Curs de zbor pentru începatori
Reguli pentru Tinerii Piloti

1. Decolarea e optională. Aterizarea însă e obligatorie.
2. Dacă impingi mansa, casele devin mai mari. Daca tragi de mansă, casele se fac mai mici, asta dacă nu tragi in continuare pana cand ele devin mari din nou.
3. Zborul nu e periculos. Periculos e să te prăbusesti.
4. E mereu mai bine să fii aici jos si să vrei sa fii acolo sus, decât să fii acolo sus si să îti doresti să fi fost acolo jos.
5. Singurul caz în care ai prea mult combustibil e atunci când esti în flăcări.
6. Elicea e doar un ventilator mare, montat în fata avionului ca să răcorească pe pilot. Când se opreste, se poate vedea cum pilotul începe sa transpire.
7. Când esti în încurcătură (nu stii ce să faci) mentine altitudinea. Nimeni nu s-a ciocnit de cer.
8. O aterizare bună e aceea după care poti pleca pe picioarele tale. O aterizare excelentă e aceea după care se mai poate utiliza si avionul.
9. Învată din greselile altora. Nu o să trăiesti atât de mult încât să le faci tu pe toate!
10. Poti sa aflii dacă ai aterizat cu rotile în sus, dacă trebuie să turezi motorul la maxim ca să ajungi la locul de parcare.
11. Probabilitatea supravietuirii este invers proportională cu unghiul de sosire. Cu cât unghiul e mai mare, cu atât probabilitatea supravietuirii e mai mică si invers.
12. Niciodată să nu lasi un avion să te ducă undeva unde mintea ta nu a fost cu 5 minute înainte.
13. Stati afară din nori. Linia argintie de care se tot vorbeste poate fi un alt avion care vine din sens opus. Surse demne de incredere relateaza ca muntii obisnuiesc să se ascundă si ei în nori.
14. Încearcă mereu să mentii semnul egal între numărul de decolări si numărul de aterizari.
15. Ca începator, începi cu un sac mare plin de noroc si un sac mare gol de experientă. Smecheria este să umplii sacul de experentă înainte să ti se golească sacul cu noroc.
16. Elicopterele nu pot să zboare, dar sunt asa de urâte încât pământul le respinge.
17. Dacă tot ce poti vedea prin cupolă (fereastră) este pământul care se învarte si tot ce poti auzi sunt strigătele de disperare ale pasagerilor, înseamnă că lucrurile nu sunt tocmai cum ar trebui sa fie.
18. În lupta continuă dintre obiectele făcute din aluminiu ce se avanta cu sute de Km pe ora si pământul ce se avantă cu zero Km pe oră, pământul încă mai trebuie învins.
19. Gândirea corectă vine din experientă. Din nefericire experienta vine din gândirea gresită.
20. Aminteste-ti că forta gravitatională nu e doar o idee bună. E o lege si nu se referă doar la mere.