Legislatia in permanenta schimbare din mediul de afaceri romanesc ridica un zid greu de trecut atat in calea celor care doresc sa isi infiinteze o societate comerciala cat si in calea specialistilor din domeniul economic si juridic, a caror menire este sa asigure consultanta celor de mai sus.

Prin intermediul colectiei Practic in afaceri, sprijinim eforturile dumneavoastra de a infiinta, administra pe cont propriu o societate comercialasau de a asigura consultanta profesionala necesara parcurgerii acestor pasi de catre clientii dumneavoastra.

Informatia prezentata pe CD-urile din colectia "Practic in afaceri" este structurata dupa reteta, deja clasica in occident, a TUTORIALELOR, prin extragerea esentialului din legislatia comerciala romaneasca, alaturi de oferirea unor detalii din practica de zi-cu-zi a institutiilor cu care va trebui sa intrati in contact (Registrul Comertului, Administratia Financiara, Inspectoratul Teritorial de Munca, etc.).

Prin realizarea acestor CD-uri, Avocatnet.ro va indruma, pas cu pas, spre atingerea cu cele mai mici costuri, in cea mai scurta perioada de timp, cu un efort minim, a scopurilor practice pe care vi le propuneti in diverse stadii ale dezvoltarii unei afaceri.

Primul volum al colectiei "Practic in afaceri" trateaza pasii logici de parcurs pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata - SRL.

CD-ul contine:

1. Texte legislative (integrale si in extras) - cu modificarile si completarile ulterioare pana la data de 15 martie 2004.

a. Legea nr. 31 din 1990 privind societatile comerciale (integral)
b. Extrase din Legea nr. 571 / 2003 privind Codul Fiscal si din Normele de aplicare ale acestei Legi, cu privire la Microintreprinderi, TVA, Inregistrarea fiscala a platitorilor de taxe si impozite, etc.
c. Legea nr. 26 din 1990 privind Registrul Comertului (integral)
d. Hotararea Guvernului nr. 573 din 2002 pentru aprobarea procedurilor de autorizare a functionarii comerciantilor (integral)
e. Codul CAEN (integral)

Alte acte legislative importante pentru materia infiintarii unei societati comerciale cu raspundere limitata - SRL.

2. Articole explicative

a. Cum se infiinteaza un SRL ? procedura de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata.
b. Ce este o microintreprindere ?
c. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca asociatii si administratorii unei societati comerciale.
e. Ce este cazierul fiscal ?
e. Ce trebuie sa contina un act constitutiv al unui SRL?
f. Obligatii de respectat in 60 de zile de la infiintarea unui SRL.

3. Formulare necesare

a. Formulare necesare pentru inregistrarea noii societati la Registrul Comertului
b. Formulare necesare pentru obtinerea cazierului fiscal
c. Fisa sintetica cu actele necesare pentru infiintarea unui SRL.
d. Fisa sintetica cu actele necesare pentru obtinerea unui cazier fiscal.

4. Adrese si telefoane utile

a. Adresele si telefoanele Registrelor Comertului din Bucuresti si din tara.
b. Adresele si telefoanele Administratiilor Financiare.
c. Adresele si telefoanele Directiilor Generale pentru Finante Publice
d. Adresele si telefoanele Trezoreriilor

5. Intrebari si raspunsuri

Rezolvarea unor probleme practice intalnite in procesul de infiintare a unui SRL . Raspunsurile noastre la intrebarile utilizatorilor Avocatnet.ro formulate de-a lungul timpului, constituie metoda adecvata de rezolvare a unor probleme practice cu care cei mai multi dintre noi se intalnesc zilnic.

Oferta cuprinsa mai jos este valabila pentru volumul 1 al colectiei "Practic in afaceri" - respectiv CD-ul "Cum se infiinteaza un SRL".

A. Avantajele achizitionarii CD-ului

Odata cu achizitionarea CD-ului, toate materialele necesare pentru infiintarea pe cont propriu sau asigurarea consultantei in procesul de infiintare a unui SRL se vor afla pe un singur suport;

Astfel, legislatia, sfaturile utile, fisele cu acte necesare (utile pentru ca prin printarea lor se poate obtine o fisa de evidenta extrem de utila in procesul de gestionare a costurilor si timpului necesare), adresele si telefoanele utile, se vor regasi in cateva secunde pe CD-ul achizitionat.

Odata cu activarea CD-ului achizitionat, veti primi automat o luna de abonament gratuit la articolele cuprinse in sectiunea "Content Practic" din cadrul siteului www.avocatnet.ro (sectiune care cuprinde materiale practice destinate mediului de afaceri romanesc). Veti putea asadar, cu doar 320.000 lei, sa achizitionati produse si servicii in valoare de 700.000 lei.

Pretul unui CD este de 320.000 de lei (nu se percepe TVA). Pretul include taxele de expediere (pentru adrese din Romania).

Plata se face doar in momentul primirii coletului prin posta.

CD-ul va fi expediat catre dumneavoastra in perioada 29 Martie - 5 Aprilie 2004.


B. Livrarea produsului

Livrarea CD-ului comandat de dvs. se va face prin intermediul serviciilor de coletarie din cadrul Companiei Nationale Posta Romana.

Din aceasta cauza, este necesara completarea tuturor campurilor formularului de comanda. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a nu onora comanda dvs., data fiind probabilitatea apropiata de 100% ca CD-ul expediat sa nu-si gaseasca destinatarul.

Livrarea produsului se va face intre perioada 29 Martie - 5 Aprilie 2004. Plata produsului se va realiza la momentul livrarii sale. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati la office@avocatnet.ro.

Pe coperta interioara a CD-ului va fi inscriprionat un cod de activare a acestuia, precum si procedura de urmat pentru activarea CD-ului. Datorita activarii fiecarui CD, persoana care realizeaza activarea beneficiaza de o luna de abonament gratuit la sectiunea "Content Practic" din cadrul Avocatnet.ro.
CD-ul va rula pe sistemul dvs. indiferent daca se realizeaza sau nu activarea. (activarea CD-urilor nu are nici o legatura cu functionalitatea acestora, ci permite doar accesul gratuit, timp de o luna, la articolele Avocatnet.ro)

IMPORTANT
Pentru comenzi mai mari de 10 CD-uri, va rugam sa ne contactati la adresa de email office@avocatnet.ro , pentru a beneficia de discountul oferit unor astfel de comenzi.

ATENTIE
In momentul in care va fi livrat, CD-ul va fi sigilat. Va rugam sa controlati integritatea sigiliului la ridicarea coletului de la functionarul sau oficiul postal de livrare. In situatia in care sigiliul CD-ului este deteriorat la momentul primirii sale, aveti obligatia de a anunta aceasta deteriorare la functionarul postal. Orice alta reclamatie ulterioara acestui moment va exonera SC LegalNET SRL de raspunderea inlocuirii CD-ului.

Activarea unui CD este posibila doar o singura data (doar o singura persoana poate beneficia de luna de abonament gratuit la Avocatnet.ro).

C. Limitare de raspundere

Informatile de mai jos vor acoperi, sub toate aspectele sale, toate consecintele urmatoarei afirmatii:
Avocatnet.ro si SC LegalNET SRL, societatea care administreaza Avocatnet.ro, nu isi asuma in nici un fel raspunderea asupra daunelor si prejudiciilor pricinuite dvs. prin folosirea informatiilor prezentate pe acest CD fara consultanta de specialitate.

Aceste materiale nu sunt destinate a fi, si nu reprezinta o forma de consultanta juridica. Circumstantele concrete ale problemelor cu care va confruntati dumneavoastra pot conduce la solutii judiciare diferite de cele pe care le anticipati. Pentru asistenta juridica, Avocatnet.ro va recomanda sa recurgeti la serviciile unui specialist sau ale unei societati de consultanta.

Desi in fiecare moment face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii articolelor publicate pe aceste CD-uri, Avocatnet.ro nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a siteului Avocatnet.ro, a software-ului Avocatnet.ro ori a produselor si serviciilor aparute sub egida Avocatnet.ro. Avocatnet.ro nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului,` intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor, produselor si serviciilor furnizate, chiar daca Avocatnet.ro va atentionase anterior ca folosirea acestor informatii fara un consultant de specialitate poate genera astfel de daune.

Avocatnet.ro nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive. Sunteti de acord sa nu solicitati daune pentru nici un fel de pierdere, pricinuita dvs. sau altcuiva de folosirea produselor si serviciilor Avocatnet.ro sau ale societatii LegalNET SRL, care administreaza siteul Avocatnet.ro.

Prin folosirea acestor produse sunteti de acord sa exonerati de raspundere Avocatnet.ro pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a folosirii neadecvate de catre dvs. a produselor si serviciilor Avocatnet.ro.

Conditiile de mai sus sunt aplicabile indiferent de situatia in care dvs. ati intrat in posesia materialelor produse de Avocatnet.ro prin plata unor sume de bani sau gratuit, ca urmare a unor promotii publicitare.

D. Detalii despre societatea producatoare - SC LegalNET SRL

Denumire: SC LegalNET SRL
Sediu de afaceri: Bucuresti, B-dul Unirii, nr. 70 (Bloc ZEPTER), Bl. J4, Sc. 3, Et. 7, Ap. 83.

Cont bancar: 2511.1 - 17723.2 / ROL deschis la BCR Sector 4
Tel. / Fax.: 021.326.81.89

Pentru cazuri speciale, precum si pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati la office@avocatnet.ro sau la numerele de telefon: 021.326.81.89 sau fax: 021.326.81.89.

Folosirea de catre dvs. a produselor si serviciilor Avocatnet.ro si SC LegalNET SRL implica acceptarea conditiilor de mai sus.

Sursa: AvocatNet.ro