcul Herastrau, mai bine zis felul in care "cresc" spatiile de parcare, masinile ocupand de fapt multe dintre locurile de plimbare traditionale, si pentru localuri, care s-ar parea ca sunt in parte ilegal construite si reduc din spatiul verde. Cunoasteti aceste lucruri ? Ce parere aveti ? Cum credeti ca pot fi constransi cei ce afecteaza spatiul verde si pietonal al parcului Herastrau ? smile.gif
Mihai
Tinand cont ca doamna Mona Nicolici are un program foarte incarcat, voi inchide temporar acest topic, existand posibilitatea de a-l redeschide pentru raspunsuri si noi intrebari in viitorul apropiat.

Ii multumesc doamnei Mona Nicolici pentru prezenta la Han! thumb_yello.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.