Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Muntele Preferat
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Natura si Turism
Gentiana
Salut si bine v-am gasit! Eu sunt nou venita pe aici! Vroiam sa aflu si raspunsurile voastre la o intrebare care ma chinuie de ceva vreme: Care este muntele vostru preferat ... din Romania? Si de ce? Mie personal imi place Fagarasul pentru ca este salbatic si putin batut de picioarele celor numiti "porcus turisticus".
Sa aveti o zi buna!
BLANCA
QUOTE (Gentiana @ 24 Apr 2004, 01:03 AM)
Vroiam sa aflu si raspunsurile voastre la o intrebare care ma chinuie de ceva vreme: Care este muntele vostru preferat ... din Romania?

ce intrebare chinuitoare..."oare care e muntele preferat al forumistilor de la Han?"...sa nu exageram draga Gentiana..

oricum bine ai venit la Han
mutulica
Mie imi place sa schiez pe Semenic si Straja.
Am in plan sa merg si pe a lu' Venus...
HabarNam
mutulică, dacă nu-s indiscret: Pe care dintre ei ? biggrin.gif
47462
han.gif Gentiana
Cred ca aici ma alatur tie..si mie imi place Fagarasul! Dintre muntii care i-am batut cu piciorul Fagarasul e cel mai spectaculos...chiar daca si M-tii Retezat au frumusetea lor...
Vornicum
Mie imi place Tampa - Brasov. Fain munte. Il urc in 15 min spoton.gif
Serenity
Semenic (evident) laugh.gif.. si M-tii Apuseni
kato
SALUT si bine v-am gasit...ca o nou venita ce ma aflu, cutez sa spun ca mie imi place in bucegi...e cel mai misto din cate am vazut pana acum.Am facut un traseu de o saptamana,care a culminat cu varful Omu.
Mrs. Rogers
Mie-mi place zona Arieseniului. Natura e fenomenala. Nu sunt foarte multi turisti. Pe langa natura ,localnicii sunt niste oameni super.
kato
Oricum nu o sa cadem de acord toti asupra unui munte.Peste tot unde am mai fost mi-a placut (ma refer peste tot la munte)...am spus ca bucegi m-a impresionat cel mai tare pentru ca a fost si cel mai greu.De exemplu saptamana trecuta am fost in ceahlau si a fost misto:zapada,vreme destul de cooperanta,companie placuta,peisaje...incredibile.Mi-as dori sa merg peste tot,dar din nfericire nu se poate.
Eclectic
Fara de indoiala, muntele lui Venus.
mutulica
daca tot vorbim de muntele favorit, sa bagam si poze
cum va place poiana brasov?
mutulica
sau ... straja
Ovidius
Straja e cam aglomerata dar e fain pentru ca sunt multe partii.
mutulica
in wkend toate statiunile sunt aglomerate...
straja mi s-a parut mult mai faina ca si partie decit poiana brasov...
actionmedia
Interesant topicul. Nici nu stiam ca exista. Multumim Mutulica pentru ca l-ai readus in actualitate.
Mie unul imi plac toti muntii. Fiecare are farmecul lui aparte. Nu am fost chiar pe toti. Am fost in Bucegi, am fost pe Retezat, am fost si pe Fagaras (dar numai cu masina sad.gif ), am fost pe Rarau si Giumalau (frumosi munti).

Ce sa zic. Cel mai mult mi-au placut aia din Bucovina Raraul si Giumalaul. Au asa o combinatie interesanta de salbatic si "domestic". Pana sa ajungi pe munte, trebuie sa treci prin curtile oamenilor rolleyes.gif . Dupa Ce treci de curti, intri in padure, iar apoi iesi pe pasune. Si acolo e superb, vezi coama Giumalaului verde cu cateva palcuri de padure. Si acolo traiesc niste cai superbi. Hergheliile unor oameni de pe acolo, dar sunt asa frumosi si au o vitezaa... Au parcurs in 2-3 minute cat facusem noi intr-o jumatate de ora. Doar un semn a fost de ajuns din partea liderului (un cal maro foarte frumos) si toti s-au pornit in galop la vale si in scurt timp au devenit niste furnicute.
Tot acolo gasesti zmeura si fragute la tot pasul. Daca ai noroc, gasesti si ciuperci.

Raraul este mai aglomerat, pentru ca exista sosea care te duce pana acolo, iar in weekend vin multi oameni din judet (Suceava) ca sa se distreze. Dar chiar si asa este foarte frumos, sunt niste stanci extraordinar de frumoase. Nu inceteaza sa te uimeasca in functie de unghiul din care le privesti.
cipdecip
Piatra Craiului

Pe teritoriul Pietrei Craiului au fost identificate un numar total de 1118 de specii si subspecii de plante. Piatra Craiului gazduieste peste 30 % din speciile de plante superioare care se intalnesc pe teritoriul Romaniei.
Dintre aceste specii amintesc doar pe cele mai cunoscute: garofita Piatrei Craiului (Dianthus callizonus) simbolul floristic al Pietrei Craiului, acest munte fiind unicul loc din lume care o gazduieste (este o specie endemica pentru Piatra Craiului); sangele voinicului (Nigritella nigra si N. rubra)etc.
Pe teritoriul parcului National Piatra Craiului au fost identificate peste 200 de pesteri si avene. Aici se gaseste si cel mai adânc aven din tara cu o adancime de -540 m.
T-rex
QUOTE (Gentiana @ 24 Apr 2004, 12:01 AM)
Salut si bine v-am gasit! Eu sunt nou venita pe aici! Vroiam sa aflu si  raspunsurile voastre la o intrebare care ma chinuie de ceva vreme: Care este muntele vostru preferat ...  din Romania? Si de ce? Mie personal imi place Fagarasul pentru ca este salbatic si putin batut de picioarele celor numiti "porcus turisticus".
Sa aveti o zi buna!

Trebuie sa te contrazic aici. Muntii Fagaras nu mai sunt de foarte mult timp salbatici. Pentru ca oricine are un rucsac in spate si niste bocanci mai acatarii vrea sa ajunga pe Acoperisul Romaniei sau macar pe Nehoiu. Am fost in Fagaras trei ani la rand, pe mai multe trasee, si nu mi-a mai placut asa de mult. Au devenit un fel de pietonal montan. Evident, muntii salbatici sunt preferatii tuturor, pentru ca se presupune ca daca mergi pe munte nu vrei sa ai de-a face la fiecare pas cu "civilizatia" (a se citi pet-uri si cutii de conserve). In atare context va recomand cu caldura Carpatii de Curbura, chiar daca nu sunt la fel de impresionanti. O drumetie inceputa de pe varful Lacauti, continuata pe Goru, Penteleu si muntii Ciucas sigur va va satisface setea de salbaticie. Inca acolo nu au ajuns speciile de turisti numite de tine smile.gif
Da` oricum, pe primul loc in topul preferintelor, tot Muntele lui Venus ramane ohyeah.gif
ilie
Fagaras.
Rex_Pelasgorum
Muntele Mic, din Muntii Tarcului....
Pot sa zic ca am copilarit alaturi de el wink.gif
yronick
Muntele preferat:

Colina Universitatii Transilvania Brasov -Caminul de fete-
Nu e munte, se pune? tongue.gif
cocosel
M-ntii nostii seculari...Carpatii jamie.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
crampus2007
În primul rând, evident, Semenicul, cu Gozna vazută de pe vf. Semenic, respectiv cu punctul culminant pe Gozna (a fost acolo şi un simbol turistic, care a fost însă aruncat jos, se poate găsi sub vârf, cam la 100 m în direcţia fostului teleferic)
crampus2007
Punctul culminant:
crampus2007
Dacă ne gândim mai bine, toţi munţii sânt minunaţi, munte "urât" nu există. Este normal, ca fiecare să aibe munţi sau zone preferate, mai cunoscute sau mai acesibile. Însă unii munţi sânt deja, din păcate "suprasolicitaţi", de ex. între Poiana Pelegii şi Cabana Pietrele (ce a mai rămas după ce a ars), vara, este o circulaţie ca pe autostradă, la Bucura abia găseşti loc de cort (şi la celălalte lacuri nu e voie), la Bâlea se urcă cu maşina, în Bucegi cu telefericul...şi aşi putea continua. Mai nou şi pe Muntele Mic e şosea asfaltată până la cruce..urmează, probabil, Ţarcul.
Însă, spre norocul nostru, şi în Carpaţi se mai găsesc "colţuri de Rai", trebuie doar găsite...şi, dacă MUNTELE este bine dispus, ne şi acceptă vizita (deoarece un MUNTE nu poate fi "cucerit", doar, dacă şi el vrea, vizitat)... biggrin.gif
crampus2007
În fond, mă gândesc, poate n-ar fi rău să deschid un nou topic, ceva de genul "Banatul Montan", puţin extins, cuprinzând şi zona Muntele Mic-Ţarcu, Domogled, Valea Cernei, şi, evident, centrul: Semenicul - singurul munte din lume cu nume de floare!!! - şi dealurile din zona Anina-Oraviţa până la Dunăre... thumb_yello.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.