Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Sf.Scaun Si Romanii
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie > Ecclesia
Cipri
E atat de greu dupa atatea mistificari ale istoriei sa abordam acest subiect si totusi cred ca este foarte important si nu numai pentru catolicii din Romania( fie ei greco-catolici, romano-catolici sau armeno-catolici).Multi si-au pus atatea intrebari acum 5 ani cand pentru prima oara in istorie urmasul lui Petru a venit in "gradina Maicii Domnului".

Va invit la o reflectie senina si fara polemici asupra raporturilor dintre romani si Sf.Scaun:in primul mileniu (Sf.Niceta,Ioan Casian, Dionisie Exiguul, problema jurisdictiei asupra romanilor) si in al doilea mileniu( organizarea de noi episcopii, Ordinele religioase, Unirea de la Florenta-Ferrara, relatiile cu Principii romani, organizarea greco-catolicilor ardeleni si a romano-catolicilor moldoveni,Mitropolia greco-catolica , Concordatul, perioada comunista, restabilirea oierarhiei dupa 1990, relatii ecumenice, vizita Papei).

Argumentul pare infinit si totusi foarte interesant.
Cipri
Scuzati-mi greseala:Sf.Scaun si nu "Sf.scaun".
Cipri
Cum vedeti Rolul Sf. Scaun Apostolic al Romei pentru romani inainte de 1054?Ce parere aveti de rolul Episcopului "latin" Niceta de Ramesiana in cristalizarea procesului de crestinare a romanilor?Cum vedeti rolul Sf.Ioan Casian, fondator de manastiri in Franta si al lui Dionisie Exiguul, colaborator fidel al Papilor?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.