Initial anuntat spre aparitie pentru Decembrie, 2003, jocul - desi apărut mult mai târziu decât stabilit - a meritat asteptarea. Ca fir epic, jocul ne aduce două personaje noi - hotul si câinele -, însă o readuce în prim-plan pe Natasha, personaj ce apărea doar în ultima misiune a 'Beyond the Call of Duty'. Pentru cei mai putini informati în acest sens, există trei jocuri Commandos (Behind Enemy Lines, Beyond the Call of Duty si Men of Courage) si două versiuni (Prima versiune cuprinzând primele două jocuri, iar cealalta pe ultimul apărut).

Cât despre personaje ... Vă puteti imagina probabil cât de util este un câine (Whiskey, pe al său nume) ce transportă diverse accesorii de la un commando la altul, fără a face garnizoana să simtă ceva dubios. Mai mult decât atât, lătratul câinelui atrage atentia oricărui inamic, făcând astfel posibilă surprinderea acestora. Cât despre hot, acesta are capacitatea de a sustrage orice din buzunarele inamicilor, iar o abilitate deloc de ignorat este viteza sa la alergat, aproape dublă cât a unui commando. Bine-ar fi fost dacă hotul ar fi putut sustrage si mitraliera si vestimentatia ofiterului in serviciu. Dar, mă rog, presupun c-ar fi ruinat firul narativ.

Revenind la partea tehnică , jocul este aproape full 3d, spun asta pentru că exterioarele pot fi văzute doar în patru unghiuri, desi interioarele sunt full 3d. Jocul ocupă un oarecare 2 GB, producătorul nemailuând în calcul, de această dată, de limitele celor ce vor juca. Pyro a declarat că jocul nu poate fi jucat fără un procesor la cel putin 300 MHz, 64 MB RAM si placă video cu 16 MB si accelerare 3D. Cerintele sunt justificate de cele oferite de noua versiune. Un sfat privind celor ce folosesc OS2 Windows 2000, dacă veti fi aruncati înapoi în Windows, în timp ce jucati, NU spargeti monitorul.

O mică statistică, jocul a primit punctajul 68 de la GameSpy, desi se află în topul celor mai vândute jocuri din SUA. Apropo, achizitionarea jocului pentru Windows costă în jur de $40, în timp ce pentru PS2 ajunge la mizerabilul $19.82. Merită toti banii. Have phun.